Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Hz.muhammed A.s Karsılaşsaydınız Ne Sorardınız?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ Hz. Muhammed (S.A.V.) ]·.
Sayfa: 1, 2, 3
cananmorbel
annem kuran kursuna gidiyor ve hocası böyle bir soru sormus...siz olsaydınız ne sorardınız
İlle Cihad
Beni sevip sevmediğini sorardım....
nasreddinhoca
ALINTI

Suraan kardeş sen benimle karşılaşsa idin ve bu soruyu sorsa idin, sen kimsin ya hu derdim??? Kızılay-ulus-sıhhıye civarlarında eşşeğe ters binmiş birini görürsen o benim...

Ben Hz.Peygamber ile karşılaşsa isim Hz.Mehdi ne zaman gelecek diye sorardım, ama cevabı şimdiden belli...

Yok yok, rabıtayı mı sorsam acaba!!!

Acaba diyorum ki O bana ne sorar idi...
Fe eyne tezhebun, nereye bu gidiş!!!
Benevşe

Utancımdan birşey soramazdım heralde..Ona layık ümmet olarak yaşayabilmişmiydik ki cray.gif
İlle Cihad
ALINTI('nasreddinhoca' @ 'Feb 14 2008, 01:36 PM)

ALINTI

Suraan kardeş sen benimle karşılaşsa idin ve bu soruyu sorsa idin, sen kimsin ya hu derdim??? Kızılay-ulus-sıhhıye civarlarında eşşeğe ters binmiş birini görürsen o benim...

Ben Hz.Peygamber ile karşılaşsa isim Hz.Mehdi ne zaman gelecek diye sorardım, ama cevabı şimdiden belli...

Yok yok, rabıtayı mı sorsam acaba!!!

Acaba diyorum ki O bana ne sorar idi...
Fe eyne tezhebun, nereye bu gidiş!!!

Şükürler olsunki Hz. Şahı Resul ümmetinin hepsini tanır. senin tanıyıp tanımaman pek önemli değil hocam smile.gif
Oyüzden O bana senkimsin demezdi, eğer ona layık olduysam seviyorum derdi. eğer onun yaşantısına çok uzak isem hayır derdi. Allah muhafaza buyursun.

byvolkan
S.A

ŞAHSEN BEN; BU AHİR ZAMANDAKİ BU GÜNAHKAR ÜMMETİNDEN RAZIMISIN YA HABIBALLAH DERDİM
cah
Selamün Aleyküm der selamım alınırsa, halini sorardım...
sükût-u vaveyla
neler sormazdım ki...rabıta yı ...zikirleri...miraç olayını...daha bi sürü var her şeyi her şeyi sorardım...

hanımlarını sorardım...bunları sorarken ...dizine başımı koyup koyamayacağımı sorardım.. cray.gif

unrealized
Herkese selamlar forumdaki ilk mesajım bu konuya, konuda bana nasip oldu smile.gif

Bir emrin var mı ya resulallah diye sorardım.
cah
Herkes bilmediğini, yahut şüphede olduğunu sorar...
musalli
söyleyeceklerini söylemiş zaten,ben oturur izler ve içime doldururdum bakışlarını...

geride kalan ruhumu O'nun yanında beklerdim... sad.gif
-BeRcEsTe-
yani bir anda karşıma çıksa
o anda hiç bir kelam edeceğimi sanmıyorum... sadece o na bakardım tebessüm ederek veya ağlardım belki de
bunu düşünmek bile şuanda beni heyecanlandırdı cray.gif
adem78
ah bir görsem bişey sormaya fırsat kalmadan bayılıp düşerdim heralde.
Ümran DEMİR
Kardeş ben bu topiği anketler bölümünde açmıştım. smile.gif
Gene de cevap vereyim;Ya Rasulallah,seni çook seviyorum der ağlardım.Sonra Efendim,biz sana layık ümmet olamadık,ne olursun,bizlere de şefaat et. sad.gif Aaahhhh aahh....
-BeRcEsTe-
ümrancım bu topic daha önce açılmıştı
yöneticiler farketmemiş olabilir...yoksa birini kapatırlardı fool.gif
likonia
böyle bir şey bu dünyada olmayacağı için çok saçma ve anlamsız bir başlık olmuş. arkadaşların bazısı acayip havalara girmiş. Farzı muhal peygamberimiz karşılarına çıksa bu forumda salya sümük ağlayanlar ona büyük bir ihtimalle "sapık" diyeceklerdi. Çünkü o asla hayal ettikleri gibi çıkmayacaktı karşılarına. ve onlara Kuran okuyacaktı. Bu gün kendilerine ayet okuyanlara sapık dedikleri gibi ona da sapık hatta kafir derlerdi. ehli sünnet düşmanı derlerdi. sünnet düşmanı derlerdi. mezhepsiz derlerdi. ama tabi bu söylediğim bu dünyada asla olmayacaktır. çünkü peygamberimiz kimsenin karşısına çıkmayacak... ama herkesin karşısına Kuran okuyan birileri çıkacaktır.
seydaKumandan
İnanç esaslarımı seri bir şekilde anlatır ve bu iman ediş tarzım sizce doğrumudur ya Rasulallah derdim.

