interesting_world
Sep 1 2007, 12:25 PM
bu zamanda bir çok genç arkadaşlarımız bunalıma giriyor ve zor günler geçiriyorlar

...onlar bu durumdan nasıl kurtulabilirler bi fikriniz var mı?
EcMeL_iNaS
Sep 1 2007, 01:00 PM
ALINTI(interesting_world @ Sep 1 2007, 01:25 PM)

bu zamanda bir çok genç arkadaşlarımız bunalıma giriyor ve zor günler geçiriyorlar

Bunalıma girme sebebi: İman eksikliği ( doyumsuzluk, rahata düşkünlük, makam-mevki arzusu, gurur... )
Bunalımdan çıkma yolu: TEVEKKÜL
ayna
Sep 1 2007, 03:29 PM
sabretmek gerekiyor ama çok zor bunu da biliyorum.
sabretmek gerekiyor ama çok zor bunu da biliyorum.
suskun
Sep 1 2007, 06:09 PM
ALINTI(interesting_world @ Sep 1 2007, 01:25 PM)

bu dünyaya neden geldiğimizi ve birgün gerçeğe döneceğimizi düşünen bir Müslüman bu durumdan kurtulur..
interesting_world
Sep 2 2007, 12:13 PM
YORUMUN İÇİN SAOL
CAFER
Sep 2 2007, 12:35 PM
hırsla değil tevekkülle istemek,çalışmak
suzan
Oct 1 2007, 02:05 AM
İNSANLARIN YAŞADIĞI ORTAM OLSUN VEYAHUT GEÇMİŞİNDEKİ BAZI HATALARINDAN KAYNAKLANAN PİŞMALIKLAR VARDIR KİŞİ BUNLARI DÜŞÜNDEKÇE SIKINTIYA GİRER BEYNEN KENDİNİ YORAR BUNALIM DİYİNCE İLLA İMAN EKSİKLİĞİ İLE BÜTÜNLEMEYELİM İMANI BÜTÜN OLAN BİR İNSANINDA BUNALIMLI HALLERİ OLABİLİR BEN BUNU KABUL ETMİYORUM DEPRESYON DEDİĞİMİZ VEYA İLERİ PSIKOLOJİK RAHATSIZLIKLARDA BİR NEVİ HASTALIKTIR VE TEDAVİSİ GÜNÜZMÜZDE VARDIR BİR KAÇ ARKADAŞIMININ DEDİĞİ İMAN EKSİKLİĞİ SÖZÜ BANA YANLIŞ GELDİ KENDİ FİKRİM TABİ
TABİ ŞİMDİKİ GENÇLERİMİZ HER ŞEYİ DEPRESYON SANIP KENDİ KENDİLERİNE BUNALIM GEÇİRİYORLAR ODA AYRI BİR DURUM BU KONUDA YORUM YAPMAM AMA DİĞER PSIKOLOJİK RAHATSIZLIKLARI İMAN EKSİKLİĞİ İLE BUTUNLEŞTIREMEDİM
gül-i rana
Feb 7 2008, 11:28 AM
beyda
Feb 7 2008, 12:00 PM
başını ellerinin arasına alıp biraz düşünse insan her şey orda bitiyor işte...
kırık-rüzgar
Feb 8 2008, 03:11 PM
evet boşlukta hissederler kendilerini bu durum çok yakın bir tanıdığımın başına geldi öss yılıydıda ayrıca 3. yılı oluyordu iman eksikliğine düştü boşluktaydı resmen ama risale okudu ve o yıl öss yide kazandı ve güveni tam oldu bunalımdan çıktı Allah-a sonsuz güven içinde buldu kendini risaleyi bende tavsiye ederim çok rahatlatıcı askere benzetilmiş insan neden? askere giderler ya 15 ay sonra geri gelirler memleketlerine bizde öyleyiz buraya misafir olarak geldik gideceğimiz yer ahiret tekrar olarak bunları düşünmek iyi olur inşaAllah
ayşedeğilaişe
Mar 2 2008, 02:16 PM
kısa bir süre öncesine kadar bu duruma düşenlerden biride bendim.ve bu bunalımların tek sebebi;iman eksikliği...bunu da ancak uhrevi şeylerle(sohbet,zikir vs.)meşgul olarak önleyebiliriz.
ilde
Mar 2 2008, 06:15 PM
aileler çok zorluyor çocuklarda ailelerin hayalleri doğrultusunda bişeylere ulaşmaya çalışıyo, olmayınca bunalıyor.. ülkemizde maalesef ailesinin hayalleri için okumaya çalışan çocuklar var.. bu konuda şanslı insanlar'da elbette var..
hırstan uzak tevekkülle ve şükürle eda edilen bir hayat daha huzurlu olsa gerek..
inançlı bir kalp ve inancın esaslarını yerine getiren.. kalp beden ruh üçlüsü elbette huzurlu bir hayat sürecektir..
elbette herkesin hayalleri oluyor, ama olmayacak hayaller kurmaktansa,yapabildiğimiz ve olan şartlar ve sahip olduklarımızla mutlu olmak ve şükretmekte huzura vesiledir..
-BeRcEsTe-
Apr 30 2008, 04:43 PM
selamun aleyküm arkadaşlar
yaşadığımız dünyada hemen hemen her insan hayatının bazı safhalarında ruhi bunalım geçirmiş ve geçirmektedir diğer arkadaşların dediği gibi iman eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum.hayır ve şerrin ALLAH'tan olduğunu bilerek onun kullarına çekemiyeceği yükü vermeyeceğini idrak edip sadece ona güvenip onun emirleri doğrultusunda yaşayarak bu sıkıntılardan kurtulacağımıza inanıyorum.
kuran_ı kerim okuyarak namaz kılarak, tespih çekerek şeytanın hilelerinden korunabiliriz.çünkü şeytanın vesveseleri asıl bunalıma sürüklüyor.ayrıca pozitif düşünceyi de söylemeden geçemiycem. hayatı anlamlı bi şekilde yaşamak için bence vazgeçilmez
-BeRcEsTe-
Apr 30 2008, 04:45 PM
yaşadığımız dünyada hemen hemen her insan hayatının bazı safhalarında ruhi bunalım geçirmiş ve geçirmektedir diğer arkadaşların dediği gibi iman eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum.hayır ve şerrin ALLAH'tan olduğunu bilerek onun kullarına çekemiyeceği yükü vermeyeceğini idrak edip sadece ona güvenip onun emirleri doğrultusunda yaşayarak bu sıkıntılardan kurtulacağımıza inanıyorum.
kuran_ı kerim okuyarak namaz kılarak, tespih çekerek şeytanın hilelerinden korunabiliriz.çünkü şeytanın vesveseleri asıl bunalıma sürüklüyor.ayrıca pozitif düşünceyi de söylemeden geçemiycem. hayatı anlamlı bi şekilde yaşamak için bence vazgeçilmez
sükût-u vaveyla
Apr 30 2008, 07:51 PM
ALINTI(sabiş @ Apr 30 2008, 05:45 PM)

