Yardım - Ara - Üyeler - Takvim
Normal Forum Görünümü: İş Hayatına Eleştirel Bakış
Islami Forum - Popüler Forum > İSLAMİ KONULAR > .·[ SORU-CEVAP ]·.
SeHaDeatH
Selam, akletmeyi becerip refleksel tepkiler vermemeye çalışanların üzerine olsun!

İktisadi ve İdari Bilimler ( İşletme, İktisat, Maliye, Ekonometri vb. ) kökenli biri olarak çalışma hayatında olan müslümanların iş hayatına dair düşüncelerini merak etmekteyim. En geniş ulaşılacak kitle de burası olur sanırım. Bir kaç sorum olacak. Cevaplayan arkadaşların akabinde sonuca bağlamak için ben de bir kaç cümle yazmayı düşünmekteyim. Ama aralara da girebilirim. Velhasıl;

1- Müslümanların iş hayatına bakışı ( çalışma sebepleri ) nedir ve ne olmalıdır?
2- Müslüman bireylerin Kapitalist ( en kısa ifadeyle: Paracı ) hale gelme sebepleri neler olabilir? ( Çözümler ve önerilerle beraber )
3- Kazanç elde eden müslümanların ne gibi hayır işleri yapması gerektiği ve bu hayır işlerinin yapılmasını gerekli kılan sebepler?
4- Çalışma koşulları müslümanlar için nasıl olmalıdır? Düzenlemeler için neler yapılabilir?

Üzerine biraz düşündükten sonra yazmaya başlayanlardan ve tüm yazılanları okuyacak olanlardan Rabbim razı olsun.

( Her soru 25 puandır. Kopya çekmek serbesttir. Süreniz 45 dk. ve başladı ) jp.gif

Dua ile...
asiLDuA
İlkönce şunu belirteyim lütfen fikirlerimizi belirttikten sonra kimse kimseye saygısızlık yapmasın.

Hım şimdi oldu yazabilirim.
ALINTI
1- Müslümanların iş hayatına bakışı ( çalışma sebepleri ) nedir ve ne olmalıdır?

Ben Müslüman bir kadının çalışmasına karşıyım.Nedenlerini sıralamak mümkünmü ? evet mümkün..
Dışarıra küfür kol geziyor.Heryerde müzikler,Dindenhaberi olmayan insanlar,Erkekli/kadınlı karışık yerler..Bu tip yerlerde çalışmasa bile bir bayan .''Çalışmadan önce bu tip yerleri yadırgarken,Çalıştıktan sonra artık gözleri alışır ve yadırgamaz.Anormal gelmemeye başlar''.Bundan Allaha sığınalım.Dışardaki küfür ehlini göre göre muhakkak artık gözler alışıcaktır ve anormal algılanmayacaktır artık normal bakıcaktır.

Nitekim eğer durumu müşkil ise bir bayanın kendini muhafaza edebileceği bayanların olduğu bir ortam olabilir diye düşünüyorum eğer gerçektende buna mecbur ise.

Müslüman erkeklerin çalışmasına gelince,Bu konuda tek şunu diyebilirimki,Bir müslüman erkekte heryerde çalışamaz.Kaldiki müslüman erkek kardeşlerimiz bayanlardan daha iyi kendini muhafaza etselerde sokaklardaki açık,aleni bedenli insanlara gözlerinin kayıp kaymayacağı ne malum ?.Bu yüzden çalıştığı ortamlara,dikkat etmelidir.Erkek kız farketmez çarşıdan biraz uzak kalmalılar.Özelliklede yaz aylarında.
ALINTI
4- Çalışma koşulları müslümanlar için nasıl olmalıdır? Düzenlemeler için neler yapılabilir?

Bir İslam devleti kurulur ise,Mühendislerimiz doktorlarımız , alimlerimiz olur.Küfürden uzak oluruz.Çalışma koşulunu ben başka türlü iyi hali ile düşünemiyorum.
ALINTI
2- Müslüman bireylerin Kapitalist ( en kısa ifadeyle: Paracı ) hale gelme sebepleri neler olabilir? ( Çözümler ve önerilerle beraber )
3- Kazanç elde eden müslümanların ne gibi hayır işleri yapması gerektiği ve bu hayır işlerinin yapılmasını gerekli kılan sebepler?

Bir müslüman çalışmayı kendi ihtiyaclarını karşılamak için aile fertlerine bakmak için ister.Lüx yaşam için yani DÜNYA için çabalıyor ise bilemeyeceğim o kişinin halini..Maddi durumu iyi olan müslümanların bu zamanda acilen cihad bölgelerine yardım yapması önceliklidir.Diye diye diye düşünüyorum.smile.gif Aman yine beni aforoz etmeyinde smile.gif Bu arada kardeşim selamlarında bir alem senin selamı genel olarak hidayete tabi olanlara versen makul olur yani böyle refleksli falanlı bir selama ilkkez rastlarım blink.gif

SimRe
boşuna bağırmıyoruz eğitim şart eğitim şart diye.....eğitimli müslümanlar iş hayatında da enn kilit noktalara gelmelidir....bunun içinde eğitimin önündeki engeller illaki kaldırılmalıdır veya bir şekilde aşılmalıdır.....kadın olsun erkek olsun müslümanı en güzel yerlerde görmek isterim....milletin buna ihtiyacı var.....evde kös kös oturma zamanı değil arkadaşlar....kendimizi geliştirmeliyiz.....teknolojiyi yakalamalıyız.....gelecek nesillerimize aydınlık günler bırakabilmeliyiz......halk içinde HAK la beraber olmayı başarmalıyız.....selametle....
senrahatol
eet çok haklısınız müslüman erkek çalışmasın gözleri harama bakmsın die çarşıya pazara inmesn..kadında çalışmasın okumasın.herkes evinde otursun allah zaten gökten rızkınızı indirr çalışmaya gerek yok..işte siz ve sizin gibiler yüzünden bu haldeyiz..sizin yüzünden çounluk olmamıza ragmen eziliorz..hala başörtüsü tartışılyor çünkü onlarda sizin gibi düşünüor madem bu kadın başörtülü dindar ne işi war köşkte otursun evine ymeeini yapsn diolar...islam medeniyetlerinin geri kalmasındaki tek neden işte bu hastalıklı düşüncedir..bir müslüman herkesten fazla çalışıp kendisine benzemeyen herkese örnek olmalıdır....
asiLDuA
Amaç farklı,gaye farklı...

Nizamın farklı dilin farklı..

Ayak senin yol senin gideceğin yer senin hesabı..

Kafirlere özenmeyi hücrelerine kadar sindirmişsiniz.İslamı savunuyorsunuz.Sosyal hayatta,Kuran ve Sünnete ters herşeyide istiyor ve savunuyorsunuz.Kadınlar evlerinde çalışmıyormu ? Kadının kocasına olan itaatliliğini,Evinde hizmet etmesini Kücümseyen zihniyetler elbette böyle Derler.

Küfür ile Hakkı bilmiyorsunuz arkadaşlar.Bilmediğiniz için sürekli aynı yorumlara devam ediyorsunuz.Tağutun köşküne çıkmayla Adamı cennetin üst derecesine koymazlar.Vay halineki o namaz kılanların o kuran okuyanların,Öyle bir zaman gelirki Kuran okurlar,namaz kılar , kuran ezberlerler fakat o okudukları Kuran gırtlaklarından aşağı inmez.Okun Yaydan çıktığı gibi imandan çıkarlar (Hz Muhammed S.a.v)