Eğer onatlarsa hayatım boyunca hiç kimseyi tınmadan aynen devam ederdim smile.gif

mesdo
ALINTI(havvanur @ Jun 18 2008, 02:39 PM) *

neler sormazdım ki...rabıta yı ...zikirleri...miraç olayını...daha bi sürü var her şeyi her şeyi sorardım...

hanımlarını sorardım...bunları sorarken ...dizine başımı koyup koyamayacağımı sorardım.. cray.gif

bismillah
sevgili hüzün yılı kardeşim smile.gif

birilerinin dizlerine başınızı yaslayacaksanız emin olnuz bu kişi öncelikle muhterem valideniz ve muhterem babanızdır.

muhterem validenizin ve muhterem babanızın sizin üzerinizde öyle hakları varki!

heleki sevgili validenizin sizin üzerinizde annelik gibi bir hakkı varki bu hayatta islam dairesinde her sevginin önüne geçer.

ikinci çocuğumun sevgili kızım melikenin doğumuna bilakis şahit olmuş bir baba olarak bir hanımın dünyaya bir hayat getirirken nelere katlandığını yakinene izledim.

dediğim gibi gerçekten birilerinin dizlerinde şefkat bulacağınızı umuyorsanız bu kişi elçi a.s hz lerinden önce sevgili valideniz ve muhterem babanızdır.
mesdo
ALINTI(likonia @ Jul 24 2008, 12:20 AM) *

böyle bir şey bu dünyada olmayacağı için çok saçma ve anlamsız bir başlık olmuş. arkadaşların bazısı acayip havalara girmiş. Farzı muhal peygamberimiz karşılarına çıksa bu forumda salya sümük ağlayanlar ona büyük bir ihtimalle "sapık" diyeceklerdi. Çünkü o asla hayal ettikleri gibi çıkmayacaktı karşılarına. ve onlara Kuran okuyacaktı. Bu gün kendilerine ayet okuyanlara sapık dedikleri gibi ona da sapık hatta kafir derlerdi. ehli sünnet düşmanı derlerdi. sünnet düşmanı derlerdi. mezhepsiz derlerdi. ama tabi bu söylediğim bu dünyada asla olmayacaktır. çünkü peygamberimiz kimsenin karşısına çıkmayacak... ama herkesin karşısına Kuran okuyan birileri çıkacaktır.

bismillah

maşaALLAH kardeşime maşaALLAH

MAKALENİZE VE DUYGULARINIZA AYNENE KATILMAKTAYIM MUHTEREM
seydaKumandan
Mesdo senin muvazene mukayese ve muhakeme kabiliyetlerin dumura uğramış.

Rabbim sana şifa vererek evladına bağışlasın.

Amin.

mesdo
ALINTI(seydaKumandan @ Jul 24 2008, 01:41 PM) *

Mesdo senin muvazene mukayese ve muhakeme kabiliyetlerin dumura uğramış.

Rabbim sana şifa vererek evladına bağışlasın.

Amin.

BİSMİLLAH

AMİN MUHTEREM CÜMLEMİZE
FATiH SULTAN
ALINTI(mesdo @ Jul 24 2008, 12:52 PM) *

bismillah
sevgili hüzün yılı kardeşim smile.gif

birilerinin dizlerine başınızı yaslayacaksanız emin olnuz bu kişi öncelikle muhterem valideniz ve muhterem babanızdır.

muhterem validenizin ve muhterem babanızın sizin üzerinizde öyle hakları varki!

heleki sevgili validenizin sizin üzerinizde annelik gibi bir hakkı varki bu hayatta islam dairesinde her sevginin önüne geçer.

ikinci çocuğumun sevgili kızım melikenin doğumuna bilakis şahit olmuş bir baba olarak bir hanımın dünyaya bir hayat getirirken nelere katlandığını yakinene izledim.

dediğim gibi gerçekten birilerinin dizlerinde şefkat bulacağınızı umuyorsanız bu kişi elçi a.s hz lerinden önce sevgili valideniz ve muhterem babanızdır.

MESDO ÇOK KOMİKSİNİZ YAHU GÜLDÜRDÜNÜZ BENİ ÇOK SAOLUN clap2.gif clap2.gif clap2.gif clap2.gif clapping.gif
_Alevi_
ben görsem , önce selam verip , hal hatır sorar ve muhtemelen elini öperdim.

ondan sonrada , tüm islam aleminin cennete girmesi için dua edermi ,müslümanlardan razımısın diye sorardım.

bu arada acı-tatlı , iyi-kötü , tüm ümmet-i muhammed in mekanıda cennet olsun inşallah.

duygulandım yahu , bunu düşünmek bile gözlerimi yaşarttı vallahi ,sulu göz müyüm neyim cray.gif
mesdo
ALINTI(FATiH SULTAN @ Jul 24 2008, 03:55 PM) *

MESDO ÇOK KOMİKSİNİZ YAHU GÜLDÜRDÜNÜZ BENİ ÇOK SAOLUN clap2.gif clap2.gif clap2.gif clap2.gif clapping.gif
bismillah

neden güldünüz muhterem

sizin nazarınızda muhterem validenizin hiç değeri yokmu?
İlle Cihad
Sen validenii Rasülden dahamı çok seviyorsun mesdo?

yukarıdaki cümlede sana ait.......

sence burada şirk yokmu ?????

İslam dairesinde her sevginin önüne geçer öylemi???

Allah ve Rasünün sevgisinden öteye geçen sevgi haram değilmidir?
“Ey Habibim, ümmetine söyle ki : Eğer babanız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız, kazandığınız mallar, düşmesinden korktuğunuz ticaretiniz, hoşlandığınız meskenler size Allah’tan, Resülunden ve onun yolunda cihat etmekten daha sevgili ise, o halde Allah emrini icra edinceye kadar bekleyin” (Tevbe Sûresi: 24)

Bu ayet varken, nasıl olurda sen anneni, İslam dairesinde en üstün sevgiye layık tutarsın... ki yazmış olduğun mesajda da Rasülün dizine başını dayamaktansa annekine daya diyerek annelerin Rasülden daha çok sevilmeye layık olduğunu, hatta İslam dairesinde böyle olduğunu söyleyerek ne kötü bir hüküm verdiğini bilmiyormusun?

