Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: EŞ SeÇİmİnde En Önemlİ Krİterlerİnİz Nelerdİr?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİFORUM DİĞER... > .·[ ANKETLER ]·.
Sayfa: 1, 2, 3, 4, 5
excuesme
EŞ SEÇİMİNDE EN ÖNEMLİ KRİTERLERİNİZ NELERDİR?
Selman-ı Aydın

1. Yüzde yüz tesettürlü olamalı. Başına örtü takıp "Ben tesettürlüyüm" diyenlerle inşAllah işim olmaz.Böylelerinden hiç hoşlanmıyorum.
2. 5 vakit Namaz kılmalı. Ancak bazı tesettürlüler gibi namazlarını -hastalık hali hariç- savsaklamamalı.
3. İtaatkar olmalı.
4. Çalışmasına izin vermediğim zaman "Ben çalışmak istiyorum." dememeli. Çünkü ben eşimin çalışmasını istemiyorum ama eğer çalışmak zorunda kalırsa benim izin verdiğim yerlerde çalışmalı.

Şimdilik bunlar geldi aklıma, kafamı toparladığım zaman toplu ve düzenli olarak yazarım belki.
-EBRAR-

_İslami emir ve yasakları hayatına geçirebilmiş biri olmalı,
_Kesinlikle ve kesinlikle kendimde dahil olmak evlenilcek güne kadar, hiçbir bayanın gözlerine sürekli bakmamalı,
_Edebli olmalı,
_Kendisine Resulullah(s.a.v.)'ı örnek aldığını söylese bile, yaşantısındaki sözlerinde eminliği ve kararlarındaki kararlılığı bağdaşmalı,
_Mücahid olmalı, İslami çizginin aşıldığı değil, zedelendiği durumlarda bile reddedip düzeni asi olabilmeli.
Selman-ı Aydın
ALINTI(Ümmü_Seleme @ Oct 17 2007, 03:26 PM) *

_Kesinlikle ve kesinlikle kendimde dahil olmak evlenilcek güne kadar, hiçbir bayanın gözlerine sürekli bakmamalı,

Selamün Aleyküm;
Kardeşim merak ettim, şu kriterinizi evleneceğiniz kişide olup olmadığını nasıl anlayacaksınız? Tamam belki sizin gözlerinize sürekli bakmayabilir ama ya sizin dışınızdakilere bakıp bakmadığını nasıl anlayacaksınız? Bunun bir yolu var mı?

Selam ve dua ile...
Kaveller
sanki böyle bir konu vardı yanılıyormuyum confused1.gif
doğanay58
DİNDAR OLSUNDA İSTER UZUN İSTER KISA İSTER GÜZEL İSTER ÇİRKİN HİÇ FARKETMEZ....
Zemahşeri
ALINTI(doğanay58 @ Oct 17 2007, 11:30 PM) *

Hiç mi yani blink.gif biggrin.gif
RmS
Akıllı ve Mantıklı olmalı
Dinin gereklerini -işine geldiği gibi yorumlamadan- yapmalı.
Sorumluluk sahibi, güven verici olmalı.
En önemlisi de Dürüst olmalı.
doğanay58
ALINTI(Zemahşeri @ Oct 17 2007, 11:34 PM) *

ALINTI(doğanay58 @ Oct 17 2007, 11:30 PM) *

Hiç mi yani blink.gif biggrin.gif

HAYIRDIR. biggrin.gif
imamhatiplim__34
imanı sağlam,namazını kılan ALLAH yolunda devamlı hizmet eden,ne yaparsa yapsın herşeyi ALLAH rızası için yapan bir eş isterdim...
SimRe
insan güzelden 40 günde sıkılabilir ama güzel huyludan 40 yıl sıkılınmaz be kardeşim....güzel ahlaklı insan her durumda tek geçer diye düşünüyorum.... good.gif ....
dagmara
kesınlıkle sıgara kullanmıyacak angry.gif
kesınlıkle 5vakıt namazını kılacak
dınını gercek bı müsliman gıbı yasıyacak enazından yasamaya calıscak
asaletlı olcak
kendımı onun yanında güvende hıssedcen yanı herseye tamam dıyenlerden olmayacak
allahtan samımı sekılde korkacak
aile yapısı düzgün ve ailesine (annesıne babasına)baglı olcak
e elıyüzüde bıraz düzgün olsun yanı yanıma yakıssın gleam.gif
bıde kesınlıkle oturıter yanı evın reısı olacak oyle sureklı bulasıga yardım eden yemek yapan temızlık yapan tıplerden nefret ederım nono.gif
bıde sımdı cok moda takıyye yapıyorum dıye dını kafasına görü yasamıycak gerektıgınde cesurca düsüncesını beyan edecek
bukadarcık biggrin.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI(dagmara @ Oct 18 2007, 01:25 PM) *

