kırık-rüzgar
Aug 25 2007, 07:12 PM
kırık-rüzgar
Aug 25 2007, 07:36 PM

buda olmadı galiba?
yada çok yoğunsundur, çok işin vardır hiç ayıracak vaktin yoktur değil mi?
onların da işi çok ama bi on dakika ayırabiliyorlar
ama senin bir dakikan bile yok değil mi?
bir düşün bakalım bu kadar vakti ne için harcıyosun, dünyalık için değil mi?
iyi para kazanıyım, rahat yaşıyım, param pulum olsun hepsi bunun için mi?
bir daha düşün sen önce kim götürmüş bir bez parçasından başka bir şey, orada rahat etmek için kim biriktirebilmiş veya götürebilmiş kazandıklarını?
oraya gittiğinde ilk sorulacak soru ne biliyor musun?
yaa o zaman ne cevap vereceksin, vaktim yok diyemezsin, yer bulamadım diyemezsin, işim vardı diyemezsin değil mi?
belki şunu dersin: "bu kadar çabuk beklemiyordum ölümü yoksa kılacaktım ileride namazımı kaza namazıda kılacaktım"...ama senin yaşın genç daha yaşlanınca kılarsın değil mi hem o zaman bol bol vaktinde olacak,
ya yaşlanmazsan...
ya sen namaz kılmadan, senin namazını kılarlarsa...
bunlar kadar gençmisin sen,ama bak onlar kılıyor neden?
namaza yetişmek için koşan bir çocuğa Hz.Ömer "sen daha çocuksun bu kadar telaş etmene gerek yok sen daha küçüksün namaz sana farz değil"demişti,
ve çocuk demişti ki:"Amca, amca! Bu işin büyüğü küçüğü olur mu? Daha dün mahallemizde bir çocuk öldü. Üstelik benden de küçüktü. Ölüm denen gerçeğin büyük küçük ayırdığı yok. En iyisi her yaşta buna hazır olmalı. Hem bu yaşta Namaza alışmazsam, büyüyünce kılmak zor gelebilir."
sen hala gencim de...?
aaa olmadı hastasın değil mi onun için kılamıyorsun, özür dilerim...
ama iyileşmen için namaz kılman gerektiğini biliyor musun? öyle dememiş mi Peygamberimiz"namazda şifa var" kalk bir kıl bakalım namazın hastalığın kalıyor mu o zaman???
bak oda hasta üstelik kaç yaşına gelmiş... 
ama ayakta duramıyosun değil mi?
oturarak kıl, oturamıyosunda(yatalaksın)
kafanla kıl o zaman, yoksa tamamen felç mi geçirdin (şimdi yıttın galiba) zannetme ki yırttın o zaman da gözlerin kıl bak bu kadar kolaylık var, eminim başka bahanelerinde vardır...değil mi?
yaaa boş ver hem sen niye namaz kılacaksın önemli olan kalp değil mi? senin kalbin temiz kılsan ne olacak ki?
O Güzeller Güzelinin kalbi kapkara mıydı, pislik içinde miydi de, ayakalarının altı şişinceye kadar namaz kılardı?
eee gördün mü kalbin Efrendimizin kalbinden de mi temiz acaba???
değil, değil mi?
bu da olmadı var mı başka bahanen kalmadı mı yoksa uyduracak bir şeyler?
tamam hepsini kılamıyorsun bari bir iki vakiti kıl olmaz mı?
oda mı yok?
bahanelerini dinleme(me)k isterim veya dur bunlarıda ben tahmin ediyim...
sabah namazına uyanamıyorsun, sabahın köründe kim kalkacak ki uykunu mahvedeceksin değil mi ? ya böyle bir ilan görsen ne yapardın acaba?
ama gitmezdin değil mi değmez onun için felan uykunu bozmana, sen mi gitmeyeceksin yalan bari söyleme ilk sen olmak için geceyi orda geçirirdin...
olmadı, gelelim öğleye, off öğle vakti o kadar telaşede namaza vakit mi ayırcaksınbir sürü işin gücün var yetişemiyorsun zaten, bir de namaz hiç olmaz bu kadar işin arasında namaz mı olur?
