suskun
Sep 1 2007, 06:40 PM
ÂŞIK GENÇLER NE YAPMALI?
Diyelim ki genç bir kardeşimiz hayatını İslâmiyete göre düzenledi. Allah'ın emirlerine uyuyor, yasaklarından kaçıyor, namazını hiç aksatmıyor. Yukarıda sözünü ettiğimiz yoğun problem bunun da başında. Elinden geldiğince tuzağa düşmemeye çalışıyor. Ne var ki, bir anlık gafleti veya iyi niyeti sonucu, karşı cinsten birisine gönlünü verebiliyor.
Bu durumda olan gençler yaptıkları işin günah olduğunu da biliyor. Birçok genç beni arayıp, “Kapalı bir mekânda yalnız bulunmuyorum. Elini bile tutmuyorum. Acaba günaha girmemek için daha ne yapabilirim?” diye soruyorlar.
Evet, şimdi en önemli soru şu:
Bu durumda olan bir genç ne yapacaktır?
Burada en vazgeçilmez kural şudur:
Allah'ın ve Resulünün (a.s.m.) yasakladığı bir fiili, hiçbir düşünce meşrû kılamaz.
Bu bakımdan en kestirme yol, böyle bir sevdadan vazgeçmenizdir. Özellikle dinî bir hayat yaşamak için tam ve esaslı bir karar vermişseniz, en iyisi haram olan hallerden tamamen kaçınmaktır. Onu hatırlatacak vesile ve mekânlardan uzaklaşmak, seyahat ve benzeri bir şeyle kendinizi meşgul etmektir.
Eğer bu mümkün olmuyorsa, şu şartları uygulamalısınız:
1- Niyetiniz mutlaka hâlis olmalıdır. Hedefte nikâhla hayatınızı birleştirmek düşüncesi bulunmalıdır. Yoksa başka niyetler taşımak vebalinizi daha da arttırır.
2- Nikâha kadar hiçbir şekilde—kapalı bir mekânda yalnız kalmak dâhil—dinimizin hiçbir yasağı çiğnenmemelidir.
3- Sevilen taraf, kız olsun erkek olsun, kesinlikle Peygamberimizin (a.s.m.) tavsiye ettiği gibi, yani dindar olmalıdır. Yoksa "Zamanla dini öğrenir ve yaşar" gibi düşünceler nefsin aldatmacasından başka bir şey değildir. Aşk döneminde taraflar birbirlerini yanlış tanır ve kendisini de yanlış tanıtır. Aşkın gözü kusur ve hata görmez. Görse de iyiye yorar. Ama evlenince işin rengi değişebilir. Bunu baştan bilmek ve kararı ona göre vermek gerekir.
4- Tarafların evlenme çağı gelmiş, hiç değilse yaklaşmış olmalıdır. Yoksa evlenmeye uzun zaman kala girişilen böyle bir hareket, sayısız günahla veya ayrılıkla sonuçlanacaktır. Söz gelişi, henüz okulu bitmemiş, iş kurmamış, önünde bir dizi engel olan gençlerin bu işi selâmetle götürmesi neredeyse imkânsızdır. Üstelik kendi geleceklerini de tehlikeye atmış olurlar.
5- Gençler hayalci değil, gerçekçi olmalıdır. Atalarımız, "Güzellik ekmeğe sürülmez" diyerek, yaşamak için ev, eşya, para gibi ihtiyaçların önemine dikkat çekmişlerdir. Bu bakımdan iyi bir meslek edinmek, yuva kurunca ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir seviyede olmak îcab eder.
6- İlişkinizden, saygı duyduğunuz, büyük bir insanı haberdar ederek, onun tavsiyelerini almanız gerekir. Özellikle aileleri, saygı değer kimselerin haberdar ve ikna etmesi gerekir. Her şey usulüne uygun olmalıdır. Öyle zaman olur ki, gelenekleri takmayanlar, geleneklerin insafsız paletleri altında ezilirler.
7- Son olarak böyle bir yakınlaşmayı kısa zamanda nikâhla meşrû hâle getirmek lâzımdır. Bundan kastımız, evlenmeye yıllar varken dinî nikâh kıyıp her şeyin meşrû olduğunu sanarak serbest hareket etmek değildir. Evlenmeye uzun bir zaman varken kıyılan böyle bir nikâhın mahzurları da olabilmektedir. Nikâh kıydırıp serbest hareket eden gençler, maalesef bağlayıcı bir durum olmayınca ayrılabilmektedirler ki, bu hiçbir şekilde tasvip edilemez. Nikâhtan kasdımız, resmî olarak evlenmektir.
