Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Feylosoca Değil.....hakikatça
Islami Forum - Popüler Forum > EDEBİYAT VE DÜŞÜNCE > .·[ FELSEFE ]·.
hektor
rabbim celleşanühü, doğada hiç birşeyi ama hiçbirşeyi boş ve gereksiz yaratmamıştır. herşey bir yatatılış gayesi ile vücuda getirilmiştir......

peki soruyorum kardeşler.......

beynimizin %4 ünü kullanabiliyoruz, bilimsel gerçekliktir.......

geri kalan % 96 yı kim kullanıyor peki ?
evrensel
ALINTI(hektor @ Nov 17 2007, 01:03 AM) *

rabbim celleşanühü, doğada hiç birşeyi ama hiçbirşeyi boş ve gereksiz yaratmamıştır. herşey bir yatatılış gayesi ile vücuda getirilmiştir......

öncelikle %4 ünü kullandığımız çokta kesin bir bilgi değildir. tersi görüşlerde var. fakat öyle olduğunu kabul eden görüşe göre kalan %96 atıl yani kullanılmadan durmaktadır.

ALINTI(evrensel @ Nov 17 2007, 01:13 AM) *

ALINTI(hektor @ Nov 17 2007, 01:03 AM) *

öncelikle %4 ünü kullandığımız çokta kesin bir bilgi değildir. tersi görüşlerde var. fakat öyle olduğunu kabul eden görüşe göre kalan %96 atıl yani kullanılmadan durmaktadır.

fakat beyin geliştirilerek kullanılan alan artırılabilir.
hektor
atıl durduğunu kabul edelim...nasıl arttıracağız, daha ben böyle bişeyi (bilimsel) açıdan duymadım mesela,
evrensel
ALINTI(hektor @ Nov 17 2007, 01:17 AM) *

atıl durduğunu kabul edelim...nasıl arttıracağız, daha ben böyle bişeyi (bilimsel) açıdan duymadım mesela,

çok kolay zikirle smile.gif bilimsel olarak ıspatlanan birşey var. bir kelime sürekli tekrar edilirse o kelimenin manası istikametinde bağlı olan nöron sayısı artıyor. tasavvuf neden zikire bu kadar önem veriyor sizce?smile.gif

ikincisi beyin çalışırsa örneğin matematiksel hesaplamalar yada mantıksal çıkarımlarla sürekli uğraşırsa doğal bir sonuç olarak kapasitesinin kendi kendine arttıracaktır.
nasreddinhoca
ALINTI

he he, pis pis güleyim mi?
ama sonra, önce bu konuda bir şeyler hazırlayayım, bir ara fırsatım olursa, asarım, inşallah...

%4'ünü kullaniyoruz iddiası palavra, çok üzgünüm...
spekülasyon, efsane, safsata, yalan, dolan...
hani bilimsel araştırmalar nerede?
bu safsata ile ilgili bilim adamlarının açıklamaları yakında...
benimle kalın....
hektor
hadi bakalım seninleyiz....

Beynimizin niçin tamamını kullanamıyoruz? (TÜBİTAK)

Beynimiz yaklaşık 10-12 milyar arası nöron (sinir hücresi) içerir. Ancak bilindiği üzere beynimizin çok düşük bir yüzdesini kullanırız. Bunun nedeni aslında, olgun haldeki sinir hücrelerinin (yani bilgi depolayan nöronların) kendi kendilerini yenileyebilme özelliklerini yitirmiş olmalarıdır. Yürütülen bilimsel çalışmalar olgun sinir hücrelerinin kendilerini yenileyebilmeleri üzerinde önemli gelişmeler kaydettiyse de, bu yenileme oldukça yavaş ve sınırlı miktarlarda gerçekleşmektedir.
Beynimiz, yaşamımız boyunca edindiğimiz bilgileri depolar. Kazanılan her yeni bilgi, sinir hücrelerine işlenir ve buradaki birçok diğer sinir hücresi ile gerekli sinir bağlantılarının kurulması şekli ile depolanır. Günlük olağan işlevleri yerine getirebilmemiz, öğrenilen her yeni bilgiyi etkin bir şekilde kullanabilmemiz ve olaylar arasında bağlantı kurarak yorum yapabilmemiz, bu depolanmış veriler ve oluşturulmuş sinir hücresi bağlantıları sayesinde gerçekleşir. Normal yaşlanma süreci içerisinde, beyin hücrelerimiz de yaşlanır ve zamanla hücre ölümleri gerçekleşir. Herhangi bir darbe veya hastalık durumunda da beyin hücrelerimizin önemli bir bölümünü kaybedebiliriz. İşte bu gibi durumlarda, önemli kabul edilen bilgilerin yeni sinir hücrelerine aktarılması ve yeni sinir bağlantılarının kurulması gerekir. Bu işlem sırasında da beyin, kullanılmayan ve bir nevi "yedek" görevinde olan sinir hücrelerini kullanır. Yine benzer şekilde, her yeni "öğrenme" durumunda da yeni sinir hücreleri kullanılır ve gerekli bağlantılar oluşturulur. Sinir sisteminin dinlenme durumunda olduğu uyku süreci, bu aktarımların yapıldığı ve bağlantıların kurulduğu en önemli aşamadır. Bu nedenle, düzenli uyku alışkanlığı, sinir sisteminin en verimli şekilde çalışması üzerinde oldukça etkilidir.
Kısacası, eğer beynimizin büyük bir yüzdesini (veya %100'ünü) kullanıyor olsaydık belki bu evrendeki en zeki canlılar olabilirdik. Ancak hiç şüphesiz, en kısa verimli yaşam süresine sahip canlılardan birisi de bizler olurduk.