ama yemeğini yemeden öğleyi geçirmiyorsun belkide zevkini çıkara çıkara 1 saatte yiyosun yemeği değil mi, yemek daha önemli değil mi???
ya ikindin ne olacak??
dur şimdi zaten yoruldun bütün gün işler hala bitmedi bu yorgunlukla namazını felan kılamazsın, ama dedim ya az önce bir daha diyeyim ne demiş Peygamberimiz"hasta mısın, yorgun musun, çaresiz misin,... o zaman namaz kılda geçsin bunların hepsi...
ya akşam namazı???
oooo sende yaaa daha eve gidilecek, yemek yenilecek, zaten akşam vaktide kısa yetişemiyorsun değil mi?
evine 10 dakika sonra girsen ne olacak kaçmıyor ya ev, ama vakit gidiyor bir daha bulabilecekmisin o vakti???
yatsı namazını hiç sormuyum değil mi?
o saatte namaz mı kılınır insanın uykusu geliyor uykulu uykulu namaz kılınmaz ki...
ama nedense başka zamanlar uykun gelmiyor, mesela bunlara bakarken hiç uykun gelmiyor değil mi?
suskun
Aug 26 2007, 04:26 PM
yüreğine sağlık kardeşim..bu yazıda bizden olsun inşaAllah...
İslamın şartından olan namaz bütün ibadetlerin özü kabul edilmiştir. Zira hem Efendimiz hem de O nun izinden giden İslam âlimleri mümin olmanın ve mümin kalmanın en önemli şartının namaz kılmak olduğunu belirtmişlerdir. Peygamberimiz (sav):
İlk defa sorulacak şey namazdır. Namazınız tastamam ise kurtulursunuz. Diğer amelleriniz de kurtulur, ama namazı ihmal ettiyseniz baş aşağı cehenneme gidersiniz.
Soğuk havalarda abdesti tastamam almak için çabalayan, mescide gitmek için koşuşturan, bir vakit namazın ardından diğer vakti şevkle bekleyen müminin sevabını nasıl yazacağız diyen meleklerin birbirleri arasında tartışma yaşanır.
Kulun gizli bir secdeyle Allah a yaklaşması gibi Rabbine yakın olduğu başka bir an yoktur. Hadisi şerifleriyle namaz kılmanın ehemmiyetine işaret etmiştir.
Hz. Muhammed (sav) ki geçmiş ve gelecek günahları ALLAH tarafından affedilmiştir. Böyle olmasına rağmen geceleyin kıldığı namazlar yüzünden ayakları su toplardı. Ölüm anında bile Namaz, Namaz diye diye Hakka kavuştu.
Kul Allah a yaklaştıkça şeytan feryadı basacaktır. Öyleyse Ey mümin başını secdeye koymak için bahane ara...
m_mehmet58
Aug 26 2007, 05:43 PM
namaz kılmak var,birde namaz kıldığını sanmak var,Rabbimiz bizi namaz kılanlardan eyelesin ve namaz kılanların namazlarını niyazlarını(dualarını) sevdiği kulları hatrına kabul eylesin.Kardeşim,eline sağlık.Teşekkürler.Allah(C.C.) razı olsun,hazırlamış olduğun yazılar ve fotoğraflar ve açıklamalar gayet güzel.Gerçekten ders almamız gerek o fotoğraflara bakarak...çok şey anlatıyor o fotoğraflar,hemde pekçok şey...Demek ki namaz kılmaya vakti olanlar ve namazı öyle güzel kılanlar varmış...Tekrar teşekkürler...
suskun
Aug 26 2007, 05:54 PM
"insanlar zannetmesinler ki namaz kılmak için vakit bulamıyorlar belki de Allah onları huzuruna almıyordur" dinlediğim bir programda duymuştum...
thezEynEb
Aug 27 2007, 12:05 AM
ya resimlerden sözlerinizden çok etkilendim inşallah en yakın zaman da başlarım namaza...
asiLDuA
Aug 27 2007, 12:10 AM
Çok güzel olmuş esengül.Allah razı olsun.
hammal
Aug 27 2007, 11:19 AM
ALINTI(sarıtaç @ Aug 26 2007, 03:54 PM)

