Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Sayısal Mı Seçmeli?
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ MESLEKLER ]·.
interesting_world
lise2 sayısal öğrencisiyim ve doğru bir karar alıp almadığımı bilmiyorum malesef sad.gif matemetik dersimin ortalaması=3 fen derslerimin genelide 4-5 ve ben birazda buna dayanarak sayısalı seçtim ama doğrumu yaptım bilmiyorum...sizce hangi alanda iş olanağı daha fazla... thinking.gif
EcMeL_iNaS
Bence bu konuda sayısal notlarınızın yüksek olmasının çok da önemi yok. Şu açıdan; sayısal dersleriniz yüksek olur ama siz eşit ağırlıktaki bir bölüme daha yatkınsınızdır. Burada öncelikle sizin hangi konulara daha fazla ilgili olduğunuza bakmak gerekiyor. Sayısal bölümlerde iş olanağı daha fazla diye yeteneğiniz olmadığı halde bu bölümü seçmek, kendi kendinizi yakmak demektir. Ayrıca hangi bölümde olursanız olun, başarılı olduğunuz zaman iş bulma olasılığınız her zaman vardır. Şu bölümde iş olanağı daha fazla, bu bölümde az diye bir ayrım yapmak çok yersiz. Önemli olan sizin başarınız. Eğer başarılıysanız, işe şeçilen değil, işi seçen olursunuz. Verdiğiniz karardan pişman olmamak için çok düşünüp, doğru karar vermelisiniz.
ayna
bence de hangi derste daha başarılısın daha rahat anlayabiliyorsan onu seç.eşit ağırlıkta da mükemmel bölümler var.hukuk siyasal pdr iyi bir işletme iktisat bunlar ele mi geçer ya?
Selman-ı Aydın
Selamün Aleyküm interesting_world kardeşim, hoşgeldiniz.

EcMeL_iNaS ve mihrican kardeşlere kısmen katılıyorum. Ayrıca bu tür yorumlar insanlardan sıklıkla duyabileceğiniz yorumlardır, tabi benimki de buna dahil. Yani sıksık "Sevdiğiniz işi yapın,ilgi duyduğunuz alanlara yönelin." vs. gibi yorumlar yapılır ve yapılıyor ama gözardı edilmemesi gereken bi gerçekte varki burası Türkiye. Yani burda öyle herkes sevdiği, ilgi duyduğu, yapmaktan zevk aldığı işleri yapamayabiliyor veya becerisi iş bulmak için yeterli olmayabiliyor.

Seni tanımıyorum kardeşim. Kimsin, nesin, ne seversin, ne giyersin, ne yersin, ne içersin bilmem, ama bence Sayısalcı olmak şuanki şartlarda akıllıca bir seçim. Ben kendim İktisat/Ekonomi mezunuyum ve bulunduğum çevrede bana bankacı veya Muhasebeci gözüyle bakıyorlar ki ben ikisinide sevmiyorum.

Sonuçta geçimimizi temin etmek zorundayız. Ayrıca dindar biri olmanın verdiği zorlukarıda ekleyince hepten zor oluyor bu iş bulma mevzusu. Mesela hangi banka mesai saatleri içinde bana Namaz kılmak için izin verir(ki izin almaya gerek var mı?), hele hele özel sektörde...Bilemiyorum. İyi bir mühendis,iyi bir doktor vb. iş bulma konusunda fazla sıkıntı çekmeyebilir. Bana kalırsa iyi bir seçim yapmışsınız, eğer sayısaldan hoşlanmıyorsanız, aceleci olmayın derim belki kazandığınız okul ve bölüm sonradan ilginizi çekebilir. Şahsen Mühendis olmayı isterdim... Ayrıca daha fazla ayrıntıları konuşmak sizin için henüz erken bence... Yani hangi sektöre gireyim hangi iş kolunda iş bulabilirim gibi mevzuular için daha var, sonuçta önünüzde kazanmanız gereken bir ünversite maratonu var kardeşim. Size şimdiden Allah kolaylık versin.

Selametle...

jetlii22
ALINTI(mihrican @ Sep 1 2007, 05:55 PM) *

bence de hangi derste daha başarılısın daha rahat anlayabiliyorsan onu seç.eşit ağırlıkta da mükemmel bölümler var.hukuk siyasal pdr iyi bir işletme iktisat bunlar ele mi geçer ya?

