Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Bu Resİmdekİ Kİm Acaba
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[TARİH]·.
İ K R A

Resmi görür görmez YAVUZ SULTAN SELİM dediniz içinizden değil mi? Ama yanlış. Pala bıyıklarıyla, kulağında tek küpesiyle Yavuz Sultan Selim ile özdeşleştirdiğimiz bu resim O'na ait değil !

Peki kimin, işte Iskender Pala'nın yazısı.

iskender palanın doğru söylediği kesin mi?hem bu bilgileri nerden almış.altta hangi eserlerden yararlandığına dair bi bilgi yok.lütfen bir tez öne sürüyorsak bilimsel olsun.

lalehan
zaman gazetesinde okumustum, aslinda tam olarak onun resmi degil, yani zaten osmanli padisahlar tac kullanmazlarmis, birde aslin onun küpe takmasi dogru degilmis,,
bu resimde ressam Sah Ismail'i çizmis aslinda.
Ama Pala biyiklari gerçekten varmis, düsmana heybetli görünsün diye...
timess
yavuz sultan selım kulagına kupe takarak allaha kole oldum dermıs veya boyle bırsey tam hatırlamıyorum

ama boyle bır sey okumustum

kım dogru kım yalnıs sımdı
lalehan
öyle diyorlar avet ama tarihcilerde bu konuda tam emin degiller...
Saltukoğlu
Yukarıdaki resmin Yavuz Selime değilde Şah İsmaile ait olduğunu farklı tarihi kaynaklardan okumuştum. Şimdi kardeşlerimiz kaynak kaynak diyeceklerini duyuyor gibiyim. Kaynak aramaya değecek kadar önemli bir şey addetmediğim için söylemekle yetiniyorum, kim nasıl istiyorsa öyle değerlendirsin.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.