bıde kesınlıkle oturıter yanı evın reısı olacak oyle sureklı bulasıga yardım eden yemek yapan temızlık yapan tıplerden nefret ederım nono.gif

azıcık bulaşığa yardım etse olmazmı biggrin.gif flaugh.gif
senin işn olunca yardımcı olur biggrin.gif
dagmara
tabıkı yardım edecek canım dıkkatınızden kacmıs galıba süreklı yardım etmekten bahsettım hanı ıkıdebır sen otur yemegı ben yapayım bulasıgı ben yaparım hanı herseyden anlayan herseye karısan tıpler olurya öyle olmasın demek ıstedım yoksa tabı sen hastasın oda eve erkengelmıs yemegı ogun o yapar mesela bunlar olabılır tabıkı
sabah_rüzgarı
anladım
yalnız hasta olduğunda yemeği yapması içn önceden bilmesi gerekir
bunuda unutma jp.gif

sorunun cevabına gelince
benim tercihim eşimn beni allaha yaklaştırıcı olmasıdır
onunla beraberken gaflette değil mevlayı hatırlamakta olmalıyız
dinin bütün emirlerine karşı hassas olması yerine getirmesi gerekir
araştırmacı olması lasım
hatta savaşçı bi ruha; gerekirse onunla eziyet zulüm gören kardeşlerimize yardım içn cihada bile gidebilmeliyiz
anlayışlı dürüst ve güvenilir olması da çok önemli

şimdilik bu kadarı aklıma geldi

büyük bir zat evlilik hakkında KALBİNE MUKABİL BİR KALP BULMAK demiştir
kısaca aynen öyle kalbe mukabil bir kalp gerek
ayna
isteklerimi allah biliyo o razıysa beni de razı etsin yeter.ama mühim olan Allahın razı olması....
-EBRAR-
ALINTI(HANİF @ Oct 17 2007, 11:14 PM) *

Selamün Aleyküm;
Kardeşim merak ettim, şu kriterinizi evleneceğiniz kişide olup olmadığını nasıl anlayacaksınız? Tamam belki sizin gözlerinize sürekli bakmayabilir ama ya sizin dışınızdakilere bakıp bakmadığını nasıl anlayacaksınız? Bunun bir yolu var mı?

Selam ve dua ile...[/color]

Demekki varmış ki, yazılabiliniyormuş. Gerçi her ne kadar zamanımızda müminlerin!! eminliğine güvenler zedelenmiş olsada genele mal etmek yanlış olur. Bunun yolunun nasıl olcağını bilemem ama flörtle olmayacağı kesin. En azından bunu anlayabilmek için flörtsüz ilişki yani büyüklerimizin (büyükten kasıt islami bilgililerimizin) istişareleri çok önemlidir.

Selam ve dua ile..
siyahzambak ve merve
mevla herkesin gönlüne göre versin inşaallah... yanlız arkadaşlar sadece istiyorum demek yetmez dualarda yalvarmak gerekli.. çünkü eş seçimi hayatımızın en önemli seçimidir... mevlam evlilikle imtihan etmesin hiçbirimizi.... amiiiiiinnnnnnnnnn....

heee birde beyler öyle dindar isterim el değmemiş isterim diye çokta yüksekten atmasınlar kendileri kimseye el sürmemeye dikkat ediyorlarsa ancak bu takdirde bu istekleri gerçekleşir unutmasınlar.. temiz kadınlar temiz erkekler içindir.. temiz erkeklerde temiz kadınlar için.. cenab ı hak hiçbir zaman bir temizi pis kimsenin eline düşürmez...
Zemahşeri
Atış serbest,verin siparişleriniz armutun sapı üzümün çöpü de olsun biggrin.gif
hayrunnisa84
CİDDİ SÖYLÜYORUM ARKADAŞLAR DÜŞÜNCELERİNİZ ÇOK GÜZEL.RABBİM HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN.KATILIYORUM ALLAH EVLİLİKLE İMTİHAN ETMESİN KİMSEYİ.AMİNNNN...BENDE BAŞTA İMANINI UYGULAYAN BİRİ OLSUN İSTERİM,BANADA HER DAİM YAŞATSIN İSTERİM TEŞVİKİM OLSUN YANİ...
RmS
az önce şu dikkatimi çekti.
ALINTI

