Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Rock Müziğin Geldiği Son Nokta
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ ANKETLER ]·.
Sayfa: 1, 2
SermonValley
Hristiyan Yahudi ve Ermeni propagandası yapıp avazı geldiği kadar kendilerini yırtan topluluktan sonra iş bu zamana kadar geldi dayandı şimdi de kendilerine tebliğ görevi üstlenen Heavy Metal ve Rock gençliğinin geldiği son nokta diye kabül ettiğimiz bir tarz bir sentezleme bir ilerleyiş bir haykırış olarak görünen inanmış genç topluluğun nota darbeleri olarak gördüm...
Allah sonlarını hayır etsin...
Allah yardımcıları olsun...
Başka ne diyebilirim ki...
The Anthem Battle dinlemek için;
http://www.sermonvalley.com/music/THE%20ANTHEM%20BATTLE.mp3
Suplication dinlemek için;
http://www.sermonvalley.com/music/SUPLICATION.mp3
Message dinlemek için;
http://www.sermonvalley.com/music/MESSAGE.mp3
Power Of The Faith dinlemek için;
http://www.sermonvalley.com/music/POWER%20...THE%20FAITH.mp3
linklerinden ulaşabilirsiniz...
asiLDuA
Bu ne biçim anket ya..ROCK ile alakalı anketmi bu ? Yaw arkadaşım ne boş beleş işler bunlar.İşiniz gücünüz bittimi ? din nedir din rockmı ? Subhanallah..Yazık size.
SermonValley
ALINTI(MehLiKA @ Nov 7 2007, 01:28 PM) *

Bu ne biçim anket ya..ROCK ile alakalı anketmi bu ? Yaw arkadaşım ne boş beleş işler bunlar.İşiniz gücünüz bittimi ? din nedir din rockmı ? Subhanallah..Yazık size.

Sabır kardeşim sabır seni ilgilendirmeyebilir olabilir fakat bizim anlatmak istediğimiz şey farklı şimdi mi anlatayım burda bilmiyorum... Din nedir Rock mı diyorsun eeee millet kendi felsefi görüşünü avazı çıktığı kadar bağırıp her yerde zangır zangır yayıyor tebliğ ederken bizimkiler de boş durmuyor ben bunu anlatmaya çalışıyorum rock din değil elbet olamaz da o kadar da salak değiliz...
Ya sen kendine bak bakalım TEBLİĞ görevini yapabiliyor musun soruyorum sana? ve YAZIK SANA...
asiLDuA
ALINTI
Ya sen kendine bak bakalım TEBLİĞ görevini yapabiliyor musun soruyorum sana? ve YAZIK SANA...

laugh.gif Tebliğ demek rockla yapılıyor laugh.gif vay be.. ph34r.gif
SermonValley
Mehlika rock müziğiyle yapılıp yapılmadığı tartışılır elbette...
Herkesin bir ilgi alanı var bilmiyor musun bunu?
bir doktor avukatlık yapmaya çalışırsa, sen de gece yarıları sokakta hırsızlık yapmaya kalkarsan, DTP başkanı da tutup Cumhurbaşkanı olursa, biryerden biri çıkıp ben peygamberim derse olur mu?
her kes kendi katogorisinde yarışmalı düşüncesindeyim...
benim kastettiğim şey de bu sen anlamadıysan ne ala Yaradıcı Mevlam her insana dünyalık bir akıl vermiş senin böyle düşünmen hemen sazan gibi zokayı yutmana üzüldüm...
asiLDuA
ALINTI
sazan gibi zokayı yutmana üzüldüm

Bu lafı aynen alır iade ederim.İslam bu kadar ciddiyetsiz bir kavrammıki,rockla tebliğ oluyor ?.Bu beğenti yada hobini değiştirirsen senin için daha evlâdır.Nasihat ettim ister alır ister almazsın ama yok sazan vs kelilmeler hoş olmuyor anlatabildim umarım.
SermonValley
ALINTI(MehLiKA @ Nov 7 2007, 02:56 PM) *

ALINTI

Bu lafı aynen alır iade ederim.İslam bu kadar ciddiyetsiz bir kavrammıki,rockla tebliğ oluyor ?.Bu beğenti yada hobini değiştirirsen senin için daha evlâdır.Nasihat ettim ister alır ister almazsın ama yok sazan vs kelilmeler hoş olmuyor anlatabildim umarım.

Bizler gibi insanların her zaman uyanık olması akıllı olması silaha karşı silahla cevap verilmesi gibi terimleri anlatmaya çalıştım acele edipde hemen lafa girdin bende dayanamadım şahsım adına özür dilerim eğer bunu bekliyorsan...

Hakkını da helal et...

Halen rockla tebliğ oluyor? diyorsun ama sende yanılıyorsun Cat Stevens da rockçı idi sonradan Hak olan Din'i İslamı seçti doğru mu?

Doğru peki şu anda internet imkanın da var bir metal rock sitelerini gez bir dolaş belki zamanın yoktur ben anlatayım kısaca temelinde hep kendi bağlandıkları felsefi düşünceleri empoze edip duruyorlar bilmem anlatabildim mi? örneğin herkes satanistler çartlar curtlar diyorlar her ne ... ise beni bunlar bağlamıyor ki! asıl bunların altında yatan Misyonerlikleri bende buna sinirlenip 2000 yılına kadar olan amatör müzik hayatımı bu yöne çevirdim ve halen çalışmalarım devam ediyor hiç olmazsa yakında şarkı sözleri ile de piyasaya girmeyi düşünüyorum...

Formu takip ettiysen izlemişsindir System Of The Down diye bir ermeni asıllı şarlatanlar çıkıp kendi reklamlarını propagandalarını takır takır yapıyorlar eeee biz de boş duracak değiliz....

En azından bir kişiye vay be demek ki bizden de böyle insanlar çıkıyormuş helal olsun desinler Allah Razı Olsun" demeleri bizim için yeterli Allah Şahidimiz olsun Dünya nimetlerinde gözümüz yok ne mal da ne can da...