Sence sahabeler neden anam babam feda olsun diyorlardı?

mesdo bu saçma fikirlerinden vazgeçersen Allah sana rahmet etsin, yok eğer vazgeçmez devam edersen Allah seni kahretsin inşallah...
mehmetberat
ALINTI(İlle Cihad @ Jul 25 2008, 01:37 PM) *

“Ey Habibim, ümmetine söyle ki : Eğer babanız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız, kazandığınız mallar, düşmesinden korktuğunuz ticaretiniz, hoşlandığınız meskenler size Allah’tan, Resülunden ve onun yolunda cihat etmekten daha sevgili ise, o halde Allah emrini icra edinceye kadar bekleyin” (Tevbe Sûresi: 24)

Bu ayet varken, nasıl olurda sen anneni, İslam dairesinde en üstün sevgiye layık tutarsın... ki yazmış olduğun mesajda da Rasülün dizine başını dayamaktansa annekine daya diyerek annelerin Rasülden daha çok sevilmeye layık olduğunu, hatta İslam dairesinde böyle olduğunu söyleyerek ne kötü bir hüküm verdiğini bilmiyormusun?

mesdo bu saçma fikirlerinden vazgeçersen Allah sana rahmet etsin, yok eğer vazgeçmez devam edersen Allah seni kahretsin inşallah...

sn İlle Cihad

fikirlerinize kesinlikle katılıyor size sonuna kadar hak veriyorum
fakat üslübunuzun biraz sert olduğunu belirtmek isterim.bence inanmayan insana bile bu şekilde yaklaşılmamalı.

saygılar
İlle Cihad
güzel kardeşim, ne varmış üslübumuzda anlamadım..

Vazgeçersen Allah rahmet ettsin dedik fenamı?
Vazgeçmesen Allah kahretsin dedik.. ki vaz geçmezse zaten kahrolacak... ayeti okursanız ben değil Allah kahrolacaklarını söylüyor zaten......
seydaKumandan

"Ey Habibim, ümmetine söyle ki : Eğer babanız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız, kazandığınız mallar, düşmesinden korktuğunuz ticaretiniz, hoşlandığınız meskenler size Allah'tan, Resülunden ve onun yolunda cihat etmekten daha sevgili ise, o halde Allah emrini icra edinceye kadar bekleyin" (Tevbe Sûresi: 24)

mesdo bu:)

aklı ,kalbi ve diğer tüm melekeleri ''mestolmuş''...

Bu nedenle anlamaz yani.

smile.gif

mehmetberat
ALINTI(İlle Cihad @ Jul 25 2008, 03:06 PM) *

güzel kardeşim, ne varmış üslübumuzda anlamadım..

Vazgeçersen Allah rahmet ettsin dedik fenamı?
Vazgeçmesen Allah kahretsin dedik.. ki vaz geçmezse zaten kahrolacak... ayeti okursanız ben değil Allah kahrolacaklarını söylüyor zaten......

sn ille cihad

insanlar istediklerine inanırlar istedikleri gibi yaşarlar,sizde taktir edersinizki her koyun kendi bacağından asılacaktır
siz kendi yaptıklarınızdan sorumlu olacaksınız.bir başkasınızn beyan ettiği bir görüş yüzünden (bu tutumunu düzeltmessen allah seni kahretsin ) diyemezsiniz.
bu yetkiyi kim size veriyor allah mı? haşa
allah birini kahretmek istediği zaman size mi soracak ? haşa
benim kanaatim allaha inanmayan bir insana bile bu beddua yapılmamalı . çünkü en doğrusunu allah bilir.sizde taktir edersiniz ki islamiyet güzellikler ve hoşgörü dini.bu tavrınızla dost değil ancak düşman kazanabilirsiniz. bu bedduada bulunduğunuz kişi inançsız bile olsa ( ki öyle olmadığını biliyoruz ) ileride sizden çok daha üstün takva sahibi bir müslüman olabilir o zaman söylediğiniz bu cümleden utanabilirsiniz.hiç bir insanın son nefesini vermeden ne olacağı, neye inanacağı, yüce yaratıcımızın nasıl taktir buyuracağını bilemeyiz en doğrusunu allah bilir.

ayrıca

sn ille cihad unutulmamalıdırki islamiyet cihadla yayılmamıştır.

saygılar
mesdo

BİSMİLLAH

sevgili ille cihad

öncelikle ilk sorunuza evet diyorum

sevgili validem ve sevgili babam bana allah elçisinden a.s. daha sevgili.

inandığıım hiç bir şeyi inkar etmediğim bunuda ikrar ediyorum.

sevgili validem ve sevgili babam sadece bir nedenden dolayı bana sevimsiz gelir!

oda eğerki kafir olurlar ise!

bunun dışında hayatımın ulaşılamaz tek sevgilisi HZ ALLAH C.C HZ leridir.

dünyada ise sadece sevgili validem sevgili babam ve sevgili ailemdir!

siz henüz yazdığınız ayetin ne anlama geldiğini dahi müşahede edememişsiniz.

bismillah

Ey Habibim, ümmetine söyle ki : Eğer babanız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız, kazandığınız mallar, düşmesinden korktuğunuz ticaretiniz, hoşlandığınız meskenler size Allah’tan, Resülunden ve onun yolunda cihat etmekten daha sevgili ise, o halde Allah emrini icra edinceye kadar bekleyin” (Tevbe Sûresi: 24)

1- burada anne istisna tutulmuşturki bu önemli değil ayet sizin iddianızla ilgili değil.