Bir insanla konuşurken gözlere bakılması taraftarıyım. Ya hiç konuşma ya da yüzüne gözüne bak bence smile.gif
beyda
Kadın, dört şeyi için nikah edilir; malı, soyu, güzelliği ve dini; sen dindar olanını seç ki, evin bereket bulsun" buyurmuştur. (Kütüb-i Sitte ve İmamı Ahmed'in Müsned'i ile İslam Fıkıh Ansiklopedisi)

Kadınları güzellikleri için nikahlamayınız, olur ki güzellikleri ahlakça düşmelerine sebep olur. Onları malları içinde nikahlamayın, zira malları azgınlıklarına yol açabilir. Kadınları dindarlıktan dolayı nikahlayın. Şüphesiz dindar olan yırtık elbiseli bir cariye (böyle olmayanlardan) daha üstündür." (İslam Fıkıhı Ansiklopedisi 9.C SH. 14)

Bunlar erkekler içinde geçerli ondan yazdım...Tam olarak işte böyle olmalı İNŞALLAH!

Mütevazi olsun her yönü ile...

İnanın parası olur bir gin gider...

Sakallı olmalı smile.gif

[color="#000099"][/color]

-EBRAR-
ALINTI(RmS @ Oct 19 2007, 09:38 PM) *

ALINTI

Bir insanla konuşurken gözlere bakılması taraftarıyım. Ya hiç konuşma ya da yüzüne gözüne bak bence smile.gif

NUR SURESİ-24
''Mü'min erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Bu davranış onlar için daha nezihtir. Şüphe yok ki, Allah onların yaptıklarından hakkıyla haberdardır.''

''Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü'minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz! ''

Ayetler sadece kadın veya erkekler için inmemiştir. Görüldüğü gibi mümin kadın ve erkekler için kardeşim. Bilindiği gibi ilk bakıştan sonrası zina kapsamına girmektedir. Öyleyse hiç konuşulmasın demişsin. Soruyorum peki sana İslami çerçevede helal kılınan ortamlarda başbaşa kalmamak kaydıyla evlenicek olan kişilerin görüşmesi yasak mı? Bunun hükmünü kim verir? Önce biraz araştıralım lütfen. Daha sonra ayet ve hadislerle inkar edelim. Bence diye başlatacağınız cümleleri yazmak yerine Allah için yazacağınız cümleleri kullanmalısınız.Ancak bu şekilde kendinize ve başkalarına faydalı olabilirsiniz.

Selam ve dua ile...
sabah_rüzgarı
ALINTI(Ümmü_Seleme @ Oct 18 2007, 10:49 PM) *

ALINTI(HANİF @ Oct 17 2007, 11:14 PM) *

Selamün Aleyküm;

Selam ve dua ile...[/color]

Demekki varmış ki, yazılabiliniyormuş. Gerçi her ne kadar zamanımızda müminlerin!! eminliğine güvenler zedelenmiş olsada genele mal etmek yanlış olur. Bunun yolunun nasıl olcağını bilemem ama flörtle olmayacağı kesin. En azından bunu anlayabilmek için flörtsüz ilişki yani büyüklerimizin (büyükten kasıt islami bilgililerimizin) istişareleri çok önemlidir.

Selam ve dua ile..

kardeşim rabbim inş senin ve diğer kardeşlerin gönlüne göre verir smile.gif
RmS
ALINTI(Ümmü_Seleme @ Oct 19 2007, 11:20 PM) *

ALINTI(RmS @ Oct 19 2007, 09:38 PM) *

ALINTI

NUR SURESİ-24
''Mü'min erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Bu davranış onlar için daha nezihtir. Şüphe yok ki, Allah onların yaptıklarından hakkıyla haberdardır.''

''Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü'minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz! ''

Ayetler sadece kadın veya erkekler için inmemiştir. Görüldüğü gibi mümin kadın ve erkekler için kardeşim. Bilindiği gibi ilk bakıştan sonrası zina kapsamına girmektedir. Öyleyse hiç konuşulmasın demişsin. Soruyorum peki sana İslami çerçevede helal kılınan ortamlarda başbaşa kalmamak kaydıyla evlenicek olan kişilerin görüşmesi yasak mı? Bunun hükmünü kim verir? Önce biraz araştıralım lütfen. Daha sonra ayet ve hadislerle inkar edelim. Bence diye başlatacağınız cümleleri yazmak yerine Allah için yazacağınız cümleleri kullanmalısınız.Ancak bu şekilde kendinize ve başkalarına faydalı olabilirsiniz.

Selam ve dua ile...

Ben tamamen evlilik niyeti olmayan konuşmalardan bahsettim.
Ayrıca bakış konusunda ;

Muğîre bin Şûbe bir kadınla evlenmek istiyordu. Peygamberimiz (a.s.m.), ona, “Git, onu gör. Zira görmek, aranızda âhenk olması bakımından daha iyidir.”3

Bir başka hadis-i şerifte de Peygamberimizin nasıl yol gösterdiğini öğreniyoruz:
“Sizden biriniz bir kadınla evlenmek istediği zaman onunla evlenmesini teşvik edici özelliklerine bakabilirse baksın.” Hâkim, el-Müstedrek, 2: 165

Bir de siz gözleri harama bakmaktan bahsetmişsiniz, daha önceki yazdığınızda gözlerine bakmaktan bahsettiniz gözleri harama bakmak sadece gözlere bakmak mı? Oysa göz (yüz ve el)bir bayanın avret olmayan kısmına girer. Gözüne değil hiç biyerine bakmasın ama konuşurken yüzüne bakmamak bence saygısızlıktır.
Hakikat
ALINTI(beyda @ Oct 19 2007, 09:44 PM) *

Kadın, dört şeyi için nikah edilir; malı, soyu, güzelliği ve dini; sen dindar olanını seç ki, evin bereket bulsun" buyurmuştur. (Kütüb-i Sitte ve İmamı Ahmed'in Müsned'i ile İslam Fıkıh Ansiklopedisi)

Kadınları güzellikleri için nikahlamayınız, olur ki güzellikleri ahlakça düşmelerine sebep olur. Onları malları içinde nikahlamayın, zira malları azgınlıklarına yol açabilir. Kadınları dindarlıktan dolayı nikahlayın. Şüphesiz dindar olan yırtık elbiseli bir cariye (böyle olmayanlardan) daha üstündür." (İslam Fıkıhı Ansiklopedisi 9.C SH. 14)

Bunlar erkekler içinde geçerli ondan yazdım...Tam olarak işte böyle olmalı İNŞALLAH!

Sakallı olmalı smile.gif

Bana da bir Konya ekmeği, salata, ayran, Adıyaman tava'sı, içli köfte.. Acil olsun mümkünse.

Demem o ki, herkes kendinde olanı tamam etmiş, artık etrafına bakıyor. İyiler iyilere layıktır oysa.. Heyecan yok, sakin..
telpako
Ben kadın olsaydım arasıra eline sopa alan bir erkekle evlenmeyi isterdim.

Erkek olduğum için huyu güzel olan bir hanım isterim. Mükünse başı açık olsun , ben kapatırım inşallah , sonra yüzünde doğuştan olmayan bir iz olsun, arasıra hastalansın , cok bitkin bir hali olsun işleri yavaş yavaş yapsın , gerektiği berar gülşüp gerektiği zaman beraber iabdet edilebilirsin. Çok güzel olmasın giyinmesini bilsin. PArayı ve malı mulku cok sevmnesin İnanç istidadı olsun yeter.
beyda
ALINTI(Hakikat @ Oct 20 2007, 01:15 AM) *
ALINTI(beyda @ Oct 19 2007, 09:44 PM) *

Sakallı olmalı smile.gif

Bana da bir Konya ekmeği, salata, ayran, Adıyaman tava'sı, içli köfte.. Acil olsun mümkünse.