Bugün Bizim Günümüz Cumamız Hayırlı Olsun
Tekrar özür diliyorum Allah Rızası İçin Hakkını Helal Et...
-EBRAR-

Allah razı olsun kardeşim sizede hayırlı cumalar dilerim. Benim zevkim değil rock ama eğilimi olan ve sempati duyan mümin kardeşlerimin şirk kokan müzikleri dinlemesi yerine İslami mesajlar veren müzikleri dinlemesini uygun buluyorum. İslami anlamda işin özüne bakarsak günah veya sevap noktasını bilmiyorum. Ama her ne kadar Sami Yusuf'u eleştirenler olsa bile 3 yaşındaki yeğenim onu dinleyerek salavat getirmesini öğrenip, ezberledi. Belki diceksiniz anne, baba eğitemez mi diye ama ya anne, babada da yoksa temel? İşte bu noktada çevredeki faktörler gençleri özellikle, çocukları çok etkiliyor. Bu anlamda sıcak bakıyorum meseleye. Tekrar söylüyorum caiz olup olmadığı konusunda birşey diyemem.

Selam ve dua ile...
Selman-ı Aydın
Dinimizin müzik dinleme konusundaki ölçüsü nedir?

Musikî hususunda umumî ölçümüz şu ifadeler olmalıdır:

“Şeriatça bazı savtlar (dinî bakımdan bazı sesler) helâl, bazılar ıharam kılınmıştır. Evet, ulvî hüzünleri, RAbbanî aşkları iras eden (hatırlatan) sesler helâldir. Yetimane hüzünleri, nefsanî şehevâtı tahrik eden sesler haramdır. Şeriatın tayin etmediği kısım ise senin ruhuna, vicdanına yaptığı tesire göre hüküm alır.”1

Musikîde iki ses kullanılır: insan sesi ve âlet sesi. Bir eser icra edilirken ya tek başına insan sesi veya müzik âletleri kullanılır; çok kere de her ikisinden birden istifade edilir. Her üç halde de insanın hoşuna giden, onun zevk duyduğu ve tesirinde kaldığı ölçülü, belli bir makamda ses çıkarılır. Bu sesler mahiyetine, mevzuuna ve tesirine göre değerlendirilir. Ya insanın ruhuna tesir eder, onda ulvî, dinî, hamâsî hislerin canlanmasına sebep olur; ya da dinlediği bir musikî parçası, nefsine ve süflî hislere hitap ederek yüce hislerin körelmesine sebebiyet verir. Yukarıdaki ifadelerde de açıkça görüldüğü gibi, meşru olan, dinlenilmesinde bir mahzur bulunmayan ses, insana ulvî hüzünleri, yani dünyanın fâniliğini, ölümün her an gelebileceğini, insanın bir gün gelip toprak olacağını, Allah korkusunu hatırlatmalı veya ilâhî aşkı, Allah sevgisini, dünya üzerinde Cenab-ı Hakkın güzel sanat eserlerindeki yüce isimlerinin ve sıfatlarının tecellîlerini hatıra getirmeli. Bu hisleri tahrik eden her türlü sesi dinlemek helâl ve caizdir. Fakat yetimane hüzünleri; insana ümitsizlik veren, sevdiği kimselerden ve nimetlerden ayrılmanın ıztırabını hatırlatan, insanı bedbinliğe, karamsarlığa iten; insanın şehevanî hislerine hitap eden, dinlediği zaman nefsin hoşuna giden sesler ise haramdır, dinlemek caiz değildir.

Bu iki sınıfa girmeyen birtakım sesler de vardır ki, insandan insana değişir. Meselâ aynı musikî parçasını dinleyen iki kişiden birisi nefsânî bir his duyarken, diğeri ondan daha ulvî bir mânâ çıkarmaktadır. Meselâ “İncecikten bir kar yağar, tozar elif elif diye/Deli gönül abdal olmuş, gezer elif elif diye” parçasını bir musikî eşliğinde dinleyen iki kişiden birisi “elif”ten Allah’ı hatırlayıp, ilâhî aşkı düşünürken, öbürü zahirî mânâsına bakarak “elif”ten bir kadını hatırlar, mecâzî bir aşk düşünür.

Bir başka misâl: Yunus’un, “Aşkın aldı benden beni/ Bana Seni gerek Seni/Ben yanarım dünü gün/Bana Seni gerek Seni/Aşkın şarâbından içem/Mecnûn olup dağa düşem/Sensin dünü gün endîşem/Bana Seni gerek Seni” şiiri bugün hem ilâhî olarak, hem de türkü olarak söylenmektedir. Şimdi biri burada geçen “aşk”tan ilâhî aşkı düşünürken, diğeri zâhirî mânâsına bakarak mecâzî bir aşkı hatırlar.

İmam Gazalî Hazretleri ise musikîyi, haram, mekruh ve mubah olhmak üzere üç ana başlık altında inceleyerek şöyle der:

Dünya arzusu ve şehvet hisleri ile dolup taşan kimseler için yalnızca bu duyguları tahrik eden sesler haramdır.

Vakitlerinin çoğunu buna veren, meşguliyeti âdet haline getiren kimse için mekruhtur.

Allah sevgisi ile dolup taşan, duyduğu güzel ses kendisinde yalnızca güzel sıfatları tahrik eden kimse için müstehaptır.

İmam Gazalî daha sonra, musikîyi haram kılan şeyin kendisi değil, sonradan ârız olan bazı sebepler olduğunu ifade eder, bunu da şöyle tasnif eder:
Şarkı söyleyen kadın olur, dinleyen de kadın sesinin şehvetini tahrik edeceğinden korkarsa dinlemek haramdır. Burada haram hükmü müzikten değil, kadının sesinden gelmektedir.

Şarkı ve türkünün güftesi bozuk, İslâm inancına ve ahlâkına aykırı ise, bunu müzikli veya müziksiz söylemek ve dinlemek haramdır.
Gençliği icabı şehevî duyguların mahkûmu olan bir kimse aşırı derecede müziğe düşer, vaktinin çoğunu bu yolda geçirirse sefih olur.

1. İşaratü’l-İ’câz, s. 78; Sözler, s. 382, 687-688.
2. İhyâ, 2: 279-81.

Mehmed Paksu Helal – Haram

Kaynak: Dinimizin müzik dinleme konusundaki ölçüsü nedir?

