Issız adada da ilk akşam.
SURANN: yaşasın baba oluyorum baba olacağım inşAllah.deymeyin kefyime.ama cocuğum olursa bi sürüde masraf olur. mamasıdır bezidir elbise falan derken batarız valla .adaya düştük iyi oldu galiba .
ressamdemet:bende hala oldum ay ne güzel ama adaya düştük yusufumu nasıl görecem ben şimdi kıyamam ben ona şimdi ağlıyodur o:(
nasreddinhoca:mademki biriniz hala birinizde baba oluyosunuz bunu kutlamak gerek .cekin bir masa ordan okey oynayacaz.
fecrvakti:yahu mübarekler böyle kutlamamı olur bizde adettendir birisinin cocuğu olsa yemek verir.
burda yemek olmadığına göre bacılar kek yapsınlar bize. bu huzunlü adada tatlı yiyip tatlı konuşalım inşALLAH.
ressamdemet:rüşvetci seni.burdada kek ticareti
öncevefa:bu fecr de kafayı kek le sıyırmış. görende kıtlıktan cıkmış sanacak canım .
ressamdemet:ben yusufcuğumu özledim dayanamıyorum görmeye gidecem
TEVHİD:kız nasıl gidecen adanın dışına
ressamdemet:yüzerek gidecem elbet .ağlıyordur şimdi o gitmem gerek benim.
esengül:valla köpek balıkları parcalar seni ha.yok yok parcalamazlar seni. sen şimdi denizin içnide fotomodel yaparsın onları fotolarını çizecenya .sıkılırlar balıklar kacarlar senden ardlarına bile bakmadan.
musalli:ya bu adada cok yozlu ama ben dayanamam bu toza hemen mikrop kaparım temizlik yapalım .süpürgeleri cekpasları alalım hemencecik .
esengül:aman toz kalkmasın zaten giribim yılıun 365 günü 52 haftası toz kaldıracak değilim inan.
eslamna: sevdiklerimizden ayrı ilk gün baya hüzünlü gececek öyle anlaşılıyor.ya tamda öss ye hazırlanıyordum birde başörtüsü meseleside hallonulmuştu.ben ne yapacam şimdi ya.
TEVHİT:meraklanma inş biz burda kendimiz yök kurarız kendi sistemimizide kendimiz yaparız.
3elmiyah:ben din işleri fetva makamı profo olurum artık
hamza yürekli :bende badigard olurum . bacılarımın örtüsüne uzanan elleri kırarım. az adam dövmedim ha kırılmadık kemik bırakmam ben .
eslamna:ya hepiniz prof oldunuz ben tek mi öğrenci kalacam
ressam demet:ya hava baya soğudu şimdi yusufcuğum üşüyormu acaba kıyamam ben ona bi haber alsam keşke ondan.
3elmiyah: evet hava çok soğuk oldu acilen bir şeyler yapılması gerekiyor.Bekledik bekledik bu vakte kadar üşürüz tabi.Şimdiye kadar bunun organizasyonu çoktan yapılmalıydı.Herkes üzerine düşen görevi yapsa şimdi böyle üşüyor olur muyduk.Bari kar yağsa da hiç değilse kar topu oynayıp kardan adam yapsak.Ama buranın iklimi kar yağışına da müsait değil.Yağmur yağabilir mi acaba?
benevşe:ayy keşke yağsa ben bayılırım yağmurda yürümeye.
gul-i rana:aa bak ilk günden böyle yaparsan sonumuz nice olur.İlk önce ısınabilmeyi umut ederek başlayabiliriz.üff yaa çok soğuk.Ateş yakmamız lazım.Ve yakacak bir şeyler toplanması gerekiyor.Ama kim toplayacak?Forumda da erkekler için o kadar laf ettik gölge etmesinler başka ihsan istemeyiz diye .Şimdi nasıl dicez yakacak toplayın diye.
kiliç_aygül:Ne demek nasıl toplayacaklar.Toplayacaklar tabi.Hatta hamza yürekliye diyim adanın öteki ucuna gitsin.Belki vahşi hayvanlarla karşılaşırda çaresiz kalınca aklı başına gelir.
hamza yürekli:asıl sen git adanın öteki ucuna.Belki görürsün maymunları filan doğru dürüs düşünmeye başlarsın.Hem önce hasta ettiniz beni şimdide vahşi hayvanlara yem ol der gibi konuşuyırsun.Sizn yüzünüzden antibiyotik kullandım ben senin haberin var mı.Canımdan olmaya hiç niyetim yok.
cahide:tamam arkadaşlar panik yapmayın.her şeyde bir orta yol bulunur.Hoşgörülü davranmak lazım.Gidelim buralardan dedim dedim al geldik işte başka yere.Şimdi önemli olan birlik içinde davranıp ateşimizi yakabilmemiz.
beyda:Evet en önemlisi birlik içinde vahdet şuuruyla davranabilmemiz.Ateşimizi yakarız büyüğümüz olarak hamzayürekli ağabimde ateşin etrafına bize sohbette bulunur.
nasreddinhoca:yahu ne dersi ıssız adada bilemi irtica i faaliyet hani okey oynayacaktık biz.
aLaTurCa:eyvah hamza yürekli abi güzel konuşur ona eminimde ben anlamıyorum ki onun kelimelerinden.Bir dil kurumu oluşturulsa da salt Türkçe kelime kullanımı getirilse acaba ıssız ada için.
cah: hamza yürekli ağabeynin kelimeleri anlaşılmıyor olabilir ama en azından cümlenin anlamı öyle yada böyle çıkıyor.Ama sizin anlatmak istediğinizde anlaşılmıyor .
aLaTurCa:Siz bir şeycilerden misiniz ?Bende anlamıyorum da sizin anlattıklarınız acaba ne gillerdensiniz diye merak ettim.Ona göre yorum getireceğim sizin hakkınızda.Tayipçi desem değilsiniz,nurcu desem değilsiniz,emperyalizm karşıtlığı hususnda anlaşıyoruz ama çıkaramadım ben sizi.
