siyahzambak ve merve
Oct 19 2007, 11:55 AM
Aşçılığıyla ün yapmış yaşlı bir kadın, akşam yemeğine gelecek olan oğlu ve yeni gelini için yine mutfağına kapanmış, yemek yapıyordu.
Aynı akşam yemeğe eski bir aile dostu da davetliydi.
Beklenen misafirler gelip sofraya oturduklarında çok şaşırtıcı bir durumla karşılaştılar. Yaşlı kadının o gece yaptığı yemekler değme oburların bile iştahını kapatacak kadar berbattı.
Tatlılar un kokuyordu, patatesler yanmıştı, köfteler ise neredeyse Hiç pişmemişti. Oğlu, yeni gelini ve aile dostu, kadıncağıza durumu fark ettirmemek için ellerinden geleni yaptılarsa da, yemek sırasında pek iştahlı göründükleri söylenemezdi.
Nihayet yemek bitti ve yeni evli çift annelerinin ellerini öperek evlerine gittiler. Aile dostları ise biraz daha kaldıktan sonra gitmeyi düşünüyordu. Oğlu ve gelini gittikten sonra, yaşlı kadına:
"Senin harika bir aşçı olduğunu adım gibi biliyorum. Bana söyler misin, bu geceki yemekler neden o kadar kötüydü? Bence ya hastasın ya da bir sorunun var." dedi.
Yaşlı kadın gülümseyerek cevap verdi:
"Hayır, hiçbir şeyim yok. Kasten yaptım. Bu yemekten sonra oğlum asla ikide bir annesinin yemeklerini hatırlatıp karısının kalbini kıramayacak."
aLaTurCa
Oct 19 2007, 11:23 PM
QUOTE(siyahzambak ve merve @ Oct 19 2007, 11:55 AM)

"Hayır, hiçbir şeyim yok. Kasten yaptım. Bu yemekten sonra oğlum asla ikide bir annesinin yemeklerini hatırlatıp karısının kalbini kıramayacak."
kaynanaya bak duyarli dusunceli, gunumuzde boyle kaynanalar varmi acaba ???
beyda
Oct 20 2007, 01:00 PM
doğru dürüst gelinler olursa böyle kaynanalarda olur herhlade aqua değil mi?Her şey Allah'ı sevmek ve korkmakta bitiyor diye düşünüyorum tabi bu benim düşüncem.Yazı çok hoşmuş Allah razı olsun!
aLaTurCa
Oct 20 2007, 09:31 PM
tabiki her 2 tarafta ustune dusen vazifeyi ve herseyi saygi ve sevgi cercevesinde yapmali ama suda var gunumuzde ya gelinler iyi oluyor ya kaynana felaket yada tersi, elbette iyi anne kiz gibi olanlarda var ama cogunlukta kiskanclik soz konusu. Allah hidayet versin onlarada
beyda
Oct 20 2007, 09:37 PM
ALINTI(AqUa @ Oct 20 2007, 10:31 PM)

tabiki her 2 tarafta ustune dusen vazifeyi ve herseyi saygi ve sevgi cercevesinde yapmali ama suda var gunumuzde ya gelinler iyi oluyor ya kaynana felaket yada tersi, elbette iyi anne kiz gibi olanlarda var ama cogunlukta kiskanclik soz konusu. Allah hidayet versin onlarada
AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!
imamhatiplim__34
Oct 23 2007, 05:29 PM
ALLAHIM SEN BİZLERE BÖYLE KAYNANA NASİP ET...
suskun
Oct 23 2007, 05:34 PM
gerçekten çok güzel..
anne işte...davranışından belli
sabah_rüzgarı
Apr 15 2008, 04:05 PM
ALINTI(siyahzambak ve merve @ Oct 19 2007, 12:55 PM)

bu bayan türünün son örneği !!!!
Ayn-ı Visal
Apr 15 2008, 10:10 PM
ALINTI(musalli @ Apr 15 2008, 11:01 PM)

hakikaten ahhh ahhh yahu.
maşallah tebrik ediyorum.
rabbim hepimize böyle anneler nasip etsin inş... Bu zamada çok beklersin... demekle birlikte Aminnn diyorum...
sabah_rüzgarı
Apr 15 2008, 10:36 PM
ALINTI(<VİSAL> @ Apr 15 2008, 11:10 PM)

Bu zamada çok beklersin... demekle birlikte Aminnn diyorum...
eskiden varmıydı yani
TEVHİD
Apr 16 2008, 03:00 AM
Arifane bir yklaşım sergilemiş.
Selam ve dua ile
kırık-rüzgar
Apr 16 2008, 04:28 PM
ALINTI(musalli @ Apr 16 2008, 12:02 AM)

kızlar lütfen ama.ben ümitvarım ve hep duacıyım.inş her konuda olduğu üzere rabbim
bu konudada zannım üzere mükafatlandıracak beni.ben dualarımdan başka hiç birşeye
güvenmem.size de tavsiyemdir.azımsamayın bence.bu çok önemli bir husus...
Katılıyorum bizede nasip olur inşaAllah..
sabah_rüzgarı
Apr 16 2008, 05:17 PM
ALINTI(musalli @ Apr 16 2008, 12:02 AM)

kızlar lütfen ama.ben ümitvarım ve hep duacıyım.inş her konuda olduğu üzere rabbim
bu konudada zannım üzere mükafatlandıracak beni.ben dualarımdan başka hiç birşeye
güvenmem.size de tavsiyemdir.azımsamayın bence.bu çok önemli bir husus...
benm yazdıklarımn ümitsizlikle alaksı yok aslında
hem bence güzel yemek yapsın misafir geldiğimz zamn
kırık-rüzgar
Apr 16 2008, 05:20 PM
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Apr 16 2008, 06:17 PM)

benm yazdıklarımn ümitsizlikle alaksı yok aslında
hem bence güzel yemek yapsın misafir geldiğimz zamn

çok doğru sonra ben üstüme alırım ben yaptım diyee
kırık-rüzgar
Apr 16 2008, 05:28 PM
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Apr 16 2008, 06:26 PM)

öyle kolay başkasınn yaptığı yemek üstüne alınırmıymışşşş
olmaz dimi
hem benim yemeklerim varken

demi yane
..:::ELiF:::..
Apr 16 2008, 05:46 PM
Süpppeerrrrrrrrrrrrrrr çok hoşuma gittii

paylaşım için teşekkürler.... =)
bilal habeş
Apr 16 2008, 07:59 PM
ALINTI(AqUa @ Oct 20 2007, 12:23 AM)

kaynanaya bak duyarli dusunceli, gunumuzde boyle kaynanalar varmi acaba ???
evet var annem ama kaynana olarak