Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Kur'an-ı Kerim Değiştirildi Mi?
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
yoktan'var

Ibn Ömer diyor ki: "Hiçbiriniz, Kuran'ın tümünü aldım (elimde bulunduruyorum) demesin. Bilemez ki, Kuran'ın çoğu yok olup gitmiştir. 'Ne kadar ortada varsa o kadarını elimde tutuyorum' desin yalnızca." (Bkz.Suyuti, el İtkan, 2/32.)

"- Kuran yedi harf (yedi türlü) indirildi. Bunlardan hangisi kolayınıza gelirse, Kur'an'ı ona göre okuyun. (Bkz. Buhari, e's-Sahih, Kitabu'l-Husûmât 4; Tecrîd, hadis no: 1766; Müslim, e's-Sahih, Kitabu Salâti'l-Müsâfirîn/270, hadis no:818)

-İçinizden kimse, Kur'an'ın tümünü elinde tutuğunu söylemesin. Bunu diyen bilir mi Kur'an'ın tümü ne kadardı, nasıldı? Kesin olan o ki, Kur'an'ın çoğu yok olup gitmiştir. (Bkz. Süyuti, el İtkan, 2/32)

bu hadislerin sıhhatini sorabilir miyim bilen arkadaşlara?
CAFER
kesinlikle HAYIR

HİCR SURESİ
9- Hiç şüphesiz, zikri (Kur'an'ı) Biz indirdik Biz; onun koruyucuları da gerçekten Biziz.
MoqavemaT
Kuran-ı Kerim tamdır, eksiği yoktur, değişikliğede uğramamıştır. Rafizi yalanları bunlar inanamayın smile.gif
Muhabbetci
ALINTI(İttihad-ı İslam @ Sep 3 2007, 10:37 PM) *

Kuran-ı Kerim tamdır, eksiği yoktur, değişikliğede uğramamıştır. Rafizi yalanları bunlar inanamayın smile.gif

Edeb ya huuu

Rafizi dedigin insanlar kimdir?

Kimlere kast ediyorsun?

Yok rafiziler kim olduklarini bilmiyorsan nicin öyle bir tavir kullaniyorsun anlamini bilmeden???

Neyse gelelim arkadasin kuran degisdimi sorusunu...

Güzel kardesim kuran degismemisdir velakin Ehli sünnet vel cemaat hadislerinde kuranin degisdigini, bazi hadislerde Kuran ayetlerinde eksik oldugunu , bazilari Daha fazlaydida azalttilar dedikleri dogrudur.

Velakin benim her zaman dedigim gibi bu hadislere inanmak küfürdür...Cünki hic bir insan kuran eksikdir diyemez, dedigi anda Islami yalanlamis olur cünki, kurani kerimde :" Biz bu kitapda hic bir eksik birakmadik demekdedir!"..

Simdi hangi hadisden aliyorsun , nerden uyduruyorsun demeden ben kaynaklariylan beraber bazi hadisleri buraya akdarayim...

Dikkatinizi cekerim bu hadislere inanan ve birtanesini inkar eden kafir olur , diyen Ehli sünnet vel cemaat ...Cünki hadislerin yalani bir ortaya cikarsa Islam dininin ne mükemmel bir din oldugu ortaya cikacagi gibi, Cikarcilarin, Yalancilarin Yüzü meydanda belli olacakdir....

Ehli sünnetin en güvendigi Ebu hureyredir..Bakalim önce bu insan kendi diliyle ne anlatmakda bizlere...

Ebu Hureyre: “Size naklettiğim şu hadisleri Ömer zamanın-da anlatsaydım değneği ile beni döverdi.” der (Ez Zehebi – Tezki-retul-Huffaz)

ebu hureyre :“Ömer ölünceye kadar Allah’ın Resulu buyurdu diyemezdik.”(Müslim, Sahihi Müslim, 1. cilt, sayfa 34)

Hz. Aişe Ebu Hureyre’ye: “Sen Peygamber’den duymadığım hadisler rivayet ediyorsun!” dediğinde ona edepsizce bir cevap verir: “Ayna ve sürme seni Peygamber’le ilgilenmekten uzak tuttu.”(Zehebi, Siyeru Alemin Nubela 2. cilt, sayfa 435).

Hz. Ali şöyle demiştir: “Yaşayanlar arasında Allah Resulu’na en fazla yalan isnad eden Ebu Hurey-re’dir.”(İbni Ebul Hadid, Şerhu Nehcul Belağa, 1. cilt, sayfa 360).

Ebu Hureyre’nin bizzat kendisinin aktardığı bir hadiste ise Hz. Ömer ona şöyle demiştir: “Ey Allah’ın ve Kitabının düşmanı! Allah’ın malını çaldın değil mi? Yoksa senin on bin dina-rın nereden olacak?” (İbni Sa’d, Tabakat, 4. cilt, sayfa 59).

Gördügünüz gibi bunlar Ehli sünnet vel cemaatin en güvendigi hadisler icinde yer almakdadir...Ebu hureyreyi Hz Aise Yalancisin demekdedir...Peki o zaman bizler nicin daha bu adamin hadislerine güveniyoruz...

Ey ümmeti Muhammed uyanin artik, uyanin...

Bazi hadislerde söyle denmekdedir, iki ayet eksik, iki sure eksik, bilmem ne eksik...Bunlari her Hadis arasdiran okumusdur ve bilir..Yinede bunlari kabul etmeyenler Zindik , fasik ilan ederler...

ALLAH icin siz söyleyin...Kuranin degisdirildigine dahil hadislere inaniyormusunuz???

