nazamarus
Oct 29 2007, 05:37 PM
selam
kardeşler
bir bilgiyi paylaşmak isterim eğer uğraşan kardeşler varsa incelesin ve bilgili olarak konuşmak isteyen varsa
nazamarus2@hotmail.com görüşebiliriz.Saygılarımla
114 deki (sır giz mucize ilim) nedir işte 114 yani KURAN
1- 114dün bölümleri (1,2,3,6,19,38,57,76,95,114) dür
Allah kuranı insanlara şifre giz sır ilim olarak da hem sözel hem matematiksel diyebilirim sunmuştur
114
6/1 oranına göre hesaplanır ve dünyadaki tüm meridyen ve paralelleri bulursunuz
57
3/1 0ranıdır
19 38 57 76 95 114 Bunu eşkanar üçgen olarak düşünün iki kuran meydana çıkar bu deliller sözel olarak vardır Piramitler bu sistemle yapılmıştır bu sayıların katlarıyla hesaplanmıştır.
19 38 57 orta noktayı alıp birleştirince 3 tane üçgen meydana gelir.
en küçük parça 19:3= 6 ve 1 kalır hep bir kalır (sözel olarak Allah rahmeti kendi üstüne yazmıştır.)
pi sayısı 3,166 dır Dünyayı ölçmek için alınan noktalar 3 tane eşit noktadan ölçülür yani 6 sabit nokta ve hareketli olan orta nokta vardır dünyanın kayma hesabını her zaman görürsün yanlız bu hesaplar uzaya çıkılıncada devam eder atmosferdeki kırılma noktasının hesabı nedir onuda verir tahminimce
sözel Allah katına 1 gün sizin saydıklarınızdan 1000 yıldır.
sözel Nuh as 1000 yıldan elli yıl eksik yaladı yani 950:50= 19 dur uzay hesabı yaparken kırılma noktası
50 dir buna göre hesap yapılması gerek
tahminimce giza piramitleri bu sistemle yapılmıştır. taban 227 diyorlar 228 iki kurandır katıdır kırılma payı 1 dir uzaydaki arion yıldıdıyla eşit olabilir kayma hesabını yapmak gerek yanlız bildiğimiz matematik yanlış çıkarır örnek pi sayısı.(bildiğimiz 3.146 dır çıkan 3.166 dır)
oranlar sözel olarak vardır
en küçük parça 1/2 kuran tek ve çift ayet değilmi
miras dağılımı hesapları
ashabı keyf deki uğraşmayacağın rakamlar
19 uğraşılmayacak rakam cehennemdeki bekçilerin sayısı
Nuh as yaşı 950
Allah katındaki 1 gün sizin saydıklarınızdan 1000 yıldır sayısı
dünyayı 6 günde yarattık
size 7 çıkış noktası yarattık
bunlar kuranı okuyunca çıkanlar
aşağıda bir sistem yaptım dünyanın yuvarlanması göze hitap ediyordur bunu çoğaltmak mümkün
bu hesaplardan
1-coğrafya paralel ve meridyenler ve uzay hesabı bulunur
2-uzaya çıkış noktaları bulunur
3-piramit hesapları bulunur bilhassa giza
4-takvim hesaplanır (bugünkü takvim ne kadar doğru kayma ne kadar)
inşaat hesapları, motor hesapları, vb gibi çok işler bulunur açı ve ölçüyü verdiğinden ben bildiğim kadarıyla söylüyorum ilmin üstünde her zaman bir üstünü vardır ayrıca ara noktaları kuran ayetleri ile alabilirsin orta noktayı bulma konusunda
1
1 2
1 2 3
1 2 3 6
1 2 3 6 19
1 2 3 6 19 38
1 2 3 6 19 38 57
1 2 3 6 19 38 57 78
1 2 3 6 19 38 57 78 95
1 2 3 6 19 38 57 76 95 114
1 2 4 6 12 38 76 114 152 190 228
1 2 3 6 9 18 76 152 228 304 380 456
1 2 3 4 8 12 24 152 304 456 608 760 912
1 2 3 4 5 10 15 30 304 608 912 1216 1520 1814
1 2 3 4 5 6 12 18 36 608 1216 1814 2432 3040 3628
Kuran sistem olarak bununla yazılmıştır ben geçme sistemi diyorum sözeli de yerleştirirsen onu da roman veya ders kitabı gibi okursun zaten kuran öğüt nasihat ve şifre sır ilim kitabı değil mi
sonuçta hesap yaparken 3 eşkanar üçgen 3 dikdörtgen oluyor yani açı toplamı 1080 ne 540 dır.
kısacası dünyanın konumu şu an ilk hesaplarının yapıldığından çok farklı yerlerdedir bana göre yanlıştır kaç derece kaymıştır hesap işi
Kuranla ilmi olarak uğraşan kardeşlerin bu hesaplar üzerinden bakmalarını isterim
bir örnek daha vardır Ben Davutun yıldızı diyorum iki ters dönmüş eşit piramittir yıldız olur 6 noktalı ve daire içine alınca 3 eşkenar üçgen 3 dikdörtgen çıkar orta noktayı bulmak hesap işi (yani şimdi israilin kullandığı yıldız)
Allah ne güzel bize ne güzel öğüt veriyor
insanlar Allahı görmek ister ama o ilmiyle gözlere (insanlara) gösterir yani her şeyi Allah izah eder
Kuranı
insanların anlayacak bir biçime getirilmesi gerek yoksa bir ayeti alıp altını kendi isteğine göre doldurmak değil ve Kuran Allah sözü değil diyenlere de ispattır Yani Muhammed as yazmamış ve yazdırmamıştır
saygılarımla
NAZAMARUS
1
1 2
1 2 3
1 2 3 6
1 2 3 6 19
1 2 3 6 19 38
1 2 3 6 19 38 57
1 2 3 6 19 38 57 78
1 2 3 6 19 38 57 78 95
1 2 3 6 19 38 57 76 95 114
1 2 4 6 12 38 76 114 152 190 228
1 2 3 6 9 18 76 152 228 304 380 456
1 2 3 4 8 12 24 152 304 456 608 760 912
1 2 3 4 5 10 15 30 304 608 912 1216 1520 1814
1 2 3 4 5 6 12 18 36 608 1216 1814 2432 3040 3628
ŞEMA ÇIKMIYOR
İlle Cihad
Nov 1 2007, 02:48 PM
Ne güzel, sayıları dökmüşsün

Başka bir başlıkta şifrecilikten bahsetmiştik.
Bu konu altında sorayım, bu verdiğin sayılardan kıyametin tarihini bulabilirmisin bana?
Bahsettiğimiz şifreciler bulmuşlar kıyamet saatini, ve demişlerki kurandaki şifrelerle bulduk!!!
İşte bizim karşı çıktığımız bu idi. sen muhalefetin yüzünden anlamadın bir türlü
islambuli
Nov 3 2007, 12:12 AM
İşte sizler böylesiniz; (diyelim ki) hakkında bilginiz olan şeyde tartıştınız, ama hiç bilginiz olmayan bir konuda ne diye tartışıp duruyorsunuz? Oysa Allah bilir, sizler bilmezsiniz. ali imran 66
"De ki: Rabbim sadece, açık ve gizli fenalıkları, günahı, haksız yere tecavüzü, hakkında hiçbir delil indirmediği şeyi Allah'a ortak koşmanızı, Allah'a karşı bilmediğiniz şeyleri söylemenizi haram kılmıştır"
A'raf -33
nazamarus
Nov 4 2007, 04:20 PM
Ne güzel, sayıları dökmüşsün
Başka bir başlıkta şifrecilikten bahsetmiştik.
Bu konu altında sorayım, bu verdiğin sayılardan kıyametin tarihini bulabilirmisin bana?
Bahsettiğimiz şifreciler bulmuşlar kıyamet saatini, ve demişlerki kurandaki şifrelerle bulduk!!!
İşte bizim karşı çıktığımız bu idi. sen muhalefetin yüzünden anlamadın bir türlü
---------------------------------------------------
selam
aznavur
önce benim demediğim bir şeyi dedim deme ben kuran bir sistemle yazılmıştır diyorum benim kuşkumyok ve bazı sayılar dediğin
114 sure yani kuranda geçen sure sayısıdır o sayılar onun katları ve 1/3
1/6 oranlarıdır ve bundaki sistemle yeryüzünün meridyen parallellerini kayma noktası dahil bulursun bilgin ne kadardır bilemem ama bugünkü hesaplar yanlıştır bu konuda ilim sahibi olanlar bunu inkar etmez.
piramitlerde bu hesapla yapılmıştır daha giza piramitlerini çözemediler nasıl yapıldığını sana basit bir soru kuranda 12 ay geçer gün geçmez ay kaç gündür nasıl anlatırsın cevap bekliyorum? Vaktim kısıtlı giriyorum kusura bakma elimden geldiğince cevap vereceğim ama delillerle sendende onu beklerim laf değil saygılarımla.
İşte sizler böylesiniz; (diyelim ki) hakkında bilginiz olan şeyde tartıştınız, ama hiç bilginiz olmayan bir konuda ne diye tartışıp duruyorsunuz? Oysa Allah bilir, sizler bilmezsiniz. ali imran 66
"De ki: Rabbim sadece, açık ve gizli fenalıkları, günahı, haksız yere tecavüzü, hakkında hiçbir delil indirmediği şeyi Allah'a ortak koşmanızı, Allah'a karşı bilmediğiniz şeyleri söylemenizi haram kılmıştır"
A'raf -33
-----------------------------------------------
selam
İslambuli
Allah razı olsun allah kelamıyla cevap verdiğin için ne anlatmak istediğini anladım sana seninle ilgili çok ayet yazarım ama daha evvel kısa bir cevap vermiştim Allah hakkında kim yalan konuşuyorsa lanetini üzerine okuyalım peygamber öldüğüne göre anlaşmazlığı allaha götürmemiz gerek değilmi sen bilmiyorsun ama ben biliyorum.Saygılarımla
islambuli
Nov 4 2007, 05:02 PM
ALINTI
İslambuli
Allah razı olsun allah kelamıyla cevap verdiğin için
ecmain olur inşallah.sen bu forumda kuranı kerimi yalnız kendinin okuyup yalnız kendinin anladığını falan düşünmüyorsun inşallah.
Allah rasulü elbette ölmüştür bir insandır ve Allahın ölüm emrine boyun eğmiştir.ama kuranı kerimde Allah rasulü ölmüştür artık onu bırakın onu ve izinden gidenleride bırakın gibi bir ayet yok.bende senin ne demek istediğini çok iyi anlıyorum.önderimiz Allah rasulüdür bu sonsuza dek böyle gidecektir.sen istediğini örnek alabilirsin yada kendin aklınla birşeyler yaparsın buda imkansız illaki bir tefsirden yada kaynaktan faydalanman gerkecek Allah rasulüne itaatla ilgili ayetleri yazmaya gerek yok sen biliyorsun zaten. inşallah Allah rasulünün hayatını örnek aldığım için yanlış yolda olduğumu söylemezsin
Muhammed yalnızca bir elçidir. Ondan önce nice elçiler gelip-geçmiştir. Şimdi o ölürse ya da öldürülürse siz topuklarınız üzerinde gerisin geriye mi döneceksiniz? İki topuğu üzerinde gerisin geri dönen kimse, Allah'a kesinlikle zarar veremez. Allah, şükredenleri pek yakında ödüllendirecektir. ali imran 144
Kim Allah'a ve Resûl'e itaat ederse işte onlar, Allah'ın kendilerine lütuflarda bulunduğu peygamberler, sıddîkler, şehidler ve salih kişilerle beraberdir. Bunlar ne güzel arkadaştır.nisa 69
nazamarus
Nov 11 2007, 11:23 PM
KURANDA MATEMATİK ,JEOLOJİ, BİYOLOJİ, METOROLOJİ COĞRAFYA YOKTUR AMA
ALLAH NEDEN İNSANLARA BİLDİRMİŞ?
