Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Kabe'nin Içi
Islami Forum - İslami Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ MEKKE - MEDİNE ]·.
Sayfa: 1, 2, 3, 4, 5
derviş46
resımler için teşekkür ederiz bir sevapa girdiniz allah razı olsun.
hakka
kardeş allah razı olsun bende merak ediyordum merakım biraz gitmiş oldu[color=#3366FF]
seyyah20
Allah razı olsun
AKSARAYLI
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM KARDEŞİM.ALLAH RAZI OLSUN.ALLAH(C.C.) ORALARA GİTMEYİ CÜMLEMİZE NASİP EYLESİN.
takyon
Allah razı olsun inşallah gidip görmekte nesip olur
aslı
selamun aleykum
allah razı olsun sızden hep merak etmıstım ıcınde ne oldugunu...allah bıgun oraya gıtmeyıde nasıp etsın bızlere tum musluman kardeslerıme
seyyidemin
emeğine sağlık harika
afes
[size=2][font=Comic Sans Ms]Selamün Aleyküm
bu tür hizmetlerinizden dolayı size minnetarız.
Allah Razı Olsun... clap2.gif
idoseyhan
Allah razı olsun...
alperakaryildiz
Aleykümselâm ve Rahmetullah

Kardesim Allah-u Zül-Celâl senden râzı olsun, merakımı az da olsa dindirdin:)
eagle51
ALINTI(Abdulbaki71 @ Sep 13 2007, 12:27 AM) *

Es-selamü Aleyküm

Kardeşlerim sizlere kabe içini gösterten bir resim yayınlıyorum.Bu resim senede bir defa kralın hac zamanında kabe içini süpürdügü ve gül suyu ile yıkadıgı zamanda çekilmiş bir resimdir.

Dua ve selametle

Kardeşim Allah razı olsun. Selam ve dua ile...
muazzez
Allahım inşallah bizlerede nasip eder inşallah.ellerin dert görmesin kardeşim clapping.gif
Abdulbaki71
Es-Selamü Aleyküm ve Rahmetullahi

selam size islami forum kardeşligi, selam size mümin kardeşlerim.Elhamdülillah kabenin içini gördünüzmü mesajıma birçok kardeşim cevab yazmış,ben çok memnun oldum ve sizlere mübarek Kabe ile ilgili bazı resimler daha yayınlamak istiyorum ve inşaallah bu resimleride begeneceginize inanıyorum.
rtfm.gif
NOT :Kardeşlerim bizler için Kabe önemli ve ordaki kötü zihniyetli insanları yok sayın ve resimlere o şekli ile bakmaya çalışın.Bazı arkadaşların sinirlenip agızlarını bozduklarını gördüm,degmez.Allah cc. hidayet etsin onlara ve yandaşlarına.Bir estagfurullah çekelim ve resimlere öyle bakalım.Dua ve selametle

İslami resimler :

Allah cc. bizlere ismini unutturmasın..............

Beytullahın diger resimleri .
Hacerul-esfed taşı

Halil İbrahim makamı ve ayak izleri o mübarek ibrahim as. peygamberin

Kabe kapısı,kilidi ve örtüsü

Kabe Planı

BEYTULLAH:
Mekke-i mükerremede Mescid-i harâmın ortasında bulunan mukaddes binâ.
Kâbe-i muazzama; müslümanların kıblesi; Fazîlet ve kıymetini bildirmek için Beytullah buyurulmuştur.

Rivâyet edildiğine göre, Allahü teâlâ Âdem aleyhisselâma buyurdu ki:
Ey Âdem! Sen sağ oldukça Beytullah'ı tâmir et. Senden sonra gelecek peygamberler ve ümmetler de zaman zaman onu tâmir edecekler. En son peygambere kadar bu böyle sürüp gidecek. (Ezrâkî)

gül-idik

fezanur
bu güzelliği bizimle paylaştığınız için rabbim sizlerden razı olsun...
rabbim bizlerede o mübarek toprağa basıp o manevi havayı teneffüs edebilmeyi nasip eder inş.
asiLDuA
Pervez Müşerref Abd işbirlikçisi bu adamın kabenin içine girmesi canımı sıktı.

