Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Katliamın Resmi
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[TARİH]·.
ahsen-i takvim
Yer: Azerbaycan, Hocalı Elleri bir ağaca arkadan bağlanan hamile bir kadının başına dikilmiş olan iki Ermeni yazı tura atıyordu. Bu kanlı kumarı yaklaşık 100 yıl önce Anadolu toprağında Kars'ta Ağrı'da Van'da Erzurum'da da ataları oynamıştı.Onlardan duymuşlardı. Karnı burnunda çaresiz bir Azeri kadının doğumu oldukça yakın görünüyordu. Çaresiz kadın bir hazan yaprağı gibi titriyordu. Elbiseleri yırtık, ayakları çıplaktı... Ermenilerin uz un boylu olanı elindeki AK-47 model Rus yapımı otomatik tüfeğinin namlusuna monte edilen seyyar kasaturayı çıkartırken,diğeri elindeki demir parayı havaya attı: -Akçik, manç?.. (Kızmı, oğlan mı?) -Akçik... (Kız) Bu cevap üzerine 'oğlan' diyerek bahse giren Ermeni, elindeki kasatura ile hamile kadının karnını bir hamlede yarıp çocuğu çıkarttı.Kan bürülü gözleri bebeğin kasıklarına kilitlendi. -Tun şahetsar,ınger. .. (Sen kazandın,yoldaş ) -Yes şahetsapayts ays bubrikı inç bes bidigişdana.. . (Ben kazandım ama ; bu bebek nasıl beslenecek?) -Mayrigı bedge gişdatsine.(Annesi besleyecek elbette) Bunun üzerine daha kısa boylu olan Ermeni, bir hamlede kasaturaya geçirdiği bebeği annesinin göğsüne yapıştırdı: -Mayrig yerahayin zizdur. (Çocuğa meme ver) Aynı dakikalarda Hocalı'nın başka bir semtinde tek kale futbol maçı hazırlığı vardı. İki kesik Azeri kadın başını kale direği yapmışlar, top arayışına girmişlerdi.Başı tıraşlı bir çocuk bulup getirdiklerinde ise Ermeni çeteci sevinçle bağırdı: -Asixn ma/,çimi yev bızdıge, aveg gındırnadabidi. Gıdıresek... (Bu hem saçsız hem de küçük,iyi yuvarlanır. Kopartın...) Aynı anda çocuğun gövdesi bir tarafa,başı da orta yere düşmüştü... Ermeniler zafer naraları atarak, kanlı postalları ile kesik çocuk başına vurarak kanlı bir kaleye gol atmaya çalışıyordu. Bu iki olay Hocalı'da bundan çok değil yalnızca 14 yıl önce yaşandı.Her iki olay da ermeni çetecilerin katliamlarına bizzat şahit olan görgü tanıklarının anlatımlarıdır. Ne yazık ki 26 Şubat 1992 günü binlerce Azeri türlü yö ntemlerle vahşice katledilmiştir. Ajanslar,katliam haberini bütün dünyaya hızla geçerken, arşı titreten ağır bir vahşet yaşanan Hocalı halkından geri kalanlar ise çaresizlik içinde kıvranıyordu. Türkiye'de büyük bir dehşet uyandıran katliama ilişkin ilk görüntüler ise TRT aracılığı ile duyurulmuştu. Bütün olanları batılı gazeteciler, özellikle de New York Times belgeledi. 26 Şubat'ta güçlü silahlarla donatılmış Ermenistan silahlı kuvvetleri ile Hankendi'nde konuşlanmış bulunan Albay Zarvigarov komutasındaki 366'ncı Rus Motorize A layı, Hocalı'ya saldırarak tarihin en vahşî katliamlarından birini yaptılar. 26 Şubat gecesi Rus motorize alayının tanklarından açılan top ve roket saldırıları ile Hocalı Havaalanı kullanılamaz hâle getirilerek kentin dış dünya ile ilişkisi de tamamen kesildi. Savunmasız kalan kente giren Rus destekli Ermeni askerleri, çocuk, yaşlı, kadın, bebek demeden birçok insanımızı vahşîce katlettiler. Ermenilerin işgal ettikleri Hocalı'da dehşet verici olaylar yaşandı. Canlı canlı insanların kafa derilerini yüzdüler, sağ olarak ele geçirdiklerini ise siste matik bir işkenceye ve tıbbî deneylere tâbi tutarak, insanlık dışı muamelelere maruz bıraktılar. Hızar ve testereler ile diri diri insanların kol ve bacaklarını kestiler. Genç kızların önce saçlarını,sonra da kafa derilerini yüzdüler. Babanın gözü önünde evladını,evladı n gözü önünde babayı kurşunlara dizdiler. Kesik kafaları sepetlere doldurdular. Peki neydi bu düşmanlık? Ermenistan'daki okul duvarlarında asılan haritalarda Türkiye'nin 12 ili yer almaktayken, Ermenistan'ın bayrağında Türkiye hudutları içindeki Ağrı Dağı'nın resmi var ken, Ermenistan Millî Marşı'nda 'Topraklarımız işgal altında, bu toprakları azat etmek için ölün,öldürün' denmekteyken, başkaca bir neden aramaya zaten gerek yok sanırım. Dağlık Karabağ Bölgesi'nde bulunan Hocalı'ya, eski Sovyet İttıfaki Silahlı Kuvvetleri'ne ait 366.Alay'ın desteği ile Ermeni Sılahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen saldırılar sonucu 613 Azerbaycan Türk'ünün hayatını kaybettiği resmî olarak açıklandı. Ancak kayıp sayısının bu rakamların çok çok üstünde olduğu bilinmektedir. 56 hamile kadın karnı yarılmış durumda bu lunmuştur. Bu alçak saldırıda 487 kişi ağır yaralanırken, 1275 kişi ise rehin alınmış, geri kalan nüfus da bin bir zorlukla canını kurtarmış ancak bu olayın tahribatından ruhları ve hafızaları asla bir daha kurtulamamıştır. Şahitlerin anlattıklarını dinleyenler önce kulaklarına inanamadı. Fakat katliam sonrası Hocalı'ya girdiklerinde ise, görgü tanıklarının abartmadığını kısa sürede anladılar. Hocalı'da katliam bölgesini gezen Fransız gazeteci Jean-Yves Junet'nin gördükleri karşısında söyledikleri, katliamın boyutunu da anlatıyor du: 'Pek çok savaş hikâyesi dinledim. Faşistlerin zulmünü işittim,ama Hocalı'daki gibi bir vahşete umarım kimse tanık olmaz' Peki 26 Şubat 1992 günü yaşanan bu katliamın emrini kim vermişti; Ermenistan Devlet Başkanı sıfatını taşıyan Robert Koçaryan denilen kirli katilden başkası değildi. Yaptığı terör faaliyetlerinin oranı nispetinde terfi eden Taşnaksutyun örgütü liderlerinden Robert Koçaryan, 20 Mart 1996'da Ermenistan Başbakanı oldu. Karabağ'da barış istediği için aşırı milliyetçilerin tepkisine daha fazla direnemeyen Levon Ter Petrosyan istifa edince de 30 Mart 1998 yılında ondan boşalan Devlet Başkanlığı koltuğuna,'Hocalı Katliamı' başsorumlusu olan azılı terörist Robert Koçaryan oturdu. Ermeniler Türk hamile kadınlarına tecavüz edip karnını hamile olduğu halde taş ile doldurup öldürmüşler ve küçük Türk kızlarına tecavuz edip öldürmüşlerdi.....

