Selam,
Farz nedir sorusuna şu cevap veriliyor...
Farz; Yüce Allahın yapmamızı emrettiği fiiller bütünü...
Yüce Allahtan başka bir odak Farz koyabilir mi?
Cevap; hayır...
o Halde, namazlarda ki Farz rekatlar nereden geliyor?..
Cevap, Resulullahtan...
Resulullahın Farz koyma yetkisi varmıdır?
nazamarus
Feb 3 2008, 08:41 PM
Selam,
Farz nedir sorusuna şu cevap veriliyor...
Farz; Yüce Allahın yapmamızı emrettiği fiiller bütünü...
Yüce Allahtan başka bir odak Farz koyabilir mi?
Cevap; hayır...
o Halde, namazlarda ki Farz rekatlar nereden geliyor?..
Cevap, Resulullahtan...
Resulullahın Farz koyma yetkisi varmıdır?
--------------------------------------------------------------------------------
selam
Cah kardeşim yetki sahibi kim peygamberler mi Allah mı değil mi?
Allahın dininden onun yolundan saparsan ve başkalarının kitaplarından
islamı öğrenmeye çalışırsan aşağıdaki gibi olmayan çok şeyi yaptırırlar değil mi? bu ortak koşmak değil mi? saygılarımla
3-MİRAÇ HİKAYESİ
Cebrail gelip resullallahın göğsünü yardı ve kalbini yıkadı.Burak isimli atı takdim etti Kabeden semaya doğru yola çıktılar. 1katta Adem as ile, 2 katta İsa as ve Yakup as ile 3 katta yusuf as ile 4 semada İdris as ile
5 ci semada Harun as 6katta Musa as ve 7 semada Beytül Mamur da mescidin duvarına yaslanıp dinlenen İbrahim ile karşılaştılar.(Burada konuşmalar vardı yazmadım)
Cebrail sitreden sonra Muhammed as gideceği yolu tarif etti. Muhammed as aralarında sadece bir yayın iki ucu hatta daha az bir mesafenin kaldığı ilahi makama vardı. Burada Muhammed as et tahhiyat bölümünde okuduğumuz şu duayı bulundu.
Et tehiyyatu lillahi ves selavatu vet tayyibatu
Kutsanmış saf ve içten gelen salat va selamlar allaha aittir
allah da duaya şöyle karşılık verdi;
Esselamu aleyke eyyühennebiyyi ve rahmetüllahi berakatuh
Ey nebi selamda allahın rahmet ve tüm bereketleride senin üzerine olsun
Muhammed as şöyle karşılık verdi.
Es selamu aleyna ve ala ibadillahi salihin
Selam bizlerin ve güzel davranışlar da bulunan allahın salih kullarının üzerine olsun.
---hadise göre Allah birliğine iman eden ve Muhammed as nin resul olduğunu kabul eden müslümanların günahı varsa bile bir müddet ceza çektikten sonra kurtulacaklarını vaat ederek onurlandırmıştı.
---Miraç yolculuğunun anısına Bakaranın son iki ayetini hediye etmiştir.
---Allah 5 vakit namazı farz kılmıştır.Aslında 50 rekattı ama Musa as tavsiyesi üzerine her biri 10 vakit yerine geçmek üzere 5 e indirilmiştir.
daha sonra Musa as 10 emir verdiği gibi 12 emir vahiy etti.
KURAN
1-Ancak ona ibadet ediniz.
2-Anaya babaya iyilikle muamele et
3-Akrabaya fakire ve yolda kalmışlara hakkını ver.
4-Ne cimri ne savurgan ol
5-geçim korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyiniz.
6-zinaya yaklaşmayınız
7-haklı olduğunuz durumlar dışında kimseyi öldürmeyiniz.
8-Yetimlerin malına ancak güzel şekilde yaklaşın
9-Verdiğiniz söz ve vaatleri yerine getiriniz.
10-ölçüyü tam yapın
11-Hakkında bilgi sahibi olmadığın bir şeyin peşinden koşma
12-Yeryüzünde gurur ve kibirle yürüme.
