Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Hayat Kurtaracak 16 İpucu
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ SAĞLIK ]·.
sabah_rüzgarı
Londra’daki King College Hastanesi Gerontoloji (yaşlanma bilimi) Enstitüsü’nde araştırmalarını yürüten Prof. Dr. Robert Wale, tırnaktan gözlere, doğum kilosundan avuç içine kadar vücuttaki her şeyin birer gösterge olduğunu belirterek, hayat kurtaracak 16 ipucunu şöyle açıklıyor.

Tırnaklar: Tırnaklarınıza dikkatle bakın. Eğer hafif mavilik ya da morluk görürseniz, bu bir kalp hastalığıyla karşı karşıya olduğunuz anlamına gelebilir. Tırnaklarınızın aşırı kalın olması ya da üstlerinde tümsekler olması da nefes alma hatta akciğer sorunlarıyla karşı karşıya olduğunuzu gösterebilir.

Nefeslerinizi sayın: Eğer dakikada 15 kez ve daha altında nefes alıp veriyorsanız, sağlıklı ciğerlere sahipsiniz demektir. Eğer 25 kez nefes alıp veriyorsanız, o zaman sağlığınıza dikkat etmelisiniz.

Gözler: Aynada gözlerinizden birine bakın. İrisin etrafında beyaz bir daire varsa kolesterol seviyeniz yüksek anlamına geliyor. Bu aynı şekilde yaklaşan kalp sorunlarının da en büyük habercisi.

Avuç içinize bakın: Avuç içlerinize dikkatle bakın. Eğer kırmızı ve lekelilerse, karaciğerinizde sorun var demektir.

Hafıza kontrolü: Bir tepsinin üstüne rast gele 10 eşya koyun. Tepsiye sadece 10 saniye bakın. Kaç tanesini hatırlayabildiniz? İyi bir hafızanızın olması Alzheimer ile karşılaşma riskinizin daha az olacağı anlamına geliyor.

Kas kontrolü: Sırt üstü yatın. Bacaklarınız dümdüz olsun. Bir bacağınızı havaya kaldırın. Bir kişinin ayağınıza bastırmasını isteyin. Eğer bacağınız yere düşüyorsa, kaslarınızda bir zayıflık olduğu anlamına geliyor.

Görüş: Gözünüzün hemen altında elmacık kemiğiniz üzerine bir cetvel yerleştirin. Sonra cetvelin üstüne bir kredi kartı yerleştirin. Kartı en rahat okuduğunuz uzaklığı ölçün. Ne kadar yakına gelirse gelsin kartı rahat okuyabiliyorsanız göz sağlığınızın iyi olduğu anlamına geliyor.

Tiroit misiniz?: Kollarınızı yere paralel olarak tam karşınızda bir şeye uzanıyormuş gibi uzatın. Ellerinize dikkat edin. Eğer elleriniz bu pozisyonda titriyorsa, o zaman tiroit olma riskiniz çok yüksek.

Düz yürümek: Yere bir metre uzunluğunda bir çizgi çizin. Üzerinde rahat yürüyebiliyorsanız, vücudunuzun koordinasyonu iyi işliyor demektir.

Doğum kilonuz: Annenize kaç kilo doğduğunuzu sorun. 3 kilonun altında doğmuşsanız kalp sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Beliniz kalın mı?: Vücut şekliniz elmaya benziyorsa, yani yağlarınız belinizin çevresinde toplanıyorsa, kalp sorunu yaşama riskiniz daha fazla.

Tuvalet sıklığı: Her 3 saatte bir tuvalete birden çok gitme ihtiyacı mı hissediyorsunuz? Diyabetin en erken alarmlarından biri sık sık tuvalete gitmektir.

Nabız kontrolü: Nabzınız ne kadar yavaş atıyorsa o kadar uzun yaşayacaksınız demektir. Yani nabzınız 70’in altındaysa sağlıklısınız anlamına geliyor.

Dişlerinizi fırçalayın: Eğer dişleriniz kanıyorsa, kalbiniz tehlikede demektir.