Kuran kerim asla degismemisdir...Bu arada sanmayinki bu sadece eskilerde var , hayir daha yakin bir zamanda Sünniyim diyen bazi Cahiller bunu yapmisdir ...
Kur’an’dan ve Peygamberimizden dua örnekleri" başlığı altında bulunan sure ve ayetlerin bazı kısımlarının eksik olduğu ortaya çıktı. Birinci kısımda yer alan Fatiha Suresi’nde son ayet eksik olarak yazılırken Bakara Suresi’nin son ayeti olan ve ‘Amene Rasulü’ olarak bilinen kısımda da ayetin bazı kısımlarının özellikle eksik yazıldığı belirlendi.
Bakara Suresi’nin 286’ıncı ayetine kitapta aynen şöyle yer alıyor; ‘Sen bizim mevlamızsın… bize yardım et’
Ayetin üç nokta ile eksiltilen kısmında aslında ‘Kafirler topluluğuna karşı’ ifadesi yer alıyor. Yani eksik tamamlandığında bu kısım orjinal haliyle şu şekilde oluyor: ‘Sen bizim mevlamızsın, kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et’.

Burdan devamini okuyabilirsiniz...

Daha kurana ilk inen ayetin ne olduguna karar veremediler onuda burdan okuyabilirsiniz....

Tikla oku

Amr Ibnu'l-Ass anlatıyor: Peygamberin "Kuran'ı dört kişiden alın, Abdullah Ibn Mes'ud'dan, Salim'den, Muaz'dan ve Übeyy Ibn Ka'b'den" dedigini işittim. (Buhari, Fadailu'l-Kuran 8.)

Enes anlatıyor: "Peygamber öldüğünde, dört kişiden başka Kuran'ı tümüyle ezberlemiş olan yoktu. Ebu'd-Derda, Muaz Ibn Cebel, Zeyd Ibn Sabit ve Ebu Zeyd." (Buhari.)

Katade'den aktarılıyor: "Malik oğlu Enes'e; 'Peygamber döneminde, Kuran'ı tümüyle ezberleyenler kimlerdir?' diye sordum. şu karşılığı verdi: 'Dört kişi. Tümü de Medine'li. Übeyy Ibn Ka'b, Muaz Ibn Cebel, Zeyd Ibn Sabit ve Ebu Zeyd (Buhari, aynı yer, Müslim 2465. Hadis.)

neyse simdilik bunlar yeter...Bu konu üzerinde daha cok yazilabilir...Ama gercek suki Kurani kerim degismemisdir, Degisime ugrayan Insanlarin Islam dininden hadis yoluyla yanlis algilamalaridir...

Zira kurani kerim Hadis konusunda Sert bir tavir takindigi gibi..Ilk Dört halife Hadis yazilmasini yasaklamisdir..Hatta Hz Muhammed Mustafa:" Benden hadis yazmayin!" dedigi hadislerde mevcuttur..

Bunlardan bir kac örnek getirmek gerekiyorsa su hadisleri sunuyorum...Olurda Müslüman kardeslerim düsünür bir...

Ebubekir Peygamberimiz’in vefatından sonra halkı toplamış ve onlara şöyle demiştir: “Sizler Allah’ın elçisinden farklı hadisler naklediyorsunuz. Bu durumda sizden sonrakiler daha büyük anlaşmaz-lıklara düşecektir. Allah’ın elçisinden hiçbir hadis nakletmeyin. Sizden hadis nakletmenizi isteyenlere deyiniz ki: İşte Allah’ın Kitabı aramızda, onun helalini helal kılın, haramını haram görün.”

Zehebi, Tezkiratul Huffaz 1/3, Buhari 1.cilt

Hz. Osman çok hadis nakletmelerinden dolayı Ebu Hureyre’yi Devş dağlarına göndermekle, Kab’ı Kırede dağlarına sürgün etmekle tehdit etmiştir.

Tahzırul Havas 10b.

Hz. Ali minberden şu hutbeyi veriyordu: “Yanında hadis sayfaları bulunanlar gidip onları yoketsinler. Zira halkı helak eden olay, alimlerin naklettikleri hadislere uyarak Kuran’ı terk etmeleridir.”

İbn Abdülberr, Camiul Beyanil İlm

Tarihden ve hadislerden bazilarinida almak gerekiyorsa..

“Benden Kur’an dışında bir şey yazmayın.Kim benden Kur’an dışında bir söz yazmışsa onu yok etsin” (Hz Muhammed Mustafa(sav) bkz Ebu davud)

Neyse cok yazdik yine...Feyzini alipda düsünenler zaten Rabbimin istegi ile düsünür...Düsünmek istemeyende yine rabbim ona hidayet vermek istemiyor demekki...

Bir insan kendi güvendigi kaynaklarina inanmazsa, baskalarinin kaynaklarina hic inanmaz...Onun icin tümden Ehli sünnet kaynaklarindan derledim simdiye kadar..ve son olarak kurani kerimden su ayeti akdarmak istiyorum...

İnsanlardan öyleleri vardır ki, Allah yolundan bilgisizce saptırmak ve o yolu oyalanma aracı yapmak için hadis eğlencesi satın alırlar. İşte böylelerine rezil edici bir azap vardır.

31 Lokman Suresi 6
yoktan'var
Allah senden razı olsun muhabbetçi.Kur'an-ı Kerim'in değişmediğini bende biliyorum tabii ki.ama bu hadisler kafa karıştırıcı.ve bunları inançsızlar koz olarak kullanıyorlar..aslında Kur'an'a aykırı nitelikte bir hadis gördüğümüz zaman bunu doğru kabul etmemeliyiz bence..hem Kur'an'da bir değişme olmadığının göstergesi hadisten önce Kur'an-ı Kerim'in kendisi olmalıdır...

Rahman'a emanet
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.