kırık-rüzgar
Aug 22 2007, 11:04 PM
ALLAH Resûlü hasta yatağında soğuk terler döküyor. Hazreti Aişe’nin gözü yaşlı, Hazreti Ebu Bekr’in başı yerde, Kainatın Efendisi ebedi yolculuğun eşiğinde son nefeslerini sayıyor. Medine soluk almadan bekliyor.
Buruk yürekler, endişeli bakışlar ve köşelerde sessiz sessiz akıtılan göz yaşları… Tek istenilen şey, bir haber. Habibin sıhhat haberi. Fakat Alemlerin Rabbi daha fazla uzatmayacaktır dünya gurbetini Habibinin. Ahmedi’nin yüreğini daha üzmeyecektir bu çöllerde.
İşte son an… son nefes… ve Habibin dudaklarından dökülen son söz: “Er’rafiku-l a’la! Er’rafiku-l a’la!” “ Yüce dost! Yüce dost!”
Kainatın Sevgilisi ulaşıyor dostuna
Ezan vaktidir. Resûlullah’ın yokluğundaki ilk gecenin sabahı. Bilal elini kulağına götürmek için hazırlanıyor. Mukaddes daveti duyuracak. Lakin yüreği yanıyor. Yanık sesi, yanık yüreğiyle hepten hüzne bürünmüş başlıyor ezan-ı Muhammedi. Ve tam “Eşhedü enne Muhammederrasûlullah…” derken bir hıçkırık kopuveriyor Bilal’in ciğerlerinden. Bilal ağlıyor, sahabeler ağlıyor. Dalga dalga hüznüyle yayılıyor gülbang-ı Ahmedî. Peygamber müezzini ezanı güçlükle bitirebiliyor.
Medine… Peygamber şehri. Hiç böyle görmemişti bu şehri Bilal. Her bir taşından göz yaşı damlıyordu sanki. İşte bu sokaklardan yürümüştü ALLAH Resûlü. Bu mescitte oturmuştu. Şu kütüktü yaslanıp da hutbe okuduğu. Mübarek ayaklarının değdiği toprak bu topraktı. O’nun gül kokusu sinmişti bu yerlere. Medine O’nu bulduğu gün can bulmuştu. Ama şimdi o yoktu bu şehirde. Her zerresine hasretini nakşedip göçüp gitmişti işte. Bilal Medine’de duramazdı artık. Baktığı her yönde O’nun hatırasının canlandığı, yüreğine hicran ateşleri yağdıran bu şehirde kalamazdı. Hasretini bağrına basıp Şam’a gitti. Aradan seneler geçti. Medine peygambersiz, ezanlar Bilalsiz seneler geçti. Halife defalarca Bilal’i Medine’ye çağırdı. Tüm ısrarlara rağmen peygamber müezzini kabul etmedi bu davetleri.
Fakat bir gece Efendimiz (sav) rüyasına geldi Hazret-i Bilal’in. ALLAH Resûlü (sav) nurlar içinde ona bakıyor, sitemvâri bir tavırla: “Ne zamandır beldemize uğramaz oldun Ya Bilal!” diyordu. Ertesi sabah Bilal, emri alan asker gibi fırladı. Derhal Medine yollarına koyuldu. Bilal’in ne sıcakta pişen vücudu ne uzayan yollara bakan gözleri vardı. Hissettiği tek şey kalbindeki tarifsiz sızıydı. Özleten, ağlatan, yandıran bir sızı.
Günlerce süren yolculuğun ardından Bilal, sevgilisini gömdüğü hicran şehrine ayaklarını basıyordu işte. Ve o gün Medine bir zamanlar çok iyi tanıdığı bir sesle açıyordu gözlerini sabaha. Sesi duyan daha iyi işitebilmek için kapılara koşuyordu. Sokaklara dökülen insanlar heyecan içinde birbirlerine tek bir şeyi haber veriyordu. “Bilal gelmiş! Seneler sonra Bilal Medine’ye dönmüş.” Kalpler sanki yerinden çıkacaktı. Sokaklarda kadınlar, çocuklar… Medine böyle bir şey görmemişti. Bütün şehir mescide akıyordu. Onlar bu sesi hep peygamber hayattayken duymuşlardı. Bu sesi işitip de gittiklerinde mescide ALLAH Resûlü’nün o mübarek yüzünü görmüşlerdi yıllarca. Peki ya şimdi? İşte bu ses Bilal’in sesiydi. Yoksa Muhammed Mustafa (sav) , kainatın biricik sevgilisi şimdi de mescitte miydi? Birisi deseydi ki: “Evet, Peygamberimiz (sav) mescitte, müminleri namaza bekliyor.” Şüphesiz buna inanmayan kalmayacaktı. Bir anda çağlayan hisler o koskoca hakikati unutturuvermişti. ALLAH Resûlü artık aralarında yoktu ve dönmesi de mümkün değildi. İşte o dem herkes koyuverdi kendini. Genç, ihtiyar, kadın, çocuk herkes herkes ağlıyordu. Her şey ortadaydı. Bu ses bu semalarda Muhammed Aleyhisselamsızdı.
Bilal de yüreğinin yangınlarına su serpiyordu gözyaşlarıyla. O da ağlıyordu.
Hıçkırıklara karışan bu ezan bütün Medine’yi ağlatmıştı. Bu Hazret-i Bilal’in okuduğu son ezanı oldu. Şam’a döndükten bir süre sonra o da Hakk’ın rahmetine ulaştı.
muhammed_abdullah
Aug 23 2007, 05:20 PM
çok güzel bir yazımış göz yaşlarımı tutamadım ya
kırık-rüzgar
Aug 23 2007, 09:03 PM
ALINTI(muhammed_abdullah @ Aug 23 2007, 06:20 PM)

