maide 5/15 Ey Kitâb-ı Mukaddes'in izleyicileri! Şimdi size, [kendi kendinizden] gizlediğiniz(tarif) Kitab'ın birçoğunu açıklamak28 ve bir kısmını da bağışlamak amacıyla Elçimiz gelmiştir. Şimdi Allah'tan size bir ışık ve apaçık bir ilahî kelâm ulaşmıştır, 16 ki onunla Allah, kendi rızasını arayan herkese kurtuluşa götüren yolları29 gösterir, rahmetiyle onları karanlığın derinliklerinden aydınlığa çıkarır ve dosdoğru bir yola yöneltir.

maide 5/17 “Allah, Meryem'in oğlu Mesih'tir!” diyenler hakikati inkar ederler. De ki: “Eğer Meryem oğlu İsa'yı ve o'nun annesini ve yeryüzündeki herkesi –onların tümünü– helak etmek isteseydi kim Allah'a mani olabilirdi? Zira, göklerin ve yerin ve onlar arasında bulunan her şeyin hükümranlığı Allah'a aittir; O dilediğini yaratır: ve Allah dilediğini yapmaya kâdirdir!”

------------------------------------hiristiyanlarin tanrisi
yeni ahite tanrinin tarifi (Ibrani 12/29) Çünkü Tanrımız yakıp tüketen bir ateştir. insanliyi yakan savas atesi gibi

Yuhanna 20/28 Tomas O'na(isaya), «Rabbim ve Tanrım!» diye cevap verdi.
bunlara inanan ceheneme gider , seytan Tanriya denk olmak istiyor , kim ben tariyim derse o seytandir.

----------------------------------rab isa
nuh ibrahim musa ismail Kurandaki Isa Muhammed yalan anlatiyor Allah bir diyor lar, yo isada et beden olmus tanri incil boyle diyor

Yuhanna 16/15 Baba'nın her nesi varsa benimdir. `Benim olandan alacak ve size bildirecek' dememin nedeni budur.

rab isayi anlatan bir ayet
tevrataki seytanin tarifine
yeseya 14/14 Bulutların üstüne çıkacak,
Kendimi Yüceler Yücesi'yle eşit kılacağım
yani kim derse ben Tanriyla esitim o seytanin ta kendisi yani incil deki isa

Rom 9:5 Büyük atalar onların atalarıdır. Mesih de bedence onlardandır. O, her şeyin üzerinde hüküm süren, sonsuza dek övülecek Tanrı'dır. Amin. (isa esit tanri)

1Yu 5:20 Yine biliyoruz ki, Tanrı'nın Oğlu gelmiş ve gerçek Olan'ı tanımamız için bize anlama gücü vermiştir. Biz gerçek Olan'dayız, O'nun Oğlu İsa Mesih'teyiz. Kendisi gerçek Tanrı(isa esitir tanri) ve sonsuz yaşamdır.

Yu 20:28 Tomas O'na, «Rabbim ve Tanrım!» diye cevap verdi.

Kol 1:16 Nitekim gökte ve yeryüzünde, görünen ve görünmeyen şeyler, tahtlar, egemenlikler, yönetimler ve

hükümranlıklar, her şey O'nda yaratıldı. Her şey O'nun aracılığıyla ve O'nun için yaratılmıştır.

yeseya 14/14 Bulutların üstüne çikacak,
Kendimi(seytan) Yüceler Yücesi'yle(Allahla) eşit kılacağı. seytan diyorki ben tanriya esti olacam,

seytan isyai cölde de siniyor isaya seytanin teklifi soyle yer yüsu dunya egemmenliyi ve onu yüceltmek tek ,tabiyki isa kabul etmiyor ama
Yuhanna 16/15 Baba'nın her nesi varsa benimdir. `Benim olandan alacak ve size bildirecek' dememin nedeni budur.

------------------isayi taniyaqlim-
-isa nedir tanrimi, mesihmi, pegambermi, kralmi, ogulmu, babami, rabmi, efendimi(master ,herr) ,insanoglumu(menschensohn), yusufun oglumu,ruhulkudusmu ,davutunoglumu yoksa tanrinin oglumu

-----------------------------------hiristiyanlarin sevgisi (sado maso)
hexenhammer,engizisyon ve hacli larin dayandiyi incil ayetler . http://de.wikipedia.org/wiki/Inquisition
johana 15/6 Bir kimse bende kalmazsa, çubuk gibi dışarı atılır ve kurur. Böylelerini toplar, ateşe atıp yakarlar.isaya-beden olmus tanriya inanmayani toplayin ve yakin temek oluyor bu ayet.manyak bir ask

Luk. 19:12 Bu nedenle İsa şöyle dedi: "Soylu bir adam(isa), kral atanıp dönmek üzere uzak bir ülkeye(ayda bekliyo ya) gitti.
geri gelincede bunlari yapacak
Luk 19/27 `Beni kral olarak istemeyen o düşmanlarıma gelince, onları buraya getirin ve gözümün önünde kılıçtan geçirin!'» isayin ikinci gelisi kraliyin kuracak ya.

