Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Fıkhı...
Islami Forum - Popüler Forum > EDEBİYAT VE DÜŞÜNCE > .·[ KİTAP TAVSİYESİ ]·.
nasreddinhoca
Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Fıkhını Anlamak
Faruk Beşer Hoca'nın kaleminden...

http://www.darulkitap.com/index.php

Ansayfa'da kitap indir'in içinde Fıkıh başlığı içinde...

Kaynak olarak elinizde bulunsun...
Hocaefendi'nin faydalanabileceğiniz mülahazaları ve fıkhı...
ayyildiz76
Kardeş adının altında "lebbeyk ya hüseyn!" yazıyor ama paylaşıma verdiğin kitap fetullah gülen'e ait.Bu ne çelişki böyle?

Yolundayım diye lebbeyk dediğin kişi için fetullah gülen ışığa doğru kitabının sonlarında ne diyor biliyormusun?
"Gerçi Hüseyin de devlet-i aliye'ye asi oldu.Eden ettiğini bulur."

Yani Fetullah Gülen'e göre Hz.Hüseyin bir asiydi.Başkaç bir deyişle teröristti!

Yine başka bir kitabında(adı aklıma gelmiyor) Yezid'e (allah ona lanet etsin) lanet etmenin iyi olmadığını söylüyor.

Şimdi senden birşey istiyorum.
Ya bu kitabı burdan kaldır, ya da adının altında "lebbeyk ya hüseyin!" sloganını kaldır.Hüseyne böyle lebbeyk denmez.Hüseynin dostunu düşmanını tanımalısın önce.
nasreddinhoca
Fethullah Gülen Hocaefendi'nin "Hz.Huseyn" konusundaki mülahazası ki ona ait ise çok isabetsiz ve yakışıksız olmuş...Efendim biz kitap okunsun diye belirttik...Meselelere bodoslama dalınmasın diyer...Yoksa Hocaefendi'yi yeri geldiğinde savunduğukve yeri geldiğinde Nihat Genç'in ağır eleştirilerini dahi okunsun diye foruma taşıdık...

http://www.islamiforum.com/Fethullahc-Genl...Gen-t29108.html

Lebbeyk Ya Huseyn tarihi bir çağrıdır.
Ben şahsım adına canı gönülde bu çağrıya kulak veriyorum.
Hocaefendi gönül vermiyorsa bu onun nasipsiliği...
Elbette bizim de ona göre nasibsizliklerimiz var...
Karşılığını Rabbimiz Allah verecek...
Bakarsın sıratta hocaefendiyi sollamışız!!!
Allahu A'lem...

Çelişki değil efendim biz ümmetiz...
Öyle diyor Allah'ın Rasulü...
Ümmetim diyor...
Fırka Fırka olacak diyor...
Siz, Benim ve ashabımın yoluna uyun, cemaat olun diyor...
Fırkaları değil, ümmeti görün diyor...
Ümmetim dediği bu...
ayyildiz76
Peygamber(S.A.A.)'in evladına hakaret eden birisinin kitabını ne diye burada paylaşıyorsun kardeş öğrenebilir miyim?
Yaptığının farkındamısın? Bildiğin halde hak ile batılı birbirine karıştırıyorsun.

Kaldıki eklediğin kitabın adı bile yanlış"Fetullah gülenin fıkhını anlamak..." Fetullah gülen müçtehid'midir ki bir fıkhı olsun??? Eğitimi nedir bu adamın söylermisiniz?Fetva verme yetkisini bu adama kim verdi?
Kimin fıkhı, fetva verme yetkisi olur söyleyeyimmi?Gözünü medresede açıp ömrünü o eğitime verenlerin fıkhı ve fetva verme yetkisi vardır.Fetullah gülenin değil.

Haklısın Peygamber(S.A.A) ümmetim diye bahsetmiştir bizden ama kendi evladına hakaret edenlere değer verilmesinede razı olmazdı heralde
nasreddinhoca
ALINTI
Peygamber(S.A.A.)'in evladına hakaret eden birisinin kitabını ne diye burada paylaşıyorsun kardeş öğrenebilir miyim?

Eğer rivayetiniz sahih ise ortada bir hakaret yok...Hocaefendinin devlet telakkisinden çıkan isabetsiz bir söz...Eğer hocaefendi bu sözü söylemişise bu söz ile imtihan olması da na meselesidir. 1979 kabe kıyamının kahramanlarına terörist diyen Hocaefendim sözünün üstünden 5-6 ay geçmeden, türkiye'de aranan teröristler listesinde yer almıştır. Allah'ın şehitlerine terörist demesinin bedelini bir terörist olarak aranarak ödemiştir...

ALINTI
Yaptığının farkındamısın? Bildiğin halde hak ile batılı birbirine karıştırıyorsun.

Hak ile batıl değil anlayışlar efendim...

ALINTI
Kaldıki eklediğin kitabın adı bile yanlış"Fetullah gülenin fıkhını anlamak..." Fetullah gülen müçtehid'midir ki bir fıkhı olsun???

Ya hu bir mukallidin dahi fıkhı varken "alim" bir insanın neden fıkhı olmasın??? Mütehit olmasa dahi müftüdür efendim...

ALINTI
Eğitimi nedir bu adamın söylermisiniz?Fetva verme yetkisini bu adama kim verdi?

Eğitimi öncülük ettiği devrim ile ortada...Yetki mi, sen nerden alsıysan o da ordan almıştır!!!

ALINTI
Kimin fıkhı, fetva verme yetkisi olur söyleyeyimmi?Gözünü medresede açıp ömrünü o eğitime verenlerin fıkhı ve fetva verme yetkisi vardır.Fetullah gülenin değil.

Sen bir araştır bakalım Fethullah Gülen Hocaefendi hangi medereseye bağlı...Kaldıkı fetva verme tanımınız usulü fıkıh açısından tam bir cehalet örneği...

ALINTI
Haklısın Peygamber(S.A.A) ümmetim diye bahsetmiştir bizden ama kendi evladına hakaret edenlere değer verilmesinede razı olmazdı heralde

Ortada bir hakaret yok...
Hocaefendi'nin Huseyn sevgisi sizin hafsalanızın almayacağı yüceliktedir...
ayyildiz76
Görüyorumki hiçbir dediğime tatmin edici bir cevap vermemişsin.Sadece laf oyunu yapmışsın nasreddin hoca. Adının sahibi gibi smile.gif

Mesela eğitimi nedir bu adamın diyorum.Sen bana öncülük etiği eğitim devrimi vs diyorsun.Ben sana bunu sormadımki...

Bu adam kitabında hazreti hüseyin'e bir anlamda terörist diyor.Devlete asi oldu ettiğini buldu diyor.Sende bu hakaret değil diyorsun.Şimdi ben sana terörist desem bu hakaret olmayacakmı?

Fetullah gülenin hazreti hüseyin sevgisinden bahsetmişsin.Ne kadar sevdiği ona ettiği hakaretten belli oluyor.

Anlayış yoktur kardeşim.Din vardır.Kuralları vardır.Ya uyarsın ya uymazsın.Seçim hakkı senin.Sınav da burda zaten.Anlayış farkı yok.Hak ve batıl var.

"Kaldıkı fetva verme tanımınız usulü fıkıh açısından tam bir cehalet örneği..." demişsin kardeş.Anlayamadım açıklarmısın? Fetva verme yetkisi kimlerdedir? Her yerinden kalkan fetva verse ne olurdu bu dini hali? Örneğin zekeriya beyaz.

Ben fetva verme yetkisini ona kim verdi diyorum.Sende sana yetki veren yer diyorsun:)Ben sıradan vatandaşım.Konuşmak için biryerden yetki almama gerek yokki.Fetva da vermiyorum, kaldıki buna yetkim yok.

Şimdi senden tekrar rica ediyorum.Ya bu kitabı kaldır ya o lebbeyk ya hüseyin sloganını adının altından kaldır.
Hak ile batılı karıştırma.
nasreddinhoca
kıyamete kadar gelecek olan velilerin efendileri Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin (Fethulah Gülen Hocaefendi)

Ne okuduğunuzu anlamdan her şeye bodosloma dalmayın..

Bunca güzel konuşmadan sonra, hem de hasta hâlimle hâlin gereğine uygun konuşsam bile, zannediyorum, söylenen güzel sözlerin hasıl ettiği ahenge dokunacaktır. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın değişik kuruluş gayeleri olsa bile, bu vakıf, genel olarak hoşgörüye yöneldi. Çünkü, Türkiye'nin, dünyanın buna ihtiyacı vardı. Zira, 1-2 asır var ki, insanımız, farklı düşüncelerle farklı kulvarlarda başkalaşmaya çekildi. Bugün hâlâ o başkalaşma süreci yaşanıyor. Başkalaşırken, bundan beklenen elde edildi mi? Hayır! Birbirimizle sürtüştük. Birbirimizi kendi içimizde kabullenemedik ve neticede kendi birliğimizi, kendi cennetimizi kaybettik. Ve, bugüne kadar kaybettiklerimizi elde etmemiz de, birbirimizi kabul etmekte yatmaktadır. İnsanımızın bugün en çok ihtiyaç duyduğu şey budur.

3 yıldan beri gördük ki, toplumumuz gerçekten diyaloga, hoşgörüye açıktır. Hoşgörüye atılan adımlar bizi İlâhî ahlâka taşıdı. Allah, kendi ahlâkını anlatırken, 'Kulum Bana yürüyerek gelirse, Ben ona koşarak giderim' diyor. Bu diyalog içinde kime doğru adım attıysak, o koşa koşa geliyor. Hoşgörülü insanlar olarak, gönüllerimizde Hz. Yakub'un hasret ve hicranını, Kerbelâ şehidi Hz. Hüseyin'in hüznünü içinde duyan toplumumuzun, bütün kesimleriyle birbirini kucaklayacağı, medya ve aydınımızın buna rehberlik edeceği günleri; idarecilerimizin de üslûplarını bir defa daha gözden geçirerek, düşünce ve karşılıklı münasebetlerinde hoşgörüyü esas alacaklarını bekliyor ve gelecek adına 'hoşgörüyle el ele' diyoruz. Diyoruz ki, geleceğimiz adına kanlı plânlar yapıp, Türkiye'yi kan arenası hâline getirmey düşünenler varsa, bu plânların gerçekleşmesine meydan verilmemiş olsun.

