Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Hep Beraber Bir Imanı Kurmaya Var Msınz?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM YÖNETİM > .·[ FORUMDAN HABERLER ]·.
sonsuzluk_bahar
merhaba müslman arkadaşlarım.büyük bir sorunum var.yardımlarınızı bekliyorum.Bir sınıf arkadaşım var bir kaç kez rüyamda gördüm onu ama anlam veremedm rüyalarıma sürekli yardm etmem istendi bu arkadaşıma.daha sonra konuşmayı denedm.ve çok zor durumda olduunu örendim.Allah'a inanıp inanmamk arasında kalmş ve bana Allah'ın olduğuna beni ikna edip kanıtlarsan ben de inancm sana dedi nasıl bir tutum izleyeceimi şaşrdm.her konşmamzda benden bir kanıt bir dell istiyr.ona kitap vermk istiyorm çok kitap okr çünkü ama ne verceimde bi türlü karar veremdm..kafam karışık yani anlycaınız!..yardımlarınızı bekliyorum ne yapmalıym sizce?..selaetle!..şimdiden teşekkürler
zeynepgeda
Bu konuda güzel kitaplar vardı ama ilk aklıma gelen
Emine Şenlikoğlunun; "GENÇLİĞİN İMANINI SORULARLA ÇALDILAR" good.gif

