Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Neler Oluyor Bize
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM YÖNETİM > .·[ FORUMDAN HABERLER ]·.
fecrvakti
evet neler oluyor bize.
davanın yükünü cekmekle mükellef olan eşrefi mahkulat konumunda bulunan ve insanlara imana susamış gönülleri bir fiil örnek olması gereken bizler site içerisindeki söylem ve davranışlarımızın ravbbin rızasına uygun olup olmadığını bir süzgecten gecirelim inş.
en ufak bir meslede bile sinirlerin gerginleştiği sözlü diyalogların bir müslümanın hiç tasvip edemeyeceği sözlü sataşmaya bile varıldığını hepimiz gözlemlemekteyiz.
sözlerimizin kardeşimizin hissiyatını rencide ettiğini kalbinin kırıldığının bile idrakinde olamıyoruz .
bu tutum hal ve hareket müminin diyen bir insana yakışmıyor elbet.
dünyanın hiç bir hatası dava kardeşlerimizin imanından büyük değildir
ve hiç bir şey için dava kardeşimizin kalbini kırmaya inanın değmiyor.
benden hatırlatması inş.
rabbim bizlere aklı selim davranmayı ve kardeşlerimiz arasında sukuneti nasipe tsin.
islam ve kulluk
kardeşim malesef üyeliğim sürecinde bu saroun hep vardı ve muhtemelen olucaktırda zira mü''min olarak insanları kırmadan insanları yönlendirmeyi becerme konusunda çok zayıfız...

inşaallah düzelir
EsLeMNa
ALINTI('islam ve kulluk' @ 'Feb 12 2008, 08:30 PM)

kardeşim malesef üyeliğim sürecinde bu saroun hep vardı ve muhtemelen olucaktırda zira mü''''min olarak insanları kırmadan insanları yönlendirmeyi becerme konusunda çok zayıfız...

inşaallah düzelir

Ve..inşAllah kendi içimizde barışı sağlayıp kırgınlıkları ortadan kaldırark asıl yapmamaız gerekenlere daha çok sarfederiz vaktimizi..
imge
islam ve kulluğun çizgisini tebrik etmek isterim.. flowers.gif
eski üye sayılıyor olaraktan ,her zaman örnek almaya çalışmışımdır seni güzel kardeşim,hazır böyle bir başlık açılmışken belirteyim dedim.. jp.gif
kırık-rüzgar
ALINTI('imge' @ 'Feb 12 2008, 08:58 PM)

\[b\]islam ve kulluğun çizgisini tebrik etmek isterim.. \:fl\:
eski üye sayılıyor olaraktan ,her zaman örnek almaya çalışmışımdır seni güzel kardeşim,hazır böyle bir başlık açılmışken belirteyim dedim.. \:jp\: \[/b\]

bende islam kulluğu ve tevhid ablayı nacizane
TEVHİD
ALINTI
bende islam kulluğu ve tevhid ablayı nacizane

Kardeşim ve kendi adıma teşekkür ediyorum.

Çok yerinde bir topik olmuş.Allah rzaı olsun kardeşim.

ALINTI
davanın yükünü cekmekle mükellef olan eşrefi mahkulat konumunda bulunan ve insanlara imana susamış gönülleri bir fiil örnek olması gereken bizler site içerisindeki söylem ve davranışlarımızın rabbin rızasına uygun olup olmadığını bir süzgecten gecirelim inş.
en ufak bir meslede bile sinirlerin gerginleştiği sözlü diyalogların bir müslümanın hiç tasvip edemeyeceği sözlü sataşmaya bile varıldığını hepimiz gözlemlemekteyiz.
sözlerimizin kardeşimizin hissiyatını rencide ettiğini kalbinin kırıldığının bile idrakinde olamıyoruz