ALINTI
Görüyorumki hiçbir dediğime tatmin edici bir cevap vermemişsin.Sadece laf oyunu yapmışsın nasreddin hoca. Adının sahibi gibi

Tamin olmanız için cevap vermedim...Kalpler ancak Allah'ı zikretmekle mutmain olur...Laf oyunu yapsaydım, şu an düğüm düğüm olurdunuz!!!!

ALINTI
Mesela eğitimi nedir bu adamın diyorum.Sen bana öncülük etiği eğitim devrimi vs diyorsun.Ben sana bunu sormadımki...

Ben de sana diyorum ki koskoca Fethulah Gülen Hocaefendi'nin eğitim durumunu bilmiyorsan, ne diye, nece konuşuyorsun??? Bilmeyenler okusun diye bu kitabın reklamını yapıyoruz, siz de okuyun...!!!

ALINTI
Bu adam kitabında hazreti hüseyin'e bir anlamda terörist diyor.Devlete asi oldu ettiğini buldu diyor.Sende bu hakaret değil diyorsun.Şimdi ben sana terörist desem bu hakaret olmayacakmı?

Bu sizin su-i zannınız...Terörist filan da demiyor bir anlamda, kaldı ki cımbızlama yapmışsınız, olayın aslını bilmeden yorum yapıyorum...Bence siz oradan sadece bir kısmı cımbızladınız kötü niyetler, bu da benim sui zannım...!!!

ALINTI
Fetullah gülenin hazreti hüseyin sevgisinden bahsetmişsin.Ne kadar sevdiği ona ettiği hakaretten belli oluyor.

Cımbızlamanızdan vardığınız hüsran dolu sonuç...

ALINTI
Anlayış yoktur kardeşim.Din vardır.Kuralları vardır.Ya uyarsın ya uymazsın.Seçim hakkı senin.Sınav da burda zaten.Anlayış farkı yok.Hak ve batıl var.

Anlayış yoksa fıkıh da yok, içtihat da yok, peki ne var, 1300 küsur yıl önce de kalmış bir din...İşte sizin söylediğiniz bu...Oysa kuran cağlar üstüdür..

ALINTI
"Kaldıkı fetva verme tanımınız usulü fıkıh açısından tam bir cehalet örneği..." demişsin kardeş.Anlayamadım açıklarmısın? Fetva verme yetkisi kimlerdedir? Her yerinden kalkan fetva verse ne olurdu bu dini hali? Örneğin zekeriya beyaz.

Sen önce usulü fıkıh kitaplarına bak, fetva, müftü, mukallid vs...

ALINTI
Ben fetva verme yetkisini ona kim verdi diyorum.Sende sana yetki veren yer diyorsun:)Ben sıradan vatandaşım.Konuşmak için biryerden yetki almama gerek yokki.Fetva da vermiyorum, kaldıki buna yetkim yok.

Bu yetki içinde usulü fıkha bakmanız lazım....

ALINTI
Şimdi senden tekrar rica ediyorum.Ya bu kitabı kaldır ya o lebbeyk ya hüseyin sloganını adının altından kaldır.
Hak ile batılı karıştırma.

Sayın okurum yazılarıma göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkr ederim!!! Tavsiyenizi dilekçe yazarak yaparsanız, şahsi yönetim kuruluma görüşüp, dilekçenize müsbet yada menfi bir cavap vereceğim..

Müslümanım, müslümanlardanım demek kadar insanı özgür kılan bir söz yoktur ve olamazda. Bu söz, Rabbimizin vahyinden bizim dillerimize ve gönüllerimize nakş olan yüce bir anlam. Bu sözün anlamlandırılmış hali insan. Bu söz ile insan yaratılmışlar arasında seçkin bir vaziyet alıyor. Ahsen-i takvim makamından nakkaşlık vazifesini icra ediyor. Vahyi nakş ediyor muzdarip gönüllere. (Ahi Evran)
asiLDuA
ALINTI
Yani Fetullah Gülen'e göre Hz.Hüseyin bir asiydi.Başkaç bir deyişle teröristti!

Yine başka bir kitabında(adı aklıma gelmiyor) Yezid'e (allah ona lanet etsin) lanet etmenin iyi olmadığını söylüyor.

Şimdi senden birşey istiyorum.
Ya bu kitabı burdan kaldır, ya da adının altında "lebbeyk ya hüseyin!" sloganını kaldır.Hüseyne böyle lebbeyk denmez.Hüseynin dostunu düşmanını tanımalısın önce.

Zamanın belamlarını,Böyle tanıtmayı Birde Tevhid Ehliyim diyenlerin yapmasını hiç yakıştıramadım.Allah size firaset nasib etsin.
nasreddinhoca
ALINTI
Zamanın belamlarını,Böyle tanıtmayı Birde Tevhid Ehliyim diyenlerin yapmasını hiç yakıştıramadım.Allah size firaset nasib etsin.

Amin...
Lebbeyk ya huseyn nerden geliyor...
Hizbulahın lideri Hasan Nasrulahın aşura konuşmasından ki milleti ağlatmıştı ve gerçekten çok samimi çok içten bir hitabetti...
Hasan Nasrulah kim? (Kendisini Allah için sevdiğim mücahit...)
Sünni ve selefilere göre şii, yani sözün sahibi belam!!!
Selefi alimlere bakın bir çoğu belamdır!!!
Ya da sünni alimlere bakın onların da bir çoğu belam!!!
Geriye kim kalıyor, üçüncü elmiyah kardeşim...
Muhterem bu mantığınızı çok iyi biliyor ve yadırgamıyorum...
Fethullah Gülen Hocaefendi'nin hataları yok mu var???
Sizin hatalarınız yok mu var?
İyi siz de belam o da belam, ben de belam...!!!
asiLDuA
Güzel demogoji yapıyorsun,Velakin konuyu hasan nasrallaha getirmeden f.gülen hakkında konuşsa idin daha iyi olmazmıydı.

Hasan nasrallah sana göre mücahid olabilir,Lübnandaki tağutu bile yıkamamış lübnan milliyetcisi bir insandır çoğu alimlere ve halka göre.Hatta bunu lübnanlı alimlerde söylüyor.Konumuz bu değil bunu geçelim.

Bir diğeri f.gülene gelince.Kendisinin belamlığını duymayan kalmadı pes doğrusu bu tepkine güler geçerim.
nasreddinhoca
ALINTI
Güzel demogoji yapıyorsun,Velakin konuyu hasan nasrallaha getirmeden f.gülen hakkında konuşsa idin daha iyi olmazmıydı.

Lebbeyk ya Huseyn oradan geliyor da ondan muhterem...
Fethullah Gülen hakkında konuşmaya gerek yok, akim kalmaz ise devrim yapıyor, ama kabul edersiniz, ama kabul etmesiniz...

ALINTI
Hasan nasrallah sana göre mücahid olabilir,Lübnandaki tağutu bile yıkamamış lübnan milliyetcisi bir insandır çoğu alimlere ve halka göre.Hatta bunu lübnanlı alimlerde söylüyor.Konumuz bu değil bunu geçelim.

Ya hu şu tağutu bir siz yıksanız da biz de görsek...
Nerede tağuttan bahs edilir, marjinallerdir; işkembei kübra'dan konuşurlar... Sanki tağut yıkmak babasının oyuncağı...

ALINTI
Bir diğeri f.gülene gelince.Kendisinin belamlığını duymayan kalmadı pes doğrusu bu tepkine güler geçerim.

Ortada o kadar çok belam varki hangisine gülüp geçeyim...
Fethullah Gülen Hocaefendinin belam olduğunu iddia edenlere güler geçerim...Bilirim ki yaptıkları hiç bir şey yoktur, kıyıda köşede onu bunu tekfir etmek ile meşgul olmaktan öteye gidemezler, ara sıra tağutu yıkıp islam devleti filan kurarlar, o kadar başka hiç bir şey yok, kendi yakınlarına dahi ulaşabilmiş değillerdir. Kuran der ki yakınlarını uyar, bunlar anlar yakınlarını tekfir et...Gülerim muhterem, gülerim...
ayyildiz76
Kardeş sorularıma ısrarla cevap vermiyorsun.Düğüm de atmaya çalışıyorsun atamıyorsun smile.gif
İlk yazında "belki sıratta fetullah güleni sollarız demiştin".Anlamadığım şu: Belkide Allah katında senden benden daha alt seviyede olması muhtemel olan fetullah güleni neden savunuyorsun?

Kardeşim adam hz.hüseyin'e resmen asiydi, eden ettiğini bulur diyor.Yani bir anlamda teröristtir diyor.Bundan daha açık ne olabilir?Hiçte cımbızlamıyorum.Dediğini aynen yazıyorum buraya.Aç oku istersen.Tam sayfası aklımda değil ama ışığa doğru kitabının sonlarındaydı.Madem inanmıyorsun aç oku aslını sen buraya yaz uzun uzun.

Bu adamın eğitimi nedir? 3.kez soruyorum.Söylermisin bize?Bağlı olduğu medrese neresidir?

İstersen burda diyalog saçmalığına hiç girme.O işin foyası çoktan ortaya çıktı.Artık diyalogun amacının bilmeyen kalmadı sayılır.
Fetullah gülenin adım attıkları fetullah gülene doğru kaç adım attılar? şimdiye kadar kaç hristiyanı-yahudiyi müslüman yaptı bu diyalogcular?
Onlardan bize dğru hiç adım gelmedi ama bizden onlara koşarak gidenler çok oldu.Fetullah gülenşn başlattığı içi boşaltılmış (hristiyanlaştırılmış) islam modeliyle birlikte binlerce gencimiz hiristiyan oldular veya olmak üzereler.

Şunu iyi biliyorum ki diyalogcuların attığı her bir adım için o hiristiyan ve yahudilerde filistine afganistana bir bomba attılar.

3elmiyah nickli arkadaş.Seyyid Hasan NASRULLAH hakkında biraz fazla bilgi sahibi değilsin galiba.Daha lübnanı bile kurtaramadı diyorsun ama adam 33 günde israil'i yenilgiye uğrattı.5 arap ülkesinin yapamadığını hizbulah tek başına yaptı.Gerçi savaş perde arkasında amerika-iran savaşıydı ama zafer hizbullahın ve nasrullahındı.Ve onun yetiştirdiği mücahidlerin...
nasreddinhoca
ALINTI
Kardeş sorularıma ısrarla cevap vermiyorsun.Düğüm de atmaya çalışıyorsun atamıyorsun

Efendim, muhterem kardeşim, cevap veriyorum da görmek mi istemiyorsun?

