aLaTurCa
Oct 10 2007, 05:48 PM
Yüz için nemlendirici maske
Malzemeler: Yumurta sarısı + süt
Hazırlanışı: Bir kapta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yayın, üzerini ince bir bezle örterek on beş dakika bekleyin. Ardından kağıt mendille silerek temizleyin. Daha sonra sırasıyla, ılık ve soğuk suyla yüzünüzü yıkayın.
Ne işe yarıyor: Kuru ve nemsiz bir cildiniz varsa bu maske sizin için birebir. İçinde bulunan yumurta sarısı cildinizi beslerken, süt nemlendirecek, yumuşaklık verecek ve sıkılaştıracak.
Ne zaman kullanmalı: Bu maskeyi haftada bir kez uygulamak yeterli.
Siyah noktaların sonu geliyor
Malzemeler: Limon suyu + yoğurt
Hazırlanışı: Bir kase yoğurda bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı, gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Yüzünüzde kuruyan maskeyi ılık suyla yıkayarak çıkarın.
Ne işe yarıyor: Limon suyu cildi dezenfekte eder, sivilceleri kurutur ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildi besler, nemlendirir ve yağ miktarını dengeler.
Ne zaman kullanmalı: Bu maske haftada bir kez uygulanabilir.
Sivilceler için karnabahar
Malzemeler: Karnabahar + Zeytinyağı
Hazırlanışı: Sekiz adet karnabahar yaprağını iki kaşık zeytinyağı ile beraber mikserden geçirin. Karışımı, problemli bölgeler üzerinde daha yoğun olacak şekilde yüzünüze yayın, on dakika bekleyin ve yüzünü ılık suyla temizleyin.
Ne işe yarıyor: Karnabahar yapraklarının temizleyici fonksiyonu vardır.
Ne zaman kullanılmalı: Haftada bir ya da iki kez.
Kırışıklara karşı maske
Malzemeler: Kaymak + Elma
Hazırlanışı: Bu maskeyi hazırlamak için soyulmuş bir elma ve üç kaşık kaymağı mikserle bir kaç dakika karıştırmanız yeterli. Karışımı cildinize yaydıktan sonra temiz bir bezle yüzünüzü kapatın. Yaklaşık on dakika bekledikten sonra maskeyi silin ve yüzünüzü ılık suyla temizleyin.
Ne işe yarıyor: Kaymak cildi yumuşatır, nemlendirir ve cilde elastikiyet kazandırır. Kırışıklara karşı da etkilidir. Elma ise cildin diri kalması için önemli etken.
Ne zaman kullanmalı: Haftada bir kez.
Yağlı ciltler için
Malzemeler: Bal + süt + limon suyu
Hazırlanışı: Bir fincan içinde bir kaşık balı, bir kaşık limon suyunu ve kıvamın koyuluğunu bozmayacak miktarda sütü karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza yayın ve hafifçe kuruyana kadar bekleyin. Maskeyi nemli bir sünger yardımıyla silerek temizleyin.
Ne işe yarıyor: Bal cildi yumuşatır ve limon suyunda bulunan aktif maddelerin daha iyi emilmesini sağlar. Bu maddeler de cildin yağ salgısını dengeler, fazla yağ salgısı sonucu oluşabilecek sivilceleri önler.
Ne zaman kullanılmalı: İhtiyaca göre 10 - 15 günde bir tekrarlayabilirsiniz.
imamhatiplim__34
Oct 14 2007, 11:44 PM
gerçekten yararlı bir paylaşım...
Teşekkürler
Oct 17 2007, 10:03 AM
<#thank#>
beyda
Oct 18 2007, 10:18 PM
herkese tavsiye etmek lazım
aLaTurCa
Feb 9 2008, 06:23 PM
yapan oldumu bu maskeleri, ben halen yapmadim, tembellik iste
kilic_aygül
Feb 9 2008, 06:29 PM
Bayanların çok işine yarıcak bi paylaşım. Eline sağlık alaturkacım..
aLaTurCa
Feb 9 2008, 06:31 PM
aygulcum sen bir dene bunlari, ise yararsa bildir bize
kilic_aygül
Feb 9 2008, 06:40 PM
Yeter ki yap. yaparsan yarar alaturkishcim. Ne demişler bakarsan bağ bakmazsan dağ olur..
aLaTurCa
Feb 9 2008, 06:48 PM
oyle, ama biliyorsun tembeliz iste, yapmak yerine yaptirtiyoruz
-EBRAR-
Feb 9 2008, 07:36 PM
ALINTI(aLaTurCa @ Feb 9 2008, 06:48 PM)

