Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Sinek
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ BİLİMSEL KONULAR ]·. > .·[ POZİTİF BİLİMLER ]·.
aLaTurCa
SİNEK, GÖRMEK VE KUL OLMAK İSTEYENLER İÇİN SADECE BİR ÖRNEK.

KAİNATTA SONSUZ ADETTE BUNUN GİBİ ÖRNEKLER VAR.

YETER Kİ GÖRMEK İSTE.

SADECE BAKMAKLA OLMAZ.

GÖRMEK VE ANLAMAK , SONUNDA ACZİYETİNİ FARKINA VARIP GEREKEN NE İSE ONU YAPMAK GEREK.

ALLAH BAKTIRIP DAİMA GÖREN GÖZ VE ANLAYAN AKIL NASİP ETSİN İNŞAALLAH TÜM İNSANLARA.

SİNEK
İnsanlık adına 21. yüzyılda birçok konuda olduğu gibi, teknoloji ve mühendislik alanında da çok önemli ilerleme kaydedildi. Geçmişte hayalini dahi kuramadığımız ulaşım araçları icat ve imal edildi. İnşa edilen araçlar artık dünyanın dışına çıkabiliyor.
Enerji olarak petrol rafine ediliyor. Rafine metodunda da büyük gelişme yaşandı. Çok yüksek oktanlı benzin imal edilip, gerektiğinde havada uçaktan uçağa nakil yapabiliyor.

İmal edilen uçaklar çok daha kısa mesafelerde yere iniş yapabiliyor. İmal edilen uçakların manevra kabiliyeti de inanılmaz gelişerek hız kesmeden 70 dereceye kadar dönüş yapabiliyor. Nerede ise 20 derece meyildeki zemine iniş yapabiliyor. Kullanılan malzeme de çok gelişti. Sert bir maddeye sürtünmediği sürece sağlamlık korunuyor. Sadece çarpmalara dayanıklı elastiki bir malzeme icat edilemedi. Bir uçağı imal etmek bir yıl kadar sürüyor.

Bir de ancak hayalini kurduğumuz bir uçak var. Her türlü zemine inip kalkabilen her şeyi enerjiye çevirebilen, 90 derece dik zemine dahi iniş kalkış yapabilen ve indiğinde zemine kilitlenerek düşmeyen, çarpmalara dayanıklı elastiki bir maddeden imal edilmiş ve güvenli. İşte bu parmak ısırtacak mühendislik şaheseri SİNEK.

İnsanoğlu sahip olduğu ilmi birikim ve teknolojiye rağmen halen bir kanadının benzerini dahi imal edemiyor. Yerinden kopsa yerine tekrar monte edemiyor. Bir şeyin küçüğünü yapmak büyüğünü yapmaktan daha zorken SİNEK her gün milyonlarca imal ediliyor. Her detayı tam ve mükemmel olarak.

Bir uçağı ya da uçaktaki herhangi bir parçayı tesadüfe vermek mümkün değilken çok daha mükemmel olan bir teknoloji harikası SİNEKi ya da kanadını tesadüfe verebilir miyiz?

Her eser sanatkârını, her kitap yazarını, her tablo ressamını, her icat mucidini anlatır. Aslında YÜCE SULTAN'ı anlatan kainat kitabındaki bir harftir SİNEK.

Teşekkürler
<#thank#>
imamhatiplim__34
PAYLAŞIM ÇOK GÜZEL.. ALLAHIM SEN HERŞEYİ NE GÜZEL YARATMIŞSIN...NE YAZIKKİ BAZI KÖRLER SAĞIRLAR BUNU ANLAMIYORLAR...VE DAHA HALA İMAN ETMİYORLAR...ALLAH BUNLAR GİBİLERİNE HİDAYET VERSİN..
Mr_seppy
Sinek ya da Peygamber böceginin ucma prensipleriyle ucan casus ucaklari imal edileli nerdeyse 10 sene oluyor.

Onun ötesinde bilisim teknolojisinde boyutlari bir nanometrenin 100'de biri kadar olan transistörler günde sayisizca üretiliyor.

Intelin en son cikarttigi Atom islemcilerin boyutlarini da arastiriniz!