ALINTI
İlk yazında "belki sıratta fetullah güleni sollarız demiştin".Anlamadığım şu: Belkide Allah katında senden benden daha alt seviyede olması muhtemel olan fetullah güleni neden savunuyorsun?

Allahu A'lem...Fethullah Güleni müslüman olması münasebetiyle savunuyorum, eleştirilmesi gereken yerde eleştiriyorum, hizmet mağdurlarının hikayeleri tevatür olmuştur, amma velakin mağdur olmadan da olmuyor...Taliban'a hiç mi kızmadık? İngiliz gazeteci Yvonne Ridley'in hidayetindeki rollerini takdir mi etmedik?

ALINTI
Kardeşim adam hz.hüseyin'e resmen asiydi, eden ettiğini bulur diyor.Yani bir anlamda teröristtir diyor.Bundan daha açık ne olabilir?Hiçte cımbızlamıyorum.Dediğini aynen yazıyorum buraya.Aç oku istersen.Tam sayfası aklımda değil ama ışığa doğru kitabının sonlarındaydı.Madem inanmıyorsun aç oku aslını sen buraya yaz uzun uzun.

Işığa Doğru kitabından rivayeti paragraf dahilinde aktarma görevi size aittir. Kitabı bulursam dediğinizi yaparım....Bir anlamda teröristtir demiyor!!! FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDi :Beklenen nesil, Kudüs işgal altındayken hiç gülmeyen ve bir tek eve dahi sahip olmayan Salahaddin Eyyûbî ve ümmetin ittifakı uğrunda Kerbalâ'da şehit olan Hz. Hüseyin (ra) gibi olmalıdır.

BEN DE HASIL OLAN KANAAT SİZİN IŞIĞA DOĞRUDA NE DENDİĞİNİ ANLAMAMIŞ OLMANIZDIR!!!

ALINTI
Bu adamın eğitimi nedir? 3.kez soruyorum.Söylermisin bize?Bağlı olduğu medrese neresidir?

http://tr.fgulen.com/content/view/3502/5/

ALINTI
İstersen burda diyalog saçmalığına hiç girme.O işin foyası çoktan ortaya çıktı.Artık diyalogun amacının bilmeyen kalmadı sayılır.

Evet, bilmeyen kalmadı...Diyolog denilen şeyi tasvib etmesem de saçma olduğunu söyleyemem, ama diyalog adı altında bir çok saçmalığın yapıldığı aşikar...

ALINTI
Fetullah gülenin adım attıkları fetullah gülene doğru kaç adım attılar? şimdiye kadar kaç hristiyanı-yahudiyi müslüman yaptı bu diyalogcular?

İlla ki birilerinin müslüman olmasına gerek yok...Ellerindeki müslümanlar müslüman kalsın yeter!!!

ALINTI
Onlardan bize dğru hiç adım gelmedi ama bizden onlara koşarak gidenler çok oldu.Fetullah gülenşn başlattığı içi boşaltılmış (hristiyanlaştırılmış) islam modeliyle birlikte binlerce gencimiz hiristiyan oldular veya olmak üzereler.

Çok abarttınız be muhterem...Sanki çok bir şey vardı da Hocaefendi alıp götürdü...

ALINTI
Şunu iyi biliyorum ki diyalogcuların attığı her bir adım için o hiristiyan ve yahudilerde filistine afganistana bir bomba attılar.

Burada haklısınız...

ALINTI
3elmiyah nickli arkadaş.Seyyid Hasan NASRULLAH hakkında biraz fazla bilgi sahibi değilsin galiba.Daha lübnanı bile kurtaramadı diyorsun ama adam 33 günde israil'i yenilgiye uğrattı.5 arap ülkesinin yapamadığını hizbulah tek başına yaptı.Gerçi savaş perde arkasında amerika-iran savaşıydı ama zafer hizbullahın ve nasrullahındı.Ve onun yetiştirdiği mücahidlerin...

Zafer müslümanlarındı, Hizbullah öncülüğünde, Hasan Nasrullah liderliğinde, İslam İnkılabı önderliğinde...

asiLDuA
Allah seni ıslah etsin nsareddin.Neyi savunduğun ne olduğun belli değil.Tevhid ehlimisin sen ???
nasreddinhoca
ALINTI
Allah seni ıslah etsin nsareddin.Neyi savunduğun ne olduğun belli değil.Tevhid ehlimisin sen ???

Amin...
Sizi de kardeşim...
Öncelikle müslüman olduğumu ifade edeyim...
Sonra vahdet ehli olduğumu beyan edeyim...
Elhamdu Lillah tevhid ehliyim...
Ne sünni, ne şii, ne de selefiyim...
Dolayısıyle hem sünni, hem şii, hem de selefiyim...

Allah bizi Müslüman olarak adlandırdığını Kur'an'da söylüyor: (Huve semmakumu'l-müslimin: O sizi müslüman diye adlandırdı) Bu bana yetti...

Selefi metinleri okuyalı çok oldu, vakıf gurabaları, Şeyhul İslam İbn Teymiyye'yi 1996-2000'li yıllarda okuyordum...Ali Şeriati'yi son zamanlarda daha çok okuyorum...Sünniliğim amel de hanefi olmak kadar, itikadda müslümanım, maturidiliğe gelince selefiliği daha iyi biliyorum, tevil şart...73 fırka hadisinden kaynaklı fırka asabiyeti ile kabileci bir zihniyete mensup olduğunuzu çok iyi biliyorum...Ben ümmetim sözünü tercih edip, kuran ve sünnet ekseninde müslümanlara bakıyorum, anlayışlardan kaynaklı farklılıkların aynı zamanda ALLAH'IN YARATTIĞI BEŞER'DEN KAYNAKLI olduğunu görmekte hiç zorlanmıyorum...Bir çok müslüman fırka ile tanıştım, içlerinde bulundum, gördüm ve saire işte...Mesela yakında selefi bir hocam ile tekrar akaid derslerine başlayacağız, şimdiden zevkli münazaraların geçeceğini düşünüyorum...Neyse gözüm, Allah sana hidayet etsin, bana da, bize de...

Müslümanım, müslümanlardanım demek kadar insanı özgür kılan bir söz yoktur ve olamazda. Bu söz, Rabbimizin vahyinden bizim dillerimize ve gönüllerimize nakş olan yüce bir anlam. Bu sözün anlamlandırılmış hali insan. Bu söz ile insan yaratılmışlar arasında seçkin bir vaziyet alıyor. Ahsen-i takvim makamından nakkaşlık vazifesini icra ediyor. Vahyi nakş ediyor muzdarip gönüllere. (Ahi Evran)
ayyildiz76
Sayende fetullah gülenin sandığımdan da cahil olduğunu öğrendim. sağol smile.gif
Şimdi bu adam sadece 6 ay medrese eğitimi alarak mı bu hale geldi?6 aydamı dünyanın ilmini kaptı?Nedirki ya bu adam böyle? Millet 30-40 yıl medreseden çıkmıyor alim olabilmek için.
Bizimkisi 6 ay eğitim alıp sağa sola sohbetlere gidiyor.Adıda alim oluyor.Yok kardeşim böyle alim olunmaz.Anne babadan öğrendiği aile içi eğitimdir ilim değil smile.gif

Şimdi sen madem diyalog olayının içyüzünü biliyorsun.Hala ne diye savunuyorsun fetullah güleni?Müslüman olduğu için deme yine.Müslümanım demekle iş bitmiyor bilirsin.

Işığa doğru kitabı şu an bende yok.Elime geçtiğinde buraya o bahsettiğim cümleyi aynen yazarım.

Kardeş aynı hatayı yine yapıyorsun.Hak ile batılı karıştırma yazık ediyorsun kendine.
Hem burada fetullah güleni savunuyorsun hemde islam inkılabından bahsediyorsun.Fetullah gülen islam inkılabının yüce liderine ne diyor biliyormusun?O fransız ajanıydı smile.gif Bunu bir sohbet sırasında söylüyordu.Cd'den izlemiştim.
Yine diyorum:anlayış farkı yoktur, hak ve batıl vardır. Anlayış farkına müsamaha gösterirsen fetullah gülenin imam humeyni'ye fransız ajanı demesini hoş karşılamamız gerekir değilmi?Bu olacak şeymidir?

nasreddinhoca
ALINTI
Sayende fetullah gülenin sandığımdan da cahil olduğunu öğrendim. sağol

Teşekkür ederim ki ben de sayende zenin zır cahil olduğunu öğrendim...Şimdi sen Fethullah Gülen'e cahil dediğinden yanlış anlama, ayna ayna söyle bana benden daha cahil var mı bu dünya da kabilinden!!!

ALINTI
Şimdi bu adam sadece 6 ay medrese eğitimi alarak mı bu hale geldi?6 aydamı dünyanın ilmini kaptı?Nedirki ya bu adam böyle? Millet 30-40 yıl medreseden çıkmıyor alim olabilmek için. Bizimkisi 6 ay eğitim alıp sağa sola sohbetlere gidiyor.Adıda alim oluyor.Yok kardeşim böyle alim olunmaz.Anne babadan öğrendiği aile içi eğitimdir ilim değil

Zavvallı, zavallı, zavallı, sana sadece gülüyorum. Sen daha okuduğunu anlamaktan acizsin... Hz.Muhammed (sav) 5 ayet ile alim olur ama bir adam kuran'ı hıfz eder alim olamaz? Sizin daha Allah'ın sünnetinden haberiniz yok...Yahudi hahamlarda medreselerde 30-40 yıl ezber yaptılar ne oldu, alim mi oldular, İsa'yı katletmeye kalktılar...Ben 30-40 yıl medreseden çıkmayan adama alim demem, sittin sene de alim olamaz, ezbere molla cami okurda, modernizm karşısında çuvallamaktan öteye gidemez...Kusura bakmada 30-40 yıl medresed4en çıkmayan adam, cümle alemin kitaplarını ezebere bilse, ondan bir halt olmaz!!!

ALINTI
Şimdi sen madem diyalog olayının içyüzünü biliyorsun.Hala ne diye savunuyorsun fetullah güleni?Müslüman olduğu için deme yine.Müslümanım demekle iş bitmiyor bilirsin.

Elbette birmediğini bilirim ancak bittiğini de...

