hamzayurekli
Feb 13 2008, 05:34 AM
Selamun Aleyküm....
Buyuklerın ellerınden kucuklerın gözlerınden insallah....
Uzun zamandan berı bakıyorum ne admin , ne co.admin , nede mod kardeşler hıc bır sey yazmıyor forumda aktıflıklerı sıfır....
Vee uzun zamandan berı suda dıkkatımı cekıyor....
Çnceden Mod olmayan kardeşler cook yazıyorlardı hemde baya bı aktıftıler ama mod''lugu alan uğramıyor foruma...
Yok hanı bu yonetımın kararı ıse bızde bılelım...
ama yok yonetımın kararı degıl ıse bız bu kardeslerımızı gerı ıstıyoruz mod''luklarını alın tekrardan sevgı ıle ızledıgımız muhabbetlerını ozledıkgerı ıstıyoruz....
veya bu ıse hal care ne ıse onu uygulayın....
bakıyorum bazı topıclerde en son ben yazmısım ustunden 1 hafta gecmıs halen ben duruyorum konular ılerlemıyor...
ben sahsım adına tum gayretımı gosterıyorum canlı olması hepımız ıcın ıı olur ama benımde gucum bı yere kadar....benden cıkan ses tık...
ama hepberaber olursak sesımız daha gur cıkar....
Sımdıden ılgılendıgınız ıcın tesekkur edıyorum saglık ve esenlık dılıyorum....
Herşey Biz Müslümanlar için....
timess
Feb 13 2008, 11:19 AM
eminim adminlerin işi foruma mesajmakdan öte daha faklı işleir vardır
forumu düzenlemek
forumun daha güçlenmesi için çalışmak
eğer bir forumda modsan işin mesaj yazmakdan öte sorumlu oldugun bölümü düzenlemek faailiyetlerde bulunmakdır
imge
Feb 13 2008, 11:28 AM
aktif olamayan bir mod bunu zaten başaramaz ki..
bence onlıne olamamasının sebebleri mod oldum diye girmemeleri gibi saçma değildir
ancak ancak islami forumda çok fazla pravakatör yazılar, yorumlar çok fazla olabilmekte aktif olan bir mod olması lazım ki şart foruma..
giremeyen modlarımın işlerine kolaylıklar..
EsLeMNa
Feb 13 2008, 02:14 PM
Bende bu konuda hamzayürekliye katılıyorum,bir çare getirilmeli,çünkü forumda olmumsuz bir durum olsa bile düzeltilmesi için çok uzun süre beklenilmesi gerekiyor..
Forumun ayakta durması için birşeyler yapılmalı
AhmetBaha
Feb 13 2008, 07:29 PM
Bence de haklı arkadaş ama nerede?
3 yıldır bu forumu takip ederim zaman zaman ama şu son 3 aydır forumda yaprak kıpırdamıyor diyebilirim.
Eskiden ne çetrefil tartışmalar olur okuyan ve mesaj yazan sayısı çok daha kabarık olurdu.
Ayrıca ateist "cultueclub" gibilerin foruma mesaj yazmalarına izin verilir bu da bi hareket getirirdi.
Bunlar tabi %100 doğru demek değil ama netice de hareket diye bişey vardı şimdi bakıyorum bazı arkadaşlar şu siteden bu siteden copy/past yapa yapa forumu dolduruyor bu aşırı uzun ve şahsi fikir içermeyen yazıları ne kimse okuyor ne de yorumda bulunuyor.
Şahsım adına zaten böyle yazıları merak etsem gider sitesinden ya da haber sitelerinden okur öğrenirim ya da e-kitap formatında indirip okurum.
Bi de şu var gıcık olduğum aşırı uzun ve copy/past alıntılar hakkında bilgisayardan bir yazı okumak gözleri aşırı yorar ve bozar çünki bu ampülün üzerine yazılmış yazıyı okumaya benzer temel mantık ta aynıdır.