Demem o ki, herkes kendinde olanı tamam etmiş, artık etrafına bakıyor. İyiler iyilere layıktır oysa.. Heyecan yok, sakin..
Bakmıyorum etrafıma... lac.gif
Tevhid_13
Bence biz buraya sıralıyoruz aradıgımız kiriterleride. Acaba biz bu aradıgımız kiriterlere sahıpmiyiz en azından kendı açımdan.

Yanı biraz gerçekci olup Allah'tan eş isterken Yanı çoğumuz Allah'ın istediği gibi yanı Allah'a kul olan bır eş istiyoruz ama biz ne kadar Allah'a kulluk yapmayı başarıyoruz o önemli. Biz mümin olursak Allah Bize inşaallah mümin bir eş nasıp eder diye düşünüyorum.

Mümin erkekler mümin kadınlarla, mümin kadınlarda mümin erkeklerde.. diye geçen ayeti hatırlayalım.
doğanay58
ALINTI(hayrunnisa84 @ Oct 19 2007, 03:58 PM) *

CİDDİ SÖYLÜYORUM ARKADAŞLAR DÜŞÜNCELERİNİZ ÇOK GÜZEL.RABBİM HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN.KATILIYORUM ALLAH EVLİLİKLE İMTİHAN ETMESİN KİMSEYİ.AMİNNNN...BENDE BAŞTA İMANINI UYGULAYAN BİRİ OLSUN İSTERİM,BANADA HER DAİM YAŞATSIN İSTERİM TEŞVİKİM OLSUN YANİ...

AMİN.
Özgürlük
Her mü'min evleneceği kişinin dindar olmasını ister. Birde göze bakma olayı var şimdi kız istemeye gidiliyor kıza bakabilirsin, o kız olmadı gittik başka bir kıza o da olmadı kısmet bu gidişle çok kızın gözüne bakmış olduk ne yapacağız...
Kızlar genelde istiyorlar ki elinden gelse erkekler evden dışarı çıkmasın diyecekler....
Ben nasıl mı istiyorum dindar olsun, güzel olsun, soylu olsun, 4 / 4 ' lük olsun olsunda olsun beee siparişi verdik biggrin.gif
kElEbEk MiSaLi
her gün ellerimi açıp rabibime diyorum ki; hayırlı kişilerle karşılaştır ALLAHIM...
ben en başta tabiri caizse ''adam gibi adam'' istiyorum yani öyle dört dörtlük değil ama namazı abdesti yerinde, kötü alışkanlıkları olmayan, attığı her adımda rabbimin rızasını düşünen bide mutlaka eşini sahiplenen, yani gerekirse evden bile çıkartmıycak ve her konuda eşine yani bana örnek olucak ve arada en az 3 yaş olucak birisini istiyorum...inşALLAH rabbim herkesin gönlüne göre verir...

birde şunu söylemek istiyorum arkadaşlar;mutlaka dualarınızda istediğiniz kişinin bütün özelliklerini söyleyin rabbimin hazinesi çok geniş o kullarından dua istiyor unutmayalım en büyük ibadet dua ve dualarımızı ona göre yapalım...

sadece şuna çok inanıyorum rabbim ona açılan eli geri çevirmiyor...RABİBİME EMANET OLUN jp.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI(telpako @ Oct 20 2007, 03:48 AM) *

Mükünse başı açık olsun , ben kapatırım inşallah , sonra yüzünde doğuştan olmayan bir iz olsun, arasıra hastalansın , cok bitkin bir hali olsun işleri yavaş yavaş yapsın ,

bu kısımlarda ciddimisnz
yoksa dalgamı geçiyosnz karar veremedim

hastalansın yavaş yavaş iş yapsın flaugh.gif

rabbim herşeyi verici biz kullarına da isteyin veriyim diyor
onun içn istemek en doğal hakkımz
verici herşeyin sahibi yüce rabbimizdir
ama isterken o niteliklerin bizdede olmasına yada istenilen niteliklerede sahip olmaya dikkat etmeliyiz smile.gif
SimRe
ALINTI(telpako @ Oct 20 2007, 03:48 AM) *