22-5.6.7 Ey İnsanlar öldükten sonra dirilmek hususunda herhangi bir şüphe içinde iseniz aslınızı topraktan Sonra bir damla sudan Sonra pıhtilaşmış kandan Sonra yaratılışı belli belirsiz bir et parçassından yarattık kudret ve hikmetimizi açıkça gösterelim Sizi dilediğimiz belirli bir vakte kadar rahimlerde durduruyor Sonra bir bebek olarak çıkarır güçlü çağınıza ulaşmanız için büyütürüz İçinizden kimi öldürülüyor Kimi de evvelki bilgisinden sonra hiç bir şey bilmez hale getiren ömrünün en verimsiz çağına kadar götürülüyor
Bir de yeryüzünü görürsün ki ölmüş kupkurudur biz onun üstüne suyu indirdiğimiz zaman harekete geçer kabarır ve her güzel çiftten nebatlar bitirir bunlar ispatlıyor Allah vardır Ölüleri o diriltiyor ve o her şeye kadirdir Ve kıyamet gelecek hiç şüphe yoktur Allah bütün kabirlerde olan kimseleri diriltecektir
23-12.13.14.15.16 Antolsun ki biz İnsanı çamurun özünden yarattık Sonra Adem neslini sağlam bir yerde bir nufte yaptık o nufteyi bir kan pıhtısı haline getirdik Derken o kan pıhtısını bir çiğnem et yaptık O et parçasını da kemikler haline çevirdik de o kemikleri etle kapattık ona başka bir yaratılış verdik Şekil verenlerin en güzeli olan Allahın şanı bak ne yücedir siz bunun arkasından ölecek kıyamet gününde diriltileceksiniz
32- Yarattığı her şeyi güzel yapan yaratmaya da çamurdan başlayan O insan neslini bir nufteden hakir sudan yaptı Onu düzeltip tamamladı Bizzat kendi kudretinden Ona ruh koydu kulaklar gözler kalpler yarattı Şükrünüz pek az
78-3.4.5 Kıyamet gününü nasıl inkar edebilirsiniz
Biz yeryüzünü beşik gibi yapmadık mı Dağlarıda onun için kazık gibi kılmadık mı
Sizleri de çift halinde yarattık Uykunuzuda dinlenme aleti kıldık Geceyi bir örtü yaptık Gündüzü ise geçimi sağlama vakti kıldık Üstünüze yedi kat sağlam gök bina ettik Işığı bol olan güneş lambasını astık Rüzgarların sıkıştırıp yoğunlaştırdığı bulutlardan bol yağmur sularını yağdırdık O yağmur sularından taneleri otları Sarmaş dolaş bağ ve bahçeleri ve bir de ağaçları ortaya çıkaralım diye kıyamet günü muayyen bir vakit olarak tayin edilmiştir Sura üfürüleceği o kıyamet günü bölük geleceksiniz Gökler kapı kapı açılmış olacak Dağlar yürütülüp serap olacaktır cehennem bir gözetleme merkezi azgınların varacakları bir yerdir Orada milyonlarca yıl belki ebediyen kalacak İşledikleri amellere uygun olacaktır
4-10.11.12
Allah evletlarınız hususunda erkeğe kadının payının iki misli vermenizi emreder
İkiden fazla iseler malın üçde ikisi(3/2) onların Kadınsa yarısı (1/2) onun Ölenin çocuğu varsa anne babanın her birine bıraktığı malın altıda biri (1/6) düşer çocukları yoksa yanlız anna babası varis oluyorsa malın üçte biri (1/3) anasına gerisi babasına düşer Ölenin kardeşleri varsa annesinin hissesi altıda birdir (1/6) Bu hükümler ölünün borcu ödenip yaptığı vasiyeti yerine getirildikten sonradır Babalarınızdan ve Oğullarınızdan fayda bakımından hangisinin daha yakın olduğunu bilemezsiniz bunlar Allahın koyduğu Farzlardır Allah bilendir hikmet sahibidir görendir Çocukları yoksa geriye bıraktıkları malın yarısı Çocukları varsa bıraktıkları malın dörtte biri (1/4) sizindir Yapacakları vasiyet ve borçları ödendikten sonradır sizin çocuğunuz yoksa zevcelerinize bıraktığınızın dörtte biri (1/4)çocuklarınız varsa sekizde biri (1/8) onlarındır Yapacağınız vasiyet ve borç ödendikten sonradır Çocuğu ve Babası olmayan bir erkek veya kadının mirasına yan koldan konuluyorsa ölenin bir kız veya bir erkek kardeşi varsa bu kardeşlerin her birine altıda bir (1/6) hisse verilir Bundan fazla iseler üçte bir (1/3) hissede eşit olarak ortaktırlar Kimsenin zarar görmemesi gerekir Allah böyle emrediyor Allah bilendir Halimdir bunlar Allahın sınırlarıdır Allah kendisine ve Peygamberlerine itaat edenleri altından ırmaklar akan Cennetlere koyar Orada ebedi kalır en büyük kurtuluş budur
22-47 Senden azabın çabucak gelmesini isterler Allah vaadinden dönmez Bununla beraber Rabbinin katında bir gün sizin sayacaklarınızdan bin yıl (1000) gibidir
29-biz Nuhu milletine gönderdikte içlerin de bin seneden elli yıl eksik kaldı (950) sonunda onlar zulümlerini sürdürürken kendilerini tufan yakalıyı verdi biz Nuhu ve gemi arkadaşlarını kurtardık bunu âlemlere ibret yaptık
32-Allah gökten yere kadar her işi düzenleyip yönetir o işler bir günde ona yükselir o günün miktarı sizin saydıklarınızdan bin yıldır(1000) görülmeyeni de görüneni de bilen yegane galip olan çok esirgeyen Odur
15-Yeri de döşedik ve oraya sabit dağlar yerleştirdik Orada ölçülmüş her şeyden bitkiler bitirdik Orada sizin içinde besleyemediğiniz kimseler için de geçim sebebleri yarattık Hazinesi bizim katımızda olmayan hiç bir şey yoktur Biz onları bir ölçüye göre indiririz BİZ AŞILAYICI RÜZGARLAR GÖNDERDİK GÖKTEN SU İNDİRİP ONUNLA SİZLERİ SULADIK O SUYU SİZ TOPLAYAMAZDINIZ Elbette ve elbette dirilten ve öldüren biziz Gerçek varis olanda biziz Andolsun sizden önce geçenleri de biliriz gelenleride biliriz Rabbin onları toplayacaktır O hüküm ve hikmet sahibi bilendir
24-Allahın bulutları sürüklediğini bir araya toplayıp bir yığın haline getirdiğini görmedin mi görüyorsun yağmur bunların arasından çıkıyor Allah gökte dağ halindeki birikintilerden dolu indiriyor da dilediği kimseye bununla musibet veriyor dilediğinden de onu bertaraf ediyor Onun şimşeğinin parıltısı neredeyse gözleri çalıp kamaştırır Allah gece ile gündüzü arka arkaya çevirerek uzatıp kısaltıyor bütün bunlarda akıl sahipleri için birer ibret vardır Allah her hayvanı sudan yarattı bunlardan bazısı karnı üzerinde yürüyor bazısı iki ayağı üzerinde yürüyor Allah dilediği şeyi yaratır Allah her şeye kadirdir
21-O kafirler bitişik bir halde bulunan yerle göğü birbirinden ayırdığımızı her diri şeyi de sudan yarattığımızı görmediler mi Hala inanmıyorlar mı Yer İnsanları sarsmasın diye üzerinde sabit dağlar yarattık aralarında pek çok yollar yaptık ki gidebilsinler Göğü de korunmuş bir tavan yaptık Kafirler ise bunun alametlerinden yüz çeviriyorlar Geceyi gündüzü güneşi ve ayı yaratan odur Bunların hepsi kendi dairesi içinde yüzmektedir
16-Allah gökleri ve yeri hak olarak yarattı O onların koştuğu şeylerden yücedir İnsanı nufteden yaratmış bir bakarsın oda apaçık bir hasım kesilmiştir Hayvanlarıda o yarattı Bunlarda sizin için ısıtacak şeyler ve nice nice menfaatler vardır Onlardan kimini yersiniz O hayvanları getirirken salıverirken sizin için bir zevk bir güzellik var Onlar sizin ağırlıklarınızı yüklenir ve can zahmeti ile varabileceğiniz memleketlere götürürler rabbiniz çok esirgeyicidir çok merhamet edicidir
Sizin için atları katırları ve merkepleri binek ve süs hayvanı olarak yaratmış ve bilemeyeceğiniz daha neler neler yaratacak Yolun doğrusunu göstermek Allaha aittir ama ondan sapan da var Allah dileseydi hepinizi doğru yola iletirdi yukarıdan size yağmur indiren Odur onlardan içersiniz hayvanlarınızı içinde otlattığınız bitkiler de onunla biter Allah O su ile sizin için ekinler zeytin ve hurma ağaçları üzümler ve meyvaların her birinden nice rızıklar bitiriyor bunda düşünecek bir toplum için bir alamet var geceyi gündüzü güneşi ve ayı sizin hizmetinize O vermiştir Yıldızlarda onun emrine bağlıdırlar Bunların her birinde aklını kullanacak toplumlar için alametler var Yeryüzünde çeşitli renklerle yarattığı şeyleride bunda da öğüt alacak bir toplum için ibret vardır Taze et yiyesiniz ve giyip takınacağınız bir ziynet çıkarasınız diye denizi hizmetinize veren Odur Gemilerin denizde suyu yararak gittiklerini görüyorsun Bu yalnız Allahın fazlından aramanız ve ona şükretmeniz içindir YERYÜZÜNDE SARSILMAYASINIZ DİYE SABİT DAĞLAR İstediğiniz yerde suyu bulmanız ve gitmek istediğiniz yere varabilmeniz için nehirler ve yollar yarattı yeryüzünde daha bir çok alametler yarattı Yıldızlarla da insanlar yollarını bulurlar Hiç yaratan yaratmayana benzer mi iyice düşünmeyecek misiniz Allahın nimetlerini teker teker saymaya çalışırsanız sayamazsınız Allah çok bağışlayıcıdır çok esirgeyicidir
nazamarus
Jan 27 2008, 04:46 PM
KURAN
BİR SİSTEMLE YAZILMIŞTIR SİSTEMDE AYETLER BİRBİRİNE BAĞLANIYOR BU SÖZEL VE MATEMATİK OLARAK VARDIR 2 KURAN VARDIR AYNİ SÖZLERLE YAZILAN BUNLARI BİR ARAYA GETİRİNCE KONUYU NE YAŞANMIŞSA NE KONUŞULMUŞSA BİRE BİR ANLATIYOR VE YAŞIYORSUN
AŞAĞIDA YARATILIŞ AYETLERİNİ VAR KONU RAHAT ANLAŞILIYOR. SAYGILARIMLA
YARATILIŞ
Antolsun
biz insanı kuru bir çamurdan şekillenmiş bir balçıktan yarattık sonra şekil verdik meleklere de Âdeme secde edin dedik İblisten başka hepsi secde etti O secde edenlerden olmadı
O
zamanı
hatırla ki
Rabbin meleklere yeryüzünde bir halife yaratacağım dedi
Melekler
Orada fesat çıkaracak kan dökecek birisimi yaratacaksın Biz sana hamd ederek noksanlıklardan münezzeh bilerek tazim etmekteyiz dediler
Allah
Ben sizin bilemeyeceğiniz şeyleri bilirim Ben kuru çamurdan şekillenmiş bir balçıktan İnsan yaratacağım onu yapıp ruhumdan üflediğim zaman onun için hemen secdeye kapanın demişti Bunun üzerine meleklerin hepsi birden secde etti yalnız iblis kibirlenmiş kâfirlerden olmuştu o secde edenlerle birlikte olmaktan çekindi
Allah
Âdeme bütün isimleri öğretti o adlar ile anılan şeyleri meleklere gösterip sadıklarsınız bunların adlarını söyleyin buyurmuştu
Melekler
seni tenzih ederiz Bize öğrettiğin şeylerden başka bilgimiz yok sen her şeyi bilen hikmeti çok olansın dediler
Allah
Ey Âdem eşyalarının adlarını meleklere söyle Âdem her şeyi tam adı ile bildirince Size demedim mi yer ve göklerde gizli her şeyi bilirim Açıkladığınızı gizlediğinizi de buyurdu
Allah
ey iblis sen niye secde edenlerle birlikte olmadın bizzat kudretimle yarattığıma secde etmekten seni men eden nedir Böbürlendin mi yoksa yücelerden mi oldun buyurdu
İblis
kuru bir çamurdan şekillenmiş bir balçıktan yaptığın insana secde edemem Ben ondan daha üstündüm beni ateşten onu çamurdan yarattın ben çamur olarak yarattığın kişiye secde edermiyim Benden şerefli kıldığın kim oluyor bana haber ver beni kıyamet gününe insanların dirilecekleri güne kadar geciktirirsen antolsun ki pek azı olmak hariç kendime bağlarım dedi
Allah
sen bilinen vaktin gelip çatacağı güne kadar mühlet verilmişlerdensin çık buradan sen rahmetimden kovulmuşsun hesap gününe kadar lanetim senin üzerinedir defol git onlardan kim sana uyarsa cehennemde sizin cezanızdır Tam bir ceza İnsanların içinden gücünün yettiği kimseleri sesinle kaydır Onlara karşı süvarilerinle piyadelerinle yaygara çıkar haram kazandırarak mallarına zina yaptırarak evlatlarına ortak ol Onlara yalan vaatlerde bulun yalnız bir aldanış vaad et Benim gerçek kullarım var ya senin onlar üzerinde hiçbir hâkimiyetin yoktur Rabbin ise vekil olarak yeter
İblis
Rabbim madem sen beni azgınlığa mahkûm ettin bende buna karşılık onlara karşı senin doğru yolunda oturacağım önlerinden arkalarından sağlarından sollarından sokulacağım çoklarını şükredici bulmayacaksın
beni azdırmandan ötürü kudretine yemin ederim ki yeryüzünde günahları süsleyeceğim senin halis kulların hariç onların hepsini saptırıp azdıracağım
Allah
bu bana layık olan dosdoğru bir yoldur halis kullarıma hiçbir surette gücün yetmez bu doğrudur yerilmiş ve rahmetimden kovulmuş olarak çık oradan Antolsun Onlardan kim sana uyarsa cehennemi tüm sizden dolduracağım gerçeği söylüyorum cehennem onların hepsinin toplanacağı yerdir cehennemin yedi kapısı her kapı için ayrılmış bir zümre vardır
Allah
ey Âdem zevcenle birlikte cennete yerleşin ikiniz dilediğiniz yerden yeyin yalnız şu ağaca yaklaşmayın sonra
nefesinize zulmedenlerden olursunuz bu iblis senin ve eşinin düşmanıdır sizi cennetten çıkarmasın sonra zahmet çekersiniz senin açıkmaman çıplak kalmaman oradadır sen orada susamayacak güneşte yanmayacaksın
şeytan
Onlara ayıp yerlerini kendilerine göstermek için fısıldadı onu vesveselendirdi Ey Âdem seni bu ebedilik ağacına son bulmayacak saltanata dalalet edeyim mi Rabbinizin ağacın meyvesini yasak etmesinin sebebi birer melek haline gelmemeniz burada ebedi kalıcılardan olmamanız içindir yemin ederek size öğüt verenlerdenim dedi Bunun üzerine ikisi bundan yediler Ağaçtan tadıncalar kendilerine ayıp yerleri göründü ve cennetteki ağaçların yapraklarını üst üste koyarak örtünmeye başladılar şeytan ikisini de aldatarak mevkilerinden düşürdü Âdem Rabbine karşı geldi diye şaşırıp kaldı
Rableri onlara şöyle seslendi
ben ikinize de bu ağacı yasak etmedim mi Şeytan size apaçık düşmandır demedim mi Adem unuttu biz onda azim görmedik Derken Âdem Rabbinden bir takım kelimeler öğrendi Ona yalvardı Ey rabbimiz kendimize yazık ettik bizi bağışlamaz ve merhamet etmezsen kaybedenlerden olacağız dedi o da tövbesini kabul etti ona doğru yolu gösterdi
Allah şöyle buyurdu
birbirinize düşman olarak Hepiniz cennetten çıkın yeryüzüne inin bir süre orada yerleşip geçineceksiniz orada yaşar ölür ve dirilirsiniz benden bir doğru yol göstericisi bir hidayet geldiği zaman kim O kılavuzun izinden giderse benim hidayetime uyarsa o sapıklığa düşmez ve ahirette bedbaht olmaz ona asla korku tasa yoktur Kim benim zikrimden yüz çevirirse ona dar bir geçim ve ayetlerimize yalan diyerek inanmayanlar ateşe atılacak orada ebedi olarak kalacaklardır onu kıyamet günü kör olarak haşr ederiz o gün şöyle der Rabbim beni niçin kör olarak haşr ettin ben dünyada görüyordum Allah da sana ayetlerimiz geldi sen onları unuttun bugün öyle unutuluyorsun
sakınanlara
Selametle güven içinde cennete girin denir Biz onların kalplerindeki kini çıkarıp atarız onlar ırmakların başlarında tahtlar üzerinde karşılıklı oturan kardeşlerdir orada ne bir yorgunluk duyarlar ne oradan çıkarılırlar kullarıma haber ver ben bağışlayanım merhamet edenim azabımda çok acı bir azaptır
onlara
Âdemin iki oğlunun haberini doğru olarak anlat
Hani onlar Allaha yaklaşmak için iki kurban sunmuşlardı da birinin ki kabul edilmiş diğerinin ki kabul edilmemişti Kurbanı kabul edilmeyen diğerine Antolsun seni öldüreceğim deyince oda Allah sakınanlardan kabul eder Antolsun beni öldürmek için elini uzatırsan ben seni öldürmek için sana elimi uzatmam Âlemlerin Rabbi olan Allahtan korkarım dilerim ki kendi günahınla birlikte benim günahımı da yüklenesin cehennemlik olasın zulüm edenlerin cezası budur demişti Nefsi kardeşini öldürmeye çağırdı O da onu öldürdü zarara uğrayanlardan oldu Allah kardeşinin ölüsünü nasıl gömeceğini göstermek üzere ona yerleri eşleyen bir karga gönderdi Kardeşi bana yazıklar olsun kardeşimin ölüsünü gömmede şu karga kadar olamadım dedi pişman olanlardan oldu
nazamarus
Aug 8 2008, 01:30 AM
selam
kardeşler
Mucize
Kurandaki sırlar
Kuran da şaheser bir yazılım sistemi ile yazılmış hareket ediyor bir anlamda konuşuyor yani olayları anlatıyor bunu da sistemdeki anlamı varmış gibi gözüken ama şifre gibi duran harflerle yapıyor ANDOLSUN- ŞÜPHESİZ Kİ-MUHAKKAK –ALLAH- ÇÜNKÜ –İŞTE-DE Kİ- BİZ bunun gibi daha çok var harflerle hareket ettiriyor konular konu başlıkları var O ÖYLE BİR ALLAH Kİ -EY İMAN EDENLER -EY İNSANLAR-EY İSRAİL OĞULLARI- EY PEYGAMBER gibi daha çok var bağlantılar böyle bağlanıyor ben kilit sistemi diyorum bağlantılar önce ayetlerden başlıyor sonra konu başlıklarına geçiyor sonra sureler bağlanıyor birbirine ve anlaşılır rahat okunan bir sisteme geliyor bu bir olayı alıp yorumlamayı da ortadan kaldırıyor çünkü kuranın olayları anlattığını görüyorsun mesela 123 ayetlik bir sure 20 ayete düşebiliyor yani 20 tane olayın bir parçası anlatılıyor. Ayet numaraları da hesap işlerinin bulunmasına yarıyor ben sözel kısmıyla daha fazla uğraşıyorum maalesef meal musaflar da çok hata çıkıyor çünkü tesvirler söze karışmış ve cümleler devrik kullanıldığından uzun anlatımda cümlelerin yerlerinin değişmiş olduğunu görüyorsun yazacak çok şey var ama burada kesiyorum Aşağıda iki örnek sunuyorum bilgisi olan ve ilmi uğraşanla sohbet etmek isterim.
