doğanay58
Oct 5 2007, 03:38 AM
De ki: O Kur’an, inananlar için doğru yolu gösteren bir rehber ve şifadır. İnanmayanların ise, kulaklarında bir ağırlık vardır ve Kur’an onlara kapalıdır. Sanki onlara uzak mesafeden bağırılıyor da Kur’anın ne söylediğini anlamıyorlar. Fussilet suresi 44.ayet
SEVGİLİ PAYLAŞIMDAŞLARIM KUR'AN-ı KERİMİN MEALİNİ KAÇIMIZ OKUDUK ACABA ?
ErKaMReaL
Oct 5 2007, 04:10 AM
Es Selamu Aleykum ve Rahmetullahu ve Berekatuhu
Böyle bir konuda anket açtığınız için Allah (c.c) Razı Olsun ...
Kur'an'dan habersiz o kadar namaz kılan insan var ki .. O kadar oruç tutan var ki ...
O kadar hafız varki okuduğunun anlamını bilmeyen / araştırmayan ...
Daha neler neler var yazdıkça canımızı acıtacak ....
Kasıtlı olarak İSLAM = NAHL90 olarak öğretildiği için Kur'an'a bakan yok ...
"Biliyoruz" zaten değil mi ? { Alak Suresi 7. ayete bakınız ... }
O K U Y A L I M ...
bican
Oct 5 2007, 06:47 AM
yasamak için anlamak, anlamak için tanimak gerekir.. tanimak için bilmek.. bilmek içinse okumak öğrenmek gerekir.. kii yaşayabilelim.. rabbimizin peygamberimize ilk emri oku' dur..
Allah razı olsun kardesim...
aLaTurCa
Oct 5 2007, 11:27 AM
okuyorum ama evet olarak ankete oy verdim, her okugum ayetin hemen aciklamasina bakiyorum anlamak icin.Anlayarak okumak daha bir ayri guzel.
nasreddinhoca
Oct 5 2007, 11:36 AM
Bol bol Kuran meali okunmalı...
Ne kadar çok Kuran okunursa, hayata bakışımızda o kadar kuran eksenli olur...
yoktan'var
Oct 5 2007, 03:46 PM
selamun aleyküm
meal okumak en sevdiğim şeylerden birisidir.beynimi ve gönlümü fevkalade besliyor.doğrusu Allah'ın büyüklüğünü daha iyi hissediyorum.her bir ayetinde bambaşka alemler var..Kur'an gerçekten ilahi bir kitap.bunu okurken hissediyor insan..
-EBRAR-
Oct 5 2007, 08:48 PM
ALINTI(AqUa @ Oct 5 2007, 12:27 PM)

okuyorum ama evet olarak ankete oy verdim, her okugum ayetin hemen aciklamasina bakiyorum anlamak icin.Anlayarak okumak daha bir ayri guzel.
doğanay58
Oct 6 2007, 04:32 PM
ALLAH razı olsun hepinizden
kilit
Oct 6 2007, 09:51 PM
evet okuyorum. ancak tefsir le birlikte okumayı daha çok sevdiğim için biraz ağır ağır ilerliyorum.
kırık-rüzgar
Oct 7 2007, 01:55 PM
sadece mealini okumakta yetmez okuyup davranışlarımıza hayatımıza sindirmemiz büyük bir önem taşıyor...
zümrüt
Dec 31 2007, 11:53 PM
Acik olayim yok okumadim tamamiyla belki, bazi önemli konulari arastirdim
ama basdan sona okumak gerek. Sade Almancasini okudum, dil bakimindan
daha iyi anladigim icin. Ama bazi seyleri kavramak gercekten zor.
Bilmek gerek anlamak icinde okumak.
Adudiddîn
Jan 1 2008, 08:19 PM
Meal okumak Tabiki çok güzel ve gerekli...ama Kurani ilimler hakkında ön bilgisi olmayanlar tefsiri ile beraber okursa daha saglıklı olur...Nesh, mutlak, mukayyed, ibaha, tedric gibi konuları bilmeden okuyanların zihninde soru işaretleri oluşabilir..buna dikkat edelim İnşaAllah..
Selam ve dua İle..
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.