TEVRAT
1-Benim huzurumda başka ilaha tapmayacaksın
2-Yontma put ve resim yapmayacaksın
3-Rabbinin adına boş yere yemin etmeyeceksin
4-Dinlenme gününü (sabat günü)hatırla
5-Babana annene hürmet et.
6-Asla adam ölürme
7-Zina etmeyeceksin
8-Hırsızlık yapmayacaksın
9-Yalan şahitlik yapmayacaksın
10-Komşunun akrabanın evine göz dikmiyeceksin
(hanımına,hizmetçisine,malına,hayvanına)
Bunlar miraçta yaşananlar olduğu söyleniyor.
4-MUHAMMED AS İSNAT EDİLEN MUCİZELER.
230-Müşriklerden biri Muhammed as şöyle dedi; Eğer benim ölmüş kızımı diriltirsen senin dinini kabul ederim. Mezarın başında Muhammed as kızı çağırınca kız buyur ya resulallah diyerek mezardan çıktı. Muhammed as anne babanla yaşamak istermisin diye sorunca kız şöyle dedi hayır zira öte dünyada ana babamdan çok daha iyi bir şeyle karşılaştım. Daha sonra kız mezara döndü.
Muhammed as hayatında bu türden 2 mucize olduğu bilinmektedir.
231-Bir çocuk dilsizdi yıllar sonra onu babası Muhammed as getirdi oda çocuğa hitaben sordu. Ben kimim
çocuk şu cevabı verdi şahadet ederim ki sen allahın elçisisin ve çocuğun hastalığı tamamen iyileşti.
232-Mekkedeki güreş şampiyonlarından biri Eğer benim sırtımı yere getirirsen işte o zaman senin dinini kabul ederim. Resulallah onu 3 kez üst üste tuş etmişti.
233-Bir başkasıda şurada duran ağaç buraya gelirse senin dinini kabul ederim dedi. Muhammed as ona şöyle dedi peki git ağaca muhammed seni çağırıyor de gerçekten ağaç resulallahın yanına kadar geldi sonra onun isteği üzerine daha önce bulunduğu yere döndü.
234-Mekkenin ayak takımından bazı kimseler kendisinden gerçekten allahın elçisi ise Ay'ı yarmasını istediherkesin gözü önünde birbirinden uzaklaştı bir süre sonra tekrar birleştiler. Muhammed as o sırada dolunay halinde bulunan aya işaret etti ve oda hemen ikiye ayrıldı iki parça .
235-bir savaş sırasında sahabelerden biri yüzüne bir darbe almış ve gözü yuvasından fırlamıştı.Çıkan gözünü resulallaha getirmişti onu yerine koyunca adam iki gözüyle daha iyi görmeye başladı.
236-Muhammed as mescidde hutbe okurken bir hurma kütüğüne yaslanırdı sonra marangoz bir minber yaptı. Muhammed as ilk kez kürsüye çıktığında terk edilmiş hurma kütüğünden iniltiler geldi.Muhammed as minberden inerek kütüğü okşadı iniltiler kesildi.Muhammed as kütüğe istersen hutbelerimi okurken yine sana dayanırım istersen eni cennete dikerim dedi.Kütük cennete girmeyi tercih etti.
237-Karanlık ve yağmurlu bir gecede Muhammed as evine dönmek için çok uzun yol kat etmesi gereken sahabesine bir değnek vermiş ve bu değnek adamın geçtiği zorlu yolu bir lamba gibi aydınlatmıştı.
238-Bir çok kez az bir miktarda yiyecek ve su çok sayıda insana yetmiştir.Muhammed as çoğu kez olacakları önceden haber vermiştir. Kendisinden çok uzakta cereyan eden olayla ilgili anlattıkları her zaman doğru çıkmıştır.
-------------------------------------------------
yukarıdaki hadisleri aşağıdaki Kuran ayetleri yalanlıyor
6/35-Eğer onların yüz çevirmeleri sana ağır geldiyse haydi yerin dibine (inebilecek) bir kanal veya göğe (çıkabilecek) bir merdiven arayıp onlara başka bir mucize getirsene. eğer allah dileseydi onların hepsini elbette hidayet üzerine toplardı öyleyse sakın bilmeyenlerden olma.