MÜSLÜMANLARI BİR ÇIRPIDA MÜRTED-KAFİR-MÜŞRİK-MÜNAFIK YAPANLARA İTHAF OLUNUR:

Abdullah bin sa’d bin ebi’s sarh:

Müslüman oldu.
Vahiy katipliği yaptı.
İrtidat etti
İrtidat edince tüm bildiklerini Mekke müşriklerine Rasulullah (sav)’la alay malzemesi etmeleri için aktarmış ve kendisi her fırsatta alay etmiştir.

Rasulullah (sav)’ın en çon incindiklerinden birisidir.

“Allah’a karşı yalan uydurandan, ya da kendisine karşı bir şey vahy edilmemişken “bana da vahyolundu” diyenden ve “ben de Allah’ın indirdiği gibi indireceğim” diyenden daha zalim kim olabilir?” (El-En’am, 93)

İbn Kesir bu ayetin İbn-u Ebi Sarh hakkında nazil olduğunu, Taberi’nin de bu görüşte olduğunu söyleyerek Süddi’den şunu nakleder: “İbn-u Ebi Sarh diyor ki: “Eğer Muhammed’e vahyolunuyorsa bana da vahyolunuyor. Eğer Allah indiriyorsa ben de onun indirdiğinin mislini indiririm. Muhammed “semiûn alîm” dedi, ben “alîmun hakîm” dedim, diyordu. (İbn Kesir, Tefsir, Sabuni muhtasarı, I/600)

Rasulullah (sav) bu zat hakkında “Kabe’nin örtüsüne bürünmüş halde bulsanız bile öldürünüz! Emrini verdi.

Hz.Osman fetihten sonra bu adamı Nebi’nin huzuruna getirdi, affedilmesini istedi, Biat’ının kabulü için yalvardı. Bu rica üç kez tekrarlandıktan sonra ancak Rasulullah(sav) İbn Ebi’s-Sarh’ın biatını kabul etti. Ashabına dönerek:
“Biat etmeden evvel içinizden bu adamı katledecek doğru biri çıkmadı mı? Diye sordu.
Onlar da: “Biz işaretinizi bekliyorduk” cevabını verdiler. Bunun üzerine Rasulullah(sav): “Bir Peygamber ima ile adam öldürtmez, açık konuşur.” ( İbn-i Sa’d, E.Davut, Nesei, Hakim, İbn-i Hişam, İbn-i Hacer)

Hz.Osman’ın süt kardeşi olan bu adam, Amr b. As’ın yerine mısır valiliğine getirilmiştir….

ALINTI
Işığa doğru kitabı şu an bende yok.Elime geçtiğinde buraya o bahsettiğim cümleyi aynen yazarım.

Bence de cümleyi değil pragrafı yazın ki siyak ve sibağını da görelim...

ALINTI
Kardeş aynı hatayı yine yapıyorsun.Hak ile batılı karıştırma yazık ediyorsun kendine.

Ortada hakk ile batıl karışımı filan yok, sadece sizin İslam Tarihinden haberiniz yok!!!

ALINTI
Hem burada fetullah güleni savunuyorsun hemde islam inkılabından bahsediyorsun.Fetullah gülen islam inkılabının yüce liderine ne diyor biliyormusun?O fransız ajanıydı Bunu bir sohbet sırasında söylüyordu.Cd'den izlemiştim.

Fransız ajanı değil de fransız destekli diyebilir, ajan demişse isabetsiz olmuş. Sonra birileri de ona Amerikan ajanı filan der, bu işler böyledir...Fransanın İnkılabı desteklemesi kadar doğal bir şey yok, ortadaoğudaki çıkarlar meselesi. Mesela bugün Çin'de İran'ı destekliyor, müthiş bir ekonomik girdisi var İran'a, ama gel gör ki Doğu Türkistan'da müslümanlara yapılanlar ortada. Fransızların müslümanlara karşı Cezayir cuntasını desteklemesi, müslümanlara ABD'nin destek vermiş olmasıdır. Bu bir satranç...Politika...

ALINTI
Yine diyorum:anlayış farkı yoktur, hak ve batıl vardır.

Sen de öyle zannet...Hakkın farklı farklı anlaşılması, bu anlayışların batıl olduğunu göstermez...Er geç hakk hakk potasında erir...

ALINTI
Anlayış farkına müsamaha gösterirsen fetullah gülenin imam humeyni'ye fransız ajanı demesini hoş karşılamamız gerekir değilmi?Bu olacak şeymidir?

Demiş ise yanılmıştır...E ne de olsa o da geleneksel dinden türeme, fırka sabiyeti dünkü bugünkü bir mesele değil, keşke olmasa ama Allah kuran da olacağını belirmiş, Allah yarattığını bilmez mi???
ayyildiz76
Sağol ya güldürüyorsun beni smile.gif

Eğer fetullah alimse bende alimlerin alimiyim.Neden mi?
Fetullah sohbetlerle tartışmalarla alim olmuş.Ve arada 6 ay medresede aldığı eğitimle.

Allah riyadan korusun örnek teşkil etmesi amacıyla söylüyorum.Yaşım daha 17 iken vakit gazetesinin bir köşe yazarıyla aylarca yüzyüze bazı konuları tartıştık.İslam tarihi bilmediğimi söylemişsin nasreddinhoca.Tartıştığımız husulardan biri de islam tarihiydi.Ve o yaşıma ve o zamanki bilgime rağmen her konuda haklı çıktım.Ve o kişi beni tebrik etti , büyüğüm olarak tavsiyelerde bulundu.
He şimdi bunun üzerine 10 tanede ezbere bildiğim ayet koysam benden büyük alim yoktur öylemi? :)Alimlik böylemi olur? Kardeşim sağlam medrese eğitimi diyoum sana tekrar. Sohbetle muhabbetle alim falan olunmaz.

Kardeşim konuşurken biraz dikkatli ol.Yazdıklarını bir gözden geçir. Peygamber'le Fetulah güleni nasıl kıyaslayabiliyorsun sen??? Peygamber 5 ayet bilmeyi bırak hiç ayet bilmese de Allah'ın peygamberidir, insanların en üstünüdür.Bütrün ilimler ona verilmiştir zaten.

Ümmetin alimleriyle yahudi'nin hahamını, hristiyan'ın papazını nasıl karşılaştırıyorsun???
İmam Humeyni de 30-40 yıl medreseden çıkmayanlardandı.Senin deyiminle ondan bir halt olmazdı ve modernizmin karşısında yıkılırdı.Ama ne oldu bütün dünya gördü değilmi?
Rahmetli imam dünyanın düzenini alt üst etti.Tarihin en şanlı devrimlerinden birisini yaptı.

Fetullah gülen gibilere de ona fransız ajanı demek düşer tabiki... Fransa irandaki devrimi destekledi demiyor fetullah gülen.Humeyni fransız ajanıydı diyor.

Ve sen hala hak ile batılı karıştırıyorsun nasreddin hoca smile.gif

Sen böyle düşünerek "lebbeyk ya hüseyn" diyorsan "lebbeyk ya hüseyn"'i anlamamışsın demektir.
nasreddinhoca
ALINTI
Sağol ya güldürüyorsun beni

vazifemiz...

ALINTI
Eğer fetullah alimse bende alimlerin alimiyim.Neden mi?
Fetullah sohbetlerle tartışmalarla alim olmuş.Ve arada 6 ay medresede aldığı eğitimle.

Sahi Hz.Peygamberin eğitimi neydi?
İmam Şatıbi'nin şeriatın ümmiliği prensibi size bir şeyler çağrıştırmıyor mu???

ALINTI
Allah riyadan korusun örnek teşkil etmesi amacıyla söylüyorum.Yaşım daha 17 iken vakit gazetesinin bir köşe yazarıyla aylarca yüzyüze bazı konuları tartıştık.

Olabilir, ben de 12 yıldır akit-vakit-...okuyorum...Kimseyle tartışmadım ama Mustafa İslamoğlu'nun Hocaefendiye açık mektubu halen arşivimdedir...Tartışmalarım forumalardan ibarettir...

ALINTI
İslam tarihi bilmediğimi söylemişsin nasreddinhoca.Tartıştığımız husulardan biri de islam tarihiydi.Ve o yaşıma ve o zamanki bilgime rağmen her konuda haklı çıktım.Ve o kişi beni tebrik etti , büyüğüm olarak tavsiyelerde bulundu.

Bakın muhterem, bana tarih dersi verdirmeyin, ben ders almam ders veririm!!!

ALINTI
He şimdi bunun üzerine 10 tanede ezbere bildiğim ayet koysam benden büyük alim yoktur öylemi? :)Alimlik böylemi olur? Kardeşim sağlam medrese eğitimi diyoum sana tekrar. Sohbetle muhabbetle alim falan olunmaz.

Ben de sana şeriatın ümmiliği prensibi diyorum...

ALINTI
Kardeşim konuşurken biraz dikkatli ol.Yazdıklarını bir gözden geçir. Peygamber'le Fetulah güleni nasıl kıyaslayabiliyorsun sen??? Peygamber 5 ayet bilmeyi bırak hiç ayet bilmese de Allah'ın peygamberidir, insanların en üstünüdür.Bütrün ilimler ona verilmiştir zaten.

Kıyasım ya fasiddir, ya galattır, ya da hakk'tır...
Şeriatın ümmiliği prensibi diyorum...

Bütün ilimler ona verilmiştir sözünüz bile aslında anlayışınızı ve ilmi yönünüzü ifade etmesi açısından yeterlidir, sahih rivayetler ile bütün ilimlerin ona verilmediği aşikardır, bunu görmemek için kör olmak lazım...

ALINTI
Ümmetin alimleriyle yahudi'nin hahamını, hristiyan'ın papazını nasıl karşılaştırıyorsun???

Nerde karşılaştırmışım???

ALINTI
İmam Humeyni de 30-40 yıl medreseden çıkmayanlardandı.Senin deyiminle ondan bir halt olmazdı ve modernizmin karşısında yıkılırdı.Ama ne oldu bütün dünya gördü değilmi?

İmam Humeyni medreseden çıktığı için bu devrim oldu, eğer medresenin sığ düşünceleri arasında kalmış olsaydı, değil devrim, bir halt yapamazdı. Daha siz Humeyni'nin mollalara karşı mücadelesini bilmiyorsunuz. İş medrese mollarına kalsaydı olay mehdi beklemekten öteye gidemeycekti ki İmam Humeyni 1000 yıl daha mazlumların bekleyemeyeceğini haykırıyordu...Kaldı ki İmam Humeyni modernizmin kalesinden çıkıp geldi...