Allah akıl fikir versin.
nur-ı beyza
[quote name='senrahatol' date='Aug 23 2007, 01:30 PM' post='200547']
eet çok haklısınız müslüman erkek çalışmasın gözleri harama bakmsın die çarşıya pazara inmesn..kadında çalışmasın okumasın.herkes evinde otursun allah zaten gökten rızkınızı indirr çalışmaya gerek yok..işte siz ve sizin gibiler yüzünden bu haldeyiz..sizin yüzünden çounluk olmamıza ragmen eziliorz..hala başörtüsü tartışılyor çünkü onlarda sizin gibi düşünüor madem bu kadın başörtülü dindar ne işi war köşkte otursun evine ymeeini yapsn diolar...islam medeniyetlerinin geri kalmasındaki tek neden işte bu hastalıklı düşüncedir..bir müslüman herkesten fazla çalışıp kendisine benzemeyen herkese örnek olmalıdır....
[/qu
kardeşlerim DİNİMİZ İKİ TANE ALTIN ÇAĞ YAŞAMIŞTIR 1.Sİ EFENDİMİZ ALEYHİSSALATU VESSELAM ZAMANIDIR DİĞERİDE OSMANLI DEVLETİ ZAMANIDIR.BU DEVİRLERE BAKTIĞIMIZDA KAZANÇ HELAL YOLDAN ELDE EDİLİR SİFTAHINI YAPMAYAN ESNAFA SİFTAHINI YAPAN MÜŞTERİ YOLLAR HANIMLAR ERKEKLERLE AYNI ORTAMDA BULUNMAZ CİLBABLARINI GİYER SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTEDİKLERİ YERLERDEDE NE DİNİ YAŞAMLARINDAN TAVİZ VERİRLER NE DE HARAM ORTAMA GİRERLERDİ.KADIN EVİNDE BULUNMASI ONUN İBADETİDİR.HELEKİ BU FİTNE ZAMANINDA.ŞİMDİ DİYORSUNUZKİ HANIMLARDA GİRSİN ÇALIŞMA ORTAMINA HANGİ ÇALIŞMA ORTAMINA GİRECEK KADIN?SORUYORUM SİZE BİR HANIM ÇARŞAFIYLA NAMAHREMİN OLMADIĞI HELALİNDEN KAZANDIĞI HANGİ ORTAMDA ÇALIŞACAK.BU ORTAMA GİREBİLMESİ İÇİN ÖNCE ÇARŞAFINI ÇIKARACAK Kİ BÖYLECE BİR FARZ ÇİĞNENMİŞ OLUYOR ARDINDAN NAMAHREMLE AYNI ORTAMDA YİNE BİR AYET ÇİĞNENMİŞ OLUYOR BU KADAR ÇİĞNEMEYİ BİZE KİM MÜSADE EDİYOR.BURADA ASIL İŞ ERKEĞE DÜŞÜYOR ÇOK ÇALIŞACAK HANIMINA BAKACAK HANIMI İÇ İŞLERİNDE EFENDİSİDE DIŞ İŞLERİNDE SORUMLU OLACAK AYNI ASR-I SAADETTEKİ VE DEVLET-İ ALİYYEDEKİ GİBİ BİZ İSTEMİYOR MUYUZ İSLAM BAYRAĞI EN YÜKSEKLERDE OLSUN BU ANCAK İHLASLA ALLAHIN EMİRLERİNE İTAATLE OLUR BİZ VERDİK Mİ Kİ ÖRTÜNÜN HAKKINI VEREMEDİK ALLAH DA ALDI ELİMİZDEN O İSTEESEYDİ BU YASAĞI GETİRENİ ANINDA HELAK EDERDİ AMA BU DA BİR İMTAHAN BİZ SİLKİNİCEZ Bİ KENDİMİZE GELİCEZ HANIM KENDİNİ MUHAFAZA EDECEK ERKEKDE DOLAYISIYLA MUHAFAZA OLMUŞ OLACAK OSMANLI ALTIN DEVRİNİ YAŞADIĞINDA SABAH NAMAZIYLA BAŞLIYORLARDI HAYATA ÇALIŞMYA CUMA GÜNLERİ TATİLDİ YANİ HER ŞEY İSLAMA GÖREYDİ ŞİMDİKİ GİBİ BATMIŞ BATIYA GÖRE DEĞİL ONLARA YARANICAZ DİYE GİRMEDİĞİMİZ KILIK KALMADI AÇ BAŞINI DEDİLER AÇTIK EN FAZLA GELİR KAYNAĞI OLAN FABRİKALARIMIZI ONLARA EMANET ETTİK E HALİYLE NE OLDU ADAM CUMAYA GİDECEK GİDEMİYOR NİYE ÇÜNKÜ BU İŞ YERİNDE CUMA SAATİ DENEN BİR KAVRAM YOK ESKİDEN CUMALARDA AÇIK DÜKKAN BULUNMAZMIŞ ŞİMDİ KAPATAN YOK BİR ELİN PARMAKLARINI GEÇMİYOR BİR ERKEK BİR EVE GELDİĞİNDE KAPIYI O EVİN HANIMI AÇARSA ARKASINI DÖNER ÖYLE KONUŞURMUŞ ŞİMDİ MİLLET KOMŞU KATİLİ OLUYOR NİYE NEYMİŞ EFENDİM ADAMIN KARISINA YAN BAKMIŞ TACİZ ETMİŞMİŞ OTURMA BİRLİKTE BAKAMASIN YANİ DİYECEĞİM O Kİ İŞ ORTAMI ŞU BU EN İYİ OLMAK DİĞER MİLLETLERE SÖZÜNÜ GEÇİRMEK ÖNCELİKLE KİŞİNİN NEFSİNE SÖZ GEÇİRMESİYLE BAŞLAR UNUTMAYALIMKİ EN BÜYÜK DÜŞMAN NEFSTİR.SELAMETLE
asiLDuA
beyza ne güzel anlattın kardeşim flowers.gif
senrahatol
Kafirlere özenmeyi hücrelerine kadar sindirmişsiniz.İslamı savunuyorsunuz.Sosyal hayatta,Kuran ve Sünnete ters herşeyide istiyor ve savunuyorsunuz????

bu nasıl bir hitap şeklidir?benm sünnete uymadıımı nerden bliorsn?bnun kararını vericek merci senmisin??sen kendini ezik oalrak görüorsan o senin sorunun beni ilgilendirmez bir ömür ezik olarak yaşıyabilirsin...ama ben istiorm ki analarımız bacılarımız kardeşlerimiz kimseye ekonomik olarak bağlı olmasınlar..çalışırlar çalışmazlar ayrı mesele(ben allahın izniyle hanımımın çalışmasını istemem ama isterimki bileyim eger ters bi durum olduunda o güçlü olabilsin bana muhtaç olduu için karşımda ezilmesin(tabi bu saygısızlık etmek veya üstünlük taslamak anlamında değil)...)üniversite mezunu olmak iş sahibi olmaktan ziyade sosyal bir statüdür..ufkun genişlemesi olayları farklı boyutlardan inceleme yetkisine sahip olabilmektir...bu arada bi arkadaşımızda peygamber efendimiz döneminde ki asrı saadetten bahsedior fakat unuttuğu bir şey var peygamber efendimiz ilk hanımı olan hatice annemizle hangi şekilde tanışmıştır???yani o dönemde de kadın ekonomik özgürlüünü kazanmıştı ve peygamber efendimiz ticaretle uğraşan hatice annemizle evlenmiştir...siz sadece tembelliin okuyamamnın potansiyelinizn olmamasını gizleyip bnun allahın hükmü olduunu sölüorsnz..yani şimdi üniversitelerimizde okuyan tesettürlü kardeşlerimiz bacılarımızdan daha mı hakkani yaşıorsnz?bu o anlamamaı gelior?sadece kuru laf kalabalıını bliorsnz başka birşey deil..allah göstermesin hiç istemem fakat kocan allah göstermesin vefat ettiinde çoçuklarınla başbaşa kaldıında nasıl geçinmeyi düşünüorsnz orasınıda düşnmşsnzdr kesn..sonçta dünya hali..
asiLDuA
ALINTI
sen kendini ezik oalrak görüorsan o senin sorunun beni ilgilendirmez bir ömür ezik olarak yaşıyabilirsin...

