YUZUK
Sep 2 2007, 07:03 AM
ESIMI COK SEVIYORUM..BIR SENEYE YAKIN SURE AYRI SEHIRLERDEYDIK...BIRBIRIMIZI GORMEDIK.ISYERINDE BIR ARKADASIM BANA HADDINDEN FAZLA YAKLASTI..VE BENDE NEFSIME UYDUM.
SONUCTA ONU ALDATTIM.BIRLIKTE OLMASAMDA HISLERIM O AN DUSUNDUKLERIM..BIN PISMANIM...
NIKAHIM BOZULDU MU BILMIYORUM.NE YAPMAM GEREKIYOR BILMIYORUM..COK KISI BENI KINAYACAKTIR..AMA AKLIMI KACIRACAGIM...ALLAHIM BENI AFFETSIN..BEN DAHA ONCE BU TUR OLAYLARLA BASKASINDA KARSILASTIGIMDA INANILMAZ ELESTIRIRDIM..SIMDI BEN KENDIM YAPTIM...
mesdo
Sep 2 2007, 09:16 AM
hz ALLAH C.C SİZİ AF ETSİN
HATASININ FARKINDA OLANI TEVBE EDENİ RABBİM C.C BAĞIŞLAR
İÇİNİZ RAHAT OLSUN
NİKAHINIZ İSE SAHİHTİR
jetlii22
Sep 2 2007, 10:43 AM
ALINTI(YUZUK @ Sep 2 2007, 08:03 AM)

ESIMI COK SEVIYORUM..BIR SENEYE YAKIN SURE AYRI SEHIRLERDEYDIK...BIRBIRIMIZI GORMEDIK.ISYERINDE BIR ARKADASIM BANA HADDINDEN FAZLA YAKLASTI..VE BENDE NEFSIME UYDUM.
SONUCTA ONU ALDATTIM.BIRLIKTE OLMASAMDA HISLERIM O AN DUSUNDUKLERIM..BIN PISMANIM...
NIKAHIM BOZULDU MU BILMIYORUM.NE YAPMAM GEREKIYOR BILMIYORUM..COK KISI BENI KINAYACAKTIR..AMA AKLIMI KACIRACAGIM...ALLAHIM BENI AFFETSIN..BEN DAHA ONCE BU TUR OLAYLARLA BASKASINDA KARSILASTIGIMDA INANILMAZ ELESTIRIRDIM..SIMDI BEN KENDIM YAPTIM...
Allah affetsin.. Bayan mıısn sen?
Zina olmadıına göre nikahta sahih olur.. Ama böle bu durumu nefretle kınıyorum.

Yani içinizdeki Allah korkusu demekki sahteymiş. Bu anlama gelir bu yaptıınız.
Kibirlenenler ve Büyüklenenler Hüsrana Uğrayanların ta Kendileridir. Bunu da unutma

Bir de sürekli duyduğun şeyleri eleştirip kınayıp durma. Bu da sana tavsiyem.
mesdo
Sep 2 2007, 11:41 AM
ANCAK NE MUTLU SİZEKİ HATANIZIN FARKINDASINIZ VE VİCDAN AZABI ÇEKMEKTESİNİZ
BU DAHİ SİZİN TEVBENİZE DELALET ETMEKTEDİR
EŞİNİZE DAHA SIKI BAĞLA BAĞLANIN
BU SİZİN İÇİNİZİ RAHATLATACAKTIR
UNUTMAYALIMKİ HATA İNSANIN FITRATINDA VARDIR
BEN SİZİ ASLA KINAMIYORUM
ZİNA EYLEMİNİ VE ZİNAYA GÖTÜREN YOLLARI VE SEBEBLERİ KINIYORUM
SİZ PİŞMAN OLMUŞ VE TEVBE ETMİŞ BİR KARDEŞİMSİNİZ
HZ ALLAH C.C SİZLERİ AF EDECEKTİR
KEŞKE BİZLERDE SİZİN GİBİ HATALARIMIZIN FARKINDA OLUP PİŞMAN OLSAK AF DİLESEK
mesdo
Sep 2 2007, 11:55 AM
ALINTI(jetlii22 @ Sep 2 2007, 11:43 AM)

Zina olmadıına göre nikahta sahih olur.. Ama böle bu durumu nefretle kınıyorum.
Yani içinizdeki Allah korkusu demekki sahteymiş. Bu anlama gelir bu yaptıınız.Kibirlenenler ve Büyüklenenler Hüsrana Uğrayanların ta Kendileridir. Bunu da unutma

arkadaşım çok katı konuşuyorsunuz
siz hiç hata yapmadınızmı günah işlemedinizmi
eğer günah işlediyseniz demekki sizinde hz ALLAH c.c korkusu sahte diyebilirmiyiz
lütfen yapıcı olalım
aLaTurCa
Sep 2 2007, 12:38 PM
jetlii sakin yaklas birazda, sana gelen adam idama goturursun sen
tovbe edip birdaha bu gibi islere yeltenmeyin, Allah affedicidir..
CAFER
Sep 2 2007, 12:42 PM

ESIMI COK SEVIYORUM..BIR SENEYE YAKIN SURE AYRI SEHIRLERDEYDIK...BIRBIRIMIZI GORMEDIK.ISYERINDE BIR ARKADASIM BANA HADDINDEN FAZLA YAKLASTI.[color=#FF0000].VE BENDE NEFSIME UYDUM.
hala aynı kişiyle aynı yerde çalışmaya devam ediyor musunuz?
zeynep_GC
Sep 2 2007, 01:13 PM

Zina olmadıına göre nikahta sahih olur..
Ama böle bu durumu nefretle kınıyorum.

Kibirlenenler ve Büyüklenenler Hüsrana Uğrayanların ta Kendileridir. Bunu da unutma
yahu bu nasıl bir düşüncedir. siz hiç günah işlemediniz mi efendim. siz kim oluyorsunuz da insanın içindeki Allah korkusunun sahte olduğuna kara veriyorsunuz. sahte olsa idi sizce pişman olur buraya bu yazıları yazar mıydı? yoksa günahında ısrarcı mı olurdu. kendinize gelin tavsiyem. konuşmalarınıza dikkat edin.
bir de kırmızı renk ile alıntı yaptığım kısımları tekrar tekrar okuyun. kınamayın derken kendiniz kınıyorsunuz... bu ne çelişki
jetlii22
Sep 2 2007, 01:25 PM
ALINTI(zeynep_GC @ Sep 2 2007, 02:13 PM)

