Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: çok Merak Ediyorum Lütfen çabuk Cevap Varin
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
dagmara
ahmet ziyaüddin gümüşhanevi
ramuz ül ehadis 7101 hadis adlı kitapta
ALLAH yahudileri kahretsin şüpesiz ALLAH AZZE VE CELLE onlara iç yağını haram kılınca onu erittiler sonra sattılar ve parasını yediler
böyle bi hadis var burdaki iç yağı havanın içindeki yağımı kastediliyo thinking.gif
Muhabbetci
ALINTI(dagmara @ Sep 7 2007, 12:49 PM) *

ahmet ziyaüddin gümüşhanevi
ramuz ül ehadis 7101 hadis adlı kitapta
ALLAH yahudileri kahretsin şüpesiz ALLAH AZZE VE CELLE onlara iç yağını haram kılınca onu erittiler sonra sattılar ve parasını yediler
böyle bi hadis var burdaki iç yağı havanın içindeki yağımı kastediliyo thinking.gif

Ben sana aciklim bu hadisi kardes, bu hadisde sasacak hic birsey yokdur..Tevrat okumus arkadas olsaydi aramizda elbette simdi diyeceklerimi tasdik edecekdi o.

Tevratda söyle bir yasak vardir Musevilere...

Lev.3: 17 Hayvan yağı ve kan yemeyeceksiniz. Yaşadığınız her yerde kuşaklar boyunca bu kural hep geçerli olacak."

Dolaysiyla su an Hayvan yagi yiyen museviler kendi kitaplarindaki yasaklara uymamakdalardir..Hadis sanirim bu tevrat isiginda bakilinca anlami ortaya cikiyor...

Gerci yukardaki hadisin ne kadar sahih olacagini bilemem ama icerikli olarak dogruyu aciklamakda cünki bugünku museviler hayvan yagini eritip yemekdeler...Bizlerde yiyoruz gerci ama bize zaten yasak degil Müslüman olarak...

Insallah aciklamam yardim etmisdir, ve sorunun cevabi asikdar olmusdur...

Vesselam
zuheyrun

[/quote]
ewet arkadasım aynen anladıgı ngibi
dagmara
ilginiz icin teşkür ediyorum çok ilginc neden sadece onlara haram acaba muhabbetci kardeş kaderde senle hem fikir olmakta varmış biggrin.gif
Fedai
Enam 146
Yahudilere bütün tırnaklı hayvanları haram kıldık. Sırtlarında yahut bağırsaklarında taşıdıkları ya da kemiğe karışan yağlar hariç olmak üzere sığır ve koyunun iç yağlarını da onlara haram kıldık. Bu, zulümleri yüzünden onlara verdiğimiz cezadır. Biz elbette doğru söyleyeniz.

214 - Hz. Cabir (radiyallahu anh) anlatiyor: Mekke'nin fethedildigi sene Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam)'i Mekke'de isittim, soyle buyuruyordu: "Cenab-i Allah icki, olmus hayvan, domuz ve putun alim-satimini yasakladi." Bunun uzerine: "Ey Allah'in Resulu "olmus hayvanlarin ic yagi hakkinda ne buyurursunuz, zira onunla gemiler yaglarin, derilere surulur, kandiller aydinlatilir" dendi. Cevaben: "O (nun satisi) haramdir" buyurdu ve ilave etti: "Allah Yahudilerin canini alsin. Allah onlara olmus hayvanlarin ic yagini haram kildigi vakit bu yagi erittiler, sonra satip parasini yediler."
Buhari, Buyu 112, Megazi 50; Muslim, Musakat 71 (1581); Ebu Davud, Buyu 66 (3486); Tirmizi, Buyu 93, (7, 309-310); Ibnu Mace, Ticarat 11, (2167).

islambuli
Allah razı olsun fedai kardeş seni böyle faydalı konularda görmek isteriz asra and olsunki tüm insanlar ziyandadır ayeti doğrultusnda inşallah.dagmara kardeşim yahudilerin lanetlenmesi gazaba uğrayanlar olması durup duruken değil tabii.daha bir çok konuda Allahın ayetlerine muhalefet yapmışlardır.

Kimi yahudiler, kelimeleri 'konuldukları yerlerden' saptırırlar ve dillerini eğip bükerek ve dine bir kin ve hınç besleyerek: "Dinledik ve karşı geldik. İşit, -işitmez olası- ve 'Raina' bizi güt, bize bak" derler. Eğer onlar: "İşittik ve itaat ettik, sen de işit ve 'Bizi gözet' deselerdi, elbette kendileri için daha hayırlı ve daha doğru olurdu. Fakat Allah, onları küfürleri dolayısıyla lanetlemiştir. Böylece onlar, az bir bölümü dışında, inanmazlar. (NİSA SURESİ / 46)

Bir de onlara deniz kıyısındaki şehri(n uğradığı sonucu) sor. Hani onlar cumartesi (yasağını çiğneyerek) haddi aşmışlardı. 'Cumartesi günü iş yapma yasağına uyduklarında', balıkları onlara açıktan akın akın geliyor, 'cumartesi günü iş yapma yasağına uymadıklarında' ise, gelmiyorlardı. İşte biz, fıska sapmaları dolayısıyla onları böyle imtihan ediyorduk. (A'RAF SURESİ / 163) bu ayettede Allah c.c c.tesi balık tutmayı yasaklamıştı israiloğullarına imtihan ya bu o gün balıklar akın akın geliyordu kaynıyordu deniz onlarda ağlarını cuma akşamı denize atıp pazar sabahı çekmişlerdi.ve aşağılık maymunlar olmuşlardı. daha inek olayı var secde ederek hıtta deyip geçin denildiğinde onlar alaya alıp başka birşeyler demişlerdi.daha bir çok kafirlikleri var.

...........Allah'ın lâneti inkarcıların üzerine olsun.bakara89

dagmara
hepinizden ALLAH razı olsun yahudilerin lanetli olduklarını biliyordum ama ic yagının onlara haram olduğunu bilmiyordum şuan kafamda hicbi soru işareti kalmadı ayetlerlede acıkladığınız icin cok teşekkür ediyorum dua ve slm ile smile.gif
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.