"insanlar zannetmesinler ki namaz kılmak için vakit bulamıyorlar belki de Allah onları huzuruna almıyordur" dinlediğim bir programda duymuştum...
Evet Güzel Kardesim Rabbimin Izni olmadan hic birsey olmaz.
Ilkin Onun Rizasini almak icin güzel seyler yapmak ve Dua etmek lazim.
Esengül Kardesim Allah Razi olsun ve Kalemin güclü olsun.
Cok güzel yazdin ve dedimki bende Nefsimin sesinden bir söz ekliyeyim.
Aslinda dehil Namazi kilmak zorgelmesi, Abdesti almak Nefsime zorgeliyo cünkü biliyorki Seytanilane ozaman yaklasamiyacak bana.
Halbuki Yüce Rabbim degil bizi Nefsimize, Nefsimizi bize emanet eti.
Nedense Nefsimin emrini almaktayim ve onun Hammali oldum.
Ama aht ettim bana ayit olarak verilen emanetimi Rabbimin Izniylen alacagim Elime.
Esselamun Aleykum
hamzayurekli
Aug 27 2007, 11:26 AM
SELAMUN ALEYKUM.....
ESEN KARDESIM SENİ TEK GECIYORUM......
ALLAHIMIZ RAZI OLSUN INSALLAH.....
halis_
Aug 27 2007, 12:09 PM
Esengül kardeşim Allah senden razı olsun...
Ne güzel Emr-i Bil maruf Nehy-i Anil Münker (iyiliğe özendirip kötülükten uzaklaştırma) yapıyorsun!
İnşallah Allah'ın rızasına uygun, bizi ahirette nurlu yüzüyle karşılayarak bizi azaptan kurtarmak için uğraşacak namazlar kılarız amin!
Sana vahyedilen kitabı güzelce oku ve namazı kıl! Muhakkak ki sahih namaz edepsizlikten ve uygunsuzluktan alıkoyar. Muhakkak Allah'ı anmak en büyük iştir ve her ne işlerseniz Allah bilir. (Ankebud 45)
Teşekkürler
Aug 27 2007, 12:12 PM
<#thank#>
kırık-rüzgar
Aug 27 2007, 02:16 PM
eee bunlarda olmadı vakitlerin birinden bile sıyıramadın yakayı,var mı başka bahanen benim aklıma bu kadarı geliyor, seninde aklına gelmiyor değil mi? kalmadı çünkü başka bahane... aslında var ben sana söyleyim mi üstelik bu sefer kesin kurtulursun namaz kılmaktan(zaten kılmıyosunda) üstelik bir tane değil, ne mi dur söyleyim:
1 : ÖLÜ İSEN
2: DELİ İSEN
3: ÇOCUK İSEN
4: HAYVAN İSEN
5: KAFİR İSEN
ne dersin sıyırdın bu sefer ha?
ama yok, nasıl olur sen ölü veya deli değilsin, üstelik kocaman adamsın ve insansın, ALLAH korusun kafirde değilsin eee demek ki neymiş namazdan kurtulamazsın................
sana sesleniyorum ey insan boşver sen nefsini o zaten hiç namaz kılmak istemez ki sen dinleme onu bak yukarda birden sıraladı bahaneleri sonuç ne peki? koskoca bir hiç. yani gel namazını kıl uyma sen ona yoksa sende mi uyduracaksın bahane ama kalmadı ki bahane, niye mi namaz kılacaksın? dur onuda söyleyim:
sen müslümansın degil mi?(elhamdülillah) eee kanıtın ne nasıl ispatlarsın bana müslüman oldugunu, tabi ki namaz kılarak islam demek namaz demektir namaz dinin direğidir onun için... bir de gözünü çevirde bak etrafına
bu güzellikleri Yaratan övülmez mi, ona sana verdiği binlerce nimet için şükredilmez mi, tabi ki şükredilir bu da en güzel şekli olan namazla olur, hem sen namaz kılmakla ALLAH ’ı yüceltemezsin O zaten Yüceler Yücesi , sen ancak Rabbimin katında kendini yüceltirsin...
tamam sen boşver hepsini sen bunlara da mı acımıyorsun
Yüce ALLAH buyurmuyor mu:
"namazdan sonra edilen dua reddolunmaz" diye, haydi onlar için başka bir yapmıyorsun(yapamıyorsun) madem en azından dua et...
hem bak doğada herşey ona secde ediyor sen daha ne duruyorsun (gölge kadar da mı olamıyorsun) 