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ett...&soru_id=16

hala seninleyiz unutma....
nasreddinhoca
ALINTI
Ancak bilindiği üzere beynimizin çok düşük bir yüzdesini kullanırız.

Anahtar kelime bu...Bilindiği üzere...

ALINTI
Kısacası, eğer beynimizin büyük bir yüzdesini (veya %100'ünü) kullanıyor olsaydık belki bu evrendeki en zeki canlılar olabilirdik.

Geri zekalı sen sittin sene bu kafayla hiç bir şey olamazsın...Ancak tubitak'da tak tak cı filan belki, çünkü zeka seviyen yetmez...Kuş beyinli sanki evrendeki en zeki canlıları keşfetmiş de olabilirdik diyor, ya hu her şeyden önce sende kuşda olan beyin yok...

HEKTOR KARDEŞ SEN SAKIN ALINMA, SÖZLERİM O MAKALENİN SAHİBİNE...

evrensel
ALINTI(nasreddinhoca @ Nov 17 2007, 03:12 AM) *

ALINTI
Ancak bilindiği üzere beynimizin çok düşük bir yüzdesini kullanırız.

Anahtar kelime bu...Bilindiği üzere...

ALINTI
Kısacası, eğer beynimizin büyük bir yüzdesini (veya %100'ünü) kullanıyor olsaydık belki bu evrendeki en zeki canlılar olabilirdik.

Geri zekalı sen sittin sene bu kafayla hiç bir şey olamazsın...Ancak tubitak'da tak tak cı filan belki, çünkü zeka seviyen yetmez...Kuş beyinli sanki evrendeki en zeki canlıları keşfetmiş de olabilirdik diyor, ya hu her şeyden önce sende kuşda olan beyin yok...

HEKTOR KARDEŞ SEN SAKIN ALINMA, SÖZLERİM O MAKALENİN SAHİBİNE...

bilimsel bir makaleye karşın sizinde biilimsel biilgiye dayanarak birşeyler söylemenizi beklerdim. ama siz sadece inkar ediyor ve hakaret ediyorsunuz. buna kuru gürültü derler.
nasreddinhoca
ALINTI
bilimsel bir makaleye karşın sizinde biilimsel biilgiye dayanarak birşeyler söylemenizi beklerdim. ama siz sadece inkar ediyor ve hakaret ediyorsunuz. buna kuru gürültü derler.

Cevabım yakında, şimdi arşiv bilgilerimi indirmem lazım tavandan...
Gerekli bilgi paylaşımını yapacağım, selametle kalın, bu arada bilimsel dediğiniz şey filimsel!!!
TEVHİD
bu arada bilimsel dediğiniz şey filimsel!!!

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Hakikat nedir sorusuna Hz.Ali'nin takdire şayan cevabı:

Şeş cihetten ve işaretten münezzeh olarak Hakkı müşahade etmektir.

Müşahede etmek dediğine göre demek ki Hakikat dile gelmiyor.Bizzat yaşamak anlamına geliyor.Teşbihi bir şekilde izah etmeye çalışan Allah dostlarına da günümüzde felsefi akımlardan etkilenmişler yaftası yapıştırıveriliyor malesef.Balın tadına bakmayıp da tatlı değildir diye hüküm vermek gibi birşeydir bu.
Kişi bilmediği ve idrak edemediği şeyin düşmanı olmaktadır.Halbu ki sabrederek anlamaya çalışmak doğru olandır diye düşünmekteyim.Bu hususta herkes çevresinden öğrendikleri bir takım hususları tefekkür dahi etmeden, şartlanmışlıkla kabulleniveriyor.Zaten müslümanların handikapı da bu.Tefekkür yok.Zikir yok.Allah'ın ayetinde bildirdiği şekilde "fikrederek zikretmek" malesef hiç yok.Ama herkes herşeyi biliyor.Bilmekten de öte karşısındaki için hüküm dahi veriyor.Açıkçası sabır da olmadığı için hemen menfi tavırlar sergiliyor insanlar.Allah için bu hususlara dikkat ederek yaşantımızı düzenleyelim inşallah.
Hz.Ali'nin bu tanımı üzerinden konuyu değerlendirmeye almak gerekmektedir diye düşünmekteyim.
Bendeniz Hakikat hakkında bu denli güzel bir tarif hiç duymadım.Üstelik derinlemesine tefekkür gerektiren bir tarif kardeşlerim.O vakit sorunun cevabını verirken iyi düşünmek gerekmekte.Öyle değil mi?
Allah'a emanet olunuz.

Selam ve dua ile
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.