Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Baban Gelirse Annem Hep Seni Bekledi"de
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ KISSADAN HİSSELER ]·.
fecrvakti
Balıkkesir'de Ali şuuri ilkokulu karşısındaki boşlukta eski ayakkabı tamircisi,kır pala bıyıklı cevdet(Alkalp)dede vardı. Bir akşam üstü sohbetinde konu çanakkale'ye gelince ağlayarak anlatmaya başladı" Rahmetli babam Hafız Ali,Çanakkale'de kaldığında anamın karnında yedi aylıkmısım. o nu hiç tanımadım. Bir fotoğrafı bile yoktu. O gunler çok zor günlerdi. Seferberliğin sıkıntıları, Kuvayı Milliye zamanı işgal yılları,kurtuluş,yokluk,sıkıntı..Çocuklugumuz hep ekmek peşinde,sıkıntıyla geçti. Ama anam, benim çocukluğumdan itibaren her sokağa çıkışta, her nereye giderse yanıma gelir ve Oglum ben pazara gidiyorum. Baban gelirse beni hemen çagır ha!...Ben komşulara gidiyorum baban gelirse beni hemen çağır ha!... derdi...Anam babamı her zaman bekledi durdu.Büyüdüm dükkan açtım.Anam yine her bir yere gidişte dükkana gelir; gideceği yeri söyler ve ' Baban gelirse çağır ha!..diye eklerdi.
Aradan yıllar geçti.Anacığım ihtiyarladı.Gene hep deyneğini kaparak bana gelir ve 'Baban gelirse beni çağır ha!..diye tembihlerdi.Günu gelip ağırlaştığında,ölüm döşeğindeyken bizimle helalleşti.'Bana iyi baktınız hakkınızı helal edin'.dedi. Sonra bana döndü ve yavaşça 'Baban gelirse annem hep seni bekledi de ' dedi. Birden irkilerek doğruldu ve kapıya doğru gülümseyerek .'Hoş geldin bey ,hoş geldin' diyerek ruhunu teslim etti
TEVHİD
ALINTI
Sonra bana döndü ve yavaşça 'Baban gelirse annem hep seni bekledi de ' dedi. Birden irkilerek doğruldu ve kapıya doğru gülümseyerek .'Hoş geldin bey ,hoş geldin' diyerek ruhunu teslim etti

Edep, sevgi ve saygıya güzel bir örnek.Bana rahmetli annemi hatırlattı bu olay.Annem de yoğun bakımda yattığı vakit yanına gittiğimde babamın yemeğini zamanında vermemiz gerektiğini, üstüne başına dikkat etmemiz gerektiğini anlatmaya çalışıyordu.Hem de konuşamadığı için el ve göz temasıyla.Zaten ertesi gün de Hakka göçtü. cray.gif Zaten nyıllarca hep bize babamıza çoook saygılı olmamız hususunda telkinler yapmaktaydı.Hakikaten de öyle oldu.55 yaşında en büyük ablam dahil hala babamıza sen hitabını kullanmadık.Annem sayesinde.Allah gani gani rahmet eylesin inşallah.

Selam ve dua ile
Benevşe
İşte olması gereken evlilik şuuru ve eşlerin bağlılığına örnek bence..
Paylaşım için Allah razı olsun...

İşte olması gereken evlilik şuuru ve eşlerin bağlılığına örnek bence..
Paylaşım için Allah razı olsun...
öncevefa
allah razı olsun emeğine sağlık

gelırse hep senı bekledı deeee cray.gif
EsLeMNa
Çok güzel ve etkileyici bir hikaye..Böyle beklemek ve beklenmek istiyor insan..
musalli
kimse kimseyi beklemesin ben dayanamam,birlikte hakka yürüyelim inş... cray.gif
Teşekkürler
<#thank#>
bilal habeş
ALINTI(TEVHİD @ Feb 8 2008, 01:37 PM) *

Edep, sevgi ve saygıya güzel bir örnek.Bana rahmetli annemi hatırlattı bu olay.Annem de yoğun bakımda yattığı vakit yanına gittiğimde babamın yemeğini zamanında vermemiz gerektiğini, üstüne başına dikkat etmemiz gerektiğini anlatmaya çalışıyordu.Hem de konuşamadığı için el ve göz temasıyla.Zaten ertesi gün de Hakka göçtü. cray.gif Zaten nyıllarca hep bize babamıza çoook saygılı olmamız hususunda telkinler yapmaktaydı.Hakikaten de öyle oldu.55 yaşında en büyük ablam dahil hala babamıza sen hitabını kullanmadık.Annem sayesinde.Allah gani gani rahmet eylesin inşallah.

Selam ve dua ile

ben sizinkini okuduktan sonra konuyu unuttum çok üzüldüm gerçekten sad.gif sad.gif çok ince düşünceli merhamet sahibi bir anneniz varmış MAŞAALLAH.RABBİM bu bilnçteki müslümanların sayısını arttırsın İNŞAALLAH.Yoğun bakımda bile neler düşünmüş gerçekten takdire şayan RABBİM gani gani rahmet etsin İNŞAALLAH mekanı cennet olur İNŞAALLAH.RABBİM sizlerede hayırlı uzun ömürler nasip eylesin.
selam ve duayla.
ALLAHA EMANET OLUN
al_muallim
ALINTI(bilal0101 @ May 9 2008, 05:43 PM) *

ben sizinkini okuduktan sonra konuyu unuttum çok üzüldüm gerçekten sad.gif sad.gif çok ince düşünceli merhamet sahibi bir anneniz varmış MAŞAALLAH.RABBİM bu bilnçteki müslümanların sayısını arttırsın İNŞAALLAH.Yoğun bakımda bile neler düşünmüş gerçekten takdire şayan RABBİM gani gani rahmet etsin İNŞAALLAH mekanı cennet olur İNŞAALLAH.RABBİM sizlerede hayırlı uzun ömürler nasip eylesin.
selam ve duayla.
ALLAHA EMANET OLUN

çok üzüldüm tevhid abla, ama söylede düşünmek lazım,

belki burdan daha güzel bi aleme gitti, ne kadar güzel bişey,,,
Allah cennete girenlerden nasip eylesin
kendini_arayan_adam
Her Ewlilikte Bağlılık Böyle Olsa Keşke...Allah'ım Herkese Böyle Birbirlerine Bağlı Ewlilikler Nasip Etsin...
öncevefa
[quote name='kendini_arayan_adam' date='May 11 2008, 08:24 PM' post='269845']
Her Ewlilikte Bağlılık Böyle Olsa Keşke...Allah'ım Herkese Böyle Birbirlerine Bağlı Ewlilikler Nasip Etsin...

AMİNN beklemek güzel beklediğine değerse jp.gif
sabah_rüzgarı
allah razı olsun çok güzeldii
beni de çok farklı iklimlere götürdü
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.