Allah yardımcınız olsun.Çok zor bi durum.(Benzeri benim başımda da var da ordan biliyorum.)
fatma
http://www.hz-muhammed.net/forum/forum_pos...;get=last#12354 Konu: cen.net cafe...!!!!!! Falanca Camii imamı Abdullah hoca, resmi işlerini yaptırmak için nüfus müdürlüğüne gider. Kendisinden TC kimlik numarası istenince, en yakın internet-cafenin yolunu tutmak zorunda kalır. Cafenin kapısından girerken levhada yazılı isim "fesüphân'lar, estağfirullah'lar çektirir hoca efendiye, hem de ardı arkasmca: CEN.NET CAFE... Cafe işleten delikanlıya hacetini söyler: - Evlâdım T.C. kimlik numarası istediler benden, yardımcı olabilir misin? - Tabi amcacım, siz şuraya oturun, şu işimi hemen bitirip sizinle ilgilenirim. Abdullah hoca başlar beklemeye. Böylelikle bulunduğu mekânı inceleme fırsatı da geçer eline. Demek ki gençlerin girip bir türlü çıkmak bilmedikleri, internet-cafe denilen yer burasıdır. Gözüne takılan her detaydan rahatsız olarak, huzursuz bakışlarla etrafını süzer durur. Evin bodrumunda kurduğu fare tuzakları gelir aklına. Küçücük bir peynire tutsak olan fareler nasıl kapandan çıkamıyorlarsa, ayrı telden oyunlara yakalanan gençlerin de buradan çıkamadıklarım düşünür. Bir "fesuphanallah" daha çeker ve: - Âhir zaman fitneleri işte canım, der kendi kendine... Hoca efendinin huzursuz olduğunu fark eden delikanlı hemen bir çay söyleyince, kendisine ikram edilmesinden memnun olur Abdullah amca. En azından bu da bir hürmet ifadesidir. "Aferin" derken içinden, hayıflanır istemeden: - Yazık oluyor bu gençlere, hayatlarını heder ediyorlar. Boşa hayıflanmanın, vah vah demenin, ne kendisine ne de acıdığı gençlere bir faydası olmayacağını bildiği için, delikanlıyla hasbihal etmeye karar verir: - Delikanlı sana bir şey soracağım ama bilmem ne düşünürsün? - Buyurun amcacığım, ne soracaktınız? - Sen Allah'ı bilir misin? Birbirine girmiş, hiçbir şekle benzetemediği jöleli saçları, her baktığında bir "fesuphanallah" daha çektiği sakal şekliyle bu delikanlıdan aldığı cevap, hoca efendiyi pek şaşırtır. Cafeyi işleten delikanlı gülümseyen gözlerle bakarak: - Kul, kendisini yoktan var edip hayat bahşeden, düşünecek akıl, görecek göz veren Rabbini nasıl bilmez amca? Hayretle sormaktan alamaz kendisini: - Biliyor musun? Peki neyle biliyorsun Allah'ı, bana bir anlatır mısın? Delikanlı eliyle cafedeki bilgisayarları göstererek cevap verir: - Bu bilgisayar ile biliyorum amcacığım. - Bunlarla mı? Delikanlı pek anlayamadım. - Bu bilgisayarların varlığı benim nazarımda Allah'ın varlığının en açık delillerinden biridir. Bilgisayar kullananlar gayet iyi bilirler amca, böyle bir makine, ancak bir mühendis ve üstün bir teknoloji ile var olabilir. Ateistin en önde gidenine sorsan, bu zımbırtının tesadüf eseri oluşmayacağını, mutlaka birisi tarafından yapılmış olduğunu söyler sana. Meselâ Darwin denilen mendebur kalkıp dirilse, şu laptopu göstersen, desen ki: "Bu âlet, şu hesap makinesinin tesadüfler zinciriyle evrimleşmiş hâlidir." Darwin bile güler. Abdullah Hoca delikanlının anlattıklarından hoşlanmıştır. Keyiflenir: - Bilgisayarın kendiliğinden yapıldığını kabul etmeyen adam, onu yapan insanın yaratılmış olduğuna gelince kıvırıveriyor değil mi evlâdım? - Bak amca, burada 20 tane bilgisayar var, bunlar bir sistemle birbirine bağlanmış, hepsi bir program tarafından idare ediliyor. Bu sistemi ben kurdum, burayı ben çekip çeviriyorum. Buradaki düzen benden sorulur; yani bir mânâda farzı muhal buranın sahibi benim. Bazen oyun oynayıp, interneti kullanıp para ödemeden sıvışmaya kalkanlar oluyor. Hemen yakalıyorum kerataları. "Gel bakalım! Nereye gidiyorsunuz böyle! Buranın nimetlerinden faydalanıp başıboş bırakılıvereceğinizi mi zannettiniz?" "Paramız yok abi!" derlerse; "Yok öyle yağma!" deyip cezalandırıyorum. İnternet-cafeyi temizletiyorum: paspas yapıyorlar, camlan silip tuvaleti temizlettiriyorum. Bir saat oyunun, internetin bedeli olur, bunun hesabı sorulur da, sayısız nimetlerle dolu koca bir ömrün hesabını sormazlar mı insandan? Bir cafenin bile işlerini düzenleyen, tertip eden biri varken, koca kâinatın, kusursuz işleyen bu sisteminin bir kurucusu olmaz mı? Olmaz diyenin ahmaklığını bütün noterler tasdik etmez mi? - Vi evlâdım pek takdir ettim seni. Peki Allah'ı nasıl bilirsin, neye benzetirsin? -Ben Allah'ı hiçbir şeye benzetmeden bilirim amca. - Bunun böyle olacağını nasıl bildin evlâdım? Delikanlı eliyle bilgisayarları işaret etti: - Yine bunlar sağ olsun. Bu bilgisayarları yapan mühendisler başka, bilgisayarlar başkadır. Birbirlerine benzemezler. Programı yazan insan başkadır, ortaya konulan program ise bambaşka. Bilgisayarda yüklenmiş bilgiler vardır, fakat benim bilmem yine başkadır. Kamerası vardır, ses düzeni vardır, ama benim gözlerim ve duyup konuşmam farklıdır. Abdullah amca çocuğun feraset ve anlayışını çok beğenmişti. Sorduğu sorulara aldığı cevaplar, gayet mantıklıydı ve berrak bir imana işaret ediyordu. Aslında buradaki işi bitmiş, kimlik numarasını çoktan almıştı; ama delikanlı ile muhabbete devam etmek istedi. - Peki varlığına inandığın Rabbin için ne yapman gerektiğine dair ne biliyorsun? - Ne yapmam gerektiğini biliyorum amca, fakat ne kadarını yapabildiğim hususunda kendimi yeterli görmüyorum. - Ne bildiğini söylersen, neler yapabileceğine dair yardıma olabilirim belki evlâdım. - Neler yapmam gerektiğine dair şurdan biliyorum : Öncelikle, Rabbim bana bir gönül vermiş. Kendisini bilmeyi nasip edip muhabbetini gönlüme yerleştirmiş. Ben de gönlümde sadece O'na ve sevdiklerine yer vermeliyim, onun istemeyeceği şeyleri gönlümden uzak tutmalıyım. İkinci olarak bana verdiği dili razı olmayacağı sözlerden korumalıyım. Her zaman onu söylemeli, onu anlatmalıyım. Son olarak bana verdiği bu bedeni onun nzası istikametinde kullanmalı, bir gün toprak olacak vücudumu onun yolunda eskitmeliyim. Benim bildiğim bundan ibaret... - Ee evlâdım daha ne yapacaksın, başka bir şey kalmadı ki! - Efendim yapmalıyım, etmeliyim diyorum ama, bal demekle ağız tatlanmıyor ki! Gidilecek yolu bilmek ayrı, usulüyle yolda yürüyebilmek apayrı bir şey... Yine bilgisayar tabirleriyle söylemek gerekirse, Şeytan denilen melun HACKER, benim sistemimde ki NEFİS virüsünü aktif hale getiriyor. Üstesinden gelebilene aşk olsun. Etkili bir virüs programı bulmam lazım belki de.. - Ben biliyorum, dedi Abdullah Hoca ve ekledi: Marifetullah-Muhabbetullah anti-virüs programlarından birisini gönül Hard-diskine kuruyorsun ve her gün mutlaka güncelleyerek, virüs taraması yapıyorsun evlâdım. Delikanlı aldığı cevaptan hem şaşırmış hem hoşlanmışû. Hoca efendiye tebessüm ederek: - Amca bu programı nereden indirebiliriz acaba? Bildiğin bir site var mı? dedi. Hoca efendi aynı tebessümle cevap verdi: - Bunun korsan sürümlerine çok dikkat etmek lâzım evlat. Ehline müracaat ederek lisanslı bir program yüklemelisin bence. - Sizde var mı öyle bir program? - Var da, ben yüklemeyi bilmiyorum, ama istersen tanıdık bir programlama uzmanı tavsiye edebilirim. - Çok sevinirim, diyen delikanlı, Abdullah Hoca ile tekrar buluşacaklan bir gün kararlaştırarak, hoca efendiyi dükkanından uğurladı. Ve ümit dolu tebessümlerle arkasından bir müddet seyretti -Alıntı
asiLDuA
ALINTI
Emine Şenlikoğlunun; "GENÇLİĞİN İMANINI SORULARLA ÇALDILAR"

