Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Mutlumusunuz Ya Da Nedir Anlamı Sizce ?
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ DUYURULAR ]·.
canturk54

Sevdiğim bir ailem , okulum ve arkadaşlarım var. Maddi yönden normalim. Her şey iyi gibi gözüksede hayat bazen anlamsız ve boş gelior bazen sıkıntıara kapılıorum. Acaba bu herkezde olurmu arada bir ? normalmi yani.

SAYGILAR
aLaTurCa
az once bir suru yazmistim, hata verildi gitmedi angry.gif

neyse ozetleyim yeniden, Cantuk kardesim, bu dedigin durumlar ben dahil herkeste gorulur, donem donem hepimiz yasariz, birde yedigimiz ictimiz gidalarinda etkisi vardir psikolojimizde, bol bol sebze, meyva, findik ceviz vs urunlerini tuketelim,ben bizzat deniyorum faydasi oluyor.

Rabbim saglik huzur versin daima

canturk54
ALINTI(aLaTurCa @ Feb 11 2008, 04:20 PM) *

az once bir suru yazmistim, hata verildi gitmedi angry.gif

neyse ozetleyim yeniden, Cantuk kardesim, bu dedigin durumlar ben dahil herkeste gorulur, donem donem hepimiz yasariz, birde yedigimiz ictimiz gidalarinda etkisi vardir psikolojimizde, bol bol sebze, meyva, findik ceviz vs urunlerini tuketelim,ben bizzat deniyorum faydasi oluyor.

Rabbim saglik huzur versin daima

Amin kardeşim cümlemize versin rabbim. sağol
sabah_rüzgarı
bazen biliçaltında yatan etkenler insanı mutsuz yapar
sebepsiz bile gözükse illaki bişeyler tetiklemiştir

bol bol kuran okuyun hele sıkıntınn artığı zamnlarda çok iyi gelir

bide genelen yaşantınzda mutlumusunz?? neşeli bi kişiliğe mi sahipsinz
cah
Selamün aleyküm kardeşim,

Öncelikle tebrik ederim, samimiyet çok önemlidir.Bu soruyla gösterdiğin samimiyet derecesi bir ödül mahiyetindedir, kıymetini bil...

Cevap; elbette, normal ve doğal olacaktır, yani başka birçok insanda da olur.Bazılarında olmaz, bu bazılarının bir kısmı derin uykudadır, diğer bir kısmıda hep uyanık olanlardır...

Güzel kardeşim, bil ki; Ademevlatları, anlam peşinde koşarlar.Para, mal mülk ve makam peşinde koşan Ademevlatları aslında varlıklarına ekledikleri sıfatlarla daha anlamlı ve elbette daha değerli bir varlığa ulaşmak isterler...Ve sonunda peşinde koştuklarını elde edince görürlerki, hiçte değer katamamış bu sıfatlar, mallar makamlar...

Ve dahi, kuraldır, kişinin davası manasını, manası ise anlamını o ise değerini belirler...

kişinin davası ise, derdidir...

demek ki; kişi ancak derdi kadar değerlidir...derdi kendi olan da kendisi kadar değerlidir ve kendisi ise anlamsız ve boştur....

Büyük dertler edinmeli, kendinden çok çok büyük dertler...hatta mümkünse insan için olabilecek olan en büyük derdi edinmeli...
...ve bilmeli ki, dertlerin dermanı derdin kendisidir...senin dermanında ancak derdin kadardır...

güzel karedeşim, sana şemsi tebrizinin kitabı konuşmaları okumanı tavsiye ederim...vesselam.
canturk54
ALINTI(cah @ Feb 11 2008, 05:30 PM) *

Selamün aleyküm kardeşim,

Öncelikle tebrik ederim, samimiyet çok önemlidir.Bu soruyla gösterdiğin samimiyet derecesi bir ödül mahiyetindedir, kıymetini bil...

Cevap; elbette, normal ve doğal olacaktır, yani başka birçok insanda da olur.Bazılarında olmaz, bu bazılarının bir kısmı derin uykudadır, diğer bir kısmıda hep uyanık olanlardır...

Güzel kardeşim, bil ki; Ademevlatları, anlam peşinde koşarlar.Para, mal mülk ve makam peşinde koşan Ademevlatları aslında varlıklarına ekledikleri sıfatlarla daha anlamlı ve elbette daha değerli bir varlığa ulaşmak isterler...Ve sonunda peşinde koştuklarını elde edince görürlerki, hiçte değer katamamış bu sıfatlar, mallar makamlar...