2-ayetin kast ettiğini ince nokta baba evlat akraba veya mal sevbebi ile islam için emek vermeyen çalışmayan gerektiğinde savaş etmeyen bu saydığımız unsurları tevhidden üstün tutan bireylere uyarıdır.

oysaki tevhid dendiği zaman mesdo tevhidden zerrece ödün vermez annesi dahi olsa tevhidden ayrılmaz.

sahabenin ne söylediği beni ilgilendirmez.

ben kendi hakkım olan her hangi bir malı veya sevgiyi hz elçi a.s hz lerine verebilirim.

lakin üzerimde ANNELİK VEYA BABALIK gibi bir hakkı olan bir bireyin sevgi hakkını kimseye veremem.

bu vesile ile sevgili validem benim nazarımda diğer bir insan olan hz elçi a.s hz lerinden daha değerlidir daha sevgilidir.

çünkü benim annemdir benim için çekilmeyecek eziyyetleri çeken bir varlıktır.
İlle Cihad
ALINTI(mesdo @ Jul 25 2008, 03:46 PM) *

BİSMİLLAH

sevgili ille cihad

inandığıım hiç bir şeyi inkar etmediğim bunuda ikrar ediyorum.

sevgili validem ve sevgili babam sadece bir nedenden dolayı bana sevimsiz gelir!

oda eğerki kafir olurlar ise!

bunun dışında hayatımın ulaşılamaz tek sevgilisi HZ ALLAH C.C HZ leridir.

dünyada ise sadece sevgili validem sevgili babam ve sevgili ailemdir!

siz henüz yazdığınız ayetin ne anlama geldiğini dahi müşahede edememişsiniz.
bismillah

Ey Habibim, ümmetine söyle ki : Eğer babanız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız, kazandığınız mallar, düşmesinden korktuğunuz ticaretiniz, hoşlandığınız meskenler size Allah’tan, Resülunden ve onun yolunda cihat etmekten daha sevgili ise, o halde Allah emrini icra edinceye kadar bekleyin” (Tevbe Sûresi: 24)

1- burada anne istisna tutulmuşturki bu önemli değil ayet sizin iddianızla ilgili değil.

2-ayetin kast ettiğini ince nokta baba evlat akraba veya mal sevbebi ile islam için emek vermeyen çalışmayan gerektiğinde savaş etmeyen bu saydığımız unsurları tevhidden üstün tutan bireylere uyarıdır.

oysaki tevhid dendiği zaman mesdo tevhidden zerrece ödün vermez annesi dahi olsa tevhidden ayrılmaz.

ben kendi hakkım olan her hangi bir malı veya sevgiyi hz elçi a.s hz lerine verebilirim.

lakin üzerimde ANNELİK VEYA BABALIK gibi bir hakkı olan bir bireyin sevgi hakkını kimseye veremem.

bu vesile ile sevgili validem benim nazarımda diğer bir insan olan hz elçi a.s hz lerinden daha değerlidir daha sevgilidir.

tek kelimeyle yazıklar olsun....

sana dini iletmek için taşlanan, sana dini iletmek için öz amcasıyla savaşan, hadsiz çilelere katlanan, ümmetim ümmetim diye feryad eden bir Peygamberin var, ve sen hala onu annenden az seviyorsun.
hatta bilmiyorum seviyomusun!!!!!!!!!

sanki O Rasül senin için çilelere katlanmadı, sana dinin ulaşması için çırpınmadı, nelerle uğraştı, elbette annende senin için eziyet çekmiştir, fakat Rasülün çektiği eziyet yanında anneninki hiç kalır.
Rasül bu sözlerini duysa kimbilir ne derdi.

bahsettiğim ayete verdiğin yorum ise tek kelimeyle nefsinin uydurması saçma bir yorumdur. anne istisna tutulmuş muş...

Ozaman anne sevgisi istisna edildiğine göre (haşa) Allahtanda daha sevgili olmalı öylemi. öyle ya, Allah diyorki Allah ve Rasülüne olan sevgiden bunlar üstün olamaz, ama anneyi zikretmiyor, demekki anne sevgisini kendi sevgisinden önemli sayıyor öylemi..
Hiçmi Allah korkusu yok sende be adam.

yukarıda bir arkadaşta niye beddua ediyosun diyor, sen etmiyormusun muhterem!!!
İlle Cihad
ALINTI(mehmetberat @ Jul 25 2008, 03:30 PM) *

sn ille cihad

insanlar istediklerine inanırlar istedikleri gibi yaşarlar,sizde taktir edersinizki her koyun kendi bacağından asılacaktır
siz kendi yaptıklarınızdan sorumlu olacaksınız.bir başkasınızn beyan ettiği bir görüş yüzünden (bu tutumunu düzeltmessen allah seni kahretsin ) diyemezsiniz.
bu yetkiyi kim size veriyor allah mı? haşa
allah birini kahretmek istediği zaman size mi soracak ? haşa
benim kanaatim allaha inanmayan bir insana bile bu beddua yapılmamalı . çünkü en doğrusunu allah bilir.sizde taktir edersiniz ki islamiyet güzellikler ve hoşgörü dini.bu tavrınızla dost değil ancak düşman kazanabilirsiniz. bu bedduada bulunduğunuz kişi inançsız bile olsa ( ki öyle olmadığını biliyoruz ) ileride sizden çok daha üstün takva sahibi bir müslüman olabilir o zaman söylediğiniz bu cümleden utanabilirsiniz.hiç bir insanın son nefesini vermeden ne olacağı, neye inanacağı, yüce yaratıcımızın nasıl taktir buyuracağını bilemeyiz en doğrusunu allah bilir.

