Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Su Için Sesiniz Güzelleşsin
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ SAĞLIK ]·.
sabah_rüzgarı
Su Için Sesiniz Güzelleşsin

--------------------------------------------------------------------------------

Vücudun yüzde 75'ine yakınını, beynin yüzde 95'ini oluşturan suyun, sesi güzelleştirdiği bildirildi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, yeterli miktarda alınan suyun kalori harcamayı artırdığını söyledi.

Suyun aç karnına içildiğinde vücuttaki zararlı maddelerin atılmasını kolaylaştırdığını belirten Yorulmaz, suyun yararlarını şu şekilde sıraladı: "Cilde yumuşaklık ve parlaklık verir, selülitten korur. Aynı zamanda sesi güzelleştirir, böbreklerin çalışmasını düzene sokar, idrar yollarını kum ve taş oluşumundan korur, kabızlığı önler, balgamın yumuşayıp atılmasına yardımcı olur, kilo vermeyi sağlar.''

Vücuttaki suyun yüzde 2'sinin dahi kaybedilmesinin yorgunluk, halsizlik ve hafızanın zayıflamasına yol açtığını anlatan Yorulmaz, okunan yazıya konsantre olunamıyor ve anlamakta sıkıntı çekiliyorsa su içilmesinin faydalı olacağını ifade etti. Yorulmaz, çay, kahve ve kola gibi sıvıların ise daha çok susattığını söyledi
EsLeMNa
Suyun bilmediğim faydalarından bazılarını da sayenizde öğrendim Allah razı olsun biggrin.gif
sabah_rüzgarı
sendende allah razı olsun

ben bu yazıyı okuduktan sonra hemn su içtim biggrin.gif
ayna
urfalılar çok mu su içiyor bu kadar sesleri güzel acaba? clapping.gif
aLaTurCa
QUOTE(mihrican @ Nov 12 2007, 11:32 PM) *

urfalılar çok mu su içiyor bu kadar sesleri güzel acaba? clapping.gif

sicaklar onlara ictirtiyor Mihricim biggrin.gif
gunde 2 l su icmek lazim bende artik siselerle 2 litreyi bulduruyorum biggrin.gif
gercekten cildi yumsacik ediyor, yatmadan oncede su icmek lazim diye biliyorum ben
imge
suyun bir çok faydalarından biri,teşekkürler.. flowers.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.