yahu bu nasıl bir düşüncedir. siz hiç günah işlemediniz mi efendim. siz kim oluyorsunuz da insanın içindeki Allah korkusunun sahte olduğuna kara veriyorsunuz. sahte olsa idi sizce pişman olur buraya bu yazıları yazar mıydı? yoksa günahında ısrarcı mı olurdu. kendinize gelin tavsiyem. konuşmalarınıza dikkat edin.
bir de kırmızı renk ile alıntı yaptığım kısımları tekrar tekrar okuyun. kınamayın derken kendiniz kınıyorsunuz... bu ne çelişki

ortada bi çelişki yok. ben sadece bu meseleyi kınadım. ve bunu söylememin amacı bunu tekrar etmeme anlamıyla. yani ağzınızda sürekli olarak şunu kınıyorum bunu kınıyorum demeyin demek istedim ama anlayana tabii..
Elbette günahkarız. ama ben kalkıpta nişanlıyken hiçbir zman bir bayana asılmam. allah göstermesin. ben daha önce ne ortamların içinde bulunduum. Lise yıllarımda tam bir günahkardım. ama bayanlara karşı hiçbr zaman aldatma gözüyle bakmadım. o zaman bile bunlara karşıydım. zaten son üç yılda Allah hidayet verdi ve halis bi müslüman olmaya başladım.
Ve ben hiçbir zmanda Allah'ın mukaddes saydıı değerleri aşşağılamadım. Hele hele nişan evlilik gibi.
Selametle kalın..
ALINTI(mesdo @ Sep 2 2007, 12:55 PM)

eğer günah işlediyseniz demekki sizinde hz ALLAH c.c korkusu sahte diyebilirmiyiz
Günah var günah var kardeş.. Katı da deilim. Doğruları sölüyorum. Pekela bu kadar net konuşuonuz ya şu bayanın samimi olduunu bana kanıtlayabilirmsin??
ama siz böle yaptıkça yüz verdikçe bi yüz daha istiolar. böle böle işler daha vahim sonuçlara gidio..
aLaTurCa
Sep 2 2007, 01:38 PM
jetli bayan oldugunu nasil iddia edebiliyorsun, bay olamaz mi?
zeynep_GC
Sep 2 2007, 01:46 PM
ALINTI(AqUa @ Sep 2 2007, 02:38 PM)

aaaa ne demek tabii ki bayandır. jetli öyle diyorsa öyledir. aksini iddia etmek bilgisizliktir.
garip yahu
jetlii22
Sep 2 2007, 01:50 PM
ALINTI(AqUa @ Sep 2 2007, 02:38 PM)

ben bayan mıısn dedim bayan demedim iyi bak oraya

muhalefet etmeyin bişeye de.. ve dikkat ediom siteye girdiimden beri böle iki üç tanesi bu görevi üstlenmiş.
YUZUK
Sep 2 2007, 02:49 PM
Hemen belirteyim..bayanım..ben buradan beni eleştiresiniz beni yargılayasınız diye yardım istemedim..ben eger dikkatli okursanız yardım istiyorum..eşimi çok seviyorum..nefsime kapıldım gittim...
''Zina olmadıına göre nikahta sahih olur.. Ama böle bu durumu nefretle kınıyorum. Yani içinizdeki Allah korkusu demekki sahteymiş. Bu anlama gelir bu yaptıınız.''
bu ne demek...Allah korkum sahteymiş...siz kimsiniz..kalpleri gören misiniz?nerden biliyorsunuz?Sizin varlığınız içinde nefis yok mu?bundan arınmış bir varlık mısınız?
Ben eger buradan işlediğim günahı yazıyor isem...beni yargılayasınız diye değil..o sizin göreviniz değil..nasıl kınamayın diye bana yazıyor iseniz..siz önce kendiniz bunu gerçekleştirin..Hayatım boyunca ruhumla nefsim arasında cebelleştim..Belki bunda başarılı oldum..belki başarısız..belki çok günahkarım belki de değilim..belki iyi biriyim belki kötü..Bunu Allah bilir..ama siz tutup bana ahkam kesip SAHTEYMİŞ ALLAH KORKUNUZ diyemezsiniz..Allah sizi affetsin,bu yorumu bana yaptıgınız için...Allah korkum var...Siz benim nasıl bir ortamda yaşadığımı ve inançlarımın Allah a nasıl varoldugunu bilemezsiniz!bilmediğiniz için kınamayın;olur mu..önümüzde yaşanacak günler var ise nerede ne zaman ne ile karşılaşacağımızı bilemeyiz..Sizde kendi durumunuzdan hayata bakışınızdan bahsettiniz....benimde öyleydi..Ama ne zaman ne ile karsılacağımı bilemem ya...oldu...ama bu olay çokların belki düşündüğü gibi olmasa da içimde bazı şeyler hissettim...ben burada yaşadıklarımı yazıyorsam yardım istediğim için...ben ne yapacağım konusunda bilgili olmadıgım için..Eşimle nişanlıyım ve nişandan önce Allah katında nikahlandım..2 ay sonra düğünüm var ve ben bu şekilde kalbim huzursuz yapamam..yardım istedim sadece..Bana bu ithamlarda bulunasınız diye değil...Her insan hata yapar...ben bu hatamı tanıdıgım insanlara itiraf edemem..ne yapmalıyım diyemem..ne kadar pişmanım desem de bu ne kadar dikkate alınır..SİZ BENİ GÖRMEDİĞİNİZ HALDE BU ŞEKİLDE beni YARGILIYORSANIZ..o insnalara nasıl gidipanlatayım..Ben tekrar söylüyorum..Bir soru sordum sadece...ne yapmalıyım diye...ben bunun yanıtı konusunda yazılmasını bekledim..çünkü bu bölümün sadece soru ve cevap bölümü oldugunu sandım..tartışma platformu..yargılama platformu değil!
ALINTI(jetlii22 @ Sep 2 2007, 02:25 PM)

ortada bi çelişki yok. ben sadece bu meseleyi kınadım. ve bunu söylememin amacı bunu tekrar etmeme anlamıyla. yani ağzınızda sürekli olarak şunu kınıyorum bunu kınıyorum demeyin demek istedim ama anlayana tabii..
Elbette günahkarız. ama ben kalkıpta nişanlıyken hiçbir zman bir bayana asılmam. allah göstermesin. ben daha önce ne ortamların içinde bulunduum. Lise yıllarımda tam bir günahkardım. ama bayanlara karşı hiçbr zaman aldatma gözüyle bakmadım. o zaman bile bunlara karşıydım. zaten son üç yılda Allah hidayet verdi ve halis bi müslüman olmaya başladım.
Ve ben hiçbir zmanda Allah'ın mukaddes saydıı değerleri aşşağılamadım. Hele hele nişan evlilik gibi.
Selametle kalın..

