Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Başörtülü Çıplaklar
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ DENEME ]·.
Özgürlük
Etraf başörtülü yarı çıplaklardan geçilmiyor.

Tesettürle başkaları değil ama başörtülüler fena halde dalga geçmekte.

Arkadaş zor geliyorsa çıkar kafandaki örtüyü.

Sana zorla taktıran mı var?

Bir salaşlık, bir derbederlik.

Sanki kafasındaki iki kılı kapatınca hatun kişi, bütün vazifelerini tamamlamış gibi vücudunu orta yere saçıveriyor.

Acaba Müslüman kadının sadece saçı kıymetli, en mahrem vücut azaları çok mu değersiz diye düşünmekte insanlar. Göbekler, göğüsler, kalçalar orta yerde.

Kadıncağız adeta amazon gibi sokağa fırlamış.

Önceki gün ziyaretime gelen üç bayan yazarla oturup konuştuk. Örtülerini bayağı modernleştirmişlerdi. Belli ki bana akıl vermeye gelmişlerdi. “Biz de zamanında bu tesettürü amma abartmışız” deyince bayağı şaşırdım. Arkadaşlarım iyi eğitimli ve sevilen kalem sahipleri idi ama değil pardösü, ceket bile giymeyerek incecik elbiselerle ne büyük devrim yaptıklarını anlatmaya uğramışlardı.

En baştakilerdeki bozulma bütün toplumu etkilemekte. VIP kadınlardan başlayan bir dezenformasyon.

“Özür dileriz cumhurbaşkanlığı sitesinde hanımefendinin bir düğünde çekilmiş resmi çıkmış, düzelteceğiz”.

“E evladımın düğününde bile, şöyle etrafa endamlı bir kadın nasıl olurmuş göstermeyeyim mi? Hem bizi zevksizlikle, demodelikle suçlayan laiklere biraz zarafet dersi vermeyelim mi?” iyi niyetinizi yüzünüzden okuyorum da.

Düğünlere katılan binlerce erkeğin meraklı bakışlarını bir kalemde yok saymanız da size ilahi bir artı getiriyor mu acaba?

Ya da dinin şöyle bir kuralı mı var? Düğünlere katılan erkekler namahrem sayılmaz. Zaruret miktarıdır. Gecelik gibi elbiselerle göbeği göğsü etrafa dağıtıp salon sahibeliği yapmanız da bir mahzurat yok mudur?

Büyük başlarımız böyle yapınca; halk çocukları da nereden bulsunlar cici salonları, şık avizeleri, pahalı kostümleri; onlar da sokaklarda soyunmaya başladılar.

Tamam, bizim kızlar yeni örtünüyor biraz hoşgörü de, altmış yaşındaki büyük hanımlarda da mendil kadar başa yapışan örtüler ve göbek göğüs hatları olabildiğince belli eden dar kostümler.

Acaba Müslüman modacılar ellerindeki makasın hakkını nasıl verecekler? Pardösü değil de atletizm mayosu biçiyorlar sanki. Bütün vücut azaları ortada.

Tanıdığım pek çok başı açık laik bayan; bizim başı örtülü pek çok kadınımızdan daha kapalı giyinmekteler. Yaz sıcağında diz altı eteği üzerine ceketini ya da hırkasını giymeden dışarı çıkmayan, neneden atadan görgülü, terbiyeli çok insan tanıyorum.

Lakin bizim cephede bir amazonluk, bir yarı çıplaklık almış başını gidiyor. Arkadaşlar zor geliyorsa takmayıverirsiniz şu örtüyü olur biter.
Ama Rabbimizin Müslüman kadınlara hediye ettiği tesettür tacını, toza kire bulayıp ayağa düşürmeyin lütfen.

Allah sonumuzu hayreyleye ama durum hiç iç açıcı değil. Aşağılık kompleksleri ile acınacak durumdayız.

Hem bu konuda sadece kadını suçlamam da yersiz.

En büyük suçlu insanın erkek cinsi yine.

Geçen gün baktım anlı şanlı delikanlı, kolundaki eşi yarı çıplak. Dapdar bir pantolon, neredeyse bağırsaklarının başlangıç ve bitiş yeri ortada. Üzerinde uzun bir ceket yok. Derisine yapışmış bir mini bluz. Ve bu trajik tabloya arsızca bir de baş bağlamış. Bu görüntüyü veren kadından çok erkeğe baktım. Acaba oğlan kör mü diye. Aval aval ağzını açmış etrafı seyreden delikanlı, yanındaki kadının yarı çıplaklığını göremeyecek kadar aptaldı.

