ALINTI
Forum 10 kişinin aktifliği ile dönüyor.
Yaklaşık olarak 3 yıllık bir tecrübem var...Kaç tane forumda bulunduysam şunu gördüm, forumu döndürenler 10-20 kişi arasındadır, 6 ay içerisinde ise bu tablo da en az yarı yarıya değişiklik olur, bir sene sonra ise 5-6 kişi devamlıdır...
ALINTI
Yazılara bakıyorum hep aynı üyeler.Bence yönetim bu işe el atmalı.
Bu forumların genel durumudur...
ALINTI
2006-2007 senelerindeki yazılara bakıyorum bir üye neredeyse enaz günlük 50 mesaj atıyormuş.
2006-2007 yılındaki bir üyenin attığı 50 mesaj en az 50 üyenin kaybı demektir...Bu nedenle özellikle forum üstadları sık sık görünmemelidirler...Bir günde 10 ya da 15 konudan fazla konuya izin verilmemeli, ama yine de veriliyor, düşünün ki bir foruma bakıyorsunuz, üye olacaksınız, ama her gün aynı isimler karşınızda, tüm tabloyu kapatmışlar, mesela sanki islamiforum değilde şahısonline gibi bu durum ise misafir üyeleri daha çok kaybettirir...
ALINTI
Şimdi günde 10 mesaj atan üye birinciliğini ilan ediyor.Meselenin birincilik olmadığını hepimiz biliyoruz.Ama ortaya çıkan durum tam bir vahamet.
Tam tersine bu forumun işleyişi açısından elzem...herkes fikrini ifade etsin, ettiği ifade görülebilsin...bir misafir selam der, kelam eder, üzerine 50 mesaj binerse, o misafir aleykum selam der, gider...nitekim hep böyle olmuştur...ne kadar çok isim, o kadar az konu işleyiş açısında daha önemlidir...
ALINTI
Umarım öz eleştiriyi kabul edecek erdem vardır.
Eleştiriye her zaman açığız...
Ve bu konuyu münazara edelim...