Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Bir Olay Ve Cevap?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
Chronosracing
S.A.
Cevap bekliyorum.

Yer:Ecnebi bir memleket

Çalıştığım şirket (yabancı ve sahipleri müslüman) bu memlekette vergi usulsüzlükleri yapıyordu farkedip sorduğumda ne yani Irakta kardeşlerimizin ırzına geçen parçalayan mahveden bu adamlara mı vereceğim vermemek için herşeyi yaparım gibi bir cevap aldım.
Şimdi legal olarak evet onların hakkına giriyorlar ve dolayısıyla bende farkındayım, ama dedikleri beni ikilemde bıraktı. Bu durumda bu işsahipleri Kul Hakkına giriyorlar mı?

Eğer el-cevap için bilinmesi gereken varsa isim vermeden bilgi verebilirim.

s.a
Muhabbetci
ALINTI(Chronosracing @ Sep 8 2007, 02:08 AM) *

S.A.
Cevap bekliyorum.

Çalıştığım şirket (yabancı ve sahipleri müslüman) bu memlekette vergi usulsüzlükleri yapıyordu farkedip sorduğumda ne yani Irakta kardeşlerimizin ırzına geçen parçalayan mahveden bu adamlara mı vereceğim vermemek için herşeyi yaparım gibi bir cevap aldım.
Şimdi legal olarak evet onların hakkına giriyorlar ve dolayısıyla bende farkındayım, ama dedikleri beni ikilemde bıraktı. Bu durumda bu işsahipleri Kul Hakkına giriyorlar mı?

s.a

Değerli Kardeşimiz;

Vergi vermek kişinin topluma karşı sosyal bir görevidir. Bu nedenle vergi kaçırmak caiz değildir. Vergi kaçıran kişi üzerine kul hakkı geçirmiş olur. Buna göre;

1) Bir şeyi alırken fiyatını düşük göstererek vergi kaçırmak caiz değildir.
2) Bir şeyi satın alırken yapılan vergi kaçırmanın hükmü ile satarken vergi kaçırmanın hükmü aynıdır.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
burdan alinmisdir bu yazi

ALINTI(Muhabbetci @ Sep 8 2007, 03:53 AM) *

ALINTI(Chronosracing @ Sep 8 2007, 02:08 AM) *

S.A.
Cevap bekliyorum.

s.a

Değerli Kardeşimiz;

Vergi vermek kişinin topluma karşı sosyal bir görevidir. Bu nedenle vergi kaçırmak caiz değildir. Vergi kaçıran kişi üzerine kul hakkı geçirmiş olur. Buna göre;

1) Bir şeyi alırken fiyatını düşük göstererek vergi kaçırmak caiz değildir.
2) Bir şeyi satın alırken yapılan vergi kaçırmanın hükmü ile satarken vergi kaçırmanın hükmü aynıdır.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
burdan alinmisdir bu yazi

Iraki düsünüpde zaten vergiyi kacirmis olsa tutar o parayi Iraka gönderirler....Ama böyle yapmadiklari sanirim acikda...Demekki yedikleri para haramdir...Söyle yapmis olsalardi is baska olurdu..

Iraki düsünerekden vergiyi vermeseler ve o paraylan iraka yemek ve ilan vesaire satin alip gönderselerdir , niyetleri Ibadet kategorsine gecerdiki bu sevaba girerdi...Ama anladigim kadariyla kendi ceplerine gitmekde para dolaysiyla haram para smile.gif

Insallah soruna cevabini bulmussundur kardesim....

Selametle
asiLDuA
Kesinlikle VERGİ VERMEMEKTE HAKLIDIR.Kaldiki şunu unutma ; müslümanlardan zorla zoraki,sormadan vergil alınmasını ALLAH resulu yasaklamıştır.Okişide müslüman ve Kafire vergi vermek istemiyor.Aferim ona.

Yok efendim devlete itaat edicez ırakta müslüman bacılarımıza tecavüz edilse devlet ne dediyse doğrudur deyip ALLAH VE RESULUNE İTAATİ arka plana atarak cevap yazan SORULARLAİSLAMİYET sitesinide kınıyorum.Allahu teala böyle belamlara Akıl fikir versin.Böyle bir durumda vergi vermemekte hangi selef alimin kitabına bakarsanız bakın haklıdır.İçiniz rahat olsun.Müslüman böyle olmalı..

