ALINTI(Ümmü_Seleme @ Jan 17 2008, 10:59 AM)

''Tek Türkiye'' konu itibari ile genel anlamda ülke gündemindeki kürt-türk ayrımcılığı ve terörün gerçek yüzünü anlatsa da, klasik pembe bir diziden öteye gitmiyor benim için. Çünkü; gerçekleri bir dizi ile bile anlatmak iman ve yürek ister.
O da burda yok maalesef.
Selam ve dua ile...Ümmü_Seleme merhaba,
Hangi siyasi görüşü temsil ediyorsunuz veya siyasi bir yanınız var mı bilemiyorum, ancak dizi hakkındaki yorumunuzdan çok az izlediğinizi ve bölümleri de ara ara ve kısa kısa izlediğinizi anlıyorum. Tüm bölümlerini görerek fotoğrafın tamamını izlemiş olduğunuz izlenimi uyanmadı bende. Özetle tamamını izlememişsiniz.
Söylediğinize katılmıyorum. Bir pembe diziden öte, Tek Türkiye, ülkemizde çok sık yaşanan birden fazla hadiseyi ele alıyor ve çok güzel bir oyunculukla, yüksek kalitede bir çekimle ve çok başarılı bir şekilde ekrana taşıyor. Bunu bir STV Fanı olarak söylemiyorum, bunu sıradan bir insan olarak söylüyorum, bu dizinin kalitesinde bir tek Kurtlar Vadisi'ni gördüm. (Yağmurdan Sonra'nın ayrı bir kategorisi olduğu için onun kalitesi mahfuz).
Olay şudur: Köyde ahlaksız doktor, köylünün canını yakar. Hain muhtar köyü satmaktadır. Muhtarın bir de ikinci gizli eşi vardır. Köyün bir öğretmeni ve gerçek bir doktoru yoktur. Terör köyün ensesindedir. Köy gençleri birbirlerini çok sevmekte ama değişik nedenlerle ayrı kalmaktadır. Kan davası yüzünden eşi hapisteki bayan çocuklarının can güvenliğini korumaya çalışmaktadır. Köy hastalıklarla kırılmaktadır. Fakirlik çok kalabalık bir kesimi yakmaktadır. Ağalık yüzünden köyler dağdakilere esir olmaktadır. Kürt-Türk ayrımı yüzünden evlilikler bile zorlaşmaktadır. Ve bu arada köyde güzelliğin yayılması için hizmet eden güçsüz ama kararlı insanlar bulunmaktadır. Kötülerin karşısında iyiler de kavga vermektedir.
Gördüğünüz gibi, eğitimsizlik, sağlık ihtiyaçları, fakirlik, terör, ayrılıklar, kan davaları, güzel işlere hizmet edenler ve daha sayamadığım onlarca hikaye iç içe çok akıcı ve etkileyici bir dille ekrana yansıtılmaktadır. Bölmek isteyenlerin yanında yapmak ve yükseltmek isteyenler de gösterilmektedir.
Şimdi bu kadar çok hikaye, hem de Türkiyemizde yaşanıyor mu, yaşanmıyor mu?
Tekrar söyleyin, pembe dizi mi bu; yoksa Tek Türkiye mi?
Bu kadar çok hikayeyi iç içe sığdırması bile tek başına Tek Türkiye dizisini bir kaç haftada rating sıralamasında 4 numaraya yükseltmiştir. Rating'ler batı illerinden alındığı için de Anadolu'daki gerçek yankıyı yansıtmaya yetmiyor. Gözyaşları da, sevinmeleri de, sevmeleri de gerçekçi olan oyuncuların performasını demiyorum bile...
Beş on dakikalık kesitler hariç, bence siz diziyi izlememiş bile olabilirsiniz.
Not: Dizi hakkındaki müthiş tepkileri okumak istiyorsanız www.samanyolufanlari.com adresinde Tek Türkiye başlığına yoğunlaşın.