Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: İlk EzberledİĞİnİz Dua Hangİsİydİ?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ ANKETLER ]·.
Sayfa: 1, 2
İ K R A
Benim subhanekeydi
Malum en kolayı o..
jp.gif
kırık-rüzgar
benim hiç hatırlamıyorum ben bigünde bikaçtane baya ezberlemiştim namaza hazırlıkta felan çok büyük hızla ezberledim daha sonraların ayetel kürsiyi vb ezberledim
aLaTurCa
bende subhanekeyi ogrenmistim araba yolculugu sirasinda smile.gif sonrada annem namaz kilarken onun gibi yapmaya calisirdim o da sureleri biraz benim duyacagim sekilde okurdu fatiha yida o sekil ogrenmistim gerisini kurani kerimden ezberledim.
telpako
Rabbi yessir ve la tuassir rabbi temmim bil hayr.
nasreddinhoca
ilk ezberletilen dua mı, ilk ezberlediğimiz dua mı???
İlk ezberletilen subhaneke...
İlk ezberlediğim amenerrasulu...
musalli
bende ilk olarak sübhanekeyi ezberlediğimi hatırlıyorum.yaz tatillerinde cami hocasına gider namazlıklarımızı, dini bilgilerimizi öğrenirdik.mahalleden 6-7 arkadaş yolda ezberlerimizi tekrarlayarak giderdik.rabbim ne güzel günlerdi yaa.hep çocuk kalmak varmış.amaa hayat işte doğan büyüyor.ben efkarlandımmı ne?selam ve dua ile...
ayna
ben de sübhanekeyi öğrendim.hem de çok küçüktüm 3 veya 4 yaşındaydım..
yoktan'var
ilk ihlas suresini ezberlemiştim..babam ezberleyince para veriyordu bende açtım namaz hocasını buldum surelerin en kısasını ve kaptım paracıkları..kafiyeli oldu biggrin.gif

sabah_rüzgarı
ben hatırlamıyorum
sanırım yaşlandım smile.gif
hamzayurekli
hakkaten yaa bende hatırlamıyorum ki ...

kucukken cook acmısım gunde ezberledıgım sure sayısını aılem bıle bılmıyor smile.gif
sabah_rüzgarı
ihlas suresiymiş
biricikm annem ezberletmiş jp.gif
<VİSAL>
Hocamızın ezberlettiği ilk dua:Subhaneke
Benim ilk ezberlediğim dua:Amenerresulu
hamzayurekli
hıc hatırlayamıyorum yaaa...
beyda
Sübhaneke tabiki cool.gif

TEVHİD
Annem amentüyü ezberletmişti.

Selam ve dua ile
Benevşe
Sübhaneke diye hatırlıyorum..
karakiz
benımde burdakı bırcok kısı gıbı ezberledıgım ılk dua subhanekeydı herhalde hem kısa hemde kolay oldugundan ılk bu duayı ezberledm
hamzayurekli
ben neden hatırlayamıyorum yahuuu....
islam ve kulluk
hepimize ilk subhanekeyi öğretirlerdi biggrin.gif
<VİSAL>
ALINTI(islam ve kulluk @ Mar 7 2008, 06:42 PM) *

hepimize ilk subhanekeyi öğretirlerdi biggrin.gif

Gözümüzü korkutmamak adına biggrin.gif
musalli
hemde en kolayı.birde namaz dualarının ilki, smile.gif o yüzden
hamzayurekli
ben yavru (larıma) ilk ihlası öğretecem inşAllah....

Sonrada Hafız...inşAllah ..