ayrıca

sn ille cihad unutulmamalıdırki islamiyet cihadla yayılmamıştır.

saygılar

yok ya, neyle yayıldı peki, tağuta boyun eğerekmi yayıldı...

zevk içinmi bedir, uhud hendek, mekkenin fethi yapıldı...

bu ne saçma yorum yahu...

ayrıca ileride en takvalı bir müslüman olursa ben utanmam, hatta sevinirim. çünkü o halde benim bu bedduam, beddualıktan çıkıp güzel bir duaya dönüşecektir.

dikkat et, vaz geçerse Allah rahmet etsin diyorum!!!!!!!
seydaKumandan
ALINTI
tek kelimeyle yazıklar olsun....

sana dini iletmek için taşlanan, sana dini iletmek için öz amcasıyla savaşan, hadsiz çilelere katlanan, ümmetim ümmetim diye feryad eden bir Peygamberin var, ve sen hala onu annenden az seviyorsun.
hatta bilmiyorum seviyomusun!!!!!!!!!

Biz mesdoyu her gördüğümüz yerde yazıklar olsun dedik.

Zira mesdonun ne mal olduğunu taaa ilk başta anladık hamdolsun.

bu arada jetonu yeni düşenlere sevgiler smile.gif

İlle Cihad
birde diyorki sahabelerin ne dediği beni ilgilendirmez. bak bak bak.

sahabeler anam babam feda olsun diyolar, Allahda rasülde kabul ediyor uyarmıyorlar, ama bizim mesdo kabul etmiyor, beni ilgilendirmez diyor..

İşte mındar zihniyetin net olarak anlaşıldı. zaten belli idi ama bu kadar fütursuzca söylememişdin. şimdi tam oldu.

Rasülü annesinden ve babasından az seven bir TEVHİD AŞIĞI MÜSLÜMAN KARŞINIZDA.
İlle Cihad
mesdo ve mesdolara hayran olanlar.....

buyrun bakalım hayran olduğunuz bu adamın Raüle verdiği değer işte meydanda.. eğer sizde Rasülü annenizden az seviyor iseniz, Allah sizide kahretsin. Eğer vazgeçerde dönerseniz Allah rahmet etsin inşallah.....
sükût-u vaveyla
sevgili mesdo abi ...

biz Allah ı ve rasulunu sevmemiz gerektiğini kur andan öğreniyoruz....

eğerk,i uydurma hadis değil ise biggrin.gif

cennet annelerin ayakları altında diye biliyoruz ...

önemini kimse tartışamaz...

---

fakat hüzün yılının ihtiyacı ...

rasul ....neden mi?...

soracaklarım var ...

imamı azamı şafiyi henbeliyi vehhabileri haricileri vesaire sormak istiyorum ...

doğrumu bu kadar ayrılık..

doğru değilse niye ayrılmışlar...

---

soracaklarım o kadar çok ki..

bir arkadaşımız ismini hatırlamıyorum linkoinmiydi acaba lütfen alınmasın smile.gif ...karşınıza çıkmıcak dedi evet doğru söylüyor..

çıkmıcak ..

ve bizler

karşımıza çıkmıcak

olan hz muhammed yerine ...

KUR ANA SORABİLİR...

VE CEVAPLARIMIZI ALABİLİRİZ....

---

BİZ BİR ÜMMET OLARAK PEYGAÖBERİ NEREYE KOYACAĞIMIZI ŞAŞIRMIŞ DURUMDAYIZ

MELEK Mİ...

İNSAN MI (BEŞER)

YOKSA

HEM MELEK HEM İNSAN MI... confused1.gif

BİR TÜRLÜ YERİNİ BELİRLEYEMEDİK...

İlle Cihad
siz beliryemediyseniz sorun sizin smile.gif

bizim için Raül bir insandır, bizlerden biridir.

Fakat, Allahın habibi olan, ve Allahında onu herşeyden çok sevmemizi emrettiği bir beşerdir.

bunu biz öğrendik.

ama asla ve asla annemizden daha değersiz bir beşer olmadığınıda kesin olarak biliyoruz...

Öyle ya benim/sizin annelerimiz hatalar içindeler, nasıl olurda Rasülden daha değersiz olurlar. bu açıkça bir inkardır. başka da bişey değil...
İlle Cihad
Ayrıca bizim bu sert üslubumuza kızanlar,

Peygamberlerine annesinden az değer veren bir adamın yazılarına neden kızmıyorlar anlamış değilim açıkçası.