İnşallah zamanında 2 forum şimdi 5-6 web site tasarımı yapmış benimgibi birinin bu naçizane tavsiyeleri ciddiye alınır.
Zemahşeri
Feb 13 2008, 08:22 PM
Bir kaç gün önce bende aynı konuyu arkadaşlarla paylaştım. Öncelikle bütün mod arkadaşlar elinden geldiği kadar forum ile ilgilenmeye çalışıyorlar. Lakin forumda son bir kaç aydır aşırı derecede bir yoğunluk olduğunu söyleyebilirim. Siteye bir gün girmediğimde bakmam gereken 10 larca mesaj olmakta. Bu sebeple konulara iştirak ve cevap yazmak yerine denetlemek ile uğraşmayı tercih etmek zorunda kalıyorum. Tahmin ediyorumki diğer mod arkadaşların durumuda böyledir. Belki yönetici kadrosunda bir değişiklik veya arttırıma gidilebilir . Bunla alakalı istişarede bulunuyoruz.
Vesselam
sabah_rüzgarı
Feb 13 2008, 09:57 PM
bu konudan rahatsız olan ne kadar çok kişi varmış
herkesin kendine ait bi hayatı sorumlulukları var
bi anı diğerini tutmayabilr
ama görevlileri sürekli aramızda görmekten mutlu oluruz
mutlu olmaktan ziyade ihtiyaçda hasıl olmakta
nasıl yapılabilr bilmiyorum ama günn çoğu zamnnda yöneticilerden en azından bitanesi online olması gerekmekte
sırayla, devr daim yada müsait olmaya göre ama bi şekilde olmalı
bazı sıkıntı ve sorunlar her an olabiliyor
hamzayurekli
Feb 13 2008, 09:58 PM
Senin gibi yattıgımız yerden konusmuyoruz hamza''mi dıyorsun...
Çalışıyoruz''mu diyorsun....
O zaman kolay gelsin....
de...
sen savunmanı yaptın deıgerlerındende beklıyoruz....
haddını asanın sonu
imge sırf bana muhalefet olda gerısı onemlı degıl....dimi....
islam ve kulluk
Feb 13 2008, 10:25 PM
yoğun iş tempomdan ötürü eski aktifliğim yok buna katılıyorum ama her akşam iş gelişe foruma baktığımda en az 4 sahife konuda mesajlaşma görmekteyim elimden geldiği kadar bakmaktayım bakamadıklarım ister istemez oluyor birde cevap yazmaya kalktığımda başımdan aşkın bi durum oluyor ...
zemahşeri kardeşin dediği doğru inşaallah kadro yelpazesini biraz açacağız
hamzayurekli
Feb 13 2008, 10:32 PM
eywahlar olsun ozaman baskada bısey demıyorum....
gırmeyen ve/veya aktif olmayan sayısı cogalacak desenız yaaa....
imge
Feb 13 2008, 10:48 PM
ALINTI
nasıl bu anlamı çıkardın ki
hamzayurekli
Feb 13 2008, 11:08 PM
ALINTI('imge' @ 'Feb 13 2008, 10:48 PM)
ALINTI
\[b\]nasıl bu anlamı çıkardın ki \:jp\: \[/b\]
son yazdıklarıma ve yazdıklarına bakarsan anlayacaksın...
canturk54
Feb 14 2008, 03:20 AM
Evet bu konuda bir sorun var çoğu zaman modaratör arkadaşlar olmuyor forumda bir düzenleme yapılması gerekior görevli arkadaşlar gereken neyse yapacaklarına inanıyorum.
imge
Feb 14 2008, 03:45 AM
dediğini yaparak zaten bu anlamı çıkardım alemsin,polemik yok ..
ayrıca konu dışı yaptık epey..