Eziklik illaki çalışma hayatındanmı geçiyor ?..Yani biz bunu savunmadığımız için bize ezik ifadesinimi kullanıyorsun ?.

smile.gif) Ya kardeşim yazsam,çizsem vallahi kalbini kırarım.En iyisimi susmam sukut etmem.Allah hidayet versin ne diyeyim.Ne diyeyim yani ? smile.gif
senrahatol
yaptıın opportünizmden bşka birşey deil ben çalışmanın zorunluu olmadıını(eşimin çalışmasına allah izin verdii müddetçe izin vermeyeceimi)söledm tbi istediin yeri çekp istediin şeklde yorumluorsn...yazı çok net ve açık istediini söleyebilrsn...kalbim kırılmaz fikir tartşmalarına her zmn açıımdır yeterki bilmeye örenmeye dinlemeye açık olsn karşmdaki kendnde böyle bi potansiyel görüorsan ne yazdıımı düşündüümü tekrar oku ondan snra aklına yatmayan şeyleri sorablrsn
SimRe
burası kalp kırma yeri değil arkadaşlar.....ring falan sanmayın burayoı....sadece fikirlerin tartışıldığı bir ortam....senrahatol a %100 katılıyorum....aynı fikirleri paylaşıyorum....sevgili nur ı beyza kardeşim....evet çarşaflı bir bayanın bu şartlarda çalışması tuhaf olur....ben şimdiye kadar çarşaflı çalışan bir bayan görmedim...belki vardır bilemiyorum....kadının paldır küldür yollarda ezilip çalışması değildir anlatmak istediğimiz....önce bunu anlamalısınız.....kadın eğitimli olmalı....toplumda bir yeri olmalı....isterse çalışır istemezse çalışmaz....ben geleceğimizi yetiştiren annelerin dünyaya bir bakışı olan....eğitim seviyesi yüksek....kültürlü anneler olmasından yanayım....kadın neden 4 duvar arasına hapsedilsin arkadaşlar....hz.Hatice örneği çok mükemmel bir örnek....hz Aişe örneği çok mükemmel bir örnek....hedefimiz onlar olmalı elbette....şahsen islamı sindimiş ama eşarbıyla ama peruğuyla ama şapkasıyla.....her mekanda hizmet eder gördüğüm bayanlara gıpta ile bakıyorum ve takdir ediyorum....müslüman kadın budur arkadaşlar....evdeki kadını aşağıladığımızı sanmayın....ama her zaman dediğim gibi bu ülkenin kadın öğretmene...kadın avukata...kadın doktora ...kadın hakime de ihtiyacı var unutmayalım....lütfden konulara biraz geniş bakmaya çalışın.....selametle....
SeHaDeatH
Selam, kardeşlik hakkını gözetenlerin üzerine olsun!
( Sevgili MehLiKA kardeşim. Selamım Taha, Yasin, ElifLamMim gibi dikkati toparlamak için... )

Sevgili Müslümanlar kardeşlerim(iz)

Sorduğum soruların çerçevesinde "hanımlar çalışmalı mı çalışmamalı mı?" diye tartışılsın istemedim. Ayrıca birbirinize girmenizi de istemedim. Burada iş hayatını eleştirerek düzeltilmesi için neler yapılmasını gerektiğini zihinlere yerleştirmek istedim ki bizler ve çocuklarımız bu iyileştirme çabasında olabilelim. Yoksa, "Ne gerek bana iş hayatını eleştirmek. Ben zaten kendimce birşeyler yapıyorum" diyebilirdik.

Dua ile...
asiLDuA
ALINTI
evet çarşaflı bir bayanın bu şartlarda çalışması tuhaf olur....ben şimdiye kadar çarşaflı çalışan bir bayan görmedim...hz.Hatice örneği çok mükemmel bir örnek....hz Aişe örneği çok mükemmel bir örnek....hedefimiz onlar olmalı elbette....şahsen islamı sindimiş ama eşarbıyla ama peruğuyla ama şapkasıylaher mekanda hizmet eder gördüğüm bayanlara gıpta ile bakıyorum ve takdir ediyorum....müslüman kadın budur arkadaşlar....

Allah resulunun eşleri cilbab çarşaf giyiyordu senin saydıkların şapkalı,tuhaf insanları nasıl Allah resulunun eşleri ile bir tutarsın simre çok sakat yazılar yazıyorsun ! angry.gif Gıpta ediyorum demenize zaten gerek yok durum ortada...Hevesleriniz,özentileriniz sırf bu insanlar üzerine kurulmuş.Hadi kurulsun banane...Bizene..

Yalnız bunu ALlah resulunun mübarek eşleriyle bir tutup,işte müslüman kadın bu olur demek Allah resulunun eşlerine iftiradır ! angry.gif Şapka takıpta erkeklerin içinde muhabbet edip çalışan kadınlara işte budur müslüman kadın diyerek potrenizi çizerken kendi kısıtlı o islam bilgilerinzle,Allah resulunun eşlerine dayandırarak lütfen çizmeyin .!

Şehadet kardeş tamam anladım.Yalnız ben sizin sorularınız her birine tek tek cevap verdim kendi fikirlerim ile.Şuanki konuda yazılan yazılar çok sakatyazılar tepkimi belli ettim ondan ibaret.Hadi kolay gelsin..
senrahatol
ya sen ne anlayşıssız bi insansın ya şimdi o yazıyı yazan peygamber efendimizin eşleri örneini neden verdi??ticaret hayatnda oldukları içn..şapkayla şnla bnla ne alakası war opportünizm ypmaya deam ediorsn ama kmse yemio görüosn sdece kendini kandırablrsn...insanlarıda zan altnda bırakmak senn haddine deil doğruyu yanlşı allah bilr doğru bldklerini kmseye zorla empoze edemezssn..yanlş ve cahilce konşduun gn gbi aşikar olmasına rağmen hla üste çkmaya çalşyrsn iftira atarak...ben sna bir daha cvp vermycem istediini yazablrsn şuandan itibaren hakkımda..senden korktum biraz ne zaman cahil insan görsem yolumu deiştrrm...
selametle
nur-ı beyza
ALINTI(senrahatol @ Aug 23 2007, 05:03 PM) *

Kafirlere özenmeyi hücrelerine kadar sindirmişsiniz.İslamı savunuyorsunuz.Sosyal hayatta,Kuran ve Sünnete ters herşeyide istiyor ve savunuyorsunuz????

bu nasıl bir hitap şeklidir?benm sünnete uymadıımı nerden bliorsn?bnun kararını vericek merci senmisin??sen kendini ezik oalrak görüorsan o senin sorunun beni ilgilendirmez bir ömür ezik olarak yaşıyabilirsin...ama ben istiorm ki analarımız bacılarımız kardeşlerimiz kimseye ekonomik olarak bağlı olmasınlar..çalışırlar çalışmazlar ayrı mesele(ben allahın izniyle hanımımın çalışmasını istemem ama isterimki bileyim eger ters bi durum olduunda o güçlü olabilsin bana muhtaç olduu için karşımda ezilmesin(tabi bu saygısızlık etmek veya üstünlük taslamak anlamında değil)...)üniversite mezunu olmak iş sahibi olmaktan ziyade sosyal bir statüdür..ufkun genişlemesi olayları farklı boyutlardan inceleme yetkisine sahip olabilmektir...bu arada bi arkadaşımızda peygamber efendimiz döneminde ki asrı saadetten bahsedior fakat unuttuğu bir şey var peygamber efendimiz ilk hanımı olan hatice annemizle hangi şekilde tanışmıştır???yani o dönemde de kadın ekonomik özgürlüünü kazanmıştı ve peygamber efendimiz ticaretle uğraşan hatice annemizle evlenmiştir...siz sadece tembelliin okuyamamnın potansiyelinizn olmamasını gizleyip bnun allahın hükmü olduunu sölüorsnz..yani şimdi üniversitelerimizde okuyan tesettürlü kardeşlerimiz bacılarımızdan daha mı hakkani yaşıorsnz?bu o anlamamaı gelior?sadece kuru laf kalabalıını bliorsnz başka birşey deil..allah göstermesin hiç istemem fakat kocan allah göstermesin vefat ettiinde çoçuklarınla başbaşa kaldıında nasıl geçinmeyi düşünüorsnz orasınıda düşnmşsnzdr kesn..sonçta dünya hali..