Bu koskoca kayadanda mı sertsin ve dayanıklısın.. O bile secdede ya sen !
didmytimee
Aug 27 2007, 02:47 PM
ALINTI(esengül @ Aug 25 2007, 08:36 PM)

buda olmadı galiba?
bir daha düşün sen önce kim götürmüş bir bez parçasından başka bir şey, orada rahat etmek için kim biriktirebilmiş veya götürebilmiş kazandıklarını?
yaa o zaman ne cevap vereceksin, vaktim yok diyemezsin, yer bulamadım diyemezsin, işim vardı diyemezsin değil mi?
belki şunu dersin: "bu kadar çabuk beklemiyordum ölümü yoksa kılacaktım ileride namazımı kaza namazıda kılacaktım"...ama senin yaşın genç daha yaşlanınca kılarsın değil mi hem o zaman bol bol vaktinde olacak,
ya yaşlanmazsan...
namaza yetişmek için koşan bir çocuğa Hz.Ömer "sen daha çocuksun bu kadar telaş etmene gerek yok sen daha küçüksün namaz sana farz değil"demişti,
ve çocuk demişti ki:"Amca, amca! Bu işin büyüğü küçüğü olur mu? Daha dün mahallemizde bir çocuk öldü. Üstelik benden de küçüktü. Ölüm denen gerçeğin büyük küçük ayırdığı yok. En iyisi her yaşta buna hazır olmalı. Hem bu yaşta Namaza alışmazsam, büyüyünce kılmak zor gelebilir."
sen hala gencim de...?
ama iyileşmen için namaz kılman gerektiğini biliyor musun? öyle dememiş mi Peygamberimiz"namazda şifa var" kalk bir kıl bakalım namazın hastalığın kalıyor mu o zaman???
kafanla kıl o zaman, yoksa tamamen felç mi geçirdin (şimdi yıttın galiba) zannetme ki yırttın o zaman da gözlerin kıl bak bu kadar kolaylık var, eminim başka bahanelerinde vardır...değil mi?
yaaa boş ver hem sen niye namaz kılacaksın önemli olan kalp değil mi? senin kalbin temiz kılsan ne olacak ki?
O Güzeller Güzelinin kalbi kapkara mıydı, pislik içinde miydi de, ayakalarının altı şişinceye kadar namaz kılardı?
değil, değil mi?
oda mı yok?
sabah namazına uyanamıyorsun, sabahın köründe kim kalkacak ki uykunu mahvedeceksin değil mi ? ya böyle bir ilan görsen ne yapardın acaba?
ama gitmezdin değil mi değmez onun için felan uykunu bozmana, sen mi gitmeyeceksin yalan bari söyleme ilk sen olmak için geceyi orda geçirirdin...
olmadı, gelelim öğleye, off öğle vakti o kadar telaşede namaza vakit mi ayırcaksınbir sürü işin gücün var yetişemiyorsun zaten, bir de namaz hiç olmaz bu kadar işin arasında namaz mı olur?
ama yemeğini yemeden öğleyi geçirmiyorsun belkide zevkini çıkara çıkara 1 saatte yiyosun yemeği değil mi, yemek daha önemli değil mi???
ya ikindin ne olacak??
dur şimdi zaten yoruldun bütün gün işler hala bitmedi bu yorgunlukla namazını felan kılamazsın, ama dedim ya az önce bir daha diyeyim ne demiş Peygamberimiz"hasta mısın, yorgun musun, çaresiz misin,... o zaman namaz kılda geçsin bunların hepsi...
ya akşam namazı???
oooo sende yaaa daha eve gidilecek, yemek yenilecek, zaten akşam vaktide kısa yetişemiyorsun değil mi?
evine 10 dakika sonra girsen ne olacak kaçmıyor ya ev, ama vakit gidiyor bir daha bulabilecekmisin o vakti???
o saatte namaz mı kılınır insanın uykusu geliyor uykulu uykulu namaz kılınmaz ki...
ama nedense başka zamanlar uykun gelmiyor, mesela bunlara bakarken hiç uykun gelmiyor değil mi? 
esengül Allah senden razı olsun..cok güzel bi calışma olmuş..ellerine saglık
kırık-rüzgar
Aug 27 2007, 03:07 PM
Allah(c.c) hepinizden razı olsun...
Hiçbirimiz bu anlatılanlardan uzak değiliz
İbret olması için karınca kararınca bir şeyler çoğaltıp yapıyoruz İnşaAllah...
ALLAH bu yoldaki gayretlerimizi daha büyük eylesin...........
devamı gelecek inşaAllah
Linkinpark
Aug 28 2007, 09:26 PM
güzel bi çalışma..
kırık-rüzgar
Aug 28 2007, 09:30 PM
ALINTI(rockerr @ Aug 28 2007, 10:26 PM)