İlle Cihad
Feb 14 2008, 07:55 AM
Selamun aleyküm,
Bence forumumuzda daha önemli bir sorun var arkadaşlar. sonuçta herkesin bir özel hayatı var, mod arkadaşların kasıtlı olarak uzak kaldıklarını sanmıyorum.
Bence asıl sorun şu, açılan konu hakkında çok az yorum yapılıyor, bir iki mesaj sonra konunun mahiyeti tamamen değişiyor. farklı yorumlar yapılıyor ve konuda bütünlük kalmıyor.
Mesela bir başlık ilgimi çekiyo bakıyorum yorum yazmak istiyorum ama son yazılan yorumlara bakınca konuyla hiç alakası olmayan mesajlar yazılmış. diyorumki konu değişmiş şimdi ben başlıkla ilgili bişey yazsam abes oacak. onun için yazmadan kapatıyorum. gerçi buna bende dahil olmak üzere tüm arkadaşlarımız yapıyor bu hatayı.
Çözüm bulunması gereken asıl konu budur bence. şahsi tartışmalar çok fazla. bu yüzden bir kaç kişi arasında geçen konuya yazasım gelmiyo açıkçası.
Sadece yönetici arkadaşlar değil tüm üyelerimizin tabiki bende dahil dikkat etmesi gereken öncelikli konu budur diye düşünmekteyim.
Ayrıca kopyala yapıştır olayına bende çok karşıyım. yani kimse bizdenn başkasının yorumunu istemiyorki. pekala konuyu açan arkadaşta bizim baktığımız yerlere bakıp fikir sahibi olabilir. herkes azda olsa, yetersizde olsa kendi yorumunu yazsa sanırım çok daha güzel olacak.
Dikkat ederseniz, çok uzun yazılmış bir yazıyı okuyan sayısı çok fazla ama yorum yapan çok az. bu şu anlama geliyo, başlığı merak edip bakmışım ama yazının uzunluğundan korkup okumadan kapatmışım. kopyala yapıştırın bir sonucu olsa gerek.
Selam ve dua ile.
timess
Feb 14 2008, 09:21 AM
ALINTI
Ayrıca kopyala yapıştır olayına bende çok karşıyım. yani kimse bizdenn başkasının yorumunu istemiyorki. pekala konuyu açan arkadaşta bizim baktığımız yerlere bakıp fikir sahibi olabilir. herkes azda olsa, yetersizde olsa kendi yorumunu yazsa sanırım çok daha güzel olacak.
nasreddinhoca
Feb 14 2008, 01:42 PM
bu modlar her forumda böyle abi
EsLeMNa
Feb 14 2008, 03:38 PM
Düzenleme yapılacak denilmiş inşallah bekleyip göreceğiz..
eywahlar olsun ozaman baskada bısey demıyorum....
gırmeyen ve/veya aktif olmayan sayısı cogalacak desenız yaaa.... Niye böyle düşünüyorsun ki hamza ben kıdem aldım ama hala foruma yeterince giriyorum elimden geldiğince mesaj atıyorum..Hatta sana bile rakip olma cesaretinde bulundum
hamzayurekli
Feb 14 2008, 07:05 PM
yonetıcılık aslında boyle bır sey....
yonetıcı arkadaslar yapılması gerekenı yapıyorlar....
sallı basını al maaaşını...
bnızım apartmandakı yonetıcı oyle....
secım zamanı bahceye havuz yaptıracam dedı ..ceşme bıle yok daha....