Bu saydıklarımızı okuyunca, "Demek ki bunlara uyarak böyle bir teşebbüs yapabiliriz" diye düşünmek yanlıştır. Bu şartlar, "içine düşülen problemden gençlerimizi mümkün olduğunca az günahla çıkarmak, olayın bundan sonraki bölümüne meşrûiyet kazandırmaya çalışmak" içindir.
Neticede hayatınızı evlilikle birleştirdikten sonra da bol bol istiğfar etmelisiniz ki, Rabbimizin affına mazhar olasınız.
CEMİL TOKPINAR
(alıntıdır)
jetlii22
Sep 1 2007, 09:05 PM
Aşık gençler ne yapmalı
akıllarını başlarına almalı..
TEVHİD
Sep 3 2007, 09:42 AM
Çok güzel bir yazı.Ama bugünün gençliği tarafından uygulamaya alınması çok zor.Zira iman zafiyeti söz konusu.Anne ve babalar dahi bu konuda "Hangi devirde yaşıyoruz?" gibi acayip ifadeler kullanmakta.
Allah yar ve yardımcımız olsun.Ben çocuklarıma bu konuda uyarılarda bulunuyorum. Çevremdeki akrabalarım bana çocuğumun yanında bu tarz açıklamalar yapıyorlar. Tek başıma kalıyorum bu hususta.Ne diyeyim, pek üzgünüm bu konuda.
Selam ve dua ile
bican
Sep 9 2007, 05:38 PM
inandigimiz davalarda samimiysek yanliz degiliz mevla bizimle..
hersey hayatimizda dini ölcülerde olmali ve evliligimizde bu sekilde olmali ve sürmelidir.. saglam imanli bir yeni nesil icinde bu gerekmektedir..
evlenmeklede is bitmez.. iki tarafta allah rizasi icin yasamiyosa o evlilikten ne olacakki.. bereket huzur afiyet olmaz.. esler birbirlerini günahlardan men etmiyosa demekki tam tersi olacaktir.. birbirlerine günah isletecekler ve huzursuz bir hayat evlilik vs vs..
anne babalar gencler gelenekler vs.. bizim düsüncelerimiz degil allahin bu evlilik ve hayat konusundaki emirleri esastir.. inanlar icin böyledir..
evlenme cagi gelmis insanlarinda beklemesi hatadir.. evlenmenin insani zinadan ve kötülüklerden uzak tutacagini hepimiz biliriz.. o yüzden allah icin birbirlerini sevmis ve evlenmek isteyen genclerimiz samimi bir sekilde bir an önce evlenmeli ve bunu yaparkende allahin emirlerine uymalidirlar..
para mal mülk önemlidir ama önemlide degildir bazi zamanlar.. cünkü eger rabbimize olan samimiyetimizde sadik isek.. rahman sevdigi kullarini asla bereketsiz birakmamistir ve riziklarina bolluklar ihsan eylemistir..
önemli olan rabbimize olan samimiyetimizdeki sadakatimiz..
aksi taktirde ne dünyada nede ahirette huzur bereket beklemek dogru olmaz..
birbirini seven gencler allaha güvenin ve dinin emirlerini hice saymadan savasin mücadele edin zafer muhakkak sizindir.. beka insanin günhalara yenilmesi seytana uymasi daha kolaydir.. o yüzden evlilik her manada önemli bir kurumdur.. ve bu evlilik dinin emirlerine göre yaplirsa dünya ahiret saadeti olacaktir.. mevla kur-an da söz vermistir bicok yerde ve allah sözünde durandir..
önemli olan ona güvenmemiz emirlerine uymamizdir ve rabbimize karsi samimi olmamizdir..
Allaha emanet olunuz.. rabbim sevenleri ayirmasin diliyorum...
Kaveller
Sep 9 2007, 10:25 PM
aşık gençler aşık olmamalı , .olmuşsalar bile olmamış gibi yapmalı .
aLaTurCa
Sep 9 2007, 10:27 PM
ALINTI(Kaveller @ Sep 9 2007, 10:25 PM)