ALINTI
Rahmetli imam dünyanın düzenini alt üst etti.Tarihin en şanlı devrimlerinden birisini yaptı.

Kesinlikle...

ALINTI
Fetullah gülen gibilere de ona fransız ajanı demek düşer tabiki... Fransa irandaki devrimi destekledi demiyor fetullah gülen.Humeyni fransız ajanıydı diyor.

Ne olacak Fethullah Gülen'de amerikan ajanı diyelim!!!
Şimdi Türkiye'de devrim yapıyor, amerikan destekli!!!
Ne oldu???
Ne kazandık???
Cennetle mi müjdelendik???
Yok, yok, yok, koskoca bir yok, asabiyet gözlüğü...

ALINTI
Ve sen hala hak ile batılı karıştırıyorsun nasreddin hoca

Hakk ile batılı karıştırmıyorum, siz öyle sui zann ediyorsunuz...
İddianız zann'dan öteye gitmez. Zann ise ilimden ciddi bir şey ifade etmez...

ALINTI
Sen böyle düşünerek "lebbeyk ya hüseyn" diyorsan "lebbeyk ya hüseyn"'i anlamamışsın demektir.

Lebbeyk ya Huseyn'i anlayıp, anlamadığımın hükmü Alemlerin Rabbi Allah'a aittir ve hesap günü hükmünü icra edecektir...Bekleyin...

İmam Şatibi'ye göre, Kur’ân’ın ilk muhatapları ümmî olduğundan kutlu İslâm şeriatı da ümmîdir ve maslahat gereği herkesin anlayacağı bir lisan ve söylemle gelmiştir.

Bu yüzdendir ki dini yükümlülükler, toplumdaki zayıf-güçlü, büyük-küçük, zekî-kalın kafalı, okumuş-ümmî herkes dikkate alınarak, hepsinin anlayıp kavramaya güç yetireceği bir müşterek seviye esas tutularak insanlara sunulmuştur. Yani Allah Teala, insanlara, onların bildikleri yol ve şekillerle hitap etmiş, böylece zaaflarını ortadan kaldırma, eğriliklerini düzeltme, doğrulukta azim ve sebatlarını artırma konularında kullarına yol göstermiştir (Şatıbi, 1990, II/65-85).

Şatıbî,“şeriatın ümmîliği” prensibine ilişkin şöyle bir kurallaştırmaya gider:“Hem itikadî hem de amelî mükellefiyetlerin, ümmî bir insanın kavrayabileceği bir düzeyde olması gerekir ki, mükellef onun hükmü altına girsin.” (a.g.e., II/86)

Bu kural bağlamında Muvafakât’ta yer alan açıklamalardan bazı bölümler sunalım:
“İtikadî yükümlülükler, kavranılması kolay, -keskin zekalı olsun, kalın kafalı olsun- herkes tarafından anlaşılabilir düzeyde olmak durumundadır. (...)Bu noktadan hareketledir ki, şeriat Rabbani konuları açıklarken, anlaşılabilecek bir ifade ve üslûp kullanmış, herkesçe anlaşılamayacak konuları bırakmış, isim ve sıfatları gerekleriyle tarife çalışmış (Allah’ın zatı üzerinde değil) mahlukat üzerinde düşünülmesine teşvikte bulunmuş ve benzeri tavırlar göstermiştir. Bunun dışında, işin karıştırılmasına sebep olabilecek konuları da “O’nun benzeri hiçbir şey yoktur” (42:11) şeklindeki genel bir tenzih kaidesine havale etmiştir.

“Amelî konulara gelince; bu konularda da ümmîliğe riayet prensibi sonucu olmak üzere yükümlülükler herkesçe belirgin ve açık olan şeylere bağlanmış, kesin isabet istenmemiş, işlerin yaklaşık olarak yerine getirilmesi ile yetinilmiştir. Mesela namaz vakitleri, herkesçe gözlenebilen gölge boyu,
fecrin doğuşu, güneşin doğuş ve batışı, şafağın batışı gibi hissedilir olaylara bağlanmıştır...

“Şeriatı anlamada daha üstün anlayışa sahip olan kimse (elbette) böyle olmayan gibi değildir; ancak hepsi de müşterek bir durum üzere yürümektedir. (...) Şeriatta farklılık olan hususlar, çoğu kez sadece mutlak olan ve belirli bir sınır konulmayan, aksine mükellefin değerlendirmesine bırakılan konularda bulunur. Bu durumda her mükellef kendi kavrayış ve değerlendirmesine göre sorumlu olur.

Herkes güç yetireceği mertebeden sorumlu olur.” (a.g.e.; 86-90)

Kısaca; “şeriatın ümmiliği” prensibi; Kur’ân’ın herkes tarafından anlaşılabilir ve kavranabilir bir dil kullanması ve insanlara takatlarının kaldırabileceği yükümlülükler getirmesi şeklinde özetlenebilir. Şatıbî’nin
ifadesi ile, bu prensip, dinin insanlar tarafından “belli bir ilim, tahsil ve ihtisasa ihtiyaç duymadan anlayabilecekleri ve tatbik edebilecekleri şekilde” gelmesidir. (a.g.e., II/67)

Bu çerçevede SeyyidAbdullatif’in, “Kur’ân’da hiçbir teknik tabir kullanılmadığını” ve hatta Kur’ân’ın “koyun sürüsü güden cahil siyahî bir çocuğun bile anlayabileceği bir kitap olduğunu” (Abdullatif, 1995, 23) belirten sözlerini de hatırlatmalıyız.

Şu ayetler de Kur’ân’ın ümmîliği; kolay anlaşılır ve uygulanabilir oluşunu açıkça vurgular:
“Allah hiç kimseye taşıyabileceğinden daha fazlasını yüklemez.” (2:286)
“Biz bu Kur’ân’ı meşakkat olsun diye indirmedik.” (20:2)
“Öğüt alsınlar diye bu Kur’ân’da insanlara her türlü misali verdik.” (39:27)
“Allah’a karşı sorumluluklarının bilincine varsınlar diye her türlü çapraşıklık ve eğrilikten uzak Arapça bir Kur’ân indirdik.” (39:28)

Böylece Kur’ân’ın pratik değeri, kolayca anlaşılıp uygulanabilme, yani “hayatın kitabı” olma özelliği bir kez daha karşımıza çıkar.
ayyildiz76
Öğreneceğin şeyler vardır mutlaka nasreddin hoca.Ders almam ders verimi diyorsun.Çok büyük söz...

Aynı hatayı hala yapıyorsun.Peygamber'le(s.a.a) Fetullah güleni karşılaştıramazsın. Peygamber kaç sene medresede okudu diyorsun.Peygamber olmak için medrese mi okumak gerekir?Allah peygamberine gerekli ilmi veriyor zaten.

Dediğin rivayetlerin hepsini topla çöpe at kardeş.Bende sana diyorumki Allah bütün ilimleri Hz.Muhammed'e(s.a.a.) vermiştir. İsm-i azam diye birşey duydun mu hiç? İsm-i azam 100 harftir.(bildiğimiz harflerden değil, daha tam olarak tefsiredilemedi.Mesela kuran'da geçen olayda o kişi belkıs'ın tahtını Allah'ın ona ism-i azam'dan verdiği 1 harfle alıp getirdi.)Allah bu harflerin 99'unu peygamberine vermiştir.Diğer 1 harfide kendi katındaki çok gaybi işler için saklamıştır.Ve bundan da bazen peygamberine haberler verir.
Diğer peygamberlere de değişik oranlarda vermiştir.Mesela Hz.İsa'ya ism-i azam'dan verilen 9'du yanılmıyorsam.Ve o bununla ölüleri diriltiyordu.

İmam Humeyni medresede kalsada aynıydı medreseden çıksada.Medreseden çıktığında İmam'a sihirli değnek değmedi ya kardeş.Bir anda öyle bir değişime uğramadıki.İmam'ın düşünceleri hep aynıydı.
Ayrıca imam medresede o kadar eğitim almasaydı ayetullah sıfatını kazanamazdı.Dolayısıyla merce-i taklid olamazdı.Ve devrim de olmazdı.
İnkılabı bilmediğimi sanma.Öğrenciyken "bir devrimin anatomisi"ni okumuştum.
İmam'ın bahsettiği "benekli yılanlar"ı da bilirim.Sadece birkaç geri kafalıydı onlar.Ve onları dikkate alan da yoktu zaten.

Yukarıya dikkatli bak islam alimleriyle yahudi hristiyan pislikleri karşılaştırıyorsun.

Kıyasım doğrudur veya yanlıştır deme dikkate almam.Kıyas dinimizde haramdır.Kıyasla hüküm verilemez.
Gezgin_musab
nasrettıne soru:

avın avcı ınınde ne ısı var neden avcı ava saldırmıyor el cevap belıyorum....
nasreddinhoca
ALINTI
Gezgin_Musab: nasrettıne soru:
avın avcı ınınde ne ısı var neden avcı ava saldırmıyor el cevap belıyorum....

Muhterem Gezgin kardeşim, nasrettıne değil, nasreddinhoca...
Ortada ne av var, ne de avcı...
Sadece bodoslama dalmak mevzubahis...
Ne dedik: "Kaynak olarak elinizde bulunsun...
Hocaefendi'nin faydalanabileceğiniz mülahazaları ve fıkhı..." Okunsun icabında, Hocaefendi ne demiş, ne dememiş bilinsin, dediklerini neye istinaden demiş bakılsın, kaynaklar-deliller konuşsun... Tutmuş kardeşin biri, demiş ki burası avcı ini, ben de av olacam, hatta bazı kardeşler de biz de av olalım demişler...Yok kardeşim böyle bir şey, av da yok, avcı da yok, ne var münazara içinde münakaşa...

ALINTI
Öğreneceğin şeyler vardır mutlaka nasreddin hoca.Ders almam ders verimi diyorsun.Çok büyük söz...

Kesinlikle efendim, öğreneceğim ve ders alacağım o kadar çok şey var ki size ders vermek kabilinden...Söz büyük değil, söyleyeni de, okuyanı büyük görmüş, neye istinaden, ona baktım mı muhterem???