Peygamber sizin peygamberiniz değilmi, neden bu seviyesizliğe sesiniz çıkmıyorda bizim kızdığımızdan dolayı yazdığımız bu yazılara kızıyosunuz anlamış değilim.
sabah_rüzgarı
rasulün yeri kuranda gayet açık bellidr
'' Seni ancak Alemlere Rahmet olasın diye gönderdik" ayeti hiç mi bişey ifade etmiyor

insanın anne babasını sevmesi onlara iyilk yaması emirlerini dinlemesi kuran tarafından emrediliyor
peygambermzle anne babayı mukayese etmkte nerden çıktı ??
neden böyle bi mukayese yapıyoruz
hepsinn hayatımzda ayrı özel bi yeri var fakat kesinlikle rasulullah bize ebeveynlerimzden daha az sevgili değildr
biz peygamberizm severken onnda bir beşer oldunu hatadan münzzeh olmadını gerektiğinde Allah tarafından uyarılmasınn kuranla sabit olduğunn da farkındayız bildiklerimz bize onu postacı yerine koymayı gerektirmiyor
bizzat ona olan sevgi ve muahbbetimzn ziyadeşelmesine vesile olmakta
sükût-u vaveyla
ille cihad ....nasreddine yaptığın yanlışı şu anda mesdoya yapıyorsun dikkatli ol...---

ayrıca mesdo senin bildiklerin karşındakinin bildiği kadardır...niye böyle yazıyorsun ki ...avama hitap etmen lazım ...

---

ille cihad siz bizi tanımamışsınız...

suçlamak için kapı arkasında bekliyorsunuz...

bu nasıl kardeşlik ya ...

mehmetberat
ALINTI(İlle Cihad @ Jul 25 2008, 05:16 PM) *

Ayrıca bizim bu sert üslubumuza kızanlar,

Peygamberlerine annesinden az değer veren bir adamın yazılarına neden kızmıyorlar anlamış değilim açıkçası.

Peygamber sizin peygamberiniz değilmi, neden bu seviyesizliğe sesiniz çıkmıyorda bizim kızdığımızdan dolayı yazdığımız bu yazılara kızıyosunuz anlamış değilim.

sn ille cihad

sizin fikir ve düşüncelerinize bişey demiyor aksine sonuna kadar destekliyorum peygamberimize canmız feda, ne annem ,ne babam ,ne evladım ,ne kardeşlerim ne dünya, ne de dünyanın içindeki hiç bir şey onun kadar değerli değil burada hem fikiriz.
size kızgın değilim yazımı dikkatlice okuyunuz lütfen ben sadece üzlubunuzu beğenmediğimi söyledim.ben sadece diyorumki birileri yanlış yoldaysa allah seni kahretsin demektense bazı şeyleri güzel güzel kırıcı olmadan anlatmak daha güzel neticeler verecektir. ben sadece bunu savunuyorum.

başka bir husus

dikkat ederseniz ben sizden bahsederken (sn ) diye hitab ediyorum . siz benden bahsederken (yukarıda biride )şeklinde bir ifade kullanmışsınız.bu küçümsemenizin nedeni 2000 küsür mesaj gönderip forumun demirbaşlarından olanızmı yoksa islamiyeti benden daha iyi bildiğinizi savunmanızmıdır?

başka bir husus

islamiyetin, cihadla yayıldığını gerçekten savunuyormusunuz?yoksa benmi yanlış anladım.
bedir,uhud,hendek,mekkenin fethi ...bunların gerekliliğiyle islamiyetin cihadla yayılma konusunu biribirinden ayırmak lazım burada çok dikkatli yorumlamalıyız sn ille cihad.
islamiyetin savaşla yayıldığını savunan son iki kişiden biri danimarkadaydı diğeride malum papa.
kendinzi için tehlikeli yorumlar yapıyorsunuz.inşallah ben yanlış anlamışımdır

saygılar
FATiH SULTAN
ALINTI(mesdo @ Jul 25 2008, 01:00 PM) *

bismillah

neden güldünüz muhterem

sizin nazarınızda muhterem validenizin hiç değeri yokmu?

ANAM BABAM SANA FEDA OLSUN YA-RASULALLAH!!!

İlle Cihad
ALINTI(mehmetberat @ Jul 25 2008, 05:21 PM) *

sn ille cihad

sizin fikir ve düşüncelerinize bişey demiyor aksine sonuna kadar destekliyorum peygamberimize canmız feda, ne annem ,ne babam ,ne evladım ,ne kardeşlerim ne dünya, ne de dünyanın içindeki hiç bir şey onun kadar değerli değil burada hem fikiriz.
size kızgın değilim yazımı dikkatlice okuyunuz lütfen ben sadece üzlubunuzu beğenmediğimi söyledim.ben sadece diyorumki birileri yanlış yoldaysa allah seni kahretsin demektense bazı şeyleri güzel güzel kırıcı olmadan anlatmak daha güzel neticeler verecektir. ben sadece bunu savunuyorum.

başka bir husus

dikkat ederseniz ben sizden bahsederken (sn ) diye hitab ediyorum . siz benden bahsederken (yukarıda biride )şeklinde bir ifade kullanmışsınız.bu küçümsemenizin nedeni 2000 küsür mesaj gönderip forumun demirbaşlarından olanızmı yoksa islamiyeti benden daha iyi bildiğinizi savunmanızmıdır?

başka bir husus

islamiyetin, cihadla yayıldığını gerçekten savunuyormusunuz?yoksa benmi yanlış anladım.
bedir,uhud,hendek,mekkenin fethi ...bunların gerekliliğiyle islamiyetin cihadla yayılma konusunu biribirinden ayırmak lazım burada çok dikkatli yorumlamalıyız sn ille cihad.
islamiyetin savaşla yayıldığını savunan son iki kişiden biri danimarkadaydı diğeride malum papa.
kendinzi için tehlikeli yorumlar yapıyorsunuz.inşallah ben yanlış anlamışımdır

saygılar

öncelikle şuna cevap vereyim,

yukarada birisi.... ifadesi asla ve asla küçümseme değil, yorum yazarken isminizi hatırlamadığım için bu şekilde ifade ettim. rahatsız olduysanız özürdilerim.

ikincisi, kahretsin dediğimiz adama, sizinde dediğiniz gibi güzel güzel aylardır anlatmaktayız, sonuna kadarda devam ettik anlatmaya. ama anlamadı ve sabrında bir sınırı var malum...

cihad konusuna gelince,

İslamın tebliğ ile hoş görü ile yayıldığına dair hiç bir şüphemiz ve farklı bir düşüncemiz yoktur.
fakat unutulmamalıdırki, cihadda Allahın emridir, ve Allah rasülüde dinin yeryüzüne hakim olması için sayısız kabile ile cihad etmiştir. dolaysıyla, İslamın (şeriatın) Yeryüzüne hakim olması için cihad farzdır ve Allah Rasülüde bu farzı defaatle yerine getirmiştir. anlatmak istediğimiz budur.