HUD ve AHZAP surelerini yazıyorum.
11 HUD SURESİ---123
Bismillahirrahmanirrahiym
1
Elif Lam Ra
Bu kuran ayetleri delillerle sağlamlaştırılmış sonra apaçık bildirilmiş hikmet sahibi ve her şeyden haberdar bulunan Allah tarafından başkasına ibadet etmemeniz için indirilmiş ben onun tarafından gönderilmiş sizi uyaran ve müjde veren bir peygamberim rabbinizden bağışlanma dileyin sonrada tövbe edin ki o da sizi takdir edilmiş bir zamana kadar güzel bir şekilde geçindirsin ve her iyi hareket sahibine fazlını versin yüz çevirirseniz O zaman başınıza gelecek büyük bir günün azabından korkarım Dönüşünüz Allaha O her şeye gücü yetendir
Haberiniz olsun ki
onlar Allahtan gizlenmek için göğüslerini büker İyi bilin ki elbiselerine büründükleri zaman dahi gizlediklerini de açığa çıkardıklarını da bilir O göğüslerin özünü bilen hanginizin daha güzel hareket edeceği hususunda sizi denemek için gökleri ve yeri altı günde yaratanın Arşı Bundan evvel su üstünde idi Yeryüzünde yaşayan her canlının rızkını veren Allah onların durduğu yerlerini de yumurtalık rahimlerdeki yerlerini de bilir Bunların hepsi apaçık bir kitaptadır
andolsun ki
Ölümden sonra yine diriltilecekseniz desen
O
kafirler
Bu söylediğin apaçık büyüden başka bir şey değil birde azaplarını sayılı bir müddete kadar geciktirsek onu alıkoyan sebep nedir derler
iyi bilin ki
onlara geleceği gün bir daha kendilerinden döndürülecek değil ve alaya aldıkları şey kendilerini sormuş olur kendisine tarafımızdan bir rahmet tattırıp da sonra bunu kendisinden çekip alsak O ümidini keser önceki nimetleri unutup nankör olur Fakat kendisine gelen bir sıkıntıdan sonra ona bir nimet tattırsak diyecek O şımarık ve böbürlenen Benden bütün sıkıntı geçti diyecek her iki durumda da sabredip güzel amellerde bulunanlar böyle değil Mağfiret ve büyük sevap bunlar içindir
2
(Ey Muhammed)
Belki de
sen
Müşriklerin Ona bir hazine indirilse Demelerinden dolayı sana vahiy olunanın bir kısmını yüreğin daralarak terk mi edeceksin Sen bir uyarıcısın
Allah her şeye vekildir
Yoksa
Kuranı kendisimi uydurdu diyorlar
De ki
sözünüzde doğru iseniz Allahtan başka çağırabildiklerinizi de yardıma çağırın hep birlikte onun benzeri on uydurulmuş sure getirin size cevap veremedilerse
bilin ki
kuran Allahın ilmiyle indirilmiş Ondan başka ilah yoktur Artık Müslüman oluyor musunuz
3
15 Kim dünya hayatını ve onun gösterişli zevklerini isterse onlara yaptıklarının karşılığını orada tamamen öderiz Ve onlar orada hiçbir zarara uğratılmazlar Bunlar öyle kimse ki ahirette kendilerine ateşten başka bir şey yoktur tüm yaptıkları boşa gitmiş Zaten bütün yaptıkları şeyler boştur
4
17 Rabbin katından açık bir belgesi bulunan ve Rabbinden bir şahidin izlediği ayrıca ondan önce de bir rehber ve rahmet olmak üzere Musa’nın kitabı elinde bulunan kimse inkarcılar gibi mi onlar Kurana inanır Topluluklardan Kuranı inkar edenin varacağı yer ateştir Seninde Kurandan bir şüphen olmasın Kuran Rabbinden gelen gerçektir
Fakat insanların çoğu iman etmezler
6
18 Allaha karşı yalan uydurandan daha zalim kim Onlar Rablerine arz edilecek ve şahitler bunlar Rablerine karşı yalan söyleyen diyeceklerdir
Haberiniz olsun
Allahın laneti zalimlerin üzerinedir O zalimler ki insanları Allahın yolundan alıkoyar ve onu eğriltmek ister ahireti de inkar ederler onlar yeryüzünde Allahı aciz bırakacak değil Kendilerini Allahtan kurtaracak yardımcıları yoktur uydurdukları putlar da kendilerinden kaybolup gitmiştir onlara kat kat azap edilir onlar dünyada hakkı işitmeğe tahammül etmez ve gerçeği görmezlerdi Ahirette en çok kayba uğrayan bunlar İman edip de yararlı işler yapanlara ve gönülden Rablerine itaat edenlere gelince bunlar cennetlik Onlar orada temelli kalacaklar Bu iki zümrenin hali Kör ve sağır ile gören ve duyan kimselerin durumuna benzer mi Hiç bunlar birbirine eşit olurlar mı Hala ibret almaz mısınız ?
7
25 Antolsun ki
biz Nuh’u da milletine gönderdik O şöyle demişti ben size açık bir uyarıcıyım Allahtan başkasına ibadet etmeyin ben hakkınızda acıklı bir günün azabından korkuyorum
Bunun üzerine
milletinden küfredenlerin ileri gelenleri Biz seni bizim gibi bir insan olarak görüyor ve sana bağlı olanları da ilk bakışta en düşüklerimizden başkasını görmüyor Hatta sizin yalancı olduklarınızı sanıyoruz
Nuh dedi ki
Ey milletim ya ben Rabbimden gelen apaçık bir mucize üzerinde isem bana kendi katından bir Rahmet vermiş de bu size gizli tutulmuşsa istemediğiniz halde onu size zorla mı kabul ettireceğiz Ey milletim bu tebliğlere karşılık olarak ben sizden bir mal istemiyorum Benim mükâfatım Allaha aittir iman edenleri de kovacak değilim Yoksa zalimlerden olurum onlar Rablerine kavuşacak Ey milletim ben onları kovarsam Beni Allahtan kim kurtarabilir Hiç de düşünmez misiniz ben sizi cahillik yapmakta olan bir millet olarak görüyorum Ben size Allahın hazineleri yanımda demiyorum gaybı da bilmem Ben bir meleğimde demiyorum Gözlerinizin hor gördüğü hakkında Allah onlara hiçbir hayır vermezde demem Onların içlerindekini en iyi bilen Allahtır
Ey
Nuh
bizimle uğraştın Bizimle olan bu uğraşınızda ileri de gittin doğru sözlü isen Tehdit ettiğini başımıza getir
Nuh dedi ki
Dileyince azabı Allah size getirir ve onu aciz bırakamazsınız sizi azdırmak istemişse ben size öğüt vermek istesem de faydası olmaz O sizin rabbiniz ve ona döndürüleceksiniz
8
35 Yoksa
sana Kuranı kendisi mi uydurdu diyorlar
De ki
onu uydurdumsa günahı benim boynumadır Ben ise işlediğiniz günahtan uzağım
9
36Nuh’a Senin milletinden iman etmiş olanlardan başkası asla inanmayacaktır Artık sen de onların yaptıkları işler yüzünden kederlenme nezaretimiz altında ve vahyimiz gereğince gemi yap ve zulüm edenler için benden af dileme onlar boğulacaklar Nuh gemiyi yapıyor Milletinin herhangi bir topluluğu yanından geçtikçe kendisiyle alay ediyorlardı Nuh onlara bizi küçük görürseniz bizde sizi küçük görürüz pek yakında perişan edecek azabın geleceğini ve devamlı bir azabın kimin başına konacağını bileceksiniz Nihayet emrimiz gelip de tandır kaynadığı zaman Nuh’a şöyle dedik Hayvanların her cinsinden Erkek ve dişi olmak üzere ikişer tane çifti ve üzerlerine boğulma emri hak edilenler müstesna aile halkını birde iman edenleri gemiye yükle Zaten beraberinde iman edenler pek azdı Nuh dedi ki Binin gemiye onun akması da ve durması da Allahın adıyla
Rabbim çok bağışlayıcı Çok esirgeyicidir Gemi onları dağlar gibi dalgalar içinde yüzdürüp götürüyordu
Nuh gemiden ayrı yerde bulunan oğluna
Ey oğulcağızım
sende bizimle beraber gel Kâfirlerle birlikte olma diye seslendi O beni sudan koruyacak dağa sığınırım Nuh Allahın rahmet ettikleri hariç hiçbir şey onun azabına karşı mani olamaz Ve aralarına bir dalga girdi boğulanlardan oldu Allah tarafından ey arz suyunu yut ey gök sende tut denildi Su çekildi ve iş bitirildi Gemide Cudi dağının üzerinde durdu Zulmeden millet yok olsun denildi
Nuh Rabbine dua edip dedi ki ey Rabbim oğlum benim ailemdendi senin sözün gerçek Sen hâkimlerin hâkimisin
Allah şöyle buyurdu Ey Nuh O senin ailenden değil o kötü bir iş yapmıştır bilmediğin bir şeyi benden isteme Sana cahillerden olmamanı tavsiye ederim
Nuh dedi ki Ey rabbim Bilmediğim bir şeyi senden istemekten sana sığınırım Sen beni bağışlamaz ve merhamet etmezsen hüsrana uğrayanlardan olurum
Denildi ki
Ey Nuh Sana ve gemide seninle beraber bulunanlardan türeyeceklere bizden bir selamet ve bereketlerle in Öyle ümmetlerde var ki onları bir zaman dünyada rızklarla faydalandıracak Sonrada Ahirette kendilerine bizden acıklı bir azap dokunacaktır
bunlar
gabya ait haberler Onları sana vahiy ediyoruz Bunları evvelce ne sen ne de milletin bilmezdi sabret kurtuluş Takva sahiplerinindir
10
50 Ad kavmine kardeşleri Hudu gönderdik onlara dedi ki Ey milletim Allaha kulluk edin Ondan başka hiçbir ilahınız yoktur Siz iftira ediyorsunuz Günah işlemeye devam ederek imandan yüz çevirmeyin Ey milletim Rabbinizden bağışlanma dileyin Sonrada ona tövbe edin ki size gökten bol bol rahmet yağdırsın kuvvetinize kuvvet katarak sizi çoğaltsın Ey milletim ben sizden bunun için bir ücret istemiyorum Mükâfatım beni yaratana ait anlamayacak mısınız
Onlar dediler ki
ey Hud sen bize apaçık bir mucize getirmedin Biz senin sözünle tanrılarımızı bırakmayız ve sana inanmayız Biz bu söylediğin şeyler için tanrılarımızdan bazıları seni çarpmış demekten başka bir şey diyemeyiz
Hud şöyle dedi
Allahı şahit tutarım size de şahit olsun ki Ben o Allahtan başka sizin ortak koştuklarınızdan uzağım bana hep birlikte istediğiniz tuzağı kurun sonra bana bir an bile müsaade etmeyin ben benimde sizin de Rabbiniz olan Allaha dayandım Yeryüzünde hiçbir canlı yoktur ki idare ve tasarrufu Allahın elinde bulunmasın imandan yüz çevirirseniz
bilin ki
size neyi bildirilmek için gönderildim ise Onları bildirdim Rabbim sizin yerinize başka bir millet getirir ve siz ona hiçbir şekilde zarar veremezsiniz rabbim her şey üzerinde koruyucu ve gözetleyicidir Azap emrimiz gelince Hud ile birlikte bulunan imanlıları rahmetimizle kurtardık ve onları çetin bir azaptan koruduk Ad milleti Rablerinin ayetlerini inkâr etti Peygamberlerine karşı geldi ve her inatçı zorbanın emrine uydu hem bu dünyada hem Ahrette lanete uğratıldı
Haberiniz olsun
Ad milleti Rablerini inkâr etti Gözünüzü açın ki Hudun milleti Ad Allahın rahmetinden uzak kaldı
11
61 Semud milletine de kardeşleri Salih’i gönderdik
Ey milletim Allaha kulluk edin ondan başka İlahınız yoktur O sizi topraktan yarattı ve orada ömür geçirmeye memur etti ondan bağışlanma dileyin sonra tövbe edin Rabbim size çok yakın O duaları kabul edendir
Ey
Salih
sen bundan önce aramızda hakkında iyi ümitler beslediğimiz biriydin Şimdi atalarımızın taptığı şeylere tapmaktan vazgeçirmek mi istiyorsun biz senin davet ettiğin şeyden şüphe içindeyiz
Salih dedi ki
ey milletim Rabbimden gelen apaçık bir mucize üzerinde isem ve bana kendi katından bir Rahmet vermiş ise ben Allaha isyan ettiğim taktir de beni ondan kim kurtarabilir Demek siz ziyandan başka bir şey bana kazandırmayacaksınız
Ey milletim şu dişi deve size bir mucize Onu bırakın Allahın Arzında otlayıp gezsin ona fenalık edip dokunmayın yoksa hemen azaba uğrarsınız Yine de Devenin ayaklarını keserek onu öldürdüler O zaman Salih Memleketinizde üç gün daha yaşayın Sonra yok olacaksınız bu yalan denmesine imkan olmayan bir tehdit Azap emrimiz gelince Salih’i ve
Onunla beraber
inananları tarafımızdan bir rahmet ile o günün rezilliğinden kurtardık senin Rabbin çok kuvvetli her şeye galiptir O zalimleri ise korkunç bir gürültü yakalayıverdi de yurtların da çöküp yok oldular Sanki orada hiç oturmamışlardı Semud milleti Rablerini inkar etmişlerdi Bilin ki Semud milleti Allahın Rahmetinden uzaklaştı
12
69 Antolsun
elçilerimiz İbrahim’e evlat müjdesi ile geldi Selam sana dediler O da size de Selam dedi ve hemen gidip kızartılmış bir buzağı getirdi İbrahim yemeğe el uzatmadıklarını görünce onların halleri hoşuna gitmedi ve içine bir korku düştü Onlar korkma biz lut milletine gönderildik O ara hizmette bulunan İbrahim’in hanımı güldü
Bunun üzerine
bizde ona İshak’ı ve İshak’ın arkasındanda Yakup’u müjdeledik İbrahim’in hanımı dedi ki Ben mi doğuracağım Ben kocakarı kocamda bir ihtiyar iken mi bu şaşılacak bir şey
Ey
ev halkı Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olmuşken Allahın işine mi şaşırıyorsunuz
O hamde layık lütuf ve insaniyle yücedir İbrahim’in korkusu yatışıp müjde kendisine ulaşınca Lut milleti hakkında elçilerimizle tartışmaya girişti İbrahim çok içli yumuşak huylu ve kendisini tamamen Allaha vermiş bir kimseydi Melekler
Ey
İbrahim bundan vaz geç Rabbinin emri geldi onlara geri çevrilmesi imkansız bir azap gelecektir
13