AhmetBaha
Feb 14 2008, 08:06 PM
Bide şu teknik altyapıya el atsanız kalkmışken
5 yıldır aynı arayüz aynı eğri butonlar aynı renk forum gibi dinamik siteler e yakışmayan sadelik mesaj ayarlarında resim video vb eklemede kolaylıklar filan donanım haber forumuna bi bakın
arama fonxyonu tam anlamıyla çalışmıyor vs
islam ve kulluk
Feb 14 2008, 08:33 PM
peki düzenleme isteyen kardeşlerin fikirleri nedir ?
neler değişsin ? bunlarla birlikte yazmalarını talep ediyorum.
düzenleme yapalım kabul ama fikirlerinizle gelirseniz beni mesut edersiniz.
imge
Feb 14 2008, 08:48 PM
istenilen istekler forumun tamamen değişimi hakkında
köklü istekler
EsLeMNa
Feb 14 2008, 08:50 PM
ALINTI('imge' @ 'Feb 14 2008, 08:48 PM)
istenilen istekler forumun tamamen değişimi hakkında
köklü istekler \:\)
Buda zor yapılabilecek birşey..
Bence forumda bu aralar olan sakinliğin giderilmesi için birşeyler yapılamalı bir sorun çıktığında yetkili olmuyor ve bizde çözüm bulamıyoruz hemen..Tabi yetkililer elinden geleni yapıyor ama herkesin kendi hayatı var..
imge
Feb 14 2008, 08:58 PM
çok fazla üye sahibi olan
İSLAMİ FORUM yöneticilerinin hepsini tebrik etmekle beraber ,sorunun yönetici gurubunun artmasıyla azalacağını sanıyorum..
Kaveller
Feb 14 2008, 11:22 PM
ben her girdiğimde moderatör arkadaşları görüyorum forumda benim için bi sorun yok memnunum ben .
hamzayurekli
Feb 15 2008, 12:35 AM
ALINTI('Kaveller' @ 'Feb 14 2008, 11:22 PM)
ben her girdiğimde moderatör arkadaşları görüyorum forumda benim için bi sorun yok memnunum ben .
ozaman bız gıdelım kardeş....nasıl olsa sız gorusunce yetıyor sa.....
anlamsız kelamlar......
Bence forumda bu aralar olan sakinliğin giderilmesi için birşeyler yapılamalı eslemna nedır yahu bu dedıgın tutturmusun sakınlık sakınlık....
daha aksam ustu yazdım aradan 4 saat gecmeden 2 sahıfe ılerlemıs bence ıyı bı rakam....
hee sen onceye gore yorumluyoresan ozaman bızım gurubumuz vardı ahh ulem ahh ozledım gecmısı yafff....
sımdıkı sevgıler hep yalan....
EsLeMNa
Feb 15 2008, 04:31 PM
ALINTI('hamzayurekli' @ 'Feb 15 2008, 12:35 AM)
anlamsız kelamlar......
Bence forumda bu aralar olan sakinliğin giderilmesi için birşeyler yapılamalı
eslemna nedır yahu bu dedıgın tutturmusun sakınlık sakınlık....
daha aksam ustu yazdım aradan 4 saat gecmeden 2 sahıfe ılerlemıs bence ıyı bı rakam....
hee sen onceye gore yorumluyoresan ozaman bızım gurubumuz vardı ahh ulem ahh ozledım gecmısı yafff....
sımdıkı sevgıler hep yalan.... \:\(
Yazdıklarım önceye göreydi ama haklısın 4 saatte iki sayfada birşey ya o kadarda olmasaydı..
Sürekli geçmişi aramamk lazım belkide..Giden gitti
O halde diyecek sözüm yok..Bir karar alınırsa uyarım
aLaTurCa
Feb 15 2008, 07:56 PM
benimde dikkatimi ceken, uyelerden daha cok misafirlerin olmasi, bu misafirler uye olup takilsalar ozaman baya hareketli olur burasi
kırık-rüzgar
Feb 15 2008, 11:33 PM
ALINTI('islam ve kulluk' @ 'Feb 14 2008, 08:33 PM)
peki düzenleme isteyen kardeşlerin fikirleri nedir ?
neler değişsin ? bunlarla birlikte yazmalarını talep ediyorum.
düzenleme yapalım kabul ama fikirlerinizle gelirseniz beni mesut edersiniz.