ALINTI
Aynı hatayı hala yapıyorsun.Peygamber'le(s.a.a) Fetullah güleni karşılaştıramazsın. Peygamber kaç sene medresede okudu diyorsun.Peygamber olmak için medrese mi okumak gerekir?Allah peygamberine gerekli ilmi veriyor zaten.

Efendim, dedim ya kıyasım fasid olsun!!! Şeriatın ümmiliğinden ne haber!!!

ALINTI
Dediğin rivayetlerin hepsini topla çöpe at kardeş.

Muhterem hepsi sahih rivayetler, sizin kaynaklarınızda var mı yok mu bilemem, biz de var...Sizi gidi toptancılar, toptan çöpe öyle mi???

ALINTI
Bende sana diyorumki Allah bütün ilimleri Hz.Muhammed'e(s.a.a.) vermiştir.

Buna Hz.Muhammed (sav) dahi tebessüm ederdi...Bütün ilimler verilmiş miş, baksana kargalara, gülüyorlar orada!!!

ALINTI
İsm-i azam diye birşey duydun mu hiç?

Evet, bizim sahih kaynaklarımızda mevcut...

ALINTI
İsm-i azam 100 harftir.(bildiğimiz harflerden değil, daha tam olarak tefsiredilemedi.

Yok kardeş, yanılmıyorsam, Allah, elif-lamelif-he olmak üzere üç harf...
Tefsir edilleli çok oldu...Sizi birileri kandırıyor olmasın!!! Sen getir bana tefsir ederim, ben de Allah'ın ayetiyim!!!

ALINTI
Mesela kuran'da geçen olayda o kişi belkıs'ın tahtını Allah'ın ona ism-i azam'dan verdiği 1 harfle alıp getirdi.)Allah bu harflerin 99'unu peygamberine vermiştir.Diğer 1 harfide kendi katındaki çok gaybi işler için saklamıştır.

Alalh aşkına şu saçmalığa inanıyormusunuz şimdi, yani diyorum ki sizin mollalar uçmuş, onların medrese de kalamları, toplumun ruh sağlığı açısından daha iyi olur!!! Yani Allah o çok gaybi işler içim o bir harfe mi muhtaç, kardeşim bizim Rabbimiz ALLAH SAMED'DİR, SAMED...

ALINTI
Ve bundan da bazen peygamberine haberler verir.
Diğer peygamberlere de değişik oranlarda vermiştir.Mesela Hz.İsa'ya ism-i azam'dan verilen 9'du yanılmıyorsam.Ve o bununla ölüleri diriltiyordu.

DOKSAN DAKİKALIK KISA METRAJLI MOLLA FİLMİ!!! Yok daha neler, Kuran'da nerede yazıyor bunlar???

ALINTI
İmam Humeyni medresede kalsada aynıydı medreseden çıksada.Medreseden çıktığında İmam'a sihirli değnek değmedi ya kardeş.Bir anda öyle bir değişime uğramadıki.İmam'ın düşünceleri hep aynıydı.

Muhterem kesinlikle aynıydı, ta başından beri mollalara ters düşmüştü...

ALINTI
Ayrıca imam medresede o kadar eğitim almasaydı ayetullah sıfatını kazanamazdı.Dolayısıyla merce-i taklid olamazdı.Ve devrim de olmazdı. İnkılabı bilmediğimi sanma.Öğrenciyken "bir devrimin anatomisi"ni okumuştum.

Bilmediğini sanmıyorum, ama tam bilmiyorsun, tam bilmediğini de bilmiyorsun...Bak gözüm ben hiç ders almadım, bak ben de ayetullah'ım...Sadece merci-i taklid değilim, herkese Rasulullah (sav)'ın taklid edilmesi gerektiğini anlatıyorum...

http://www.islamiforum.com/eriati-Mollalar...tti-t29369.html

ALINTI
İmam'ın bahsettiği "benekli yılanlar"ı da bilirim.Sadece birkaç geri kafalıydı onlar.Ve onları dikkate alan da yoktu zaten.

Kesinlikle...

ALINTI
Yukarıya dikkatli bak islam alimleriyle yahudi hristiyan pislikleri karşılaştırıyorsun.

Ya burada ciddi bir yanılgın söz konusu, metni copy-paste yap, eyvallah diyeyim, nerede yapmışım böyle bir şey...

ALINTI
Kıyasım doğrudur veya yanlıştır deme dikkate almam.Kıyas dinimizde haramdır.Kıyasla hüküm verilemez.

İslam dininin şer'î delillerinden biri de kıyas'tır...
usulü fıkıh okuyun biraz, sadece şiilerden değil, gerçi şiilerinde kıyasa haram diyeceklerini pek sanmıyorum ya!!!
ayyildiz76
Kardeş seviyeyi düşürmemeye dikkat edelim."Mollalar uçmuş" falan diyorsun.Böyle devam edersen bu sohbeti bitirmek zorunda kalırız.

Kaldı ki sen mollaları eleştirmeden önce hocaların boynundaki medeniyet tasmalasını(kravat) çıkar.

Biliyorumki topla çöpe at dediğim rivayetlerin çoğunu rivayet eden ebu hureyre'dir.Kendisi pek güvenilir bir ravi değildir.Peygamber'in yanında 3 yıl bulunup binlerce hadis rivayet etmiştir.Hesaplandığında geceleri bile uyumayıp her dakika bir hadis rivayet etmesi gerekiyor o sayıyı tuturması için. Ve 2. halife de Ebu hureyre'yi defalarca kırbaçlatmıştır.

İmam Humeyni'nin mollalara ters olduğunu nerden çıkarıyorsun?Kendisi de mollaydı hatırlatırım.Ters olduklarıda 3-5 yobazdı sadeceçHani şu devrim olmasın zulüm artsın Hz.Mehdi(a.s.) gelsin diyenler...

Benim peygamberim cahil değildir.Allah ona bütün ilimleri vermiştir.Ama sana sorsam peygamber gayb ilmini bile bilmezdi dersin.Kardeş bırak da peygamberin senden benden biraz farkı, üstünlüğü olsun ya...

İsm-i azam dediğin o değildir.Anlatırken bildiğimiz haflerden değil demiştim hatırlarsan.Biliyorum diyorsun ama bilmiyorsun sayın tefsirci.

İnanmadığın birşey için saçmalık diyemezsin.Allah peygamberlerine ismi azmada değişik miktarlarda bahşetmiştir.Her peygambere değişik ilimler vermiştir.Bunun saçmalığı nerede açıklarmısın?

Doksan dakikalık kısa metraf film olmaz.Kısa metraj en fazla 20 dk olur.90 dk uzun metraja girer smile.gif wink.gif

Madem ayetullahsın ve onunda üzerinde merce-i taklid'sin sana bir soru sorayım sayın ayetullah smile.gif

Adam öldürmek mi daha günahtır zina etmek mi? Kıyasla bakalım...

nasreddinhoca
ALINTI
Kardeş seviyeyi düşürmemeye dikkat edelim."Mollalar uçmuş" falan diyorsun.Böyle devam edersen bu sohbeti bitirmek zorunda kalırız.

Pardon fransızcadan...Yani uçmuş derken, dünyada değiller, başka alemdeler filan demek istedim, yeni dünya işlerine, siyasetine filan da vakfı olsalar idi, mehdi beklemezlerdi, mehdi geldiğinde ona hücum edeceklerde yine onlar olacak, biz de de tarikatçılar...Hop mehdi noluyo filan yani...

ALINTI
Kaldı ki sen mollaları eleştirmeden önce hocaların boynundaki medeniyet tasmalasını(kravat) çıkar.

Bak bu Ali Şeriati, tanıştırayım, biraz bir şeyle öğren Ali Şeriati'den...

“Yarının İslam’ı Mefatih(uul Cinan’ın gelenekçi) İslam’ı değil, Kur’an İslam’ıdır. Yarının Şiiliği artık Şah Sultan Hüseyin Şiiliği değil, İmam Hüseyin Şiiliği (taraftarlığı)dır. Yarının Dini artık cehalet, zulüm, taassub, avam, köhnecilik, telkin, gelenek, tekrar, ağıt, zaaf, zillet değil; şuur, adalet, bilinç, özgürlük, devinim, devrimci hareket, yapıcılık, ilim, medeniyet, sanat, edebiyat, toplum, sorumluluk, ilerleme, yeni düşünme, geleceğe bakış, zamana, tarih yazgısına egemen olma dinidir… Hüseyniye bir yer, bir olay, bir grup, bir toplantı değil, bir “akım”dır. Zamanın ihtiyaç ve zaruretinden doğan bir varlıktır. Topluma ve zamana hakim ilahi yasalar, “Teslis İslamı”nı ve “Kara Şiiliği” ortadan kaldırıp “Tevhid İslamı”nı ve “Kızıl Şiiliği” yerleştirme görevini yerine getirmesi için yaratmıştır onu.” (Şehid Dr. Ali Şeriati, Ba Muhatabhay-i Aşina/Aşina Yüzlerle, Türkçesi Fecr. Yay. 2007 sf.140-141)

Şehid Ali Şeriati:“Yarının İslam’ı artık “Molla İslam’ı” olmayacaktır. Kum ve Meşhed’in İslam’ı da değişecektir. Talebeler de artık ayetullahları n kendilerine dikte ettiklerine inanmadıklarını göstermişlerdir. Bütün silahları ve güçlü cephe arkasıyla, silahsız, desteksiz ve yalnız olan Hüseyniye ile savaşmaya gelen bu sınıfın yenilgisi şunu anlatıyor ki Din gücü artık resmi ve mirasçı mütevellilerin elinde değildir. Eğitim görmüş yeni kuşak ta yarım asırdan beri sergilenen kendisini dine yabancılaştırma ve İslam ve Şiilikten kaçırmaya yönelik çabalara rağmen Muhammedi İslam ve Ali Şiasına aşıkça yanıt verdiğini, sorumlu, bilinçli ve kararlı bir tebliğci gibi meydana çıktığını göstermiştir.” (Şehid Dr. Ali Şeriati, Ba Muhatabhay-i Aşina/Aşina Yüzlerle, Türkçesi Fecr. Yay. 2007 sf.140-141)

Bak,Puran Şeriati ne diyor? http://www.islamiforum.com/eriati-Mollalar...tti-t29369.html

ALINTI
Biliyorumki topla çöpe at dediğim rivayetlerin çoğunu rivayet eden ebu hureyre'dir.Kendisi pek güvenilir bir ravi değildir.Peygamber'in yanında 3 yıl bulunup binlerce hadis rivayet etmiştir.Hesaplandığında geceleri bile uyumayıp her dakika bir hadis rivayet etmesi gerekiyor o sayıyı tuturması için. Ve 2. halife de Ebu hureyre'yi defalarca kırbaçlatmıştır.

