Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: Delİden Velİye Tavsİye...
Islami Forum - Popüler Forum > GENEL FORUM > .·[ KISSADAN HİSSELER ]·.
siyahzambak ve merve

Bayezid-i Bestamî hazretleri. Büyük velilerden. Bir gün tımarhanenin önünden geçiyor. Tımarhane hizmetçisinin tokmakla birşeyler dövdüğünü görüyor:

-Ne yapıyorsun?

Hizmetçi:

-Burası tımarhanedir. Delilere ilâç yapıyorum.

-Benim hastalığıma da bir ilâç tavsiye eder misin?

-Hastalığını söyle.

-Benim hastalığım günah hastalığı... Çok günah işliyorum..

-Ben günah hastalığından anlamam... Ben delilere ilâç hazırlıyorum..

Parmaklığının arasından konuşulanları duyan bir deli,(!) Bayezid-i Bestamî hazretlerine:

-Gel dede, gel! Senin hastalığının çaresini ben söyleyeyim, diye seslendi.

Bayezid-i Bestamî hazretleri, delinin yanına sokularak:

-Söyle bakalım, benim derdime çare nedir? dedi.

Deli(!) şu ilâcı tavsiye etti:

-Tevbe kökü ile istiğfar yaprağını karıştır... Kalb havanında tevhîd tokmağı ile döv, insaf eleğinden geçir, göz yaşıyla yoğur, aşk fırınında pişir... Akşam-sabah bol miktarda ye... O zaman göreceksin senin hastalığından eser kalmaz, dedi.

Bu güzel ilâcı öğrenen Bayezid hazretleri:

-Hey gidi dünya hey! Demek, seni de deli diye buraya getirmişler, deyip oradan ayrıldı.

flowers.gif Bu ilâç, halen günah hastası olanlara tavsiye olunmaya değer bir ilâçtır. Yani bu formülün hükmü hâlâ devam etmektedir. flowers.gif

imamhatiplim__34
gerçekten çok güzel bir kıssa hepimize ders olsunn..
barlalı
çok güzel bir ilaç herkes kullanmalı.
TEVHİD
ALINTI
-Tevbe kökü ile istiğfar yaprağını karıştır... Kalb havanında tevhîd tokmağı ile döv, insaf eleğinden geçir, göz yaşıyla yoğur, aşk fırınında pişir... Akşam-sabah bol miktarda ye... O zaman göreceksin senin hastalığından eser kalmaz, dedi.

Ne güzel bişr terkipmiş.
Paylaşımın için Allah razı olsun kardeşim.
Zaten senin açtığın konuları zevkle okumaktayım. flowers.gif flowers.gif flowers.gif

Selam ve dua ile
mahpare
Allah razı olsun... Rabbim tevbe-i nasuh nasib etsin cümlemize...
kölenim efendim
allah razı olsn kardeşim jp.gif allah hepimize güçlğ irade wersin bu ilaçtan faydalanmayı nasibetsin inşallah smile.gif clap2.gif
sabah_rüzgarı
ALINTI(mahpare @ Oct 23 2007, 07:46 PM) *

Allah razı olsun... Rabbim tevbe-i nasuh nasib etsin cümlemize...

amin aminnnn

Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.