Elçilerimiz Lut’a gelince kederlendi bu yüzden çok sıkıldı Bu çok zor gün dedi Milleti kendisine doğru koşarak geldi Onlar önceden de kötü şeyler yaparlardı Ey Milletim bunlar kızlarım Sizin için kızlar daha temiz Allahtan korkun beni misafirlerim önünde küçük düşürmeyin İçinizde aklı başında bir adam yok mu
Dediler ki
senin de bildiğin gibi bizim senin kızlarında hiç hakkımız yoktur Sen ne istediğimizi bilirsin Lut Keşke size yetecek bir kuvvetim veya sığınabilecek sağlam bir kalem olsaydı
Ey lut biz Rabbinin elçileriyiz Onlar sana asla dokunmaz Sen hemen geceleyin ailenle beraber yola çık İçinizden karın hariç kimse geri kalmasın milletine isabet edecek olan azap Ona da gelecek Onların helak vakti sabah vaktidir Sabah da yakın değil mi Azap emrimiz gelince o memleketin üstünü altına getirdik ve üzerlerine Rabbinin katından işaretlenmiş ateşte pişirilip istiflenmiş çamurdan taşları yağdırdık Bu senin ümmetinin zalimlerinden uzak değildir
14
84 Medyen de kardeşleri Şuayb’ı gönderdik onlara dedi ki Ey milletim Allaha kulluk edin Ondan başka ilahınız yoktur ölçüyü ve tartıyı noksan tutmayın ben sizi bolluk ve bereket içinde görüyorum
Bununla beraber
hileye devam ederseniz ben sizi kuşatacak olan bir günün azabından korkuyorum
Ey milletim ölçekte ve tartıda adaleti yerine getirin İnsanların mallarını eksik vermeyin Yeryüzünde fesat çıkararak kötülük yapmayın inanmış kimseler iseniz Allahın bıraktığı sizin için daha hayırlı Ben sizin üzerinizde bir gözetleyici değilim
Onlar dediler ki
Ey
Şuayb
Babalarımızın taptığını bırakmamızı emreden veya mallarımızı dilediğimiz gibi kullanmamızı meneden senin namazın mı sen halim ve aklı başında bir adamsın
Ey milletim Rabbimden bir delilim olduğunu ve bana katından güzel bir rızık verdiği halde Ona karşı gelebilir miyim söylesenize Size yasak ettiğim şeyleri yaparak size aykırı davranmak istemiyor gücümün yettiği kadar ıslah etmek istiyorum Başarım yalnız Allah ile Sadece ona tevekkül ettim ve yalnız ona yönelirim
ey milletim Bana karşı gelmeniz Nuh milletinin yahut Hud milletinin ve yahut Salih milletinin başına gelen musibetlerin bir benzerini sakın sizin başınıza getirmesin Lut milleti de zaman ve yer bakımından sizden uzak değil Rabbinizden bağışlanma dileyin Sonra tövbe edip Ona sığının Rabbim çok merhametlidir
Ey
Şuayb
söylediğin sözlerin çoğunu anlamıyoruz ve seni aramızda zayıf görüyoruz kabilen olmasaydı seni taşlar öldürürdük zaten senin bize karşı bir üstünlüğün yok
Ey milletim Benim kabilem size göre Allahtan daha aziz mi ki beni aşiretim için öldürmüyor da Allahı bırakıp değersiz bir şey addediyorsunuz Rabbimin ilmi bütün yaptıklarınızı kuşatıcıdır
Ey milletim elinizden ne geliyorsa yapın Bende yapacağım Yakında kendisini perişan edecek azabın kime geleceğini ve yalancının kim olduğunu öğreneceksiniz O azabı gözetleyin bende sizinle birlikte gözetliyorum emrimiz gelince Şuayb’ı ve beraberindeki iman edenleri katımızdan bir rahmetle kurtardık Zulüm edenleri ise bir çığlık tuttu ve yurtlarında diz üstü çöke kaldı Sanki yurtlarında hiç yaşamamışlardı Bakın Semud milleti Allahın rahmetinden nasıl uzaklaştıysa Meyden milleti de öyle uzaklaştı
15
96 Antolsun ki firavun ve erkanına Musa’yı apaçık bir delil ve mucizelerimizle gönderdik Fakat firavunun emrine uydular Halbuki firavunun emri hak değildi Firavun kıyamet gününde milletine öncülük ederek onları ateşe götürecek O varılan yer ne kötü bir yerdir Onlar hem burada lanete uğradı hem de kıyamet gününde Onlara verilen bu vergi ne kötü bir vergidir
16
100 Bu sana anlattıklarımız memleketlerin başından geçenler Onların bazısı hala duruyor bazısı da biçilmiş ekin gibi yok olmuş Biz onlara zulüm etmedik fakat onlar kendi kendilerine zulüm ettiler Rabbinin emri gelince Allahı bırakıp da taptıkları Kendilerinden hiçbir şeyi savamadı ve zararlarını arttırmaktan başka bir işe yaramadı Rabbin zulüm eden şehirlerin halkını yakalayınca böyle yakalar onun cezalandırması çok acı ve şiddetlidir Bunda ahiret azabından korkanlar için ibret vardır O gün bütün insanların bir araya toplanacağı görülecek bir gündür Biz onu sayılı bir müddet için geriye bırakıyoruz O gün gelince Allahın izni olmadan hiç kimse konuşamaz insanlardan bir kısmı bedbaht bir kısmı da mesut Bedbaht olanlar cehennemde Orada çok feci nefes alıp vermeleri vardır Gökler ve yeryüzü durdukça cehennemde ebedi olarak kalacaklar Rabbinin dilediği başka Rabbin dilediğini hemen yapandır Mesut olanlar ise cennette Rablerinin dilemesi bir yana ahiretin gökler ve yeri durdukça orada ebedi kalırlar Bu bitmez tükenmez lutuftur
17
109 Ey peygamber Şunların taptıklarının şüphen olmasın Önceden babaları nasıl tapıyorlarsa onlarda tıpkı öyle tapıyor Bizde onların hisselerini eksiksiz olarak vereceğiz
Antolsun
biz Musa’ya Tevrat’ı verdik onun hakkında da ihtilafa düşüldü rabbinden bir söz olmasa aralarında çoktan hüküm verilmiş cezaları görülmüştü onlar Kurandan yana tereddüt ve şüphe içinde Rabbin her birinin amellerini tam olarak verecektir
O bütün yaptıklarınızdan haberdardır
sen beraberinde tövbe edenlerle beraber emir olunduğun gibi dosdoğru hareket et aşırı gitmeyin Allah bütün yaptıklarınızı kemaliyle görücüdür birde zalimlere meyletmeyin Aksi halde size Ateş dokunur Allahtan başka yardımcınızda yoktur Sonra ondanda yardım göremezsiniz
18
Gündüzün iki tarafında ve gecenin yakın saatlerinde gereği gibi namaz kıl bu güzellikler günahları giderir Bu ibretle düşünenlere bir öğüttür Sabret zira Allah iyi hareket edenlerin mükafatını zayi etmez
19
116 Sizden önceki nesillerin akıllıları yeryüzünde bozgunculuğa engel olmaları gerekmez miydi Fakat onlar arasında kurtardıklarımız pek azdır Zalim olanlar ise kendilerine verdiğimiz refahın ardına düşüp şımardı günahkâr oldu Halkı ıslah edici olsalar rabbin o şehirleri haksız yere yok etmezdi
20
Rabbin dileseydi bütün insanları tek bir ümmet yapardı fakat onlar ihtilaf edip durmakta Rabbinin rahmetine mahzar ettikleri müstesna Allah insanları bunun için yaratmış Böylece rabbinin cehennemi hep insanlardan ve cinlerden dolduracağım sözü yerine gelmiştir
21
120 Peygamberlerin haberlerinden senin kalbini sağlamlaştıracak her şeyi sana anlatıyoruz Bunda da sana hak ve müminlere bir öğüt ve bir ihtar gelmiştir
İman etmeyenlere
De ki
Yapmakta olduklarınıza devam edin bizde gerekeni yapacağız Siz bekleyin bizde bekliyoruz Göklerin ve yerin gaybı(sırrı) Allahındır Bütün işler Ona döndürülür Öyle ise Ona ibadet et ve Ona güvenip dayan Senin rabbin yapmakta olduğunuz şeylerden habersiz değildir
90-33 AHZAP SURESİ---73
1
33 Ey
peygamber
Kafirler ve Münafıklara itaat etme Sana rabbinden ne vahiy olunuyorsa ona uy Allaha güvenip dayan sana vekil olarak Allah yeter
2
33 Allah bir adamın göğsünde iki kalp yaratmamıştır Kendilerinden zıhar yaptığınız karılarınızı analarınız kılmadığı gibi evlatlıklarınızı da (öz) evlatlarınız gibi kılmadı Bu sizin ağzınızdaki sözünüz O çocukları babalarına nispetle çağırın Bu Allah katında daha doğru babalarını bilmiyorsanız onlar dinde kardeşleriniz ve dostlarınızdır Bununla beraber hata ettikleriniz de size bir günah yok kalplerinizin kasti olanın da günah vardır
Allah çok bağışlayıcı çok esirgeyicidir
3
33 Peygamber müminlere öz nefsinden evla zevceleri anaları hükmündedir Akraba olanlar da Allahın kitabında birbirlerine diğer müminlerden ve muhacirlerden daha yakındır Ancak dostlarınıza herhangi bir iyilikte bulunabilirsiniz Bunlar kitapta yazılıdır
4
33 Hatırla ki
bir vakit
Biz peygamberlerden söz almıştık Senden de Nuh dan da İbrahim’den de Musa’dan da Meryem oğlu İsa’dan da Onlardan sağlam bir söz aldık Ta ki Allah o sadıklara sadakadlarını sorsun(tebliğ ve vazifelerini getirme hususunda)
Kafirler için ise acıklı bir azap hazırladık
5
33 Ey
iman
edenler
Allahın üzerinizdeki bunca nimetini hatırlayın
Hani
(hendek savaşı) düşman orduları size saldırmıştı da onlara karşı bir rüzgar ve sizin görmediğiniz ordular göndermiştik
Allah bütün yaptıklarınızı hakkiyle görendir
O vakit
kafirler hem üstünüzden hem de altınızdan size gelmişlerdi O zaman gözler yılmış yürekler gırtlaklara dayanmıştı Allaha karşı çeşitli zanlarda bulunuyordunuz orada müminler imtihan olunmuş ve şiddetli bir sarsıntı ile sarsılmışlardı
O vakit
münafıklarla kalplerinde bir maraz olan bir gurup Allah ve resulü bize aldanıştan başka bir şey vaat etmemiş Ey Medine halkı burası sizin duracağınız yer değil hemen evlerinize dönün demişlerdi Onlardan bir kısmı da evlerimiz açık hırsızlardan korkuyoruz diyor peygamberden izin istiyor evleri açık değil sırf kaçmak istiyorlardı her tarafından evlerine girilmiş olup da sonra kendilerinden küfre dönüş istenilse bunu hemen yapar ve bunda pek az duraklarlardı bundan evvel arkalarını dönmeyeceklerine dair söz vermişlerdi Allaha verilen söz ise sorumluluğu gerektirir
De ki
ölmekten veya öldürülmekten kaçıyorsanız kaçmanız size asla fayda vermez Fayda verse bile pek az geçinirsiniz
De ki
Allah size bir azap dilerse ondan sizi koruyacak yahut size bir rahmet dilerse ona mani olacak kim Onlar kendilerine Allahtan başka hiçbir yardımcı bulamazlar
Muhakkak ki
Allah içinizden insanları peygambere alıkoyanları ve kardeşlerine bize gelin peygamberi bırakın diyenleri biliyor Bunlardan pek azı harbe gelir Size yardım hususun da pek cimri kimse olarak gelirler
Hele kendilerine düşman korkusu gelince ölüm baygınlığına düşen kimse gibi gözleri dönerek sana baktıklarını görürsün
Nihayet
O korku gidince mala düşkünlük göstererek keskin dilleri ile sizi ayıplar size eziyet verirler Onlar iman etmemiş Bundan dolayı Allah onların amellerini hiçe indirmiştir
Bu Allaha göre kolaydır
Münafıklar düşman birliklerinin (Medine etrafından) gitmediklerini sanıyorlardı O birlikler bir kez daha gelseler bunlar isterlerdi ki çöller de bedeviler için de bulunup size ait haberleri sorsun İçiniz de kalacak olsalar dahi pek az savaşırlar
Allahın Resulünde sizin için Allahı ve Ahiret gününü arzulayan ve çok zikredenler için pek güzel bir örnek vardır
Müminler düşman ordularını görünce işte Allahın ve Resulünün bize vaat ettiği zafer Allah ve peygamberi doğru söylemiş dediler Bu onların imanlarını ve teslimiyetlerini arttırdı Müminler içinde Allaha verdikleri sözde sadakat gösteren nice erkekler var onlardan kimi adağını ödedi Kimi de bunu bekliyor Onlar hiçbir şekilde verdikleri sözü değiştirmediler Allah sözlerinde duranları sadakatları sebebiyle mükafatlandıracak münafıkları da dilerse azaplandıracak veya tövbelerini kabul buyuracak
Şüphesiz ki
Allah çok bağışlayıcı çok merhametlidir
Allah O kafirleri hiçbir hayra eremedikleri halde öfkeleriyle geri çevirdi Allah savaşta (rüzgar ve meleklerle) yardımı yetti
Allah çok güçlü her şeye galiptir
Kitap ehlinden olup da kâfirlere yardım edenleri de Allah kalplerine korku düşürerek kalelerinden indirdi Bir kısmını öldürüyor bir kısmını da esir ediyordunuz Onların arazileri yurtları malları birde henüz ayak basmadığınız toprakları size miras kıldı
Allah her şeye kadirdir
6
33 Ey
peygamber eşlerine
De ki
siz dünya hayatını ve onun süsünü arzu ediyorsanız gelin size boşanma bedellerini vereyim de hepinizi güzellikle boşayayım Yok Allahı resulünü ve ahiret yurdunu diliyorsanız şüphesiz ki
Allah içinizden güzel hareket edenler için büyük bir mukafat hazırlamıştır
Ey peygamber hanımları
içinizden
kim açık bir terbiyesizlik ederse onun azabı iki kat arttırılır Bu Allaha göre pek kolaydır
sizden
kim Allaha ve peygamberine itaat eder iyi iş ve hareketlerde bulunursa ona da mükafatını iki kat verir hem ona güzel bir rızık hazırlamışızdır
Ey peygamber hanımları
siz diğer kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz Allahtan korkuyorsanız yumuşak söz söylemeyin ki kalbinde fenalık bulunanlar tamah etmesin güzel ve ciddi söz söyleyin Evinizde oturun evvelki cahiliyet yürüyüşü gibi yürümeyin Namazı dosdoğru kılın zekâtı verin Allaha ve resule itaat edin
Ey Ehlibeyt (peygamber ailesi)