Günah var günah var kardeş.. Katı da deilim. Doğruları sölüyorum. Pekela bu kadar net konuşuonuz ya şu bayanın samimi olduunu bana kanıtlayabilirmsin??
ama siz böle yaptıkça yüz verdikçe bi yüz daha istiolar. böle böle işler daha vahim sonuçlara gidio..
İslamı ben çok çok geç tanıdım...4 sene önde ve otuzuma yakınım..Gerçek müslümanlığın ne oldugunu bir insanın hata yapınca ona nasıl yaklaşıldıgını öğrettiler bana...'dikkatli olunlmalı..soğutmamalı..Her insan hata yapar..bunu kendi içinde kabulediyorsan ve Hakk yolunu seçiyorsan ,doğruya yine yöneliyorsan ne mutlu...'bunları bana öğrettiler..bunun yerine sizin gibi düşünen insanların yanında olsaydım..ya yolumu tamamen kötü çizerdim..dinden çıktım..eyvahlar olsun diye kendimi asardım..ya da nasıl olsa dinden çıktım..kalbim fena deyip kötü yola devam..Gene de Allah razı olsun!
jetlii22
Sep 2 2007, 02:52 PM
ALINTI(YUZUK @ Sep 2 2007, 03:40 PM)

Hemen belirteyim..bayanım..ben buradan beni eleştiresiniz beni yargılayasınız diye yardım istemedim..ben eger dikkatli okursanız yardım istiyorum..eşimi çok seviyorum..nefsime kapıldım gittim...
''Zina olmadıına göre nikahta sahih olur.. Ama böle bu durumu nefretle kınıyorum. Yani içinizdeki Allah korkusu demekki sahteymiş. Bu anlama gelir bu yaptıınız.''
bu ne demek...Allah korkum sahteymiş...siz kimsiniz..kalpleri gören misiniz?nerden biliyorsunuz?Sizin varlığınız içinde nefis yok mu?bundan arınmış bir varlık mısınız?
Ben eger buradan işlediğim günahı yazıyor isem...beni yargılayasınız diye değil..o sizin göreviniz değil..nasıl kınamayın diye bana yazıyor iseniz..siz önce kendiniz bunu gerçekleştirin..Hayatım boyunca ruhumla nefsim arasında cebelleştim..Belki bunda başarılı oldum..belki başarısız..belki çok günahkarım belki de değilim..belki iyi biriyim belki kötü..Bunu Allah bilir..ama siz tutup bana ahkam kesip SAHTEYMİŞ ALLAH KORKUNUZ diyemezsiniz..Allah sizi affetsin,bu yorumu bana yaptıgınız için...Allah korkum var...Siz benim nasıl bir ortamda yaşadığımı ve inançlarımın Allah a nasıl varoldugunu bilemezsiniz!bilmediğiniz için kınamayın;olur mu..önümüzde yaşanacak günler var ise nerede ne zaman ne ile karşılaşacağımızı bilemeyiz..Sizde kendi durumunuzdan hayata bakışınızdan bahsettiniz....benimde öyleydi..Ama ne zaman ne ile karsılacağımı bilemem ya...oldu...ama bu olay çokların belki düşündüğü gibi olmasa da içimde bazı şeyler hissettim...ben burada yaşadıklarımı yazıyorsam yardım istediğim için...ben ne yapacağım konusunda bilgili olmadıgım için..Eşimle nişanlıyım ve nişandan önce Allah katında nikahlandım..2 ay sonra düğünüm var ve ben bu şekilde kalbim huzursuz yapamam..yardım istedim sadece..Bana bu ithamlarda bulunasınız diye değil...Her insan hata yapar...ben bu hatamı tanıdıgım insanlara itiraf edemem..ne yapmalıyım diyemem..ne kadar pişmanım desem de bu ne kadar dikkate alınır..SİZ BENİ GÖRMEDİĞİNİZ HALDE BU ŞEKİLDE beni YARGILIYORSANIZ..o insnalara nasıl gidipanlatayım..Ben tekrar söylüyorum..Bir soru sordum sadece...ne yapmalıyım diye...ben bunun yanıtı konusunda yazılmasını bekledim..çünkü bu bölümün sadece soru ve cevap bölümü oldugunu sandım..tartışma platformu..yargılama platformu değil!
Öncelikle ben seni yargılamadım. ama bunu sen öyle algıladın. ve benim orada sahte die nitelendirdiim ifade yani tam bir istekle Allah'a bağlanamamış olmanızdı.
"Sakının! Eğer şüphesiz ve kat'i bir bilgiyle bilseydiniz böyle yapmazdınız."
işte İfade etmek istediim buydu sahte derken. Yoksa sana kafir, münafık demedim. Demem de. Ama yine de özür dilerim yanlış anlaşılmışım.
Bak kendinde söylüyosun Allah katında nişanlandım. Bunu demene rağmen mukaddesatı hafife aldın.. Pişmanım diosun fakat hala savunur gibi ifadelerin var. mesela "benim yaşadıım ortamı bilmiosun" diosun.
Pekela bilmem mi gerekir?
"bir kadınlar bir erkek beraber olduklarında üçüncüleri şeytandır"
Bak Allah yer telaffuz etmio. Yani ortamının önemi Yok.
"Zinaya yaklaşmayın" Bak varmı bir ortam hükmü.. Yok gördüün gibi..
Evet nefsine uymuşsun. Hata yapmışsın. Hatanı da anlamışsın güzel olan bu zaten. Senin bundan sonra yapman gereken artık geriyle hesaplaşmak deil. Yaptıın hatalara tekrar dönmeyeceksin ve Allah'tan af dileyeceksin. bunu unutmak istiosan ortamını değiştir. Farklı bi yerde çalış veya erkeğine daha sıkı bağlan..
Allaha emanetsin.
YUZUK
Sep 2 2007, 03:11 PM
ALINTI(jetlii22 @ Sep 2 2007, 03:52 PM)

