Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Bedava Alman Kurdu
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ BİT PAZARI ]·.
DuDayev
SElamun Aleyküm iki Tane KÖpegim var biri Alman kurudu safkan Diğeri Doberman Alman kurudu kırma
aşıları tam ilgilenemiyorum bakmak isteyenn arkadaşlar olursa verecegim ayriyeten diğer dotlarımıda Hayvan sever insanlara vermek istiyorum sincap,Keklik,Bıldırcın,şahin,Balik,Van kedisi,Güvercin,bukalemun ,isteyen bakabilecek arkadaşlar ilgilenecek olursa mesaj atarsa sevinirim SElametle
aLaTurCa
benim dedeminde vardi van kediler, Rabbim ne guzel yaratmis onlari yaa..
kopek beslemek icin buyuk bahce lazim..benim oyle imkanim olsa alirdim birkac tane
mutlucemal
s.a. ilgileniyorum seninle nası irtibata gecebiliriz
gardiyann14
alman kurdu için talibim ALLAHIN İZNİYLe iyi bakabilecegimi düsünüyorum hangi sehirdeysenızde alabilirim
fundacetin
ALINTI(DuDayev @ Nov 22 2007, 03:23 AM) *

SElamun Aleyküm iki Tane KÖpegim var biri Alman kurudu safkan Diğeri Doberman Alman kurudu kırma
aşıları tam ilgilenemiyorum bakmak isteyenn arkadaşlar olursa verecegim ayriyeten diğer dotlarımıda Hayvan sever insanlara vermek istiyorum sincap,Keklik,Bıldırcın,şahin,Balik,Van kedisi,Güvercin,bukalemun ,isteyen bakabilecek arkadaşlar ilgilenecek olursa mesaj atarsa sevinirim SElametle

SELAMÜN ALEYKÜM EĞER YAVRUYSA BEN ALMAK İSTERİM.YAVRU OLMASISI ŞART EVİMİZ BAHÇELİ MÜSAİT YAVRU OLMASSINI İSTİYORUM ÇÜNKİ ALIŞMAM LAZIM TEŞEKKÜRLER shake2.gif
hellozepp
daha önce çok hayvan besledim , beslediğim hayvanlar arasında en çok ilgimi çeken kedi olmuştur...Eğer mümkünse bana bir van kedisi hediye etmeni istiyeceğim senden..
ASYANUR
ALINTI(DuDayev @ Nov 22 2007, 03:23 AM) *

selamun aleykum kardeşim ben msjını bırz gec okudum ama hala su dedığin alman kurdu duruyorsa alabılırım.msjını beklıyorum.Aeo wave.gif
Linkinpark
Köpek beslemek haram.. İsrafa neden oluyor.. İnsanlar muhtaçken köpeklere para sarfetmek vicdanı birşey de deil...

Yalnızca avcı ve koruyucu olarak beslenebilir..

Bununla ilgili olarak fetvalar var..
sükût-u vaveyla
ilginç bir bakış açısı...dayımların bir köpekler var ...evet kendilerine yiyecek olarak ne yapıyorsa ,onada yapıyorlar...fakat o kadar...evlendirmiyorlar,askere yollamıyorlar,okutmuyorlar...ne masrafından bahsediyorsun...hayvanın yaratılışına aykırı tabi...kalıyorlar öyle evlerde ...yazık tabi...

ben köpeklere talip değilim...korkarım
Linkinpark
ALINTI(havvanur @ May 16 2008, 10:30 PM) *

ilginç bir bakış açısı...dayımların bir köpekler var ...evet kendilerine yiyecek olarak ne yapıyorsa ,onada yapıyorlar...fakat o kadar...evlendirmiyorlar,askere yollamıyorlar,okutmuyorlar...ne masrafından bahsediyorsun...hayvanın yaratılışına aykırı tabi...kalıyorlar öyle evlerde ...yazık tabi...

ben köpeklere talip değilim...korkarım

Değerli Kardeşim;

“İçinde köpek bulunan eve rahmet meleklerinin girmeyeceği, ev sahibinden her gün bazı sevapların azalacağı, ancak av, sürü ve bekçilik gibi ihtiyaçlar için köpek beslemenin caiz olduğu” gibi hadis-i şerifler vardır. Ayrıca salya ve tüyleri her tarafa bulaşacağından ibadetlerimize ve sağlığımıza zarar verme ihtimali de vardır. Bu sebeple ihtiyaç yoksa evde köpek bulundurmak doğru değildir. İhtiyaç yokken evde köpek beslemek haram değildir fakat hafif mekruhtur. Hukuk dilinde buna “tenzihi mekruh” denilir.

Ancak bununla beraber köpek bulunan evde yaşanır, kılınan namazlar ve yapılan ibadetler de geçerlidir. Yeter ki kıldığımız yer veya seccade temiz olsun.

Resûl-i Ekrem (sav) şöyle buyuruyor: "Av, tarla, bahçe, sürü köpekleri müstesna olmak üzere köpek besleyen kimsenin sevabından her gün bir miktar eksilir." (Buhari, Zebaih, 6; Müslim, Müsakat, 46,50,56-58)
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.