Allah sizden sadece günahı gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor evlerinizde okunan Allahın ayetlerini ve hikmeti hatırlayın
Şüphesiz ki
Allah her şeyin sırrını bilir bütün yapılanlardan haberdardır
7
33 Müslüman ve Mümin ibadete devam eden sadık ve sabreden sadaka veren ve Oruç tutan ve ırzlarını koruyan Allahı çok zikreden erkekler ve kadınlar var ya Allah bunlara bir mağfiret ve büyük bir mükafat hazırlamıştır
8
33 peygamber bir işe hüküm verdiği zaman mümin bir erkekle mümin bir kadın için kendi işlerinden dolayı Allahın peygamberinin hükmüne aykırı olanı seçme hakkı yoktur Kim Allaha resulüne isyan ederse açık bir sapıklık etmiş olur
9
33O
zamanı
hatırla ki
Allahın kendisine nimet verdiği senin de kendisine lütufta bulunduğun Zeyd’e Zevceni nikahın da tut diyor nefsin de Allahın açığa vuracağı şeyi gizliyor insanların dedikodusundan korkuyordun asıl korkman ve çekinmen gereken Allahdı
madem ki
Zeyd O kadından ilişiğini kesti biz onu sana zevce yaptık ki müminler evlatlıkları zevceleri ile ilişkilerini kestiklerin de onlarla evlenmek kendileri için bir günah teşkil etmesin Allahın emri yerine getirilmiştir Allahın peygamber için takdir ettiği şey de peygambere hiçbir vebal yoktur Bundan önce gelen peygamberler hakkında da Allahın sünneti (kanunu) böyledir O peygamberler ki Allahın gönderdiğini tebliğ eder Ondan korkar ve Allahtan başka kimseden korkmazlardı
Allah hesap görücü olarak yeter
10
33 Muhammed erkeklerimizden hiç birinin babası değil fakat Allahın resulü ve peygamberlerin sonuncusudur
Allah her şeyi hakkiyle bilendir
11
33 Ey
iman
edenler
Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize melekleri ile rahmet eden Allahı çok zikredin Onu sabah akşam tespih edin ve yüceltin O müminlere çok merhametli kendisine kavuşacakları gün Allahın müminlere edeceği sağlık dileği Selam ve onlar için çok şerefli mükafat hazırlamıştır
12
33 Ey
peygamber
biz seni bir şahit bir müjdeleyici bir korkutucu ve Allahın izniyle Ona ibadete davetçi ve nur saçan bir kandil olarak gönderdik Allahtan kendilerine büyük bir mükafat olduğunu müminlere müjdele Kafirlere ve münafıklara boyun eğme Onların eziyetlerine aldırış etme Allaha güvenip dayan vekil olarak yeter
13
33 Ey
Müminler
Mümin kadınları nikahlayıp da sonra kendilerine dokunmadan onları boşadığınız için üzerlerine sayacağınız bir iddet yoktur Bu takdir de onlara hemen nikah halkalarını verip kendilerini güzel bir şekilde boşayın
14
33 Ey
peygamber
mihirlerini verdiğin zevceleri Allahın sana ganimet olarak verdiklerinden sahip bulunduğun cariyeyi seninle beraber hicret eden amcakızlarını halakızlarını teyzekızlarını birde kendisini peygambere hibe eden peygamberin de onu almak istediğini helal kıldık Öbür müminlerin zevceleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında kendilerine takdir ettiğimiz hükümleri ve hakları bildirdik ki sana hiçbir darlık dokunmasın
Allah çok bağışlayıcıdır çok merhametlidir
(Resulüm) Zevcelerinden dilediğini boşarsın dilediğini tutarsın Kendilerinden uzak durduğun kadınlardan arzu ettiğini tekrar yanına alman da senin için bir günah yoktur Onların gözlerinin aydınlanıp kederlenmemelerine ve kendilerine verdiğin şeylerle hepsinin hoşnut olmalarına en elverişli budur
Allah kalplerinizdekini bilir Allah bilen halimdir
Sana Bu zevcelerden başka kadınlar ve Güzellikleri hoşuna gitse bile Bunları başka hanımlar ile değiştirmen de helal değildir Ancak mülkiyetine geçen cariye müstesna
Allah her şeye gözcü bulunuyor
15
33Ey
iman
edenler
bundan sonra peygamberin evlerine yemeğe davet olunmaksızın vaktini de gözetmeksizin girmeyin Yemeği yediğinizde de dağılın Söz dinlemek veya sohbette bulunmak içinde girmeyin bu peygambere eza veriyor
Birde
zevcelerine bir şey soracağınız vakit de perde arkasından sorun Böyle yapmanız hem sizin kalpleriniz hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır Sizin Allahın resulüne eza vermeniz doğru olmadığı gibi vefatından sonra zevcelerini nikah etmeniz de hiçbir zaman caiz olmaz Bu Allah katında çok büyük bir günahtır bir şeyi açıklasanız da gizleseniz de Allah her şeyi bilir
16
33 Peygamberin hanımlarına babaları oğulları kız kardeşlerinin oğulları din kardeşlerinden olan kadınlar ve sahip oldukları hakkında bir günah yoktur
Allahtan korkun her şeye şahit bulunuyor
17
33 Şüphesiz ki
Allah ve Melekleri peygambere salat ederler
Ey
iman
edenler
sizde ona salat edin ve gönülden teslim olun Allah resulüne eziyet edenlere dünya ve ahrette lanet etmiş Onlara pek hor düşürücü bir azap hazırlamıştır
19
33 Erkek müminlerle kadın müminlere işlemedikleri bir günahla eziyet edenler açık bir günah yüklenmişlerdir
20
33 Ey peygamber
hanımlarına kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle örtülerine sarılsın Bu onların iffetli tanınıp eziyet edilmemelerine daha uygundur
Allah çok bağışlayıcıdır çok merhametlidir
21
33 Antolsun
münafıklar kalplerin de şehvet hastalığı bulunanlar ve şehir de fena haber yayanlar bu hallerinden vaz geçmezlerse seni onlara musallat ederiz Sonra seninle o şehir de az bir zamandan fazla komşu olamaz kovulmuş olarak nerede ele geçirilirse yakalanır ve öldürülürler Bu Allahın daha evvel geçen münafıklar hakkında da kanunu Allahın adaletini değiştirmeye asla imkân bulamazsın
22
33 İnsanlar sana kıyametin ne zaman kopacağını soruyorlar
De ki
Onun ilmi Allahın katında Olur ki kıyamet yakında meydana gelir
23
33 Allah kafirleri rahmetinden kovmuş onlara şiddetli bir ateş hazırlamıştır Kendileri orada ebedi olarak kalır ne bir dost ne de bir yardımcı bulabilirler O gün yüzleri ateş için de evrilip çevrilirken Eyvah bize keşke Allaha peygambere itaat etseydik diyecekler Ey Rabbimiz bizler reislerimize ve büyüklerimize uyduk Onlarda bizi yanlış yola götürdü Ey Rabbimiz onlara azabın iki katlısını Ve büyük bir lanetle rahmetinden kov derler
24
33Ey
iman
edenler
Sizde Musa’yı incitenler gibi olmayın Nihayet Allah onu dediklerinden temize çıkardı O Allah katında şerefli idi
Ey
iman
edenler
Allahtan korkun ve doğru söz söyleyin Ki işlerinizi iyiye götürsün ve günahlarınızı bağışlasın kim Allaha ve Resulüne itaat ederse o büyük bir kurtuluşa ermiştir
25
33Biz emaneti göklere yere ve dağlara teklif ettikte onlar bunu yüklenmekten çekindi ve korktu onu insan yüklendi o çok zülüm kar ve çok cahildir
26
33 Allah münafıkların erkeğine ve dişisine müşriklerin de erkeğine ve dişisine de azap edecek erkek müminlerle kadın müminlerin de tövbelerini kabul edecektir
Allah çok bağışlayıcı çok merhametlidir
KURANIN
İÇİNDEKİ SURELERDEN
ANLATILAN KONULARDAN BAZI KISIMLAR
Kafirler
Cinleri Allaha Ortak koştu Allah cinleri yaratandır
Birde
bilgileri olmadan Allahın oğulları ve kızları olduğunu uydurdular Eşi olmasına imkan yokken nasıl çocuğu olabilir Her şeyi o yaratmış Rabbiniz olan Allah bu Ona kulluk edin Gözler onu görmez O bütün gözlere ihata eder Size Rabbinizden açık deliller gelmiştir kim görürse kendi lehine kimde görmezse kendi aleyhinedir Ben sizin bekçiniz değilim
işte
ayetleri böylece çeşit çeşit açıklarız Ta ki sen çok okumuşsun desinler
Biz
kuranı anlayanlara beyan ederiz Kendisinden başka tapacak olmayan Rabbinden sana vahyolunana uy Allaha ortak koşanlardan da yüz çevir Allah dileseydi Onlar Ortak koşmazlardı
seni
Onlar üzerinde bir gözcü yapmadık onların vekili de değilsin Onların Allahtan başka taptıkları şeylere sövmeyin ki Onlarda bilgisizlikle aşırı gidip Allaha sövmesinler kendilerine istedikleri gibi bir ayet gelir ise Ona iman edeceklerine Allaha yemin ettiler
de ki
Ayetler Allahın nezdindedir
biz onların gönüllerini gözlerini ters çevirdik evvelce ona iman etmedikleri gibi O geldiği zaman da iman etmeyeceklerinin farkında değil misiniz kendilerini azgınlıkları içinde şaşırmış oldukları halde bırakırız onlara Melekleri indirseydik Ölüler kendileriyle konuşsaydı Bütün varlıkları karşılarında toplayarak senin söylediklerinin doğruluğuna şahit ve kefil gösterseydik Onlar Allah dilemedikçe iman edecek değillerdi
fakat onların çoğu bilmezler
Biz her Peygambere İnsan ve Cin şeytanlarını Musallat yaptık O şeytanlar aldatmak için birbirlerine yaldızlı bir takım sözler telkin eder Birde Ahirete inanmayanların gönülleri meyletsin Ondan hoşlansın ve işlemekte oldukları suçları onlar da işlesin diye öyle yaparlar Rabbin dileseydi bunu yapamazlardı onları uydurdukları yalanlarıyla baş başa bırak
de ki
Size açıklanmış bir halde O Kuranı indiren Allah dışında başka bir hakem mi arayacakmışım Kendilerine kitap verdiklerimiz bilir ki Kuran Rableri katından hak olarak indirilmiştir sakın şüpheye düşenlerden olma Rabbinin sözleri doğruluk ve adalet yönünden tamam oldu Onun kelimelerini değiştirecek yoktur yeryüzünde bulunana insanların çoğunluğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırır onlar zandan başka bir şeye uymaz yalan söylerler
şüphesiz
Rabbin yolundan sapanları ve doğru yolda olanları en iyi bilendir
34-50 İlk yaratılış bizi aciz mi bıraktı Hayır onlar yeniden yaratılmaktan şüphe içindedir
Antolsun ki
insanı biz yarattık ve nefsinin ona ne vesveseler verdiğini de biliriz biz ona şah damarından da yakınız Biri sağ tarafta biri sol tarafta oturan iki meleğin insanın yaptıklarını yazmakta olduklarını hatırla İnsan ne söz atarsa yanında hazır bir gözcü vardır
Ey insan
Bir gün ölüm sarhoşluğu gelir bu öteden beri kaçtığın şeydir
Sura üfürülür bu geleceği söz verilen gündür
O gün herkes beraberinde bir sürücü ve beraberinde bir şahit olduğu halde mahşere gelir ona sen bundan gafildin senden gaflet perdesini kaldırdık bugün görüşün keskin buyurulur Beraberindeki melek Bu yanımdaki hazır
Allah Hep inkar eden iyiliklere boyuna engel olan zalim şüpheci nankörü atın cehenneme Bu Allah ile başka bir ilah edinen Haydi atın şiddetli azabın içine Yanında ki şeytan Rabbimiz onu ben azdırmadım kendisi derin bir sapıklık içindeydi Allah Benim huzurumda çekişmeyin önceden bu azabı bildirmiştim katımda söz değişmez Ben kullara asla zulüm etmem
O gün
cehenneme Doldun mu deriz O daha var mı?
Cennet de Allaha karşı gelmekten sakınanlara uzak olmayarak yaklaştırılmıştır
bu cennet Allaha dönen Onun emirlerine riayet eden görmediği halde Rahmandan korkan ona yönelmiş bir kalple gelen kimselerin hepsine vaat edilen yerdir Onlara Selametle girin oraya sonsuzluk günü budur Onlar orada dilediklerini bulur katımızda fazlası da vardır
İlle Cihad
Aug 8 2008, 08:35 AM
Vallahi bu kadar uzun kopyala yapıştır yazıyı okuyacağıma, oturur gökyüzünü seyrederim daha iyi.
ayetleri buraya yazmana ne gerek vardıki kardeşim, Ahzap ve Hud suresini okuyun desende olurdu.
bu kadar uzun yazıyı görünce şahsım adına hiç okuyasım gelmiyor. eminim benim gibi düşünenler az değildir.
Teşekkürler
Aug 8 2008, 09:12 AM
<#thank#>
mesdo
Aug 8 2008, 09:13 AM
bismillah
sevgili nazamarus
teşekkürler
makalenizi kopyaladım
inşaALLAH detaylı bir şekilde okuyup incalayeceğim
İlle Cihad
Aug 8 2008, 09:33 AM

Hasbinallah .....
hanefi
Aug 8 2008, 10:16 AM
S. A.
Lafım kimselere değil. Ordan-burdan. Ne alaka deyen kardeşlerdende özür dilerim.
Rahmetli Yunus Emre, Mesneviyi okuyunca (kendince) uzun demiş ve '' Ete kemiğe büründüm. Yunus olarak göründüm''
Edip Yüksel ta...1985 te Denizli de asker arkadaşımdı. Ondan hep Kur an daki 19 mucizesini ve 19 un sırlarını bilmem kaçkere dinledim. O gün için etkilendimde. Şimdi Edip Yüksel için Yüce Rab bimden hidayet diliyorum. Malum Mısır lı Ahmed Deada tın halifesi ve Amerikada
Allah isteseydi yıldızlarla gökyüzüne ismini yazar aşikar yazardı. Ama işte imtihan oluyoruz ve bu imtihanında bir sırrı var.
Mevzu ilginç ve enterasan. Güzelde. Ama sadece bu gözle ve buraya odaklanmak...
Slm ve Muhabbetlerimle
nazamarus
Aug 8 2008, 04:28 PM
selam
kardeşler
herkesten Allah razı olsun.
mesdo kardeş okumaya bir zorunluluğun yok keyfine göre hareket et.