Her anlamadiginiz seye de mucize demeyiniz.

Saygilar
islam ve kulluk
sinek yada böceğin uçma presnibiyle sadece uçuyor aynı manevraya aynı esneklik ve tutunabilme kabiliyetine sahip değiller !

sadece 12 nanometre boyuduna kadar düşürülmüş transistörlerden işlemci üretiminden bihaber değiliz ama o bir işlemci tek başına ne yapıyor ? KOCA BİR HİÇ

onun çalışması için elektrik enerjisi ve yardımcı devreler olmazsa üstte dediğim yine o işlemci KOCA BİR HİÇ oluyor.

umarım yeterli açıklıktadır.
Allah-u alem
aLaTurCa
Bir ''sinek'' kadar dahi olamiyorsunuz anladik, bu karsi cikma saldirmak niye??kime kafa tuttugunuzu saniyorsunuz, kendinizi once sorgulayin bir

Mr_seppy
Sinek te tek basina KOCA BIR HIC! ne ise yarar? Pislik yer, hastalik türetir.

Dogaya hicbir faydasi yoktur!

Dostum, boyutlar 12 nanometrenin cok ve cok altinda.
Ve manevra kabiliyeti bu makinalarin senin bildiginin bile üzerinde sad.gif

Umarim ben de yeterince aciklayici olabilmisimdir.
islam ve kulluk
tek başına koca hiçden kastım açıklayıcı olmamış yeterince yani hiç bir hareket ortaya süremiyor sana bir sonuç gösteremiyor gibi ...

ne kadar bildiğimi bilmediğinizden

ALINTI
Ve manevra kabiliyeti bu makinalarin senin bildiginin bile üzerinde

bu konuda muhtemelen yanılmaktasınız.

Allah-u alem
telpako
ALINTI(Mr_seppy @ Sep 6 2008, 02:30 PM) *

Sinek te tek basina KOCA BIR HIC! ne ise yarar? Pislik yer, hastalik türetir.

Dogaya hicbir faydasi yoktur!

Dostum, boyutlar 12 nanometrenin cok ve cok altinda.
Ve manevra kabiliyeti bu makinalarin senin bildiginin bile üzerinde sad.gif

Umarim ben de yeterince aciklayici olabilmisimdir.

demek ki sende gizli bir mağarada çalışığı nanomakineler üretiyosunuz. Çok etkilendim doğrusu. hatta bir sinekten milyon kat güçlü dozerler var hemde çok işe yarıyolar.
Mr_seppy
http://www.spiegel.de/wissenschaft/mensch/...,514467,00.html

http://www.golem.de/0805/59476.html

Ne yazik ki tezimi kanitlayacak bir video bulamadim ama umarim yukaridaki linkler bu teknolojinin ilerlemesiyle ilgili yeteri kadar aciklik saglarlar.

@Alaturca: Mesajinizin icerigini anladim ama kime yönelttiginizi tam anlayamadim. Lütfen biraz daha aciklama...
islam ve kulluk
Mr seppy sanırım anlaşılmayan bir nokta var

insanlık kendisini yaratandan hiç bir zaman üstün olamayacaktır. Biz burda teknolojiyi küçümsedik mi?

teknoloji gerçekten ilerlemiş bir boyutta buna sözümüz yok ama hiç bir zaman bir sineğin aynısını üretebilecek güçte değildir.

verdiğiniz linklere baktım bunlardan bihaber değilim üretildiğinden haberim var. Ama kıyas noktasına geldiğimizde yine de aralarında dağlar kadar fark mevcuttur.

Allah'ın her yarattığında mucizeler vardır.

Allah-u alem
Mr_seppy
Benim de söylemeye calistigim sey budur. Hersey de bir mucize oldugunun düsünülmesi! Cevrenizde görüp mucize diye tabir ettiginiz hersey belli basli kurallara baglilik göstererek var olurlar. Bunlar varolusun kacinilmazlaridir.

Herhangibir olayin vuku bulusuna anlam verilemedigi zaman mucize denir ama mucizeler dogaüstü olaylardir. Sinek örneginde herhangibir mucize yoktur. Anlatmaya calistigim budur.

Saygilar
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.