Tesettürün bozulmasında en büyük suçlu erkekler.

Onlar açık bayanlara, televizyonun edepsiz çıplaklarına hayranlıkla bakarken, hanımları da; o aptal beylerini ellerinde tutabilmek için açılma yarışına girdiler. Bizim pek çok kadınımız niçin kapanmıyor sanıyorsunuz, ya da böyle yarı çıplak dolaşıyor derseniz; kocaları yüzlerine bakmaz diye.

Rabbimiz sert olma hususunda cümlemizin kalbine güzel ilhamlar versin

Mine Alpay Gün
beyda
Erkelerin ya da bayanların suçu diyemeyiz buna!Bu nefsine hakim olamayanların yaptığı bir şey.Kadınlar baktırmakla,erkekler bakmakla imtihan oluyor arkadaş.Kadınlar beğenilmeye bayılır açtıkça da bakanların olduğunu biliyor ve hoşuna gidiyor ruhu azap çekerken nefsi bayram ediyor.

Erkekler ne yapsın kadın kendini teşhir ediyor o bir bakmazsa ikincide gözü kayıyor.İmtihanımızı unutmayalım bayanlar kendini muhafaza etsin mümin erkeklerde gözlerini sakındırsınlar!İNŞALLAH KAZANANLARDAN OLURUZ(AMİN)

Selman-ı Aydın
ALINTI(beyda @ Oct 19 2007, 09:22 PM) *

Erkekler ne yapsın kadın kendini teşhir ediyor o bir bakmazsa ikincide gözü kayıyor.İmtihanımızı unutmayalım bayanlar kendini muhafaza etsin mümin erkeklerde gözlerini sakındırsınlar!İNŞALLAH KAZANANLARDAN OLURUZ(AMİN)

AMİN.

Evet bu konuda haklısınız. Hani istemeden bakılan ilk bakış günah olmuyor ama bu ilk bakışları toplayınca günde en az 100'den fazla istemeden bakılan bu ilk bakışlar dindar bir erkeği baya zorluyor ve bunun ne kadar zor olduğunu siz bayanlar bence tahmin bile edemezsiniz. Hani mümkün olsa sırf bunu anlayabilmeniz için bir günlüğüne erkek olmanızı isterdim.

Dindar erkekler harama bakmamak için "sağa bak, sola bak, gözünü yum, yere bak, gözünü buğula" derken bile gördükleri onca şeyleri birleştirince gün boyunca baya sıkıntıya giriyor. Üstelik bu ilk bakışların hadislerde belirtildiğine göre günah olmadığını düşününce; kendisini baktırmak için açılıp saçılan kadın ve kızların haline acımak lazım. Çünkü şehvetleri erkeklerden daha az olmasına rağmen bu haldeler. Belkide bu kadınların neden Cehennem'de daha çok olacaklarını açıklıyor (Şüphesiz en doğrusunu Allah bilir).

İnşAllah kazananlardan oluruz mümin ve mümine olarak!

Selam ve dua ile...
beyda
ALINTI(HANİF @ Oct 20 2007, 02:48 PM) *

AMİN.

Evet bu konuda haklısınız. Hani istemeden bakılan ilk bakış günah olmuyor ama bu ilk bakışları toplayınca günde en az 100'den fazla istemeden bakılan bu ilk bakışlar dindar bir erkeği baya zorluyor ve bunun ne kadar zor olduğunu siz bayanlar bence tahmin bile edemezsiniz. Hani mümkün olsa sırf bunu anlayabilmeniz için bir günlüğüne erkek olmanızı isterdim.

Dindar erkekler harama bakmamak için "sağa bak, sola bak, gözünü yum, yere bak, gözünü buğula" derken bile gördükleri onca şeyleri birleştirince gün boyunca baya sıkıntıya giriyor. Üstelik bu ilk bakışların hadislerde belirtildiğine göre günah olmadığını düşününce; kendisini baktırmak için açılıp saçılan kadın ve kızların haline acımak lazım. Çünkü şehvetleri erkeklerden daha az olmasına rağmen bu haldeler. Belkide bu kadınların neden Cehennem'de daha çok olacaklarını açıklıyor (Şüphesiz en doğrusunu Allah bilir).

Selam ve dua ile...

AMİN! AMİN! AMİN!

kırık-rüzgar
ALINTI(HANİF @ Oct 20 2007, 02:48 PM) *

AMİN.

