Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Ağ Otlakçıları
Islami Forum - Popüler Forum > INTERNET - TEKNOLOJİ DÜNYASI > .·[ BİLGİSAYAR/İNTERNET ]·.
Linkinpark
Bana kablosuz ağ ile ilgili bir program lazım..

Benim kablosuz ağımı kullanan varmı? Kullanıosa kim? Bunları tespit edecek bir program arıorum.
.

Birde etraftaki kablosuz ağları gösteren FULL sürüm program lazım. Ben de Wireless Mon die var fakat 30 günlük deneme versionu.

Yardımcı olursanız sevinrim. Şimdiden tşk.. smile.gif
islambuli
selamun aleykum. kardeş öyle bir program var ben bilmiyorum gerçi ozaman ne işin var cevapta diyebilirsin başlığın hoşuma gitti.ağ otlakçıları smile.gif ayrıca benim bir kardeşim var bazı şeylerden dolayı bir vede misafir kalıyor haliyle net bağaltmıyor ve birisinin ağından kullanıyor kim olduğunu bulsam yarı yarı verelim kardeş diyeceğim diyor smile.gif
Linkinpark
ALINTI(islambuli @ Oct 14 2007, 12:41 AM) *

selamun aleykum. kardeş öyle bir program var ben bilmiyorum gerçi ozaman ne işin var cevapta diyebilirsin başlığın hoşuma gitti.ağ otlakçıları smile.gif ayrıca benim bir kardeşim var bazı şeylerden dolayı bir vede misafir kalıyor haliyle net bağaltmıyor ve birisinin ağından kullanıyor kim olduğunu bulsam yarı yarı verelim kardeş diyeceğim diyor smile.gif

Hocam boş laf yapmışsın ya.. wink.gif

Neyse yine de saol bleh.gif good.gif flowers.gif
islambuli
kardeş boş konuya nasıl bir cevap bekliyordun smile.gif o insanı arayacağına koy bir şifre ağına bitsin yani smile.gif
RmS
windows komut satırında Ipconfig yazarak yerel "IP adres"ini bul. Diyelim ki.
192.168.1.2 buldun. O zaman 192.168.1.1 den 192.168.1.254 aralığına bu programla ping at. "ok-başarılı" ifadesini 2 kereden fazla görürsen ağda başka bilgisayar var demektir.

Alıntıdır.

Bu 1 den 254 e kadar ping atmak için ping atma programı kullanabilirsiniz.
Fedai
ALINTI(rockerr @ Oct 13 2007, 01:10 PM) *

Benim kablosuz ağımı kullanan varmı? Kullanıosa kim? Bunları tespit edecek bir program arıorum.
.

Birde etraftaki kablosuz ağları gösteren FULL sürüm program lazım. Ben de Wireless Mon die var fakat 30 günlük deneme versionu.

Dediğin program şu mu

http://www.passmark.com/products/wirelessmonitor.htm
(Program güzele benziyor. MAP Üzerinden kullananları mı gösteriyor ne)

al sana crack li linki

http://www.ware8.com/Network/130_download.htm

ayrıca

www.enfull.com da birçok program bulabilirsin

Linkinpark
ALINTI(islambuli @ Oct 18 2007, 12:36 AM) *

kardeş boş konuya nasıl bir cevap bekliyordun smile.gif o insanı arayacağına koy bir şifre ağına bitsin yani smile.gif

kardeşim şifre koymakla bitmiyor iş.

şifreleri de kırıyorlar.

ALINTI(Fedai @ Oct 20 2007, 02:52 PM) *

ALINTI(rockerr @ Oct 13 2007, 01:10 PM) *

.

Dediğin program şu mu

http://www.passmark.com/products/wirelessmonitor.htm
(Program güzele benziyor. MAP Üzerinden kullananları mı gösteriyor ne)

al sana crack li linki

http://www.ware8.com/Network/130_download.htm

ayrıca

www.enfull.com da birçok program bulabilirsin

eywallah işte olay budur.

Good work
clap2.gif clapping.gif
Fedai
Başka varsa onu söyle

ŞİPŞAK

Linkinpark
hocam seni yasaklamışlar ama ya.. tühhh.
epcot
Modeminizin web arayüzünden istediğiniz herşeyi yapablirsiniz..
modeminizin marka ve modelini söylerseniz yardımcı olabilirim...
Linkinpark
airties markası...
epcot
ALINTI(rockerr @ Mar 16 2008, 11:51 PM) *

airties markası...