Emine şenlik oğlunun romanlarına imzamı atarım.Harika yazıyor.Bencede onun kitaplarından tavsiye edebilirsiniz ama birtanede ilmihal akaid kitabı verin oda baş ucunda bulunsun şimdilik direkt akaid ilmihali oku sonra bu romanları dersek ağır o lur.Ama şu bir gerçektirki bu romanlar bir sohbet gibi ve emineşenlikoğlu romanlarında ayetler hadisler bazen koyuyor arasına onun romanları güzeldir kardeş ben beğenirim şahse.Benim ilk hidayet yıllarımdada bu romanlarla başlamıştım sonra sonra akaid vs okumaya başladım.

Hem bu romanları hergün tv izler gibi okusun ama ama...KURAN MEALİNİ muhakkak tavsiye edin.Yada kuran tefsirini.Salih insanların tefsiri.
Selman-ı Aydın
sonsuzluk_bahar kardeşim o arkadaşınızın buraya girmesi mümkün mü? Yani islamiforum.com'a...

Ayrıca fatma kardeş mesajınızdaki hikaye güzelmiş...CEN.NET Kafe.
AkinciBey
kendini arayan adam

ve

düzceli mehmet.

halit ertuğrulun kitapları

hem ince gözü korkmaz hemde sıkıcı değil hemde yaşanmış hikaye olduğu için ilgi çekicidir.Özellikle Düzceli mehmeti kesinlikle tavsiye ederim..