Ebu Hureyre'nin rivayet ettiği bazı hadisler problemli olsada, bu hepsinin problemli olduğu anlamına gelmez...
Kaldı ki benim bahs ettiğim konu Hz.Peygamber'in de dinya işlerine dair bilmediği şeylerin olduğudur ki bu konuda sahih rivayetler mevcuttur, oysa senin Prygamber tasavvurun'a göre Peygamber her şeyi biliyor, prki her şeyi biliyorda can paresi Hüseyin'in katledilmesine nasıl göz yumdu? Bu nasıl bir insafsızlıktır!!!!

ALINTI
Benim peygamberim cahil değildir.Allah ona bütün ilimleri vermiştir.Ama sana sorsam peygamber gayb ilmini bile bilmezdi dersin.Kardeş bırak da peygamberin senden benden biraz farkı, üstünlüğü olsun ya...

Benim Peygamberim'de cahil değil ama her şeyi biliyor diye de saçmalamamak lazım, tamam o bir beşer, tamam bir insan-ı kamil amma bütün ilimleri biliyordu safsatası ona yapılan bir hakaret, başka bir şey değil, kuran'da dahi bazı şeyleri bilmediği ifade edilir...Peygamberin bildiği gayb ilmi Allah'ın bildirdiği kadardır, ötesi yok...Dediğiniz gibi bilseydi, ümmet bu halde olmazdı, Ali şehit edilmez, hüseyin katledilmez ve olan olmazdı!!!

ALINTI
İsm-i azam dediğin o değildir.Anlatırken bildiğimiz haflerden değil demiştim hatırlarsan.Biliyorum diyorsun ama bilmiyorsun sayın tefsirci.

Ne iran yüzü gördüm ne molla yüzü, gelsin molla öğreteyim ismi azamı ona...

ALINTI
İnanmadığın birşey için saçmalık diyemezsin.Allah peygamberlerine ismi azmada değişik miktarlarda bahşetmiştir.Her peygambere değişik ilimler vermiştir.Bunun saçmalığı nerede açıklarmısın?

Bu hikayeleri nereden bulursunuz...El kafi'de mi yazıyor, al-shia'da var mı??? Hz.Peygamber Bedir'i Allah'ın yardımı ile kazandı, Uhud'da kendisine itaat edilmedi kaybedildi, Hendek'te insan dehası kendisini gösterdi...Sonuçta emek, alın teri, ilim kazandı...

ALINTI
Madem ayetullahsın ve onunda üzerinde merce-i taklid'sin sana bir soru sorayım sayın ayetullah
Adam öldürmek mi daha günahtır zina etmek mi? Kıyasla bakalım...

Daha günah diye bir şey duymadım!!!
Allah'ın haram kıldığı haram, günah dediği günah, hükmü de O'na aittir...
Mercei Taklidim demedim, lütefen!!!

Sadece, merci-i taklid değilim, herkese Rasulullah (sav)'ın taklid edilmesi gerektiğini anlatıyorum...
Gezgin_musab
ALINTI(nasreddinhoca @ Feb 26 2008, 06:34 PM) *

Muhterem Gezgin kardeşim, nasrettıne değil, nasreddinhoca...
Ortada ne av var, ne de avcı...
Sadece bodoslama dalmak mevzubahis...
Ne dedik: "Kaynak olarak elinizde bulunsun...
Hocaefendi'nin faydalanabileceğiniz mülahazaları ve fıkhı..." Okunsun icabında, Hocaefendi ne demiş, ne dememiş bilinsin, dediklerini neye istinaden demiş bakılsın, kaynaklar-deliller konuşsun... Tutmuş kardeşin biri, demiş ki burası avcı ini, ben de av olacam, hatta bazı kardeşler de biz de av olalım demişler...Yok kardeşim böyle bir şey, av da yok, avcı da yok, ne var münazara içinde münakaşa...
Kesinlikle efendim, öğreneceğim ve ders alacağım o kadar çok şey var ki size ders vermek kabilinden...Söz büyük değil, söyleyeni de, okuyanı büyük görmüş, neye istinaden, ona baktım mı muhterem???
Efendim, dedim ya kıyasım fasid olsun!!! Şeriatın ümmiliğinden ne haber!!!
Muhterem hepsi sahih rivayetler, sizin kaynaklarınızda var mı yok mu bilemem, biz de var...Sizi gidi toptancılar, toptan çöpe öyle mi???
Buna Hz.Muhammed (sav) dahi tebessüm ederdi...Bütün ilimler verilmiş miş, baksana kargalara, gülüyorlar orada!!!
Evet, bizim sahih kaynaklarımızda mevcut...
Yok kardeş, yanılmıyorsam, Allah, elif-lamelif-he olmak üzere üç harf...
Tefsir edilleli çok oldu...Sizi birileri kandırıyor olmasın!!! Sen getir bana tefsir ederim, ben de Allah'ın ayetiyim!!!
Alalh aşkına şu saçmalığa inanıyormusunuz şimdi, yani diyorum ki sizin mollalar uçmuş, onların medrese de kalamları, toplumun ruh sağlığı açısından daha iyi olur!!! Yani Allah o çok gaybi işler içim o bir harfe mi muhtaç, kardeşim bizim Rabbimiz ALLAH SAMED'DİR, SAMED...
DOKSAN DAKİKALIK KISA METRAJLI MOLLA FİLMİ!!! Yok daha neler, Kuran'da nerede yazıyor bunlar???
Muhterem kesinlikle aynıydı, ta başından beri mollalara ters düşmüştü...
Bilmediğini sanmıyorum, ama tam bilmiyorsun, tam bilmediğini de bilmiyorsun...Bak gözüm ben hiç ders almadım, bak ben de ayetullah'ım...Sadece merci-i taklid değilim, herkese Rasulullah (sav)'ın taklid edilmesi gerektiğini anlatıyorum...

http://www.islamiforum.com/eriati-Mollalar...tti-t29369.html
Kesinlikle...
Ya burada ciddi bir yanılgın söz konusu, metni copy-paste yap, eyvallah diyeyim, nerede yapmışım böyle bir şey...
İslam dininin şer'î delillerinden biri de kıyas'tır...
usulü fıkıh okuyun biraz, sadece şiilerden değil, gerçi şiilerinde kıyasa haram diyeceklerini pek sanmıyorum ya!!!

sad.gif

muhahahahahaha

Gezgin_musab
ben den nasreddin kardeşime kitap tavsiyesi

İLAHİ NİZAM

İMAM -I GAZALİ :

kardeşim tavsiye için teşekür yazısı yazacaksan yazabılırsın bu konuyla ılgılı el cevap yazmasan sevınırım

Bu konuda artık yorumum yok
nasreddinhoca
ALINTI
ben den nasreddin kardeşime kitap tavsiyesi İLAHİ NİZAM
İMAM -I GAZALİ :kardeşim tavsiye için teşekür yazısı yazacaksan yazabılırsın bu konuyla ılgılı el cevap yazmasan sevınırım
Bu konuda artık yorumum yok

Muhterem kardeşim ben amelde hanefiyim...
İmam Gazzali Şafi, bozuşmayalım sonra, kalkar cuma'da 40 şart filan der, vesaire, vesaire... smile.gif

İmam Gazzali'den "İhya'dan seçmeler" diye bir kitap okumuştum...
Bir ara ihya'ya çok bakmıştım...
Sonra hanefi olduğumu anlayınca, bakmaktan vaz geçtim... smile.gif
Kalplerin keşfine de bakmıştım...
Kimyayı saadete de bakmıştım...

"ilcamul Avam an ilmil kelam" isimli eserini ise bir hocamız eşliğinde arkadaşlarla 6 ay ders olarak okuduk...(Türkçe Tercümesini, çok müstefid olduk...)
ayyildiz76
ALINTI
Pardon fransızcadan...Yani uçmuş derken, dünyada değiller, başka alemdeler filan demek istedim, yeni dünya işlerine, siyasetine filan da vakfı olsalar idi, mehdi beklemezlerdi, mehdi geldiğinde ona hücum edeceklerde yine onlar olacak, biz de de tarikatçılar...Hop mehdi noluyo filan yani...

Hem diyorsunki ne molla gördüm ne iran hemde burada atıp tutuyorsun mollalar hakkında.Kardeşim o medreselerde nice büyük alimler yetişir.Arada böyleleri de çıkamazmı yani?Olabilir bazılarıda siyasetten anlamaz.Ne olmuş yani???

ALINTI
Bak bu Ali Şeriati, tanıştırayım, biraz bir şeyle öğren Ali Şeriati'den...

İyi tanırım kendisini.Anlatmana gerek yok.Senin bu fikirlerle ve bu düşünce yapınla Ali Şeriati gibi bir insanı anlayacağını hiç sanmıyorum.

ALINTI
Ebu Hureyre'nin rivayet ettiği bazı hadisler problemli olsada, bu hepsinin problemli olduğu anlamına gelmez...
Kaldı ki benim bahs ettiğim konu Hz.Peygamber'in de dinya işlerine dair bilmediği şeylerin olduğudur ki bu konuda sahih rivayetler mevcuttur, oysa senin Prygamber tasavvurun'a göre Peygamber her şeyi biliyor, prki her şeyi biliyorda can paresi Hüseyin'in katledilmesine nasıl göz yumdu? Bu nasıl bir insafsızlıktır!!!!

Kardeşim hak vardır batıl vardır değilmi? Bak sana şöyle izah edeyim.Hak bembeyaz bir kağıt gibidir.Ufacık bir leke bile beyaz kağıt üzerinde ne kadar dikkat çeker çirkin görünür değilmi? Ebu hureyre meseleside budur.Adam şaibelidir ve sende bunu kabul ediyorsun zaten.Daha ne? O zaman neden hala adamı ve rivayetlerini savunuyorsun bana?Açık açık deki ben bu adamın rivayetini dikkate almam ve bu rivayetlerle de amel etmem.