Ayrıca konu ile ilgili olarak aşağıdaki yazıyıda okumanızı tavsiye ederim. İki konuyuda okuduğumuzda bu müzik dinleme işi şüpheli bir hale geliyor işin açıkçası confused1.gif confused1.gif confused1.gif

Müzik dinlemek caiz midir? İlgili hadisler nelerdir?

Bu arada uzun zamandır rock müzik dinlemiyordum.

Selam ve dua ile...
asiLDuA
ALINTI(SermonValley @ Nov 9 2007, 11:10 AM) *

ALINTI(MehLiKA @ Nov 7 2007, 02:56 PM) *

ALINTI

Bizler gibi insanların her zaman uyanık olması akıllı olması silaha karşı silahla cevap verilmesi gibi terimleri anlatmaya çalıştım acele edipde hemen lafa girdin bende dayanamadım şahsım adına özür dilerim eğer bunu bekliyorsan...

Hakkını da helal et...

Halen rockla tebliğ oluyor? diyorsun ama sende yanılıyorsun Cat Stevens da rockçı idi sonradan Hak olan Din'i İslamı seçti doğru mu?

Doğru peki şu anda internet imkanın da var bir metal rock sitelerini gez bir dolaş belki zamanın yoktur ben anlatayım kısaca temelinde hep kendi bağlandıkları felsefi düşünceleri empoze edip duruyorlar bilmem anlatabildim mi? örneğin herkes satanistler çartlar curtlar diyorlar her ne ... ise beni bunlar bağlamıyor ki! asıl bunların altında yatan Misyonerlikleri bende buna sinirlenip 2000 yılına kadar olan amatör müzik hayatımı bu yöne çevirdim ve halen çalışmalarım devam ediyor hiç olmazsa yakında şarkı sözleri ile de piyasaya girmeyi düşünüyorum...

Formu takip ettiysen izlemişsindir System Of The Down diye bir ermeni asıllı şarlatanlar çıkıp kendi reklamlarını propagandalarını takır takır yapıyorlar eeee biz de boş duracak değiliz....

En azından bir kişiye vay be demek ki bizden de böyle insanlar çıkıyormuş helal olsun desinler Allah Razı Olsun" demeleri bizim için yeterli Allah Şahidimiz olsun Dünya nimetlerinde gözümüz yok ne mal da ne can da...

Bugün Bizim Günümüz Cumamız Hayırlı Olsun
Tekrar özür diliyorum Allah Rızası İçin Hakkını Helal Et...

est mühim değil helal olsun ne hakkı selametle.
SermonValley
MehLiKA iade yerine ulaştı ve bende senden özür diliyorum hakkını helal et. Bir anlık kırgınlık sonucu söylenen laftan başka bişey değildi...

Rock müzikle de tebliğ olur en azından şunu söylemeye ve yapmaya çalışıyorum melodi her zaman insanı etkiler öyle değil mi elbette ki her insanın zevkine ve kulağına göre, bende o insanlara bir haykırışta sersenişte bulunmak istedim ve bu bab'da kendime bir yol çizdim ve alnımn akıyla İslamın bana çizdiği kaderimle yürüyorum.

En azından belki polyannacılık gibi gelebilir düşündüklerim fakat karşıtlar hiç boş durmuyorlar ki hem Dinime hem de Vatana el uzatıyorlar bende buna gelemiyorum sabır bardağı taşırıyor elimde değil...

İnşallah kulaklarına yer eder de bakın şunlara bunlarda rock'a el attılar desinler ve inşallah içlerinden birileri çıkıp da buna sahip çıkar ve helal olsun şu gençlere ne cevherler varmış içimizde deyiverirler ama bizi ve bizim gibilerin övülmeye ve şişirilmeye ihtiyacımız yok kararımız karar temamız ve yolumuz belli çizilmiş bir kere bizde bu yolla İslama hizmet edeceğiz o kadar...

Allah şahidimiz olsun Dursun Ali Erzincan lı beyin Kırk Yaşındaki eserini elimize alıp dinledik burada yanımızda bulunan ve O Nebi'ye canlarını verecek kadar bağlı kullarla sonsuza dek ağlayacakmışcasına gözlerimizden süzüldü gitti gözyaşları ve hemen ona bir alt yapı geçtik inşallah bunu da yayınlayacağız boş olmadığımızı göreceksin...

Allah Dursun Ali Erzincanlı kardeşimizi aramızdan eksik etmeden önce bizi daha da İslama bağlayan Nebiler Nebisi Peygamberimize kilitleyen melodi ve eserleri bize ulaştırmasında Yüce Mevlam yardım eder...

Tekrar Özür diliyorum zatından...

[quote name='Selman-ı Aydın' date='Nov 9 2007, 01:44 PM' post='218806']
[color=#660000]Dinimizin müzik dinleme konusundaki ölçüsü nedir?

Doğrudur bu konuyu bende ylıllar önce araştırmıştım senin de dediğin gibi burada önemli olan ortaya çıkan sözlü veya sözsüz eserlerin ALLAH'ı hatırlatması zikretmesi temel prensip bence de bu mesela Dursun Ali Erzincanlı Bey Kırk Yaşındasın adlı eseri eğer benim gözlerimden bir tek damla bile akıtamadıysa ve Allah'ı ve O'nun Peygamberini hiç düşündürmediyse Allah Benim Belamı Versin de Cennetin Kokusunu dahi duymayayım...
Benim için ve benim anladığım kadarıyla kısaca dava Allah davasıdır arkadaşlar...

Mesela deyinmeden edemeyeceğim hani hep duymuşuzdur görmüşüzdür satanist düşünce ve yaşayış diye kavramlar;
Bizde onlara sesleniyoruz
"Gelin! Eğer cesaretiniz varsa! Gelin! Cehennemin dibine"
ama onu bile beceremezler çünki Allah'tan kormadıkları kadar kendi bedenlerine zarar gelmesinden korkarlar...
Bilmem anlatabiliyor muyum?
SermonValley
Katılımlarım ve dinleyenler gün geçtikçe çoğalıyor Elleriniz dert görmesin hepinize teşekkürlerimi sunuyorum...

Lütfen ankete katılmaya devam edin muhakkak suretle yorum yapmayı ihmal etmeyin istedikleriniz varsa stüdyomuzda kayıtlara tabi tutulacaktır ve tekrar size sunulacaktır...
Linkinpark
Rock'la tebliğ mi olurya? Yapmayın Allah aşkına..