ANLATIMA
DEVAM
2-Kuranı Arapça okuyan ve gören bilir hiçbir nokta virgül ve (parantez içinde açıklama) yoktur Allah bunları kelimelerle yaptırır ve sürekliliği görürsün konu anlatımı biter hemen kilit (şifre) girer (şüphesiz çünkü işte gibi) ve başka bir olay anlatır. Mealler de böyle olması gerekir ama ne yazık ki insanların fikri tesvir diyoruz bunlar parantez içinde girmiş bazıları parantezden çıkmış sisteme girmiş bunları görüyorsun yani bazen şunu düşünüyorum sanki kuran anlaşılmasın diye bazıları elinden geleni yapmışlar ve yapıyorlar da diyebilirim
Maalesef
kurandan bir ayeti alıp birileri bunu yorumlamaya çalışmış bu bana birileri tanrı veya peygamber yerine soyunmak gibi geliyor Şunu düşünüyorsun Rahman ve Rahiym Allah bu mucize kuranı göndermiş ama açıklamamış bu olabilir mi tabi ayetler birleşince o tanrı yerine soyunanların ne amaçla yaptıklarını veya ne kadar bilgisiz birileri olduğunu ve dinin kuralıymış gibi kurallar konduğunu daha iyi görüyor Birde Tevrat incilin içinde yazılanları bilince daha iyi anlıyorsun.
Kuranda
yaratılıştan kıyamette yaşanacaklara kadar konu parçaları var tahminim hareket devam ettikçe bunlar birleşip olaylar net anlaşılacak tabi bu kısa bir zaman içinde olmayacak devir teslim işlemi kısaca kuranda her şey yazılı gözüküyor ve 1400 yıl evelde kalmış gözüküyor sahip olduğum bilgi kadar bunu diyebilirim.
Kuran
iki kuranla yazılmış gözüküyor ayni olayı anlatan sureler içinde ayetler görüyorsun yani Allahın ilmiyle sözünün nasıl korumaya aldığını ve meal yapanların hatalarını da görüyorsun
Kuranı
Daha iyi anlayabilmek için içindeki tarihi ve İslam’ın tarifini Allahın sözüyle bilmek çok önemli çünkü yanılgıya düşmen zorlaşıyor.
Kuranı
Muhammed as yazmış diyenlerin okumadığı zaten kesin Kİ o yazmış olduğunu düşünsen bile böyle şahaser bir sistemi nasıl düşünmüş, tarihi biliyor, tıbbı biliyor , gökyüzünü biliyor , Jeoloji biliyor , hukuk biliyor kısaca bilmediği bir şey yok TABİ şu soru akla geliyor bu kadar medeniyet geçmiş fikir adamı geçmiş niye böyle edebi bir eser yazamamışlar altarnatif yok sadece zan var. Kuranın insan sözü olmadığı açıkça belli.
KURANDAKİ SİSTEM
1-Meal Kuranı anlamak için önce parantezleri atın ben virüs diyorum yani virüsleri temizleyin.
2-ayet numaralarını çıkarın ve ayetleri birleştirin daha sürekli olduğunu göreceksiniz sonra kilitleri (şifre) çıkarın daha anlaşılır olduğunu ve Konu ayrımlarını göreceksiniz bunları yapınca ayet değil artık sure konuşur olacaksınız Tabi kuranı da iyi bilmek gerekiyor.
ÖRNEK
Not: Birinci çalışma parantezden ayıklanmıştır yani öncesi var
--------------------------------------------------
90 BELED SURESİ
20 AYET
--------------------------------------------------
90 BELED 1
90 BELED SURESİ---20
1.2 Hayır ey muhammed sana makam olmak şerefine nail olan Mekke şehrine 3 Babaya ve ondan üreyip doğana andolsun ki 4 doğrusu biz insanoğlunu zorluklara katlanabilecek şekilde yarattık 5 İnsan kendisine karşı kimsenin güç yetiremeyeceğini mi sanıyor 6 Ben yığın yığın mal tükettim diyor 7 Kimsenin kendisini görmediğini zannediyor 8 Biz onun için iki göz 9 Bir dil iki dudak var etmedik mi 10 Birde Ona iki yolu gösterdik 11 fakat O sarp yokuşu aşmaya girişmedi 12 O sarp yokuşun ne demek olduğunu sen bilir misin 13 İmanlı bir köleyi azat etmek 14 Yahut zorlu bir açlık günün de yemek yedirmektir 15 Akrabalığı olan bir yetime 16 Veya hiç bir şeyi olmayan yoksula 17 İman edip de birbirine sabır ve merhamet tavsiye eden kimselerden olmaktır18 işte bunlar sağcılardır 19 Ayetlerimizi yalanlayanlar ise solculardır 20 Onların üzerlerine kapıları kilitlenmiş bir ateş kapanmış olacaktır
90 BELED 2
90 BELED SURESİ---20
1.2.3
Hayır
ey
muhammed
sana makam olmak şerefine nail olan Mekke şehrine Babaya ve ondan üreyip doğana
andolsun ki
4.5.6.7
doğrusu
biz
insanoğlunu zorluklara katlanabilecek şekilde yarattık İnsan kendisine karşı kimsenin güç yetiremeyeceğini mi sanıyor Ben yığın yığın mal tükettim diyor Kimsenin kendisini görmediğini mi zannediyor
8.9.10.11.12.13.14.15.16.17.18.19.20
Biz
onun için iki göz Bir dil iki dudak var etmedik mi Birde Ona iki yolu gösterdik
fakat
O sarp yokuşu aşmaya girişmedi O sarp yokuşun ne demek olduğunu sen bilir misin İmanlı bir köleyi azat etmek
yahut
zorlu bir açlık günün de yemek yedirmektir Akrabalığı olan bir yetime
veya
hiç bir şeyi olmayan yoksula İman edip de birbirine sabır ve merhamet tavsiye eden kimselerden olmaktır
işte
bunlar sağcılardır Ayetlerimizi yalanlayanlar ise solculardır Onların üzerlerine kapıları kilitlenmiş bir ateş kapanmış olacaktır
90 BELED 3
90 BELED SURESİ---20
Hayır sana makam olmak şerefine nail olan Mekke şehrine Babaya ve ondan üreyip doğana
andolsun ki
biz insanı zorluklara katlanabilecek şekilde yarattık İnsan Kimsenin kendisini görmediğini ve kimsenin kendisine güç yetiremeyeceğini mi sanıyor Ben yığın yığın mal tükettim diyor
Biz onun için iki göz Bir dil iki dudak var etmedik mi Birde Ona iki yolu gösterdik O sarp yokuşu aşmaya girişmedi Sen O sarp yokuşun ne demek olduğunu bilir misin İmanlı bir köleyi azat etmek veya Akrabalığı olan bir yetime hiç bir şeyi olmayan yoksula zorlu bir açlık gününde yemek yedirmek İman edip de birbirine sabır ve merhamet tavsiye eden kimselerden olmaktır bunlar sağcılardır Ayetlerimizi yalanlayanlar solculardır Onların üzerlerine kapıları kilitlenmiş bir ateş kapanmış olacaktır
90 BELED 4
90 BELED SURESİ---20
1
Hayır sana makam olmak şerefine nail olan Mekke şehrine Babaya ondan üreyip doğana
andolsun ki
insanı zorluklara katlanabilecek şekilde yarattık Kimsenin kendisini görmediğini ve güç yetiremeyeceğini mi sanıyor yığın yığın mal tükettim diyor
onun için
iki göz Bir dil iki dudak var etmedik mi
Birde
Ona iki yolu gösterdik O sarp yokuşu aşmaya girişmedi ne demek olduğunu bilir misin İmanlı bir köleyi azat etmek yahut Akrabalığı olan bir yetime hiç bir şeyi olmayan yoksula zorlu bir açlık gününde yemek yedirmek yahut İman edip de birbirine sabır ve merhamet tavsiye eden kimselerden olmak
bunlar
sağcılardır Ayetlerimizi yalanlayan solcuların üzerlerine kapıları kilitlenmiş bir ateş kapanmış olacaktır
Sonuçta
20 ayetlik bir sure tek ayete düşüyor ve ne anlatıldığı anlaşılıyor. Allah ayetlerin anlatımını da bu sistem içinde bu şekilde yapıyor TABİ bu sure hareket tamamlanıp bitince kısacık bir paraf durumuna düşecek. Şimdilik burada kesiyorum Saygılarımla
nazamarus
Aug 8 2008, 04:30 PM
selam
mesdo demişim yanlışlıkla kusura bakma ille cihat sen keyfine bak diyecektim:Saygılarımla
mesdo
Aug 8 2008, 06:03 PM
ALINTI(nazamarus @ Aug 8 2008, 05:30 PM)

selam
mesdo demişim yanlışlıkla kusura bakma ille cihat sen keyfine bak diyecektim:Saygılarımla
bismillah
sevgili muhterem önemli değil
islambuli
Aug 9 2008, 03:39 PM
nazamarus konuyla ilgili pek alam yok gerçi ilk cevap yazan benim biraz daha okuyunca merak ettim sen arapça biliyormusun
nazamarus
Aug 9 2008, 04:20 PM
selam
islambuli
pek iyi bilmesemde osmanlıcaylada arapçaylada biraz bilgim var ama bununla konunun ne ilgisi var. Saygılarımla
islambuli
Aug 9 2008, 04:38 PM
kuranı kerimin yazılış sisteminden bahsetmisşnizde yazınızın içerisinde o yüzden sordum o zaman bu yazıyı kopyladınız bir yerden. kuranı kerimin sizin anlatıığınız şekilde değil ama bir yazım şaheseri olduğunu bir mucize olduğunu mekkeli müşrikler ve günümüzde birçok edebiyatçıda kabul ediyor zaten.ama bunu anlayabilmek için bu edebiyatçıların bayağı iyi bir derecede arap dili ve edbiyatı bildikleri kesin.isim yazamayacağım ama bu tür bir insanın ihlas suresini okuduktan sonra (yani arapçasını vurgusnu kelimelerini)bunu ancak bir yaratıcı yapabilir çünkü bu şekil bir anlatımı kendini tanıtımı ancak bir yaratıcı yapabilir bir yaratıcı ancak kendini bu kadar güzel anlatabilir deyip iman ettiğini duymuştum.yine nas suresindeki bir anlatım mucizeside vesveseyi anlatan kelimeler yani S harflerinin bol olduğu kelimeler okurken dikkat edilirse vesvese analtımı hem yazıda hemde oknurken ağızda canlı şekilde tatbik ediliyor SSSS türkçe olarak anlatmaya çalışırsam fısır fısır gibi bir ayetler dizisi çıkıyor(ellezi yuvesvisufisudurinnes) tabii dediğim gibi bunları anlayabilmek arap dili ve edebiyatıyla ilgili bir kavrama.
not:bu dediklerimin mümin insana pek bir faydası olmaz Allahu alem çünkü mümin insan kuranı kerimin Allah kelamı olduğunu bilmek ona yetiyor mucize olarak.ve içidekileride hayatına tatbik ederek bu mucizeyi yaşamış oluyor.
nazamarus
Aug 9 2008, 05:13 PM
not:bu dediklerimin mümin insana pek bir faydası olmaz Allahu alem çünkü mümin insan kuranı kerimin Allah kelamı olduğunu bilmek ona yetiyor mucize olarak.ve içidekileride hayatına tatbik ederek bu mucizeyi yaşamış oluyor.
------------------------------------------------------
selam
islambuli kardeş
önce başkasının yerine kararvermekten vaz geçersen memnun olurum.
ben kendi incelemem ve anladığım dışında başkasının yazılarını aktarırsam onu bildiririm zanda bulunmaktan da kaçın sen ihlas ve nas süresinden bahsediyorlarmış ben kuranın bütününden bahsediyorum
inanıp inanmamak herkesin elinde ben sadece bilgileri mi paylaşım yapıyorum. Senin dediğin gibi Allahın dinini anlatıyorum Çünkü sorumlu tuttuğu için. Saygılarımla
not: İhlas ve Nas De ki ile başlar devamları var hareket devamında neresidir ona bir şey diyemem
112 İHLAS 3 --------------------------------
112 İHLAS Suresi---4ayet
de ki
O bir tek Allah Samed Kendisi doğurmamış ve doğrulmamış Hiç bir şey ona denk değil
114 NAS 2 ----------------------------------
114 NAS Suresi---6 ayet
1.2.3.4.5.6
de ki
İnsanların Rabbine sığınırım İnsanların hükümdarına İnsanların Melikine sığınırım sinsi Şeytanın şerrinden Gerek cinlerden gerekse insanlardan O öyle bir Şeytan ki kalplere vesvese saçar
islambuli
Aug 9 2008, 06:14 PM
kızma be nazmarus neden kızdın öyle yoksa banamı öyle geldi.kızdıracak şeyler yazmak istesem inan olki yazardım.ben sadece bu kadar kuran yazılmından sisteminden bahseden birinin arapça bilip bilmediğin öğrenmek istedim biliyorum deseydin senin hakkında düşüncelerim değişecekti tabii bu senin için önemli değil ama benim için önemli
nazamarus
Aug 9 2008, 06:34 PM
selam
islambuli
yine ayni şey kızdığımı nereden söylüyorsun öyle bir sorun olsa zaten cevap vermem daha önceki sohbetlerimizden bilirsin hep sen soruyon en son sorduğum soruların cevabı gelmedi aslıda cevap almadan yazmak istemezdim bunları boş verelim önemli olan bilgilerin doğruluğu.
Arapçayı bilmesem ne olacak meal musafları çöpe mi atalım arapça bilenler Kuranı daha iyimi anlıyor öyle olsa araplar alim olurdu benim aklıma böyle sorular geliyor saygılarımla
nazamarus
Aug 11 2008, 11:34 AM
selam
kardeşler
ANLATIMA DEVAM
3- Kuranda anlatım ifedeleri büyüyüp eski kilitler (şifre) eksildikçe yeni ve daha uzun kilitler açılıyor peş peşe gelen kilitler ayni ise konunun devamı diye bağlanıyor Ve konuların büyümesi böyle oluyor
Kuranda Anlatılan bir konuyu
mesela yaratılış ayetleri bir sureyi açıp anlamak ile ayrı ayrı surelerde bahseden ayetleri bir araya getirip olayı anlamak çok farklı Ki bunlar zamanla hareketle birbirine kilitlenecek tek bir parçalık anlatım olacaktır.
Örnek:
Aşağıdaki ayetler kuranda geçen yaratılışla ilgilidir ve kuranın iniş sırasına göre sıralıdır.
Ayetleri bir araya getirince insan için iki yaratılış olduğunu görüyorsun
İnişi göre
38-54
9
Rabbin meleklere demişti ki
Ben çamurdan bir insan yaratacağım Onun yaratılışını tamamlayıp tarafımdan ona ruh verdiğim zaman derhal secdeye kapanın
Bunun üzerine
bütün melekler toptan secde etti Yalnız iblis kibirlenmiş kâfirlerden olmuştu Allah
ey
iblis bizzat kudretimle yarattığıma secde etmekten seni men eden nedir Böbürlendin mi yücelerden mi oldun buyurdu Ben ondan daha üstündüm beni ateşten onu çamurdan yarattın dedi
Allah buyurdu ki
Hemen çık cennetten sen rahmetimden kovulmuşsun Ve hesap gününe kadar lanetim senin üzerinedir
İblis
ey
rabbim insanların dirilecekleri güne kadar bana mühlet ver dedi Allah sen bilinen güne kadar mühlet verilenlerdensin buyurdu
İblis
senin kudretine
Andolsun ki
bende senin halis kulların hariç onların hepsini saptırıp azdıracağım Allah bu doğru gerçeği söylüyorum sen ve sana uyanların hepsiyle cehennemi dolduracağım buyurdu
sizi yeryüzüne yerleştirdik ve orada size yaşama ve geçinme vasıtaları yarattık pek az şükrediyorsunuz
Antolsun ki
önce sizi yarattık sonrada şekil verdik sonra Allah ey Âdem zevcenle birlikte cennete yerleş ikiniz dilediğiniz yerden yiyin yalnız şu ağaca yaklaşmayın sonra zalimlerden olursunuz
Nihayet
şeytan ayıp yerlerini kendilerine göstermek için onlara fısıldadı Rabbinizin ağacın meyvesini yasak etmesinin sebebi birer melek haline gelmemeniz burada ebedi kalıcılardan olmamanız içindir Ve yemin ederek ben size öğüt verenlerdenim dedi Ağaçtan tadıncalar kendilerine ayıp yerleri göründü ve cennetteki ağaçların yapraklarını üst üste koyarak örtünmeye başladılar Böylece ikisini de aldatarak mevkilerinden düşürdü
Rableri onlara şöyle seslendi ben ikinize de bu ağacı yasak etmedim mi?
