Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Kurandakİ İslami Anlamak İÇİn
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
nazamarus
KURANDAKİ İSLAMI ANLAMAK İÇİN İBRAHİM AS AYETLERİNİ OKUMAK LAZIM

Kurandaki islamı anlamak için İbrahim as ayetlerini okumak gerekir ne anlaşılıyor aşağıdadır

1-İbrahim as ayetlerini okuduktan sonra İslamdan anladığımla okumadan önce anladığım İslam çok farklı. Okumadan evvelki halimi tarif edersem kendimi Muhammedi olarak tarif edebilirim çünkü İslamın lideri ve sahibi Muhammed as biliyordum ve ayrı ayrı dinler var zannediyordum İslam dinine bir kısmından inanıyormuşum ayetleri bir araya getirince İslamın TEVHİT dini olduğunu bizim nesilin babasının ve liderinin İbrahim as olduğunu anladım Allahla yapılan anlaşmanın LA İLAHE İLALLAH (Allahın birliğini kabul etmek) olduğunu anladım Bu anlaşmayı soyu içinde baki bırakan İbrahim as dır.
Enam 133 ayetinde Allahın belirttiği gibi İbrahim soyunu da başka bir kavmin neslinden meydana getirmiştir.
2-İbrahim as bizim neslin âlemin âdemidir İslamın imamı yani önderidir.
O zaman akla şu soru geliyor İslam Âdemden beri gelmiyor muydu?
Onunda cevabı İbrahimde Nuh’un dinindendi ayetinde gizliydi.
Nuh da Âdemin dinindendi Ortaya insanlar için 3Adem ve 3âlem çıkıyor.

Birinci âlem Âdemden Nuh’a
İkinci âlem Nuh’tan İbrahim’e
Üçüncü âlem İbrahim’den bu güne

Zaten ayette açık Biz Âdemi Nuhu İbrahim soyunu ve İmran ailesini âlemlere üstün kıldık Bu ayeti düşünelim Allah bize ne demek istiyor.
Benim anladığım Âdemle başlayan âlem Nuh tufanıyla yok oluyor ve gemidekilerin haricinde dünyada insan kalmıyor.
Nuh as ve gemidekilerden başka dünyadaki insanlar Allah tarafından yok ediliyor Gemideki insanlardan da yeni bir nesil türetiyor ve yaratıyor İnsanlar fiziki yapısı ve ömürleri ne yapıda olduğunu ayetlerde Allah anlatıyor Nuh as ve gemidekiler dünyada tekrar çoğalmaya başlıyor Nuh İslamın önderi yani imamı oluyor ve İbrahim as kadar birçok yok olan kavimden Ad Semud İrem Meyden Lut kavmi gibi acaba bu devirde yaşayan insanlar ne yapıda ve yaşam süreleri ne kadardı Nuh as 950 yıl yaşadığı göz önüne alınırsa düşünmek lazım çünkü dünyadaki bazı eserlere bakınca bilim ve mantık bitiyor mesela piramitler eğer bugünkü insanlar yaparsa 600 yıl sürüyor? Yaratılan insanların kuvvet ve boy bakımından fiziki büyük yapıda bu gün dev dediğimiz bir yapıda olduğunu ve ömürlerinin uzun olduğunu anlıyorum. Bu nesil İbrahim as kadar devam ediyor ve İbrahim as ile yeni bir nesil türetiyor ve bizim nesil başlıyor.
İbrahim soyu zaten devam ediyor. Ayetlerden de anlaşılacağı gibi İsmail, İshak, Yakup ve torunları diye soy devam ediyor. Biz insanlarda yanlışlık var İslam dini hakkında bizim âlem için İslam dininin imamı önderi İbrahim as yani ne Musevilik, ne İsevilik ve ne Muhammedilik var İslam da ayrım yok. Biz insanlarda ayrım var dinin bir kısmına inanıp hâşâ senin dinin benim dinim senin peygamberin benim peygamberim diyoruz ve yanlışlıklar yapıyoruz şeytana uyuyoruz kısaca en büyük düşmanımıza uyuyoruz.
İmran ailesi Allahın İmranın karısının duasına karşı Allah katında olacak bir olayı ona bahşetmesi yani İsa as babasız dünyaya gelmesi. İsa as ile ilgili ayetleri okuyunca anlıyor insan.
3-Yorumlayamadığım Allah İbrahimi nemrut ateşe attığında İbrahim’e ilk iman eden Lutla İbrahimi ARZA ulaştırıp kurtardık ve geri kalanları hüsrana ve çok alçak duruma düşürdük diyor. İki soru geliyor akla
Allah İbrahimle Lutu Arza almış ARZ neresi?
Kavmindeki insanlara nasıl bir rezillik ve hüsranlık vermiş?
Nuh as neslini bitirip yeni nesil türetip başlaması acaba bu olay mı dünyada ne oldu ne gibi bir değişme?
Kavmindeki insanlara verdiği rezillik acaba İnsan anatomisinin değişmesi ve yaşam hayatının kısalması bakımından mı? Nuh as 950 yıl yaşamış Nuh as önderliği bitiyor ve İbrahim as önderliği başlıyor. Ben böyle anlıyorum yok olan kavimlere bakıyorum yaşam ve güç bakımından şimdikinden farklı çünkü.
Arza alınan İbrahim ve Lut dünyaya dönüyor ve ben rabbimin emrettiği yere gideceğim diyor.
Bu nasıl bir şey?