Selam ve dua ile...

amin

inanın utanıyorum

bu konuların açılmasından çok üzülüyorum yani o hanımların amacını anlamıyorum diğer örtülü hanımlarıda yanlış tanıtıyorlar herkese kötü örnek olyoruz yeni örtünmeye başlayacak olan bir kızın önünde sadece baş bağlayıp tüm azaları ortaya sermekte ne gittikçe bu örtünmeyi Allah rızasından çıkıp yakıştığı için takıyorlar o yeni örtünecek hanımlarda o tesettürlü(sözde tesettürlü) kadın öyle giyiniyor demekki bende giyinebilirim düşüncesine kapılabiliyorlar ve örtünmeye gerçek anlamının dışında bırakıyorlar yazıklaar olsun
imamhatiplim__34
kardeşim konu çok güzel..yazık bende o kadar çok görüyorumki...ALLAHIM hidayet ver diyorum...ben bile bakmaya utanıyorum bazı tesettürlülere...DİLERİM ALLAH BİZLERİ DOĞRU YOLDAN AYIRMASIN..
hasna
arkadaslar actiginiz bu konu gercekten cok önemli... insanlar dikkat cekmek için yapmadiklari sey kalmadi .... bu insanlar gercekten cok aciz ve zavalli RABBİM onlari islah etsin....birde su konuya deyinmek istiyorum mesela bir bayan arkadaslarimiz ha kapandim hersey bitti die düsünüyorlar.. sadece basini kapamakla bitmio..iş ondan sonra baslio en ufak bir cahilliginde tüm basörtülü kardeslerimizn de hakkina giriyo mesela söyle diolar ha bak bide kapali olacak...o basörtüsünün mebalini nasil kaldiracak bilmiorum dedigim gibi RABBİM İSLAH EYLESİN...(((AMİN...)))
febeke
arkadaşlar hepiniz haklısınız ama ahir zamanda yaşadığımızı unutmayalım.dindarlara sağdan soldan heryerden bukadar saldırı varken(özendirme ve dinden uzaklaştırma soğutma babında)o kızlara da Allah yardım etsin.demekki diğer dindar bayanlar üzerlerine düşen görevleri yerine getiremiyorlar.daha çok anlatıp örnek olmak lazım çoğusu bilmiyor veya özeniyor ama çevresinden çekinyor(anne babaları dahil).belkide birçoğu ilkdefe başörtüsü kullanıyor.neden burada eleştireceğimize gidip yardım etmiyoruz anlatmıyoruz?çünkü biz de neyapacağımızı bilmiyoruz.hiçbirşey bilmiyoruz.araştırmıyoruz.ancak eleştiriyoruz.hagayret arkadaşlar.hep beraber gidip anlatalım.Allah hepimize selamet versin.
dilbeste
Allah akıl fikir versin! Benim çevremde çok var böylelerinden, hiç de bilgisiz değiller, dini bilgi konusunda mangalda kül bırakmıyorlar ama nefis ve "bu zamanda herkes böyle" düşüncesi bu duruma getiriyor Allah doğru yoldan saptırmasın.
kalasnikof
ALINTI(ozgurluk86 @ Oct 19 2007, 03:51 PM) *

Sana zorla taktıran mı var?

Nasıl zorla taktıran mı var ? Zorla taktırmıyor musunuz ? Başka bir başlıkta tesettür takamıyorsa okula gidilmemeli denilecek kadar büyük bir baskı var üzerlerinde , onlarda bir yandan baskıyı bastırmak için türban takıyorlar bir yandan da içlerindeki modaya,zamana uyma hevesini bastırmak için açılıyorlar. Hepsi çağdaşlık,moda ve dindarlık baskıcılarının, insanları kendi haline bırakmıyorsunuz ki ! sizin elinizden kurtulsalar çağdaşlığın ve modanın eline düşüyorlar
semanur
Evet aslında herkes haklı bılenler yanı mangalda kül bırakmayanlar boyle yapıyorsa bılmeyenlerde onlar yapıyor dıye yapıyor.ama sadece işlerıne geldıklarini örnek alıyorlar şöyle bir etrafa baksalar ne kadar düzgün örtünen var ama zaman ahir zaman yapmamız gereken uyarabıldıklerimizi uyarmak gerçi onlar pek lafta söyketmiyorlarya neyse,uyaramadıklarımız içinde dua etmek başka çare yok arkadaşlar.ALLAH CÜMLEMİZİ HAYIRLI DİNİNİ BİLEN VE UYGULAYAN İNSANLARLA KARŞILAŞTIRSIN NERDE OLURSA OLSUN..ALLAHA EMANET SİNİZZ..
beyda
Bazı tesettürlüler var demiş kardeşimin bir tanesi, bayadır girmiyordum foruma birde baktım yaramıza değinenler olmuş tekrar.