Çok doğru.İnşallah bu topik herkes tarafından okunur ve tefekkür edilerek hataların düzeltilmesi cihetine gidilir.Aslında bakıyorum da menfi davranışlar sergileyen kardeşlerimiz de özü itibariyle kötü değil.Sorun bizlerin neye ne şelilde bakmamız gerektiğiyle alakalı.Yaradandan dolayı yaradılanı bir sevebilmeyi öğrenebilsek!
Bakın o vakit göze hatalar yerine sevaplar çarpacak.İslâm ahlakı da zaten hüsnü zan değil midir?Unutmayalım ki karşımızdakine nasıl bakıyorsak, biz O'yuz.Öyle değil mi?
Günah yerine sevaplar denizinde yüzenlerden olalım inşallah.
Hakkı ve sabrı tavsiye ederken kendimiz de uygulama konusunda hassas olmaya çalışalım inşallah.
Allah'a emanet olunuz.

Selam ve dua ile
Benevşe

Kesinlikle çok güzel bir konu olmuş açan arkadaşa teşekkür ederim.Bu forumda malesef bu problem var.Ben siteye bi sene önce falan üye olmuştum fakat o zaman foruma göz attığımda çok fevri davranışlar gördüğümden fazla bu foruma takılmamıştım.Forumda bazı konularda tartışmaların olması güzel ve faydalı birşey olabilir ama galiba bazen bu sınırını aşıyor(kırıcılık gibi).İnşaalllah bu konu vesilesiyle daha hoşgörülü yaklaşırız birbirimize.. jp.gif

Ashab-ı Kiram’dan rivayet edilen bir hadis-i şerif şöyledir:

“Biz bir dinî konuyu tartışırken Rasulullah s.a.v. çıkageldi. O güne kadar görülmediği tarzda öfkelendi ve bizi azarlayarak şöyle dedi:

Ey Ümmet-i Muhammed, yavaş olun ve kendinize gelin! Sizden önceki ümmetleri bu gibi boş tartışmalar yok etmiştir. Tartışmayı terk edin! Çünkü tartışmanın zararları açık ve kesindir. Tartışmayın, çünkü size kötülük olarak tartışmacı olmak yeter. Tartışmayın, çünkü tartışan kişiye kıyamet gününde şefaat etmem. Tartışmayın, ben tartışmayanlara, biri köşede biri ortada ve biri de en yüksekte olmak üzere cennette üç köşk vermeyi taahhüt ediyorum. Bunların en yükseği haklı olduğu halde tartışmayı terk eden içindir. Tartışmayın, çünkü putlara tapmaktan sonra Allah’ın beni nehyettiği ilk şey tartışmadır.” (Taberanî)
TEVHİD
ALINTI

Ey Ümmet-i Muhammed, yavaş olun ve kendinize gelin! Sizden önceki ümmetleri bu gibi boş tartışmalar yok etmiştir. Tartışmayı terk edin! Çünkü tartışmanın zararları açık ve kesindir. Tartışmayın, çünkü size kötülük olarak tartışmacı olmak yeter. Tartışmayın, çünkü tartışan kişiye kıyamet gününde şefaat etmem. Tartışmayın, ben tartışmayanlara, biri köşede biri ortada ve biri de en yüksekte olmak üzere cennette üç köşk vermeyi taahhüt ediyorum. Bunların en yükseği haklı olduğu halde tartışmayı terk eden içindir. Tartışmayın, çünkü putlara tapmaktan sonra Allah’ın beni nehyettiği ilk şey tartışmadır.” (Taberanî)

Benevşe Kardeşimizin verdiği hadis konuyu perçinlemiştir.Allah razı olsun kardeşim.

Selam ve dua ile
Benevşe
ALINTI(TEVHİD @ Feb 20 2008, 03:17 PM) *

Benevşe Kardeşimizin verdiği hadis konuyu perçinlemiştir.Allah razı olsun kardeşim.

Selam ve dua ile

Sizden de Allah razı olsun
kırık-rüzgar
şefaatına nail olabilmek ümidiyle jp.gif

benevşe Allah razı olsun bu hadsi okumamıza vesile olduğundan flowers.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.