Kabenin içini tahrif etmiş bu suudlar,bir arkadaşın da dediği gibi içini çok şaşalı yapmışlar.Bu çok abes.Allah resulunden kalma haliyle dursaydı !Allah resulunun ve sahabesinin ellerinin değdiği haliyle dursaydı ! iyi olmazmıydı..

Adamlar herşeyi bozmuş tahrif etmiş,Kabenin boyundan büyük bina inşa etmeyi Allah resulu yasaklamışken biz şuan kabenin etrafında Gökdelenler görüyoruz.Tıpkı,Allah resulunun mekkeyi fethinden önceki hali gibi şuanki hali.Nebir şeriat var ne de bidatsizlik var.

Ayrıca biliyormusunuz Allah resulu 1 kez hac yapmıştır.!Her yıl hacca gidenlere duyurulur smile.gif
zeynep74
allah razı olsun herzaman merak ettiğim birşeydi sayenizde birazda olsa görmek nasip oldu sağolasın
talebex
heşrşey için teşekkürler kardeş
GÜL-Ü RANA

paylaşım için teşekkür ederim.ALLAH razı olsun..

Gerçekten çok güzeller..

Rabbim inşaallah bizleride o mübarek yerlere nasip eder. cray.gif

mustafatanr
clapping.gif clapping.gif clapping.gif clapping.gif
allah bize de nasip eder inşaalah
_hANnE_
Allah razı olsun..teş..
nedense kabenin içini daha farklı hayal etmiştim!! resme bakınca nedense çok fazla beşer eli değmiş gibi geldi :'(
bilmem belkide haddimi aşıorm..
büşramm
çok güsel olmuş allah razı olsun:)
ihvan-esra
Saol kardeşim Rabbime çok şükür dışına defalarca yüzümü sürmeyi nasip etti bana sizin vesilesinizlede çok merak ettiğim içini görmüş oldum ALLAH SİZDEN RAZI olsun.Ben bikere rüyamda görmüştüm içini aam bu haline benzemiyodu benim gördüğüm orjinal haliydi sanırım jp.gif
OSSE
ALLAH C.C. SENDEN RAZI OLSUN . HZ İBRAHİMİN MAKAMLARI KABE NİN İÇİNDE DUYDUM DOĞRUMUDUR.SELAMÜNALEYKÜM
cihanozturk
Allah senden razı olsun kardeşim daha geçen gün içinde ne var acaba diye muhabbeti olmuştu bu resmi herkese göstericem.. Allaha emanet ol..
pericik
çok heyecan werici....Allah razı olsun
speedy_
Allah razı olsun çok hoş bi paylaşım olmuş..
tugrulhan45
sevgili kardeşim gerçekten teşekkür ederim ama bişeyide sormadan geçemiyeceğim.kabe ilk yapıldıgından beri mi bu şekildeymiş?
pericik
ALINTI(OSSE @ Oct 6 2007, 01:41 PM) *

