Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Hastalık
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
Linkinpark
""Şimdi Allah her hastalığa bi şifa vermiştir değilmi. Yani her derdin bi dermanı vardır.

Pekela bugün dünyada Aids, Sars gibi ölümcül hastalıklar var. eee? hani her hastalığın şifası vardı?""

Bu yukarı da yazdıımı bana bi arkadaşım sordu. Bende cevap veremedim tabii sad.gif
Selman-ı Aydın
Bir zamanlar vebanın çaresi yoktu hatta Avrupa kıtasında yaşayan insanların büyük bir çoğunluğu bu hastalık yüzünden ölüyordu. Sonra ne oldu, bilim ilerledi teknoloji gelişti ve yapılan araştırmalar sonucu vebanın tedavisi bulundu ve hastalık ölümcül olmaktan çıktı. Şimdi aynı şey Aids, Sars gibi ölümcül hastalıklar içinde geçerli, yani şuan için bu hastalıkların tam olarak tedavisi bulunamadı ama yapılan araştırmalar elbet bir netice verecektir. Bilimadamlarının araştırmaları, teknolojinin ilerlemesi bu hastalığı da ölümcül olmaktan ve "çaresi olmayan hastalıklar" listesinden çıkaracaktır. Yani Allah'ın bu hastalıklar için verdiği şifa bir yerlerde duruyor ve keşfedilmeyi bekliyor.

Benim sana verebileceğim cevap budur. Ayrıca benden daha güzel cevap verenlerde çıkabilir. İstersen onlarında cevaplarını oku, ondan sonra cevap ver arkadaşına. Ama unutma n eolursa olsun şifa Allah'tandır.

Selametle...
Linkinpark
ALINTI(Selman-ı_Aydın @ Sep 6 2007, 03:23 PM) *

Bir zamanlar vebanın çaresi yoktu hatta Avrupa kıtasında yaşayan insanların büyük bir çoğunluğu bu hastalık yüzünden ölüyordu. Sonra ne oldu, bilim ilerledi teknoloji gelişti ve yapılan araştırmalar sonucu vebanın tedavisi bulundu ve hastalık ölümcül olmaktan çıktı. Şimdi aynı şey Aids, Sars gibi ölümcül hastalıklar içinde geçerli, yani şuan için bu hastalıkların tam olarak tedavisi bulunamadı ama yapılan araştırmalar elbet bir netice verecektir. Bilimadamlarının araştırmaları, teknolojinin ilerlemesi bu hastalığı da ölümcül olmaktan ve "çaresi olmayan hastalıklar" listesinden çıkaracaktır. Yani Allah'ın bu hastalıklar için verdiği şifa bir yerlerde duruyor ve keşfedilmeyi bekliyor.

Benim sana verebileceğim cevap budur. Ayrıca benden daha güzel cevap verenlerde çıkabilir. İstersen onlarında cevaplarını oku, ondan sonra cevap ver arkadaşına. Ama unutma n eolursa olsun şifa Allah'tandır.

Selametle...

Allah razı olsun. doğru bi düşünce.
asiLDuA
Selman kardeşime katılıyorum.
islam ve kulluk
merka etme onlarında çözümü bulundu

"kök hücre"

pahalıda olsa çözümü bulunmuş durumda ...

Her hastalığın çözümü mevcuttur selman kardeşimizin açıkladığı şekilde

Allah-a emanet olun
kırık-rüzgar
selman kardeşe katılıyorum çok güzel analtmış

şifayı Rabbimiz direk olarak gndermiyor vesileler aracılığı ile oluyor

keşfetmek gerekir ve teknoloji ilerledikçede amansız diye tanıtılan hastalıkların da tedavisinin bulunduğunu görüyoruz oturup beklemek değil keşfetmek gerekir...
feyzanur
confused1.gif bi şey sorabilirmiyim?zamanla her hastalığın çaresi buluncaksa,ilerde insanlar neden ölcek?yani herkes trafik kazasımı geçircek,yada illa deprem mi olcak?yinede bazılarının hastalıktan ölmesi gerekmiyomu?çokmu tuhah kaçtı confused1.gif
Selman-ı Aydın
ALINTI(feyzanur @ Sep 7 2007, 01:08 AM) *

confused1.gif bi şey sorabilirmiyim?zamanla her hastalığın çaresi buluncaksa,ilerde insanlar neden ölcek?yani herkes trafik kazasımı geçircek,yada illa deprem mi olcak?yinede bazılarının hastalıktan ölmesi gerekmiyomu?çokmu tuhah kaçtı confused1.gif

Yo, aslında tuhaf değil gayet mantıklı bir soru. Bu soruya cevabım şu. İnsanlar azgınlığa, hayasızlığa zulme, isyana, nankörlüğe vs. devam ettiği sürece her ne kadar şuan ki mevcut hastalıkların çaresini bulsalar bile sanıyorum ki Allah insanlara yeni yeni hastalıklar musallat edebilir diye düşünüyorum. Bu sayede bugün ölümcül olan ve çaresi olmayan (ki çaresi varmış :kök hücre) hastalıkların tedavisi bulunsa bile yeni yeni hastalıklarla karşılaşabiliriz. Yani ben bilim ne kadar ilerlerse ilerlesin, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin tamamiyle hastalıktan kurtulmuş bir dünya hayal edemiyorum.

Tabi illa hastalıklar insanların olumsuzluklarından kaynaklanmayabilir, belki imtihandır belki başka bir sebep. Şüphesiz en doğrusunu Allah bilir. Kimin nasıl ve hangi sebepten öleceği bilinmez.

Allah,bizleri kendisine şükreden kullar zümresine dahil etsin, hasta kullarına şifa versin.

Selametle...
kırık-rüzgar
ALINTI(feyzanur @ Sep 7 2007, 01:08 AM) *

eğer kişinin kaderinde hastalıktan ölmek varsa tedavi bulunsa bile aksilikler olur mesela kan bulunmaz daha başka şeyler olabilir selmanda açıklamış zaten
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.