Bir Rocksever olarak bu duruma sadece gülüyorum..
biggrin.gif biggrin.gif
SermonValley
rockerr sende mi?
bizim gayemizi hedeflerimizi anlamadın helal olsun sana da...
İnşallah kulaklarına yer eder de bakın şunlara bunlarda rock'a el attılar desinler ve inşallah içlerinden birileri çıkıp da buna sahip çıkar ve helal olsun şu gençlere ne cevherler varmış içimizde deyiverirler ama bizi ve bizim gibilerin övülmeye ve şişirilmeye ihtiyacımız yok kararımız karar temamız ve yolumuz belli çizilmiş bir kere bizde bu yolla İslama hizmet edeceğiz o kadar...
hasna
nasnif etmiyorum nono.gif nono.gif lac.gif thinking.gif
sabah_rüzgarı
rockla belki tebliğ yapılmayabilir ama günümüzdeki gençlerimz batının da etkisiyle daha çok bu tarzdan hoşalnıyor dinliyor
kendi ideolejilerine uygun olmayan mevlayı hatırlatmayan günaha daldıran belkide küfre götüren şeyleri dinliyeceğine
mevlayı hatırlatan tarzlar dinlemesi daha uygun olucağına inanıyorum

yalnız islami tarzda çıkıp daha sonra içerik olarak değişip hala o camiaya ait olan eserler çok
bundan baya şikayetçiyim bazen isim içerikten önce geliyor
birasda o kişleri benimsemizden yakıştıramamızdan kaynaklanan bi durum

netice olarak islami çizginizden ödün vermeden bu işi yapmanızı öneririm
yani dinleyen kişi ne olursa olsun mevlayı hatırlasın o çizgide olsun
niyetiniz allah rızasından çıkmasın
başarılar dilerim smile.gif
SermonValley
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Nov 16 2007, 10:41 PM) *

rockla belki tebliğ yapılmayabilir ama günümüzdeki gençlerimz batının da etkisiyle daha çok bu tarzdan hoşalnıyor dinliyor
kendi ideolejilerine uygun olmayan mevlayı hatırlatmayan günaha daldıran belkide küfre götüren şeyleri dinliyeceğine
mevlayı hatırlatan tarzlar dinlemesi daha uygun olucağına inanıyorum

yalnız islami tarzda çıkıp daha sonra içerik olarak değişip hala o camiaya ait olan eserler çok
bundan baya şikayetçiyim bazen isim içerikten önce geliyor
birasda o kişleri benimsemizden yakıştıramamızdan kaynaklanan bi durum

netice olarak islami çizginizden ödün vermeden bu işi yapmanızı öneririm
yani dinleyen kişi ne olursa olsun mevlayı hatırlasın o çizgide olsun
niyetiniz allah rızasından çıkmasın
başarılar dilerim smile.gif

Evet Sabah rüzgarı çok güzel bir tespit mükemmel işte bende bunu anlatmaya çalışıyorum işte GÜNÜMÜZÜN GENÇLİĞİ batının etkisiyle daha çok bu tarzdan hoşlanıyor ve dinliyor onları daha değişik yollara saptırmadan kendi duygu ve düşüncelerini ayağa kaldırmak bu yolda yalnız olmadıklarını hatırlatmak için tek gayemiz Allah Şahidimiz Olsun ALLAH DAVASI'dır dünya nimetleri değil...

Ve ilk önce camiamıza ait olanı yapmaya çalıştık ki kabül görüp değerlendirilsin diye... Bizde Kan Cinsellik Terör Vatan Hainliği Terbiyesizlik Haysiyetsizlik Şerefsizlik yok çünki Allah'tan korkarız başka birşeyden değil...

Söz yazmaya başladık inşallah bunun da hakkından gelip senin de dediğin gibi çizginin dışına çıkmadan Yüce Mevlayı tüm gençlere tanıtmak emirlerini tebliğ etmek Cenabı Allah yardımcımız olsun...

Dinleyenler muhakkak suretle O Yüceler Yücesi Mevlamı muhakkak hatırlıyacaklar...

Allah Hepinizden Razı Olsun
ALLAH BİZE YETER...
sabah_rüzgarı
duygularını en doğru şekilde anlatabildiğime sevindim
inş bu yolda mevlann rızası doğrultusunda dümdüz çizginizle yürürsünüz
eklediniz linklere bakamadım
çalışmalarınız hangi aşamada bilemiyorum
ama albüm çıkartırsanız haberimiz olsun elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışırız smile.gif
nasreddinhoca
Rock esasen rokı'dan gelir...
Rokı, rakı'nın yamulmuş hali...
Rock'da rokı'nın yamulmuş hali...
Yani rock kafa yapar...
Caiz değildir!!!
Bazı ulema türkçe rock'a caiz demişsede buna itibar edilmez!!!
Hele ingılızcası katiyye caiz değildir!!!
Çünki, işin içinde rakı var, alkol var, bu kafa yapar, sarhoş edicidir!!!
Rock sarhoş eder!!!
((Haluk Levent iyidir))
AkinciBey
İngiliz bir şarkıcı var.Rock şarkıcısı.. Marilyn Manson.Adam tam sopalık..Bakıyorum bazı dindar gençler dinliyor bunları..Bazı kapalı kızların dinlediğine şahitde oldum.Yani bu herif şeytanı seviyorum yok tövbe haşa şeytana tapıyorum felan diye şarkı yapıyor.

Dikkat etmek lazım..
TEVHİD
Marilyn Manson Satanist olduğunu kendisi ifade etmekte zaten.Allah akıl fikir versin inşallah.
Rock Müzik dinleyen gençlerin çoğu sorunlu ve bunalımda oluyor.İlgisizlik ve sevgisizlik gençlerimizin dejenere olmasına sebep olmakta.İnsan gördükçe üzülüyor doğrusu.Sadece dua edebiliyorum onlara .

Selam ve dua ile
zeynepgeda
Böyle bi çoğunluk olabilir ama yinede genelleme yapılmamalı bence.Bunun sadece müzik zevkiyle alakası var.