ALLAH C.C. SENDEN RAZI OLSUN . HZ İBRAHİMİN MAKAMLARI KABE NİN İÇİNDE DUYDUM DOĞRUMUDUR.SELAMÜNALEYKÜM

İslam’ın ilk devirlerinde tarih kitaplarında bu taşın Kabe duvarına yapışık bir vaziyette olduğunu görüyoruz. Hz. Ömer zamanında bu taş, Kabe duvarından uzaklaştırıldı. Çünkü Kabe'yi tavaftan sonra iki rekat «tavaf nafile namazı» kılınır. Bu iki rekat namazın, Makam-ı İbrahim önünde kılınması tercih edilir. Burada namaz kılınması, Kabe etrafında tavaf eden hacılara imkan bırakmıyordu. Bunun için Hz. Ömer, bu nafile namazın Methaftan uzakta kılınması gayesiyle, Makam'ı İbrahim taşını biraz uzaklaştırmış ve Methafın biraz dışında bir yere yerleştirmiştir. Böylece, tavaf edenlere açık yer bırakılmıştır. Bu, Hz. Ömer'in bir uygulamasıdır.
İbn Cübeyr meşhur seyahatmesinde belirtiyor ki, kendi zamanında, bir gün Makam-ı İbrahim’i, seller alıp götürdü. Daha sonra bu taş bulundu ve kaybolmaması için Kabe'nin içine yerleştirildi. Bu, taşın ne zaman Kabe'den çıkarıldığını ve şimdiki yerine konduğunu bilemiyorum.
TURK_AY
allah razı olasun kardeşim keşke kral içinde olmadan bir resim daha olsa...
suskun
Allah razı olsun...
gülistan
Rabbim bu güzel hizmetinizi katında lutuflarıyla muamelede bulunsun.
bu kardesinize de dua buyurun ne olur
zeyneb...
murathamzayoldas
ne yazıkki o kutsal mekan serefsiz sudilerin elinde çok yasık
HüzünlüGenç
RaHMAN Razı olsun Kardeşim...

İnşaallah bizlerede nasip olur Kabeyi görmek..

selam ve muhabbetle
sevgi damlası
teşekkürler Allah razı olsun sayende görmek bizede nasip oldu rabbim inş. kabeye gitmeyide nasip eder. bizlere........
madagasgar
ALLAH RAZI VE HOŞNUT OLSUN ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK
hüdanur18
[font=Comic Sans Ms][size=4]Bu güzel resimleri bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun
müslümanruh
selamün aleyküm değerli kardeşim.çok çok teşekkür ederim çok memnun edici bir müjde oldu bu benim için. allahın selamı üzerinize olsun.
elif çağlar
[size=1]ALLAH razı olsun
sinmel
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.HEP MERAK EDERDİM.BU KABENİN İÇİNDE ACABA NE VAR DİYE.MERAKIMI BİR NEBZE GİDERDİĞİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ALLAH BÖYLE HİZMETLERİNİN DEVAMINI GETİRSİN.BEN NETE FAZLA TAKILMA ZAMANIM OLMADIĞI İÇİN PEK TAKILAMIYORUM BURALARA.smile.gif[size=4][font=Century Gothic] sad.gif sad.gif
ademaras
selamun aleykümm ALLAH razı olsunn
İnsan bu resmi görünce daha fazla görmek istiyor inşALLAH nasip olurda daha fazla resimle KÂBE nin içini görürüz
kElEbEk MiSaLi
resimler çok güzel duygulandırıyor insanı ama rabbim gerçeğini görmeyi nasib etsin inş.
cümle müslümanlara...
paylaşım için teşekkürler
enes2533
allah razı olsun rabbim en kısa zamanda gidip görmeyi toprağına yüz sürmeyi nasip etsin inşallah
ebru
GÖNDEREN ARKADASTAN ALLAH RAZI OLSUN COK BEĞENDİM ALLAH BIZLEREDE NASIP EDER İNŞ. SELAMUN ALEYKUM

TEVHİD
ALINTI
bana gidip görmek nasip oldu allah isteyen herkese nasip etsin inş..

Aaaahhh, ahhhh, amiiin, inşallah.
Pek merak ederdim içinin nasıl olduğunu.
Allah razı olsun kardeşim.Pek memnun oldum.

Selam ve dua ile
Abdulbaki71
ALINTI(OSSE @ Oct 6 2007, 02:41 PM) *

ALINTI(tugrulhan45 @ Oct 6 2007, 03:47 PM) *

sevgili kardeşim gerçekten teşekkür ederim ama bişeyide sormadan geçemiyeceğim.kabe ilk yapıldıgından beri mi bu şekildeymiş?

KÂBE VE MESCİD-İ HARAM

1. Kâbe

Haccın sebebi ve namazlarda kıblegâhımız olan Kâbe, yeryüzünde alemlere bereket ve hidayet kaynağı olarak insanlar için kurulan ilk binadır. Allah’ın emriyle Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail tarafından Mekke’de yapılmıştır.