Konu dışı : Babam derki Sanatçının çocuğu sanatçı olur.Hafızın çocuğu hafız olur..Hakıkattende öyle değilmi...
musalli
offtp.gif evet haklısınız inş hafız olur çocuklarınız.siz hafızmısınız bu arada?tekrarlarınızı nasıl yapıyorsunuz abi,namazlarda hangi sureleri okuyorsunuz mesela .en beğendiğiniz sureler hangileri...
hamzayurekli
ALINTI(musalli @ Mar 8 2008, 09:39 PM) *

offtp.gif evet haklısınız inş hafız olur çocuklarınız.siz hafızmısınız bu arada?tekrarlarınızı nasıl yapıyorsunuz abi,namazlarda hangi sureleri okuyorsunuz mesela .en beğendiğiniz sureler hangileri...

İnşAllah nasip olur...

Evet Hafızım...

Ramazan ayında mukabele okuyorum ( cook heyecanlı oluyor cok ta gururulu)

Namazlarda açıkcası zorlanıyorum hatta bazen fatıhayı okudukdan sonra bı 30 sanıye bekledıgım oluyordur nereyı okusam dıye sonra baslıyorum bı sayfadan okumaya (virit vacipde ilk rekat asr 2 kafirun 3 ihlas + sabah namazının sünnetinde kafirun ve ihlas<< Efendımız (a.s) bu şekil okurmuş..

En begendıgım dıye bısey olamaz herhalde ama ''Ellezine yahmilünel arşa vemen havlehü ...Diye başlayan bir ayet var meleklerin duası ile ilgili..ve akşam namazından sonra okunan hüvellahüllezi... o sayfayı okurum sabah namazında...yahuu hepsini yazamıcamı anladım kardeşim....

işte böyle....

offtp.gif kendimi haftanın konuğu gibi hissettim doh.gif
musalli
offtp.gif cennet konuğu olursunuz inş.maşallah çok güzel ya,hafızlara çok gıpta ediyorum ben.30.cüzün ezberini yapıyorum şuan,çok zorlanıyorum abi ya.bu konuda bi tavsiyen varmı.insanın derin düşünceleri olunca değil ezber doğru dürüst kitap bile okuyamıyorum.mesela hangi saatleri seçerdiniz ezber için.ben teheccüt zamanı yada sabah namazından sonra verim alıyorum ama,başka varsa tavsiyeleriniz yazarmısınız...teşekkürler...
hamzayurekli
ALINTI(musalli @ Mar 9 2008, 04:12 PM) *

offtp.gif cennet konuğu olursunuz inş.maşallah çok güzel ya,hafızlara çok gıpta ediyorum ben.30.cüzün ezberini yapıyorum şuan,çok zorlanıyorum abi ya.bu konuda bi tavsiyen varmı.insanın derin düşünceleri olunca değil ezber doğru dürüst kitap bile okuyamıyorum.mesela hangi saatleri seçerdiniz ezber için.ben teheccüt zamanı yada sabah namazından sonra verim alıyorum ama,başka varsa tavsiyeleriniz yazarmısınız...teşekkürler...

dua için amin diyorum ve hep beraber inşAllah oradada uğraşacak birileri olsun wink.gif

Ve ezber meselesine gelince....

Herhangi bir sebebten dolayı Ezberleyemediğin bir yeri gece yatmadan önce defalarca oku 10 sefer 20 sefer 30 sefer ama sadece yüzünden aaa olacak herhalde bi ezbere okuyayım filan demiyeceksin..
Sebebi ise kafanın karışmasına sebeb olmamamk....
Sonrasında sabah namazına kalktıkdan sonra gece 30 defa yüzünden okuduğunuz yeri 1.okuyuşunuzda olmadı taş çatlasın 2. okuyuşunuzda bi bakacaksınız ezbere okuyorsunuz... ohmy.gif nasıl oldu diyeceksiniz..inşAllah...

Çünkü ben gece kendimi çook nöbete yazdırırdım 2-3 nöbetinde 200 kişi mışıl mışıl uyurken siz ders calısıyorsunuz yaşınızda 12.. sad.gif ne günlerdi yaaa .....

Sonra abilerden biri bu taktiği öğretti süper verim inşAllah....

Birde ezber yaparken sayfanın altından başlardık biz o şekil daha kolay ve sağlam oluyor...