6/36-Senin davetine ancak dinleyenler gelir.Ölüleri ise allah diriltir sonra hepsi ona döndürülür.
6/111-eğer gerçekten biz onlara melekleri indirseydik, ölüler kendileriyle konuşsaydı. Bütün varlıkları karşılarında toplayarak senin söylediklerinin doğruluğuna şahit ve kefil gösterseydik onlar allah dilemedikçe yine iman edecek değillerdi.Fakat onların çoğu bilmezler.
''onların yüz çevirmeleri sana ağır geldiyse haydi yerin dibine (inebilecek) bir kanal veya göğe (çıkabilecek) bir merdiven arayıp onlara kurandan başka bir mucize getirsene allah dileseydi onların hepsini hidayet üzerine toplardı öyleyse sakın bilmeyenlerden olma senin davetine dinleyenler gelir Ölüleri ise allah diriltir sonra hepsi ona döndürülür biz onlara melekleri indirseydik ölüler kendileriyle konuşsaydı Bütün varlıkları karşılarında toplayarak senin söylediklerinin doğruluğuna şahit ve kefil gösterseydik onlar allah dilemedikçe yine iman edecek değillerdi onların çoğu bilmezler''
AŞAĞIDAKİLER HADİS DİYE ALLAHA İSNAT EDİLİRMİ?
Ebu hureyreden
Allah Resulü (a.s.) şöyle buyurmuştur: "İsrail oğullarından bir ümmet kaybolmuştur. Ne yaptığı bilinmiyor. Ben zannetmem ki o ümmet fareden başka bir şey olsun. Görmez misiniz? O, kendisi için deve sütü konulduğunda içmez de koyun sütü konulduğu zaman onu içer."
Müslim-hadis no 5315 Arapç
Ebu huretreden
Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Sizler horozun ötmesini işittiğiniz zaman Allah'ın fazlından isteyiniz. Çünkü o melek görmüştür. Merkebin anırmasını işittiğinizde de şeytandan Allah'a sığınınız. Çünkü o şeytan görmüştür."
Müslim hadis no 4908 Arapça
Ebu hureyreden:
Allah Resulü (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Vaktiyle bir adam, üzerine yük yüklediği öküzünü götürürken, öküz ona dönerek: Ben bu iş için yaratılmadım. Lâkin ben ancak çift sürmek için yaratıldım, dedi" buyurdu. Bunun üzerine insanlar, öküz konuşur mu? Diye şaşkınlık ve dehşetle: Sübhanallah! Dediler. Allah Resulü: "Ben buna inanıyorum, Ebu Bekr ile Ömer de" buyurdu. Ebu Hureyre'nin dediğine göre Allah Resulü şöyle buyurdu: "Bir çoban, koyunlarının içinde bulunurken sürüye bir kurt saldırdı ve koyunlardan birini alıp götürdü. Çoban da onu takip etti ve nihayet koyunu kurtardı. Bunun üzerine kurt çobana dönüp: Bu koyunlara yırtıcı günde, benden başka çobanları olmadığı günde kim bakacak? Dedi." Cemaat: Sübhanallah! Dediler. Bunun üzerine Allah Resulü: "Ben buna iman ediyorum, benimle birlikte Ebu Bekr ve Ömer'de "buyurdu.
Müslim hadis no 4401 Arapça
Usame b.zeyd nakledildiğine göre:
Allah Resulü (a.s.): "Cennet kapısının önünde durdum. Bir de gördüm ki Cennete girenlerin çoğu fakirlerdir. Mevki sahipleri ise hapsolunmuşlardır. Yalnız Cehennemlikler müstesna. Onların Cehenneme konulmaları daha önce emir olunmuştu. Cehennem kapısı önünde de durdum. Bir de baktım ki Cehenneme girenlerin çoğu kadınlardır" buyurdu.
Müslim hadis no 4919 Arapça
İmran b husayn anlatıyor:
Allah Resulü (a.s.): "Cennet sakinlerinin en azı kadınlardır" buyurdu.
