Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Osmanlica KİtapÇiĞi- ÖĞrenmek Ve İslam Yazisinin Önemİ Hakkinda GÜzel Bİr Lİnk
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ NURDAN DAMLALAR ]·.
aleksx
Hayırlı Cumalar! | Dünyada sana verilen şeyler iki çeşittir...

http://www.islamharfleri.com/dosyalar/

Hayırlı Cumalar

20. yol
Bilmek gerekir ki, dünyada sana verilen şeyler iki çeşittir:

Birincisi senden önce gidecek olan şey, ikincisi senin ondan önce gideceğin şeydir. Dikkatlice bakacak olursan her ikisine de gönül bağlamaya değmez.

Fakir Nahşebî şöyle der: Dünyadan el çekmek son derece zordur; ahireti elde etmek ise ondan daha zordur. İnsanoğlunun cehennemi pahalıya alabileceği halde, cenneti az bir fiyatla alamaması gerçekten şaşılacak bir durumdur. Yani fâsık (günahkâr insan), fısk ziyafetinde iki yüz dinar harcayabailir ve bu iki yüz dinara almış olduğu cehennemdir.

Bundan başka fâsık bir kase çorba veya bir avuç hurma ile cenneti satın alabilir, ancak o bu satın almada ihmalkârlık eder. Ebû Hâzim şöyle derdi: Dünyada son derece değerli olan şeyi bırakmadıkça cennete ulaşılamaz ve dünyada çok zor olan şeyi çekmeden de cehennemden kurtulunmaz.

Kıta

Nahşebî Allah'tan ahireti iste
Dünya zahmetinden el etek çek de
Ahireti istemek hepten meşakkat
Onu elde etmek için bir bedel gerek

> Ziyâüddin-i Nahşebî'nin
"Ariflerin Yolu" (Silk'üs Sülûk)
isimli eserinden..

www.siyahnur.com'a devam et!

Siyah Nur'a yeni eklenen malzemelerden:

Osmanlıca Kitapçığı
Bosna-Hersek Milli Marşı
whoismuhammad.com tekrar!
Native Deen - Not Afraid to Stand Alone
Filistin Buluşması fotoğrafları!
"...ücret istemeyenlere tabi olun."
Filistin - Tek Sevdiğim [ لا حباً إلا أنت ]
Rus işgalciler 6 yaşındaki çocuğu öldürdü
Visal
Borcun Vâdesi
The Brotherz - Extreme Gentlemen
Büyüklere Saygının Âdâbı
Duri, Duri..

Siyah Nur
www.siyahnur.com

SİYAH NUR

www.siyahnur.com

a.zade
Selamun aleykum

Hocam hoşgeldin. Zannedersem yazıcı kardeşlerdensin. (Ben de içlerinde bulundum da, uslup yabancı gelmedi)
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.