---------------------------isa insanlari kirpacliyor
yuhanna 2:13-17 13 Yahudiler'in Fısıh Bayramı yakındı. İsa da Yeruşalim'e gitti.
14 Tapınağın avlusunda sığır, koyun ve güvercin satanları, orada oturmuş para bozanları gördü.
15 İpten bir kamçı yaparak hepsini koyunlar ve sığırlarla birlikte tapınaktan kovdu, para bozanların paralarını döküp masalarını devirdi.

1 timotehus 1/20 welche ich habe dem Satan übergeben, daß sie gezüchtigt werden, nicht mehr zu lästern. 1.Kor 5:5; 2.Tim 2:17
Küfür etmemeyi öğrensinler diye onları Şeytan'a teslim ettim.
et-beden olmus tanri isaya inan mayani onlari yakin demek oluyor.engizisyion

---------------ilahi kelami?
incil ilahi kelam demek yani insan fikri yok oylemi
1 korinter 7/25Kızlara gelince, Rab'den onlarla ilgili bir buyruk almış değilim. Ama Rab'bin merhameti sayesinde güvenilir biri olarak Öyle sanıyorum ki, şimdiki sıkıntılar nedeniyle insanın olduğu gibi kalması iyidir düşündüklerimi söylüyorum.

paulus denen adam kendi fikirlerini yaziyor Tanrinin kitapina diyorki bekar kalin bu benim fikrim diyor , keske bekar kalsalar da soylari kurusa .

----------------------------------------üclü-------- 3333333333
3 ilah --------1.tanri- --------2.isa ---------------3 .kutsaal ruh
3 sart gerek 1.hasta --------2.gunahkar -------3 ruhsal yoksul(aptal)

Matta 5-Ne mutlu ruhta yoksul olanlara!
Göklerin Egemenliği onlarındır. yani aptalarin .

Luka 5/31
İsa onlara şu karşılığı verdi: «Sağlıklı olanların değil,hastaların hekime ihtiyacı var. 32Ben doğru kişileri değil, günahkârları tövbeye çağırmaya geldim.»

al sana üclü .

----------------incildeki kadin hakklari
yeni ahit 1 korintler 14/34-35 Kadınlar, kutsalların bütün topluluklarında olduğu gibi, toplantılarınızda sessiz kalsın. Konuşmalarına izin yoktur. Kutsal Yasa'nın da belirttiği gibi, uysal olsunlar.
35 Öğrenmek istedikleri bir şey varsa, evde kendi kocalarına sorsunlar. Çünkü kadının toplantı sırasında konuşması ayıptır

yeni ahit 1 timotehus 2-9>10 Kadınların da kendilerini saç örgüleri, altınlar, inciler ya da pahalı giysilerle değil, sade giyimle, edebe uygun ve ölçülü biçimde, Tanrı yolunda yürüdüklerini ileri süren kadınlara yaraşır şekilde, iyi işlerlesüslemelerini isterim.
11 Kadın sükûnet ve tam bir uysallık içinde öğrensin.
12 Kadının ders verip erkeğe(enNazzam erkek) egemen olmasına izin vermiyorum; kadın sükûnet içinde dinlesin.
13>14 Çünkü önce Ådem, sonra Havva yaratıldı; aldanan da Ådem değildi, kadın aldanıp suç işledi.
15 Ama kadın sağduyu ile iman, sevgi ve kutsallıkta yaşarsa, çocuğun doğmasıyla kurtulacaktır.
yeni ahit(bla bla)1 korintler 11/6-9 6 Eğer kadın örtünmüyorsa,(basörtü) saçını kestirsin. Ama kadının saçını kestirmesi ya da traş etmesi ayıpsa, başını örtsün.
7 Erkek başını örtmemelidir. Çünkü erkek Tanrı'nın benzeyişinde olup Tanrı'nın yüceliğini yansıtır. Kadın ise erkeğin yüceliğini yansıtır.
8 Çünkü erkek kadından değil, kadın erkekten yaratıldı.
9 Erkek kadın için değil, kadın erkek için yaratıldı

-----------------------------------tevrataki seytanin tarifine bak
yeseya 14/14 Bulutların üstüne çıkacak(seytan),
Kendimi Yüceler Yücesi'yle eşit kılacağım
yani kim derse ben Tanriyla esiti o seytanin ta kendisi yani incil deki isa.

www.bare-jesus.net bu web te isayin homosexul eylimli olduyu ayet ler var

-----------------------hiristiyanlarin credosu (amentü)
Rab isa , et- beden olmus Tanri onu rab-tanri olduyunu kabul et ve direk cehenneme rab-isa-seytanin yanina git ahmaklar icin yer coktur orada, birde her pazar kilisede ekmek bolme ve sarap icme ayininde Tanrini ye ve ic(yemek ve icmek) rab-isayi-tanrini-ve seytanla bir ol,AMIN

NITSCHTZE hiristiyanlar icin diyorki ,hakikati görmemek icin elinden geleni yapmak vaya hakikati görüp yalanda inat etmek. bu kafirin karekteridir

vesselam