Müslim hadis no 4921 Arapça
Usame b zeyd şöyle dedi:
Allah Resulü: "Benden sonra erkeklere, kadınlardan daha zararlı bir fitne ve imtihan sebebi bırakmadım" buyurdu.
Müslim hadis no 4923 Arapça
Ebu hareyre anlatıyor:
Allah Resulü'nün (a.s.) şöyle buyurduğunu işittim: "Yüce Allah rahmetini yüz parçaya ayırıp doksan dokuz parçasını kendi yanında tuttu, bir parçasını da yeryüzüne indirdi. İşte bu bir parça rahmet sebebiyle bütün mahlûklar birbirlerine merhamet ederler. Hatta hayvan, üzerine basarım endişesiyle ayağını yavrusundan kaldırır."
Müslim hadis no 4942 Arapça
Hz Alini rivayet ettiğine göre
İbn Abbas şöyle anlatıyor: Ömer b. Hattab (vefat ettiğinde) yatağının üzerine konuldu. İnsanlar etrafına toplanıp dua, sena ve salât ediyorlardı. Ben de onların içinde bulunuyordum. Beni arkamdan omzumu tutan bir adamdan başka hiç bir şey heyecanlandırmadı. Dönüp baktığımda onun Ali olduğunu gördüm. Ali, Ömer'e rahmet okudu ve şöyle dedi: Ameli ile Allah'a kavuşmayı sevebileceğim hiç bir kimse bırakmadın. Allah'a yemin ederim ki Allah'ın muhakkak seni iki dostunla (Resulüllah ve Ebu Bekr) beraber bulunduracağını zannetmekteyim. Bu zannım şundandır: Ben Allah Resulü'nü (a.s.): "Ben Ebu Bekr ve Ömer'le geldim, ben Ebu Bekr ve Ömer'le girdim, ben Ebu Bekr ve Ömer'le çıktım" buyururken işitirdim. Ve Allah'ın seni onlarla beraber bulunduracağını umuyor ve zannediyordum.
Müslim hadis no 4402 Arapça
Ebu said hudrinin anlattığına göre
Allah Resulü (a.s.) şöyle buyurmuştur: Uyuduğum esnada insanların bana arz olunduklarını gördüm; üstlerinde de gömlekler vardı. Bu gömleklerin kimi memelere varıyor, kimi daha aşağıya iniyordu. Ömer b. Hattab da geçti; üzerindeki gömleği yerde sürüyordu. Ey Allah'ın Resulü! Bunu neye yordun? Diye sordular. "Dine" cevabını verdi
Müslim hadis no 4403 Arapça
Abdullah b ömerin rivayet ettiğine gör
Allah Resulü (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Bir defa ben uyurken bana, içinde süt bulunan bir tas getirildi. Ondan, tırnaklarımın ucuna kadar kanıncaya dek içtim. Sonra benden artanı Ömer b. Hattab'a verdim." Bunu neye yordun Ey Allah'ın Resulü? Dediler. "İlme" diye cevap verdiler.
Müslim hadis no 4404 Arapça
Namazı bozan şeyler kara köpek eşek domuz ve kadındır.
Sahihi Müslim, Salât 265; Tirmizi Salât 253/338 Ebu Davut, Salât, 110/720
Uğursuzluk üç şeyde vardır. Kadında evde ve atta.
Ebu Davud, Tıb, 24/3922; Müslim, Selam, 34/115 Buhari, Nikâh, 17/4805
Kadınları zarar vermeyecek şekilde aç aşırı gitmeyecek kadarda kıyafetsiz bırakınız. Çünkü kadınlar iyice doyar güzelce giyinirlerse onlar için dışarı çıkıp gezmekten daha sevimli bir şey yoktur. Fakat onlar biraz aç birazda çıplak kalırlarsa onlar için evde oturmaktan daha hayırlı bir şey yoktur.
İbnül Cevzi, Mevzuat, II/282283; Suyuti, Leali, II/154 İbn Arrak, Tenzihü’şŞeria, II/212213
KADININ EN MAKBULÜ KOYUN CİNSİDİR
Kadın sekiz sıfatlıdır:
1- Giyim kuşam hevesinden maymun.