Kardeşim öncelikle yazıdaki üslubunuz hiç hoş değil kırıcı olmamanızı tavsiye ediyorum.Eleştiriye açık olduğunuzuda ifade etmişsiniz ama bu sadece lafta kalımış.Odönemde kadın ekonomik özgürlüğünü nasıl kazanmış bir okumanızı tavsiye ediyorum hangi sahabe hanımın hayatında dininden taviz vererek ekonomiye sahip olmak var eğerki ben bilmiyorsam bana da öğretin.tembel olsaydım üniversite 3ten terketmezdim.Hemde birçok kişinin okumak istediği öğretmenlik gibi bir bölümü.Potansiyel sahibi olmamak vb. ithamlar yakışmadı teessüf ediyorum.Kim daha hakkani yaşar bunu ancak Allah bilir yalnız benim savunduğum ve amenna dediğim bir hanımın başını koşul ne olursa olsun açamayacağı haram ortamda çalışamayacağı konu amacından saptı kardeşede ayıp oldu ama yazılanlar bu noktaya getirdi hakkını helal etsin.Efendimizin hanımlarından Hz. Aişe cilbab giyerken ve tek göz kadının açması için kafidir derken biz hangi hakla aksini iddia edebiliyoruz size ahzab sure-i celilesinin 59. ayetini okumanızı ve nur sure-i celilesinin 31. ayetini okumanızı tavsiye ediyorum.Siz bana savunduğunuz bu fikirlerle ilgili bir ruhsat olduğunu ispat edin o zaman size diyecek tek lafım dahi olmaz.Dünya halidir evet kişi dulda kalabilir ama gelecek kaygısıyla farz olan bir ayette çiğnenemez dediğiniz gibi rızkı veren REZZAK olan ALLAH.Bu sitenin tartışma platformu olduğunu unutmayın ve kullndığınız ezik vb. laflarınız içinde bence helallik isteyin sonuçta birbirimizi görmesekde Rabbim gören ve işitendir. nono.gif
Kaveller

bunlar sorulmuş ,kadın çalışabilir mi değil .
forumda ''kadın çalışsın mı çalışmasın mı ?''diye bir başlık var konuya orda devam edin .

lütfen !
senrahatol
oncelkle kırdıım insanlar olduysa özür diliorm..sonçta ben kendmden sormlym bi neden blmam ama o da böle dedi beni küfr bataklıında gösterdi die bahane bulmamn faydası yok...eer kırdklarım oldysa özür dileyp helallk istiorm..uzlaşamayacaksak tartışma gereksiz çünkü ben görüormki hepimiz ayrı tellerden çalıorz siz benim dediimi anlamıorsnz yada anlamak istemiorsnz bende sizinkini anlayamıyorm demkki iki taraftan biri yanılıor en azndan bnda uzlaşablrz snrm tekrar özür diliorm herkes istedii gbi istediini düşnsn uyglasn sonsuz fikir özgürlüünden yanaym ksra bkmayn
asiLDuA
Mühim değil.Özür dilemenize gerek yok.Selametle kalın.
Zemahşeri
Kavveller kardeşimizin dediği gibi şu "çocukta yaparım kariyerde" cıvıklığını bir kenara bırakıp sorulara yoğunlaşsak daha iyi olur.
islam ve kulluk
verdiğim cevapları opportünizm - fırsatçılık- olarak görmemek kaydıyla istirham ediyorum !

Müslüamn iş hayatına ilk olarak bir aile reisi olarak evini geçindirebilme olarak bakmalıdır zira bir erkeğin ilk yükümlülüğü ailesine bakmasıdır bunu temin edebiliyorsa bunun dışındaki kazancı ile en yakınlarından başlamak üzere hayır yapması üzerine olmalıdır.

Bir kimsenin -paracı- menfaatci bir hale dönüşmesi ilk olarak Allah korkusunu kaybedip dünyanın yalan olduğunu unutup ahireti düşünmemeye başlamıası ve dünya tamahına dalmasıyla başlar , ikinci olarak da ailesini geçindirememe korkusundan başlar bu doğaldır ama diğeri şeytan tuzağıdır çözümü Allah inancının doğru şekilde kalbe yerleşmesindedir.

Allah Kur'an da "önce ailenize sonra akrabalarınıza sonra yakın çevrenize ... hayır yapın" şeklinde önce kime sonrak ime hayır yapmamız gerektiğini açıklamıştır. Varsa hasta akrabamız ilk ona veya eşya ihtiyacı olan geçimi zor olan , akrabalarımız iyi ise komşularımız onlar da iyi ise uzak çevreye yönelmemiz gerekmektedir.

Çalışma koşulları Allah'ın fark kıldığı ibadetleri kısıtlamayacak şekilde olmalı bu konuda ben rahatım ama rahat olmayan kardeşlerimiz olduğunu biliyorum bu noktada düzenlemeler malesef laiklik altında din sömürü yapılan bir ülkede yapılabileceğini sanmıyorum.

Bir örnek vereyim yakın çevremdeki bir kardeşim -ahçı- yemek dağıtırken ilk gün patrondan namaz için 5dk. müsaade ister aldığı cevap şudur :

"senin namazın şu gördüğün patlıcanlar domatesler vs..."

Böyle adamlara ne yapılabilir ?

Hanımın çalışması konusuna değinmiyorum zira bu farklı bir konu forumun farklı kısımlarında zaten tartışıldı ve kimsenin fikri malesef değişmiyor defalarca kere yazıyorum ama ne kadar dikkate alınıyor bilmiyorum

BİZ KİMİ ÖRNEK ALIYORUZ?

Allah-ın binlerce farzından taviz vermişsin toplumda iyi bir statü edinmişsin neye yarar ?

Bir bina yapmak için yapılması gerekn bir çok şeyden kısmışsın ve güzel bi bina yapmışsın ama ik depremde yıkılıvermiş neye yarar?

Bir ilaç yapmışsın hastalığıunı iyi etsin diye ama ilacı yaparken gerekenlerde biraz biraz kısmışsın ne olcak diye sonra o ilacı içince zehir olduğunu fark etmişsin (!) ÖLDÜKTEN SONRA neye yarar ?

Allah-u alem
Allah-a emanet olun
AskaMecnun
ALINTI
boşuna bağırmıyoruz eğitim şart eğitim şart diye.....eğitimli müslümanlar iş hayatında da enn kilit noktalara gelmelidir....bunun içinde eğitimin önündeki engeller illaki kaldırılmalıdır veya bir şekilde aşılmalıdır.....kadın olsun erkek olsun müslümanı en güzel yerlerde görmek isterim....milletin buna ihtiyacı var.....evde kös kös oturma zamanı değil arkadaşlar....kendimizi geliştirmeliyiz.....teknolojiyi yakalamalıyız.....gelecek nesillerimize aydınlık günler bırakabilmeliyiz......halk içinde HAK la beraber olmayı başarmalıyız.....selametle....

evde kös kös otururken netten hiç çıkmayacağız /mesai full/ help.gif
Sağolasın Simre
SimRe
Aşka mecnun senin için zamanını değerlendirmek....birşeyler yapmak.....sadece internetle sınırlıysa bunu bilemiycxem.....hani derler ya....dervişin fikri neyse zikride o dur.....diye..... gleam.gif

ALINTI(MehLiKA @ Aug 23 2007, 06:22 PM) *

ALINTI
evet çarşaflı bir bayanın bu şartlarda çalışması tuhaf olur....ben şimdiye kadar çarşaflı çalışan bir bayan görmedim...hz.Hatice örneği çok mükemmel bir örnek....hz Aişe örneği çok mükemmel bir örnek....hedefimiz onlar olmalı elbette....şahsen islamı sindimiş ama eşarbıyla ama peruğuyla ama şapkasıylaher mekanda hizmet eder gördüğüm bayanlara gıpta ile bakıyorum ve takdir ediyorum....müslüman kadın budur arkadaşlar....

Allah resulunun eşleri cilbab çarşaf giyiyordu senin saydıkların şapkalı,tuhaf insanları nasıl Allah resulunun eşleri ile bir tutarsın simre çok sakat yazılar yazıyorsun ! angry.gif Gıpta ediyorum demenize zaten gerek yok durum ortada...Hevesleriniz,özentileriniz sırf bu insanlar üzerine kurulmuş.Hadi kurulsun banane...Bizene..

Yalnız bunu ALlah resulunun mübarek eşleriyle bir tutup,işte müslüman kadın bu olur demek Allah resulunun eşlerine iftiradır ! angry.gif Şapka takıpta erkeklerin içinde muhabbet edip çalışan kadınlara işte budur müslüman kadın diyerek potrenizi çizerken kendi kısıtlı o islam bilgilerinzle,Allah resulunun eşlerine dayandırarak lütfen çizmeyin .!

Şehadet kardeş tamam anladım.Yalnız ben sizin sorularınız her birine tek tek cevap verdim kendi fikirlerim ile.Şuanki konuda yazılan yazılar çok sakatyazılar tepkimi belli ettim ondan ibaret.Hadi kolay gelsin..