Erkek olduğum için huyu güzel olan bir hanım isterim. Mükünse başı açık olsun , ben kapatırım inşallah , sonra yüzünde doğuştan olmayan bir iz olsun, arasıra hastalansın , cok bitkin bir hali olsun işleri yavaş yavaş yapsın , gerektiği berar gülşüp gerektiği zaman beraber iabdet edilebilirsin. Çok güzel olmasın giyinmesini bilsin. PArayı ve malı mulku cok sevmnesin İnanç istidadı olsun yeter.

valla erkek olsam arada eline sopa alıp kocasını bir temizleyen hanım isterdim....hem arada sopa yiyince insanın aklı başına gelir demi telpako laugh.gif ....umarım öyle sopalı bir eşin olur da hayallerin suya düşmezz.... laugh.gif laugh.gif laugh.gif
asiLDuA
Eş dediğin muvahhid olmalı.Metanetli olmalı,destek olmalı.Yoldaş olmalı cray.gif aman hüzünlendim yine cray.gif ah yoldaşım ah Allah bana ve ona sabır versin cray.gif
hattab84
ALINTI(Zemahşeri @ Oct 19 2007, 03:32 PM) *

Atış serbest,verin siparişleriniz armutun sapı üzümün çöpü de olsun biggrin.gif

Ben bunu tutdum biggrin.gif biggrin.gif
hattab84
ALINTI(Tevhid_13 @ Oct 20 2007, 01:40 PM) *

Bence biz buraya sıralıyoruz aradıgımız kiriterleride. Acaba biz bu aradıgımız kiriterlere sahıpmiyiz en azından kendı açımdan.

Yanı biraz gerçekci olup Allah'tan eş isterken Yanı çoğumuz Allah'ın istediği gibi yanı Allah'a kul olan bır eş istiyoruz ama biz ne kadar Allah'a kulluk yapmayı başarıyoruz o önemli. Biz mümin olursak Allah Bize inşaallah mümin bir eş nasıp eder diye düşünüyorum.

Mümin erkekler mümin kadınlarla, mümin kadınlarda mümin erkeklerde.. diye geçen ayeti hatırlayalım.

Hamza kardeşim dur oyun bozanlık yapma olmadı ama şimdi....

Ayrıca bu paralı olsun(Ev,Araba ve fazlası) eğitimli olsun(İSLAMİ anlamda değil üniv vb üstü gibi) İşime gelmeyen islami kuralları bana hatırlatmasın veya beni sıkmasın rahat olayın öyle her istediğini (islama uygunda olsa) yapmamı beklemesin vb..... Bunları acaba kim istiyor ALLAH şahidim çok merak ediyorum.....
Veya evlendikten sonra bazı abilerimizden duyuyoruz mücahide bacının mobilya merakını perde merakını araba vb.... meraklarını ve tepkilerini..... Neyse ben boyundan uzun laflar etmeyeyim.... RABBİM herkezin gönlüne göre versin selam ve hayır dua ile.....
suskun
ALINTI
Biz mümin olursak Allah Bize inşaallah mümin bir eş nasıp eder diye düşünüyorum.

buna katılıyorum...
doğanay58
YARABBİ BİZE HAKETTİĞİMİZ GİBİ DEĞİLDE. HAS HALİS MUS MUHLİS EŞLER NASİP EYLE BİZLER GÜNAHKAR KİMSELERİZ EĞER BİZLERE HAKKETİĞİMİZ GİBİ EŞLER VERİRSEN VAY HALİMİZE. BİZLERİ SENİN YOLUNDA YÜRÜYEN EVLADU İYALİMİZE İSLAMIN AHLAKANI ÖĞRETEBİLECEK KİŞİLER NASİP ET.
beyda
ALINTI(doğanay58 @ Oct 27 2007, 12:37 AM) *
YARABBİ BİZE HAKETTİĞİMİZ GİBİ DEĞİLDE. HAS HALİS MUS MUHLİS EŞLER NASİP EYLE BİZLER GÜNAHKAR KİMSELERİZ EĞER BİZLERE HAKKETİĞİMİZ GİBİ EŞLER VERİRSEN VAY HALİMİZE. BİZLERİ SENİN YOLUNDA YÜRÜYEN EVLADU İYALİMİZE İSLAMIN AHLAKANI ÖĞRETEBİLECEK KİŞİLER NASİP ET.

Amin!

RuhulhaK
Kriterlerim saymakla bitmez, sadece kategorilerini yazalım bari...