Öncelikle ben seni yargılamadım. ama bunu sen öyle algıladın. ve benim orada sahte die nitelendirdiim ifade yani tam bir istekle Allah'a bağlanamamış olmanızdı.
işte İfade etmek istediim buydu sahte derken. Yoksa sana kafir, münafık demedim. Demem de. Ama yine de özür dilerim yanlış anlaşılmışım.
Bak kendinde söylüyosun Allah katında nişanlandım. Bunu demene rağmen mukaddesatı hafife aldın.. Pişmanım diosun fakat hala savunur gibi ifadelerin var. mesela "benim yaşadıım ortamı bilmiosun" diosun.
Evet nefsine uymuşsun. Hata yapmışsın. Hatanı da anlamışsın güzel olan bu zaten. Senin bundan sonra yapman gereken artık geriyle hesaplaşmak deil. Yaptıın hatalara tekrar dönmeyeceksin ve Allah'tan af dileyeceksin. bunu unutmak istiosan ortamını değiştir. Farklı bi yerde çalış veya erkeğine daha sıkı bağlan..
Allaha emanetsin.
Resmindeki kılıc kadar sertsin keskinsin..
İnsanları yargılamadan onlar hakkında yorum yapmadan evvel onların yaşayış yerlerini dikkate almak gerektiği...Kendi yaptıklarımın savunucusu falan değilim...Ya da ortamımı bilmiyorsunuz derken bu adamın elimi tutmasına izin verdiğim o ana sebep olan ortamı kastetmiyorum...Genel ortamımdan sözediyorum...Ben sözde müslümandım..namaz nedir bilmezdim..dua etmek..sıkıştığım anda..süre deseniz bilmezdim..hayatımda Kur'an okumamıştım...ben bunları yeni yeni öğrendim...sizin söylediğiniz şeyleri ben zaten biliyorum..farkındayım ve ne derece hata yaptığımında farkındayım..siz kendiniz beni eleştrmeden ben biliyordum..burada olma sebebim bunun içinden haklı yan çıkarmak değil..ben yolumu düzenlemiştim..daha fazla hataya izin vermemek için...evleneceğim ve eşimden bu durumda zina olurmu korkusundan yardım istiyordum...nikahım bozuldu mu korkusundan..burada bilgi için yardım istedim..
.ama Allah sizden razı olsun..Benim hatalarımı yüzüme vurasındiye değil..beni yargılamaktan vazgeç...Bile bilenefsime uydum...bunu inkar falan da etmiyorum..ben nikahım bozulur mu ..ne yapmam lazım diye yanıt ararken...Allah Hata yapan kimseyi inşallah sizin elinize düşürmez...yeni üye oldum bu siteye..ben internette bunu araştırırken tesadüfen tanıdım bu siteyi...benim soruma yanıt bulacağımı umaraktan üye oldum ve sorunumu paylaştım...ama başımı daha da vurasım geliyor..yolumu düzeltmek niyetim olmasa ne bu sorumu soruardım ne de burada olurdum...bana eleştri getirip durmayın..karsımda tertemiz bir insan olarak duruyor olsanız da Allah korusun bir gün sizde benim gibi yoldan cıkacak gibi olursanız aklınıza ben geleyim ve yolunuzdan cıkmayın...dediklerinizle sizde çelişmeyesiniz İnşallah...
Yardımlarınız için sağolun...
jetlii22
Sep 2 2007, 03:23 PM
ALINTI(YUZUK @ Sep 2 2007, 04:11 PM)

ALINTI(jetlii22 @ Sep 2 2007, 03:52 PM)

Allaha emanetsin.
Resmindeki kılıc kadar sertsin keskinsin..
İnsanları yargılamadan onlar hakkında yorum yapmadan evvel onların yaşayış yerlerini dikkate almak gerektiği...Kendi yaptıklarımın savunucusu falan değilim...Ya da ortamımı bilmiyorsunuz derken bu adamın elimi tutmasına izin verdiğim o ana sebep olan ortamı kastetmiyorum...Genel ortamımdan sözediyorum...Ben sözde müslümandım..namaz nedir bilmezdim..dua etmek..sıkıştığım anda..süre deseniz bilmezdim..hayatımda Kur'an okumamıştım...ben bunları yeni yeni öğrendim...sizin söylediğiniz şeyleri ben zaten biliyorum..farkındayım ve ne derece hata yaptığımında farkındayım..siz kendiniz beni eleştrmeden ben biliyordum..burada olma sebebim bunun içinden haklı yan çıkarmak değil..ben yolumu düzenlemiştim..daha fazla hataya izin vermemek için...evleneceğim ve eşimden bu durumda zina olurmu korkusundan yardım istiyordum...nikahım bozuldu mu korkusundan..burada bilgi için yardım istedim..
.ama Allah sizden razı olsun..Benim hatalarımı yüzüme vurasındiye değil..beni yargılamaktan vazgeç...Bile bilenefsime uydum...bunu inkar falan da etmiyorum..ben nikahım bozulur mu ..ne yapmam lazım diye yanıt ararken...Allah Hata yapan kimseyi inşallah sizin elinize düşürmez...yeni üye oldum bu siteye..ben internette bunu araştırırken tesadüfen tanıdım bu siteyi...benim soruma yanıt bulacağımı umaraktan üye oldum ve sorunumu paylaştım...ama başımı daha da vurasım geliyor..yolumu düzeltmek niyetim olmasa ne bu sorumu soruardım ne de burada olurdum...bana eleştri getirip durmayın..karsımda tertemiz bir insan olarak duruyor olsanız da Allah korusun bir gün sizde benim gibi yoldan cıkacak gibi olursanız aklınıza ben geleyim ve yolunuzdan cıkmayın...dediklerinizle sizde çelişmeyesiniz İnşallah...
Yardımlarınız için sağolun...
Ben seni yargılamadığımı söledim ama sen hala bunda ısrar ediosun.

Hatanı da yüzüne vurmadım son mesajımda. ama sen bunu da böle algıladınn. Seni eleştirmiorum ki.. Bak ne diorum tamam ne güzel hatanı anlamışsın budur işte. Artık yapman gerekn nikahlanacağın kişiye tam bi şekilde bağlanmak. Sana tavsiyem budur. Ama sen bunu da yanlış anlamışsın..

yine özür dilerim..
şunu da unutma yukarda ne yazmışsın "biliorum beni kınayacaksınız" .. bunu bildiin halde yazmışsın ve bana tepki gösteriosun.

Yani hem tepki göreceiini biliosun hem de yazıosun. üstelik bunu kendinde ifade ediosun

22 yaşında üniversite son sınıf öğrencisiym. Ve bundan çok daha vahim vakaları gördüm. onlara karşı sert konuşsam da hatasını anlayanlara karşı yine de bişey demedim. Allaha yönelmesini istedim. geçmişiyle sürekli hesaplaşmaktan ziyade artık geleceğe bakmasını istedim.
Hem bak benden de büyüksün. O yüzden sana saygım büyük. bunda şüphen olmasın.
Nikahının bozulmadıını da söledim