güzel bi çalışma..
beğenmene sevindim abin neden uğramıyor artık?????
kırık-rüzgar
Aug 30 2007, 05:37 PM
şimdi gel ne dersin artık başlayalım mı namaza?
haydi mevlanaca namaz kılmaya var mısın??
onun gibi secde ede ede seccadeyi lime lime etmeye var mısın?
veysel karani gibi geceleri gündüzleri namazla geçirmeye var mısın?
öyle güzel bir namaz kılarmış ki mübarek bir geceyi sadece kıyamda, bir gece sadece ruküda, bir gece sadece secdede geçirirmiş...
Hz. Ali gibi, savaşta yediği okun acısından çıkaramıyorlar, ancak Hz. Ali namaza durunca çıkarıyorlar hem de kılı bile kıpırdamıyor, soranlara da "biz namaz kılarken can kuşumuzu salıveririz" demiş, var mısın böyle namaz kılmaya?,
Hz.Rabia gibi, gözlerinde yaş kalmayıncaya kadar namaz da ağlamaya var mısın?
ve O GÜZELLER GÜZELİ, namazı en güzel kılan O kimse onun gibi Kılamazdı, varmısın onun ümmeti olarak namaz kılmaya?
biliyorum sen onlar gibi namaz kılamazsın, onlar gibi olsan zaten bahane uydurmaz, namaz kılmak için kendine yollar arardın bu zamanda...nasıl mı namaz kılacaksın?
öyle bir namaz kılacaksın ki ezanı okuyan Bilal-i Habeşi olacak, namaz kıldığın yer Mescid-i Haram(KABE) olacak ve imamın Hz. Muhammet Mustafa olacak ve Hz. ebubekir, Hz. Ömer, Hz.Osman, Hz.Ali ve sahabeyle birlikte namaza duracaksın....
öyle bir namaz kılacaksın ki, sırat köprüsünün üzerinde olacaksın aşağısı cehennem ve YÜCELER YüCESİ ALLAH TEALA nın huzurunda ve meleklerle saf tutarak...
öyle bir namaz kılacaksın ki mevlana’ca:
Namaza tekbirle girmek,"İlahi,biz Senin huzurunda kurban olduk !" demektir. Tekbir getirerek kurban kesildi ğibi, tekbirle namaza başlamak da, "ALLAH ’ım canımız Sana feda olsun!" anlamındadır.
Namazda kıyama durmak, ALLAH ’ın huzurunda kıyametteki muhasebeyi hatırlatır. Kul, biraz sonraki hakkıyla yerine getiremediği kullundan ve işledği günahlardan dolayı, utancından ayakta durmaya dermanı kalmaz, rükuya eğilir.
Başı rükuda iken"Hakk’ın suallerine cevap ver" diye İlahi ferman gelir. Kul, rükudan başını mahcup olarak kaldırır. Ayakta duramaz, yüzüstü secdeye kapanır.
Tekrar ona,"Secdeden başını kaldır! Yapmış olduklarından haber ver" diye ferman gelir. O, yine mahcup bir halde başını kaldırsa da, tekrar yüz üstü kapanır.
Aslında sen namazı Kabe de kılıyorsun biliyor musun? evet sen o safın içindesin aslında, ilk saf Kabe’nin etrafını çeviren ilk halkadır ve sende gittikçe büyüyen bu halkanın içindesin bu safın içindesin sen namazı orda kılıyorsun sadece biraz arka saflardasın o kadar, inşALLAH ön saflarda da kılmak nasip olur...
var mısın böyle namaz kılmaya?
hadi ey kalbim durma artık tövbe et ve Yaradanına en güzel hamdını sun, temizle kalbini pislikten, dünyalıktan ve kula yakışır bir şeklide MEVLA’ya yaklaş...
hadi be ruhum hadi be kalbim uymayın siz o nefsime o hep konuşur ve sizi kötüye götürür, siz ondan güçlüsünüz, siz ona hükmedersiniz hadi kırın onun gücünü
biliyorum yapacaksın sen bunu hadi o zaman bak Bilal-i Habeşi ezanı okumaya başladı. haydi şimdi namaz zamanı, haydi şimdi kurtuluş zamanı...
interesting_world
Aug 31 2007, 04:48 PM
aesengül arkadaş çok saol bana bunları hatırlattığın için
gurbetci
Aug 31 2007, 05:51 PM
allah korkusu cehennem korkusu olan herkes davetsiz katilsin namaza bence zira olum ne zaman gelir belli olmaz nasil olmek itersen oyle yasarsin
aLaTurCa
Aug 31 2007, 09:03 PM
Esengulum gercekten cok guzel anlatilmis hersey resimlerle ve yazilarla, dahada insanoglu vakit bulamiyorum diye kendini kandirmaya dewam ediyor..
Tevhid_13
Sep 1 2007, 06:04 AM
Allah Razı Olsun Faydalı Bir Yazı.
gülsüm
Sep 19 2007, 11:51 PM
çok güzelmiş
ahsen-i takvim
Nov 17 2007, 04:10 PM
eveeeeeeeeeeeeeet bu güzel yazıyı okumak isteyenler buyursunlar burdan okusunlar madem ben beceremedim foruma koymayı siz gidersiniz artık başka foruma.....