2- Fakir düşmeye razı olmadığından köpek.
3- Kocasına ve diğer insanlara kibrinden yılan.
4- Gece gündüz koğuculuk yaptığından akrep.
5- Evden eşya sattığından fare.
6- Erkeklere hile kurduğundan tilki.
7- Kocasına itaat ettiğinden dolayı koyundur.
İmamı Gazali İhyayı Ulumuddin
Kocanın vücudu irin ile kaplı dahi olsa ve karısı onu yalayarak temizlese yine de kocasının hakkını ödemiş olmaz.
İbni Hacer El Heytemi 2/121 Ahmed b. Hanbel, Müsned, V, 239
Kadınlara danışmayın, onlara muhalefet edin. Kadınlara muhalefet edin, zira kadınlara muhalefet berekettir.
Kadınlara Dinî Bilgiler 44,45 Suyuti, Leali II, 147; İbn Arrak, Tenzihü’ş Şeria II, 210
Kim ki karısına itaat ederse Allah (cc) onu yüzüstü Cehenneme atar.
İbn Arrak II, 215
Başlarına bir kadını geçiren bir kavim asla iflah olmaz.
İbni Hanbel Müsned 5/43,50; Tirmizi Fiten:75 Nesai Kudat:8; Buhari Fiten:18
Kadınlara yazıyı öğretmeyin. Dikişi ve Nur Suresini öğretin.
İbnü’l Cevzi, Mevzuat II, 269
"Bir adam karısını cinsel ihtiyacını gidermek için çağırdığı zaman, kadın hemen o çağrıya uymalıdır. Kadın, tandırda (fırında, ocakta) o anda iş görüyor olsa bile.."
Tirmizi, Sünen, Kitabu'r-Rıda/10, hadis no.1160
Hadis No: 5612
Ravi: Ebu Hureyre
Tanım: Resulüllah (sav) buyurdular ki: "Kadın dört hasleti için nikâhlanır: Malı için, haseb ve nesebi için, güzelliği için, dini için. Sen dindarı seç de huzur bul."
Kaynak: Buhari, Nikâh 15; Müslim, Rada 53, (1466); Ebu Davud, Nikah 2, (2047); Nesai, Nikah 13, (6, 68
Hadis No: 5614
Ravi: Cabir
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Şurası muhakkak ki kadın, şeytan suretinde gelir, şeytan suretinde gider. Biriniz bir kadında hoşuna giden bir husus görürse, hemen hanımına gelsin; zira bu, nefsinde uyananı giderir."
Kaynak: Müslim, Nikâh 9, (1403); Ebu Davud, Nikâh 44, (2151); Tirmizi, Nikâh 9, (1158)
Hz. Muhammet bir hadisinde; "Ulular Ulusu Allah, Peygamberleri ayrı ayrı ağaçlardan (soylardan) yarattı. Benimle Ali'yi aynı ağaçtan yarattı. Ağacın kökü benim, Ali dalları budaklarıdır. Fatma o ağacın verimidir. Hasan ve Hüseyin meyveleri, Şiamızda yapraklarıdır. Kim bu ağacın dallarından birine yapışırsa kurtulur. Yapışmayan helak olur."Hz. Muhammet cemaatle sohbet ederken kendisinin de insan olduğunu bir gün bu diyardan göç gideceğini ifade ettikten sonra konuşmasını şöyle sürdürür. "Size iki paha biçilmez şey bırakıyorum. İlki Allah'ın kitabı, diğeri Ehlibeytim. Size Ehlibeytime uymanızı öğütlerim" dedikten sonra sözlerini birçok hadis kitabında yer alan şu sözlerle sürdürür. Ehlibeyt'i yani kendi aile çevresini kastederek, "Onların önüne geçmeyin, yani onların hükümlerinden başka bir hüküm vermeye kalkmayın, yoksa helak olursunuz…
nasreddinhoca
Feb 3 2008, 10:31 PM
Kuran-ı Kerim'in emirleri farz'dır...