HAYVANLARIN YAPTIĞI REZALET.(TIKLA)

Not:boykot resimlerinin en altında müslüman bacılara tecavüz edenler var.Şuan hangi islam ülkesi işgalde ise,çeçenistanda dahi açlıktan ve sefaletten namuslarını satan bacılar var.Böyle bir durumda.Kafir sana gelip bacına tecavüz etse sende o kafiri mükafatlandırmak için paramı verirsin ?.Diyerek düşünün.Müslüman erkek(!)lerin Tağuta itaatten çok Allah resulune itaati en ön sırada gelmelidir.İstersen bu devlete vergi dahi verme,Onların mahkemelerinde suçlu olabilirsin ama,Allahın kanununda tağuta destek ol diye bir hüküm olmadığı gibi,Allah resulununde Müslümanlardan vergi alana lanet etmesi bunlara örnek tir.Kaldiki dediğiniz insanın imanı varki Böyle bir rezalete zillete tepkisini belli ediyor.Küffardan rahatsız olmak tepki vermek imandandır.
SimRe
Dünyanın neresi olursa olsun...vergi kaçırmak hırsızlıktır kardeşim...elbetteki vergi kaçıran bir işveren kul hakkına giriyor....devletin parasında hani derler ya tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır diye....vebali çok büyük...ne olursa olsun...ister müslüman olsun ister olmasın....
Chronosracing

Allah razı olsun az cok kafamda yer etti.
O halde şöyle toparlasak doğru olurmu okuduklarımdan yola çıkarak, A.B.D İsrail İngiltere ya da ne bileyim bilumum kefere devlete gidipte bu adamların İslamiyete karşı bizim vergilerimizi kullandıkları aşikardır. Çünkü bir İslam devleti yoktur karşımızda ayrıca açıkça islamiyete veya müslümanlara karşı veya müslüman devletlerle mücadelede vatandaştan aldıkları vergileri kullandıklarını deklare etmektedirler. O halde bir müslüman olarak bu parayı onlara vermek caiz değildir doğrumu anlamışım. Ancak lütfen karıştırmayın Türkiye İran falan değil. Direk Müslümanlarla mücadelede olan kefere devletlerden bahsediyorum.
Şunuda belirteyim ben dünyanın neresinde olursak olalım vergi vermeyi kutsal görev göremem görmemeliyiz.
Bir kardeşimin o parayı Iraka göndermeleri şartınada katılmıyorum önce Iraka giden ecnebi askerlere yardım etmeyi kesmeli bir müslüman. Ondan sonrada üzerine düşen vazifeyi maximum düzeyde yerine getirmeli. Silah Mühimmat Para Eğitim Lojistik ve en güzeli bizzat oraya giderek kendi savaşması. Bakın tekrar belirtiyorum eğer bilinçli ise zaten alakasız bir iş bile yapsa kalbinde ümmet aşkıyla çalışır ve helal kazancından maximum derecede destek verir. Bu dünyada biz neyin sahibiyizki herşey geçici ama bu demek değilki çalışmayalım ve "GLOBAL EKONOMİDE CİHAD" etmeyelim. Ve kazandıklarımızı kendimizi şaşmadan hayra kullanabiliriz, rabbim bu bilincimizi bozmasın.
Bilmem bu fikrime ne kadar katılırsınız ama Çeçenistandaki savaş dahil bazen dışarıdan eleştirdiğimiz bir müslüman bu cihadda geri planda aşırı derecede destekçi oluyor.
Neyse konuyu fazla dağıtmadan toparlayalım.
Allah razı olsun tekrar cevaplar için bu konuda kaynaklar bulup konuyla ilgili farklı cevabı olan kardeşlerimizdende cevap dinlemeye devam edecegiz insallah.

S.A

Kaveller
İyi hoşta islamiyette kul hakkı dediğimiz kavram göreceli değilki ve ayrımcı değil ,kafir veya müslüman diye ayırt etmez yahudiler bu tarz yaklaşım içinde olur yahudi olmayan herkesin malını helal sayarlar bizde bu tarz bir yaklaşım yok bence siz iyice bir araştırın öyle şey olmaz .kul hakkı kul hakkıdır o yahudi veya hristiyan diye hakkı hukuku olmayacak mı ortada bir savaş durumu yok ki ganimet olsun .
açıkcası bana doğru gelmedi .
Chronosracing
ALINTI(Kaveller @ Sep 8 2007, 11:20 AM) *

İyi hoşta islamiyette kul hakkı dediğimiz kavram göreceli değilki ve ayrımcı değil ,kafir veya müslüman diye ayırt etmez yahudiler bu tarz yaklaşım içinde olur yahudi olmayan herkesin malını helal sayarlar bizde bu tarz bir yaklaşım yok bence siz iyice bir araştırın öyle şey olmaz .kul hakkı kul hakkıdır o yahudi veya hristiyan diye hakkı hukuku olmayacak mı ortada bir savaş durumu yok ki ganimet olsun .
açıkcası bana doğru gelmedi .