Ve dahi, kuraldır, kişinin davası manasını, manası ise anlamını o ise değerini belirler...

kişinin davası ise, derdidir...

demek ki; kişi ancak derdi kadar değerlidir...derdi kendi olan da kendisi kadar değerlidir ve kendisi ise anlamsız ve boştur....

Büyük dertler edinmeli, kendinden çok çok büyük dertler...hatta mümkünse insan için olabilecek olan en büyük derdi edinmeli...
...ve bilmeli ki, dertlerin dermanı derdin kendisidir...senin dermanında ancak derdin kadardır...

güzel karedeşim, sana şemsi tebrizinin kitabı konuşmaları okumanı tavsiye ederim...vesselam.

Sağol kardeşiö öneri ve tespitlerin için.

Arkadaşlar ben sadece kendi sorum yorumlansın die açmadım konuyu bu bir anket bir nevi yani mutlumusunuz ? değilmisiniz ? vede sizce mutlu olmak nedir ? bunlarıda katarsanız sevinirim.
cah
Mutluluğun anlamına gelince,

Mutluluk yüreğin sevinç hali yaşamasıdır...

Sevinç ise, yürekteki aktif sevginin kabarıp taşmasıdır...

Sevgi ise, güzelliğe aynadır...

Huzur ise, yüreğin mutluluktan yorulma halidir...

Huzur isteyen, güzellik arasın lakin sonlu güzellik işe yaramaz...

şemsin dediği gibi, erenler geçip giden güzelliklere gönül bağlamazlar...vesselam.
imge
Liseyi bitireyim, diploma alayım; aldım.
Bir üniversite sınavını kazansam; kazandım.
Şu vizeler bitse rahatlayacağım; rahatladım.
Finaller? Bitti.
Bir mezun olsak... Oldum.
Ah bir işe girsem benden mutlusu yok; girdim.
Maaşa zam! Verildi.
Bir terfi etsem başka ne isterim ki; ettim.
Bir arabam olsun; oldu.
Bir evim olsun; oldu.
Evlenince mutlu olacağım; evlendik.
Bir çocuğum olursa mutlu olacağım; kızımız oldu.
Ama bir oğlum olsun dünyalar benim olacak; o da oldu.
Bizim oğlan şu sınavları kazansın, mutlu olacağım; kazandı.
Evladım üniversiteye girsin; girdi.
Bitirsin; bitirdi.
Eli ekmek tutsun; tuttu.
Mürüvvetini görsem, başka ne isterim ki? Evlendi.
Torun gelsin; geldi.
Son durakta mıyım? Öyleyim.
Mutlu muyum? Değilim

diye bir yazı okumuştum jp.gif

canturk54
ALINTI('imge' @ 'Feb 12 2008, 10:45 PM)

\[b\]Liseyi bitireyim, diploma alayım; aldım.
Bir üniversite sınavını kazansam; kazandım.
Şu vizeler bitse rahatlayacağım; rahatladım.
Finaller? Bitti.
Bir mezun olsak... Oldum.
Ah bir işe girsem benden mutlusu yok; girdim.
Maaşa zam! Verildi.
Bir terfi etsem başka ne isterim ki; ettim.
Bir arabam olsun; oldu.
Bir evim olsun; oldu.
Evlenince mutlu olacağım; evlendik.
Bir çocuğum olursa mutlu olacağım; kızımız oldu.
Ama bir oğlum olsun dünyalar benim olacak; o da oldu.
Bizim oğlan şu sınavları kazansın, mutlu olacağım; kazandı.
Evladım üniversiteye girsin; girdi.
Bitirsin; bitirdi.
Eli ekmek tutsun; tuttu.
Mürüvvetini görsem, başka ne isterim ki? Evlendi.
Torun gelsin; geldi.
Son durakta mıyım? Öyleyim.
Mutlu muyum? Değilim

diye bir yazı okumuştum \:jp\:
\[/b\]