aslında tarihle ilgili pek fazla bir bilgim yok.. bana gelen bir mail de yazanlar bunlar .. çok etkilendim zorlanarak okudum .. sizler ne söyleyeceksiniz merak ediyorum ?? gerçekten bu konu hakkında bilgisi olan büyüklerimin cevaplarını bekliyorum .. saygılar
avarbey
Belki gerçektir ama şu da unutulmamalı. Son zamanda klavye başında hikaye uyduran çok insan var. Kaynak lazım. Mesela bir gazeteci,yazar,görgü tanığı...(Bir sene önce tsknın atom bomnası yaptığı dolaşıyodu) Herşey bir yana Azarbaycan'ın hala %20'si ermeni işgali altında ve Azeriler 80'lik nenelere GÖZELLİK yarışması düzenleyebiliyorlar.
Şair der ki;
Ağla gözüm ağla,hicran yaraşır,
Erkeksiz vatana düşman yaraşır...
sabah_rüzgarı
ben tamamını okuyamadım
içim bi tuhaf oluyor
ben okuyamazken onlar bu gibi ve daha fazla şeye maruz kalıyor

belki yer olarak ülke olarak doğru olmayabilir ama malesef çoğu müslüman bu gibi hatta daha fazla zülüm dehşet ve insanlık dışı eziyet görüyor