Bu kitapları al hediye et istersen ben sana yollayım. ilk imani bilgiler hikaye gibi verilmiş yazar tarafından.Bu yüzden tavsiye ediyorum..
Nektar
Ateistlere ne desen boş. kardeşim sen kendine dikkat et onların meclislerine girme onlara nasihat edeyim derken onlardan olma !

Kardeşim Rabbim bu konuda arkadaşına yardım etsin.
sonsuzluk_bahar
Merhaba arkadaşlar,bi kaç gün önce halit ertuğrul'un düzceli mehmet adlı kitabını verdim.sonuç ne oldu bilemiyorum.p.tesi tekrar konuşacaz.inş. hayrlı olr onun için.Alllah rızası için yardm etmeye çalşıyorm zaten.inş.Allah hidayete erdir.tavsiyelernzi dikkate almaya çalşıyorm selametle!

ALINTI(HANİF @ Oct 23 2007, 06:34 PM) *

sonsuzluk_bahar kardeşim o arkadaşınızın buraya girmesi mümkün mü? Yani islamiforum.com'a...

eğer söylersem girer yardımnz doknursa çok mutlu olrm!
Selman-ı Aydın
ALINTI(sonsuzluk_bahar @ Oct 27 2007, 06:34 PM) *

Merhaba arkadaşlar,bi kaç gün önce halit ertuğrul'un düzceli mehmet adlı kitabını verdim.sonuç ne oldu bilemiyorum.p.tesi tekrar konuşacaz.inş. hayrlı olr onun için.Alllah rızası için yardm etmeye çalşıyorm zaten.inş.Allah hidayete erdir.tavsiyelernzi dikkate almaya çalşıyorm selametle!

ALINTI(HANİF @ Oct 23 2007, 06:34 PM) *

eğer söylersem girer yardımnz doknursa çok mutlu olrm!

İnşallah, yardım edileceğine ben inanıyorum.
Karîbullah
Arkadaşının ilacı şu linkteki yazı.
Yazı biraz uzun ama mutlaka okumasını sağla.
Arkadaşın yazıyı okurken anlamadığı kelimenin üzerine mausla çift tıklasın.
Yeni bir pencerede kelimenin lugattaki karşılığı çıkıyor.

http://www.risale-inur.org/yenisite/modull...dex.php?tid=129

(Ve minallahittevfîk velhidaye)
sonsuzluk_bahar
ALINTI(Karîbullah @ Oct 30 2007, 12:56 AM) *

Tamam okutçam inş..umarım faydası olur.teşekkürler!..
Karîbullah
ALINTI(sonsuzluk_bahar @ Oct 30 2007, 06:20 PM) *

ALINTI(Karîbullah @ Oct 30 2007, 12:56 AM) *

Tamam okutçam inş..umarım faydası olur.teşekkürler!..

Allah yar ve yardımcın olsun
kadiri
KARDEŞİM O İNSANA YARDIM ETMEK İSTİYORSAN ÖNCE SEN İBADETİNİ YAPACAKSIN SONRA O İNSANA DUA EDECEKSİN KİTAP MESELESİNDE İSE O KİŞİYE KİTAPLARIN EN KUTSALI ASLI BOZULMAYAN ALLAHIN KİTABI KUR ANI KERİMİN TÜRKÇE MEALİNİ VERECEKSİN BUNLADA İFLAH OLMUYORSA O KİŞİYİ BİR MÜRŞİDİ KAMİLE GÖTÜRECEKSİN O ALLAHIN İZNİYLE O ŞAHISI DÜZELTİR İNŞALLAH
ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN
GÜL-Ü RANA
ALINTI(kadiri @ Nov 1 2007, 07:06 PM) *

KARDEŞİM O İNSANA YARDIM ETMEK İSTİYORSAN ÖNCE SEN İBADETİNİ YAPACAKSIN SONRA O İNSANA DUA EDECEKSİN KİTAP MESELESİNDE İSE O KİŞİYE KİTAPLARIN EN KUTSALI ASLI BOZULMAYAN ALLAHIN KİTABI KUR ANI KERİMİN TÜRKÇE MEALİNİ VERECEKSİN BUNLADA İFLAH OLMUYORSA O KİŞİYİ BİR MÜRŞİDİ KAMİLE GÖTÜRECEKSİN O ALLAHIN İZNİYLE O ŞAHISI DÜZELTİR İNŞALLAH

Sayın kardeşim,Bu sadece tek taraflı ibadetle olabilecek bir durum değil ki!Mümin bu noktada yardımcı olmak için elinden gelen gayreti göstermekle mükelleftir.Eliyle,diliyle ya da farklı bir şekilde düzeltmekle mükellef olduğu bir konuda sadece dua ve ibadete sorumluluk yüklemek bence çok doğru değil...