aleykum selam sevgili sabiş sana katılıyorum ve yazdıklarından dolayı seni tebrik ediyorum
Abd_us_SAMED
Apr 30 2008, 09:26 PM
ben bu bunalım işini anlamıyorum.bence insanın karakteriyle ilgili birşey.her zorluğa dışardan bakmasını bilebilen mutlulukların içinde olarak,zorluklara da hem yüklenerek hem de dışardan ele alarak yaklaşılmalı diye düşünüyorum.direk kendimizi olayların içine atarsak çok yıpranırız,kaldıramayız...
telpako
Apr 30 2008, 09:36 PM
bence zamanla kurtulu başka türlü kurtulamaz bir de çaba göstermesi lazım.
Kaveller
Apr 30 2008, 10:52 PM
bi araba sopa ile kurtulabilirler , iyi gelir .
EsLeMNa
Apr 30 2008, 10:55 PM
ALINTI(Kaveller @ Apr 30 2008, 11:52 PM)

bir araba sopa ile kurtulabilirler , iyi gelir .
...
Çözümler farklı farklı
kırık-rüzgar
Apr 30 2008, 10:55 PM
ALINTI(Kaveller @ Apr 30 2008, 11:52 PM)

bi araba sopa ile kurtulabilirler , iyi gelir .
Ergul
Aug 12 2008, 07:17 PM
işi başından aşkın bir insan gereksiz düşüncelerle kafasını meşgul etmez.
İnşirah suresinde "zorlukla beraber kolaylık vardır" diyor Allah. Bir işi bitirince daha zor olana koşmalı insan. Bence "boş durmak", "fazlaca boş vakti olmak", "meşguliyeti olmamak" anahtar kelimeler.
Gününü öyle programlamalı ki boş vakti kalmamalı. Ve kalpler yalnız Allah'ı anmakla ferahlar.
Bu aralar öğrendiğim yeni birşey de şu "mutlu olmak istiyorsan başkalarını mutlu et!". Bunu deneyerek farkettim. Başkalarına yardım etmek insanı ferahlatıyor.
Bir konuda uzmanlaşmak gibi hedefi olmalı insanın. Ben hala bir alan bulamadım kendime. Ama "Ahmed Emin" bir yazısında bunu tavsiye ediyordu. Gençlerin bir konuda hergün az da olsa birşeyler araştırması onu belli süre sonra muazzam bir noktaya getirecektir diyor. Bunu denemedim ama kesinlikle katılıyorum.
Mesela hergün 5-10 sayfa Kur'an tefsirinden okumaya başlamak. İnsan için büyük bir zorluk değil ama bunu hergün yapma iradesini göstermek çok zor. Ya da bahçe bitkileri hakkında araştırma yapmak için hergün kütüphaneye gitmek.
"İnsanın belli bir plana uyamama iradesizliği nereden kaynaklanıyor?" sorusu her zaman aklımı meşgul eder ve hala cevabını tam olarak bulamadım. Ama şu var ki birşeyi yapıp sonucunu görüyorsam buna karşı daha fazla ilgim oluyor ve çalışma şevkim artıyor. Ben böyleyim sonuç görmek istiyorum. Mesela bahçe bitkilerini araştırdıktan sonra bunu gidip toprak üzerinde denemeliyim ve kendime aferin demeliyim. Bunu yaparsam yarın daha fazla çalışırım bu konuya.
Biraz uzun yazdım kusura bakmayın. Burada yazdıklarımı keşke ben de uygulayabilsem! Ama en azında bu irade konusuna takmış durumdayım bilhassa bu aralar.
Selam ve dua ile.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.