Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Haydi Seviyenizi ölçün!
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ KİŞİSEL GELİŞİM ]·.
-EBRAR-
Çok güzel bir test. Bu test bilginizi ölçüyor aynı zamanda bildiklerinizi ne derece aklınızda muhafaza ettiğinizi test ediyor?

http://www.limasollunaci.com/test.asp?firmaid=14

Bende katıldım bu teste ve upper-intermediate seviyesindeymişim. fool.gif
asiLDuA
bakalım ben kaç çıkacağım smile.gif
-EBRAR-

aaaa mehlikacığım kaçmış bleh.gif çok ayıp cesur ol lütfen wink.gif
asiLDuA
laugh.gif hayır ikra abba yarısında takıldım bitti ama güzel test ne kadar başarılı olamasakta fool.gif
btlrbs
seviyem advanced(1 yanlış) niye ingilizce bölümündeyimde ondan cool.gif
aLaTurCa
bende yaptim ve upper-intermediate cikti angry.gif
acilen yeniden ingilizcemi gelistirmem lazim, hos hep zaten pas sample da takilir kalirdim yine orda takildim angry.gif angry.gif
TEVHİD
Güzel bir test hazırlanmış.Hemen hemen lise seviyesinde bilgiler içermekte.
Özellikle proposıtıonlar çok akıllıca hazırlanmış.Öğrencilerin handikaplarından biri da Active-passive voice ve Dırect-İndırect Speech.İnşallah herkes başarılı olur. Biliyorsunuz bir dil bir insan demek.

Selam ve dua ile
imamhatiplim__34
fena sayılmam ...smile.gif ee hergün sözlük alıp keşime ezberliyoruz yani... smile.gif
TEVHİD
imamhatiplim__34 Kardeşim

Hergün kelime ezberlemeniz çok güzel.Ama İdıomslara da ağırlık verin inşallah.Zira İdiomslar çok önemli.

Selam ve dua ile
imamhatiplim__34
tevhid kardeşim ben o dediğin şey nedir anlamadım azcık açarsan mutlu olacam smile.gif
mutmain
upper intermediate jp.gif
çok güzel bi çalışma hazırlanmış uzun zamandır göz atmıyodum bi tekrar oldu jp.gif
ehh fena sayılmam fool.gif
-EBRAR-
ALINTI
çok güzel bi çalışma hazırlanmış uzun zamandır göz atmıyodum bi tekrar oldu

Haklısın kardeşim ahhh şu tekrarlarımızı çoğaltabilsek. Herşey bu aslında tekrarlanmayan bilgi unutulmaya mahkum. Şu mahkumiyete mecbur olmasam inşaAllah... sad.gif

Selam ve dua ile...
TEVHİD
tevhid kardeşim ben o dediğin şey nedir anlamadım azcık açarsan mutlu olacam

İmam Hatiplim Kardeşim

İdiomslar deyimlerdir.Deyimler sözlüğü vardır İngilizcede.Bu sözlüğü edinelim inşallah.
Örnek: Telefonda konuşurken "Siz kimsiniz?" diye sorarız.
İngilizce karşılığı "Who are you?" dur değil mi?
Ama yanlış.
"Who is this?" şeklinde sorulması doğru olandır.
Tıpkı bunun gibi İngilizce'de birçok kalıp vardır.Idıomslar da bu kalıplardan müteşekkildir.

İngilizce öğrenmek istiyorsak Türkçe düşünmemeliyiz.İfade edilen cümleyi kendi bütünlüğü içerisinde ne anlatılmak istenildiğine dikkat etmeliyiz. Yoksa elimize bir sözlük alıp bakacak olursak kelimelere tek tek, çoğu zaman saçma sapan manalar çıkar karşımıza.Bu sebeple de İdiomslar çok önemlidir.Ve asla çeviri yaparken kelime kelime anlamaya çalışmayalım inşallah.
Allah kolaylık versin inşallah.

Selam ve dua ile
ayna
13 yanlış advanced
TEVHİD
13 yanlış

Gayet iyi Mihriciğim.

Selam ve dua ile
imamhatiplim__34
teşekkür ederim tevhid kardeşim ALLAH razı olsun açıklamaların için...
TEVHİD
Rica ederim kardeşim.Acizane açıklamalarımı ukalalık olarak değerlendirmediğin için sen sağol inşallah.

Selam ve dua ile
canturk54
Bu yayınların sınavına ben de daha önce girdim.Bence sorular çok kolay bence seviyeyi yansıtmak için ölçü olamaz sorular çok kalitesiz kpds de çıkan sorularla dağlar kadar fark var...
aLaTurCa
''Penguin Books'' tafsiye ederim ingilizceyi gelistirmek isteyenlere..
kilic_aygül
Evet gerçekten basit düz lise seviyesinde bi test. Çözdüm. Ama çok sıkıcıydı. Advanced derecesinde sertifika aldım. Yihuuuu... fool.gif help.gif jp.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.