Bu konuda endişen olmasın. Allah mutluluklar nasip etsin

evet doğrudur ben biraz sert biriyim.. 6 kuşak taşısaydın sende benim gibi olurdun
islam ve kulluk
Sep 2 2007, 05:00 PM
nefsinizin önceki hasbihaline binaen yaptığınız hata şu hadis de Efendimiz -sallallahu aleyhi ve sellem-in dediği gibi olmakta :
"o an gelince insan sanki yarım akıllı olur"
o sırada hiçbir şeyi yeterince iyi düşünememiş ve kapılıp gitmişsiniz . Bu durumda pişmanlık duymamak zaten insani vasıflarımı kaybetmeye başladığımız anlamına gelir.
Söylediğinize göre çok ileri bir ilişki olmamış ama önce kalbinizi yoklayın :
"ben gerçekten evlendiğim kişiyi seviyormuyum?"
"Seviyorsam daha şimdi böyle yapıyorum ilerde daha ilerisini yaparmıyım?"
Bu sorularını vicdanınızı tamamen rahatlatacak ve sadakatinizi tamamen ortaya koyabilecek cevaplar veriyorsnız düşmemiş olan nikahınız üzere tövbenizi en samimi şekilde yapıp devam edin.
Ama bir şeyi daha belirtmek lazım bu şahıs nişanlınızla konuşabilir mi? ilişkinizi bozabilmek gibi bir karaktere sahip mi?
Allah-u teala tövbeni kabul eder veya etmez bu O'na mahsus bize düşen Tövbe suresinde ki şu hükümdür :
"Onlar bir günah işledikten sonra hemen tevbe ederler ve günahlarından BİR DAHA YAPMAMAK ÜZERE dönerler..."
Allah-u alem
Allah-a emanet olun
RuhulhaK
Sep 2 2007, 05:07 PM
İğrenç...
RuhulhaK
Sep 2 2007, 07:22 PM
Allah tövbenizi kabul etsin. Kefaret olması ümidiyle devamlı sadaka vermelisiniz. Fakat - şahsımı hiç de ilgilendirmediği halde- böyle bir olayın yaşanmış olmasını sindiremedim, tepkimin nedeni budur.
selam ederim.
telpako
Sep 3 2007, 01:07 AM
Ben böyle bir olayı affedemem. Aradan ne kadar zaman geçerse geçsin eğer eşim böyle bir şey yapsa onu öldürürüm. Yada yüzüne kezzap atıp hayatı onun için cehenneme çevirirdirdim. hem de tevbe etmesi için fisat sunmuş olurdum.
Ayrıca islamın genel prensiplerinde bu tür meseleler ulu orta söylenemez böyle iğrenç bir gunah işlemiş olsanız bile bunu örtmeli ve kimseye aşifte etmemelisiniz. peygamberimize gelen hanıma bu konuda ağzı açtıtılmamış ve hemen geri gönderilmiş kadının ısarlı davranışı üzerine cezası verilmiştir. reklamın iyisi kötüsü olmaz bu topiğin silinmesini talep ediyorum.
Hristiyanlarda bile gunahlar sır tutan bir papazın önünde söylenir oyle herkese ilan edilip bir haltmış gibi anlatılmaz.
Ayrıca bu fiilin cezası tevbe ettikten sonra en az yuz sopa yemektir. tevbe ederseniz belki Allah AHiretteki cezanızı affeder ama dunyadaki cezayı çekmezseniz ahirette bundan kurtulmuş sayılmazsınız.
Dilerim Allah azze ve celle size bol bol sıkıntı ve sabır verir. Böylelikle bu gunahınız bir şekilde yok edilir.
mesdo
Sep 3 2007, 07:01 AM
ALINTI(telpako @ Sep 3 2007, 02:07 AM)

Ben böyle bir olayı affedemem. Aradan ne kadar zaman geçerse geçsin eğer eşim böyle bir şey yapsa onu öldürürüm. Yada yüzüne kezzap atıp hayatı onun için cehenneme çevirirdirdim. hem de tevbe etmesi için fisat sunmuş olurdum.
Ayrıca islamın genel prensiplerinde bu tür meseleler ulu orta söylenemez böyle iğrenç bir gunah işlemiş olsanız bile bunu örtmeli ve kimseye aşifte etmemelisiniz. peygamberimize gelen hanıma bu konuda ağzı açtıtılmamış ve hemen geri gönderilmiş kadının ısarlı davranışı üzerine cezası verilmiştir. reklamın iyisi kötüsü olmaz bu topiğin silinmesini talep ediyorum.
Hristiyanlarda bile gunahlar sır tutan bir papazın önünde söylenir oyle herkese ilan edilip bir haltmış gibi anlatılmaz.
Ayrıca bu fiilin cezası tevbe ettikten sonra en az yuz sopa yemektir. tevbe ederseniz belki Allah AHiretteki cezanızı affeder ama dunyadaki cezayı çekmezseniz ahirette bundan kurtulmuş sayılmazsınız.
Dilerim Allah azze ve celle size bol bol sıkıntı ve sabır verir. Böylelikle bu gunahınız bir şekilde yok edilir.
arkadaşım meseleyi anlamadan taliban zihniyeti ile karar vermeyin YANİ NEREDEYSE HANIM KARDEŞİMİZİ İSLAMDA OLMAYAN RECM CEZASI İLE CEZALANDIRACAKSINIZ
hanım kardeşimiz zina fiilini işlemediğini sadece kalbinde dahi olsa bir sevgi yaşadığını beyan ediyor
bir de bu dilek nasıl dilek yahu
tevbe eden o gühanı ilememiş gibidir
hz ALLAH C.C RAHMAN VE RAHİMDİR
LÜTFEN DİLEKLERİNİZ VE TEMENNİLERİNİZ SAHİH OLSUN
MÜSLÜMANA YAKIŞAN BUDUR
mesdo
Sep 3 2007, 09:08 AM
sevgili hanım kardeşim (@yuzuk)
islamda nikahın sahih olması için bazı şartlar vardır
nikah aleni olur yani iki kişi arasında gizli nikah olmaz
nikahın şahidlerinin olması gereklidir şahidsiz nikah olmaz
nikah kıyılırken hanım için bir mihr belirlenmesi gereklidir mihr'siz nikah olmaz
nikahın yazılı bir şekilde kayıt altına alınması gereklidir
sizn anlattığınız biz hz ALLAH C.C katında nikahlandık sözü islamda asla kabul edilemez.
yani sizin eşimi aldattım ifadeniz islam nikah usulune göre geçersizdir
çünkü nişanlınız sizin şu an eşiniz değildir
bilginize
Selman-ı Aydın
Sep 3 2007, 10:10 AM
ALINTI
ISYERINDE BIR ARKADASIM BANA HADDINDEN FAZLA YAKLASTI..VE BENDE NEFSIME UYDUM.
Nefsime uydum dedikten sonra "birlikte olmasamda o an düşündüklerim" le devam eden bir yazı var ortada. Eğer aldaltamanız sadece düşüncedeyse sanırım nikahta bir sorun yok ama o iş yerini hemen terk edin, artık orda çalışmayın. O iş yerindeki arkadaşınıza ait bütün adres, telefon, e-mail, MSN vb. bilgileri yakın çöpe atın. O kişiye ulaşmanızı sağlayabilecek ortak arkadaşlarınız varsa onlardan da uzak durun. Bugün düşüncede kalan fikirleriniz yarın eşinizle yaşayabileceğiniz küçücük bir münakaşa gerçekeğe dönüşme ihtimali olabilir. Kısaca Kendinize gelin artık!
Ben bu tür olayları hatta daha da fazlasını o kadar çok duyuyorum ki kızlara olan güvenim bu yüzden sıfır. Tesettürlü olsun veya olmasın kızlara güvenemiyorum. Evlenmeyi istiyorum ancak duyduklarım ve gördüklerim beni evlilikten soğutuyor. Eğer evlilik hakkımda hayırlı değilse Allah bana evliliği nasip etmesin!
Selametle....
NOT: Yazılar çok uzundu sadece konu mesajını okuyup cevap verdim.
SimRe
Sep 3 2007, 10:15 AM