suskun
Sep 10 2007, 12:30 AM
hamzayurekli
Sep 10 2007, 02:01 AM
Selamun Aleyküm.....
yaa bazı maddeler cook banal yaa.....
hele 4. madde küllün mantık olayı....
ya tamam akıl o şekil diyor işini bul evini al eşaları tamamla MeLeĞiNi Al Sarayına Sultan Yap diyor amma.....
Buradaki hocamız Şöyle diyor : iş bulayımSonra Evleneyim yanlış Diyor ....Sen.:! Evliliğe Adımını Atacaksın Sonra Rabbim o Kuluna 3-4 tane kapı Acarmış sonrasında Güllük gülistanlık...
Örnek : Nasılki Koyunlar Kuzulıyacağı Zaman Otlar Yeşeririmiş.....<< aynen bu şekil Rabbimiz yolunda olana yardımcı olurmuş.....
Veeee Yanlış İş bunlar konuşma olayı buluşma olayı filan ters bunlar....
Hani Sen nerden biliyorsun hamza dersenız yasadık ve gorduk....
koca kafamı Kayalara Vursam Azdır.....
okadar pişmanımki biri ile konuştuguma neden cunku ayrıldık ters bır seymı yaptık hayır ne konusyorduk telefonda ben Kuran-ı Kerım Okuyordum Oda bana Hadıslerden Sunardı....
Ama Ayrıldık neden gonul verdım kardesım sevdım ama bıttı ne olacak alısacaksın varya ıste dersımı aldım amma yanlışım cook buyuk.....
Dua inşAllah.....
selametle...
TEVHİD
Sep 10 2007, 02:26 PM
ALINTI
inandigimiz davalarda samimiysek yanliz degiliz mevla bizimle..
Amenna ve saddakna.
ALINTI
hersey hayatimizda dini ölcülerde olmali ve evliligimizde bu sekilde olmali ve sürmelidir.. saglam imanli bir yeni nesil icinde bu gerekmektedir..
Öyle ama nice alimden zalim, nice zalimden de alim çıkabilmekte.Bizler halis niyetle İslâm'a uygun yaşayıp, bu yönde evlat yetiştirme çabamıza rağmen tersi de olabiliyor. Ya da sabrederek sonunda müspet sonuçlar da alabiliyoruz. Bendeniz şimdilik ekmekteyim. Güzel bir ürün alabilmek için de sabırla beklemekteyim.
"Vetevasav bil hakkı, ve tevasav bissabr."
Allah ümmet-i Muhammede ihsaniyetiyle ve rahmetiyle tecelli etsin inşallah.
SELAM VE DUA İLE
suskun
Sep 10 2007, 02:33 PM
amin inşaAlah abla..
inşaAllah ektiğin tohumların filizlenir hayırlısıyla..
EsLeMNa
Sep 11 2007, 03:58 PM
ALINTI(Kaveller @ Sep 9 2007, 11:25 PM)