Modelide Rt-205 sanırım...
şimdi

internet explorer ı açıp adres satırına

192.168.2.1 yazıp enter layın

modem ara yüzüne giriş şifresini değiştirmediyseniz varsıyalan olarak atanmamıştır yani direkt girişe tıklayıp girebilirsiniz...

burdaki menüden "LAN" yazana kısma girdiğinizde o an modeminize bağlı bilgisayarları görebilirsiniz

Menüdeki "Kablosuz" kısmına girerekte her türlü ağ güvenlik ayarlarınıa yapabilirsiniz
örneğin

"Mac Adresi Filtreleme" kısmına girerek modeminize bağlanmasına izin verdiğiniz bilgisayların dışında başka herhangi bir bilgisayarın erişmesini yasaklayabilirsiniz...

Yada

"Kablosuz Güvenlik" kısmına girerek Kablosuz Ağınıza "Wep" veya "WPA" tipi şifre koyabilirsiniz... burda herzman önerilen WPA dır...çünkü Kırılması çok zordur...
Bir öneri daha Modemdeki Varsayılan şifreleri kullanmayın, kendiniz bir şifre üretin..çünkü onlar tahmin edilmesi kolay şifrelerdir...

Bunların dışında

"Firewall" kısmındanda içerik güvenliğini sağlayabilirsiniz...

örneğin:
"Firewall" in altındaki "Erişim Kontrolü" Kısmından Modeminize bağlı bilgisayarların Sadece Belirttiğiniz zaman dilimlerinde internet erişmelerine izin verebilir belirttiğiniz zaman dilimi dışında internete erişmelerini engelleyebilirsiniz...

Yine "Firewall" in altındaki "Url Filtreme" özellliğini kullanarak Girilmesini uygun görmediğini sitelere erişimi engelleyebilirsiniz...

bunlar en işe yarar özelliklerdir bunun dışında kullanım ihtiyacınıza göre başka özelliklerde mevcuttur...

modeminiz modeli Rt-205 in dışında birşeyse belirttiğim menüler farklı yerlerde ve farklı isimlerle olabilir... fakat aynı özellikler mevcuttur...

inceledikten sonra takıldığınız bir yer olursa o kısımları daha detaylı anlatabilirim...
hayırlı geceler...
Linkinpark
bunların hepsini biliyorum ben zaten..

bana o zaman İP adresi değiştirici lazım ..

Bölece belki benim kablosuz ağı bulamazlar smile.gif
EsLeMNa
ALINTI(rockerr @ Mar 22 2008, 06:40 PM) *

Belki bu bir işine yarar.. smile.gif

http://www.archicrypt-shop.com/Download.htm
Linkinpark
ALINTI(EsLeMNa @ Mar 22 2008, 06:47 PM) *

hangisini indircem burda 3 tane var.

??
EsLeMNa
ALINTI(rockerr @ Mar 22 2008, 06:51 PM) *

hangisini indircem burda 3 tane var.

??

1.cisi muhtememlen senin işine yarar smile.gif
Linkinpark
Çok teşekkürler eslemna..
EsLeMNa
ALINTI(rockerr @ Mar 22 2008, 06:53 PM) *

Çok teşekkürler eslemna..

İşine yararsa ne ala smile.gif
epcot
ALINTI(rockerr @ Mar 22 2008, 06:40 PM) *

ip adresi değiştirmek, ağ otlakçılarını engellemezki smile.gif
çünkü kabolusz ağa bağlanmak için ip bilmeye gerek yok

ip değiştirmek, nette ki surf güvenliğini sağlar yanlızca wink.gif

kablosuz ağ ayarlarınndan

Kablosuz Ağ Adını (SSID) gizle:

seçeneğini işaretleniğinizde, diğer kullanıcılar, bu iş için ekstra bir program kullanmadıkları sürece ağınızı göremezler..

ikinci güvenlik önemli olarak WPA şifre koymanızı tavsiye ederim...
Wpa şifrelerini kırmak imkansıza yakındır, çünkü Wep şifreleme gibi belli sayıda ve tipte karakter içermez..

dolayısıyla olasık çok fazla olduğundan ve algoritması da çok sağlam olduğundan.. Kırmaya çalışmakla uğraşmaz kimse... Eğerki bu kişiler parayla tutulmamışssa smile.gif)

bunun dışında herhangi birşey yapmaya gerek yok bence...

şifreyi koyduktan sonra ne olur ne olmaz diye modemin loglarına bakabilirsin.. kim girmiş kim çıkmış filan diye...
orda modemine bağlantı kuran her cihazın bilgileri ve bağlantı zamanları loglanır wink.gif

bunlarda içine sinmiyorsa, yine modem ayarlarına girip, kablosuz ağına bağlanmasını istediğin bilgisayarların mac adreslerine göre ip adreslerini rezerve edersin(Yani o İP adresi yanlızca o bilgisayara ait olur, başkası kullanamaz).. modemin ip aralığınıda kaç bilgisayr bağlı olacak sa okadarla sınırlarsın... böylece modemin ip adresi vermeyeceği için şifre koymasan bile kimse bağlanamaz wink.gif
Linkinpark
ya ADSL no üzerinden bağlanılırsa? Bunu nasıl engelleriz.?
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.