Peygamber can paresi Hüseyin'in nerde ne zaman kimler tarafından nasıl vs şehid edileceğini anlatmamışmıydı Ehl-i Beyt'ine ve seçkin ashabına? Bu konuda sayısız rivayet vardır.Şimdi söylermisin bana peygamber ne yapabilirdi hüseyinin şehid edilmemesi için???Peygamber insafsızmıydı yani bunu mu diyorsun?
O zamanın arapları lafmı dinliyorlardı sanki?Gadir-i Hum'da peygamber'in dedikleri ne oldu?Dinleyen oldumu 3-5 kişiden başka?
Demeki bazı şeylerde peygamberinde eli kolu bağlı kalıyormuş.

ALINTI
Benim Peygamberim'de cahil değil ama her şeyi biliyor diye de saçmalamamak lazım, tamam o bir beşer, tamam bir insan-ı kamil amma bütün ilimleri biliyordu safsatası ona yapılan bir hakaret, başka bir şey değil, kuran'da dahi bazı şeyleri bilmediği ifade edilir...Peygamberin bildiği gayb ilmi Allah'ın bildirdiği kadardır, ötesi yok...Dediğiniz gibi bilseydi, ümmet bu halde olmazdı, Ali şehit edilmez, hüseyin katledilmez ve olan olmazdı!!!

Peygambere bahsettiğim ilimlerin verilmesi neden saçmalık olsun anlayamıyorum seni kardeş ya...
Peygamber buna layık değilmidir?Fahr-i kainat diyoruz değilmi?E o zaman neden bu ilimlerden mahrum kalsın peygamber??? Allah peygamberinden ne diye esirgesin?
Saçmalayan sensin aslında.Peygamber senin benim gibi birisi değildi asla.Önceki yazımda da demiştim.Bırak da senden benden biraz farkı-üstünlüğü olsun peygamberin.
Peygamber alinin de hüseyinin de şehid edileceğini biliyordu.Kendi ashabının ehli beyt'ine nasıl zulmedeceğini de biliyordu.Aynı ashabın birçoğunun yoldan çıkacağını da biliyordu.Hepsini de söylemişti değilmi?Kaynaklarda mevcut. Mantığını hala anlayamıyorum.Peygamber bu durumlara nasıl engel olabilirdi?

ALINTI
Bu hikayeleri nereden bulursunuz...El kafi'de mi yazıyor, al-shia'da var mı??? Hz.Peygamber Bedir'i Allah'ın yardımı ile kazandı, Uhud'da kendisine itaat edilmedi kaybedildi, Hendek'te insan dehası kendisini gösterdi...Sonuçta emek, alın teri, ilim kazandı...

Rivayetlerin çoğu el kafi'den. Hikaye dediğin şeyler sen anlayamasan da sahihtir emin ol.Kapasite meselesi biraz da.Birazda insanın peygamberine verdiği değerle ilgili.
Hikaye hikaye diyorsun.Kızdıracaksın beni bak başlayacam şimdi kütüb-ü sitte'deki trajikomik hikayeleri anlatmaya. Örnek vereyim istersen: Hz.Musanın taşı nasıl dövdüğü ve taşın nasıl ağladığı...Taş hz.musanın elbiselerini alıp kaçmış da...Bu buhari'den mesela.Rivayet eden de yanılmıyorsam büyük şaibeli ravi ebu hureyre.
İstersen örnekleri çoğaltabilirim.
Ama istemezsen anlayamadığın şeyler için hikaye demeyi bırak.

(Olayın bedirle uhudla ilgisini anlayamadım açıklarmısın.)

ALINTI
Daha günah diye bir şey duymadım!!!
Allah'ın haram kıldığı haram, günah dediği günah, hükmü de O'na aittir...
Mercei Taklidim demedim, lütefen!!!

Sadece, merci-i taklid değilim, herkese Rasulullah (sav)'ın taklid edilmesi gerektiğini anlatıyorum...

Merce-i taklidim dememişsin baktım pardon.Ayetullah'ım demişsin.
Yahu senin inancında kıyasla hüküm verilmiyormu?Benimde kafama takıld soruyorum işte.Hangisi daha günah?Cevap istiyorum.Madem kıyasla hüküm verilebiliyor.
Hüküm Allah'ınsa şer'i hükümde onun belirlediği ölçülere göre verilir.Kur'an'a göre, peygamberin hadislerine sünnetine göre vs. Kıyasla kalkıp kendi keyfinden fetva veremezsin.

Sana sorduğum soruyu bir mezhep imamı diğer bir mezhep imamına soruyor ve bir cevabı var.Diğerinin de bu mezhep imamına bir cevabı var.Ama senin gibi "o daha günah bu daha sevap olmaz" demiyor.Cevap veriyor.
Şimde bende senden bir cevap bekliyorum.Kendi kriterlerine göre değerlendir bana bir cevap ver bakalım.

nasreddinhoca
ALINTI
İyi tanırım kendisini.Anlatmana gerek yok.Senin bu fikirlerle ve bu düşünce yapınla Ali Şeriati gibi bir insanı anlayacağını hiç sanmıyorum.

Sizinle bu konuda bu saatten sonra konuşmasmın bir mantığı kalmıyor, kıyasım bu yöndedir. smile.gif

Neyse, alın o zaman Ali Şeriati'yi anlamış biri konuşsun:

PURAN ŞERİATİ:

Dr. Ali Şeriati İran İslam Devrimi’nin en önemli teorisyenlerinden biri olarak biliniyor. Devrim gerçekleşeli yaklaşık 30 yıl oldu. Sizce İran İslam Devrimi ilk 30 yıllık hedeflerine ulaşabildi mi?

Ali Şeriati’nin amacı İran’da bir devrim gerçekleştirmek değildi. Şeriati, İran toplumunun şuurlu bir hale gelmesini, İran’da yönetimden önce düşünce alanında bir devrim gerçekleşmesini istiyordu. Şah’a karşı çıkmasının sebebi de Şah’ın insanların düşünmelerini, akletmelerini engellemesiydi. Eşim yönetimlerin değişmesini çok önemsemiyordu. Onun için daha önemli olan toplumun değişmesiydi. Ali Şeriati, toplum bilinçlenmeden gerçekleşecek bir devrimin sonunu iyi görmüyordu. Onun bu öngörüsü de doğru çıktı.

İran Toplumu 30 yıl önce böyle bir devrime hazır değil miydi? Bunu mu demek istiyorsunuz?

Sokaklarda gözlemler yapıp, insanlarla konuştuğunuzda bu sorunuzun cevabını rahat bir şekilde alabilirsiniz. İranlılar 30 yıl önce devrime hazır olsalardı, devrim sonrası yetişen gençlik bu durumda mı olurdu? İlk sorunuzda Ali Şeriati’nin İran devriminin teorisyeni olduğunu söylediniz. Bu doğru değil. İran devrimi, insanların düşünceleri değişmeden, kısa zamanda yapılan bir devrimdir. Gerçek devrim ise çok uzun zaman alır. İran’daki devrim gerçekleştiğinde halkın büyük çoğunluğu eğitimsizdi. Halk gerçek İslam’ı bilmiyordu. Eşim böyle bir devrimi asla doğru bulmuyordu. Ayrıca böyle bir devrimi de zafer olarak görmüyordu. Şeriati, asıl zaferin düşüncelerde gerçekleştirilen devrim sonucu elde edileceğini savunuyordu. Fakat İran’da böyle olmadı. Toplum yukardan aşağı doğru değiştirilmeye çalışıldı. Devletin din adına yaptığı kısıtlamalar ise olumsuz sonuçlar doğurdu. Ali Şeriati’nin iki hedefi vardı. Bunlardan ilki insanların geleneksel İslam’ı değil; gerçek İslam’ı anlamalarını sağlamak, ikincisi ise insanlara düşünme, sorgulama alışkanlığı kazandırmak.

“ŞERİATİ MOLLALARI RAHATSIZ ETTİ”

Şeriati, İran İslam Devrimi gerçekleştikten sonra bugün de yönetimi ellerinde bulunduran muhafazakâr kanat tarafından mesafeli yaklaşılan bir isim oldu. Hatta kitaplarının bir kısmı İran’da sansüre uğradı. Mollalar Şeriati’den niçin bu kadar rahatsız oldular?

Sansürü bir tarafa bırakın, Ali Şeriati’nin bazı kitapları 20 yıl boyunca İran’da yayınlanamadı. Onun fikirlerine yakınlık gösterenler çeşitli baskılara maruz kaldılar. Ali Şeriati’nin eserlerine niçin yasak getirildi? Çünkü Ali Şeiati insanlara gerçek İslam’ı anlatıyordu. Bu durum Mollaları rahatsız etti. Mollalar insanların aydınlanmalarını, gerçek İslam’ı yaşamalarını istemiyor.

Şeriati bugün yaşasaydı İran’daki reformcu kanadın içinde yer alır mıydı?

Ali Şeriati hayatta olsaydı bugünkü yönetimin uygulamalarına kesinlikle tahammül edemezdi. İran’daki yönetim de Şeriati’nin bu ülkede rahat bir şekilde yaşamasına, fikirlerini söylemesine asla izin vermezdi. Onun amacı toplumsal bir uyanış gerçekleştirmekti. Ali Şeriati düşüncenin dirilmesini, dinamikleşmesini istiyordu. Reformcular da düşünce olarak Ali Şeriati’nin çok gerisindeler. Onun seviyesine erişemediler. Bana göre Şeriati bugün yaşasaydı ne muhafazakar, ne de reformcu kanadın içinde yer alırdı. Tek başına da olsa kendi inandığı doğrular için mücadele etmeye devam eder, mollalara muhalefet ederdi.

Ali Şeriati İran halkı için ne ifade ediyor?

Özellikle İranlı gençler onu çok seviyor ve okuyorlar. Sadece İranlı gençler değil; dünyanın dört bir yanındaki genç insanlar ona büyük bir sevgiyle bağlılar. Ali Şeriati İran halkının aydınlık, düşünen, dinamik yüzüdür. Eşimin eserleri 30’dan fazla dile çevrildi. Ali Şeriati’nin eserleri ve fikirleri ile ilgili bir çok üniversitede akademik çalışmalar yapıldı. Bu her yazara nasip olmayacak bir ilgidir.

Sokaklarda sohbet ettiğimiz İranlıların bir çoğu bu ülkede yoğun bir baskı olduğunu söylüyorlar. Siz de bu baskıyı hissediyor musunuz?

Evet, bu baskıyı ben de hissediyorum. Biz de şu an hükümetin onaylamadığı görüşlere sahibiz. Bunun için siyasi konularla ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.