"Müzik dinlemek caiz değildir.Hele rock müzik dinliyosan kesinlikle değildir ve sen problemli bi insansın."

Ben bu yaklaşımı çok görüyorum.Eğer müzik dinlemek sakıncalıysa hepsi sakıncalı.Müzik türlerine göre karakter tahlili yapılmamalı.

Bu arada rock la tebliğ falan olmaz.O kadar mı çaresiz ve güvensiz kaldık tebliği müziğin ellerine bırakacak kadar anlamıyorum. lac.gif
SermonValley
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Nov 20 2007, 11:31 PM) *

duygularını en doğru şekilde anlatabildiğime sevindim
inş bu yolda mevlann rızası doğrultusunda dümdüz çizginizle yürürsünüz
eklediniz linklere bakamadım
çalışmalarınız hangi aşamada bilemiyorum
ama albüm çıkartırsanız haberimiz olsun elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışırız smile.gif

Şu anda maddiyatı bir kenara bıraktık ne bir albüm düşünüyoruz ne de dünyalık bir kar ve menfaat tüm ekibimiz kendi imkanları doğrultusunda bir şeyler vermeye ve yapmaya çalışıyor belki daha daha daha da ilerde...
Şimdilik ücretsiz olarak eserlerimiz devam etmekte söz yazarlarımız çalışmalarını devam ettirmekte işimizden gücümüzden fırsat bulduğumuz taktirde sitemizden yayınlamaya devam edeceğiz...
Allah Razı Olsun Sabah Güneşi...

ALINTI(nasreddinhoca @ Nov 20 2007, 11:43 PM) *

Rock esasen rokı'dan gelir...
Rokı, rakı'nın yamulmuş hali...
Rock'da rokı'nın yamulmuş hali...
Yani rock kafa yapar...
Caiz değildir!!!
Bazı ulema türkçe rock'a caiz demişsede buna itibar edilmez!!!
Hele ingılızcası katiyye caiz değildir!!!
Çünki, işin içinde rakı var, alkol var, bu kafa yapar, sarhoş edicidir!!!
Rock sarhoş eder!!!
((Haluk Levent iyidir))

Hocam bi alemsin vallaha iyidi sonunu iyi bağlayamamışsın Haluk Levent iyi demişsin ama ne yönden iyi orasını anlamadım Dünyalık nimetler için kendini sağa sola siyasete adapte etmiş bir kişiliği mi? yoksa müzikal açıdan mı iyidir soruyorum?

ALINTI(AkinciBey @ Nov 21 2007, 12:09 AM) *

İngiliz bir şarkıcı var.Rock şarkıcısı.. Marilyn Manson.Adam tam sopalık..Bakıyorum bazı dindar gençler dinliyor bunları..Bazı kapalı kızların dinlediğine şahitde oldum.Yani bu herif şeytanı seviyorum yok tövbe haşa şeytana tapıyorum felan diye şarkı yapıyor.

Dikkat etmek lazım..

adı bahsedilen sarkıcıyı hiç dinlemedim sözler ingilizce öncelikle tercümelerini kontrol edip öyle dinlemek gereği duymak lazım...
o da kendi fikrini millete empoze ediyor elimizden birşey gelmiyor ki!
Sermon Valley olarak da bizler kendi fikirlerimizi duygularımızı elektro gitar davul ritim gitar ve çok yakında sözlerle ifade edip milleti uyandırmaya çalışacağız Allah'ın yardımıyla inşallah...

Dediğin gibi saffımızı iyi belirlemek ve kendimize dikkat etmemiz gerek katılıyorum.

ALINTI(TEVHİD @ Nov 21 2007, 12:13 AM) *

Marilyn Manson Satanist olduğunu kendisi ifade etmekte zaten.Allah akıl fikir versin inşallah.
Rock Müzik dinleyen gençlerin çoğu sorunlu ve bunalımda oluyor.İlgisizlik ve sevgisizlik gençlerimizin dejenere olmasına sebep olmakta.İnsan gördükçe üzülüyor doğrusu.Sadece dua edebiliyorum onlara .

Selam ve dua ile

Sakın üzülme TEVHİD kardeşim onlar anasının gözü emin ol...
Ama gerçeklerle yüzleşme karşılaşma korkuları olan asalaklar var aralarında...

Allah Şahidim olsun Rock ve Metal Türkçe forumları da ara sıra takip ediyorum bir çoğu Türkiye Cumhuriyeti Devletimize ve Dinimize kesinlikle laf söyletmiyorlar hatta bir forumda bizimle ilgili atışmalar oldu biri çıkıp SLAYER diye bir grup var ondan bir şarkı sözünden örnek göstererek " Müslümanlara dil uzatanlar asıl satanistlerdir. " diye bir kelime ediverdi asıl olan tartışma platformları bu yönde işin içine siyaset girince şekil değişiyor bizce siyaset yalan dolan dolu bir küp...

SermonValley
ALINTI(zeynepgeda @ Nov 21 2007, 11:00 PM) *

Böyle bi çoğunluk olabilir ama yinede genelleme yapılmamalı bence.Bunun sadece müzik zevkiyle alakası var.

"Müzik dinlemek caiz değildir.Hele rock müzik dinliyosan kesinlikle değildir ve sen problemli bi insansın."

Ben bu yaklaşımı çok görüyorum.Eğer müzik dinlemek sakıncalıysa hepsi sakıncalı.Müzik türlerine göre karakter tahlili yapılmamalı.

Bu arada rock la tebliğ falan olmaz.O kadar mı çaresiz ve güvensiz kaldık tebliği müziğin ellerine bırakacak kadar anlamıyorum. lac.gif

ZEYNEPGEDA ya el-cevap:
Müzik dinlemenin sakıncası daha önceki görüşmelerde arkadaşlar belirtmişti Allah onlardan razı olsun.
Müzikteki temel nitelik eğer gerçekten dinimizi 4/4 lük yaşayacaksak Yüce Mevlayı ve O'nun hükümlerini emir ve yasaklarını O'nun peygamberinin sünnetlerini anlatacak ve hepsini bize yaşatacak olmasını teşkil eder...
Yok türkü yok rock yok fon ve şiirler sanat müziği afrika tamtamları hiç farketmez müzik işte burada bizim anlatmak istediğimiz ve yapmaya çalıştığımız şey de yukarıda bahsettiğimiz şeyler kısaca ALLAH davası VATAN davası gerisi boş...
Şu lafa sinir oldum vallaha "tebliği müziğin ellerine bırakmak."