Güzel çözüm
NurTalebesi89
Sep 22 2007, 01:40 PM
Meşru dairede kaldıktan sonra sevmekte bence pek bir sakınca yok...
Yaratılanı sevdik Yaratandan ötürü...
doğanay58
Oct 3 2007, 04:26 PM
ESAS AŞK İLAHİ OLANDIR. GERİSİNİN TAMAMI YALANDIR
nötr
Oct 3 2007, 05:46 PM
İslami dairede olmak kaydıyla kız ve erkeğin flört etmesinde bi sakınca yoktur diyebiliyoruz belki ama gerçek hiç de öyle değil (Tecrübeyle sabittir!!!) Ne kadar İslam'ın kurallarına sadık kalmaya çalışırsak çalışalım sonuçta karşımızda iki farklı cinsiyetten insan var. Atalarımız ne güzel söylemiş "Ateşle barut yanyana durmaz" diye...İşte aynen öyle!! Ama mesela kız ve erkeğin normal arkadaşlığında yani arada duygusal bi bağ olmadığı sürece konuşup görüşmesinde çok fazla bi sorun çıkmasa da araya aşk denen illet girdi mi çok büyük pişmanlıklar yaşanabiliyor. Niyetimiz çok ciddi olabiliyo, evlenmek maksadıyla bi ilişkiye başlıyoruz belki ama bi bakıyoruz önümüzde çoook uzun seneler var evlenmek için. O geçen seneler zarfında inandıklarımızdan ödün vermeden bi ilişkiyi yürütmek de imkansız gibi bişey...
O yüzden genç kardeşlerim aklımızı başımıza alalım ve bu aşk belasının zamansız oyunlarına kanmayalım!!!!
Allah inşallah okullarımızı bitirip mesleklerimizi elimize alınca gönlümüze göre hayırlı bi eş verecektir
TEVHİD
Oct 6 2007, 09:04 PM
inşaAllah ektiğin tohumların filizlenir hayırlısıyla..
İnşallah Sarıtaç kardeşim.Hayırlısı inşallah.
Selam ve dua ile
isSRaa
Oct 7 2007, 11:13 PM
selamun aleykum
yazıyı ve yorumları okurken içim bi kötü oldu
ALLAH gençlerin yar ve yardımcısı olsun
haramdan kaçmanın bu kadar zor olduğu bi devirde işimiz zor
ama zoru başarmakta hedefimiz
dağ başında alim (cennetlik) olmak kolay deil mi?
ALLAH'a emanet....
bican
Oct 8 2007, 01:09 PM
aşık gencler haramlara düsmeden bir an önce evlenmeli...
murathamzayoldas
Oct 8 2007, 02:43 PM
Ben okadar çaresizim ki ben aşık oldum hala öyleyim eğer nefsim için seviyorsam allah şahit istediğini yapar ben hiç böyle degildim allaha şükür namaz kımaya alışyorum küfre düşmemeye çalışıyorum haramdan uzak durmaya çalışıyorum hayatımıda sevdiğim insana göre onu mutlu edecek şekilde ikimizinde hem dünyasını hem ahiretini kurtarmaya yönelik çalışıyorum didiniyorum uğraşıyorum ağlıyorum sızlıyorum ama ne çare sevdiğim bana inamıyor yada inanmak istemiyor benim için dua edin biliyorum belkide bölesi hayırlı ama yinede gönül işte olmuyor nolur dua edinde hayırlısı olsun inşallah
bican
Oct 9 2007, 02:31 AM
ALINTI(murathamzayoldas @ Oct 8 2007, 02:43 PM)