MehLika ya insanları yargılamakta üstüne yok valla....bu konuda baya profesyonel görüyorum seni....günümüzde cilbab türü şeyler giyen kadınlarıda görüyorum merak etme....Allah Resulu dönemindeki yaşantıdan eser yok....ne olur artık şu kafanı şekilcilikten çok ruha yönelt.....selametle kal.... wink.gif
Tevhid_13
Esselamun Aleykum Önceki konuda Koydugum Yazıyı Gene Koyma Gereği Duyuyorum. İnşaAllah Faydalı Olur. Din Tamam landı İnşaAllah bir Tartışmaya Gidildiğinde Anlaşmazlık oldugunda Allah Ve Resulune Götürün Diyo. Sana Göre Bana Göre Yok bu İşlerde. Sana Göre avr Sa Bana Görede Var, Bana Göre Varsa Baskasına Görede Var. önemli olan Vahy ve Resulullah Nasıl Bakardı bu Konuştuklarınıza.

Bir kız başını açıp okuyabilir mi? CEVAP: Peygamberimiz (s.a.v), "Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz. İlim Çin'de de olsa arayınız". (Yani çok uzaklarda da olsa ilmi arayınız. Çin o zaman çok uzak olduğu için böyle buyurmuştur.) "İlim her kadın ve erkeğe farzdır" buyurmuştur. Bizim şimdiki şuursuz müslümanlar işin detayına inmeden, İslâm'ın diğer emirlerine bakmadan hemen fetvayı veriyorlar. "Kardeşim ilim sadece erkeğe mi farz, kadına dafarzdır diye buyrulmuştur. Öyle ise kadınların da okuması lazımdır" diyorlar. Heyy... Şuursuz Müslüman, Allah'ın emirlerinden bihaber! Evet, ilim kadın ve erkeğe farzdır ama hangi ilim? Dinî ilim, her kadın ve erkeğe farzı ayndır. Yani, dinini her kadın ve erkeğin öğrenmesi şarttır. Diğer astronomi, tıp, fizik, kimya matematik vesaire gibi ilimler ise farz-ı kifayedir. Yani bazılarının bunları okumasıyla, diğer Müslümanların üzerinden sakıt olur (düşer). Eğer hiç bir Müslüman bu ilimleri okuyup öğrenmezse, bütün müslümanlar günaha girer. Şimdi şöyle bir düşünecek olursak, Türkiye'deki okullar İslama uygun bile olsa, yani kız-er385

kek okulları ayrı olsa, kızlara kadın hocalar gelse bile, bir kız kendine farz olan dinîilimleri öğrenmeden diğer ilimleri öğrenmek için bu okullara gidemez!... Önce, bir kız kendisine farz olan ilimleri öğrendikten sonra bu okullara gidebilir, tabi ki okullar İslâm'a uygunsa. Yoksa, daha dininin "d" harfini bilmeyen bir genç kızın bu okullara gitmesi caiz değildir. " Dinî ilimleri öğrendikten sonra İslâm'a uygun okullarda okuyabilir mi?" diye bir soru gelirse, cevap şu olabilir: Okuması da lazımdır. İster üniversiteyi bitirsin, isterse profesör olsun. Zaten kadın elemanlara da ihtiyaç vardır. Bilhassa kadın doktora çok ihtiyaç vardır. Fakat şimdiki İslâm'a aykırı olan okullarda, ilim kadına farzdır zannı ile, "Kadın doktora da ihtiyaç var. İslâm'a hizmet etmek için okuyorum" gibi vicdanî telkinler katiyyen doğru değildir. Çünkü İslâm'a hizmet, Allah'ın emirlerini çiğneyerek olmaz. Nasıl olur da Allah'ın (c.c) kesin emri olan kapanmayı bırakıp, başını, bacaklarını açıp erkeklerin içinde okuyarak", İslâm'a hizmet edeceğim" denilir? Böyle konuşan insanlardan İslâm'a ziyan olmasın da, İslâm başka bir şey istemez ondan. Bir defa şunu iyi bilmek lâzım. Allahu Teala, "İstersem dinimi kafire de yaydırırım"buyurmaktadır. Öyle ise Allah bizden ne istemektedir. Bizden İslâm'a uygun şekilde hareket etmemizi, ibadet etmemizi istemektedir? Allah'ın dininin yayılması için insanlara ihtiyacı yoktur. İsterse bir anda herkesin kalbine bir ilham verip, herkesi Müslüman yapar. Fakat İslâm'ın yayılmasını insanlara vermiştir. Bu da büyük bir imtihandır. Bu imtihan da İslâm'dan taviz vererek olmaz. Hele hele farzlardan fire vererek hiç olmaz. Hizmet, ilim, amel, ihlasla olur. İlim deyince, elbette düzenin okullarında okunan safsatalar değildir. (Tabi ki bazıları müstesna.)

386

Kadınların erkeklere muayene olması uygun değildir. Onun için Müslüman kadın doktorlara ihtiyaç vardır. Bunun için de kadınların okuması lazımdır, diyenlerin söyledikleri doğru değildir. Çünkü İslâm âlimleri her kadının mazeret halinde erkek doktora muayene olabileceği hakkında fetva vermişlerdir. Fakat bir kız başını açıpokuyabilir veya bir iş yerinde çalışabilir fetvasını vermemişlerdir. Öğrencileri sırf kız olan okulda okuyamaz mı denilirse, okuyamaz. Çünkü, erkek öğretmenler vardır. Erkek öğretmenlerin okutması caiz değildir. Ben bu fetvayı kendi aklımdan vermiyorum. Sonuç olarak şunu diyebiliriz ki, Allah'ın emri çiğnenerek, Allah'ın dinine hizmet edilmez. Başını açarak bir kız okuyamaz. Burada bizim gibi uyuşuk müslümanlara çok işler düşüyor. Niçin kadınlara ve erkeklere özel okullar açmıyoruz? Para mı yok, hayır. Peki niçin açılmıyor? Niçin olacak, müslümanlar arasında birlik, beraberlik yok, cihad aşkı yok da onun için. Evet, tez elden müslümanlar bir araya gelip, özel ilkokullar, ortaokullar, liseler açmaları lâzım. Hatta dini devlete karışmaz, devleti dine karışır olan laik devlet izin verirse üniversite de açılmalıdır. Şunu da söyleyeyim: "Nasıl olur da bir Müslüman, kızını, erkeklerin içine kıskanmadan gönderebilir? Zerre kadar kıskançlık duygusu yok mudur? Kızların erkeklerin içinde okuması caiz değil de, acaba erkeklerin kızlar içerisinde okuması caiz midir? Hiç düşündünüz mü? Kızerkek karışık olan okullarda yapılan ahlâksızlıkları bizden daha iyi biliyorsunuzdur. Ben şu nakıs aklımla, kızını erkeklerin içinde okutan Müslümana hayret ediyorum. Çünkü biliyorum ki, o baba sınıfta kızına hoş bakılmayacağını bilmektedir. Gel gör ki bilmek başka, idrak daha başkadır. Allah yardımcımız olsun (amin).

http://www.islamiforum.com/index.php?showt...mp;#entry200675

Bu Sayfayada Bakmanızda Fayda olduguna inanıyorum. En Dogrusunu Allah bilir.
asiLDuA
İslam güzel açıklamış.İslam kardeş yazılanları kaale alsalar bu kadar kör ve inat olabilirlermiydi ?.Bak konu nereye kaydı aaa cıxcxcux hep Simre ve Senrahatol nikliler yüzünden :=) Her neyse Cumanız mübarek olsun.İslam ve kulluk kardeşin ve nur-ı Beyza nikli arkadaşın yazısını kaale dikkate alırsanız size faydası olur diye düşünmekteyim vesselam.
SimRe
senrahatol ve SimRe .....ne güzel işte misss gibim nikler neyi var.... bleh.gif
hamzayurekli
Selamun Aleyküm.....

Kardeslerım Dogrumu Duydum Bılmıyorumn Ama BuradaSecım varmıs herhalde....

yazılanları cızılenlerı Okudum ve kanatımı kullanarak ::::MEHLİKA::::: bakıma veriyorum oyumu.....Oyumu Vererek Yazmıs Oldugu Dosyaların Altına İmzamıda Atmış oluyorum......

Ya ben Bu sekıl yazmayı Cook Sevıyorum.....

