ben bir dönem kullandım discovery i ama öyle bir sorunla karşılaşmadım...
Everst Ultimate Burada!Ama ne olur ne olmaz diyerek, isteyen arkadaşların Everst ultimate i kurarak CPU , Ekran kartı ve HDD gibi aygıtların sıcaklıklarını eşzamanlı takip etmelerini tavsiye ederim...
masaüstü bilgisayarlar için normal çalışma sıcaklığı 45-50 derecedir laptoplarda bu 55-65 düzeyindedir..
masüstü bilgisayarlarda sıcaklık 70-80 seviyesine geldiğinde bilgisayar reset atabilir kendi kendine... ki bu yolunda gitmeyen birşeyler var demektir...ilk yapılması gereken soğutucu fanların kontrol edilip temizlenmesi gerekirse değiştirilmesidr...
bahsettiğiniz ısınma problemleri genelde, Soğutma sistemindeki arızalardan kaynaklanıyor,
Cpu %100 e de çıksa bu anakartı yakmaz... dediğim gibi soğutma sisteminde bir sorun yoksa...
ki birçok bilgisayarda, bios ayarları değiştirilmediyse yada donanımlar üzerinde overclock yapılmadıysa...ısınmaya karşı duyarlıdırlar... yani tehlikeli düzeye çıktığında bilgisayar otomatik olarak reset atar veya kapatır kendini...bu sadece CPU için değil ekran kartı içinde geçerlidir...
özellikle bu iş için tasarlanmamışssa, programların donanım ağrızalarına neden olduğu pek sık rastlanan birşey değildir..
donanım ağrızaları genelde, ani voltaj değişimleri, yanlış taşıma, yanlış temizleme ve kullanıma bağlı olarak ortaya çıkıyor...