Zaten abuk sabuk giyinenler, giyinseler bile içi boş olanlar tesettürlü müdür? Bana göre yok yeni kapanmış, yok bilmem ne...kapanıp kolları yarım olacaksa; yani açık olacaksa hiç başına o örtüyü takmasın.Biz yaşayamasak da yaşananları düşünmeliyiz. Kendi nefsim de dahil.Bugün bir kapalıya, bir çarşaflıya böcek gibi davrananların önemli bir çoğunluğu abuk sabuk giyinen ya da o örtüye layık harekette bulunmayanları örnek alıyor.

Ben birden böyle çıkıştım galiba:) Dediklerim de belirttiğim gibi bunlar bence unutmayalım ahkam keserken bence yoktur.Ben sadece içimden geçenleri öyle yazdım.

Allaha emanet...

Linkinpark
ALINTI(semanur @ Dec 26 2007, 03:53 PM) *

Evet aslında herkes haklı bılenler yanı mangalda kül bırakmayanlar boyle yapıyorsa bılmeyenlerde onlar yapıyor dıye yapıyor.ama sadece işlerıne geldıklarini örnek alıyorlar şöyle bir etrafa baksalar ne kadar düzgün örtünen var ama zaman ahir zaman yapmamız gereken uyarabıldıklerimizi uyarmak gerçi onlar pek lafta söyketmiyorlarya neyse,uyaramadıklarımız içinde dua etmek başka çare yok arkadaşlar.ALLAH CÜMLEMİZİ HAYIRLI DİNİNİ BİLEN VE UYGULAYAN İNSANLARLA KARŞILAŞTIRSIN NERDE OLURSA OLSUN..ALLAHA EMANET SİNİZZ..

kötü örnekler akılda kalır, iyiler unutulur..
Linkinpark
Mesela daha önce öss hazırlığı yaptığım dershanede vardı.. Kız "10 numara sürtük".. o derece... bi baktık örtünmüş.. yuh dedik. ama nasıl örtünme??

Kıvırtarak yürüme, makyaj,erkeklerle takılma. ne ararsan var...
yoktan'var
ALINTI(rockerr @ Jan 4 2008, 10:21 PM) *
Mesela daha önce öss hazırlığı yaptığım dershanede vardı.. Kız "10 numara sürtük".. o derece... bi baktık örtünmüş.. yuh dedik. ama nasıl örtünme??

Kıvırtarak yürüme, makyaj,erkeklerle takılma. ne ararsan var...

offtp.gif cık cık cık! islamiforuma ve bir islama yakışmayan kelimeler... nono.gif

o kızları bu hale getiren biraz da bizleriz bence.bizleriz derken bahsedeceğim zihniyette olan insanlar..toplumdaki herkes etkileşim içinde,ahir zamandayız.ve şeytan işini çook iyi yapıyor.mazbut çevrelerde örtülü kız=evlenilecek kız anlayışı olduğu sürece bu tablolarda artacaktır.aranızda böyle düşünen var mı?yani başörtüsü=namus=tam müslüman???sizi bilmem ama benim yaşadığım semtte çokça var bu zihniyetten.(maalesef)e haliyle kızlarda evlenmek ya da eğlenmek(!) için hem başörtüsüne sığınıyorlar hem de modaya uyuyorlar!müslüman ama modern!kapalı ama her teklife açık! "sakın benden korkmayın,çekinmeyin,bende insanım,tekliflere açığım" dercesine bir vaziyet...suçu kimde aramak lazım?yapanda mı yaptıran da mı?bana kalırsa her ikisinde de...

Linkinpark
ALINTI(yoktan'var @ Jan 5 2008, 02:56 AM) *

"sakın benden korkmayın,çekinmeyin,bende insanım,tekliflere açığım"

işte sıkıntı burda...