Elbette İslam dini tebliğ dini ve hoşgörü dinidir. unutulmamalıdırki, İslamı yaralayan ve zarar verenlere Allah lanet etmiştir.... bizim lanetimiz ve bedduamızda bu yöndedir.

dikkat edilirse, hatalarını anlar ve vazgeçerlerse Rahmet diliyoruz, ama ısrar edip peygamberi aşşlıyan bir zihiyete, defaatle anlatmamız ve uyarmamıza rağmen değişmediği için Rahmet dilemeyeceğizde bilinmelidir.

Olaki döner teövbe eder, başımızın üstünde yeri vardır.

durum bundan ibarettir hepsi bu...
mehmetberat
ALINTI(İlle Cihad @ Jul 25 2008, 04:52 PM) *

mesdo ve mesdolara hayran olanlar.....

buyrun bakalım hayran olduğunuz bu adamın Raüle verdiği değer işte meydanda.. eğer sizde Rasülü annenizden az seviyor iseniz, Allah sizide kahretsin. Eğer vazgeçerde dönerseniz Allah rahmet etsin inşallah.....

sn ille cihad

olayı anladım.

aramızda iletişim problemi var
İlle Cihad
yok mubarek yok, iletişim problemi yokda, sanırım yanlış anlama söz konusu okadar.
FATiH SULTAN
ALINTI(mesdo @ Jul 25 2008, 03:46 PM) *

BİSMİLLAH

sevgili ille cihad

lbu vesile ile sevgili validem benim nazarımda diğer bir insan olan hz elçi a.s hz lerinden daha değerlidir daha sevgilidir.

DİKKATLİ OKUYUN DA BİRAZ ANLAYIN!!

24 — De ki: Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, kabileniz, elinize geçirdiğiniz mallar, durgunluğa uğramasından korktuğunuz ticâret, hoşunuza giden evler, size Allah'tan ve peygamberinden ve Allah yolunda cihâddan daha sevimli ise; o zaman Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyedurun. Ve Allah, fâsıklar güruhunu hidâyete erdirmez.

Babalannızı ve Kardeşlerinizi Bile

Allah Teâlâ babalar ve oğullar dahi olsalar küfrü îmâna tercih ettiklerinde kâfirlerden ayrılmayı, uzaklaşmayı emredip onlarla dostluktan men'ederek bu hususta onları tehdîd buyurur. Nitekim başka bir âyette şöyle buyurmaktadır: «Allah'a ve âhiret gününe îmân eden bir kavmin babalan veya oğullan veya kardeşleri veya akrabâlan da olsa Allah ve peygamberine muhalefet eden kimselere sevgi beslediğini göremezsin. İşte onların kalbine Allah îmâna yazmış ve katından bir ruh ile onlan desteklemiştir. Onlan altından ırmaklar akan cennetlere sokacaktır.» (Mücâdile, 22).

Hafız Beyhakî'nin Abdullah İbn Şevzeb'den rivayetine göre o, şöyle demiştir : Bedir günü Ebu Ubeyde İbn Cerrâh'ın babası ilâhlan ona Övmeye başlamış, Ebu Ubeyde ondan uzaklaşıp ayrılmışta. Cerrah bu hususta fazla konuşunca oğlu Ebu Ubeyde üstüne yürüyüp onu öldürmüştü. İşte Allah Teâlâ bu hususta : «Allah'a ve âhiret gününe îmân eden bir kavmin babalan veya oğulları veya kardeşleri veya akrabâlan da olsa Allah ve peygamberine muhalefet eden kimselere sevgi beslediğini göremezsin...» (Mücâdile, 22) âyetini indirdi.

Sonra Allah Rasûlüne ailesini, yakınlarım ve kabilesini Allah ve Rasûlüne, Allah yolunda cihâda tercih edenleri tehdîd etmesini emrederek şöyle buyurur : «De ki: Eğer babalarınız, oğullanmz, kardeşleriniz, eşleriniz, kabileniz, ele geçirdiğiniz (ve kazandığınız) mallar, durgunluğa uğramasından korktuğunuz ticâret, (güzellik ve temizliğinden sevdiğiniz) hoşunuza giden evler size Allah'tan, peygamberinden ve Allah yolunda cihâddan daha sevimli ise; o zaman Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyedurun. (Sizin başınıza gelecek Allah'ın azabını ve musibetini bekleyin.) Ve Allah, fâsıklar güruhunu hidâyete erdirmez.»