Parmak uzunluğu: İşaret ve yüzük parmakları aynı uzunlukta olan kişilerin kalp krizi geçirme riski daha fazla olduğu iddia ediliyor.

Ayak bilekleri: Baş parmağınızla ayak bileğinizin arka kısmına bastırın. Eğer bastırdığınız noktada çok fazla çukurluk oluşuyorsa, o zaman kalp, akciğer, böbrek sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz
allah senden de razı olsun

gerçeken önemli bilgiler smile.gif
imge

Avuç içinize bakın: Avuç içlerinize dikkatle bakın. Eğer kırmızı ve lekelilerse, karaciğerinizde sorun var demektir.
blink.gif blink.gif nasıl yani yaa sad.gif
EsLeMNa
ALINTI
Hafıza kontrolü: Bir tepsinin üstüne rast gele 10 eşya koyun. Tepsiye sadece 10 saniye bakın. Kaç tanesini hatırlayabildiniz? İyi bir hafızanızın olması Alzheimer ile karşılaşma riskinizin daha az olacağı anlamına geliyor.

Bu ilginç geldi bir deneyelim bakalım..

Bu arada namaz kılan insanların Alzheimer riski %80 azalıyor.. smile.gif
imamhatiplim__34
vayyy hepsini denicem gecenin bu vaktinde değil tabi... ALLAH razı olsun ...
hamzayurekli
S.a...

ben gecenın bu vaktınde denedım hepsı tuttu ben gıderım yakında ozaman.....

ama...

ALINTI
Doğum kilonuz: Annenize kaç kilo doğduğunuzu sorun. 3 kilonun altında doğmuşsanız kalp sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

bır bu tutmadı dogum kılom 6 kg evet altı kg hepsınde kalp rahatsızlıgı cıkacak dıyor bı bunda cıkmayacak dıyor ve bundada 3 kg nın ustundeyım sımdı ne olacak kardesım bulun su ejnebileri bana hesap versınle paranoyak olurum yoksa....... doh.gif

sabahın ruzgarı ellerın dert gormesın kardeslerını dusunmussun buda kardesınden flowers.gif

ama hıc ıyı olmadı bu cunku kalbım agrımaya basladı oleyo2.gif
EsLeMNa
ALINTI(hamzayurekli @ Nov 20 2007, 04:50 AM) *

S.a...

ama...

ALINTI

bır bu tutmadı dogum kılom 6 kg evet altı kg hepsınde kalp rahatsızlıgı cıkacak dıyor bı bunda cıkmayacak dıyor ve bundada 3 kg nın ustundeyım sımdı ne olacak kardesım bulun su ejnebileri bana hesap versınle paranoyak olurum yoksa....... doh.gif

sabahın ruzgarı ellerın dert gormesın kardeslerını dusunmussun buda kardesınden flowers.gif

Böyle hastalıklar için doktoru gidip görmeniz yeterli hamzayürekli biggrin.gif

Doktoru görünce hemen iyileşir hastalığınız smile.gif
hamzayurekli
yahuu kızım sen ne ugursuz ınsansın bugun nasıl basım doınuyor yaa aksama kdar yataktaydım acaba tansıyondanı dedım gıttım tuzlu lımonlu sodalı ayran ıctım ..baktım bı degısıklık yok...

sonra dedım baklava yıyeyım tatlı gene bısey yok
anlamadım yahuuuu...

dua borclusun bana ona gore....
imamhatiplim__34
biggrin.gif biggrin.gif yaww hamzayürekli ne komiksin yaww insan bir yazı okudu diye hastalıkları nüksedermi?? ehuehuu biggrin.gif
hamzayurekli
ALINTI
yaww hamzayürekli ne komiksin yaww insan bir yazı okudu diye hastalıkları nüksedermi?? ehuehuu

panorama yaptım ehu ehu.... doh.gif bleh.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI(hamzayurekli @ Nov 20 2007, 04:50 AM) *

S.a...

ama...