Bunları odunla döveceksin.. biggrin.gif biggrin.gif

Islah olacak gibi gözükmüyorlar..
ahsen-i takvim
ne olursa olsun bu konunun başlığını hiç beğenmedim...

artık tiksiniyorum başörtü mevzuunun tartışılmasından

gerçekten..

yetkililer burası islami forum ne olursa olsun hoş değil bence başlık

ne yapabiliriz diye düşünmemiz gerekirken

bu nedir şimdi

öyle değil mi?
sabah_rüzgarı
bıkkınlık geldi
hep başörtülülerin eleştirilmesinden, alçaltılmasından,
eğer bu durumdan cidden memnun değilsek ve halledilmesini istiyorsak ne yapabilirz
bu durumu nasıl düzeltebilirz ona bakalım

sırf laf olsun diye eleştirmek aşşağılamak
bunlar müslümana yakışmıyor

ortada kötü bi gidişatın olduğu belli
sürekli bunu tekrarlıyarak bi yere gelemeyiz
bu durumu nasıl gidericez onu düşünelim çözüm arayalım artık
Linkinpark
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Jan 7 2008, 04:44 PM) *

bıkkınlık geldi
hep başörtülülerin eleştirilmesinden, alçaltılmasından,
eğer bu durumdan cidden memnun değilsek ve halledilmesini istiyorsak ne yapabilirz
bu durumu nasıl düzeltebilirz ona bakalım

sırf laf olsun diye eleştirmek aşşağılamak
bunlar müslümana yakışmıyor

ortada kötü bi gidişatın olduğu belli
sürekli bunu tekrarlıyarak bi yere gelemeyiz
bu durumu nasıl gidericez onu düşünelim çözüm arayalım artık

Bıkma kardeş bıkma.. Daha çok duyacaksın, göreceksin..

Ama maalesef vaziyet ortada.
sabah_rüzgarı
tabi vaziyet ortada bi yandan başörtülüleri istemeyen onlara ağıza alnmayacak şeyler söyleyenler ve temel haklarını gasp edenler, onları ayrı dünyaların insanı olarak görenler
bi yandanda bizim insanımz bizim kardeşimiz tarafından sürekli aşşağılanarak eleştirilmek karalanmak
ilk kısma alıştık sanırım ve kalitelerini(?) bildimiz (olmayan) içinde önemsememeye çalışıyoruz
ama emin olun ki ikincisi diğerinden tahmin edemiyeceğiniz dercede ağır

eleştirenler karşındakinn müslüman din kardeşleri olduğunu unutup din düşmanlarıyla savaş verir nitelikte yazıyorlar, sanırım böyle hissetmmeseler yazamazlar
müslüman din kardeşlerine nasihat etme yerine karalayarak aşşağılayarak gündemde tutuyorlar
bu yapılanlar samimi ve din kardeşinn iyiliğini isteyen müslümann işi değildir, olmaması lasımdır

kadınn tesettürü bozup şekilden şekile sokmasına kesinlikle mazeret değil ama bu durumdan ciddi manada memnn değil ve düzelmesini istiyorsak gittiğimz yolu düzeltmemiz lazım
sanırım toplum olarak da şifahi bi yapıya sahip oldumuz için bu durumu düzeltmek adına bi icraat yok

Computerexpert
vayy uzun zamandır ilk defa bu tarz başlıklara yazı yazıyorum ama sadece birkaç cümle yazıcam smile.gif

Suçu hep karşıda aramak yerine kendimize iğne batırmaya ne deriz. Biz ne kadar doğruları anlattıkki karşımızdaki insanları suçluyoruz smile.gif

Herkes nefsine yenilebilir. Heleki bu dönemde önce biz görevimizi dört dörtlük yapalım ki başkalarına karşı sen böylesin yada yanlış yapıyosun diyebilelim smile.gif

saygılar...
musalli
bakın arkadaşlar dua etmektenve tabikide emr-i bil maruf nehy-i anil münker yapmaktan başka çaremiz yok.niyetimizin iyiliğini yansıtabilirsek,karşıdakide temiz niyetteyse şayet kalplere nüfuz eder.ama bizler hep eleştiri yapmaktan özeleştiri nin dışına çıkmış,hatta bunun varlığından haberdar değiliz.inanın çok eleştiriyoruz.üzerimize düşen görevi tam manasıyla yapmadan bu şöyle , şu böyle diye ithamlarda bulunuyoruz.ve anlatırken benceleri değil.kur'anca sünnetçeleri kullanmıyoruz.nefsimiz dahil olmak kaydıyla rabbimizin gafur ismine sığınıyor,kahhar ismini üzerimize alınmıyoruz.bence hayatı ,yada ahireti pek ciddiye almıyoruz.
birde bu konuda ailelere çok büyük görev düşüyor.başkası giyince ayetten hadisten atıp tutanlar.kendi kızı hanımı giyince 'yakışıyor ya bizimkinede 'diyor.yanlışmıyım.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.