Herkese soruyorum Dursun Ali Erzincanlı kardeşimizin KIRK YAŞINDASIN şiirini fon eşliğinde dinleyipte kendini bir an bile tutamayıp gözlerindeki yaşları salıveren arkadaşımız yok mu içimizde işte en basit örneği size biz dinlerken kendimize hakim olamıyoruz belki de çok duygusalız... Örnekleri çoğaltabiliriz burda gerek duymuyorum biz sadece anlayış ve anketimize katılım bekliyoruz çok şeymi istedik öyleyse
Haklarınızı Helal Edin!

Rock Metal grupları içerisinde bir çoğu kendi dinini yaşar ve her klip ve sözlerinde bağırırken bizim boş durmamız mümkün değildir bizde birşeyler yapma ihtiyacı duyduk...
O kadar...
TEVHİD
Sermon Valley olarak da bizler kendi fikirlerimizi duygularımızı elektro gitar davul ritim gitar ve çok yakında sözlerle ifade edip milleti uyandırmaya çalışacağız Allah'ın yardımıyla inşallah...

Sanırım siz de rock müzikle uğraşiıyorsunuz.Öyle mi?Gençlere İslâm hakkında bu şekilde bildirilerde bulunmayı mı hedeflediniz acaba? Yukarıda sizden alıntı yaptığım yazıdan bu anlam çıkıyor gibi. thinking.gif

Selam ve dua ile
zeynepgeda
Yanlış anlaşılmış heralde ben rock müziğe yapılan ayrımcılık derken, kendimde bu konuda sıkıntı gördüğüm için söylemiştim.

Yani bende rock dinliyorum ve benim karşılaştığım bi problemdi bu.

Tebliğ işine gelince bu kadar sinir oluncak bişey yok.Üerinde uzun uzun düşünerek yazdığım bişey değildi.Hatalı olabilirim bilmiyorum.

Anladığım kadarıyla siz bu yola baş koymuşsunuz.Umarım işe yarar da biz haksız çıkarız.
Zemahşeri
Başlığı "Rock Müziğin Geldiği Son Nokta" değilde "Müslüman Gençlerin Geldiği Son Nokta" diye değiştirsek yerinde olur sanırım. Tamam otur dinle, dinlediğini kimseye söyleme belli etme, ama kalkıpta ben rock yapıp tebliğ yapacağımda deme.Bu müziğin nerde çalındığı, kimin çaldığı, ne için çalındığını, çalınırken neler söylendiğini aşağı yukarı herkez biliyor. Kaldıki rock müziğinin etkisi, geçmişe oranla çok daha az olduğuda aşikardır.İslama faydalı bir iş yapacaksanız başka bir meşkale bulun derim.Bir hobi olarak müziğinizi yaparsınız o başka mesele. Cat stevens müslüman olduktan sonra rock müziğine mesafeli durduğunu yaşamından biliyoruz. Bu sebeple cat stevens sizin için iyi bir örnek değildir.Anarşizm temelli bir müzik türünün islam tebliği için kullanılması size ironik gelmiyor mu?
SermonValley
ALINTI(TEVHİD @ Nov 22 2007, 02:44 PM) *

Sanırım siz de rock müzikle uğraşiıyorsunuz.Öyle mi?Gençlere İslâm hakkında bu şekilde bildirilerde bulunmayı mı hedeflediniz acaba? Yukarıda sizden alıntı yaptığım yazıdan bu anlam çıkıyor gibi. thinking.gif

Selam ve dua ile

Sözlerimiz mi desem şiirlerimiz mi desem bilmiyorum gayemiz iman esasında şöyle ki onu anlatabilmek ona insanları yönlendirebilmek...

ALINTI(zeynepgeda @ Nov 22 2007, 04:01 PM) *

Yanlış anlaşılmış heralde ben rock müziğe yapılan ayrımcılık derken, kendimde bu konuda sıkıntı gördüğüm için söylemiştim.

Yani bende rock dinliyorum ve benim karşılaştığım bi problemdi bu.

Tebliğ işine gelince bu kadar sinir oluncak bişey yok.Üerinde uzun uzun düşünerek yazdığım bişey değildi.Hatalı olabilirim bilmiyorum.

Anladığım kadarıyla siz bu yola baş koymuşsunuz.Umarım işe yarar da biz haksız çıkarız.

Tek niyetimiz İslamiyetin anlatmak istediklerini bu müzik tarzına aktarabilmek
suç ve günah değil öyle değil mi?
Çünki O büyük yaratıcıyı ve O'nun Peygamberini anlatacağız dünyaya
SermonValley
ALINTI(Zemahşeri @ Nov 22 2007, 05:01 PM) *

Başlığı "Rock Müziğin Geldiği Son Nokta" değilde "Müslüman Gençlerin Geldiği Son Nokta" diye değiştirsek yerinde olur sanırım. Tamam otur dinle, dinlediğini kimseye söyleme belli etme, ama kalkıpta ben rock yapıp tebliğ yapacağımda deme.Bu müziğin nerde çalındığı, kimin çaldığı, ne için çalındığını, çalınırken neler söylendiğini aşağı yukarı herkez biliyor. Kaldıki rock müziğinin etkisi, geçmişe oranla çok daha az olduğuda aşikardır.İslama faydalı bir iş yapacaksanız başka bir meşkale bulun derim.Bir hobi olarak müziğinizi yaparsınız o başka mesele. Cat stevens müslüman olduktan sonra rock müziğine mesafeli durduğunu yaşamından biliyoruz. Bu sebeple cat stevens sizin için iyi bir örnek değildir.Anarşizm temelli bir müzik türünün islam tebliği için kullanılması size ironik gelmiyor mu?