Bırı benımö Gorusumde hemen Onu Tastıklıyorum gecıyorum.....

bence kız haklı nedır Abıcım Bayanların Calısması....

İstersen 100 in tane okul bitir istersen 200 bin mederese bitir istersen 300 bin hatim indşr ama Erkek + Kadın = ..........

Rabbimiz biziyaradırken Bizim Hard Diske yuklemıs Kardesım Erkekler bayanlardan BayanlarErkklerden Hoslanacak bu budur....

Ozaman Ben Neden bır Bayanla Evlenmek ıstıyeyım Neden Bı Erkek le ıstemıyorum ...

Aynı ten Aynı et Aynı Sac Aynı Burun yanıııı.... yaradılısdan Tıksındırmıs Rabbımız Erkeklerı Brıbırımıze Böööööö kuscam şimdi.....

Yani Bir bayanla Bir ErkekAynı Mekanda Bulunursa 3. 5. 10 Şeytan Olur......

Hayvanlık Para ile degılkı adam bır hanfndının ayagındakı aşığı gorup kızına gelıyor agzı burnu bırbırıne karısıyorr....sen ıstedıgın kadar egıt bu adamı nereye kadar egıteceksınkı.....

Kadınlara Şiddete hayır..............

Kadınların İş Hayatında Aktif Olmalrına Hayır..........

Kadınların Çalışma Hayatında Olmlarına Hayır..........

Sonrada Bu Cocuk Kıme Cekmıs yahuu ne annesın hyunu almıs ne babasın.....ee almaz tabıı cocugu bılmedıgın bırıne verıp bun adınada Dadı dersen cocuk Dadıya benzer tabııı.....

Anasına Bak Kızını Al Devri Kapanmıştır......

Bana diyorlarki hamza NedenEvlenmiyorsun ..!?

nasıl Evleneyım Yahuuu .....?

Bayanların Kocalarına Saygısı Kalmamıs bu 111111111...(bir)

Bir Koca Eşine Diyorki çamasırları neden yıkayamadın....?

Bir Hanfendi Eş Diyorki Cevaben....aaaaaah benden neden yıkıyacakmışım bu eve bende aynı PARAYI GETİRİYPORUM BENDE AYNI KATKIYI YAPIYORUM VE BENDE AYNI ŞEKİLDE YORULUYORUM....

Sonuç olarak Kocanın hali....>>>>> sad.gif doh.gif dry.gif wallbash.gif
senrahatol
Allah kimsenşn gözlerini kör etmesin bu kadar cehaletin körlüktn başka bir şekilde izahı olamaz....ben kadın erkek eşittirmi dedim?kadın çalışssın illaki mi dedim?evdeki işlerini aksatsınmı dedim?eşine saygıda kusur mu etsin dedim??

ben kalp kırdıysam konu üzerinde dsaha fazla tartışmak istemediimi söledm fakat mehlika hla deam etmekte ısrarlı nedenini anlamasamda
uzatmayacam

leküm diynüküm ve liye diyn
Tevhid_13
İslamda Cahil Kelimesi Allah ı Tanımayan Kişiler İçin Kullanılır Kardeşim Boşverin siz Genede Cahil Kelimesini Bir Müslümana Kullanmayın.
SimRe
ya burada güzel güzel herkes fikrini söylüyor değil mi???....ama kavga ortamı oluşturmayı sevenler konunun gidişatını tamamen değiştiriyorlar....olmaz ama....ya önce bir konu nasıl tartışılır....önce bunu öğrenmemiz lazım arkadaşlar....birbirinize deyim yerindeyse çamur atmakla hiçbirşey kazanamazsınız.....karşı tarafta çamurlanmaz....bunu bilmenizde fayda var.... wink.gif ....amannn beee en barışçıl SimRe flaugh.gif ....selametle kalın...kavga etmeyin...kızarım heeeee..... angry.gif
senrahatol
hea tmm sende rota deiştr ben tek kalaym:D

cehaletin başkentinde vali bile olsam doğru bildiğimi söylemekten çekinmem zira burdaki arkdaşlarımızın çouunun ben fıkıh konusunda yeterli bilgi sahibi olduunu düşnyrm daha fazla uzatmann manası yok sdece günaha griorz karşmzdakine ithamda bulunarak ben çekldim karşmıorm artık hakkı olan varsa üzermde helal etsn
SimRe
ALINTI(senrahatol @ Aug 24 2007, 06:58 PM) *

hea tmm sende rota deiştr ben tek kalaym:D

cehaletin başkentinde vali bile olsam doğru bildiğimi söylemekten çekinmem zira burdaki arkdaşlarımızın çouunun ben fıkıh konusunda yeterli bilgi sahibi olduunu düşnyrm daha fazla uzatmann manası yok sdece günaha griorz karşmzdakine ithamda bulunarak ben çekldim karşmıorm artık hakkı olan varsa üzermde helal etsn

rotamız değişmez kaptan wink.gif ...ben sadece nasıl olmamız gerektiğini söylüyorum...buradaki hedefim de sen değildin zaten....o kendini biliyorrr.... gleam.gif
Kaveller
İslam ve Kulluk ne güzel yazmışsın eline sağlık yazını okudum .
Kapitalizm diyince aklıma Yüzüklerin efendisindeki Şizofren karakter Smeagol geliyor biggrin.gif"my precioussss"deyişi özelikle.
o ve onun yüzüğe olan tutkusu , onu insanlığından alıkoyan ve çirkinleştiren tutku .
İnsan ile para arasındaki tutkulu ilişkide işte aynen buna benzer ,paraya olan sonsuz tutku hırsı giderek öyle bir hal alırki artık para insana hakim olmuştur ,geçimini sağlamak veya fakir fukarayla paylaşmak fikri artık bu kişinin aklının ucundan geçmez çünkü onun için para artık bir amaç haline dönmüştür ,''kazan daha fazla kazan paranın dini imanı olmaz ,paraya giden yolda herşey mübahtır o bütün surları devirir!! '' sözleride bu dünyanın litarütürünü oluşturur .
Bence en büyük sorun bu yıllarca islam dünyası herşeyi tartışmış kahveyi ,tütünü risaleleler yazılmış bunlar hakkında ,aynı ihtimam ticari, iktisadi hayatta gösterilmiş mi .
Veya bir gelişim sağlayabilmiş miyiz .
Bir müslüman abdestine verdiği önemi ticaret hayatına veriyor mu ?

namaz bahsi geçmiş bizde de tam tersi oluyor islam kardeşim ,işyerinin tam karşısında cami var adam illa ben menzilde kılacağım diye ta nereye gidiyor veya patronun malına ''bu benim ekmek teknemdir'' diyip bu hassasiyeti göstermiyor ,devletin malı deniz .....hesabı .
zaten iş hukuku paso işciyi kayırmış canım ,işten atsan albaşına belayı ...

kırık-rüzgar
ALINTI(islam ve kulluk @ Aug 24 2007, 01:35 AM) *

verdiğim cevapları opportünizm - fırsatçılık- olarak görmemek kaydıyla istirham ediyorum !

Müslüamn iş hayatına ilk olarak bir aile reisi olarak evini geçindirebilme olarak bakmalıdır zira bir erkeğin ilk yükümlülüğü ailesine bakmasıdır bunu temin edebiliyorsa bunun dışındaki kazancı ile en yakınlarından başlamak üzere hayır yapması üzerine olmalıdır.

Bir kimsenin -paracı- menfaatci bir hale dönüşmesi ilk olarak Allah korkusunu kaybedip dünyanın yalan olduğunu unutup ahireti düşünmemeye başlamıası ve dünya tamahına dalmasıyla başlar , ikinci olarak da ailesini geçindirememe korkusundan başlar bu doğaldır ama diğeri şeytan tuzağıdır çözümü Allah inancının doğru şekilde kalbe yerleşmesindedir.

Allah Kur'an da "önce ailenize sonra akrabalarınıza sonra yakın çevrenize ... hayır yapın" şeklinde önce kime sonrak ime hayır yapmamız gerektiğini açıklamıştır. Varsa hasta akrabamız ilk ona veya eşya ihtiyacı olan geçimi zor olan , akrabalarımız iyi ise komşularımız onlar da iyi ise uzak çevreye yönelmemiz gerekmektedir.