ALINTI

tesekkr ederim çiçek içn

inş hiçbirinize bişeycik olmaz

yalnız kalp sorunuyla karşı karşıya kalan benim ohmy.gif
ben 2 kilo 400 gr doğmuşum
kara haber tez duyulur
yakında bekleyin haberimi whistling.gif
hamzayurekli
s.a..

ALINTI
yalnız kalp sorunuyla karşı karşıya kalan benim
ben 2 kilo 400 gr doğmuşum
kara haber tez duyulur
yakında bekleyin haberimi

bence uzulmene gerek yok cunku yakında bızde yanına gelıcez.... oleyo.gif friends.gif
sabah_rüzgarı
aslında ben şaka yapıyodum
zaten daha çok gencim biggrin.gif
hamzayurekli
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Nov 25 2007, 12:56 PM) *

aslında ben şaka yapıyodum
zaten daha çok gencim biggrin.gif

genclıgıne güvenmeeeeeee.............. nono.gif
aLaTurCa
gozlerimin irisine bakamadim yanimda suan ayna yok ama denicem onu:)
eheu bir kac yazan seyleri denedim cikmadi sukur, ayak bilegimi zor buldum cukur yerini biggrin.gif
neyse genel olarak saglikliyim sukur smile.gif
kırık-rüzgar
yav kalbimde bir sızı oluştu yolcuyum ben yolcu kalpten yana sorunlarım var tüühh bende çok gencim ya hiçbirşey görmeden gidicem flaugh.gif sad.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI(hamzayurekli @ Nov 25 2007, 02:51 PM) *

genclıgıne güvenmeeeeeee.............. nono.gif

alakası yok gençlime güvenmekle
sade şuan genç olduğum içn hemen gözlerimi yummak istemiyorum
yaşlannca nasıl olurum orasıda bilinmez ama
yoksa 5 sn sonra hayatta olacağımn garantisi yok smile.gif

ALINTI(esengül @ Nov 25 2007, 11:29 PM) *

yav kalbimde bir sızı oluştu yolcuyum ben yolcu kalpten yana sorunlarım var tüühh bende çok gencim ya hiçbirşey görmeden gidicem flaugh.gif sad.gif

canım sen gel ben sana görmek istediğin yerleri gösterrm
gezmek istediğin yerleride gezdirrm

yalnız ilk önce iileş jp.gif
nasıl oldun daha iyimisn
imamhatiplim__34
ya sabah_rüzgarı millet yazın yüzünden paranoyak oldu ehehehe flaugh.gif
Gül_Güzeli
clapping.gif Allah razı olsun flowers.gif
sabah_rüzgarı
senden de razı olsun

imamhatiplim ben ne yazılar eklermişim de haberim yokmuşşşş
fool.gif whistling.gif
imamhatiplim__34
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Nov 26 2007, 10:46 PM) *

senden de razı olsun

imamhatiplim ben ne yazılar eklermişim de haberim yokmuşşşş
fool.gif whistling.gif

biggrin.gif biggrin.gif flowers.gif
kırık-rüzgar
hastalığım uzun sürecek ya hafifledi derken tekrar ilerliyor ve bu beni çok yıpratıyor ve zedeliyor yani anlatamayacağım dercede biraz snirlerimde bozuldu hemencecik sinirleniyorum tahammül edemiyorum o kadar sabırlıyken sad.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI(esengül @ Nov 28 2007, 05:47 PM) *

hastalığım uzun sürecek ya hafifledi derken tekrar ilerliyor ve bu beni çok yıpratıyor ve zedeliyor yani anlatamayacağım dercede biraz snirlerimde bozuldu hemencecik sinirleniyorum tahammül edemiyorum o kadar sabırlıyken sad.gif

inş en kısa zamnda eskisinden de sağlıklı olursun canım

yalnız ciddi bi doktor kontrolünden geçtinmi
hamzayurekli

s.a...

esen kardeım sen gercekten hastasın ...cunku ınsan hasta oldugunda sınırlı oluyor gercekten cunku esık cunku caresız ve bunları bırınden cıkarmak ıstıyor cunku acızlıgını kaldıramıyor nefsı ama acı gercek bu....

kardesım ayagım kırıldıgında bı abım bana hedıye olarak kıtap getırmıstı ve bu abımız nurcu idi (adam hastalıgımdan bıle faıdelenmek ıstıyor yahuuu) hastalık rısalesı ıdı sanırım orada soyle bı yazı okudum....