borcum oldu artık koymazsam utanırım diye aklıma gelen son yöntem hayırlara vesile olur inşallah :
http://www.drtus.com/modules.php?name=Foru...pic&t=18012
hilos
Nov 18 2007, 02:57 PM
Allah Razi olsun Dostum, Gercekten cok güzel hazirlanmis...
ahsen-i takvim
Nov 19 2007, 12:16 AM
Allah senden razı olsun dostum burda tek cevap senden gelmiş mutlu oldum açıkcası
sonunda bir yol buldun paylaştın diyen bile yok şu beceriksize (ben oluorum)

hayırlara vesile eder Rabbim inşAllah bu yazıyı...
SIMA
Nov 19 2007, 12:21 AM
Allah kilanlari daim kilsin insallah..benim gibilerede sonu hic gelmicek bi baslangic olur ins
hamzayurekli
Nov 19 2007, 03:26 AM
ALINTI(SIMA @ Nov 19 2007, 12:21 AM)

Allah kilanlari daim kilsin insallah..benim gibilerede sonu hic gelmicek bi baslangic olur ins

amin kardeş....
SermonValley
Nov 19 2007, 11:54 AM
Allah sana da kısmet eder inşallah kardeşim...
Çok güzel bir duygu yaşamayan O'na hizmet etmeyen ne bilebilir ki?
Duamız sizlerle
-EBRAR-
Nov 19 2007, 12:47 PM
Selamün Aleyküm,
AhBuBen niyeti samimi kardeşim paylaşımın çok güzel Allah razı olsun, daim olsun inşaAllah...
Selam ve dua ile...
EsLeMNa
Nov 19 2007, 01:37 PM
ALINTI
bak oda hasta üstelik kaç yaşına gelmiş...(HİÇ UNUTMAM DEDEM ÖLÜM DÖŞEGİNDE DAHİ KILIYORDU)
Çok güzel bir söylem..HAstalığın iyileşmesi için namaz kılmak gerek,bu açıdan bakamayanlara güzel bir ders..
sabah_rüzgarı
Nov 19 2007, 11:15 PM
ahsen-i takvim
Nov 20 2007, 11:40 AM
EsLeMNa
Nov 20 2007, 04:56 PM
ALINTI(AhBuBen @ Nov 20 2007, 11:40 AM)