"Mescid-i Haram" denilen mabedin ortasında bulunan Kâbe, kuzeydoğu duvarı 12.63; kuzeybatı duvarı 11.03; güneybatı duvarı 13.10; güneydoğu duvarı 11.22 ve yüksekliği 13 m olan 145 m2 alan üzerine kurulmuş taş bir binadır. Üzeri siyah bir örtü ile örtülüdür. Örtüsü her sene hac mevsiminde yenilenmektedir.

Kâbe’nin köşeleri yaklaşık olarak dört ana yönü gösterir. Köşelerden her birinin ayrı ismi vardır.

Doğu köşesine "Hacer-i Esved" veya "Şarki", kuzey köşesine "Irakî", batı köşesine "Şâmî" ve güney köşesine de "Yemânî" denir.

"Hacer-i Esved", Kâbe’nin doğu köşesinde yerden 1.5 m yükseklikte bulunmaktadır. "Hacer-i Esved" siyah taş demektir. Hz. İbrahim tarafından tavafa başlanacak yere işaret olmak üzere konulmuştur. Başlangıçta çevresi 18-19 cm olan bu taş, çeşitli yıkımlar sebebiyle birkaç defa kırılmıştır. Şimdi, ilk olarak konulduğu köşede, gümüş muhafazalı kurşun içine gömülü yedi parça halinde bulunmaktadır.

Kâbe’nin, kuzeydoğu duvarında (Hacer-i Esved ile Irakî köşeleri arasında) Hacer-i Esved köşesine yakın ve yerden 1.97 m kadar yükseklikte bulunan altın kaplı bir kapısı vardır. Kapı 1.8 x 3.5 m boyutlarındadır. Kapı ile Hacer-i Esved köşesi arasında kalan bölüme "Mültezem" denir.

Kâbe’nin kuzeybatı duvarının (Irakî ile Şamî köşelerinin) karşısında, yerden 1.25 m yükseklikte yarım daire şeklinde bir duvar bulunur. Bu duvara "Hatim" denir. Tavaf bu duvarın dışından yapılır. Bu duvar ile Kâbe arasında kalan boşluğa da "Hicr-i Kâbe", "Hicr-i İsmail" veya "Hatîra" denir. Bu boşlukta Kâbe’ye yönelerek namaz kılınabilir, dua edilebilir. Ancak Kâbe’ye yönelindiği gibi buraya yönelip namaz kılınmaz.

Kâbe’nin "Hatîm"’e bakan duvarının üst ortasında altından yapılmış bir oluk bulunmaktadır. Halk arasında "Altın Oluk" diye bilinen bu oluğa "Mizab-ı Kâbe" denir.

2. Mescid-i Haram

"Mescid-i Haram", Mekke’de ortasında Kâbe’nin bulunduğu büyük bir mabettir. Buna "Harem-i Şerif" de denir. Mescid-i Haram, Hz. Peygamber döneminde, Kâbe’nin etrafındaki küçük bir alandan ibaret iken ilk olarak Hz. Ömer tarafından genişletilmiş ve etrafı bir duvarla çevrilmiştir. Daha sonraları Mescid-i Haram günümüze kadar pek çok defa genişletilmiştir.

Bugün Mescid-i Haram, yüz binlerce insanın içinde ibadet edebileceği genişlikte bir alana sahiptir.

Mescid-i Haram’ın içinde, Kâbe’den başka "Makam-ı İbrahim" ve "Zemzem" kuyusu bulunmaktadır.

"Makam-ı İbrahim", yaygın görüşe göre, Hz. İbrahim’in Kâbe’yi inşa ederken iskele olarak kullandığı ya da insanları hacca çağırırken üzerine çıktığı taşın bulunduğu yerdir. Burası "Kâbe Kapısı" nın bulunduğu duvarın karşısında Kâbe’ye yakın bir yerde bulunmaktadır.