Alemsin ya bende senin hayatın sandım. Teyzeye bak bu yaşta forma girio dediydim. haha
imge
laugh.gif öyle düşüneceğini hiç düşünmemişim iyi ki eklemişim okumuştum diye jp.gif
<VİSAL>
Bir aralar bu mutsuzluk olayına bayağı takmıştım.Hatta durup dururken ağlıyordum,içim sıkılıyordu.Daha sonra ahireti düşünmeye başladım.Dedim ki şimdi bizim asıl vatanımız orası değil mi?Biz ordan gelmedik mi?Evet asıl vatan orası,asıl olmamız gereken ve olacağımız yer de orası.Ama dünyaya misafir olarak gönderildik bir müddetliğine.Şimdi ben memleketimden ayrıldığımdan bir üzüntü duymaz mıyım?Özlemez miyim zaman zaman?Özlerim tabiki.E benim asıl vatanım da ahiret!Belki geldiğim yeri hatırlamıyorumdur;fakat ruh bu hazzı almıştır,hissediyordur.O zaman,zaman zaman üzüntümün kaynağı asıl vatanımı özlemem olabilir.Ve tevafuk tam bu düşüncedeyken bir kitap okudum,ordada aynı şeylerden bahsediyordu.(Kitabın ismi şu an aklımda değil)
Şimdi ne zaman mutsuz hissetsem bu düşünceler aklıma gelir....
Bir söz vardır:Dünya hayatı kafirin cenneti;Mü''''minin cehennemidir.Çok şükür bu dünya cennetimiz değil.
-EBRAR-
ALINTI('imge' @ 'Feb 12 2008, 11:49 PM)

\[b\] \:laugh\: öyle düşüneceğini hiç düşünmemişim iyi ki eklemişim okumuştum diye \:jp\: \[/b\]

nakşiyan kardeş sabah sabah tebessüm ettirdin bende yaşından şüpheleniyordum yoksa smile.gif)
imge
ne güzel tebessümünüz herşeye yeter flowers.gif

yaşıma olan kısmına kadar oturup yazacağım şimdi laugh.gif
EsLeMNa
ALINTI('imge' @ 'Feb 13 2008, 10:45 AM)

\[b\]ne güzel tebessümünüz herşeye yeter \:fl\:

yaşıma olan kısmına kadar oturup yazacağım şimdi \:laugh\: \[/b\]

Hala yazmamışsın bekliyoruz bleh.gif
Elam
“Mutluluk felsefeleri mutluluğu anlatmazlar çoğu defa. Mutsuz olmamanın kıyılarında dolaştırırlar. Kıyıyı geçip ummana dalmak sizin tercihiniz. Kıyıda bile dursanız nasibinize ansızın huzur düşebilir. Çünkü mutluluk ile mutsuzluk arasındaki med-cezir halini ortadan kaldıran, yalnızca huzurdur. Huzur bir halin adıdır. Ama mutluluk bir hal değildir. Kişi kendini huzur ile örten bir mekân oluşturabilir hem içinde hem dışında.”

Fatma Karabıyık Barbarosoğlu

Benevşe
Mutluluk mutsuz olmamaktır bleh.gif
fecrvakti
mutluluk bendne uzak olandır
mutluluk aradığım ama ulaşamadığımdır
ayna
mutluluk başkasına faydalı olabilmektir...bir işe yaramaktır
ilde
mutluluk doğru olanı yapmaktır

doğru olanlarsa Allah rızası için yapılanlardır..

Alah doğrudan ayırmasın doğru.. mutluluktur çok şükür..
-EBRAR-

En içten tebessüm edilen ve sevinç duyulan anlar da bile bir yanımız acıyorsa onun adı mutluluk değildir. Yada ben kendimde bunu hissediyorum. Bence mutluluk bir bebeğin en masum ve hiçbir şeyden habersiz gülüşüdür. Saflığın ve riyasızlığın yaşandığı an, anne baba ne olursa olsun her türlü kötülükten uzak müslüman olma şerefini koruyan an.
musalli
ALINTI(Ümmü_Seleme @ Feb 29 2008, 02:32 PM) *

En içten tebessüm edilen ve sevinç duyulan anlar da bile bir yanımız acıyorsa onun adı mutluluk değildir. Yada ben kendimde bunu hissediyorum. Bence mutluluk bir bebeğin en masum ve hiçbir şeyden habersiz gülüşüdür. Saflığın ve riyasızlığın yaşandığı an, anne baba ne olursa olsun her türlü kötülükten uzak müslüman olma şerefini koruyan an.

katılıyorum,bir bebekteki masumluk ve gerçeklik hiç bir insanda yok.bu yüzden asıl mutluluk bir bebeğin bakışındaki saflığı görebilmektir.cennettir onlar,umuttur.ama bunda bile korkuların devreye girdiği nokta vardır.o bebeğim inşası sizin elinizdedir. sad.gif (aman allahım hiç pozitif olamıyorum.bağışlayın,bana müsade.) cray.gif
ayna
aynı konu aynı kişi tarafından iki kere açılmış olduğundan kapatıyorum.
http://www.islamiforum.com/index.php?s=&am...st&p=236314
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.