El-Cevap:
1-Müslüman Gençlerinin Geldiği Son Nokta olarak değiştirebiliriz fakat konu bir müzik tarzı. Gençliğimiz inancınız olsun kendini kurtarma çabası içerisindedir bundan kimsenin kuşkuşu olmasın fakat yinede Yüce Mevlam tarafından kalpleri mühürlenen insanlar dışında elbet...
2-Dinle ve herkese tebliğ et Allah'tan başka kimseden de korkma sadece O'na güven.
3-Bu miziğin nerde çalındığı kimin çaldığı ne için çalındığı çalınırken neler söylendiğini herkes bilemez tercüme etmeleri lazım işte bundan sonra ne anlatılmak istendiği ne için çalışıldığı anlaşılır ve saflarını gruplar böylelikle belli etmiş olur.
4-Kaldı ki rock müziğinin etkisi geçmişe oranla artmaktadır diyecektin herhalde.
5-Başka bir iş sen söyle yapalım tavsiye et
6-Cat Stevens kendi müzikal tercihine yapmıştır o onun takdiri kendi zevki
7-Anarşi temelli bir müzik türü olduğuna gelince insanoğlu her zaman sakin olamıyor ki bazı anlar geliyor kaybediyor kendini nefsine hakim olamıyor fakat bize karşı savaşanlara karşı da gül verecek değiliz ya onu size takdim etmem daha uygun çünki "Savaşın Size karşı savaşanlarla savaşın" cümlesi bizi tetikliyor...
SermonValley
Görüş ve önerileriniz için teşekkürler arkadaşlarım bununla birlikte oylarınızı da bekliyorum bunu çok görmeyin...
Allah Hepimizin Yardımcısı Olsun...
Linkinpark

Selam ve dua ile

Şuna bir bak TEVHİD:

Marliyn Manson : "Şeytana taptığımı söyleyen insanlar canımı sıkıyor.Şeytana tapmam imkansız çünkü şeytan yok.Eğer olsaydı o bana tapardı.Çünkü ben ondan daha iyiyim."

Rock müziğe gelince rockçıların bir kısmı özenti içinde. Bunlar da satanist rockçılar. Diğerleri normal..
Bazıları da esrarkeş kaçıklardan oluşuyor.
SermonValley
ALINTI(rockerr @ Dec 24 2007, 11:10 PM) *

Selam ve dua ile

Şuna bir bak TEVHİD:

Marliyn Manson : "Şeytana taptığımı söyleyen insanlar canımı sıkıyor.Şeytana tapmam imkansız çünkü şeytan yok.Eğer olsaydı o bana tapardı.Çünkü ben ondan daha iyiyim."

Rock müziğe gelince rockçıların bir kısmı özenti içinde. Bunlar da satanist rockçılar. Diğerleri normal..
Bazıları da esrarkeş kaçıklardan oluşuyor.

vallahi doğru söylüyorsun ah birde kendimiz olabilsek ve yaşayabilsek
SermonValley
Oylama hızla devam ediyor ama biraz daha gayret etmek lazım buyrun efenim bekliyoruz
Allah Rızası İçin
hamzayurekli
Selamun Aleykum...

Arkadasım ne rock muzıgını severım nede sevenı severım.....

resmen ıskence yaaa aptalın meczubun bırı anırıyor dıger sıpaşarda ona ayak uyduruyor .....

ne soyleyenı anlayabıldım nede dınleyenı..... doh.gif
Linkinpark
ALINTI(SermonValley @ Jan 9 2008, 12:43 PM) *

Oylama hızla devam ediyor ama biraz daha gayret etmek lazım buyrun efenim bekliyoruz
Allah Rızası İçin

bu oylamaya gerek duyulmayacak kadar saçma bir anket. kusura bakma...
SermonValley
ALINTI(hamzayurekli @ Jan 13 2008, 06:17 AM) *

Selamun Aleykum...
Arkadasım ne rock muzıgını severım nede sevenı severım.....
resmen ıskence yaaa aptalın meczubun bırı anırıyor dıger sıpaşarda ona ayak uyduruyor .....
ne soyleyenı anlayabıldım nede dınleyenı..... doh.gif

Ya kardeşim ne rock müziğini severim ne de seveni severim demişsin de, Elhamdülillah Müslüman bir insanım ve kulağım enstrümental müziğe hasta ve kendi çapımızda müzik ile uğraşıyoruz tamam Rock dinlemeyebilirsin ama bizi neden sevmiyorsun biz sana bir kötülük kin öfke terbiyesizlik yapmadık ki sadece saygı duyduk ve daima yanımızda bildik bir mümin olarak öyle değilsen onu da yalnız Allah bilir...

http://www.sermonvalley.com/music/SUPLICATION.mp3 adlı Salavı-ı Ümmiyeyi kendi tarzımızda yorumladık içerisine hiç bir İŞKENCE APTALLIK MECZUBLUK ANIRMA koymadık ki sadece müzik aletlerimizin bize verdiği ilhamla çalmaya çalıştık be kardeşim...

Yaptığımız şu eseri bir dinle ya bişey kaybetmezzin ki 4 - 5 dakikanı alır sadece sevmezsen siliverirsin olur biter...
Linkinpark
Ben dinledim güzelmiş.. tebrikler...
hamzayurekli
neden dınlıyeyım yahuu.....

adam ya gıtarını kırıyor yaa sacma sapan hareketler...

nerde arızalı ınsanlar var hepsı bı araya toplanmıs sarkı soyldıklrını sanat ıcra ettıklerını zannedıyorlar....

gercek ben rock muzıgı dınleyen bı ınsanı normal olarak gormem...

buda benım fıkrım.....

sen benım musluman kardesım ısen bu muzıgı dınleme kardesım....

zaten dınn sakıncalı bı muzık ...

ben senın anında oluyorum ama sen muzıgın sesınden benı duyamıyorsun ...
kilic_aygül
Walla özellikle enstrümantal müzikle ilgilenmediğim için, -çünkü elhamdulillah Müslümanım inşallah- ne rock ne pop ne klasik ne arabesk hiçbiriyle ilgilenmiyorum. Enstrümanlı ilahi de dahil. Ama dinleyen bi tip olsaydım rock müzik tercihlerim arasında olurdu. Hatta havy metal. Müslüman olmanın bilincine varmadan İslama girmeden evvel hepsini dinlerdim hatta sözlerini ezberler lisedeyken yılsonu balosunda çıkar sahneye Madonnadan falan döktürüvirirdim. Tabi çocuk sayılırdım o zamanlar. Hamdolsun şimdiki halimize...
hamzayurekli
ilginç....

arkadaslarım var bu muzıgı dınleyen anlayamadım onları hıc bır zaman....