Biz sana teşekkür ederiz aslında bu güzel paylaşımın için..
ayna
Nov 20 2007, 06:02 PM
ALINTI(AhBuBen @ Nov 19 2007, 12:16 AM)

Allah senden razı olsun dostum burda tek cevap senden gelmiş mutlu oldum açıkcası
sonunda bir yol buldun paylaştın diyen bile yok şu beceriksize (ben oluorum)

hayırlara vesile eder Rabbim inşAllah bu yazıyı...

ne yapalım beceriksiz olduğun için yazmadık

şaka şaka çok güzel bir yazı mutlaka bence kılan da kılmayan da okumalıdır...namaza bahane yoktur...
Selman-ı Aydın
Nov 22 2007, 02:52 PM
Şu resimler çok etkileyici....

TEVHİD
Nov 22 2007, 02:53 PM
Allah Allaaaaah.İbret verici.
Selam ve dua ile
ayna
Nov 22 2007, 03:37 PM
ALINTI(TEVHİD @ Nov 22 2007, 02:53 PM)

Allah Allaaaaah.İbret verici.
Selam ve dua ile
ibret alabilen için çok ders verir bu resimler. ama alana görene bilene verir.önceleri aklım almıyordu insanlar bu kadar delil ortadayken nasıl inanmazlar ve hala kullukta alaycılık yapıyorlar diyordum ama sonradan anladım Allah herkesin kalbini açmıyor.bizim hissettiğimiz manevi hazzı o resimleri gören herkes almıyor.ne mutlu maneviyat hissedenlere....
ahsen-i takvim
Jan 9 2008, 01:18 AM
Başka bir konuda resimleri gördüm dedim benimkiler daha güzel kendi konumu gündeme getireyim ki görsün herkes
saçmaladım ama kusura bakmayın..
Ayn-ı Visal
Jan 9 2008, 02:47 PM
ALLAH razı olsun.gerçekten harika bir yazıydı.Allah tüm Ümmet-i Muhammediyeye böyle bir Namaz kılmayı nasip etsin...
kırık-rüzgar
Jan 9 2008, 04:44 PM
öncevefa
Jan 12 2008, 08:52 PM
ALLAH RAZI OLSUN .GERCEKTEN GUZEL BIR YAZIYDI .EMEĞİNE SAĞLIK
kırık-rüzgar
Jan 15 2008, 08:03 PM
<<<<<<Namaz demek çıkmaktır ALLAHın huzuruna
Aşk ile eda edip kavuşmaktır nuruna
nekadar met etsem yinede azdır.
kılmayanların o gün işi ayazdır>>>>>>>
hamzayurekli
Jan 15 2008, 10:28 PM
Selamun Aleykum....
Esen kardesım Cihad'ın Hayırlı Olsun......
kırık-rüzgar
Jan 16 2008, 07:02 PM
Secdeye bükülen beller yanar mı?
Şunlar kim, burada, gönüller yapar,
zekatını verir, hem, fakire bakar,
Alışta-verişte sünnete uyar,
İslamiyet’i gözeten eller yanar mı?
Hevâ ve hevesten kendini kurtaran,
ALLAH korkusundan benzi sararan,
Namazın dünyada tadını alan,
Secdeye bükülen beller yanar mı?
sehervakti
Jan 24 2008, 02:24 PM
Allah Razı olsun hepinizden insanın kendini sorgulayıp yargılaması açısından çok güzel bir yazı olmuş.
ALINTI
Bu sözdende ayrıca çok etkilendim..
İnsanlar arkadaşlarıyla gezmek için bir buluşma ayarladıklarında buluşma yerine ve saatine çok dikkat ederler vakti geçirmemek için erkenden kalkar güzel kıyafetler giyer ve buluşmaya vaktinde gitmek için acele ederler.
Oysaki namazda Rabbimizle buluşabileceğimiz yegane anlardır.Hergün görüştüğün arkadaşlarını bile bekletmekten bu kadar çekinirken Rabbimizi bekletmek...çünkü o vakitte bizi o secdede bekliyordur...
Rabbimin izniyle İnşallah en güzel kıyafetlerimizi giyip,vaktinde ve huşu içinde o anın önemini idrak ederek yaşayarak o namazı kılmayı nasip etsin...