evet gerçekten öyle ama hiç kimse bakmıyor halbuki ben bu aralar çok yararlı şeyler yazıyorum bazıları 0 mesajlı
cemre_ırmak
Aug 26 2007, 10:44 AM
çok güzelmiş Allah senden razı olsun kardeş
kırık-rüzgar
Aug 26 2007, 02:43 PM
ALINTI(cemre_ırmak @ Aug 26 2007, 11:44 AM)

çok güzelmiş Allah senden razı olsun kardeş

sendende razı olsun kardeş
Teşekkürler
Aug 27 2007, 08:31 PM
<#thank#>
tugba öztürk
Sep 4 2007, 05:35 PM
ALLAH razı olsun din kardeşim paylaşımların cok güzel .ALLAHIM inşALLAH cennetü alada hz bilali habeşi nin sesinden ezan dinlememizi nasip eder.inşALLAH.
kırık-rüzgar
Sep 5 2007, 11:19 PM
ALINTI(tugba öztürk @ Sep 4 2007, 06:35 PM)

ALLAH razı olsun din kardeşim paylaşımların cok güzel .ALLAHIM inşALLAH cennetü alada hz bilali habeşi nin sesinden ezan dinlememizi nasip eder.inşALLAH.
inşaAllah
feyzanur
Sep 6 2007, 12:12 AM
çok güzel,çok duygulu...tüylerim diken diken oldu okurken.eminim herkeste aynı tesiri göstermiştir.teşekkürler esengül.uzun zamandır böyle bi şey okumamıştım.devamını dilerim
Selman-ı Aydın
Sep 6 2007, 02:45 PM
ALINTI(esengül @ Aug 23 2007, 10:03 PM)

evet gerçekten öyle ama hiç kimse bakmıyor halbuki ben bu aralar çok yararlı şeyler yazıyorum bazıları 0 mesajlı

esengül kardeşim sen yazmaya devam et emek zayi olmaz, biz emeklerini farkedemesek bile elbet birileri farkeder. Sen bu yüzden şunu(
)yapma.
Şimdi sorsam ister miydiniz Hz. Bilal(r.a.)'ı hıçkıra hıçkıra ağlamaktan zar zor bitirdiği ezanları duymayı?
kırık-rüzgar
Sep 6 2007, 11:19 PM
ALINTI(Selman-ı_Aydın @ Sep 6 2007, 03:45 PM)

ALINTI(esengül @ Aug 23 2007, 10:03 PM)

esengül kardeşim sen yazmaya devam et emek zayi olmaz, biz emeklerini farkedemesek bile elbet birileri farkeder. Sen bu yüzden şunu(
)yapma.
Şimdi sorsam ister miydiniz Hz. Bilal(r.a.)'ı hıçkıra hıçkıra ağlamaktan zar zor bitirdiği ezanları duymayı?moral verdiniz ya Allah razı olsun ama insanda şevk kırıklığı oluyor bazen ama benim görevim bildiğimi paylaşmak 0 mesajlı kalsa bile
ahh keşke dinlesyebilsek o ezanı kardeşim insan namaz kılmak için can atar ...
suskun
Sep 7 2007, 03:13 PM
selamun aleyküm
Allah razı olsun kardeşim...çok güzel..bunu okurken insan kendini tutamıyor..daha önce bir dergide okumuştum yine aynı hislerle okudum..
Bilal-i Habeşiden bir ezan dinlemek çok isterim...
Tevhid_13
Sep 9 2007, 06:35 AM
Allah razı olsun.
Tevhid_13
Sep 9 2007, 07:49 AM
...
dagmara
Sep 13 2007, 03:32 PM
ALLAH SENI CENNETINE KOYSUN ESENGÜL KARDES
kırık-rüzgar
Sep 13 2007, 06:35 PM
ALINTI(dagmara @ Sep 13 2007, 04:32 PM)

ALLAH SENI CENNETINE KOYSUN ESENGÜL KARDES
amin ecmain
nazar
Sep 16 2007, 09:03 AM
allah yardimcimiz olsun
güladawin
Sep 24 2007, 03:17 PM
Bu yazı için çok tşk ederim.O anı yaşadığımı hissettiren bir duygu seline kapıldım.Tarifi imkansız duygular içerisindeyim Allah bize cennette Bilal-i Habeş'in sesinden ezanlar dinlemeyi nasip etsin.Dünyada da ezan sesini kulaklarımızdan eksik etmesin.Allah bizlere o mübarek beldeleri görmeyi nasip etsin.Paylaşımınız için tekrar teşekkür ederim
kırık-rüzgar
Sep 24 2007, 03:19 PM
ALINTI(güladawin @ Sep 24 2007, 04:17 PM)

