Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Psİkolojİk DaniŞman
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ MESLEKLER ]·.
mavii

merhabalar, baktım böyle bir bölüm yok açayım dedim, ben PDR ciyim, artık okul bitiyor. şuan bir özel eğitim-rehabilitasyon merkezinde çalışıyorum, size şöyle bir soru sormak istiyorum: "siz hiç engelli biriyle tanıştınız mı?" fiziksel, zihinsel, hafif, orta ya da ileri derecede olan birileriyle??? onların hayatları, çektiği sıkıntılar, karşılaştıkalrı zorluklar...

insanların acıyarak bakmaları (onları çok rahatsız eder), sosyal ilişki yoksunluğu sonucu yalnizlık, sevilmeye, ilgiye aç insanlar... ya aileleri? ekonomik sıkıntı da işin içine girince en azından bir gezmeye bile gidemiyorlar, anneleri hep yanlarında olmak zorunda ve bu onlar için de çok zor...

hayata tuttunmaya çalışanlar da var, kimi çalışabilecek durumda, ama işverenler bu kadar duyarlı olmayabilir, aslında yasal hakları var engellilerin ama yönlendirilmeleri, geliştirilmeleri, ve yüksek özgüvene sahip olmaları gerek, bu da biz ve diğer eğitimcilerin görevi zaten...

öğrencilik çok güzelmiş, dertsiz tasasız, ama hayatın gerçekleri de varmış, televizyonda gördüğümüz hayatlar gerçekmiş... bu konuda sormak istediğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz, bu durumda olanlar için rehabilitasyon merkezleri ücretsiz ama yapmaları gereken bazı şeyler var kayıt için... selametle... friends.gif
kElEbEk MiSaLi
evet engelli birisiyle tanıştım hemde çok yakınımdı ama şuan hayatta değil, onun yaşadığı zorlukları en çok annem bilir ve onu kaybetteğimiz zaman hayatımızda ne kadar büyük yeri olduğunu anlamıştık...

size bişey sormak istiyorum pdg ci olduğunuz için yani alanınızla ilgili:
ben kreş öğretmeniyim 4 yaş gurubu benim öğrencilerim ve bir öğrencim tepkisiz yani canı isterse cvp veriyor istemzse hiç ilgilenmiyor sürekli arkadaşlarını rahatsız ediyor ben yapmaması gerektiğini söylediğim zaman sadece yüzüme bakıyor cvp vermiyor ilk geldiği sıralar bana hiç öğretmenim diyeceğini düşünmüyordum yani o derece tepkisizdi ilk bana öğretmenim dediğinde çok sevindim ben onu nasıl sınıfa kazandırabilirim bazen kullandığım yöntemler sonuç veriyor ama bazen o kadar yetersiz kalıyorum ki bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim aslında okulumuzun rehberlik uzmanı var ama inanın bazen bize sıra gelmiyor cok kalabalığız neyse yardımınızı bekliycem teşekkürler...
mavii
ALINTI(rumeysaaa @ Oct 6 2007, 09:29 PM) *

evet engelli birisiyle tanıştım hemde çok yakınımdı ama şuan hayatta değil, onun yaşadığı zorlukları en çok annem bilir ve onu kaybetteğimiz zaman hayatımızda ne kadar büyük yeri olduğunu anlamıştık...

size bişey sormak istiyorum pdg ci olduğunuz için yani alanınızla ilgili:
ben kreş öğretmeniyim 4 yaş gurubu benim öğrencilerim ve bir öğrencim tepkisiz yani canı isterse cvp veriyor istemzse hiç ilgilenmiyor sürekli arkadaşlarını rahatsız ediyor ben yapmaması gerektiğini söylediğim zaman sadece yüzüme bakıyor cvp vermiyor ilk geldiği sıralar bana hiç öğretmenim diyeceğini düşünmüyordum yani o derece tepkisizdi ilk bana öğretmenim dediğinde çok sevindim ben onu nasıl sınıfa kazandırabilirim bazen kullandığım yöntemler sonuç veriyor ama bazen o kadar yetersiz kalıyorum ki bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim aslında okulumuzun rehberlik uzmanı var ama inanın bazen bize sıra gelmiyor cok kalabalığız neyse yardımınızı bekliycem teşekkürler...

merhaba, bu şekilde çocugu tanımlamak çok zor, bu, çocugun aileden ilk geldiğinde okul hakkında, öğretmen hakkında kafasında yerleşmiş olumsuz düşüncelerle de alakalı olabilir, yetiştirilme tarzı, bu şekilde ilgi çekmeye çalışma vs şeklinde de, siz öğretmeni olarak onu bilişsel, sosyal, akademik beceriler vs. konularında çok yakından gözlemleyebilirsiniz, burda akranlarıyla bu açılardan farklı olup olmaması da size kısa yollu bilgi sağlayabilir, örneğin rehabilitasyon merkezinde eğitim alan öğrenciler arasında öğrenme güçlüğü yaşayan, hiperaktif ya da zihinsel olarak hafif derecede yetersizliği olan öğrenciler de var, bu illa sizin çocugunuzda da böyle bir şey olacak anlamına gelmiyor, aileden de kaynaklanabilir ama tepkileri, becerileri konusunda akranlarıyla arasında öenmli bir fark varsa RAM (rehberlik araştırma merkezine) yönlendirebilirisinz, erken tanı ve özel eğitim çok öenmli.. !!!!!!!fakatt gerçekten sorun olduğunu düşünüyorsanız, sonra aileyi de kuruntuya düşürmeyin...

ayrıca aileyle çocuğun bu durumu hakkında konuşun, ama şu şekilde, evde çocuk ne konumda, her dediği yapılıyor mu ya da sürekli ceza alıp bir yerlere mi kitleniyor, dedim ya bu şekilde durumu anlamak zor, kolay gelsin size, ama sağlıklı, cıvıl cıvıl çocuklarla eğitim yapıyorsunuz bu insana müthiş bir enerji veriyor, bunun kıymetini bilin:)
kElEbEk MiSaLi
teşekkür ederim açıklamalarınız için, çocuğun ailesiyle irtibata geçmek istedim ama nedendir bilemiyorum bu konuda oğullarına toz kondurmak istemiyorlar aslında bir yönden onlarda haklı...
bana gelen habere göre okuldan alıyorlarmış çok üzüldüm ama inş onun için daha hayırlı olur...

ve dediğiniz gibi hergün çocukların içinde olmak beni çok mutlu ediyor ve çok enerji veriyor
yardımınız için tekrar teşekkürler.
karakiz
bende pdr okumak ıstıyorum ınsanları dınlemeyı sevıyorum sızce nasıl bır bolum
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.