dün akşam bir programda hüsnü şenlendiriciyle deniz sekiyi gördüm....ya kadındaki pişkinlik nedir kardeşim....Rabbim bu devirde evlilere yardım etsin arkadaşlar.....inanın ki ateş olmuş etrafımız....tiksinmemek mümkün değil....kadın 2 çocuklu adamla 70 milyonun önüne çıkmış gülücükler dağıtıyor....ell insaffff....elll insaffff yaaa.....son zamanlarda toplumumuzda bu aldatma olayı aldı yürüdü....çok üzücü incitici afedersinzi aşağılayıcı bir durum.....YUZUK sana bu konuda hiç tavizim yok....o yüzden yorum bile yapmıycam sana.....çünkü bu konu beni çıldırtıyorç.....insan bu kadarda değerlerini kaybetmemeli diye düşünüyorum...ne geçti eline!!!! başın göğe mi erdi....
fatma
Sep 3 2007, 10:57 AM
arkadaşlar bildiğim kadarıyla, bir kul bir hata yapınca bunu şahitlendirmemeli, çünkü tövbe edince Allah-ü tealanın affetmesi umulur, ancak şahitlendirdiğinde affetme gerçekleştirilmeyebilir. Mesela bugün sabah namazına kalkamadım, dersek şahitlendirmiş oluruz. Bunun gibi.
Acizane fikrimi söyledim. Allah hepimzin günaylarını affetsin. Saygılar
jetlii_cradle_the_grave
Sep 3 2007, 11:10 AM
Ya Allah rızası için beni banlamayn ya. Ne yaptım lütfen. bakın benden daha sert yazanlar var. mesela Simre. lütfen.
Tamam sizin dediiniz gibi olcam..
mervedereli
Sep 3 2007, 11:19 AM
Öncelikle bende Allah affetsin diyorum.
Bence gerçekten Allah korkusu taşıyan bi insan eşinden başka kimseye karşı ilgi duymazdı bi başkasına bakmaya korkardı yakışmaz bu biz müslümanlara jetlii ye bende katılıyorum başta biraz sert yaklaşmış ama haklı.
Selam ve Dua ile
jetlii_cradle_the_grave
Sep 3 2007, 11:24 AM
ALINTI(mervedereli @ Sep 3 2007, 12:19 PM)

Öncelikle bende Allah affetsin diyorum.
Bence gerçekten Allah korkusu taşıyan bi insan eşinden başka kimseye karşı ilgi duymazdı bi başkasına bakmaya korkardı yakışmaz bu biz müslümanlara jetlii ye bende katılıyorum başta biraz sert yaklaşmış ama haklı.
Selam ve Dua ile
Teşekkürler kardeş.. Bizim demek istediimizi anlayanlar da var. Saolasın.
Selman-ı Aydın
Sep 3 2007, 11:27 AM
ALINTI(fatma @ Sep 3 2007, 11:57 AM)

arkadaşlar bildiğim kadarıyla, bir kul bir hata yapınca bunu şahitlendirmemeli, çünkü tövbe edince Allah-ü tealanın affetmesi umulur, ancak şahitlendirdiğinde affetme gerçekleştirilmeyebilir. Mesela bugün sabah namazına kalkamadım, dersek şahitlendirmiş oluruz. Bunun gibi.
Acizane fikrimi söyledim. Allah hepimzin günaylarını affetsin. Saygılar
Amin. Haklısınız. Günahlar gizlenmeli. İşlemiş olduğumuz günahlar saklanmalı ama sanırım kardeş burda vicdan azabından dolayı yardım istemiş... Ben sizin bahsettiğiniz şu "Şahitlik" olayını biraz başka yönden ele alayım diyorum.
YUZUK kardeş yaşadığınız olay sadece düşüncede kaldıysa yani zina etmemişseniz ve sırf bu düşüncelerden dolayı eşinizi aldattığınızı düşünüyorsanız vicdan azabıyla eşinize bu hislerinizi itiraf etmeseniz bence iyi olur. Çünkü bir erkeğin bu tür bir olayı kabullenmesi çok zordur. Siz sadece düşüncede yaptım deseniz bile eşiniz buna inanmayabilir ve onun güvenini kaybedebilirsiniz. Ayrıca rahatlamak,dertlerinizi paylaşmak için bile olsa en yakın arkadaşınıza bile bunu itiraf etmeyin. İnsanların ne olacağı belli olmaz. Olmadık bir zamanda bu sırrınızı fırsat bilip yapmadığınız şeyleri de yapmış gibi göstererek size iftira edebilir.
Allah günahlarımızı affetsin...
jetlii_cradle_the_grave
Sep 3 2007, 11:33 AM
Günah paylaşılınca şahitlenio. Bu doğrudur. Günah riske girio.
Şeyh Şamil
Sep 3 2007, 11:55 AM
Arkadaşların da dediği gibi tövbe edin ve o iş yerinden ayrılın. Kendinizi muhafaza edin.
Bir de insanları yaptıklarından dolayı fazla eleştirmeyin ya da kınamayın. Evet, yanlış yapmışlarsa, bunun yanlışlığını dile getirebilir ya da düşünebilirsiniz ama adeta insanları küçümsercesine eleştirmeyin. Çünkü aynı şey sizin başınıza da gelebilir.
"İnsanları yaptıklarından dolayı kınamayın. Zira aynı şeyi yapmadan ölmezsiniz" şeklinde ya bir hadis ya da bir alimin sözü vardı. Yani böyle bir şey duymuştum ama kaynağından tam emin değilim. Bunu hayatınızda uygularsanız iyi olur kanaatindeyim.
Allah affetsin ve bir daha böyle yanlışlara düşmemeyi nasip etsin.
muhakeme
Sep 3 2007, 12:07 PM
selman-ı aydın dedi:
ALINTI
YUZUK kardeş yaşadığınız olay sadece düşüncede kaldıysa yani zina etmemişseniz ve sırf bu düşüncelerden dolayı eşinizi aldattığınızı düşünüyorsanız vicdan azabıyla eşinize bu hislerinizi itiraf etmeseniz bence iyi olur. Çünkü bir erkeğin bu tür bir olayı kabullenmesi çok zordur. Siz sadece düşüncede yaptım deseniz bile eşiniz buna inanmayabilir ve onun güvenini kaybedebilirsiniz. Ayrıca rahatlamak,dertlerinizi paylaşmak için bile olsa en yakın arkadaşınıza bile bunu itiraf etmeyin. İnsanların ne olacağı belli olmaz. Olmadık bir zamanda bu sırrınızı fırsat bilip yapmadığınız şeyleri de yapmış gibi göstererek size iftira edebilir.
Allah günahlarımızı affetsin...
şeyh şamil de şöyle diyor:
ALINTI
Bir de insanları yaptıklarından dolayı fazla eleştirmeyin ya da kınamayın. Evet, yanlış yapmışlarsa, bunun yanlışlığını dile getirebilir ya da düşünebilirsiniz ama adeta insanları küçümsercesine eleştirmeyin. Çünkü aynı şey sizin başınıza da gelebilir.
ben de bütün yazılanları okudum... bu iki çok değerli tespite aynen katılıyorum..
ayrıca; "
iyilikler, kötülükleri giderir." bu arkadaş bol bol iyilik yapsın... dürüst ve erdemli davranışlar sergilesin... artık bu olayı da ölene kadar hiç kimseye anlatmasın... şahitleri çoğaltmasın...
Ne mutlu günahından tövbe edebilenlere....
selam ve saygı ile....
mesdo
Sep 3 2007, 12:18 PM
ARKADAŞLAR
gözden kaçırdığınız nokta var
hanım kardeşimiz evli değil
yani ortada bir nikah olmadığından eşini aldatma fiili gerçekleşmemiş
yani ortada nikah yokken aldatma fiili gerçekleşemez
yapılan fiil kesinlikle yanlış ancak bu noktayı açıklamak istedim
SimRe
Sep 3 2007, 12:35 PM