Şeytan size apaçık düşman demedim mi?
Ey rabbimiz kendimize yazık ettik bizi bağışlamaz ve merhamet etmezsen kaybedenlerden olacağız dediler Allah buyurdu Birbirinize düşman olarak inin siz yeryüzünde bir süre için yerleşip geçineceksiniz ve orada yaşar orada ölür ve orada dirilirsiniz
45-20 taha
Antolsun
biz bundan evvel Âdeme de bu ağaçtan yeme diye emrettik unuttu o biz onda azim görmedik
Hani
meleklere Âdem için secde edin demiştik de iblisten başkaları secde etmişlerdi o ise kaçınmıştı
Bizde
ey Âdem demiştik Hiç şüphesiz ki bu iblis seninde eşinin de düşmanı Sakın sizi cennetten çıkarmasın sonra zahmet çekersiniz senin açıkmaman çıplak kalmaman orada Ve sen orada susamayacaksın güneşte yanmayacaksın şeytan onu vesveselendirdi Ey Âdem seni bu ebedilik ağacına birde son bulmayacak saltanata dalalet edeyim mi Bunun üzerine ikisi de bundan yedi Hemen ayıp yerleri açılıverdi Üzerlerine cennet yaprağı örtmeğe başladılar Âdem Rabbine karşı geldi diye şaşırıp kaldı Sonra Rabbi onu setçi de tövbesini kabul etti ve ona doğru yolu gösterdi Allah şöyle buyurdu birbirinize düşman olarak hepiniz inin oradan benden bir hidayet geldiği zaman kim benim hidayetime uyarsa o sapıklığa düşmez ve ahirette bedbaht olmaz Kim benim zikrimden yüz çevirirse ona dar bir geçim var ve onu kıyamet günü kör olarak haşr ederiz yüz çeviren şöyle der Rabbim beni niçin kör olarak haşr ettin ben dünyada görüyordum Allah şöyle buyurur Öyledir sana ayetlerimiz geldi de sen onları unuttun bugünde öyle unutuluyorsun
50-17 Hatırla ki
biz meleklere Âdem için secde edin demiş ve secde etmişler Yalnız iblis ben çamur olarak yarattığın kişiye secde eder miyim Benden şerefli kıldığın kim oluyormuş bana haber ver beni kıyamet gününe kadar geciktirirsen antolsun ki pek azı olmak üzere kendime bağlarım demişti
Allah da defol git onlardan kim sana uyarsa
bilin ki
cehennemde sizin cezanız Tam bir ceza İnsanların içinden gücünün yettiği kimseleri sesinle kaydır Onlara karşı süvarilerinle piyadelerinle yaygara çıkar haram kazandırarak mallarına zina yaptırarak evlatlarına ortak ol Onlara yalan vaatlerde bulun onlara yalnız bir aldanış vaat et Benim gerçek kullarım var ya senin onlar üzerinde hiçbir hâkimiyetin yok Rabbin ise vekil olarak yeter
54-15
biz insanı kuru bir çamurdan şekillenmiş bir balçıktan yarattık
O zamanı
hatırla ki
Rabbin meleklere Ben İnsan yaratacağım onu yapıp ruhumdan üflediğim zaman siz onun için hemen secdeye kapanın demişti
Bunun üzerine
meleklerin hepsi birden secde etti o (iblis) secde edenlerle birlikte olmaktan çekindi Allah ey iblis sen niye secde edenlerle birlikte olmadın dedi İblis yaptığın bir insana secde edemem dedi Allah o halde çık buradan sen kovuldun kıyamet gününe kadar lanet senin üzerine buyurdu İblis Rabbim öyle ise insanların dirilecekleri güne kadar bana mühlet ver dedi Allah sen bilinen vaktin gelip çatacağı güne kadar mühlet verilmişlerdensin buyurdu İblis Rabbim beni azdırmandan ötürü yemin ederim ki yeryüzünde günahları süsleyeceğim onların hepsini azdıracağım içlerinden ihlâsa sahip kıldığın kulların müstesna Allah bu bana layık olan dosdoğru bir yoldur halis kullarıma hiçbir surette gücün yetmez Yalnız sana uyan azgınlar müstesna cehennem de onların hepsinin toplanacağı yerdir Onun cehennemin yedi kapısı her kapı için ayrılmış bir zümre vardır (Allaha karşı gelmekten) sakınanlar ise cennetler de ve ırmakların başlarında (Onlara şöyle denir) Selametle güven içinde girin oraya Biz onların (cennetliklerin) kalplerindeki kini çıkarıp atarız onlar tahtlar üzerinde karşılıklı oturan kardeşdir onlar orada ne bir yorgunluk duyarlar ne de oradan çıkarılırlar (habibim) kullarıma haber ver ben bağışlaya ve merhamet edenim Bununla beraber azabımda çok acı bir azaptır
87- 2 hatırla ki
Rabbin meleklere Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım dedi Melekler de Orada fesat çıkaracak kan dökecek birisi mi yaratacaksın Biz sana hamd ederek seni noksanlıklardan münezzeh bilerek tazim etmekteyiz dediler
Allah Ben sizin bilemeyeceğiniz şeyleri bilirim dedi Âdeme bütün isimleri öğretti sonra o adlar anılan şeyleri meleklere gösterip sadıklarsınız bunların adlarını söyleyin buyurmuştu Melekler seni tenzih ederiz Bize öğrettiğin şeylerden başka bilgimiz yok sen her şeyi bilen ve hikmeti çok olansın dediler Ey Âdem eşyalarının adlarını meleklere söyle buyurdu ve Âdem her şeyi tam adı ile bildirince Allah Size demedim mi ki yer ve göklerdeki gizli her şeyi bilirim Açıkladığınız ve gizlediğinizi de buyurdu
yine
hatırla ki
Biz Meleklere Âdeme secde edin buyurduk da şeytandan başka hepsi secde ettiler Şeytan ise secde etmekten kaçındı kibre kapılarak kâfirlerden oldu
Ve
dedik Ey Âdem sen ve eşin cennette oturun oradan dilediğinizden bol bol yiyin yalnız şu ağaca yaklaşmayın Yaklaşırsanız zulmedenlerden olursunuz
Şeytan ise onların ayaklarını kaydırdı ve içinde bulundukları nimetten onları çıkardı Derken
Âdem Rabbinden bir takım kelimeler öğrendi Ona yalvardı o da tövbesini kabul etti
Bizde
birbirinize düşman olarak yeryüzüne inin bir zamana kadar orada oturun rızkınızı da orada bulun Hepiniz cennetten çıkın ama benden size bir doğru yol göstericisi geldiğin de bilin ki O kılavuzun izinden gidenlere asla korku ve tasa yok Küfre sapıp ayetlerimize yalan diyerek inanmayanlar ateşe atılacak ve orada ebedi olarak kalacaklardır
Antolsun ki
74-23 biz İnsanı çamurun özünden yarattık Sonra Adem neslini sağlam bir yerde bir nufte yaptık o nufteyi bir kan pıhtısı haline getirdik Derken o kan pıhtısını bir çiğnem et yaptık O et parçasını da kemikler haline çevirdik o kemikleri etle kapattık Sonra ona başka bir yaratılış verdik bunun arkasından ölecek siz kıyamet günün de diriltileceksiniz
nazamarus
Aug 13 2008, 11:15 PM
Selam
Kardeşler
ANLATIMA DEVAM
Benzer ayetlere örnekler. Saygılarımla
4 Kuran
iki kuranla yazılmış gözüküyor ayni olayı anlatan ayrı sureler içinde ayni ayetler görüyorsun yani Allahın ilmiyle sözünün nasıl korumaya aldığını sağlamasını yaptığını ve meal yapanların hatalarını da görüyorsun
birbirine benzeyen bu ayetler hareket ettikçe yan yana gelince birbirini eksiltiyor ve bu birbirine benzeyen ayetlerin bazen yanlış yazıldığını meal yapıldığını veya Kuran yazılırken hata yapıldığını görüyorsun.
ÖRNEKLER
ÖRNEK -1
1- Benzer ayetlerden bakara 62 ve maide 69 anlatımında ne fark var
Bakara
62
şüphesiz ki
Müminler
Müslüman Yahudi Hıristiyan ve Sabiinlerden Allaha ahiret gününe ve peygamberlere inanıp iyi işler yapan Onlar Allah katında mükâfatlarını alacaklar Onlara korku ve tasa yoktur
Maide
69
şüphesiz ki
iman edenler
Yahudi olanlar Sabilerden Hıristiyanlardan Allaha ve ahiret gününe inanıp iyi işler yapanlara korku yoktur Onlar üzülmeyeceklerdir
------------------------------------------
ÖRNEK 2
Kuranda Abdest ayeti nisa ve maide surelerinde geçer ve hareket tamamlanınca bunlar yan yana gelir ayni anlatım ve izah edilen şeyde ayni ikisini birleşince
43
ey
iman
edenler
Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar cünüp iken de yolcu olma haliniz müstesna gusül yapmadıkça namaza yaklaşmayın eğer hasta ve yolculukta iseniz yahut sizden biriniz heladan gelirse yahut kadınlara dokunup da su bulamazsa o zaman temiz bir toprağa teyemmüm edin Yüzünüzü ve ellerinizi onunla mesh edin
şüphesiz
Allah çok bağışlayıcı ve affedicidir
Maide
6
ey
inananlar
Namaza kalktığınız vakit yüzünüzü ve ellerinizi dirsekler dâhil yıkayın başınızı mesh edin ve ayaklarınızı da topuklarınızla yıkayın eğer cünüpseniz temizlenin Şayet hasta ve yolculukta iseniz veya ayak yolundan Gelmişseniz veya kadınlara yaklaşmışsanız ve su bulamamışsanız temiz bir toprakla teyemmüm edin yüzlerinizi ellerinizi onunla mesh edin
Allah size güçlük çıkarmak istemez Fakat tertemiz olmanızı ve size verdiği nimeti tamamlamayı diler ki şükredesiniz Allahın size olan nimetini duyduk iman ettik diye Ona verdiğiniz sözü hatırlayın
Allahtan korkun
Şüphesiz
Allah içinizde olanı bilir
Birleştirince aşağıdaki söz çıkar tabi bu şuan ki duruma göre hareket devam edene kadar aralarına hangi sözler gelecek zamanla görülecek
ey
inananlar
Namaza kalktığınız vakit yüzünüzü ve ellerinizi dirsekler dâhil yıkayın başınızı mesh edin ve ayaklarınızı da topuklarınızla yıkayın Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar cünüp iken de yolcu olma haliniz müstesna gusül yapmadıkça namaza yaklaşmayın cünüpseniz temizlenin Şayet hasta ve yolculukta iseniz veya ayak yolundan Gelmişseniz veya kadınlara yaklaşmış ve su bulamamışsanız temiz bir toprakla teyemmüm edin yüzlerinizi ellerinizi onunla mesh edin Allah size güçlük çıkarmak istemez tertemiz olmanızı ve size verdiği nimeti tamamlamayı diler ki şükredesiniz Allahın size olan nimetini duyduk iman ettik diye Ona verdiğiniz sözü hatırlayın Allahtan korkun
Şüphesiz
Allah içinizde olanı bilir
--------------------------------------------------------------------
ÖRNEK -3
Aşağıda kuran hakkında iki tabir var ana benzer sure mi yoksa on (10) benzer sure mi ne dersiniz. Acaba meal yaparken mi yanlış yazılmış yoksa musaf yazılırken yanlış mı yazılmış yoksa zihniyeti bozuk bazı insanlar mı varmış düşünmek gerek. (ona dan bir a çıkarırsan on benzer sure getirin olur)
Ki doğrusu o dur. 3 ayetlik bir sureyi düşünün içinde hangi sistemi görebilirsiniz ve benzerini yazmakta kolaydır değil mi?
Bakara
21.22.23.24.25.26.27.28.29
ey
insanlar
Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbimize kulluk edin ki Ondan korkup kötülüklerinden sakınanlardan olasanız O Rab ki sizin için yeryüzünü döşek gökyüzünü tavan yaptı Gökten yağmur yağdırıp onla türlü mahsuller yeşerterek size rızık yarattı sizde
Allaha eş ve benzer koşmayın
indirdiğimiz Kuran hakkında şüpheye düşerseniz Allahtan başka şahitlerinizi de yardıma çağırın ONA benzer bir sure getirin doğru kimseler iseniz Bunu yapmaz ve hiç bir zaman da yapamayacaksanız
Hud
2
(Ey Muhammed)
Belki de
sen Müşriklerin Ona bir hazine indirilse Demelerinden dolayı sana vahiy olunanın bir kısmını yüreğin daralarak terk mi edeceksin Sen bir uyarıcısın Allah her şeye vekildir
Yoksa
Kuranı kendisimi uydurdu diyorlar
De ki
sözünüzde doğru iseniz Allahtan başka çağırabildiklerinizi de yardıma çağırın hep birlikte onun benzeri on(1O) uydurulmuş sure getirin size cevap veremedilerse
bilin ki
kuran Allahın ilmiyle indirilmiş Ondan başka ilah yoktur Artık Müslüman oluyor musunuz
------------------------------------------------------------------------------
ÖRNEK 4
Aşağıda Bakara süresinde ki bu ayetlerin ifadesi değişik mi ayni şeyi anlatıyor bunlar hareket devam edince biri birini eksiliyor bu sayede yanlış ifade edilenleri ve araya ilave edilenleri görüyorsun rahman rahiym olan Allah kuranı 2 kuranla yazmış ve şahaser bir sağlaması var.
bakara
47.48
ey
İsrail
oğulları
Size ihsan ettiğim nimetleri ve vaktiyle bütün insanlardan üstün kıldığımı hatırlayın Birde hiç kimsenin bir şey ödeyemeyeceği kimseden şefaat kabul edilemeyeceği yardım görülmeyeceği bir günden sakının
bakara
122.123
Ey
İsrail
oğulları
size bağışladığım nimetleri ve insanlara üstün kıldığımı hatırlayın Öyle bir günden korkun ki Kimse kimsenin bir şeyini ödeyemez Kimseden bir karşılık kabul edilmez Kimsenin kimseye şefaat fayda vermez ve kimseye yardım edilmez
-------------------------------------------------------------------------------
Örnek 5-
Aşağıda yaratılışla ilgili hicir ve Sad suresindeki ayetler var aslında ikisi ayni şeyi anlatması gerek ama okuyunca anlıyorsun yanlış meal mi yapılmış yahut Musaf yazılırken yanlışlık mı yapılmış insanı düşündürüyor.
