Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Hirİstİyan Ve Alİ (a.s)'in Zirhi
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ KISSADAN HİSSELER ]·.
cihat çapa
Ali (a.s)'ın, halifeliği zamanında, Kufe'de zırhı kayboldu. Bir müddet sonra bir Hrıstiyan'ın yanında ortaya çıktı. Ali onu hakimin huzuruna götürdü.
'Bu zırh benim malımdır; onu ne sattım, ne de birine bağışladım; şimdi onu, bu adamın yanında buldum.' diye iddia etti.
Hakim:
'Halife iddiasını söyledi, sen ne dersin?' diye Hıristiyan'a sordu. O, bu zırhın, kendi malı olduğunu, aynı zamanda halifenin sözünü yalanlamadığını, söyledi.
Hakim Ali'ye dönerek
'Sen iddia ettin, bu şahıs ise inkar ediyor. Bu durumda iddian için şahit getirmen lazım' dedi.
Ali güldü ve
'Hakim doğru söylüyor, şimdi şahit getirmem gerek, fakat hiç bir şahidim yok' dedi.
Hakim, iddia edenin şahidinin olmamasına dayanarak, ırıstiyan'ın lehine karar verdi. O da zırhı aldı ve gitti.
Fakat, zırhın, kimin malı olduğunu daha iyi bilen Hristiyan' ın, bir kaç adım yürüdükten sonra vicdanı uyandı ve geri dönerek 'Böylesine bir hükümet ve davranış şekli alelade insanların keyfinden değil, peygamberlerin hükümet tarzıdır' dedi ve
'Zırh Ali'nindir' diye itiraf etti.
Kısa bir zaman sonra, onu, müslüman olarak Ali (a.s)'ın sancağı altında, Nehrivan harbinde, savaşırken gördüler.
Kaveller
bu kıssayı murtaza mutahhari 'nin doğruların öyküsü adlı kitabında okumuştum .sanırım diğer kıssalar da bu kitaptan öyle mi ?
EcMeL_iNaS
offtp.gif Kopyaladığınız ( ve bundan sonra kopyalayacağınız ) kıssadan hisseler için ayrı ayrı yeni konular açmaktansa, sadece bir yeni konu açıp tüm kıssadan hisselerinizi oraya kopyalasanız daha hoş olmaz mıydı ?
cihat çapa
ALINTI(EcMeL_iNaS @ Jan 6 2008, 04:35 PM) *

offtp.gif Kopyaladığınız ( ve bundan sonra kopyalayacağınız ) kıssadan hisseler için ayrı ayrı yeni konular açmaktansa, sadece bir yeni konu açıp tüm kıssadan hisselerinizi oraya kopyalasanız daha hoş olmaz mıydı ?

Benden evvel her kıssa için ayrı bir konu açılırken rahatsız olamdında şimdi benim her açtığım konu seni niçin rahatsız ediyor anlamış değilim...
EcMeL_iNaS
Birincisi, ortada rahatsız olacak bir durum söz konusu değil, sadece bir "ÖNERİ" söz konusu! Bakış açınıza hayran kaldım doğrusu!!!
İkincisi, daha önce kimsenin bir günde sizin kadar çok kıssadan hisse kopyalamadığı için, bu "ÖNERİ"yi size sunmuş olamaz mıyım???
OLMAMALIYDIM, ANLADIM!
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.