"Zemzem", Allah’ın Hz. Hacer ve oğlu Hz. İsmail’e ihsan ettiği suyun adıdır. Zemzem suyunun ortaya çıkışı şöyle olmuştur: Hz. İbrahim, Allah’ın emriyle eşi Hacer ve süt emmekte olan oğlu İsmail’i zemzemin bugünkü yerinde bulunan büyük bir ağacın altına yerleştirmişti. O sırada Kâbe yapılmamış ve Mekke şehri kurulmamıştı. Etrafta ne bir insan, ne su, ne de bir hayat belirtisi vardı. Bu şartlar altında yaşamaya devam eden Hacer, nihayet su ve yiyeceği bitince çaresiz kalmış, bir can yoldaşı görebilmek ve birkaç yudum su bulabilmek umuduyla önce "Safa Tepesi" ne, sonra da "Merve Tepesi" ne çıkmış ve bunu yedi defa tekrarlamış.(12) Merve Tepesi’ne son gelişinde oğlunu bıraktığı taraftan bir ses duymuş. Oğlunun yanına geldiğinde orada Cebrâil tarafından zemzem suyunun çıkarılmış olduğunu görmüş.

Yeryüzündeki suların en üstünü olan "Zemzem", halen Kâbe’nin 20 m. kadar doğusunda, "Makam-ı İbrahim" e yakın bir yerde bulunan kuyudan çıkmaktadır. Bu kuyu tavaf alanının altındadır. Kuyuya biri bayanlara diğeri erkeklere ait olmak üzere iki ayrı yerden merdivenlerle inilmektedir. Zemzem suyu, içildiği gibi abdest ve gusülde de kullanılabilir.

Hz. Peygamber zemzem hakkında şöyle buyurmuştur: "Zemzem hangi niyet için içilirse o niyet içindir."(13) Bu itibarla zemzem içerken dilek ve niyeti belirterek içmek uygundur.

Zemzem içerken, "Allah’ım! Senden yararlı ilim, bol rızık ve her türlü dert için şifa istiyorum." diye dua edilir.

Mescid-i Haram, yeryüzündeki tüm mescidlerden üstündür. Burada kılınan namaz da diğer mescidlerde kılınan namazlardan fazilet bakımından kat kat üstündür.

Dua ve selametle Rabbim tüm müslümanlara o kutsal vazifeyi (hac) yapmayı ve o mübarek beldelere gidip oraları görmeyi (ümre) nasip etsin.

Kabenin içi isimli Mesajımıza cevab yazan tüm kardeşlerime teşekkür ederim.Allah razı olsun dileklerimle bu gülü kabul ediniz.

caylulu
ALINTI(imamhatiplim__34 @ Sep 30 2007, 06:40 PM) *

ALLAH razı olsun kardeşim resimler çok güzel..

ALLAH RAZIOLSUN GERÇEKTENGÜZEL
kilit
allah razı olsun kardeşim.

fark ettimde konu açılalı kısa zaman olmuş ama çok sayıda üye mesaj yazmış.galiba benim olduğum gibi herkes büyük özlem içindeymiş.
Gül'e hasret
Es-Selamü Aleyküm ve Rahmetullah,

Allah razi olsun... Bizleri o güzel mekana gitmeyi nasip etsin insAllah...
medibey
[b][size=2]
ALINTI(Abdulbaki71 @ Sep 13 2007, 12:27 AM) *

Es-selamü Aleyküm

Kardeşlerim sizlere kabe içini gösterten bir resim yayınlıyorum.Bu resim senede bir defa kralın hac zamanında kabe içini süpürdügü ve gül suyu ile yıkadıgı zamanda çekilmiş bir resimdir.

Dua ve selametle

O MEKANI YAPAN DAN KORUYANDAN İÇİNİ VE DIŞINI GEZİP GÖRENDEN BU RESMİ ÇEKENDEN VE BİLGİSAYAR EKRANLARINDAN GÖRÜP DE HUŞU İÇİN YÜREĞİ PIR PIR EDENDEN ONU GÖREN GÖZDEN
YÜCE RABBİM C.C EBEDİYETE KADAR RAZI OLSUN Şükürler olsun ki resim,i gördüm nasip olur inşallah oralarıda görmek tüm müslüman kardeşlerime ALLAH a emanet olun
militan1
Güzel olmuş bu güzel resmi paylaştığınız için
ALINTI
sizlere kabe

Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.