SermonValley
Hepinizden de Allah Razı Olsun.

Keşke O koskoca bizden daha da iyi bir müslümanlık yaşayan Osmanlı da Mehter Marşlarını yapmasaydı çünki dinimizde yeri yokmuş meğer ben bilmiyordum işte bu forum sayesinde öğrendim vayy be meğer dinimizde yeri yokmuş haaa

Ben masumum suçsuzum sizler açtınız ve yazdınız yukardıda var delilleri...
SermonValley
Az önce ikindiyi kılmaya giderken aklıma geldi söylemeden edemeyeceğim lütfen cahilliğimi bağışlayın Allah'ım beni affet!

Yukarıda açıklama yapan arkadaşlarım belki de doğrudur müzik melodi vs. vs. o zaman İlahiyatçılarımıza söyleyelim buradan da İlahiyat fakültelerinde RAST HİCAZ HÜSEYNİ ve diğer makamları da öğretmesinler bizlere madem nota ve makam sizin dediğiniz gibi günah ve haram o zaman Ezan-ı Muhammediyeyi de düz bi şekilde makamsız yazı okur gibi okuyalım öyle değil mi?
Peki "Kura'an-ı seslerinizle süsleyin" hadisini de boş çıkarırsınız zamanla... ya da Bilal efendimiz Ezan'ı okuduğunda Peygamberimizin tebessümünü görmediniz mi? Oysa benim şu anda ki gözlerim belki hayalim de canlanıveriyor...
Bu kadar yeter ikindiyi kaçıracağım sizin yüzünüzden...
hamzayurekli
ya da Bilal efendimiz Ezan'ı okuduğunda Peygamberimizin tebessümünü görmediniz mi?

once kabul eylesın Rahman ınsallah....

bılalı habesı olayında Efendımız(a.s) orada sesının guzellıgınden degıl sadece köleye verdıgı degerı one cıkarmak ıcındır...

Cunku Hz.Ebu Bekırın (r.a) sesı Bılalı Habesı (r.a) daha guzelmiş...

vee makam muzık meselesınde....

osmanlı o muzıgını mehter marşını guc gosterısı olarak kullanıyormustu..

genelde eskı savaslarda bu sekıl taktıkler oluyormuş....

kardesım senın rock muzık muzık degılkı sen neyı savunuyorsun....

ezanın makamı olur makam olayını konusmuyoruz sanırım ....

dualarına bızlerıde ekle ınsallah....
kilic_aygül
Burda önemli olan müziğin türü değil kullanılan ENSTRÜMAN. Peygamberimiz sadece zilsiz defe izin vermiştir. Buna kıyasla bazı vurmalı çalgılar falan da olabilir belki... Bunun dışında zır zır zır çalgılı hiçbir müzik caiz değil İLAHİLER DE DAHİL...
SermonValley
ALINTI(hamzayurekli @ Jan 30 2008, 12:29 AM) *

ya da Bilal efendimiz Ezan'ı okuduğunda Peygamberimizin tebessümünü görmediniz mi?

once kabul eylesın Rahman ınsallah....

bılalı habesı olayında Efendımız(a.s) orada sesının guzellıgınden degıl sadece köleye verdıgı degerı one cıkarmak ıcındır...

Cunku Hz.Ebu Bekırın (r.a) sesı Bılalı Habesı (r.a) daha guzelmiş...

vee makam muzık meselesınde....

osmanlı o muzıgını mehter marşını guc gosterısı olarak kullanıyormustu..

genelde eskı savaslarda bu sekıl taktıkler oluyormuş....

kardesım senın rock muzık muzık degılkı sen neyı savunuyorsun....

ezanın makamı olur makam olayını konusmuyoruz sanırım ....

dualarına bızlerıde ekle ınsallah....

Peki Osmanlı neden fetva verdi izin verdi onu merak ediyorum sonucta Şeyhülislamın yeri bellidir...
kilic_aygül
Şu noktaya dikkat çekmek isterim. Osmanlı Devleti doğru da yanlış da yapmış olabilir. Kusursuz insan olmayacağı gibi o da kusursuz olmaz.
Yalnız bir Müslümanın kriteri Osmanlı Devleti midir? Peygamberin uygulamaları, Kuran ve Ehli Sünnet Alimlerinin fetvası, İLİM midir?

Ve Kullanılan ENSTRÜMAN ÖNEMLİDİR MÜZİĞİN TÜRÜ DEĞİL.

Aslında ben çoook eskiden 'Şeytanın Dini Masonluk' diye bir kitap okumuştum. Orda rock müziğin ve dinlenirken kafalarını sallamalarının falan aslında mason dinine göre yaptıkları ayin olduğunu kökeninde bunun olduğunu yazıyordu. Rock müzik felsefesi ve o tarz yaşayan insanların kaynağının hep masonluk dininden geldiği muharref olmayan mı olan mı ne tevrattan ayetlerden örnekler vererek açıklanıyordu.

Yani aslında bu müzik bi yerde bi dinin temsilcilerinin ortaya çıkartmış olduğu bir müzik türüymüş diye okumuştuk. Yani bu müzik bi çeşit ilahi, dindarların müziği imiş esasında...
hamzayurekli
Peki Osmanlı neden fetva verdi izin verdi onu merak ediyorum sonucta Şeyhülislamın yeri bellidir...

kardesım fetva verdıde rock muzıgınemı fetva vermış....

SermonValley
O ZAMAN DA O YOKMUŞ Kİ HAMZA KARDEŞ
ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN NE DİYEYİM Kİ... BİZ YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ ETMEYE ÇALIŞIYORUZ ÇİZGİMİZİ BELİRLEDİK BİRKERE DÖNÜŞ YALNIZ ALLAH'A...
hamzayurekli
yaa bu ınedın neye bladerım...

donlersen dınle benı hıcmı hıc ılgılendırmez...

bende lafımı dedım ne rock muzıgını severım nede dınleyenı severım...
SermonValley
İşte video clibimiz
ve
Salavat-ı Ümmiye
yani
"SUPPLICATION"
http://www.youtube.com/v/J70Yx6Rzcyo
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.