Aynı yapılan binalar yapıtlar gibi...temel sağlam olunca wink.gif

varsa başka sıkıntı söyle yardımcı olmak istedim içim kıpırdadı.... jp.gif
musalli

Birde ezber yaparken sayfanın altından başlardık biz o şekil daha kolay ve sağlam oluyor...

Aynı yapılan binalar yapıtlar gibi...temel sağlam olunca wink.gif

varsa başka sıkıntı söyle yardımcı olmak istedim içim kıpırdadı.... jp.gif
[/quote]

allah razı olsun abi,bunları uygulayacağım inş.yanlız bu alttan başlama olayında ciddimisiniz,bana pek uygun değil gibi geldi.ilk kez duyuyorum ,şaşırdım doğrusu.siz daha iyi bilirsiniz ama,şaka deyil değilmi bu kısım... jp.gif
sabah_rüzgarı
alttan ezberleme kısmında hamza haklı
normalde baştan başlanır ve başı kuvvetli olur
sonlarında teklersin
ama altan başlayınca üste kadar en çok alt kısımları tekrarlarsın
bittiğindede üsten aşşağıya okuyacağından dengelenir

yalnız bu gece yatmadan bol bol tekrarlama olayını bi kere denemiştim tutmamaıştı
sonrada hiç denemedim
musalli inş.. sana fayda sağlar
hamzayurekli
Selamun aleykum....

Ben bildiklerimi ve uyguladıklarımı yazdım bu konuda şaka yapmadım musalli ...

sanada hak vermemek mumkun degıl ...şakacı wink.gif

Şimdi yatmadan once bol bol okudugun ıcın ve sabaha kadar beyın dınlendıgı ıcın dıerk okuyunca ılk aklına gelen en son gece bıtırdıgın seyle baslıyorsun gune...

Yanı her ınsanda degısebılır bu ben bılemem ama bende tuttu...Her gunde yapmadım cunku gun boyu calısıyorduk bız Kur'an'dan baska yapacagımız ıs yoktu ...

Tabıı sımdı sız gun boyunca yuzlerce ısle ugrasıyorsunuzdur oı yuzdende bıraz zor olabılır tabıı...

Bu ezber ısı kucuk yaslarda daha cook verım verıyor derler hocalarımız...

Bırde ezber ıcın bız sabahları kuru uzum yerdek 20-30 cıvarı ac karnına ıyı gelır derdı hocalarımız...bızde yerdık herhalde ıse yarıyor sekıl ben jp.gif
musalli
maşallah sizde işe yaradığı tartışılmaz jp.gif o üzümlerden anlaşılan oki siz fazlaca yemişsiniz,hatta belki arkadaşlarınızınkini aşırmışta olabilirsiniz jp.gif zihniniz zehir gibi maşallah.bu gece uyguladım dediğinizi.bundan sonraki gecelerdede inş. uygulayacağım.ama çok farketmedi gibi ezber hızımda değişiklik olmadı.yinede devam etmeyi düşünüyorum pes etmek bana göre değil açıkcası.ama en faydalı yöntem kendi yöntemim galiba.kırık meal le aynı anda yürüterek ezber yapmak daha hızlı ve anlamlı oluyor.yinede yardımlarınız için allah razı olsun abi... shake2.gif
İlle Cihad
ilk hangisiydi hatırlamıyorum ama, en son Nebe (Amme) yi ezberledim.

Allahın izni ile hafızlık yolunda ilerliyorum smile.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI(SURAAN @ Mar 11 2008, 04:33 PM) *

ilk hangisiydi hatırlamıyorum ama, en son Nebe (Amme) yi ezberledim.