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

güldürme mihrican eşit ağırlıkta daha ii bölümler mi var. sayısalın kılı olmaz eşit ağırlık kılı.
CAFER
ALINTI(interesting_world @ Sep 1 2007, 01:02 PM) *

lise2 sayısal öğrencisiyim ve doğru bir karar alıp almadığımı bilmiyorum malesef sad.gif matemetik dersimin ortalaması=3 fen derslerimin genelide 4-5 ve ben birazda buna dayanarak sayısalı seçtim ama doğrumu yaptım bilmiyorum...sizce hangi alanda iş olanağı daha fazla... thinking.gif

matematik 3
fen dersleri 4-5
sayısal
doğru karar good.gif

iş olanağı sayısalda ve eşit-ağırlıkta daha fazla
mıstık
ALINTI(interesting_world @ Sep 1 2007, 01:02 PM) *

Matematiğe biraz daha yüklenirsen, iyi bir sayısalcı olursun, zor görme zorlaşır yoksa...
interesting_world
yorumun için çok teşekkrler...bende matematik haricinde fen derslerinden çok hoşlanıyorum ve bu yüzden seçtüm aslında sayısalı...inş. hepimiz hakkında en hayırlı şeyler olur..

yorumun için saol ecmel arkadaş benim sayısalı seçme nedenLERİMDEN BİRİSİDE ZATEN FEN DERSLERİNİ SEWMEMDİ YOKSA SEÇMEZDİMDE İNŞ. YANLIŞ BİR KARAR ALMAMIŞIMDIR ..YETENEĞİMDE VARDIR İNŞ.. biggrin.gif
Kaveller
ALINTI(Selman-ı_Aydın @ Sep 1 2007, 07:01 PM) *

Selamün Aleyküm interesting_world kardeşim, hoşgeldiniz.

EcMeL_iNaS ve mihrican kardeşlere kısmen katılıyorum. Ayrıca bu tür yorumlar insanlardan sıklıkla duyabileceğiniz yorumlardır, tabi benimki de buna dahil. Yani sıksık "Sevdiğiniz işi yapın,ilgi duyduğunuz alanlara yönelin." vs. gibi yorumlar yapılır ve yapılıyor ama gözardı edilmemesi gereken bi gerçekte varki burası Türkiye. Yani burda öyle herkes sevdiği, ilgi duyduğu, yapmaktan zevk aldığı işleri yapamayabiliyor veya becerisi iş bulmak için yeterli olmayabiliyor.

Seni tanımıyorum kardeşim. Kimsin, nesin, ne seversin, ne giyersin, ne yersin, ne içersin bilmem, ama bence Sayısalcı olmak şuanki şartlarda akıllıca bir seçim. Ben kendim İktisat/Ekonomi mezunuyum ve bulunduğum çevrede bana bankacı veya Muhasebeci gözüyle bakıyorlar ki ben ikisinide sevmiyorum.

Sonuçta geçimimizi temin etmek zorundayız. Ayrıca dindar biri olmanın verdiği zorlukarıda ekleyince hepten zor oluyor bu iş bulma mevzusu. Mesela hangi banka mesai saatleri içinde bana Namaz kılmak için izin verir(ki izin almaya gerek var mı?), hele hele özel sektörde...Bilemiyorum. İyi bir mühendis,iyi bir doktor vb. iş bulma konusunda fazla sıkıntı çekmeyebilir. Bana kalırsa iyi bir seçim yapmışsınız, eğer sayısaldan hoşlanmıyorsanız, aceleci olmayın derim belki kazandığınız okul ve bölüm sonradan ilginizi çekebilir. Şahsen Mühendis olmayı isterdim... Ayrıca daha fazla ayrıntıları konuşmak sizin için henüz erken bence... Yani hangi sektöre gireyim hangi iş kolunda iş bulabilirim gibi mevzuular için daha var, sonuçta önünüzde kazanmanız gereken bir ünversite maratonu var kardeşim. Size şimdiden Allah kolaylık versin.

Selametle...

sende öyle bir zorlaştırmışsınki yani .muhasebeci olmak kötü birşey mi ?

kardeşim hangi bölüme istidatın varsa onu seç senin bileceğin iş matematiği sevmiyorsan sırf iyi bir iş bulurum diye sayısal seçme ,hem mühendis var mühendis var .

ortalıkta birsürü işsiz çevre mühendisi ,jeoliji mühendisi ve inşaat mühendisi var .

endustri şu aralar revaçta diğerlerine göre daha çok iş alanı var .
iktisat ve işletme mezunları tesmer sınavına girip iki sene stajlarını bitirdikten sonra malimüşavirlik sınavına girme hakları var ,gayet güzel bir meslek kendi işin olur azından kazancıda iyidir .

iktisat mezunları idari hakim kaymakam da olabiliyorlar .

sayısal okumak isterdim sadece tıp için ,tıp kazanabilirim dersen seç sen bilirsin .
aslında iş birazda senin kabiliyetine kalmış 2 senelik bölümden mezun olup gayet iyi yerlerde iş bulanlar var bi de 4 senelik mezun boş gezenler var bu birazda sana bağlı kardeşim .

Selman-ı Aydın
interesting_world Kardeş istersen şu aşağıdaki linke tıkla, belki faydası olur.

Hangi Mesleğe Eğilimlisiniz? Test Edin...

Kolay gelsin...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.