kezzap mı

.....eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız medeni bir şekilde boşanın ve hayatınıza o şekilde devam edin....hiçbir insan böyle bir tepkiyi haketmez diye düşünüyorum

...feminist damarlarımı kabartma telpakoooo....

....çok sinirlendim yaa.

....adama bak millete iş öğretiyo....hasbinallahhhhh
te
mesdo
Sep 3 2007, 12:39 PM
taliban zihniyeti bunlar
onlarda sünnet diye köselere takma sakal takma zorunluluğu getirmişlerdi
ne diyeyim
işte kardeş kendi yazıyor
lezzap atarmış
vah benim müslümanım vahhhhhhhh
Muhabbetci
Sep 4 2007, 12:46 AM
Bir adam kötü yoldan para kazanip bununla kendisine bir inek alır.
Neden sonra, yaptıklarından pişman olur ve hiç olmazsa iyi bir şey yapmış olmak için bunu Hacı Bektas Veli ‘nin dergâhına kurban olarak bağışlamak ister.
O zamanlar dergâhlar ayni zamanda aşevi işlevi görüyordu. Durumu Hacı Bektas Veli ‘ye anlatır ve Hacı Bektas Veli
- ‘ helal değildir ‘ diye bu kurbanı geri çevirir.
Bunun üzerine adam Mevlevi dergâhına gider ve ayni durumu Mevlana ‘ya anlatır .
Mevlana ise ; bu hediyeyi kabul eder.
Adam ayni şeyi Hacı Bektas Veli’ye de anlattığını ama onun bunu kabul etmemiş olduğunu söyler ve Mevlana’ya bunun sebebini sorar.
Mevlana söyle der:
- Biz bir karga isek Hacı Bektası Veli bir şahin gibidir. Öyle her leşe konmaz.
O yüzden senin bu hediyeni biz kabul ederiz ama o kabul etmeyebilir.
Adam üşenmez kalkar Hacı Bektas dergâhı’na gider ve Hacı Bektas Veli ‘ye, Mevlana ‘nın kurbanı kabul ettiğini söyleyip bunun sebebini bir de Hacı Bektas Veli ‘ye sorar.
Hacı Bektaşı Veli de söyle der:
- Bizim gönlümüz bir su birikintisi ise Mevlana’nın gönlü okyanus gibidir. Bu yüzden, bir damlayla bizim gönlümüz kirlenebilir ama onun engin gönlü kirlenmez.
Bu sebepten dolayı o senin hediyeni kabul etmiştir.”
Bakara Suresi 160 tövbe edip hallerini düzeltenlerle gerçeği açıklayanlar müstesna.İşte böylelerinin tövbesini kabul ederim.Doğrusu ben tövbeleri çok çok kabul edenim, rahmeti sınırsız olanım.
Var git yoluna yapdigini bir daha yapma...ALLAH affediyor, bize düsende onun gibi Hos görmekdir...
YUZUK
Sep 4 2007, 06:32 AM
BEN HERKESE TESEKKUR EDERIM..YAZILAN CIZILEN HER SEYE...ALLAH RAZI OLSUN..
YANLIZ BIR ACIKLAMA YAPMAM LAZIM...'BEN ALLAH KATINDA EVLIYIM'DEDIM...ŞAHİDİMDE VAR..İNSANLARDA BİLİYOR..BU GIZLI BIR EVLILIK DEGIL...YA DA İKİ KİŞİ ARASINDA DEĞİL...SAKLI BIR NIKAH DEGIL...
SU AN SOYLEYECEK COK BIR SEYIM YOK...COK SEY OGRENDIM..YAZAN HERKESTEN.INCINSEMDE BAZI YANITLARA HAKLI DIYORUM.JETLI KARDESIMIZADE TESEKKUREDIYORUM..YUZUME KEZZAP SUYU DOKULSUN DIYENE KARDESIMEDE..YADA ...HERKESE...ALLAH A EMANET OLUN...SIZ BENI TANIMIYORSUNUZ...BENDE SIZI BILMIYORUM...AMA YAPMAM GEREKENLERI BILIYORUM...ALLAH A EMANET OLUN..TEKRAR ALLAH RAZI OLSUN..
hattab84
Sep 4 2007, 07:48 AM
Daha önce bir çok kardeşimizinde dillendirdiği gibi ALLAH CC sığının ve tövbe edin İNŞ. (günahlarda ısrarcı olmamakdır) Siz hatanızın farkındasınız İNŞ. ayrıca hemen her gün hayatlarında hata yapan insanlarız bazı yorumlar insanı ipe götüren cinsden sizin bu noktada zaafınız yok ve sıkıntınız yok rahat konuşuyor olabilirsiniz ama sizin zaafınız olan bir konudada bu kardeşimizin zaafı yoktur ALLAH u alem. Anladığım kadarı ile de bir gönül bağlılığı kurmuşsunuz ve bunu çok ileri boyutlara taşımamışsınız ALLAH CC affına sığınıyorsunuz İNŞ. tövbeniz kabul olur gece namazlarınızda tek başınıza göz yaşı ile yıkanan tövbeler çok önemlidir....
Selam ve dua ile...
SimRe
Sep 6 2007, 12:26 PM
asiLDuA
Sep 6 2007, 12:30 PM
...
Linkinpark
Sep 6 2007, 12:33 PM
ALINTI(MehLiKA @ Sep 6 2007, 01:30 PM)