Ben okadar çaresizim ki ben aşık oldum hala öyleyim eğer nefsim için seviyorsam allah şahit istediğini yapar ben hiç böyle degildim allaha şükür namaz kımaya alışyorum küfre düşmemeye çalışıyorum haramdan uzak durmaya çalışıyorum hayatımıda sevdiğim insana göre onu mutlu edecek şekilde ikimizinde hem dünyasını hem ahiretini kurtarmaya yönelik çalışıyorum didiniyorum uğraşıyorum ağlıyorum sızlıyorum ama ne çare sevdiğim bana inamıyor yada inanmak istemiyor benim için dua edin biliyorum belkide bölesi hayırlı ama yinede gönül işte olmuyor nolur dua edinde hayırlısı olsun inşallah

kardeşim öncelikle seni sebrik ediyorum.. sevmek aşık olmak çaresizlik degil aksine büyük nimet ve çaredir.. Allah icin sev allah icin savaş yaptigin herşeyi Allah için yap..
Rabbim bu gece bereketine inşallah emeklerini boşa çıkarmaz ve hayırlı sonuçlandırır.. hem Allah için yapılan hangi emek boşa çıkmıştırki..
elbette gönül allah için sevmişse sevdiğinin sonunu düşünür ve sonsuz alemdeki mutluluğunu düşünür, kıyamazsın.. ne mutlu sana rabbimiz sevdiğin insanda kendisini göstermiş sana bu çok özel bir nimet vazgecme.. Allahim herdaim sana yakın olsun .. sevgi sevileni elde etmeye calısmak degildir.. sevgi sevilene biseyler kazandırmaya calısmaktır.. sevgiliyle birlikte kazanmaktır........
Mevlaya emanet olunuz..
murathamzayoldas
Oct 9 2007, 12:57 PM
allah razı olsun öyle güzel yazmışsın ki çok duygulandım ama inan keşke oda benim yaşadıklarımı bilse belkide bana hak verecek inan bana 5 aydır bir defa gördüm ama onun için dualar ediyorum onu haketmek için ifettli yaşamaya çalışıyorum inş muaffak olurum ama belkide savdamı alıp gidecem bu diyardan belki bida hiç görmeyecem çünkü öle bi sevgi olduki bende onu rahatsız etmekten bile çekiniyorum ama elimde sadece ona yazdığım mektuplar orda bütün sevdamı neden sevdiğimi yazdım allah nasip ederse onları okutursam inş belki beni anlayacaktır tek ümidim onsuzken yazdığım mektuplar işte kardeşim tekrar allah razı olsun
mor-krizantem
Oct 15 2007, 07:04 PM
selamün aleyküm.................
allah yolunda ilerlemek gerekir nefsimize söz geçirmemiz gerekir devir öyle bi değiştiki dindar bi insanı bile tanıyamıyosun içini okuyamıyosun onun için rabbimiz zamanı gelince bizim karşımıza doğru insanı çıkarsın.........
beyda
Oct 15 2007, 07:17 PM
aşık gençler olaya eflatun gii yaklaşsın bence nefis zorlar ama
mor-krizantem
Oct 16 2007, 04:51 PM
selamün aleyküm kardeşim...
ne demek istediğini anlamadım açıklarmısın selametle
Petite
Oct 16 2007, 05:04 PM
Ölsünler
şaka tabi şaka...
Teşekkürler
Oct 16 2007, 05:55 PM
<#thank#>
hamzayurekli
Oct 17 2007, 02:02 AM
Aşk için Ölmeli Aşk Ozaman Aşkkkk....
SimRe
Oct 17 2007, 09:58 AM
İnşallah o aşka layık insana aşık olursunuz arkadaşlar....bu çok önemli....bunun için de Allah dua etmelisiniz....herşeyin hayırlısı olsun....

....ne aşklar gördük sonu hüsranla biten.....
EsLeMNa
Oct 17 2007, 02:34 PM
ALINTI(hamzayurekli @ Oct 17 2007, 03:02 AM)

Aşk için Ölmeli Aşk Ozaman Aşkkkk....
Ölsünler mi o zamn aşık gençler
Sevmek suç mu?
Suç
Uğraşmayın şu gençler ve aşıklarla
hamzayurekli
Oct 23 2007, 11:50 PM
ALINTI
ne aşklar gördük sonu hüsranla biten.....
puhahahah ne yaşadın ve/veya ne kadar ömür yaşadında ne gördün beee tıfılım kardeşim.....
hani biz yazssak olurda......
bizden buyuklere ayıp olmasın dıye yazmıyoruz.....
sevmek sucmu helal ise suç değil
eee bızım kıler helal mı ?
SimRe
Oct 24 2007, 10:22 AM
senin kafan karışmış