oyle, ama biliyorsun tembeliz iste, yapmak yerine yaptirtiyoruz
Estğ. tembellik demeyelim. Bence sen kendine kobay arıyorsun hadi itiraf et
aLaTurCa
Feb 9 2008, 08:04 PM
ya canim cidden tembelim, hani biri gelsede bana yapsa diyorum

hos bugun gittim yaptirdim zaten
beyda
Feb 9 2008, 08:08 PM
Kullanmadığım maske kalmadı bir sürü para bayıldım çıkanı engelleyemiyorsun
beyda
Feb 9 2008, 09:28 PM
Pak mayayı hafif sulandırıp yüze uyguladığınız zaman işe yarıyormuş
aLaTurCa
Feb 9 2008, 09:29 PM
cok fazla degisik urunler kullanmiyacaksin, birtane dewamli kullandigin olacak, cilde o yariyor, ben kendim maske hic yapmiyorum, periodik bakim yaptirdigim icin orda yapiyorlar o yonden kolay, yoksa zamanim hic olmuyorki.
Beyda oyle her gordugunu almayacaksin
beyda
Feb 9 2008, 09:41 PM
Ben çok önem veriyorum sorun ondan kaynaklanıyor vaktim de var uğraşıp duruyorum hehee
Zaten her gördüğümü almam doğal alıyorum parası beni öldürüyor ya
Ayn-ı Visal
Feb 9 2008, 09:53 PM
Kardeşler bence hepsi para tuzağı...Çok şükür bu güne kadar hiç kullanmadım;kullanmayı da düşünmüyorum.Abdest almak zaten cildi pak ediyor....
Bir yaşlı teyzemize bir gün sosyeteden biri sormuş:siz cildinize hangi kremi kullanıyorsunuz da bu kadar pürüssüz? diye.
Teyzemiz de:Kızım ne kremi,ben sadece abdest alıyorum.
aLaTurCa
Feb 9 2008, 09:57 PM
QUOTE(ressamdemet @ Feb 9 2008, 08:53 PM)

Kardeşler bence hepsi para tuzağı...Çok şükür bu güne kadar hiç kullanmadım;kullanmayı da düşünmüyorum.Abdest almak zaten cildi pak ediyor....
Bir yaşlı teyzemize bir gün sosyeteden biri sormuş:siz cildinize hangi kremi kullanıyorsunuz da bu kadar pürüssüz? diye.
Teyzemiz de:Kızım ne kremi,ben sadece abdest alıyorum.
elbette yuzune herseyi surunce super olacak diye birsey yok, ama su da var havalar vs etkiliyor hic olmassa nemlendrici cremler lazim oluyor. Ben mesela yazin hic birsey kullanmam TR nin havasi suyu yariyor, ama iklimler degisince gerek oluyor, temizlemek en guzeli, cunku gun boyu hersey cildimize temas ediyor, abdest alinca baya kurutuyor bende aslinda
sabah_rüzgarı
Feb 9 2008, 10:48 PM
alaturca hangi maskeleri yaptırdın
yapanlar tecrübelerini anlatsalar olmazmı
kilic_aygül
Feb 9 2008, 11:06 PM
bukle
Feb 9 2008, 11:07 PM
Nemlendiriciyi kullandım,işe yarıyo....kuru cildi olanlara duyurulur
beyda
Feb 9 2008, 11:49 PM
ALINTI(kilic_aygül @ Feb 9 2008, 11:06 PM)

ben bakımlı bir insanım
aLaTurCa
Feb 10 2008, 10:48 AM
QUOTE(sabah_rüzgarı @ Feb 9 2008, 09:48 PM)

alaturca hangi maskeleri yaptırdın
yapanlar tecrübelerini anlatsalar olmazmı
canm ben bunlarin hic birini yapmadimki, ben direct guzellik merkezine gidiyorum full bakim yaptirip geliyorum

buraya aygulcumle konusurken hatirladim yani oyle gelisti olaylar
kilic_aygül
Feb 10 2008, 12:27 PM
ALINTI(beyda @ Feb 9 2008, 11:49 PM)

ALINTI(kilic_aygül @ Feb 9 2008, 11:06 PM)

ben bakımlı bir insanım

maşşallah..
Not: Eeee... altın getiren yok mu? gün yapıyoz burda..

