sakyol
Sep 10 2007, 12:15 AM
Selamun Aleyküm öncelikle;
Burada paylaşmanın ne kadar doğru olup olmayacağını bilmiyorum ama bir fikir edinmek istedim.Konuya gelince babamın sinirli bir yapısı var ve mümkün olduğu derecede kırmadan,üzmeden(hatta dönem dönem eşimle aramı açarak)kötü söz duymak istemiyorum.Bu beni inanılmaz huzursuz ediyor.
Bir kaç gün öncesinde eşimin bir hatası sebebiyle babam çok sinirlendi ve olmadık laflar etmeye başladı.Bende dönem dönem olduğu gibi Rabbim affetsin ona eşimi savunamdım.Evlerine gittiğimde sakin ve konuyu açmamak suretiyle zamanımı geçirmek için elimden geleni yaptım ama;
Babamın arkamdan laf söylediğini duyduğumda çok kırıldım ve evden çıkıp kendi evime gitmek için hazırlndığım esnada lafları iyice fenalaştı.Apar topar gitmem onları çok sinirlendirdi .Babam çıkarken arkamdan eğer bu eve bir daha gelip kapıdan içeri girersen ölmüş annemle zina yapayım dedi (Babannem rahmetli oldu ve bu cümleyi burada sarfettiğim için çok üzgünüm inanın hiç kolay değil)sonrasında bütün beddualar seninle olsun ilmek olup boynuna geçsin dedi..Bir çok, insanın yüreğini parçalayan sözleri o kadar kolay sarfediyordu ki ..Hiç bir şey demeden oradan uzaklaştım.Şu an hiç bir şey benim yüreğimi onlara karşı ısıtmıyor.Kurban olduğum Rabbim çok büyük ve herşeyi gören şüphesiz..Ama bir dönem görüşmek istemediğim aşikar..
Bu forum için emek sarfeden yorum yapan yardımcı olmaya çalışan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum.Allah (C.C)razı olsun..
Saygıyla
Selman-ı Aydın
Sep 10 2007, 10:04 AM
Selamün Aleyküm kardeşim
Bence karşılık vermemeniz çok iyi olmuş. Babanızın söyledikleri gerçekten yenilir yutulur cinsten değil ama bu olaylar karşısında sizin sabrettiğinizi anlıyorum. Bence bu istikamette devam edin. Babanız için dua etmek güzel olur. Bu kadar sinirli olduğu içinde bir doktora görünmesini tavsiye etmek sanırım yanlış olmaz.
Birde babanızın saygı duyduğu, sözüne itibar ettiği bir büyüğünüz varsa yaptığının doğru olmadığını uygun bir dille söylese fena olmaz sanırım.
Ayrıca o kadar laftan sonra babanız eşinizinde gönlünü kırmış olabilir onunla da konuşmanız faydalı olabilir. En azından gönlünü almak iyi olur.
Sizin için ne söylesem bilemiyorum kardeşim, cidden zor bir durum. Sabır, sabır, sabır size sadece bunu tavsiye edebilirim! Sonuçta babanızdır, atsan atılmaz satsan satılmaz. Allah size afiyet ve sabır ihsan eylesin.
Allah babanıza akıl fikir versin, inşAllah ıslah olur.
Selametle...
sakyol
Sep 10 2007, 12:04 PM
Allah(C.C) razı olsun
Eşim anlayışlıdır ..Ben ona durumu izah ettim hatta bayan olmanın verdiği duygusallıkla görüşmem bir daha desem de o bana hata yaptığımı söylüyor..
Babam aslında kötü bir insan değildir.İçki,kumar vs..kötü alışkanlıkları yoktur ama şu tv de dedikodu magazin programlarına bayılıyor.Emekli olduğu için yapacak bir meşkalesi yok ..Namazı 2 dakikada kılıp tv başında saatlerce oturabiliyor.Herkesin kötü olduğunu ve ona zarar vereceğini düşünüyor.Gıyabında insanların hakkında yorum yapıp asla ben hatalıymışım yanlış düşünmüşüm gibi bir geri adım olmadığı için kendisiyle kavgası günden güne artıyor..Tek çocuk olduğu için konuşabileceği bir akrabasıda yok.Dedeme karşı zamanında yatılı okula gönderdi diye inanılmaz kin besliyor.
Ne yapalım bizimde imtahanımız derler ya sabır en iyi anahtar galiba..
Rabbim başımıza gelen bütün kötülükler karşısında sabır versin ve isyan ettirmesin..
Selman-ı Aydın
Sep 16 2007, 10:50 PM
Birde şöyle düşün abi, hem böyle bir babanız var ama aynı zamanda anlayışlı bir eşede sahipsiniz. Yani kardeşim ve abim, bence siz hem şükredin hemde sabredin!
Allah size afiyet, güzel geçim, huzur, mutluluk, sabır ve kolaylık versin abi.Allah'a emanet olun.
Selametle...
sakyol
Oct 15 2007, 06:39 PM
Selamunaleyküm
Babamla bayramın 2inci günü bayramlaştım ,dedem bana rica etti ve onu kırmak istemediğim için nefsimle mücadele ettim bütün bedduları unutup eve adım attım(gitmeden önce telefonda anneme yemin için babamın ne yapacağını sordum oda bana 3 gün oruç tutacak dedi)Bu konu ile alakalı sizce yanlış yaptığımız bir durum var mıdır?Bilginize ihtiyacım var..Yani böyle kötü sözler karşılığında 3 gün oruç yeterli midir?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.Allah Yar ve Yardımcınız olsun..
Zemahşeri
Oct 15 2007, 09:55 PM
ALINTI(sakyol @ Oct 15 2007, 07:39 PM)

Selamunaleyküm
Babamla bayramın 2inci günü bayramlaştım ,dedem bana rica etti ve onu kırmak istemediğim için nefsimle mücadele ettim bütün bedduları unutup eve adım attım(gitmeden önce telefonda anneme yemin için babamın ne yapacağını sordum oda bana 3 gün oruç tutacak dedi)Bu konu ile alakalı sizce yanlış yaptığımız bir durum var mıdır?Bilginize ihtiyacım var..Yani böyle kötü sözler karşılığında 3 gün oruç yeterli midir?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.Allah Yar ve Yardımcınız olsun..
Verilen yemin sahihmidir ki kefareti olsun önce bunu düşünmek gerek.Ben kalksam bir daha namaz kılmayacağım diye and içsem sonra bu sözümden dönersem kefaret mi vermem gerekir

. Dargınların barışması her zaman teşvik edilmiştir hatta yalan dahi söylenebilir.Bu sebeple kefaretin olacağını sanmıyorum yine de size kalmış.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.