İmâm Ahmed der ki: Bize Kuteybe İbn Saîd'in... Zühre İbn Ma'-bed'den, onun da dedesinden rivayetine göre; o, şöyle demiştir: Biz, Allah Rasûlü (s.a.) nün yarımdaydık. O, Ömer İbn Hattâb'ın elini tutmuştu. Ömer : Allah'a yemîn olsun ki ey Allah'ın elçisi, sen nefsim dışında bana her şeyden daha sevimlisin, dedi. Allah Rasûlü (s.a.) : Sizden birisi, ben kendisine kendi nefsinden daha sevimli olmadıkça îmân etmiş olmaz, buyurdular. Ömer : Sen şimdi Allah'a yemîn olsun ki bana nefsimden daha sevimlisin, deyince; Allah Rasûlü: İşte şimdi oldu ey Ömer, buyurdular. Hadîsi rivayette tek kalan Buhârî, Yahya İbn Süleyman kanalıyla Abdullah İbn Hişâm'dan rivayet etmiştir.

Buhârî'nin Sahîh'inde Allah Rasûlü (s.a.) den rivayet edildiğine göre o:
Nefsim kudret elinde olan (Allah) a yemin ederim ki sizden hiçbiriniz ben kendisine babasından ve oğlundan daha sevimli olmadıkça îmân etmiş olmaz, buyurmuşlardır. İmâm Ahmed ve Ebu Davud'un —lafız Ebu Davud'undur— Ebu Abdurrahmân el-Horasânî kanalıyla... İbn Ömer'den rivayetlerine göre; o, Allah Rasûlü (s.a.) nü şöyle buyu-_ rurken işitmiş : Bir malı veresiye olarak satıp, sonra bu satışın bedelinden daha az bir fiyatla geri satın aldığınızda, ineklerin kuyruklarına yapışıp zirâate razı olarak cihâdı terkettiğinizde Allah Teâlâ size ancak dininize dönünce kaldıracağı bir zillet verir. Hadîsi İmâm Ahmed, Yezîd İbn Hârûn kanalıyla... Abdullah İbn Ömer'den, o da Allah Rasûlü (s.a.) nden yukardakine benzer şekilde rivayet etmiştir. Bu, bundan önceki hadîsin bir şahididir. En doğrusunu Allah bilir.

mehmetberat
sn ille cihad

olay tarafımdan tatlıya bağlanmıştır.hem fikir olmamıza sevindim özellikle cihad konusunda jp.gif

saygılar
İlle Cihad
saygılar bizden muhterem.

Allaha emanet olunuz....
mesdo
bismillah

yazılan makaleleri okudumda maşaALLAH ne kadar sevgi dolu lakin kin kusan müslümanlar var imiş demek geldi içimden.

hüzün yılı kardeşim bir yerde haklı !

oysaki tevbe suresinin 24 ayeti okumadan önce 23 ayetide okumak gerekli değilmi?

oysaki bizi bir anda elçi a.s hz lerinin düşmanı yaptılar.

önce size söylediğim gibi ayeti anlayın ayetin amacını anlayın

bakınız tevbe suresi ayet 23 ve 24 nasıl bir konu işlemekte!

bismillah

23/Ey müminler, eğer babalarınız ve kardeşleriniz kâfirliği, müminliğe tercih ediyorlarsa sakın onları dost, yandaş edinmeyiniz. Kimler böylelerini dost edinirlerse onlar zalimlerin ta kendileridirler.

24/De ki; "Eğer babalarınızı, evlâtlarınızı, kardeşlerinizi, eşlerinizi, hısım-akrabanızı, kazandığınız malları, bozulmasından korktuğunuz ticareti ve hoşunuza giden evleri, konakları Allah'dan, Peygamber'den ve Allah yolunda cihad etmekten daha çok seviyorsanız Allah emrini gerçekleştirinceye, yapacağını yapıncaya kadar bekleyiniz. Allah yoldan çıkmışlar güruhunu doğru yola iletmez. "

eğer ayetleri pasajlarından koparmadan anlamlarını tahrip etmneden okursanız karşınıza doğru anlam çıkar!!!!!!!!

24'cü ayet 23 ayetin devamı niteliğinde konuyu bağlayıcı bir ayettir.

24'cü ayeti anlamak için 23 ayetten başlayıp okumak gereklidir.

burada islam ümmetine hitaben

"ey müslümanlar ELÇİYİ BİLMEME KİMDEN ÇOK SEVMEZSENİZ KAHROLUN" gibi bir ifade yok.

bir aile düşünün yarısı iman etmiş müslüman olmuş

yarısı ise kafirliklerinde inad etmekte.

burada anlatılan mesele işte o müslümanlara çağrıdır.

AİLENİZ DE OLSA KAFİRDİR SİZ İSLAM İÇİN EMEK VERECEK ÇALIŞACAK DİDİNECEKSİNİZ BUYURULMAKTA.

lakin islam ile mal evlat ana baba arasında kalırsanız seçiminiz islamdan yana olmalıdır seçiminiz islamdan yana olmaz ise ailevi nedenden dolayı kafirlere göz yumamazsınız buyurulmakta.

işte tevhid ÖYLE BİR AŞK'Kİ tevhid(islam) davasında tek ölçü islamdır.

23 ve 24 ayetlerin açıklamsı kısaca budur muhterem kardeşler
seydaKumandan
sus yahu beş para etmez bir beyin yapısına sahipsin.

Bu dini bu zamana kimler taşıdı_?

Ashabı kiram.

Peki mesdo kime karşı çıkıyor?

Ashabı kirama...

Onuda aşmış vatandaş bu son topicte....

Bir iletisinde Kuranı ashabın suratına çarparım diyecek kadar tecavüzkar bir harici....

Burada....

Hazreti Peygamberi devre dışı etmeye çalışan bir kısa devre beyinli !!!

mesdo bana sorarsan seni cehennemden başkası paklamaz.

Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.