4-Allah İbrahim as başlayan ve Muhammed as kemale erip tamamlanan İslam TEVHİT dinidir. Peygamberler kitaplar arası fark gütmeyeceksin hepsini bir tutacaksın ayrılmayacaksın diyor. Biz insanlar dini ne hale getirmişiz bir bakalım.
Ben baktığım zaman insanların inançlarına şu inançlara çevirmişiz
1-Ehli kitap inancı 2-Ehlisünnet inancı 3-Ehlibeyt inancı 4-İseviler 5-Museviler
Burada doğru olan Ehli kitap inancıdır. Kuranın dışına çıkmaz ve sırf Allah konuşursun ayrılık ve mezhep yoktur. Kurandaki Allahın kurallarını uygularsın doğrusu budur.
30/59-İşte Tevhiti bilmeyenlerin kalplerini Allah böyle mühürler.

ÂDEM SOYU

Kuranda Âdem ve o zamanki insanlarla ilgili fazla bilgi yok sadece Âdemin iki oğlunun kıssası vardır Habil ve Kabil diye de bahsetmez iki oğlu der fakat isimler Tevratta geçer Habil ve Kayin diye Kabil olarak da geçmez Nuh as kavmiyle yaptığı konuşmalar ve Nuh tufanıyla gemidekilerin dışındakilerin tümden yok olması anlatılır.

NUH as den İBRAHİM as

Nuh tufanıyla bir tek olan ümmet olan insanlar zamanla yine şeytana uyar ve ayrılmalar başlar İbrahim as kadar birçok yok olan kavimden bahseder Ad Semud İrem kavmi Meyden kavmi Lut kavmi gibi ve bu kavimler çeşitli mucizelerle helak oldukları yazılıdır