Bu emirleri Rasulullah (sav) yerine getirirken kendiliğinden doğan farzlarda farz'dır, farz olmasa idi Alemlerin Rabbi Allah hemen müdahale ederdi, demek ki Rasulullah (sav)'da farz koyabiliyormuş, buna pratik farz'da diyebilirsiniz, teorinin pratik edilirken ki halleri yani...
nazamarus
Feb 3 2008, 10:46 PM
selam
kardeşim
allah razı olsun sayende pratik farzıda öğrendik neyse Allah mudahale edecek ama öbür tarafta sen pratik farzla cevap verirsin biz kuran farzıyla.Saygılarımla
cah
Jul 24 2008, 01:10 PM
ALINTI(nasreddinhoca @ Feb 3 2008, 11:31 PM)

Kuran-ı Kerim'in emirleri farz'dır...
Bu emirleri Rasulullah (sav) yerine getirirken kendiliğinden doğan farzlarda farz'dır, farz olmasa idi Alemlerin Rabbi Allah hemen müdahale ederdi, demek ki Rasulullah (sav)'da farz koyabiliyormuş, buna pratik farz'da diyebilirsiniz, teorinin pratik edilirken ki halleri yani...
Selam,
Şu yukarıda ki sözleri söylerken herşeyi biryana vicdan nasıl isyan etmemiş hayret, demek ki bilgi bazen perde açar iken bazende vicdana perde olabiliyormuş...
Bu derece net ve açık olan Farz tanımından sonra dahi, kendiliğinden doğan farz, v.s gibi uydurmalara tenezzül ve tevessül ettiren bağnazlıktan korusun Allah ehli imanı...
nasreddinhoca
Jul 24 2008, 01:21 PM
ALINTI
Bu derece net ve açık olan Farz tanımından sonra dahi, kendiliğinden doğan farz, v.s gibi uydurmalara tenezzül ve tevessül ettiren bağnazlıktan korusun Allah ehli imanı...
Ne demiştiniz: "o Halde, namazlarda ki Farz rekatlar nereden geliyor?..
Cevap, Resulullahtan...Resulullahın Farz koyma yetkisi varmıdır?"
Yani, bir ilmihal açıp o farzların hangi ayetlere istinaden olduğuna baksanız, yine farz olduğunu görürdünüz, ancak görünen o ki inat ve ısrar ile Rasulullah (sav)ın sünnetini hedef almaktasınız, bu ümmet oryantalist uşağı hint kuraniyyuncularının sünnet münkirliğine itibar etmeyecektir...
İlle Cihad
Jul 24 2008, 01:58 PM
Yahu bu densizler ne saçmalıyor...
farz namaz rekatları nereden çıkmış mış mış....
iyi hadi ozaman Rasülün kıldığı namazı bırakında bize kurandan farz namazların rekatını bulun ki bizde kurana göre kılalım değilmi ya......
sabahı kaç kılacağız hele bir söyleyin KURAN DAHİLERİ!!!
peki ya öğle, ya akşam, ikindi, yatsı???
hadi bi söyleyinde bizde öğrenelim....
kaç rekat kılınacak namazlar.......
bunlar bir kenara da, ben size bir şey sorayım mı?
Siz Rasülün kıldığı namaz rekatlarını beğenmiyormusunuz, yoksa yanlışmı kıldı diyorsunuz, yoksa rekat sayısı belirterek hatamı yaptı diyorsunuz, yada rekat falan bildirmedi sonradan uyduruldumu diyorsunuz?
Öyle ya, Allah kuranda namaz kılın diyor ama nekadar kılacağımıza dair bir şey bildirmiyor... Rasülde diyorki şu zaman şu kadar rekat kılın!!!
O halde Rasül hevasından konuştu değilmi? yani Allahın bildirmediği bir şeyi Rasül bildirdi ve bir hüküm koydu. Hayda ne oldu şimdi, kendi nefsiyle hevasından hüküm koydu gitti. bak görüyomusun, Rasül Kuranda emredilen "O Hevasından konuşmaz" hükmünü çiğnemiş oldu değilmi.