Rabbim hepimize Kur'anı yaşayıp, dünyayı okumayı nasip etsin İnşallah...
Dua ve Selametle...
alevi_zülfikar
Jan 24 2008, 08:31 PM
ALLAH (C.C) kimseyi ibadetinden mahrum eylemesiin.......
musalli
Jan 28 2008, 12:24 AM
ellerinize ve yüreğinize sağlık.allah razı olsun.çok etkileyici olmuş.namazlarımızı böyle vesilelerle sorguya çekip,gerçekten ikame etmeyi nasip etsin rabbim.
kırık-rüzgar
Feb 20 2008, 01:39 PM
NAMAZA İTİRAZ EDEN NEFSE, AKLÎ İTİRAZLAR
* Namaz kılmak meziyet değil insan olmanın gereğidir. Yani namaz, insanî bir borçtur. Evet, insan ücretini önceden almış ona göre de hizmetle vazifelendirilmiş. Var olmayı, hayatı, göz kulak gibi bütün duyguları ALLAH insana vermiş ve yeryüzü kadar geniş bir nîmet sofrasını önüne sermiş. Ve hayat, insaniyet ve İslâmiyet ile de kıymet kazandırmış. Bu nîmetlerin borcu hükmündeki namazı terk etmek ALLAH’ın nîmetlerini bir hırsız gibi yutmak değil de nedir? Acaba hangi insan olan insan bu sıfatı kendisine yakıştırabilir!?
* Öldükten sonra dirileceğine iman eden elbette bilir ki; hakîkî ömrümüz ahiret hayatıdır. Kısacık dünya hayatımıza yirmi üç saati sarfedip, beş farz namaza kâfi gelen bir saati, pek çok uzun olan âhiret hayatımıza sarf etmemek hangi aklın kabulüdür!?
* Bedenin yemek, içmek, nefes almak gibi ihtiyaçlarını üşenmek şurda dursun, zevkle karşılamaktayız. İnsan sadece cisimden ibaret olmadığına göre ruh, kalp ve latifelerimizin gıdası olan namaz neden bize usanç veriyor!?
* İnsanın hakîkî saadeti cennet hayatıdır. Cennetin anahtarı olan ve külfeti çok az ve hoş, güzel ve ulvî bir hizmet olan namaza, günde sadece bir saat ayırmak cennete müştak insana nasıl ağır gelebilir?!
* Dünya işlerinin ağırlıklarına karşı kalbe manevi kuvvet, karanlık kabirde ışık, Mahkeme-i Kübrâ’da kurtuluş senedi ve elbette geçilecek olan sırat köprüsünde Burak olan namaz insana şevk vermiyorsa, ebedî cehennem korkusu da mı gayret vermiyor?!
* Acaba insanın vazifesi nedir? Hayvanlar taifesi gibi sadece dünya için çabalamak mı, yoksa hakîkî bir insan gibi hakîkî ve ebedi bir hayat için çalışmak mı? En lüzumlu işimiz ALLAH’a kulluk iken hiç ölmeyecekmiş gibi lüzumsuz işlerle vakit geçiriyoruz. Velhasıl; Namaz Kılmıyorsak Biz Neden Yaşıyoruz!?
biz namaz kılarız namaz bizi kılar
hamzayurekli
Feb 20 2008, 07:12 PM
Butun namazlar hoşuma gidiyor amma gerçek şuki favori namazım sabah namazım....
ravza1990
Feb 21 2008, 12:26 PM
ALINTI(esengül @ Aug 25 2007, 07:36 PM)

buda olmadı galiba?
------------------------
ya yaşlanmazsan...
sen hala gencim de...?
değil, değil mi?
oda mı yok?
ya ikindin ne olacak??
ya akşam namazı???
başkasının namazından SANA NE KARDEŞİM? Seni ne ilgilendiriyor? NİYE SORUYORSUN? İSTER KILAR, İSTER KILMAZ. SEVABI YA DA GÜNAHI SANA MI YAZILACAK? DİNDE BASKI VE ZORLAMA MI VAR? O ZAMAN 'YOK' DİYE MİLLETİ NE KANDIRIYORSUNUZ? BAL GİBİ BASKI VE ZORLAMA YAPIYORSUNUZ.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.