Çalışma koşulları Allah'ın fark kıldığı ibadetleri kısıtlamayacak şekilde olmalı bu konuda ben rahatım ama rahat olmayan kardeşlerimiz olduğunu biliyorum bu noktada düzenlemeler malesef laiklik altında din sömürü yapılan bir ülkede yapılabileceğini sanmıyorum.

Bir örnek vereyim yakın çevremdeki bir kardeşim -ahçı- yemek dağıtırken ilk gün patrondan namaz için 5dk. müsaade ister aldığı cevap şudur :

"senin namazın şu gördüğün patlıcanlar domatesler vs..."

Böyle adamlara ne yapılabilir ?

Hanımın çalışması konusuna değinmiyorum zira bu farklı bir konu forumun farklı kısımlarında zaten tartışıldı ve kimsenin fikri malesef değişmiyor defalarca kere yazıyorum ama ne kadar dikkate alınıyor bilmiyorum

BİZ KİMİ ÖRNEK ALIYORUZ?

Allah-ın binlerce farzından taviz vermişsin toplumda iyi bir statü edinmişsin neye yarar ?

Bir bina yapmak için yapılması gerekn bir çok şeyden kısmışsın ve güzel bi bina yapmışsın ama ik depremde yıkılıvermiş neye yarar?

Bir ilaç yapmışsın hastalığıunı iyi etsin diye ama ilacı yaparken gerekenlerde biraz biraz kısmışsın ne olcak diye sonra o ilacı içince zehir olduğunu fark etmişsin (!) ÖLDÜKTEN SONRA neye yarar ?

Allah-u alem
Allah-a emanet olun

evet bütün yazıları okudum ve islam size katılıyorum olayın büyümesinede gerek yoktu burası forum herkes aynı fikirde olacak değil 5 parmağın 5 ide aynı değil kavga yaratmadan fikirlerini sunmak en doğrusu

islam sizde çok güzel açıklamışsınız
AskaMecnun
ALINTI(AskaMecnun @ Aug 24 2007, 07:49 AM) *

ALINTI

Sağolasın Simre

Simre yahu sen beni yanlış anlamıssın..hoş bende fazla üstü kapalı yazmışım doh.gif

onaylıyor ve hak veriyorum sana ve senrahatol a.

cümlemdeki kinaye cok bilmişlere idi. herseyi islamı,imanı,akaidi,ictihadı,cihadi pc basında savunanlara idi whistling.gif
asiLDuA
ALINTI
cümlemdeki kinaye cok bilmişlere idi. herseyi islamı,imanı,akaidi,ictihadı,cihadi pc basında savunanlara idi

AskaMemnun Sürekli Atıfta,sürekli saldırgansın.Edepli ol Biraz.Pc de cihadı savunanlaraymış,Kücük akıllı imiş bilmemne ? Sen nereden görüyorsun kalp gözünmü açık yazan insanların yaşadıklarını ? Nereden biliyorsunda İnsanlara 2 YÜZLÜ muamelesini yapıyorsun !!!!!!!!!!!

Terbiye sınırını aşan insanlarsınız.Şurada fikirlerimizi yazıyoruz direkt Kişisel bir saldırganlık yapma gibi bir adediniz var Askamemnun !.Kim ne atıfta bulunursa bulunsun !.Kimseye kişisel hakaret bazında atıfta bulunamazsınız.!
islam ve kulluk
Bir kimsenin karakterizasyonu veya savunduğu içtihadını alaya almak büyük terbiyesizliktir tekrarı durumunda şu an ki musamahayı göstermeyi düşünmüyorum !

Kaveller kardeşim nerden aklına geldi bilmiyorum ama güzel örnek vermişsin. Hamzanın dediğide malesef hanılmarın çalıştığı bir aile ortamında yaşanan rastladığın hadiselerdir ilk başlarda olmasa gözleri maddiyat bürümeye başlayınca olmaya başlıyor ...

Allah-u alem
Allah-a emanet olun
SimRe
ALINTI(MehLiKA @ Aug 24 2007, 09:17 PM) *

ALINTI
cümlemdeki kinaye cok bilmişlere idi. herseyi islamı,imanı,akaidi,ictihadı,cihadi pc basında savunanlara idi

AskaMemnun Sürekli Atıfta,sürekli saldırgansın.Edepli ol Biraz.Pc de cihadı savunanlaraymış,Kücük akıllı imiş bilmemne ? Sen nereden görüyorsun kalp gözünmü açık yazan insanların yaşadıklarını ? Nereden biliyorsunda İnsanlara 2 YÜZLÜ muamelesini yapıyorsun !!!!!!!!!!!

Terbiye sınırını aşan insanlarsınız.Şurada fikirlerimizi yazıyoruz direkt Kişisel bir saldırganlık yapma gibi bir adediniz var Askamemnun !.Kim ne atıfta bulunursa bulunsun !.Kimseye kişisel hakaret bazında atıfta bulunamazsınız.!

ya MehLika şu savunmayı yapacak en son kişisin ya....anlayamıyorum seni gerçekten...ne İslam dan bihaber olduğumuzu bırakırsın,ne partizanlığımızı ne de bilmem neyimizi....şimdi de kalkıp yaptığın yargılamaya bak....biraz düşün bence... cool.gif
SeHaDeatH
Selam, akleden Müslümanların üzerine olsun!

islam ve kulluk, MehLiKA, Kaveller kardeşlere teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun. Neden sadece onlara? Çünkü gündeme getirdiğim sorulara cevap veren, konuya katkısı olan sadece onlar olmuş. Diğer arkadaşların çoğu kavga ve didişme moduna geçmişler. ( Yazılanlara sadece katıldığını söyleyen diğer arkadaşlar müstesna )

Üzücü...

Sanayi devrimine (bkz. nedir?) kadar avrupa toplumlarında güç saray ve ruhban ( rahip, haham vs. ) sınıfındaydı. Fakat sanayi devrimi ile güç tamamen burjuva dediğimiz para sahipleri olan tüccarlara geçmiştir.

Burjuvalar, batı tarihinde coğrafik keşifler denilen dönemde, gerek çalıp çırpma ( Bkz. Amerika yerlilerine yapılan vahşet ), gerekse yaptıkları ticaret ( Bkz. japonya, arabistan ticareti gibi ) ile zenginliğe kavuşmuşlardı. O dönemlerde ekonomik gücü elde edip siyasete katılsalar da ruhban sınıfın etkisini azaltamamışlardı.

Günümüzde sanayi devrimi ile başlayan bu süreç etkisini sürdürüyor. Sermaye sahipleri büyük ticari güçlere sahip oluyor ve ülkelerin ekonomik yapısına üzerine etkili olabildikleri gibi siyasetine de müdahalede bulunabiliyorlar. Buna örnek olarak Amerika'nın üzerinde etkili olan petrol şirketlerini göstermek mümkün.

Sadece ekonomik ve siyasi etki denilince halktan kopuk ve halka dolaylı etkili olduğunu düşünmek hatalı olacaktır. Aslında halkın üzerine olan etki çok daha büyük.

Öncelikle seküler sistemlerde (bkz. sekülerizm) para sahipleri insanların yaşama koşullarını, nasıl yaşayacaklarını, nereden ve ne şekilde dünya ile iletişim kuracaklarını, haberleri en doğru(!) nereden alacaklarını ve hatta hangi düşünceye sahip olacaklarını belirleyebiliyorlar. Bunun için yaşadığımız coğrafyaya bakabiliriz. Kartel olsun veya olmasın tüm medya kuruşlarının yapmış oldukları yayınlarla insanlar kimin iyi kimin kötü olduğuna karar veriyor. Takip ettirdikleri ahlaki veya gayr-ı ahlaki yayınlarla kitlelerin ahlaki duruşlarını şekillendirebiliyorlar.

Elbet Müslümanlar da bu durumun pay sahibi. Kişilerin ilkeleri ilmi manada Kur'an ve sünnete dayanmadığından zaman içinde sürekli bir değişime ( bakınız gelişime değil ) sebep oluyor ve sonuç olarak kişiler çark içinde bir dişli haline dönüşüyor. Sözde Müslüman amelde seküler bir kapitalist oluveriyorlar.

Uzatmayayım....