TEVHİD:sevgili aLaTurCa kardeşim neden böle bir sorgulaya gidiyorsunuz onu anlamaya çalışın hoşgörülü olalım.Ben de anlamış değilim henüz zaten anlasam hemen ikna etmeye başlayacağım.
benevşe:Hava karardı ve soğudu hala konuşuluyor,icraat yok.Yakacak tespiti yaptım siz konuşurken hemen tedarik etmeye başlıyoruz.Az laf çok iş lütfen..
öncevefa:En azından ateş yakabildik.Ama boş boş ne yapacağız.
musalli:aa arkadaşlar oyun oynayalım en iyisi.Hem hareket gelir adaya.Hadi bir oyun bulalım oynayalım
gul-i rana:Evet oyun fikri güzel.Hem içimden çıkaramadığım düşünceleri belki bu fırsatla biraz olsun unutabilirim.Yoksa dalga sesi,akşam karanlığı,bu rüzgar beni mahvedecek.Aklımdan atmam lazım.
eslamna:Bir de fotoğraf makinemiz olsaydı bu güzel manzaraların fotoğrafını çekerdim resim galerisine birde kendimden bir şeyler eklerdim.
kiliç_aygül:hadi 3elmiyah biz başlayalım nasılsa arkadan gelen olur..
cahide:Ben şu kızların yanına bir gideyim bakıyım ne yapıyorlar.ooo muhabbet koyulaşmış bakıyrumda.
cantürk54: bazı bacılarımız convers giymiş ne yapmak lazım
lalahan:Osmanlı uleması her ne kadar çarıgı tavsiye etsede zaruriyet şartlarında conversede cevaz veririz ..
fecrvakti:koşun buraya koşun bakın ne buldum burda
zümrüt:calı cırpı bumuştur kesin. yaşasın ısınırız birazdan inşallah soğuktan donacam yaa
ilahiname:yok yok yemek bulmuştur yoksa aclıktan birbirimizi yiyecez.
eslamna:ıyyyy iğrencc. midem bulandı . bu mide bulantısıyla ben öss bile kazanamam.
fecrvakti:un şeker oklava yağ yumurta eski püskü birde fırın:) evet gönüllü aranmakta
ben hamaratım diyen on parmağımda on marifet elem tere fiş kem gözlere şişim diyen ve kek yapmakta uzmanlaşmış mübarekler aranıyor . malzemelerimizde hazır buyrun gönüllü kim var.
ECRİN:ben daha okulumu bitirmedim başkası yapsın bana ne
esengül:oklavayı bana verin.ben yapacağımı bilirim.fecrrrr oklava geliyo haaa
kılıç_aygül:kıyamam ben kardeşime cekilin bakim mademki malzemelerimiz bunlar ben yaparım kardeşime.
sabah_rüzgarı:bende yaparım ne olcakki. elem tere fiş değilim ama on parmağımda on marifet var .
hamza yürekli:Evet Aziz Kardeşlerim toparlanın bakalım ... Biraz ders işleyelim .. Zaten sitede yeteri kadar egleniyorduk ... biraz Mumine yakışır konulara girelim efendim ....
cantürk54:
Harikasın hamza yürekli agabey .. Zaten duruşundan biliyordum bunu diyecegini
cah:Hemen bir oturma planı yapsak olmazmı ?
gul-i rana:Evet biz kızlar şu tarafa erkekler bu tarafa otursun uygun olur sanırım ...
fecrvakti:elbette uygun olur.selamlık haremliğe dikkat etmemiz gerek yani.
eslamna:Ya şey derse başlamadan önce adanın resim salonu ne tarafta bilen varmı ?
kulluk ve islam:önce dersi işleyelim sonra buluruz resim salonunu ...
ECRİN:hocam ben ders notlarını mektup olarak arkadaşlarıma atabilirmiyim
sabah_rüzgarı:aha işte yakaladım bir mektupcu daha ...
TEVHİD:Susunnnnn bir duzene girmediniz yarın bir gun İslami devlette nasıl yaşayacaksınız ...
hamza yürekli:Ummeti Muhammeddd kendinizeee gelin yahuuu .... Hem Yeni biz duzenimiz var artık ... Toparlanın bakalımmm
Ve ilk ders bu kükreme ile başlar ....
evet ıssız adadaki yazımızın ikinci perdeside böylece tamamlanmış oldu . inşallah devamı gelecektir .
ismini hatırlamadık kardeşlerimin ve unututklarım şimdiden haklarını helal etsinler. 3 cü perdede tanıdığım kardeşlerimin vasıflarını dahada yazacam inş. benden şimdilik bu kadar . 3 cü perdede görüşmek dileğiyle inş.