Bayanın bunu yapması vay be...
YUZUK size tavsiyem derhal işyerimidir nedir ne amaçla uzakta iseniz orayı terk edip eşinizin yanına gidin.Yalnız siz evli olduğunuz halde zina etmişsiniz evli iken zina edenin hükmü RECM ölümdür.Bolca tevbe edin.Allah hidayet versin.
Zina mı??
YUZUK sana birşey demiyorum. abim jetli demiş zaten gerekenleri. hatta şaşırdım hafif bile konuşmuş.

bu arada mehlika aldatma oranı kadınlarda yüzde 69 erkeklerde yüzde 21 olarak tespit edilmiştir. bi çok araştırmada buna benzer sonuçlar çıkmıştır.
asiLDuA
Sep 6 2007, 12:35 PM
Bu kardeşimiz,eşinden uzakmış eşinin yanına gidip evinin hanımı olursa düzelir.Nikahıda düşmüştür.Nikahınıda tekrar tazelesin.Ama belliki pişman olmuş tevbe et yuzuk Allah affetsin.
güllertuba
Sep 7 2007, 10:03 PM

Selametle kalın..

arkadaşlar lütfen güzel bi konu hakkında konuşurken neden kalp kırıyosunuz birbirinizin açıklarını yanlışlarını arıyosunuz.bizler bu kadar çok hata yanlış ararsak halimiz ne olur rabbimizde demez mi sen benim kulumun hatalarını söylüyodun açıklarını arıyodun kınıyodun peki ben seni ne yapayım demez mi ? din hususlarında çok bilgim yok ama kalp kırmayalım ne olur.
hamzayurekli
Sep 7 2007, 10:27 PM

Selamun Aleyküm Kardesım....
1-) İşlemiş Olduğunuz Günahları kesinlikle Başkaları ile paylaşmayınız...
Çünkü ..Yüce Rahmanımızın Bizim günahlşarımızı Affetme Gibi bi Durum var..Eğerki Sizler ve Bizler işlemiş oldugumuz gunahlara Şahit Tutarsak nasıl Affolunur...
2-) Ve Anlatmış oldugunuzda Gunahkar bır kul Olmus olursunuz (kucumsemek degıl)...
Evli bir Erkek Zina yapmış ise Recm Yani Taşlanarak Ölümdür Dinimize Göre Hükmü ....
3-) Egerki Bir Müslüman Diğer Bir Müslüman Kardesini Kınarsa .o Musluman O olayı yasamadan Vefat etmezmiş....ç
4-) Buyuk Lokma Ye Ama buyuk Soz konusma....
5-) kardesım dualarında bızlerıde zıkredersen mutlu oluruz....
6-) Rabbımın Rahmetınden Faydalanmaya bak...Herseyın Anahtarı DUA....
Ama siz zor belada olsa frenlemısınız kendınızı bununda gunahı buyuk elbette biliyorsunuz ki Rabbimiz Tevbe Kapılarını Can bedenden cıkana kadar açıuk tutuyor...
islam ve kulluk
Sep 8 2007, 08:03 PM
ALINTI
3-) Egerki Bir Müslüman Diğer Bir Müslüman Kardesini Kınarsa .o Musluman O olayı yasamadan Vefat etmezmiş....
Bu hadisi eksik biliyoruz lütfen kardeşlerim çok kişinin yazdığını gördüm tek hamza için söylemiyorum aslı şöyledir :
"bir kimse mü-min kardeşini PİŞMAN OLDUĞU bir davranışından ötürü kınarsa onu yapmadan vefat etmez"
Linkinpark
Sep 9 2007, 01:22 PM
ALINTI(islam ve kulluk @ Sep 8 2007, 09:03 PM)

ALINTI
3-) Egerki Bir Müslüman Diğer Bir Müslüman Kardesini Kınarsa .o Musluman O olayı yasamadan Vefat etmezmiş....
Bu hadisi eksik biliyoruz lütfen kardeşlerim çok kişinin yazdığını gördüm tek hamza için söylemiyorum aslı şöyledir :
"bir kimse mü-min kardeşini PİŞMAN OLDUĞU bir davranışından ötürü kınarsa onu yapmadan vefat etmez"
Ben böle bi hadis bilmiorum. Benim bildiim
"Kişinin başkasına güldüğü şey kendi başına gelmeden ölmez"". ben böle biliorum. sizin dediiniz gibi bi hadiste duymadım doğrusu.
ALINTI(güllertuba @ Sep 7 2007, 11:03 PM)

Selametle kalın..

arkadaşlar lütfen güzel bi konu hakkında konuşurken neden kalp kırıyosunuz birbirinizin açıklarını yanlışlarını arıyosunuz.bizler bu kadar çok hata yanlış ararsak halimiz ne olur rabbimizde demez mi sen benim kulumun hatalarını söylüyodun açıklarını arıyodun kınıyodun peki ben seni ne yapayım demez mi ? din hususlarında çok bilgim yok ama kalp kırmayalım ne olur.

Ne alakası var?? Kendi kendine sorular üretip Allah'a yükleme bunları. Abimin söyledii doğrudur. Ki zaten kadın ne demiş "Beni kınayacağınızı biliorum" .Alla alla yaa.
ayred
Sep 9 2007, 08:06 PM

s.a ben kardeşimiizm mesajını şimdi okudumve asla kınama cünkişeytan unutmayınki heran bizimle mücadele içinde alalh yolundan cevirmek için ve kardeşim sende bukadar büyükkonuşma duanız olmassa ne ehemmiyetiniz var diyor rabbim duayla pişmanlıgımız rabbime sunacagızki rabbim kkatında makbul eylesin
Kaveller
Sep 9 2007, 10:16 PM
Sanırım arkadaş cevabını almıştır umarım bir faydası olmuştur Allah yardımcınız olsun insanız nihayetinde Allah rahman ve rahimdir pişman olanların tevbesini kabul eder yoksa halimiz nice olurdu .
Konuyu kapatmanın bu kardeşimiz açısından yararı olduğunu düşünüyorum ,zira mesajlar giderek kalp kırıcı bir hal almaya başlamış ,açık kaldığı sürecede yorum yapan olacaktır ,çokta yoruma muhtaç bir konu değil bu sepepten kapatmış bulunmaktayım.
Selametle kalın
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.