Allahın izni ile hafızlık yolunda ilerliyorum smile.gif

rabbim tamamına erdirsin
ilmiyle amel edenlerden eylesin smile.gif
İlle Cihad
Amin cümlemizi inşallah.
hamzayurekli
ALINTI(musalli @ Mar 11 2008, 03:12 PM) *

maşallah sizde işe yaradığı tartışılmaz jp.gif o üzümlerden anlaşılan oki siz fazlaca yemişsiniz,hatta belki arkadaşlarınızınkini aşırmışta olabilirsiniz jp.gif zihniniz zehir gibi maşallah.bu gece uyguladım dediğinizi.bundan sonraki gecelerdede inş. uygulayacağım.ama çok farketmedi gibi ezber hızımda değişiklik olmadı.yinede devam etmeyi düşünüyorum pes etmek bana göre değil açıkcası.ama en faydalı yöntem kendi yöntemim galiba.kırık meal le aynı anda yürüterek ezber yapmak daha hızlı ve anlamlı oluyor.yinede yardımlarınız için allah razı olsun abi... shake2.gif

kardeşim zaten ben bu bılgıyı ....

egerkı ezber yapamıyorsanız dıye demıstım....

yanı ogun ezber yapacagınız yer sızde zorluk yapıyorsa ozaman bu metodu uygulayın demek ıstedım...

her gun her gun sız sabahlar calısmayın gecede bunu uygulayın demedım ben....

musalli
tabiki abicim anladım ben sizi.
dediğiniz gibi olmayacağıda malum zaten.
allah razı olsun jp.gif
ama hala ezberleyemedim o sureyi. sad.gif crying.gif
fecrvakti
fatihayı ezberlemiştim 20 yıl oldu galiba smile.gif
hamzayurekli
ALINTI(fecrvakti @ Mar 15 2008, 06:43 PM) *

fatihayı ezberlemiştim 20 yıl oldu galiba smile.gif

vayy kardeşim gittin gideli gunes dogmaz oldu yahuu cook sevındım gelmene....

opuyorum.....senıı.. flowers.gif
fecrvakti
ALINTI(hamzayurekli @ Mar 15 2008, 07:32 PM) *

vayy kardeşim gittin gideli gunes dogmaz oldu yahuu cook sevındım gelmene....

opuyorum.....senıı.. flowers.gif

yaklaş yaklaş bende öpecem seni:)
sevincin daim olsun hamza kardeşim.
Benevşe
ALINTI(fecrvakti @ Mar 16 2008, 10:50 AM) *

Allah muhabbetinizi bozmasın..
fecrvakti
ALINTI(Benevşe @ Mar 16 2008, 10:51 AM) *

Allah muhabbetinizi bozmasın..

aminn teşk ederim benevşe...
berivan
ben ilk olarak fatihayı sonrada ihlası ezberledim
clapping.gif clapping.gif
hamzayurekli
ALINTI(fecrvakti @ Mar 16 2008, 10:50 AM) *

Sen oradayken ben burada uyuyamıyorum.... cray.gif

Kalben , Gönülen , Duaen seninleyim kardeşim....
Linkinpark
subhaneke duasını ezberlemeden önce diğer duaları ezberleyen arkadaşşlar da var demek..

İlginçç.. Bu şuna benziyor..

Toplama çıkarmayı öğrenmeden problem çözmek... gerçekten ilginç.

benim bildiğim ilk subhaneke öğrenilir.
hamzayurekli
benim bildiğim ilk subhaneke öğrenilir.

Demekki yanlış biliyormuşsun....
TEVHİD
Ben ilk olarak Amentü ile başladım.Ondan sonra Sübhaneke ile devam ettim.
musalli
artık herkes yazdı herhalde ilk ezberlediği duayı.şimdide surelere geçelim inş...

yasin,tebareke,nebe sureleri ve devamı varya onlardan hatırladıklarınızdan hangisini önce ezberlediniz???

ben yasin suresini ezberlemiştim mesela.ilk sayfasını tabiki. smile.gif
hamzayurekli
herhade yasin sad.gif
İlle Cihad
Nebe (amme)...
<VİSAL>
Yasin..
haneje
ben subhaneke hatta ilkokul4.sınıfta din kültürü dersinde ezberlemiştim
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.