Kadınlar matinesi burası

Bi de çayımız kekimiz olsaydı..

(Fecr duymasın kaçırmaz burayı. Neyse biz paketleyip yollarız.)
Aaaaaah İşteee:::::::::::::::::::::::: Yiyelim güzelleşelim

Eveeeet devam kızlaaaar ne diyorduk?......
sabah_rüzgarı
Feb 10 2008, 02:30 PM
oooo
aygül bunları sen mi hazırladın
geliyoruz bak
kapı zilin çalabilir
EsLeMNa
Feb 10 2008, 02:34 PM
Hazır maskelerden bahsetmişken size kesin faydalı bir maskeyi söyleyeyim;ABDEST
kilic_aygül
Feb 10 2008, 04:02 PM
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Feb 10 2008, 02:30 PM)

oooo
aygül bunları sen mi hazırladın
geliyoruz bak
kapı zilin çalabilir
Eveeet
Sanal ortamda ben hazırladım
Bizdesiniz zaten bi yandan yiyip bi yandan sohbet ediyoruz.

Buyurun kızlar
Eee ne diyorduk?...

(Kızlar herkes tabağına istediği kadar alsın. Mmmm...Ben de biraz dolmadan alıyım. Biraz da çörek. bi de kurabiyedeeeen..

)
Evet.. ABDEST evet çok faydalıdır cilde.. Nam nam nam.. Cildi her daim temiz tutar...
(Ooo pasta da nefis görünüyo.. Biraz daha dolma alır mıydınız kızlaaar?..)
Yalnız bu yediklerimizden sonra bugün unlu bişey yememeyi tavsiye ederim. Bugünkü beslenmeyi dengeliyelim ki şişko bacılar olmayalım...
aLaTurCa
Feb 10 2008, 04:36 PM
Aygulcum bu resimdekinin daha detaylisini bizzat bugun gozlerim onunde yasadim, ama o kadar cok gordumki istahim gitti

satisla ugrasmaktan canim istemedi
EsLeMNa
Feb 10 2008, 06:28 PM
ALINTI(aLaTurCa @ Feb 10 2008, 04:36 PM)

Aygulcum bu resimdekinin daha detaylisini bizzat bugun gozlerim onunde yasadim, ama o kadar cok gordumki istahim gitti

satisla ugrasmaktan canim istemedi
Demek kermese katıldın senin adına çok sevindim..Bol satış yamışsınızdır inşAllah
aLaTurCa
Feb 10 2008, 06:37 PM
guzeldi, sonuna kadar kalmadim, suan hissediyorum cok yorulmusum
kırık-rüzgar
Feb 10 2008, 07:53 PM
kermes mi bizde yapıyoruz pek yakından ilgilenmedim zaten nasıl eğlenceli geçti mi
kilic_aygül
Feb 10 2008, 08:12 PM
O kermeslerde en çok pasta börekler satılır. Bir kere ben de katılmıştım. Bütün millet ev yapımı pastalar börekler dolmalar salatalara hücum ediyodu. Diğer eşyalara pek bakan yoktu..
EsLeMNa
Feb 10 2008, 08:18 PM
ALINTI(kilic_aygül @ Feb 10 2008, 08:12 PM)

O kermeslerde en çok pasta börekler satılır. Bir kere ben de katılmıştım. Bütün millet ev yapımı pastalar börekler dolmalar salatalara hücum ediyodu. Diğer eşyalara pek bakan yoktu..
En çok börek ve sarma satılıyor buradada
aLaTurCa
Feb 10 2008, 09:01 PM
baya ragbet vardi, orda taze taze hamur isleri yapanlarda vardi.
Ben evden bir kac saat en fazla dururum diye gitmistim, babam diyormus ''herhalde isine geldi gitti gelmiyor, zor is olsa durmazdi'' demis
kilic_aygül
Feb 12 2008, 11:20 AM
Demek ki bayanların evde yaptıkları şeyler de baya para eden şeyler..
asiLDuA
Feb 12 2008, 06:55 PM
elh benim cilt sorunum yok ama anneme bi göstereyim ))
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.