Velhasıl, Müslümanların da ticari hayattaki duruşları böyle şekilleniyor. Her ne kadar düzenlemeler yapmaya çalışsalar da ( bkz. İGİAD ) eğreti duruyor. Çünkü bu çalışmalar her ne kadar güzel de olabilse yıkılması gereken çürümüş bir duvarın üzerini sıvayla kapatmaya çalışmaktan farksız oluyor.

... diyerek ilaveler yapmış olayım ki daha deruni paylaşımlara vesile olalım.

Dua ile...
icimdeki_endülüs
Bir kadının yabancı bır erkeğin evinde veya iş yerinde çalışması İslam'ın emrettiği şekilde olursa, yani birkaç kadın ile birlikte veya açık bir yerde çalışırsa beis yoktur. Ama, kapalı bir yerde yalnız yabancı bir kimse ile birlikte kalacak olursa halvet olduğundan haramdır (el-Fıkıh 'ala'l-Mezahib el-Arbaa).
nur-ı beyza
ALINTI(AskaMecnun @ Aug 24 2007, 07:59 PM) *

ALINTI(AskaMecnun @ Aug 24 2007, 07:49 AM) *

ALINTI

Sağolasın Simre

Simre yahu sen beni yanlış anlamıssın..hoş bende fazla üstü kapalı yazmışım doh.gif

onaylıyor ve hak veriyorum sana ve senrahatol a.

cümlemdeki kinaye cok bilmişlere idi. herseyi islamı,imanı,akaidi,ictihadı,cihadi pc basında savunanlara idi whistling.gif

Sayenizde kardeşin sorusunu tartışma ortamı cevaplayamıyor öyle ithamlar kullanıyorsunuzki bir gayri müslim okusa bu yazıları diyecekki daha bunlar dini meselelerini tartışırken birbirlerine saygı duymuyorlar ben nasıl duyayım?Bakın kardeşler burada konuyu tartışıyoruz niye hangi şekil Rabbimizin bizden istediğidir ve nasıl yaşamamız istenmiştir diye yani sana bana göre olan değildir o yüzden ne yazarsanız yazın inanmadığım şeylere sen de haklısın dememi beklemeyin ayrıca neden böyle sinirli sinirli yazıyorsunuz anlamıyorum ne güzel hamd olsun düşünebiliyoruzki yazıyoruz ama birbirimizin yaşantısına ters düşen şeyler yazınca herkes başlıyor hakarete bu mudur yani müslümanın tavrı?Ben diyorumki siz de bana hadisten ayetten böyle bir ruhsat var diye kanıt gösterin o zaman tek laf edemem size ama böyle bir girişim göremedim daha lac.gif Ayrıca helallik istedikten sonra aynı sinirli sinirli sözler yazılıyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?Sizleri yazılanlar üzerinde düşünmeye ardından da kırıcı olmamaya davet ediyorum.
islam ve kulluk
Kapitalist düşünce geldiğinden beri islamın ayen beyan sözü olan "herkes eşittir üstünlük takvadadır" ayetinin hükmünde değişim başlıyor.

Zira kapitalizm kademeler arası farklılığı gerektirir. Üst her zaman üst olduğunu belli etmelidir kuralı geçerlidir.

Bir çok fabrikada patronların ayrı yediğini görebiliriz mesela...

Avrupa diyoruz ama avrupanın bunlardan ne kadar çok ağzının yandığını görmüyoruz.

Sırf bu sebebden ötürü işçilerde moral bozukluğu ve iş azalması olduğu ve ISO standartlarında işçi - yönetici uyumu kurallarını nasıl gerçekleştirildiği gerçeği ortaya çıktı

ve sonuç olarak eşit olunması gerektiği görüldü.

Ama malesef biz bunu göremiyoruz çoğu yerde..

Bir ek sadece ...
ibrahim_85
yaw bu konunun ilk sayfasını okudum da yine gördüm kü islam dinin ne kadar yobaz,kadınlara mal muamelesi yapan bi din olduğu.siz takip edin bakıyım o bedeviyi.çok ilerlersiniz çoookkk.
Tevhid_13
ALINTI(ibrahim_85 @ Aug 26 2007, 03:51 AM) *

yaw bu konunun ilk sayfasını okudum da yine gördüm kü islam dinin ne kadar yobaz,kadınlara mal muamelesi yapan bi din olduğu.siz takip edin bakıyım o bedeviyi.çok ilerlersiniz çoookkk.

Senın Peygamberinide Görüyoruz. Bir şişe Uğruna Gitti. Allah ın da Meçhul Olmuş. Bütün Kainat Allah In Olmuş senın KArdeşim. Hiç değilse biz bir Olan Allah A Secde edıyor Diğer butun Yaratılmışlara kulluk etmektenKendımızı Soyutluyoruz. oysa Senın birden Fazla Allah ın var. Senın Senın ilahların okadar Ki. bırı Kanunlarını, Biri Yaratılışını, Biri Ahiretini, Biri Mesleğini. bir Baskasıda Senın Hayat Çizgini Çiziyor. Senın Paşa Zadelerinide Gördük Aslanım.

unutmayalım Ki Cehennemede Adam Lazım. Kafirler İçin Yaşasın Cehennem.. Ölünce Bakalım Hangi Mamunun Arkadasına Takılıp Sürükleneceksın. Şüphesiz Ahiret Çok Yakındır. Ölüm Çok Kısa. BAkalım senın Taptıgın ilahlar, senın Hayat Şeklını Belırleyen ilahlar Seni Yok Olmana Yardıncı olacaklarmı.
SimRe

ibrahim_85 belli ki cehalette sınır tanımıyorsun...şu yazının üstüne sana acımaktan başka birşey yapamıyorum....hiçbirşey araştırmadan,okumadan,direkt balıklama konulara daldığın o kadar belli ki...bak küçük beyinli arkadaşım....önce o dilini düzelt....aklını başına al....Allah ın gönderdiği hiçbir kutsal kitaba ve hiçbir Peygamberine dil uzatmak senin haddin değildir....şu kısacık ömründe kendi çöplüğünde belki borunu öttürebilirsin ama ebedi hayatını kaybetmeni ne kadar küçük beyinli olsanda istemem....ne de olsa aciz bir insansın....aklını başına topla ondan sonra kalemi eline al ya da bilgisayarın başına otur....zararın neresinden dönülse kardır bilirsin....haa bir de senin çağdaş kadın hakların nedir çok merak ettim....bilboardlarda kadını çıplak sergilemek mi??...ya da araba reklamlarında kadını çırılçıplak teşhir etmek mi???....veya çalışan çağdaş kadını iş yerlerinde okumuş kesim diye adlandırılan psikopatların ttacizlerine maruz bırakmak mı???...bunların bana açıklamasın yap bakim...bu mu senin kadının haklarını koruyan kesimin....ya adam gibi konuşşş ...mantıklı konuş...ya da dilini çek içeri susss....vesselam.
AskaMecnun
ALINTI(MehLiKA @ Aug 24 2007, 09:17 PM) *

ALINTI

O cümle sana değil ama bitek sen üzerine alınmışsın confused1.gif

el insaf yahuu lac.gif
nur-ı beyza

EY BRE GAFİL UYANMAZ MISINIZ ARTIK?
RABBİMİZ O KADAR MERHAMETLİKİ SİZİN GİBİLERDEN BİLE NİMETLERİNİ ESİRGEMİYOR.HİÇ DÜŞÜNMEZ MİSİNKİ BU KAİNATI BU KADAR İNTİZAMLI YARATAN VE VÜCUDUNA YERLEŞTİRDİĞİ KM.LERCE DAMARLARI MÜKEMMEL ŞEKİLDE YERLİ YERİNE OTURTAN BİR RABBİNİN OLDUĞUNU?SANA DAHA NE DEMELİ BİLMEM AMA UYAN ARTIK UYAN!İNŞAALLAH RABBİM CANINI BU SÖZLER ÜZERE ALMAZDA EBEDİ CEHENNEMİ BOYLAMAZSIN NE DİYİM RABBİM HİDAYET VERSİN.ÜZÜLDÜM SANA HEMDE ÇOOOOK!
islam ve kulluk
Onlar kördür ve sağırdırlar ne kadar uyarsanda duymazlar

Ayetince daha fazla kelam etmeyiniz.
kendisini forumda görmeyeceğiz daha önceki bir çok yazısıylada sadece fitne çıkarmayı hedeflediğini belirtmiştir zira...
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.