ALLAH`a emanet olun...
Nektar
Ben ateistler meclisinde Rabbime,Peygamberine,Kitaplarına aklınıza gelmeyecek hakaretler işittim.Halada aynı hakaretlere devam ettiklerine eminim.Allah hepsinin cezasını versin,lakin Mevla zaten kimin cezasını vereceğini iyi bilir.Kıyamette cezalarını vermiş olucak iş işten geçmiş olucak.
Diyeceğim odur ki hiçbir ateiste yardım etmem ALLAH daha beter etsinde diye dua ederim.işte bunu Rabbim için yaparım.
kadiri
ALINTI(GÜL-Ü RANA @ Nov 8 2007, 11:05 AM) *

ALINTI(kadiri @ Nov 1 2007, 07:06 PM) *

Sayın kardeşim,Bu sadece tek taraflı ibadetle olabilecek bir durum değil ki!Mümin bu noktada yardımcı olmak için elinden gelen gayreti göstermekle mükelleftir.Eliyle,diliyle ya da farklı bir şekilde düzeltmekle mükellef olduğu bir konuda sadece dua ve ibadete sorumluluk yüklemek bence çok doğru değil...

ALLAH`a emanet olun...

kardeşim allah razı olsun ben sadece yardım etmek istiyorsa dua etsin dedim çünkü karşısındaki kişi delil istiyor oda delil bulamıyor o yüzden en azında dua etsin dedim allah dilerse duaları kabul olur ve karşısındaki kişi düzelir inşallah
allah yar ve yardımcınız olsun
sonsuzluk_bahar
heppnze çok teşekkür ediyorm.arkadaşmda bu aralar baya araştrıyo.inş hüsrana uğramaz.yardmlarnz için tekrar teşşekkürler...
Ergul
ALINTI(Nektar @ Nov 9 2007, 07:21 PM) *

Ben ateistler meclisinde Rabbime,Peygamberine,Kitaplarına aklınıza gelmeyecek hakaretler işittim.Halada aynı hakaretlere devam ettiklerine eminim.Allah hepsinin cezasını versin,lakin Mevla zaten kimin cezasını vereceğini iyi bilir.Kıyamette cezalarını vermiş olucak iş işten geçmiş olucak.
Diyeceğim odur ki hiçbir ateiste yardım etmem ALLAH daha beter etsinde diye dua ederim.işte bunu Rabbim için yaparım.

Cennet yeterince geniş. Ben senin gibi düşünmüyorum. İnşaallah onlarda doğru yola girer diye ben dua ediyorum.
semanur
Allah cümlemiziimandan ayırmasın kardesler.
Ayn-ı Visal
Sonsuzluk bahar kardeşim RİSALE-İ NUR küllüyatından İMAN VE KÜFÜR MUVAZENELERİ kitabı birebir devadır.inşallah arkadaşınız da hidayete erer...VESSELAM
sonsuzluk_bahar
ALINTI(ressamdemet @ Dec 31 2007, 12:32 AM) *

Sonsuzluk bahar kardeşim RİSALE-İ NUR küllüyatından İMAN VE KÜFÜR MUVAZENELERİ kitabı birebir devadır.inşallah arkadaşınız da hidayete erer...VESSELAM