bence ben mod oluyum sorun çözülür

biz elimizden geleni yapıyoruz ama yerimizde sayıyoruz bizide teşvik edin ödüllendirin (mod yaparak uzman vs vs)
hamzayurekli
Feb 16 2008, 12:36 AM
mod luk sevdası hıc bıtmezmı kardesım....
sıfat kavgası olmasa bariiii....
ayna
Feb 16 2008, 01:01 AM
sanırım üyelerimizin istekleri dikkate alınacaktır.biz demokratik bir forumuz kardeşler
kırık-rüzgar
Feb 16 2008, 10:12 AM
ALINTI('hamzayurekli' @ 'Feb 16 2008, 12:36 AM)
mod luk sevdası hıc bıtmezmı kardesım....
sıfat kavgası olmasa bariiii.... \:lac\:
EsLeMNa
Feb 16 2008, 04:12 PM
ALINTI('ayna' @ 'Feb 16 2008, 01:01 AM)
sanırım üyelerimizin istekleri dikkate alınacaktır.biz demokratik bir forumuz kardeşler \:\)
Şeriatı getireceğiz...
Kaveller
Feb 16 2008, 09:08 PM
ALINTI
anlamsız kelamlar......
ben görüşüyorum demedim .
forumu açtğım vakit örneğin şuan .islam ve kulluk ve Ruhulhak online yani forumda altta anasayfada herkesin gördüğü yerde .üç tane yönetici online .
umarım yeterince açık olmuştur (türkçe yazdığım yazının mealini veriyorum Allahım sen hayırlara götür Yarabbim !)
hamzayurekli
Feb 16 2008, 11:55 PM
esen kardesım sımdı her sozume alınma lutfen rıca edıyorum...
Şimdi bak neden yazdıgımı acıklıyayımozaman....
''''İslam Dininin Mensupları Dinimizin gereği görev istemezlermiş....Verilen Görevi layıkıyla yaparlarmışş''''
Bu olay benım basımı bızzat geldı ben gorev ıstedım bana dedkı ustad görev istenmez hamza verdıgımız gorevı layıkıyla yapacaksın..
ve hayatımda gercekten verılen gorevler hep kalbıme gore oldu...askerlık dahıl...
bunları bilerek bilgimi paylaşmak istedim....
ama sen üzülecek bişi arama benden yana ok...
kırık-rüzgar
Feb 17 2008, 10:08 AM
ALINTI('hamzayurekli' @ 'Feb 16 2008, 11:55 PM)
esen kardesım sımdı her sozume alınma lutfen rıca edıyorum...
Şimdi bak neden yazdıgımı acıklıyayımozaman....
''''''''İslam Dininin Mensupları Dinimizin gereği görev istemezlermiş....Verilen Görevi layıkıyla yaparlarmışş''''''''
Bu olay benım basımı bızzat geldı ben gorev ıstedım bana dedkı ustad görev istenmez hamza verdıgımız gorevı layıkıyla yapacaksın..
ve hayatımda gercekten verılen gorevler hep kalbıme gore oldu...askerlık dahıl...
bunları bilerek bilgimi paylaşmak istedim....
ama sen üzülecek bişi arama benden yana ok... \:fl\:
sen benim abimsin ya alınır mıyım senden(bazen alınabiliyorum tabi huy işte alınmak için kimseyi tanımıyor)
inş tüm görevlerimizi layıkıyla yerine getirebiliriz
hamzayurekli
Feb 17 2008, 05:23 PM
sen benim abimsin ya alınır mıyım senden(bazen alınabiliyorum tabi huy işte alınmak için kimseyi tanımıyor)egerki dediğin doğru ise

abine benze biraz yahuu alla alla...
benim kardeşim taş gibi olmalı yıkılmamalı eğilse bile yıkılmamalı....
bu arada şapkamı nereye kaldırdın 1 kere soktuk odaya topla dedik aradıgım hıc bır seyı bulamıyorum....
kırık-rüzgar
Feb 17 2008, 05:50 PM
yıkılmadım ayaktayım dertlerimle başbaşayımmm
o şapkadan eser kalmadı şimdi
hamzayurekli
Feb 17 2008, 06:07 PM
lem zaten ben şapka takacak adammıyım annemız ıste tutturdu takda takj hasta olursun .....
benım sınırden basım agrıyor annemızde zannedıyorkı soguktan
şapka senın olsun esen...