İBRAHİM as ve İMRAN AİLESİ

Bizim âlemin önderi İbrahim as ayetleri okuyunca İslamın TEVHİT dini olduğunu İbrahim as başlayıp Muhammed as kemale erip tamamlandığını anlıyorsun. Ayeti okuyunca fazla konuşmaya da gerek yok ayrım yapmayacağız.
30/59-İşte Tevhiti bilmeyenlerin kalplerini Allah böyle mühürler.
136-Ey müminler Yahudi ve Hıristiyanlara deyin ki: ‘Biz Allaha ve bize indirilen Kuran’a, İbrahim, İsmail, İshak, Yakup ve torunlarına indirilenlere, Musa’ya, İsa’ya ve bütün peygamberlere Rableri tarafından verilen kitaplara inandık. Onlar arasında fark görmeyiz. Biz Allaha boyun eğen müminleriz.’
Ama biz insanlar ayrım yapmayacağımız İslam’ı ne hale getirmişiz. Musevilik, İsevilik ve Muhammedilik yapmışız orada da kalmamış mezhepler başka inanışlar demiş ayrımlara sokmuşuz şeytan işini yine yapmış biz insanlar yenilmişiz.
Mezhep ve inanışlarla bölmüşüz hepimiz Allahın dinine uyduğumuzu söylüyoruz ama uyduğunu söyleyen bizler Allahın dininden ve kuralların haberimiz olmadığını söyleyebilirim Atadan kalma bilgilerle devam ediyoruz. Örnek Musa as İslamı getirdiği zaman İslam yok muydu vardı Ondan önce Yusuf as Mısıra gelmemiş miydi? İsa as İslami tebliğ etmeğe gelince İslam yok muydu Tevrat yok muydu? Muhammed as Kuranı getirdiği zaman İslam yok muydu tabiî ki vardı Fakat biz insanlar İslami unutup şeytana tabi olmuşuz yine ayni durumdayız. Şimdi peygamber gelmeyecek ama son peygamberin mucizesi duruyor Allahın ona bahşettiği mucize Kuran biz dünyadaki tüm insanlar artık kitap ehliyiz Muhammed as öldükten sonra ve Allah’ı elimizdeki kitaptan tanıyacağız kitapları Tevrat Zebur İncil ve Kuranı okuyunca zaten hepimiz neyin doğru olduğunu göreceğiz ah bir okusak keşke okusak.
İslam’ı nasıl bölmüşüz şöyle bir bakalım.
MUSEVİLER: mezhepler şunlar Musevilik Karaylar Samaritler Tutucu Musevilik dönmeler sabatay seviciler
İSEVİLİK:
1-Katolikler onlarda ayrılmış kildanı ermeni Süryani,Marunî Kıpti
2-Ortodoks onlarda ayrılmış Süryani Rum Ermeni Rus
3-Protestan onlarda ayrılmış Luteryanizm Kalvenizm Anglikanizm Avangelik hümanist
4-Anglikanlar

MUHAMMEDİLİK-
1- EHLİSÜNNET İNANIŞI
2-EHLİBEYT İNANIŞI
Fıkıh mezhepleri Hanefi Hanbelî Maliki Şafi
Şia mezhepleri İsnaseriye İsmailiye Zeydilik Alevilik
Mesih mezhepleri Ahmedilik Zikri
Kelam mezhepleri aşariye Cebriye Maduridiye Mürcie Mutezile Kaderiye
Diğerleri İslam topluluğu Beş inanç Dürzîler
EHLİ KİTAP İNANIŞI
İslam TEVHİT dinidir Kuran tek uyulacak Allah sözüdür başka kaynağa ihtiyaç yoktur Peygamberler ve kitaplar arasında fark güdülmez ve fırka fırka olmak yoktur.
Kural şu La ilahe İllallah diye Allahın birliğine inanıyorum diye Allah’la anlaşma yapıyoruz ve Allahın birliğinde fırkalara ayrılmak yok ayrılıkları görünce ve düşününce şeytan işini iyi yapıyor kardeşlerim
Biz Tevhitten şaşmayalım inşallah.
5-İnsan peygamber olsa da nefis ne kadar zorlanıyor ki İbrahim as Allaha ölüleri nasıl dirilteceğini göster demesi güzel örnek ve İbrahim as ne kadar inançlı ki Allah onu kendine dost ediniyor biz ise Allahın dostluğunu istiyoruz. İbrahim as dünyadaki yıldız, ay, güneşe bakıp Allah’ı görebiliyor
biz antares gezegenini görüp (bu gezegenin yanında güneş nokta gibidir) inanmamak akılsızlıktır.
6-Namaz ve hac farzının İbrahim as başladığını ve Hac farzını inkâr edenin tüm âlemlerden müstağni olduğunu anlıyorum günümüze bakınca bunu görüyorsun zaten kimi inançlar haccı atmış yapmıyorlar.
Kimileri parası olana diyorlar ama öyle değil Allah haccı yapamıyorsan kurban kes diyor onu da bulamazsan 7 gün oruç tut diyor. Bunları hac ibadeti niyetine yerine getirmemizi istiyor bunu anladım.
7-Bizim âlem yani nesil için İbrahim as İslam’ın imamı olduğunu aşağıdaki ayetleri okuyan herkes rahatlıkla anlayacağını tahmin ediyorum. Anlamayan ve inkâra çalışan bir insanın inancından ben şüphe ederim çünkü hepsi Allah sözüdür.
Ayetler burada okuyup kendiniz karar verin kardeşlerim.

