Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: En SevdİĞİnİz Kur'an'i Kerİm Mealİ Hangİsİ?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ ANKETLER ]·.
İ K R A
SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLAR...

BU ANKETE SEVDİĞİM VE BAŞARILI BULDUĞUM BİR SİTEDE RASTLADIM.

EVET!! MERAKLA BEKLİYORUZ SONUÇLARI...

SELAM VE DUA İLE... smile.gif
nasreddinhoca
Diyanet, Ali Bulaç ve Ahmet Varol...genel de...
Süleyman Ateş'in mealinin Türkçe açısından çok iyi olduğunu söylediler, şimdilerde Süleyman Ateş'e daha çok bakıyorum...
musalli
ben elmalılı hamdi yazır'a oy verdim.karışık olduğunu söyleyenler var ama yaklaşık 10-11 yıldır bunu okuyorum ve beğeniyorum.rabbim amel etmeyi nasip etsin.tafsir olarakta elmelılı yı tercih ederim ilk sırada.
asiLDuA
ali bulaç meali elimde var.Hep ondan okurum küçük meal cep meali.Çok güzel tavsiye ederim.
<VİSAL>
Elmalılı Hamdi Yazır'ın mealini okuyorum.Güzel de....
Hakikat
Prof. Dr. Suat Yıldırım...
sabah_rüzgarı
elmalı hamdi yazır'nın kine bakarım ama orda bazen 2 ayet birleştirilip meal veriliyor
ankette yok ama ali arslanın kini daha çok beyeniyorum
hem ayetler tek tek ele alınmış hemde dip ve ara notları gayet açıklayıcı
liberal_24
Yaşar Nuri Öztürk, Kuranı Kerimi iyi yorumluyor. Bana dini sevdiren kişi diyebilirim.
musalli
ALINTI(liberal_24 @ May 11 2008, 09:04 PM) *

Yaşar Nuri Öztürk, Kuranı Kerimi iyi yorumluyor. Bana dini sevdiren kişi diyebilirim.

wallbash.gif wallbash.gif size dinide o öğretmiş belli... nono.gif nono.gif
liberal_24
ALINTI(musalli @ May 12 2008, 02:46 AM) *

wallbash.gif wallbash.gif size dinide o öğretmiş belli... nono.gif nono.gif

Yaşar Nuri Hocayı karalamayın lütfen. Sonra ben de Fehullah Güleni karalarım olmaz.
al_muallim
ALINTI(liberal_24 @ May 12 2008, 09:26 AM) *

Yaşar Nuri Hocayı karalamayın lütfen. Sonra ben de Fehullah Güleni karalarım olmaz.

ne yani her yasar nuri öztürk ü karalayan, Fethullah Gülen lemi oluyo,,,
liberal_24
ALINTI(al_muallim @ May 12 2008, 09:48 AM) *

ne yani her yasar nuri öztürk ü karalayan, Fethullah Gülen lemi oluyo,,,

Genelde öyle oluyor. Ama istisnalar kaideyi bozmaz.
İlle Cihad
ALINTI(liberal_24 @ May 12 2008, 09:49 AM) *

Genelde öyle oluyor. Ama istisnalar kaideyi bozmaz.

yaşar hocan, mealiyle beyanları çelişen bir insandır.
dolayısı ile sana sevdirdiği dinde ortadadır.

Bence gel bu yaşarı bırak aklı selime gel.
Ufuk Alp
Yaşar Nuri, 28 Şubat Sürecinin saray mollasıdır. 28 Şubattan önce ve 28 Şubatan sonra olmak üzere iki ayrı meali vardır. Yani 28 Şubat onun Kuranı anlamasına bayağı bi yardımcı olmuş olacak ki yeni şeyler keşfetedek yeni bir meal hazırlama ihtiyacı duymuştur. Yaşar Nurinin itibarını çok iyi biliyoruz. Van da mitinge gitmişti, mitingi hazırlayan ekip 30 kişi mitinge katılanlar ise dokuz kişi idi.
ayna
ben suat yıldırım okuyorum çok akıcı ve kalıcı...
al_muallim
ALINTI(SURAAN @ May 12 2008, 10:14 AM) *

yaşar hocan, mealiyle beyanları çelişen bir insandır.

evet, katılıyorum, aklı selime davet ediyorum seni,,

bu düşüncelerini yaşar nuri öztürk ten aldıysan, bırak kardes
musalli
ALINTI(liberal_24 @ May 12 2008, 09:26 AM) *

vaaaayyy clapping.gif
yapabileceğin şeyi söyle kardeşim.ve madem söyledin hadi yap bakalım neler oluyor.... gleam.gif
mrohank
"yaşar hocan, mealiyle beyanları çelişen bir insandır.

evet, katılıyorum, aklı selime davet ediyorum seni,,

bu düşüncelerini yaşar nuri öztürk ten aldıysan, bırak kardes"

neden beğeniyorsun, ne farkını gördün diyemez miydik kardeşlerim? ki salat kelimesinin iki manası olduğunu sanırım birçoğumuz bilir. geçenlerde, inşallah hayırlısıyla hayatımı paylaşacağım biricik sevdiğim salat ile salah'ı karıştırmıştı, bilmeyenler varsa da söylemiş olmak isterim ki salat namaz ve dua anlamlarına gelir. namaz/dua şeklinde de yaşar nuri çevirir. doğrudur, yanlıştır, o kısmını ben tayin edebilecek düzeyde değilim, idrakım doğru olduğunu söylemekte. yaşar nuri öztürk'ün çevirisinin en güzel yanıdır ki kelimenin birden fazla manası olduğu zaman her manayı yazar ve hiç dipnot yoktur - mealdir, tefsir değildir. ki tefsirler de kişinin kendi idraki kadardır en nihayetinde. bu yüzden benim de evvelince elmalılı hamdi yazır meali ile beraber yanımda bulundurduğum bir mealdir.

ve lütfen atlamayınız, konu meal, kişinin şahsı değil. gıybet etmiş de bulunuyor olabilirsiniz, şahsımca naçizane tavsiyem tövbe etmeniz ve aynısını tekrarlamamanızdır, umulur ki, eğer ki gıybetse, Allah affetsin...

selam ve dua ile.
Ebu Huzeyfe
ALINTI(ayna @ May 12 2008, 10:51 AM) *

ben suat yıldırım okuyorum çok akıcı ve kalıcı...

Suat Yıldırım'ın meali bize çok övülmüştü. Açıkçası gördüken sonra tam nir hüsrana uğradım.

İnşallah hataları kasıtlı değildir!
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.