EsLeMNa
Feb 17 2008, 06:09 PM
ALINTI('hamzayurekli' @ 'Feb 17 2008, 06:07 PM)
lem zaten ben şapka takacak adammıyım annemız ıste tutturdu takda takj hasta olursun .....
benım sınırden basım agrıyor annemızde zannedıyorkı soguktan \:doh\:
şapka senın olsun esen... \:bleh\:
Konu nereden nereye gelmiş ilginç
hamzayurekli
Feb 17 2008, 06:24 PM
yahu çabansız sürü böyle dagılır ispat pesınde degılız ama ....
kırık-rüzgar
Feb 17 2008, 08:04 PM
tamam toparlıyorum kadro değişikliği olacak mı acaba???
EsLeMNa
Feb 17 2008, 08:44 PM
ALINTI('esengül' @ 'Feb 17 2008, 08:04 PM)
tamam toparlıyorum kadro değişikliği olacak mı acaba???
Değişiklik değil ama sanırım bir genişletmeye gidilecek
kırık-rüzgar
Feb 17 2008, 11:24 PM
ALINTI('Eslemna' @ 'Feb 17 2008, 08:44 PM)
Değişiklik değil ama sanırım bir genişletmeye gidilecek
inşaAllah
TEVHİD
Feb 17 2008, 11:59 PM
ALINTI
Uzun zamandan berı bakıyorum ne admin , ne co.admin , nede mod kardeşler hıc bır sey yazmıyor forumda aktıflıklerı sıfır....
Hamza Kardeşim;
Elimizden geldiğince iştirak ediyoruz.Aktifliğimizin sıfır olduğu konusunda emin misin?
Hemen hemen her topiğe bakmaktayım ve takip etmekteyiz.Özelden gelen bir çok mesaja cevap vermek ve sıkıntıları gidermek durumundayız.Moderatör alımı konusunda tüm yönetim bu aralar istişare etmekteyiz.
ALINTI
bu modlar her forumda böyle abi
Aşkolsun.
Selam ve dua ile
hamzayurekli
Feb 18 2008, 05:18 AM
Hamza Kardeşim;
Elimizden geldiğince iştirak ediyoruz.Aktifliğimizin sıfır olduğu konusunda emin misin?
Hemen hemen her topiğe bakmaktayım ve takip etmekteyiz.Özelden gelen bir çok mesaja cevap vermek ve sıkıntıları gidermek durumundayız.Moderatör alımı konusunda tüm yönetim bu aralar istişare etmekteyizApla benim cehaletim cook yazana göre aktiflik olduğunu zannediyor...Kusuru kalma inşAllah...
TEVHİD
Feb 20 2008, 04:32 PM
ALINTI
Apla benim cehaletim cook
Estağfurullak kardeşim.Ne cehaleti.
ALINTI
Kusuru kalma inşAllah...
Tamam kardeşim.Üzülme inşallah.
Selam ve dua ile
hamzayurekli
Feb 20 2008, 06:53 PM
yaa apla senı gorunce bende dırek moda gırıyorum yafff...
kırık-rüzgar
May 11 2008, 07:28 AM
MaşaAllah bu ara hep aşağısı yeşil modaratörlerimiz iş başında
...Ben bir çok kez aşağının rengarenk olduğuna şahit oldum.Bu yazıdan sonra daha bir forum ayağa mı kalktı.Yeni üyeler felan adminler modaratörler..Allah razı olsun..
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.