....hani eski bi arabesk parça var ya.....seni sevmeyen ölsünnn ölsünnn....
Özgürlük
Oct 24 2007, 01:26 PM
Evlilik, Aşk, Yalnızlık gençlerin temel meseleleri hâline gelmiş. Karşı cinse duyulan hisse aşk yerine sevgi demeyi uygun buluyorum. En sevmediğim muhabbet ise Leyla'dan Mevla'yı bulma muhabbetidir.
Bazı arkadaşlar medeni cesaret göstererek aşık olduklarını acı çektiklerine söylemişler ama bende öyle bir medeni cesaret yok benden sadece hakkı tavsiye o kadar....
Zaten Hakkı Tavsiye diye mail grubum var kayıt olabilirisiniz reklam kokan hareketler bunlar mayki
Linkinpark
Oct 27 2007, 06:06 PM
Aşık gençler akıllarını başlarına almalılar.
sabah_rüzgarı
Oct 27 2007, 07:14 PM
ALINTI(rockerr @ Oct 27 2007, 06:06 PM)

Aşık gençler akıllarını başlarına almalılar.

alsınlar
aşıklar aşklarını yüreklerinin derinliklerine gömsünler yeri gelince de çıkartırlar
mektup yazmak da güzel oda olabilr
ayna
Oct 27 2007, 07:16 PM
bence ilk başta kime aşık olduğunu bilmek lazım ne biliyorum belki hakka açıktır değil mi?aşık gençler bende dahil olmak üzere kuran okumalıdır.allahım beni din üzerine sabit kıl deyip Allaha yaklaşmalıdır.zaten böyle yapmazsa da Allah sevdiğinden bir darbe indirip suratına kendini hatırlatıyor çok şükür ...
aLaTurCa
Oct 28 2007, 07:41 PM
QUOTE(sabah_rüzgarı @ Oct 27 2007, 08:14 PM)

aşıklar aşklarını yüreklerinin derinliklerine gömsünler yeri gelince de çıkartırlar
Onlarinki ask midir ki??
sadece ask saniyorlar hissettiklerini..
EsLeMNa
Oct 28 2007, 08:08 PM
ALINTI
eee bızım kıler helal mı ?
Onuda ancak Allah bilir..
Diyorum ama kimse dinlemiyor uğraşmayın gençlerle de aşıklarla da..

(Ben sanki çok yaşlandım da

)
ALINTI
Onlarinki ask midir ki??
Sanmak ve gerçek nasıl ayrılır bilemeyiz ki..
Aşıklar Allahın yolunda olsun aşkları onları Allah götürsün inşAllah..
hasbihal
Oct 28 2007, 09:38 PM
BENCE ARKADAŞLAR ENGÜZEL ÖRNEĞİ PEYGAMBERİMİZ BİRHADİSİNDE BUYURMUŞ....SEVGİ İNSANIN GÖZÜNÜ KÖR EDER..
SİZCE KÖR GÖZLER NE GÖRE BİLİRKİ.....
sabah_rüzgarı
Oct 28 2007, 10:21 PM
ALINTI(AqUa @ Oct 28 2007, 07:41 PM)

ALINTI(sabah_rüzgarı @ Oct 27 2007, 08:14 PM)