Ama şükürki sizler varsınız ki, Rasülün bu hatasını düzeltmeye geldiniz...
Sahi sizede vahiy geliyormu yoksa!!!!
Sizlerin bu aşağılık, mındar fikirlerinizden bizler berilerce uzağız...
Kendi bataklığınızda kahrolun inşallah.
Hamd olsun alemlerin Rabbine, Hamdolsun Alemlerin sahibine.
Sonsuz salatu selam olsun O Nebilerin Şahı, Allahın Habibine.....
Farakhlit
Jul 24 2008, 02:18 PM
Hep aynı tartışma konuyla alakasız olsa bile mesele yine dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyor.
Yani mealci tayfasının kuran mealini putlaştırıp ona tapınma ritüellerini forum sayfalarına taşıması.
Hadislerin sahih olanlarını bile alaya alma çabası peygamber ölmüştür peygamber ölmüştür nidalarıyla fitne baz çığırtkanlık.
İslami ilimlerde sığlık ötesi bir anlayışsızlık ve dar sınırlı türkçeyle meal manntığıyla kendilerinin bile anlamakta yorumlamakta acziyete düştükleri fikir uçuşmaları.
Bana göre putperestliği bir türüdür bu meale tapınma ameliyesi.
İnşallah sayıları azdır daha da azalır.
cah
Jul 24 2008, 02:35 PM
Selam,
Vicdan sahibi olan kişi yazının başlığı altında ifade edilenlere ve sonra da Peygamberleri Farz koymada Allah ile ortak sayanların cevaplarına bakıversin...
Farz koymada Peygamberleri Allah ile ortak sayanların ortak noktası, alay etmek, hakaret etmek, beddua etmek ve kafir ilan etmek...
Oysa yazı sorudan ibaret, hüküm verilmemiş zor bir konuda soru sorulmuş, zorluğun altından kalkamayan zevatın cevaplarını birkez daha okuyun ve Hak ile hüküm verin...
Peygamberleri Farz koymada ve elbette Hüküm koymada Allaha ortak koşanların ortak özellikleirnden birisi de kolayca Hüküm vermeleridir, hakeretler bir yana kolayca KAFİR hükmünü verebilmektedirler...
İşte Peygamberleri Farz koymada dahası Hükümde Allaha ortak saymalarının gizli sebebi, Alimleri Peygamberlerin varisi sayarak ve dahi kendilerini Alim görerek kolayca başka İnsanlar hakkında Hüküm vermeye yetkin ve memur saymalarıdır...
Kendisini taşlayan ve taşlatanlar hakkında dahi "Allahım bilmiyorlar" deyip Allahın o kişileri helak etmesinden endişen eden bir Peygamber nerede, sorulan zor bir sorunun altından kalkamayıp Kafir hükmünü veren bu sözde Peygamber aşıkları nerede...
Farakhlit
Jul 24 2008, 02:43 PM
"Sözde Peygamber aşıkları" özde Peygamber düşmanlarına sonuna kadar karşı arkadaşım.
Mesele bundan ibarettir.
Abd_us_SAMED
Jul 24 2008, 03:32 PM
Rasulullah (s.a.v) sadece yöntemi göstermiştir.kendi kafasından birşey uydurmamıştır.bu gibi sorular nasıl aklınıza geliyorr acaba.hani kader nedir fln filan gibi vesveseleri anlarım da bu sorular biraz aşırıya kaçmıyor mu.biraz düşünülse Allah'ın değil habibini bir uyuz köpeği bile başıboş bırakmıyacağını düşünmek çok mu zor.
_Alevi_
Jul 24 2008, 06:45 PM
kaç vakit namazdan bahsediliyor kur anda ve bunların delil ayetlerini bilen varsa benide aydınlatsın , teşekkürler.
Zemahşeri
Jul 24 2008, 08:35 PM
ALINTI(_Alevi_ @ Jul 24 2008, 07:45 PM)

kaç vakit namazdan bahsediliyor kur anda ve bunların delil ayetlerini bilen varsa benide aydınlatsın , teşekkürler.