rabbim bizleri iman yolundan ayırmasın
onlara bu zülmü reva görenleride kahruperişan etsin
haziran17
bunlar yaşanmayan şeyler diilki çok yakın tarihlerde bizimde şahit olduğumuz bosna hersek katliamı var.ve biz mültecilerle hep biraradaydık anlattıklarıonı dinlerken ağlıyoduk tamamen vahşet kadınların göğüslerinin kesilerek işkence edildiğine şahit olanlar vardı aralarında. Kıbrıs, Filistin ,Irak nerde ararsanız aynı vahşşet yaşanmadımı kanıta ihtiyaç duyanlar için söylüyorum.televizyonlarda cezayir belgeselini bangır bangır verdiler o işgalde bazı fransız askerleri şimdilerde kfyı oynatmışlar yaptıklrı gözlerinin önüne gelip duruyomuş unutmıyolarmış eee allahım verebileceği en büyük ceza bazen pişmanlık olsa gerek.şimdi bu acılarla yaşayan zamanında en büyük katliamlara bulaşan bir çok asker var benim dinlediğim ağlayrak anlatıyolar yaptıklarını geceleri gözlerimi kapdığımda çığlıklar duyuyorm uyuyamıyorum yılardır diyodu bi fransız beter olsun ne acıdırki bunu bi insana yapan yine bi insan.ve allah gerçekten çok sabırlı.
Saltukoğlu
Kafirlerin müslümanlar için yaptıkları bütün insanlık tarihi boyunca bellidir. Habilin katlinden başlayarak Kabiller, zalim kafirler her durumda İslamın yolunda olanlara her türlü zulmü reva görmüşlerdir. Bunda anlaşılmayac bir şey yok.

Anlaşılması gereken, böyle yapanlara karşı müslüman görünümlü olanlar nasıl karşılık vermişlerdir. Önemli olan burası.

Ermenistan Azerbeycanın dörtte birini işgal etmişken, Ermeni işgalini ortadan kaldırmayı düşünmektenziyade İranı nasıl parçalarım, İran azerbeycanının İrandan nasıl koparırım diye Azerbeycan Cumhurbaşkanı yahudi dosta Ebul fez Elçiyev planlar yapıyordu.

Ermeniler işi azıtıp azerbeycan içlerine doğru ilerleyince Azerbeycanın müslüman halkı İrandan Ermenileri durdurmak için yardım istedi ve İran Orduları Azerbeycana girdi ve Ermenileri bir kaç gün içerisinde süpürttü çıkardı. Hatta o zaman bir gazeteci olayları şöyle özetlemişti. Demişti ki, Ebul Fez çok istiyordu ki, Azerseycan bayrağı İranda dalgalansın ama ne yazık ki İran bayrağı hemde Azeri halkının isteği ile Azerbeycan semalarında dalgalandı. İran Ordusu bayraklarla girmiş Ermenileri silip süpürmüş çıkarmıştı. Zaten İran korkusu olmasayda Ermenistan çoktan Azerbecan diye bir devlet bırakmayacaktı. Çünkü, Ermeniler Azerbeycanı işgal ettikleri zaman buğdayları tükenmiş, Türkiyeden buğday istemişlerdi. O zaman ermeni dostları sülü efendiler içinde silahda dolu olan buğday kamyonlarını ermenilere vermişler, ermeniler türk buğdayı yeyip, türk silahları ile azeri türklerini katliam etmişlerdi. Ermenilere niye buğday gönderdiniz diyenlere ise malum zat komik üslubu ile, buğday göndermeseydikte açlıktan ölselermiydi diye de utanmadan savunma yapmıştı. Anlattıklarımız birer tarihi gerçek olup aklı olanlara hitap etmektedir. Aklı ile anlamayıp kaynak isteyecek olanların kaynaklarıda kabul etmeyeceklerinden adımız gibi eminiz.
msnci
Saltukoğlu ''Ebul fez Elçiyev'' demiş.Onun adı ''Ebulfez Elçibey''dir.7 Haziran 1992'de yapılan ilk demokratik seçimler sonucu Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Devlet Başkanı seçildi.
Yine Saltukoğlunun yanlışını düzeltmek istiyorum Elçibey Yahudi falan değildir.Kanıtınız varsa belgeleyiniz.Yoksa iftira atmayınız.Aksi taktirde ölünün arkasından konuşmuş ve tanımayanları yanlış bilgilendirmiş olursun.Bu da küçük de olsa günaha girer.Gerçek müslümanlar da en küçük günahı bile büyük sayarak defalarca tövbe ederler.Vesselam...

İran Türkleri Hakkında bilgi :
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0ran_T%C3%BCrkleri

Hocalı Kırgını hakkında bilgi edinilmek isteniyorsa en güzel kaynaklardan biri Yusuf Ziya Arpacık'ın ''BAŞEĞMEDİLER'' kitabıdır.

Azerbaycanın kötü durumunda İran yardımları olmuştur.Bunu inkara lüzum yok.Ama işin kafa karıştıran boyutu şudur.Medem İran ''Allah Rızası'' için Azeri dindaşlarımıza yardım etti neden şu anda bağımsız olan Azerbaycan'a Azerilerden aldığı toprağı geri vermiyor? ''Allah Rızası'' mı yoksa bir bakıma ''Emperyalizm''mi diye düşünmemek elde değil.

