merhabalar, baktım böyle bir bölüm yok açayım dedim, ben PDR ciyim, artık okul bitiyor. şuan bir özel eğitim-rehabilitasyon merkezinde çalışıyorum, size şöyle bir soru sormak istiyorum: "siz hiç engelli biriyle tanıştınız mı?" fiziksel, zihinsel, hafif, orta ya da ileri derecede olan birileriyle??? onların hayatları, çektiği sıkıntılar, karşılaştıkalrı zorluklar...
insanların acıyarak bakmaları (onları çok rahatsız eder), sosyal ilişki yoksunluğu sonucu yalnizlık, sevilmeye, ilgiye aç insanlar... ya aileleri? ekonomik sıkıntı da işin içine girince en azından bir gezmeye bile gidemiyorlar, anneleri hep yanlarında olmak zorunda ve bu onlar için de çok zor...
hayata tuttunmaya çalışanlar da var, kimi çalışabilecek durumda, ama işverenler bu kadar duyarlı olmayabilir, aslında yasal hakları var engellilerin ama yönlendirilmeleri, geliştirilmeleri, ve yüksek özgüvene sahip olmaları gerek, bu da biz ve diğer eğitimcilerin görevi zaten...
öğrencilik çok güzelmiş, dertsiz tasasız, ama hayatın gerçekleri de varmış, televizyonda gördüğümüz hayatlar gerçekmiş... bu konuda sormak istediğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz, bu durumda olanlar için rehabilitasyon merkezleri ücretsiz ama yapmaları gereken bazı şeyler var kayıt için... selametle...