hicir
4
biz
insanı kuru bir çamurdan şekillenmiş bir balçıktan yarattık
o zaman
Hatırla ki
Rabbin meleklere Ben kuru bir çamurdan şekillenmiş balçıktan bir İnsan yaratacağım onu yapıp ruhumdan üflediğim zaman onun için hemen secdeye kapanın demişti
Bunun üzerine
meleklerin hepsi birden secde etti İblis secde edenlerle birlikte olmaktan çekindi Allah
ey
iblis sen niye secde edenlerle birlikte olmadın dedi iblis kuru bir çamurdan şekillenmiş bir balçıktan yaptığın bir insana secde edemem dedi Allah çık buradan sen kovuldun kıyamet gününe kadar lanet senin üzerine buyurdu iblis Rabbim dirilecekleri güne kadar bana mühlet ver dedi Allah sen bilinen vaktin gelip çatacağı güne kadar mühlet verilmişlerdensin buyurdu iblis Rabbim beni azdırmandan ötürü yeryüzün de günahları süsleyeceğim onların hepsini azdıracağım içlerinden ihlâsa sahip kıldığın kulların müstesna
Allah
bu bana layık olan dosdoğru bir yoldur ihlaslı kullarıma hiçbir surette gücün yetmez Yalnız sana uyan azgınlar da cehennem de onların hepsinin toplanacağı yerdir Onun yedi kapısı her kapı için ayrılmış bir zümre vardır
sakınanlar ise
cennetler de ırmakların başlarındadır (Onlara şöyle denir) Selametle güven içinde girin oraya Biz onların kalplerindeki kini çıkarıp atarız onlar tahtlar üzerinde karşılıklı oturan kardeş ve orada ne bir yorgunluk duyar ne de oradan çıkarılırlar
38-38 SAD
Rabbin meleklere demişti ki Ben çamurdan bir insan yaratacağım Onun yaratılışını tamamlayıp tarafımdan ona ruh verdiğim zaman derhal secdeye kapanın
Bunun üzerine
bütün melekler toptan secde etti Yalnız iblis kibirlenmiş kâfirlerden olmuştu Allah ey iblis bizzat kudretimle yarattığıma secde etmekten seni men eden nedir Böbürlendin mi yücelerden mi oldun buyurdu Ben ondan daha üstündüm beni ateşten onu çamurdan yarattın
Allah buyurdu ki
Hemen çık cennetten sen rahmetimden kovulmuşsun Ve hesap gününe kadar lanetim senin üzerinedir İblis ey rabbim insanların dirilecekleri güne kadar bana mühlet ver
Allah
sen bilinen güne kadar mühlet verilenlerdensin buyurdu İblis senin kudretine Andolsun ki bende senin halis kulların hariç onların hepsini saptırıp azdıracağım Allah bu doğru gerçeği söylüyorum sen ve sana uyanların hepsiyle cehennemi dolduracağım buyurdu
6 DAHA ÇOK ÖRNEK VAR KURAN YAZDIĞI ŞEYİ KENDİ İZAH EDER NE ANLATMAK İSTEDİĞİNİ AÇIKLAR
nazamarus
Aug 13 2008, 11:19 PM
98 ayetlik meryem suresini sistemi uygularsan böyle okuyorsun
44-19 MERYEM SURESİ---98
1
Kaf Ha Ya Ayn Sad
Bu
Rabbinin kulu Zekeriya’ya olan rahmetini anıştır O gizlice Rabbine yalvardığı zaman
Demişti ki
Ey
Rabbim kemiklerim bile incelip zayıfladı başımdaki saçlar ihtiyarlık aleviyle tutuştu sana dua etmekle şimdiye kadar hiç bir şeyden mahrum kalmadım ben arkamdan yerime geçecek akrabalarımın iyi hareket etmeyeceklerinden endişe duyuyorum Karım da kısır onun için sen onu rızana kavuştur bana bir çocuk ihsan et bana da Yakup oğullarına da mirasçı olsun
Ey
Zekeriya sana Yahya adında bir oğul müjdeliyoruz Bu adı daha önce kimseye vermemiştik Rabbim karım kısır bende son derece kocamışken nasıl oğlum olabilir
Öyledir Bu işi yapmak bana göre kolay sen bir şey değilken daha önce seni yarattım
Ey
Rabbim bu hususta bana bir alamet ver Allah buyurdu senin alametin sapasağlam olduğun halde üç gün insanlarla konuşmaman
Derken
Zekeriya mescidinden milletinin karşısına çıkıp onlara Sabah ve akşam tespih de bulunun diye işaret etti Biz ona Yahya’yı ihsan ettik ve
Ey
Yahya kitabı kuvvetle tut Tevrat’ın hükümlerine sıkı sıkı sarıl dedik Henüz çocuk iken ona hikmet Tarafımızdan ona bir kalp yumuşaklığı ve günahlardan temizlik verdik O çok takva sahibi Anasına babasına da itaatkar serkeş ve asi değildi Doğduğu gün öleceği gün de diri olarak kaldırılacağı gün de ona selamet olsun
2
Kuran da Meryem’i de an
Hani
O ibadet için ailesinden ayrılarak ibadet için doğu yönünde bir tarafa çekilmiş Sonra onlarla kendi arasına bir perde çekmişti
Derken
Cebraili göndermiştik de Ona bir insan olarak görünmüştü Meryem Cebraile sen fenalıklardan sakınan bir kimse isen ben senden Rahmana sığınırım Cebrail ben temiz bir oğlan vermek için sırf rabbinin sana gönderdiği elçiyim Meryem bana bir insan dokunmamışken ve ben kötü bir kadında olmadığım halde nasıl oğlum olabilir Cebrail Şöyle dedi Evet öyledir rabbin buyurdu ki Bu bana göre çok kolay onları insanlara bir alamet ve bizden bir rahmet yapacağız Zaten bu iş olup bitmiştir Cebrail’in üfürmesiyle İsaya gebe kaldı ve karnındaki çocukla uzak yere çekildi
Derken
doğum sancısıyla bir hurma ağacının altına sığındı Keşke ben bundan önce ölmüş olsaydım da unutulup gitseydim dedi Alt taraftan bir ses ona şöyle seslendi Sakın üzülme Rabbin senin alt yanında bir su arkı yarattı Hurma ağacını kendine doğru silkele üstüne devşirilmiş taze hurma dökülecek ye iç gözün aydın olsun insanlardan birini görecek olursan Rahmana bir oruç adadım onun için bugün hiçbir kimseyle asla konuşmayacağım de Sonra çocuğu İsa’yı alıp kavmine getirdi
ey
Meryem sen çok acayip bir şey yapmışsın
Ey
Harun’un kız kardeşi senin baban kötü bir adam anan da iffetsiz bir kadın değildi dediler Bunun üzerine
Meryem İsa’yı işaret etti Onlar henüz beşikte bulunan bir çocukla nasıl konuşuruz dediler
Çocuk İsa dile gelip dedi ki Ben Allahın kuluyum O bana kitap verdi peygamber yaptı Beni nerede olursam mübarek kıldı Bana hayatta bulunduğum sürece namaz kılmamı zekât vermemi emretti Beni anneme hürmetkâr kıldı Bir zorba bir isyankâr yapmadı Doğduğum günde öleceğim günde diri olarak kaldırılacağım günde selamet benim üzerimedir
İşte
hakkın da ihtilaf edip durdukları Meryem oğlu İsa’ya dair Allah sözü bu Allahın hiçbir zaman çocuğu olmamıştır O münezzehtir bir işin olmasını dileyince sadece ona ol der oda oluverir
3
Muhakkak ki
Allah benimde rabbim sizinde rabbiniz ona kulluk edin biricik doğru yol budur Sonra fırkalar kendi aralarında ihtilafa düştü Onlar bize gelecekleri gün neler işitecek neler görecek o zalimler bugün de apaçık bir sapıklık içinde görecekleri büyük bir günün çetin azabı o kâfirlerindir
4
Mekke kafirlerini hesap görüldüğü zamanın dehşeti ile pişmanlık günü ile korkut
Onlar hala gaflet içinde ve inanmıyorlar
şüphesiz ki
biz bütün yeryüzüne ve üzerinde bulunanlara varis olacağız Onlar bize döndürüleceklerdir
5
Kuranda İbrahimi de anlat o çok doğru bir peygamberdi Bir vakit babasına şöyle demişti
Ey
babam işitmez görmez sana hiç bir faydası olmaz şeylere niçin tapıyorsun sana gelmeyen bir ilim bana gelmiş bana uy da seni doğru yola ileteyim şeytana uyma Rahmana asi oldu korkuyorum ki çok esirgeyen Allahtan sana bir azap gelir çatar da şeytana arkadaş olursun
Ey
İbrahim sen benim ilahlarımdan yüz mü çeviriyorsun onlara sövmekten vazgeçmezsen seni taşlarım uzun bir müddet benden ayrıl git
Ey
babam sana selam olsun senin için Rabbimden mağfiret dileyeceğim o bana çok lütufkâr Sizi ve Allahtan başka taptıklarınızı bırakıp çekiliyorum Rabbime dua ederim umulur ki Rabbime dua sayesinde sizin gibi bedbaht olmam
İbrahim
onları ve Allahtan başka taptıklarını bırakıp çekilince ona İshak ve Yakup’u ihsan ettik ve her birini peygamber yaptık Bunları Rahmetimizden lütfettik onlar için dillerde güzel ve üstün övgü verdik
6
Kuranda Musa’yı da hatırla
o ihlâs sahibi ve resul bir peygamberdi Musa’ya Turun sağ yanından seslendik ve ilahi sırları kendisine söylemek için onu yüksek mertebeye eriştirdik Rahmetimizden de ona kardeşi Harun’u bir peygamber olarak ihsan ettik
Kuranda İsmail’i de an o sözünde doğru bir kimse ve milletine gönderilmiş bir peygamberdi Milletine namaz kılmayı zekat vermeyi emrederdi Rabbi katında rızaya kavuşmuştu
Kuranda İdris’i de hatırla o çok sadık bir peygamberdi onu pek yüce bir mevkie yükselttik
bu
adları geçenler Allahın kendilerine nimet verdiği peygamberlerden Âdem soyundan Nuh ile gemi de taşıdıklarımızın neslinden İbrahim ve İsrail (Yakup) soyundan doğru yola eriştirdiğimiz ve seçtiğimiz kimseler Kendilerine çok esirgeyici olan Allahın ayetleri okunduğu zaman ağlayarak secdeye kapanırlardı Sonra arkalarından namazı bırakıp şehvetlerine uyan kötü bir nesil geldi bunlar azgınlıkların cezasına uğrayacak
7
tövbe edip iman eden ve yararlı iş yapanlar hiç bir haksızlığa uğratılmadan Çok esirgeyici Allahın kullarına gıyaben vaat ettiği Adn cennetlerine girecek Allahın vaadi yerini bulacak Orada boş söz değil Selam işitirler Orada rızıklarını da sabah akşam hazır bulurlar Kullarımdan Allaha karşı gelmekten sakınanlara mirascı kılacağımız cennet budur
8
Cebrail peygambere Biz Rabbinin emri olmadıkça inmeyiz Önümüzde arkamızda ne varsa bilir ve Rabbin seni unutmuş değil ona kulluk et ve kulluğunda iyice sebat et Allah göklerin yerin ve arasında bulunanların Rabbi ismini taşıyan başka birisini bilir misin
9
İnsan ben öldüğüm zaman sonradan diri olarak çıkarılacak mıyım der düşünmez mi ki daha evvel hiç bir şey değil iken kendisini yarattık
antolsun ki
biz
onları şeytanları ile beraber mahşerde toplayacağız cehennemin etrafında diz üstü hazır tutacağız her ümmetten hangisi rahman olan Allaha karşı daha çok isyankar olmuşsa önce onu ateşe atacağız Sizden cehenneme uğramayacak insan katiyen yok Bu rabbinin katında kesinleşmiş bir hükümdür Sonra biz Allaha karşı gelmekten sakınmış olanları kurtaracağız Zalimleri de toptan diz üstü çökmüş halde cehennemde bırakacağız biz cehenneme gidip yanmaya layık olanları çok iyi biliriz
10
Ayetlerimiz kendilerine açık açık okunduğu zaman
inkar edenler müminlere Bu iki zümreden hangisi mevki bakımından daha iyi meclis ve topluluk bakımından daha güzel dedi Halbuki kendilerinden önce nesilleri yok ettik ki varlıkça ve gösterişçe bunlardan daha üstündü
De ki
Rahman sapıklık içinde olanın sapıklığını uzattıkça uzatır Sonunda vaat olundukları şeyi gördükleri zaman kimin yeri daha kötü kimin toplulukları daha zayıfmış bileceklerdir
Allah doğru yolda olanların doğruluğunu arttırır Baki kalacak yararlı işler Rabbinin katın da sevap bakımından ve akıbet bakımından da daha hayırlıdır
11
Ayetlerimizi İnkar ederek kafir olan ve Bana mal ve evlat verilecek diyen adamı gördün mü O gayba mı vakıf olmuş yoksa esirgeyici katından bir söz mü almış Hayır öğle değil Biz onun dediğini yazacağız ve azabını da çoğalttıkça çoğaltacağız O söylediği (mal ve evladı da) hep elinden alacağız ve o tek başına bize gelecektir
Mekke kafirleri kendilerini azaptan kurtarsın ve yardımcıları olsun diye Allahtan başka putları ilah edindi Hayır sandıkları gibi değil O putlar yarın onların ibadetlerini inkar ve aleyhlerinde şahitlik edecekler
12
Kafirlerin üzerine onları kışkırtan şeytanlar gönderdiğimizi görmedin mi
biz onların ecel günlerini sayıyoruz aleyhlerine acele etme Allaha karşı gelmekten sakınanları heyet halinde esirgeyici huzurunda toplayacağımız gün suçluları da susuz olarak cehenneme süreceğiz (o gün) Çok esirgeyici olan katında söz ve izin alınmış olanlardan başkaları şefaat hakkına sahip olmayacaklardır
13
Çok esirgeyici olan evlat edindi dediler
Antolsun ki
siz çok çirkin bir şey söylediniz Allaha çocuk isnadın da bulunmalarından dolayı neredeyse gökler parçalanacak yer yarılacak dağlar dağılıp çökecekti o çok esirgeyiciye çocuk edinmek yakışmaz Göklerde ve yerlerde bulunan hiçbir kimse yok ki Allaha kul olarak gelici olmasın
Antolsun ki
o ilmiyle hepsini kuşatmış tek tek saymıştır Kıyamet günün de her biri ona tek başına gelecek İman edip iyi işlerde bulunanları esirgeyici sevgili kılacaktır
14
Biz kuranı Allaha karşı gelmekten sakınanları müjdelemen ve inat edenleri korkutman için senin dilinden indirerek kolaylaştırdık
Biz bunlardan önce nice nesilleri yok ettik Şimdi onlardan birini hissedip görüyor veya onlara ait cılız bir ses duyuyor musun
nasreddinhoca
Aug 14 2008, 07:20 PM
Allah Kelamı Kuran'ı Kerim'in ayetlerini böyle eğip-büken zihniyete müsade edilmeyeceğini hatırlatır, Allah'tan hidayet dilerim...Konu kilitlenmiştir...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.