Bedıuzzaman hz. bır gun bırılerı gelmıs demıskı bızım hastamız var bır dua ettede hocam ıyılessınler....

Bedıuzzaman hz. de ben sımdı dua ederım ıyılessınler dıye belkı onlara kotuluk etmıs olurum ....buyurmus.....

ve yüce RAHMANIMIZ (şanı en yüce) sevdiği kulunun günahları çoğaldıgı zaman ona bır musıbet verırımıs ki gunahlarını silmek ıcın.....

Muslumanın Hastalıgı Gunahlarına Keffarettır derler alımlerımız....

İnşallah senınde gunahların affola kardes....

ALLAHU Teala Cekemeyecegımız yuk vermesın i.a....
kırık-rüzgar
ALINTI(hamzayurekli @ Dec 2 2007, 04:59 AM) *

s.a...

esen kardeım sen gercekten hastasın ...cunku ınsan hasta oldugunda sınırlı oluyor gercekten cunku esık cunku caresız ve bunları bırınden cıkarmak ıstıyor cunku acızlıgını kaldıramıyor nefsı ama acı gercek bu....

kardesım ayagım kırıldıgında bı abım bana hedıye olarak kıtap getırmıstı ve bu abımız nurcu idi (adam hastalıgımdan bıle faıdelenmek ıstıyor yahuuu) hastalık rısalesı ıdı sanırım orada soyle bı yazı okudum....

Bedıuzzaman hz. bır gun bırılerı gelmıs demıskı bızım hastamız var bır dua ettede hocam ıyılessınler....

Bedıuzzaman hz. de ben sımdı dua ederım ıyılessınler dıye belkı onlara kotuluk etmıs olurum ....buyurmus.....

ve yüce RAHMANIMIZ (şanı en yüce) sevdiği kulunun günahları çoğaldıgı zaman ona bır musıbet verırımıs ki gunahlarını silmek ıcın.....

Muslumanın Hastalıgı Gunahlarına Keffarettır derler alımlerımız....

İnşallah senınde gunahların affola kardes....

ALLAHU Teala Cekemeyecegımız yuk vermesın i.a....

hamza Allah razı olsun senden ya içimi rahatlatıyorsun sağolasın ama ben başkalarını üzüyorum bende çok üzülüyorum hastlık beni bu dereceye kadar getirdi çok sinirliyim yaa sad.gif
imamhatiplim__34
s.a

niye sinirleniyorsun canım kardeşim esengülcüm.. sad.gif bak şimdi bende üzüldüm ..kaç günlerdir hastasın..merak ediyoruz yani..hem ben bi cambazlık yapsam sende sinir denen şey kalmaz.. bleh.gif biggrin.gif hemen iyileşirsin inşaallah..
kırık-rüzgar
ALINTI(imamhatiplim__34 @ Dec 2 2007, 11:24 PM) *

s.a

niye sinirleniyorsun canım kardeşim esengülcüm.. sad.gif bak şimdi bende üzüldüm ..kaç günlerdir hastasın..merak ediyoruz yani..hem ben bi cambazlık yapsam sende sinir denen şey kalmaz.. bleh.gif biggrin.gif hemen iyileşirsin inşaallah..

yap bakalım da bende sinir kalmasın canım benim Allah razı olsun bu kış boyu sürecek artık bana sabretmek kalıyor
imamhatiplim__34
flaugh.gif esengülcüm burada olmuyor yani cambazlık yapamıyorum ama söz birgün sizi görürsem o zaman hasta olmasan bile birşeyler yapacam.mutlu ol bak sana çiçek yolluyorum flowers.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.