KENDİNİ BİLMEYENDEN BAŞKA KİM İBRAHİMİN DİNİNDEN DÖNER Elbette biz İbrahimi seçtik O Ahrette de iyilerdendir Rabbi İbrahime MÜSLÜMAN ol dediği zaman İbrahim Âlemlerin Rabbine teslim oldum dedi Yahudiler ve Hıristiyanlar Müslümanlara dediler ki Bizim dinimize girip Yahudi ve Hıristiyan olup doğru yolu bulun
De ki
Hayır biz hak yolu olan İbrahimin dinindeyiz O Allaha ortak koşanlardan değildi.
Ey müminler
Yahudi ve Hıristiyanlara deyin ki
Biz Allaha ve bize indirilen Kurana İbrahim İsmail İshak Yakup ve torunlarına indirilenlere Musaya İsaya ve bütün peygamberlere Rableri tarafından verilen kitaplara inandık Onlar arasında fark görmeyiz. Biz Allaha boyun eğen müminleriz İbrahim ne Hıristiyandı nede Yahudi gerçek bir Müslümandı Allaha eş koşanlardan değildi Doğrusu İbrahim’e en yakın olanı ONA UYANLAR BU PEYGAMBER ve MÜMİNLER dir
De ki
Biz Allaha bize indirilen Kurana İbrahime İsmaile İshaka Yakupa ve oğullarına indirilenlere Musaya İsaya ve peygamberlere Rableri tarafından verilenlere inandık. Peygamberlerden hiç birisi arasında fark gözetmeyiz biz Allaha boyun eğen Müslümanlarız.
De ki
Allahın sözü doğrudur Öyleyse sizde İSLAMA YÖNELEREK İBRAHİMİN DİNİNE UYUN O Allaha ortak koşanlardan değildi.
İyilikte bulunup kendini Allaha teslim eden ve dosdoğru İBRAHİM DİNİNE TABİ OLAN KİŞİDEN KİM DAHA GÜZEL DİNE SAHİPTİR Allah İbrahimi kendine dost edinmişti Sonra Habibim sana DOĞRU YOLA YÖNELEREK İBRAHİMİN DİNİNE UY o hiç bir zaman müşriklerden olmadı diye vahiy ettik.
Allah uğrunda gerektiği gibi hakkıyla cihad edin Allah dinini muzaffer kılmak için sizi seçti. Din işlerinde üzerinize hiç bir güçlükte yüklemedi. BABANIZ İBRAHİMİN TEVHİT dininde olduğu gibi size daha evvel MÜSLÜMAN adını peygamber sizin üzerinize şahit olsun sizde bütün insanların üzerine şahit olasınız diye ALLAH vermiştir Artık namazı dosdoğru kılın zekâtı verin Allaha sarılın o sizin dostunuzdur o ne güzel dosttur ne güzel yardımcıdır O dini doğru tutun ve ayrılığa düşmeyin diye din olarak Nuha tavsiye ettiğini sana vahiy ettiğimizi İbrahime Musaya ve İsaya tavsiye ettiğimizi sizin içinde ŞERİAT (hukuk düzeni) yaptı. Müşriklere kendilerini davet ettiğin bu TEVHİT dini ağır geldi Allah buna kimi dilerse onu seçip çeker ve ancak kendisine dönüp itaat edenleri buna muvaffak eder
İbrahim TEVHİT kelimesini soyu içersinde baki kalan bir kelime yaptı ki insanlar küfürden dönsünler
LA İLAHE İLLALLAH
Azametimin hakkı için Nuhu ve İbrahimi biz birer peygamber olarak gönderdik ikisinin soyundan gelenlere peygamberliği ve kitabı verdik Böyleyken doğru yolu içlerinden bazısı kabul etmiştir çoğu da yanlış yola sapmıştır
Doğrusu
bu öncekilerin İbrahimin ve Musanın kitaplarında da vardır

Saygılarımla.
islam ve kulluk
Aynı konudan iki tane açmak forum kurallarına aykırıdır kardeşim

ve lütfen mesajlarımızda alelade msn adresi vermeyelim buda kurallarımıza aykırıdır ...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.