İNŞALLAH KARDEŞİM SAOL!..
Hakikat
ALINTI(sonsuzluk_bahar @ Oct 22 2007, 04:26 PM) *

merhaba müslman arkadaşlarım.büyük bir sorunum var.yardımlarınızı bekliyorum.Bir sınıf arkadaşım var bir kaç kez rüyamda gördüm onu ama anlam veremedm rüyalarıma sürekli yardm etmem istendi bu arkadaşıma.daha sonra konuşmayı denedm.ve çok zor durumda olduunu örendim.Allah'a inanıp inanmamk arasında kalmş ve bana Allah'ın olduğuna beni ikna edip kanıtlarsan ben de inancm sana dedi nasıl bir tutum izleyeceimi şaşrdm.her konşmamzda benden bir kanıt bir dell istiyr.ona kitap vermk istiyorm çok kitap okr çünkü ama ne verceimde bi türlü karar veremdm..kafam karışık yani anlycaınız!..yardımlarınızı bekliyorum ne yapmalıym sizce?..selaetle!..şimdiden teşekkürler

Muhammed Bozdağ'ın bütün kitapları, özellikle Ruhsal Zeka arkadaşınızın hem hayata tutunmasını, hem de ufkunu geliştirecek, ayrıca incitmeden imani konularda destekleyecektir. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Asrın Getirdiği Tereddütler kitap serisi, İnancın Gölgesinde serisi ile Bediüzzaman Hazretlerinin Asa-yı Musa'sı takdim edilebilecek eserler arasında... Bediüzzaman bu asrın en büyük yarası olan inançsızlığın ilaçlarını sunmuştur. Geri dönecek olursak; M. Bozdağ'ın www.yetenek.com sitesindeki kitaplarından başlayabilirsiniz.

Bu bir süreç... Allah kolaylık versin...
sevdalı hümeyra
inanmamak diye birşey yoktur inanmayanlar da inanmamaya inanmışlardır. o arkadaşın geçiş dönemin de KURAN-I KERİM büyük mucizeden örnekler verilerek ve ibret verici resimlerle de ona anlatabilirsin merak ediyorum ne sordu bence sen ona bir çok hikayeler annlatarak inanarak anlattın mı anlar Allah'a emanet ol
fecrvakti
muhakkakki bir gün bu kardeşte içindeki boşluğu buhranlığı bırakıp akıl ve mantığın sesini duyup vahye yönelecektir inş.
ama burdaki en önemli etken tebliğde bulunan şahsın islami bir ffil yaşamasıdır.
en etkin metod zaten fiiliyatla yapılan tebliğ değilmidir.
ihlas metoduyla yapılan amellerde sizler istemek talebinde bulunmadığınız halde rabbim isterse ve hikmeti iktiza ederse onlarada kabul ettirir.
rabbin varlığını ıspatlamak bu zamanda baya kolaylaştı .
gelişen teknik bilgiler son zamanların asrın ihtiyaclarını tdarike decek kitaplar ve daha bir sürü etken .
risalei nur
emine şenlik oğlunun gencliğin imanını caldılar adlı kitabı
ve halit ertuğrulun kitapları bu konuda tavsiye edeceklerimiz arasında.

ama illaki delilli ispat isteniliyorsa buyrun inş.

Allah kesin var olduğuna göre nerede ?

nedenler niçinler nedendir bilinmez bir şeyi inkar için ona görünmüyor demek yetmez..

neden görünmüyor ...
kainattta göremediğimiz ama aklımızla beş duyumuzla hissettiğimiz algıladığımız ve varlıklarına bil müşahede var dediğimiz bbinlerce his ve kabiliyet vardır.
bunlar her ne kadar soyut lkavramlar dahi olsa bunların varlığını kimse inkar edemiyor
bunlardan bir kacı sevgi aşk merhamet acıma hissi .
bu saydığımız butün vasıflar elle tutulmayan gözle görülmeyen kabiliyetlerdir .
gözle görünmediği için elle tutulmadığı için muhakkakki bunlar yoktur demek akla muhalefet etmektir.
çünkü hissediyor duyularımızla algılıyoruz bunları.

