ALINTI(Selman-ı_Aydın @ Sep 1 2007, 07:01 PM)

Selamün Aleyküm interesting_world kardeşim, hoşgeldiniz.
EcMeL_iNaS ve mihrican kardeşlere kısmen katılıyorum. Ayrıca bu tür yorumlar insanlardan sıklıkla duyabileceğiniz yorumlardır, tabi benimki de buna dahil. Yani sıksık "Sevdiğiniz işi yapın,ilgi duyduğunuz alanlara yönelin." vs. gibi yorumlar yapılır ve yapılıyor ama gözardı edilmemesi gereken bi gerçekte varki burası Türkiye. Yani burda öyle herkes sevdiği, ilgi duyduğu, yapmaktan zevk aldığı işleri yapamayabiliyor veya becerisi iş bulmak için yeterli olmayabiliyor.
Seni tanımıyorum kardeşim. Kimsin, nesin, ne seversin, ne giyersin, ne yersin, ne içersin bilmem, ama bence Sayısalcı olmak şuanki şartlarda akıllıca bir seçim. Ben kendim İktisat/Ekonomi mezunuyum ve bulunduğum çevrede bana bankacı veya Muhasebeci gözüyle bakıyorlar ki ben ikisinide sevmiyorum.
Sonuçta geçimimizi temin etmek zorundayız. Ayrıca dindar biri olmanın verdiği zorlukarıda ekleyince hepten zor oluyor bu iş bulma mevzusu. Mesela hangi banka mesai saatleri içinde bana Namaz kılmak için izin verir(ki izin almaya gerek var mı?), hele hele özel sektörde...Bilemiyorum. İyi bir mühendis,iyi bir doktor vb. iş bulma konusunda fazla sıkıntı çekmeyebilir. Bana kalırsa iyi bir seçim yapmışsınız, eğer sayısaldan hoşlanmıyorsanız, aceleci olmayın derim belki kazandığınız okul ve bölüm sonradan ilginizi çekebilir. Şahsen Mühendis olmayı isterdim... Ayrıca daha fazla ayrıntıları konuşmak sizin için henüz erken bence... Yani hangi sektöre gireyim hangi iş kolunda iş bulabilirim gibi mevzuular için daha var, sonuçta önünüzde kazanmanız gereken bir ünversite maratonu var kardeşim. Size şimdiden Allah kolaylık versin.
Selametle...
sende öyle bir zorlaştırmışsınki yani .muhasebeci olmak kötü birşey mi ?
kardeşim hangi bölüme istidatın varsa onu seç senin bileceğin iş matematiği sevmiyorsan sırf iyi bir iş bulurum diye sayısal seçme ,hem mühendis var mühendis var .
ortalıkta birsürü işsiz çevre mühendisi ,jeoliji mühendisi ve inşaat mühendisi var .
endustri şu aralar revaçta diğerlerine göre daha çok iş alanı var .
iktisat ve işletme mezunları tesmer sınavına girip iki sene stajlarını bitirdikten sonra malimüşavirlik sınavına girme hakları var ,gayet güzel bir meslek kendi işin olur azından kazancıda iyidir .
iktisat mezunları idari hakim kaymakam da olabiliyorlar .
sayısal okumak isterdim sadece tıp için ,tıp kazanabilirim dersen seç sen bilirsin .
aslında iş birazda senin kabiliyetine kalmış 2 senelik bölümden mezun olup gayet iyi yerlerde iş bulanlar var bi de 4 senelik mezun boş gezenler var bu birazda sana bağlı kardeşim .