Kul hakkina girmek degildir diye daha cok dusunmeye basladim. Herhangi bir Yahudiden ya da Ecnebiden bir mal alip onun parasini gasp etmekten bahsetmiyoruzki biz yaptigimiz ticaret sonucu o topraklarda hakim olan kuvvetin hadi bakalim biz size hizmet etcez ayrica sizin icin Irakta kadinlara tecavuz edecegiz diyen bir organizasyonun bizden talep ettigi yardimdan bahsediyoruz vergi aslinda bu degilmidir?

Bence Musluman olarak daha derin dusunmeliyiz. Bazen Global Dunya Sisteminde gozlerimiz o kadar kapaniyorki aslinda bunlarin birbirine bagli insan eliyle kurulmus duzen oldugunu unutuyoruz.

Konuyla ilgili
“Kim bir kul hakkı yemişse derhal o kardeşi ile helalleşsin. Çünkü (kıyamet günü) dirhem de geçmez dinar da. Böyle olunca o (hak yiyen) kişinin sevapları alınır o adama yüklenir. Eğer sevapları yoksa o hakkını yediği adamın günahları buna yüklenir.” (Buhari, Rikak, 48)
Bu Hadisi Serifte kardes kavrami dikkat cekti arapcayi iyi bilen kardeslerimiz orjinalini okursa bence buradaki kardes kavrami cok onemli?
Kaveller
Güzel kardeşim vergi kaçırmak gasptır hakka girmektir hırsızlık dediğin şey illa birinin cebinden bir şey çalmak mı .
Sen o ülkenin bütün imkanlarından yararlanıyorsun su ,yol ve tüm kamu hizmetleri e vergi dediğin şeyde bu hizmetleri yerine getirebilmek için alnır en basiti bu nasıl parasını ödemediğin birşeyden yararlanmaya kalkarsın hem kazanç sağlayacaksın hemde soyacaksın tam şark kurnazlığı ,müslümanın ahlakı nerde kaldı?

En başta dediğim gibi bu görüş yahudilerin görüşüne çok benziyor yahudi olmayanın kanı malı helal görüşü

kul hakkı kul hakkıdır bunun kafiri müslümanı olmaz .

RuhulhaK
Hanefi mezhebine göre darül küfürde, kafirlerden faiz alınabiliyor ve kazanmak koşuluyla kumar oynanılabiliyor. Ama vergi kaçırmak bunun gibi bir durum mudur bilemeyeceğim.
Chronosracing
ALINTI(Kaveller @ Sep 8 2007, 12:26 PM) *

Güzel kardeşim vergi kaçırmak gasptır hakka girmektir hırsızlık dediğin şey illa birinin cebinden bir şey çalmak mı .
Sen o ülkenin bütün imkanlarından yararlanıyorsun su ,yol ve tüm kamu hizmetleri e vergi dediğin şeyde bu hizmetleri yerine getirebilmek için alnır en basiti bu nasıl parasını ödemediğin birşeyden yararlanmaya kalkarsın hem kazanç sağlayacaksın hemde soyacaksın tam şark kurnazlığı ,müslümanın ahlakı nerde kaldı?

En başta dediğim gibi bu görüş yahudilerin görüşüne çok benziyor yahudi olmayanın kanı malı helal görüşü

kul hakkı kul hakkıdır bunun kafiri müslümanı olmaz .

Elektrik devlet tarafından değil su da. Kurumsal vergide verilen vergiler vatandaş hizmetlerine gitmiyor bunu bütçede belirtiyorlar. Bölgesel alınan vergiler yani yerel yönetim tarafından bu hizmetlere gidiyor sanırım bundan bahsediyorsunuz.
Selman-ı Aydın
ALINTI
HAYVANLARIN YAPTIĞI REZALET.(TIKLA)

Allah belanızı versin!
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.