o kadar güzel görünmekteki rabbi rahim .iki kere iki dört ederderecesine kendini kör gözlere bile göstermekte.
beni sanatımla uluhiyetimle kudretimle tanıyın dercesine kainat sayfasına baktığımızda her madde her nesne her yaratılan onu tasdik etmekte onun mührünü taşımakta ve turrasını göstermektedir.
yaratılan nesnelere manayı harfiyle bakmasını bilmekte asıl maksat.
ağac bile manayı ismiyle baktığınızda kuru sert aklı olmayan düşünemeyen idrak edemeyen bir varlık .buna eşyaya manayı harfiyle bakmak denilmektedir.
ya özüne dalarsanız allah hesabıyla bakarsanız onun kudretini görürsünüz.
kün fe yekün demesiyle camur yiyen bir bitkinin vitaminiyle proteiniyle glokozuyla bilim adamlarının bile yapamadığı muhteşem meyveler üretebilen bir sessiz fabrika olduğunu görüsünüz.
kollarını dört bir tarafa acmış bit gelin süslendirilmiş ve kollarından bize taamlar veren bir fabrika .
işte bu nazarla baktığımızda onun kendisini yarattığı nesnelerle ve varlıklarla kendisine gösterdiğini sanatlarının acipnuma bir şekilde bize gösterildiğini ve beni sanatımla görün yarattığım neslelerle idrak edin seceneği cıkıyor.

dünyada nam salmış bir ressamın resimine alkış tutanlar ve o tablunun sahibini takdir edip alkışlayanlar
gözleri önündeki muhteşem kainat sarayını ve o sarayın içinde derc edilen harikulade sanat eserlerine nasıl gözünü kapatır nasıl sanatkarını görmezz...
Nur, Allah’ın hicabıdır, yani perdesidir. Biz nuru dahi ihata edemiyoruz. Yani, her
tarafını çepeçevre sarıp kaplayamıyoruz. (En ince teferruatına kadar bilemiyoruz.)
Peygamber Efendimize (s.a.v), miraçtan döndüğünde sahabeyi kiram sordu: “Rabb’ini
gördün mü?” Rasulullah, bir defasında şöyle buyurdular: “Nasıl görürüm O’nu.” Başka bir
yerde buyururlar ki: “Ben bir nur gördüm. Halbuki, nur mahluktur yani yaratılmıştır. Allah
ise, nuru nurlandırandır. Yani nura şekil veren, biçim veren, tasvirini yapan Allah’tır. Nur,
Allah değildir. O’nun yaratığıdır.” Başka bir hadiste Peygamberimiz (s.a.v): “Allah’ın hicabı
(perdesi) nurdur. Yani sizinle Onun arasında bir nur vardır.” Elbette göremeyiz.
Elbette gözümüz kamaşır, bakamayız. Şimdi, Allah’ın yaratmış olduğu Güneş’e
bakamıyoruz da, yani tam olarak göremiyoruz da, nasıl onu yaratan Allah’ı görürüz?
Elbette göremeyiz.

Ama neden görün müyor veya göremiyoruz ?

bu soru belkide imtiha nın dengesini bozacak imtihanın sırlarını acığa cıkartacak nitelikte.

şu dünya muvakkat bir ticaretgah,ve hergün dolar doşalır misafirhane , ve gelen gecenlerin alışverişi için yol üstünde kurulmuş bir pazar ve NAKKAŞIN yazar bozar bir defteri,ve ahiretin fidanlık bir bahcesi,rahmeti ilahiyenin bir cicekdanlığı,ve alemi bekada gösterilecek olan levhaları yetiştirmeye mahsus muvakkat bir tezgah hükmündedir.

anlaşılacağı üzere bir imtihan diyarı ve hizmet yeridir.
eğerki rabbi rahim insanlara gözükseydi ve ben varım beni grün denseydi imtihanın bir anlamı kalırmıydı.
zindıkası ehli delaleti ehli sefahat mecusi yahudi hiristiyanı bütün insanlar iman ederdi ve imtihan teklifi ortadan kalkardı.
imtihan kalktığı için kömür ruhlu ebu lehepler ve elmas ruhlu ebu bekirlerin tefriki ayırımı olmayacaktı .çünküimtihan denen bir kavram bir teklif olmayacaktı.

hem görünmeyişinin bir başka sebeplerinden biriside şideeti zuhurundan gizlenmiş olmasıdır.

Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.