ALINTI(Chronosracing @ Sep 8 2007, 02:08 AM)

S.A.
Cevap bekliyorum.
Yer:Ecnebi bir memleket
Çalıştığım şirket (yabancı ve sahipleri müslüman) bu memlekette vergi usulsüzlükleri yapıyordu farkedip sorduğumda ne yani Irakta kardeşlerimizin ırzına geçen parçalayan mahveden bu adamlara mı vereceğim vermemek için herşeyi yaparım gibi bir cevap aldım.
Şimdi legal olarak evet onların hakkına giriyorlar ve dolayısıyla bende farkındayım, ama dedikleri beni ikilemde bıraktı. Bu durumda bu işsahipleri Kul Hakkına giriyorlar mı?
Eğer el-cevap için bilinmesi gereken varsa isim vermeden bilgi verebilirim.
s.a
Değerli Kardeşimiz;
Vergi vermek kişinin topluma karşı sosyal bir görevidir. Bu nedenle vergi kaçırmak caiz değildir. Vergi kaçıran kişi üzerine kul hakkı geçirmiş olur. Buna göre;
1) Bir şeyi alırken fiyatını düşük göstererek vergi kaçırmak caiz değildir.
2) Bir şeyi satın alırken yapılan vergi kaçırmanın hükmü ile satarken vergi kaçırmanın hükmü aynıdır.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
burdan alinmisdir bu yaziALINTI(Muhabbetci @ Sep 8 2007, 03:53 AM)

ALINTI(Chronosracing @ Sep 8 2007, 02:08 AM)

S.A.
Cevap bekliyorum.
Yer:Ecnebi bir memleket
Çalıştığım şirket (yabancı ve sahipleri müslüman) bu memlekette vergi usulsüzlükleri yapıyordu farkedip sorduğumda ne yani Irakta kardeşlerimizin ırzına geçen parçalayan mahveden bu adamlara mı vereceğim vermemek için herşeyi yaparım gibi bir cevap aldım.
Şimdi legal olarak evet onların hakkına giriyorlar ve dolayısıyla bende farkındayım, ama dedikleri beni ikilemde bıraktı. Bu durumda bu işsahipleri Kul Hakkına giriyorlar mı?
Eğer el-cevap için bilinmesi gereken varsa isim vermeden bilgi verebilirim.
s.a
Değerli Kardeşimiz;
Vergi vermek kişinin topluma karşı sosyal bir görevidir. Bu nedenle vergi kaçırmak caiz değildir. Vergi kaçıran kişi üzerine kul hakkı geçirmiş olur. Buna göre;
1) Bir şeyi alırken fiyatını düşük göstererek vergi kaçırmak caiz değildir.
2) Bir şeyi satın alırken yapılan vergi kaçırmanın hükmü ile satarken vergi kaçırmanın hükmü aynıdır.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
burdan alinmisdir bu yaziIraki düsünüpde zaten vergiyi kacirmis olsa tutar o parayi Iraka gönderirler....Ama böyle yapmadiklari sanirim acikda...Demekki yedikleri para haramdir...Söyle yapmis olsalardi is baska olurdu..
Iraki düsünerekden vergiyi vermeseler ve o paraylan iraka yemek ve ilan vesaire satin alip gönderselerdir , niyetleri Ibadet kategorsine gecerdiki bu sevaba girerdi...Ama anladigim kadariyla kendi ceplerine gitmekde para dolaysiyla haram para
Insallah soruna cevabini bulmussundur kardesim....
Selametle