Kurandan yola çıkarsak ruku ve secde den ibaret bir namazla muhatap oluyoruz. Bu durumda biri kurana göre sadece secde ve ruku yapsa o namaz kılmış oluyor. Secdede bir kaç surede okudumu namazını bitirmiş sayılır. Bu durumda bir cemaat nasıl oluşturulur veya bu namaz olayı kişinin kendisinemi bırakılmıştır sorusu akla geliyor. İbadetlerin bir ritueli yokmudur diye de sormak lazım. İnananların hepsinin kendi yorumuna ve insafına bırakılmış bir ibadet olabilir mi? Tabiki aşırı fıkhi kaidelerden bahsetmiyorum. Ayakların arası 4 parmak yok elleri bağlarkenki hareketler gibi. Fıkhi ayrıntıları bir kenara bırakırsak kuran rehberliğinde müslümanların ortak kılabileceği bir namaz şekli olabilir mi? Allah'ı herşeyi açıklamak ile mecbur etmek de söz konusu. Namazın nasıl kılındığını yazdırmayan Allah bunu bizim insafımıza mı bırakmıştır. Eğer öyle ise vay biz namaz kılanların haline.
_Alevi_
Jul 24 2008, 10:05 PM
ALINTI(Zemahşeri @ Jul 24 2008, 09:35 PM)

Kurandan yola çıkarsak ruku ve secde den ibaret bir namazla muhatap oluyoruz. Bu durumda biri kurana göre sadece secde ve ruku yapsa o namaz kılmış oluyor. Secdede bir kaç surede okudumu namazını bitirmiş sayılır. Bu durumda bir cemaat nasıl oluşturulur veya bu namaz olayı kişinin kendisinemi bırakılmıştır sorusu akla geliyor. İbadetlerin bir ritueli yokmudur diye de sormak lazım. İnananların hepsinin kendi yorumuna ve insafına bırakılmış bir ibadet olabilir mi? Tabiki aşırı fıkhi kaidelerden bahsetmiyorum. Ayakların arası 4 parmak yok elleri bağlarkenki hareketler gibi. Fıkhi ayrıntıları bir kenara bırakırsak kuran rehberliğinde müslümanların ortak kılabileceği bir namaz şekli olabilir mi? Allah'ı herşeyi açıklamak ile mecbur etmek de söz konusu. Namazın nasıl kılındığını yazdırmayan Allah bunu bizim insafımıza mı bırakmıştır. Eğer öyle ise vay biz namaz kılanların haline.
ya ben anlamadım , yada sen başka anladın .
diyorumki kaç vakit namaz vardır .
yani kur an da , sabah-öğle-akşam-ilkindi-yatsı olmak üzere 5 vakit namazdan bahsedilmektemidir?
Zemahşeri
Jul 25 2008, 09:03 PM
ALINTI(_Alevi_ @ Jul 24 2008, 11:05 PM)

ya ben anlamadım , yada sen başka anladın .
diyorumki kaç vakit namaz vardır .
yani kur an da , sabah-öğle-akşam-ilkindi-yatsı olmak üzere 5 vakit namazdan bahsedilmektemidir?
Genel anlamda 3 vakit namazdan bahsedilmekte. Lakin bir ayet varki 5 vakit namazda anlaşılabiliyor. Diğer yandan hiç bir şekilde rekat sayısı verilmiyor. Biz Allah resulunun sünneti bunu net bir şekilde açıklamış dediğimizde bir kısım müslümanlar yoksa siz "kuran eksik" mi diyorsunuz gibi gereksiz çıkışlar yapıyorlar. İbadetler sadece kurana göre uygulanacak ise herkezin keyfine göre olacak namaz , hacc ve zekattan bahsediyor olacağız. Bu durumda gün içinde bir kişi toplamda sadece 5 dakikasını ayırıp bütün namazlarını kılabilir, bir dilenciye beş kuruş para atıp zekat verebilir veya şöyle bir kabeyi görüp gelerek hacc yapabilir olur. İstedikleri bu ise tabiki yapmakta özgürdürler. Lakin bizim ibadetimize karışmaya hakları kesinlikle yoktur.