Kültürel Kriterler
Sosyolojik/Sınıfsal Kriterler
Etnik Kriterler
Politik/İdeolojik/Teolojik Kriterler
Poetik Kriterler
Psikolojik/Karakteristik Kriterler
Ekonomik Kriterler
Bedii-estetik Kriterler

yes.gif

ayna
aslında bu başlığı bir de ters cihetten düşünmek lazım.siz hangi özelliklerinin üzerinde çok durursanız Allahın rızasını kazanan bir kulla rabbim sizi layık görür şeklinde değil mi?smile.gif
asiLDuA
ALINTI(RuhulhaK @ Oct 27 2007, 07:58 PM) *

Kültürel Kriterler
Sosyolojik/Sınıfsal Kriterler
Etnik Kriterler
Politik/İdeolojik/Teolojik Kriterler
Poetik Kriterler
Psikolojik/Karakteristik Kriterler
Ekonomik Kriterler
Bedii-estetik Kriterler

yes.gif

ALINTI
eh evde kaldın sanırım
laugh.gif

Bir sitede bir kardeş şunu yazmış .

Muvahhide bir bacımız şunlar olursa seninle evlenirim diyor.

1-Askerlik yapmayacaksın.

2-Çocuklarını küfür sistemde okutmayacaksın.

Ve oğlan afallamış gelmiş siteye diyorki,Ben birşey anlamadım diyor laugh.gif Bu denilen şeyleri yalnızca muvahhidler yerine getirebilir hesabı.Hz Fatımalar istiyorsak hz aliler olmamız gerekir sözünü ben severim.Ama dünya tersine dönmüş,Muvahhid bir erkeğin,

1-Askerlik yapmam

2-Çocuklarını küfür sistemde okutmam

diyeceğine bizim bacılrımız diyor maşallah smile.gif
aLaTurCa
QUOTE(RuhulhaK @ Oct 27 2007, 06:58 PM) *

Poetik Kriterler
Bedii-estetik Kriterler

yes.gif

en cokta bunlara guldum biggrin.gif
Kaveller
Talep ettiğiniz kriterler bir kişide bulunsa bile'' bu benim evlenceğim kişi'' demeyebilir insan .
iş sözleşmesi mi bu, bütün kriteler uydu haydi evlenelim o zaman .

EsLeMNa
Herkes isteklerini sıralamışta,inşAllah bu istekleri taşıyanı bulduğunuz zaman sizde onun isteklerine sahip konumda olursunuz. biggrin.gif
Zemahşeri
ALINTI(Kaveller @ Oct 27 2007, 09:25 PM) *

Talep ettiğiniz kriterler bir kişide bulunsa bile'' bu benim evlenceğim kişi'' demeyebilir insan .
iş sözleşmesi mi bu, bütün kriteler uydu haydi evlenelim o zaman .

ııh iş sözleşmesi değil mantık evliliği(ne demekse artık) deniyor ona. Evliliği mantıksız buldukları için heralde en azından mantıklı bir iş yapalım demişler.Tabi "evliliğin başladığı yerde mantık biter" diye bir atasözümüzde olmadığı için çok mutmaindir kendileri.
Linkinpark
Ben şunu anladım kızlar PRENS ; erkeklerde PRENSES istiio..

biggrin.gif biggrin.gif
bican
manavdan karpuzmu seciyoruz..

rabbimin kalbime sevgisini koydugu, ve gercekten sevdigimle evlenmek isterim..

sevgi yoksa.. kriterde yoktur.. benim düsüncem tabi..

sevgisiz olmaz...
telpako
[quote name='MehLiKA' date='Oct 27 2007, 07:16 PM' post='215867']
[quote name='RuhulhaK' post='215846' date='Oct 27 2007, 07:58 PM']

1-Askerlik yapmam

2-Çocuklarını küfür sistemde okutmam

diyeceğine bizim bacılrımız diyor maşallah smile.gif

[/quote]

BUnlar muvahhidlik şartları mı? küfür sistemi nedir. fen ilimlerini okumak küfür mü oldu bağnazca bir yaklaşım.

Askerlik : Savaş yapmayı ogrenmek demektir. Tıpklı dovuş etmeyi ya da marangozlugu öğrenemek gibi .

Bunlrı benden isteyen birini bırak almayı yakınından bile geçmem.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.