Zira Atalarımız bu tip tavırlar takınmamış ve ''Yetiş'' diyene yetmişler ve bunun karşılığında bir şey beklememişlerdir.
Saltukoğlu
ALINTI
Azerbaycanın kötü durumunda İran yardımları olmuştur.Bunu inkara lüzum yok.Ama işin kafa karıştıran boyutu şudur.Medem İran ''Allah Rızası'' için Azeri dindaşlarımıza yardım etti neden şu anda bağımsız olan Azerbaycan'a Azerilerden aldığı toprağı geri vermiyor? ''Allah Rızası'' mı yoksa bir bakıma ''Emperyalizm''mi diye düşünmemek elde değil.

Çok güzel söylemişsiniz. En azından İranın Azerbeycana yardımını biliyorsun ki, çoğunun haberi bile yoktur, belki de bilse bile inanmaz ve inanmak istemez.

Gelelim diğer meseleye. Güzel kardeşim. Tarih bilirmisiniz. Bizden çok daha iyi bilenler epeyce var olsa bile bizde bildiğimiz kadarız ile biliyoruz, öğrenmeye de çalışıyoruz.

Şimdi İran hiç bir zaman azerbeycandan toprak almadı ki geri versin. Çünkü Bu gün devlet olan azerbecan İrana bağlı bir eyalet idi, yani İranındı. Rusya ile şahların savaşları sonucu Ruslara kaptırılmıştı o kadar. Sonra Sovyetler yıkılınca İranın Rusyaya kaptırdığı azerbeycan eyaletinin kuzeyi bir devlet olarak doğmuş oldu. Yani azerbeycan aslında İran toprağı.

Hani Suriyenin Irakın zamanında bizim olduğu gibi. Şimdi Suriye hatayı istiyordu ya bir zaman, iyi ediyordu yani. Halbuki Suriyeye o zaman demek lazımdı ki değil Hatay sen bile bizimdin, ne zaman devlet oldunda bizden hatayı istiyorsun (Şu an ki Suriye yönetimi bu isteği iptal etti ve Hatay Suriye topraklarında artık gösterilmiyor, bunu ifade etmek zorundayız)

Şimdi, azerbecanın yapacağı en güzel iş nedir biliyormusun, İranın eyaleti olmak. Düşünün amerikan uşağı bir azerbseycan mı müslünanlar için hayırlı, yoksa İranın eyaleti olup İslam kanunları ile yönetilecek bir azerbeycan mı?
Saltukoğlu
Ayrıca Elçibeyin Elçibey olduğunun farkındayım. Elçiyez Sovyetlere bağlılık zamanlarının bir hatırası. Ebul Feyz Elçibey iyi bir amerikan uşağı olduğu için bilinçli söyledim. Ebul Feyz Elçi Coni desem daha uygun olurdu herhalde.

İlaveten, Ebul Fez Elçibey Şiidir. Nasıl oluyarda İran İslam İnkılabına şii inkılabı diyerek antipati ile bakanlar Azerbecan şiilerine şii liderlerine gönüllerini açıyorlar. Bu amerikan yönlendirmesi ile olmasın sakın. Şii ise azerilerde şii kardeşim. Üstelik İranında yüzde 30 u zaten azeri ve şii. Türkse İrandaki de türk. Üstelik daha köklü. Çünkü kuzey azerbeycan sıvyetlerin egemenliği altında dini imanıda unutmuş durumda neredeyse.
msnci
Elçibey mevzusu biraz karışık olmuş.Sovyet bağlısı demişsin aslında tam bağımsız olana kadar ayıya dayı demiştir onun için sovyet bağlısıdır demek pek yakışmaz.İran şiileri ile Azeri şiileri arasında ayrım vesilesi yapmıyorum.İkisinin de şiiliğine şahsen karşıyım.İbni Sebe ' nin oyunlarına gelmişlerdir.Azerilere olan yakınlık ta soydan geldiği için doğaldır.tabiki İrandaki Türkleri de sevmekteyim.Her insanın kendi milletini sevmekte özgürdür zaten milliyetçilik olgusu dine ters de değildir.Irkçılığa kaçtığı zaman iş kötüye gider.
Abd_us_SAMED
Böylelerine (insan denilemez) Allah'tan hidayet istemek terbiyesizlik bile olabilir.Allah herşeyin en iyisini bilir.Bu dünyada haksızlık yapılır.Belki yapan dünyada karşılığını görür belki de dünyada göremez.Ama asıl alem burası değildir,herkezin gideceği yerdir.Kimin vakti geldiğinde 1 saniye geciktirebildi.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.