Onlarinki ask midir ki??
ewet günümüzde çoğu insan böyle
peygamberimz çok sevme nefret edersin
çok nefret etme çok seversin buyurmuşlar
malesef günümzdeki çoğu insan bu ikisnn arasını bulamıyor
insan çok sevdiği değer verdiği insandan illaki bişekilde darbe yiyor
bunun neticesi olarak da depresyon, çeşitli ruhsal bozukluklar vsss...
onun içn sevgilerimzde, aşklarımzda allah içn olsun yada onun yolunda olanlara..
Özgürlük
Oct 29 2007, 12:14 PM
sabah rüzgarı
peygamberimz çok sevme nefret edersin
çok nefret etme çok seversin buyurmuşlar
Peygamberimiz böyle birşey demişmi yaa hangi hadis, kaynağını verirsen sevinirim kardeş...
Aşıklar ölsün ben ayran gönüllüyüm bi gün seviyorum ertesi gün unutuyorum... Sevdim mi sevmedim mi anlayamıyorum en iyisi görücü usulü evlilik aşk maşk hikaye
Süt Canavarı
Oct 29 2007, 12:54 PM
yazıyı okdum da baştan sona perişan..
müslümanlar nasıl olur da bu kadar duygusuz olur..
anlaşılan materyalist dünya görüşü sizi de içerisinde eritmiş..
birini meşru dairede sevmenin meşruluğunu tartışıyorsanız artık ben size ne diim...
helal olsun hepinize...
EsLeMNa
Oct 29 2007, 03:44 PM
Biz sadece olaya,tebessümlü bir taraftan yaklaşmışız o kadar aslında yaşayan için çok zordur eminim süt canavarı..
Duygusuz biraz ağır olmuş,duygusuz değil sadece biraz vurdumduymazlık çabasındayız..
DuDayev
Nov 2 2007, 06:10 AM
aşık gençler aşık olmamalı , .olmuşsalar bile olmamış gibi yapmalı Bunu yazan arkadaş hadislerle dalgamı geçiyor acaba sormak gerek bayat esbiri olmuş üret din kardeşim üret üste kurallar yazıyor Uygulayan kim
Kimseye aşık da olmadım bilemede lugatımda öyle kelime yok evliligide düşünmüyorum üretime geçin elbet evlenirsiniz birgün sen mülümanlar için ne yaptın hiç aşk düşün karnın doysun vur kafayı yat 5 vakit namaz kıl gerisi Allah kerim de Kerimdir Müslümanlar senden daha fazlasını bekliyor bunu yapmalısın Ben evliligimi diger dünyada düşünüyorum Anlayana
hamzayurekli
Nov 2 2007, 06:32 AM
ALINTI(DuDayev @ Nov 2 2007, 06:10 AM)

aşık gençler aşık olmamalı , .olmuşsalar bile olmamış gibi yapmalı Bunu yazan arkadaş hadislerle dalgamı geçiyor acaba sormak gerek bayat esbiri olmuş üret din kardeşim üret üste kurallar yazıyor Uygulayan kim
Kimseye aşık da olmadım bilemede lugatımda öyle kelime yok evliligide düşünmüyorum üretime geçin elbet evlenirsiniz birgün sen mülümanlar için ne yaptın hiç aşk düşün karnın doysun vur kafayı yat 5 vakit namaz kıl gerisi Allah kerim de Kerimdir Müslümanlar senden daha fazlasını bekliyor bunu yapmalısın Ben evliligimi diger dünyada düşünüyorum Anlayana
Genç Bune Şiddet Bune Celal yahuuu.......
Hani Derler yaa Mademki Yapmıyorsun(evlilik) yapacak olanada mani olma.....
Genç sende bu şekil asabiyet varken ne dogru durust üretim yapabilirsin nede tüketim.....
Senden ne köy olur nede kasaba.....anlayana.....
SimRe
Nov 2 2007, 10:17 AM
ALINTI(mihrican @ Oct 27 2007, 07:16 PM)

bence ilk başta kime aşık olduğunu bilmek lazım ne biliyorum belki hakka açıktır değil mi?aşık gençler bende dahil olmak üzere kuran okumalıdır.allahım beni din üzerine sabit kıl deyip Allaha yaklaşmalıdır.zaten böyle yapmazsa da Allah sevdiğinden bir darbe indirip suratına kendini hatırlatıyor çok şükür ...
bu düşünceye %100 katılıyorum....eğer birini seviyorsak önce Allah ın rızasını gözetmeliyiz....insan sadece nefsi duygularla bir insana yaklaşıyorsa sonu hüsrandır arkadaşlar....ben bunu bilir bunu söylerim....benim kuzenim öyle bir aşkla evlendi ki

,herhalde yeryüzünde böyle bir aşk yaşanmamıştır diye düşünüyorduk....oysa şimdi boşanmanın eşiğine kadar geldiler....aşk olsun,arkadaşlık olsun ya her ne olursa olsun....ÖNCE aLLAH IN RIZASINI GÖZETİRSEK herşey çok daha güzel olur....buna emin olun.
hasna
Nov 11 2007, 11:42 AM
arkadaslar benim bir dostum var bu birine asik ve suan össye hazirlanior cocuk ise üniversitede okuyor ilk senesiymiş... gercekten o cocuk benim dostumun hayatini o kadar degiştidiki anlatamam... kapaliydi ama kapaliliginin farkinda olmayanlardandi onu gercekten kapaliliginin farkina vardirdi...konusmasi oturmasi kalkmasi herseyi deişti... RABBİM ona dogrulari o cocukla gösterdi die düşünüorum...bunlar ileriyi düsünüoyorlar. ama hiç grsmüyorlar arkadas olmanin kötü birsey oldugunu biliolar ama yinede birbirlerini cok seviyorlar...sırf ALLAH rizasi için grsmüyorlarmişş...hatta aylardir konusmamişlar...sizinde düsüncelerinizi almak istiyorum dostum için...
Zemahşeri
Nov 12 2007, 10:19 PM
ALINTI(hasna @ Nov 11 2007, 11:42 AM)

bunlar ileriyi düsünüoyorlar. ama hiç grsmüyorlar arkadas olmanin kötü birsey oldugunu biliolar ama yinede birbirlerini cok seviyorlar...sırf ALLAH rizasi için grsmüyorlarmişş...hatta aylardir konusmamişlar...sizinde düsüncelerinizi almak istiyorum dostum için...
Onlarda bi alemmiş
aLaTurCa
Nov 12 2007, 10:47 PM
EsLeMNa
Nov 12 2007, 10:56 PM
ALINTI(Zemahşeri @ Nov 12 2007, 10:19 PM)

bunlar ileriyi düsünüoyorlar. ama hiç grsmüyorlar arkadas olmanin kötü birsey oldugunu biliolar ama yinede birbirlerini cok seviyorlar...sırf ALLAH rizasi için grsmüyorlarmişş...hatta aylardir konusmamişlar...sizinde düsüncelerinizi almak istiyorum dostum için...
Onlarda bi alemmiş

Banada konuşmamaları ilginç geldi bu kadar seviyorlarsa ancak konuşmuyorlarsa Allaha büyük teslimiyetleri var demek ki..
sabah_rüzgarı
Nov 12 2007, 11:37 PM

arkadaslar benim bir dostum var bu birine asik ve suan össye hazirlanior cocuk ise üniversitede okuyor ilk senesiymiş... gercekten o cocuk benim dostumun hayatini o kadar degiştidiki anlatamam... kapaliydi ama kapaliliginin farkinda olmayanlardandi onu gercekten kapaliliginin farkina vardirdi...konusmasi oturmasi kalkmasi herseyi deişti... RABBİM ona dogrulari o cocukla gösterdi die düşünüorum...bunlar ileriyi düsünüoyorlar. ama hiç grsmüyorlar arkadas olmanin kötü birsey oldugunu biliolar ama yinede birbirlerini cok seviyorlar...sırf ALLAH rizasi için grsmüyorlarmişş...hatta aylardir konusmamişlar...sizinde düsüncelerinizi almak istiyorum dostum için...
ciddeb yapılanı takdir ettim
mevalann rızasınn, emrinn önüne hiç bişey geçirmemişler
nefisleri onları yenenemiş onlar nefislerini yenmiş
eğer ciddilerse ve aşkları gerçekse evlenme zamnları gelince evlenirler
arkadaşlardan bazıları beyenmedi sanırım ama yaptıkları takdire şayan
Özgürlük
Nov 12 2007, 11:41 PM

Birbirlerini seviyorlarsa aileler arası görüşsün söz falan kessinler yapacakları en son şey birbirleri ile konuşmamak onlarda bunu ilk yapıyorlar...
Okulları falan var diyorlarsa ya sözlü dursunlar veya evlensinler hem okusun hem çalışsınlar mesela bi arkadaşım var hem okuyor hemde evli üniversite de okuduğu için özel ders veriyor...
Allah sana sevdiğin kişi ile görüşme mi diyor... görüş ama aranızda islami bağ olsun mesela imam nikahı yapın veya görüştüğünüzde bir odada ikiniz beraber kalmamaya dikkat edin vesaire vesaire...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.