Bu yazı için çok tşk ederim.O anı yaşadığımı hissettiren bir duygu seline kapıldım.Tarifi imkansız duygular içerisindeyim Allah bize cennette Bilal-i Habeş'in sesinden ezanlar dinlemeyi nasip etsin.Dünyada da ezan sesini kulaklarımızdan eksik etmesin.Allah bizlere o mübarek beldeleri görmeyi nasip etsin.Paylaşımınız için tekrar teşekkür ederim
Allah razı olsun kardeş aminn
ubeyd_17
Sep 24 2007, 04:58 PM
gercektende duygulandırıcıı bı olay
paylasımın ıcın tsk. ablaa
kırık-rüzgar
Sep 24 2007, 10:20 PM
Allah razı olsun kardeşimm
suzan
Sep 25 2007, 12:08 AM
allah razı olsun elinize dilinize yureğinize sağlık
KilicArslan
Oct 2 2007, 04:19 PM
Allah Razı Olsun Muhterem Kardeşim
kırık-rüzgar
Oct 2 2007, 05:00 PM
Allah sizlerdende razı olsun
talebex
Oct 10 2007, 09:53 PM
çok güzel kardeş sağolasın..
aymes
Nov 1 2007, 09:37 PM
ESEN GÜL KARDEŞİM ben sitenizeyeni katıldım .iki üç gün oldu ama üç gün de güzel şeyler öğrendiğime inanıyorum.bu yazıyı bir kaç defa okudum her okuduğumda ve dinlediğimde farklı farklı hüzünlenirim sen yazmanla da değişik duygular hissettim Allah Razı olsun.Rabbim cennetinde dinletsin işallah.
Rahmetli annemin küçükken bize her ezan okunduktan sonra tembihlediği bişeyi paylaşmak istiyorum.bilalı habeş efendimize her ezandan sonra fatiha okumamızı söylerdi,onun evladı yokmuş onun için arkasından evladı gibi biz okuyalımderdi .Allah rahmet eylesin.Ogün bu gündür her ezandan sonra okuruz işallal
.Bilal Habeşi hz.çocuğu olmadığından dolayı üzülüp Rasullullah'a ya Rasullullah benim evladım yoktur benim arkamdan dua edip yad edicekkimsem yok demesinden,bunun üzerine rasulullah efendimiz üzülme ya bilal gelecek ümmet her ezanda sonra seni anacak demiş.
arkadaşalr ben bunu nerden duydğumu hatılamıyorum ama bir konuşma esnasında geçmişti herhalde doğrumu yanlış mı bilmem sadece sizlerle paylaşmak istedim.
gülyüzlüm
Nov 2 2007, 12:35 AM
Yüreğine emeğine bileğine sağlık kardeş... Allah razı olsun. Nefs ve şeytandan koruduğu, iman ile bu dünyadan alıp cennet ve cemaliyle ikramda bulunduğu kullarından olmayı cümlemize nasip etsin inşaallah.. AMİN
AkinciBey
Nov 11 2007, 06:30 PM
Yâ Muhammed! Sana muasır olamadığımdan çok müteessirim. Beşeriyet senin gibi mümtaz bir kudreti bir defa görmüş, bâdema göremeyecektir. Binaenaleyh, senin huzurunda kemal-i hürmetle eğilirim."
Seni seven her ruh uludur ya Resulallah
Gönlü gözü onun doludur ya Resulallah
Cemalin pertevinden zerre şevkalan billah
Kapının ayrılmaz kuludur ya Resulallah
Beklemez başka bir iltifat sana erenler
Artık o bağın bülbülüdür ya Resulallah
Bu hülyalı mavilikte bir bir yeşerenler
Senin bahçenin bülbülüdür ya Resulallah
Uçuşur ikliminde altın kanatlı kuşlar
İklimin yoludur ya Resulallah
Cennet yamaçları gibidir orada ufuklar
Cemalin bu ufkun tülüdür ya Resulallah
Sana ermek inançlı gönüllerin rüyası
Seni bilmeyenler ölüdür ya Resulallah
Seni bilmeyenler ölüdür ya Resulallah
SENİ BİLMEYENLER ÖLÜDÜR YA RESULALLAH...
Kardeş ALLAH senden razı olsun.Seni cennetiyle mükafatlandırsın...
TEVHİD
Nov 11 2007, 07:04 PM
ALINTI
Şimdi sorsam ister miydiniz Hz. Bilal(r.a.)'ı hıçkıra hıçkıra ağlamaktan zar zor bitirdiği ezanları duymayı?
Soruya cevap verecek mecalim dahi kalmadı.Yazıyı okuduğumdan beri tefekkür etmekteyim.Kim istemez.
Selam ve dua ile
GÜL-Ü RANA
Nov 12 2007, 03:06 PM
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM...
ÇOK GÜZEL...
SermonValley
Nov 13 2007, 01:16 PM
Allah şahidim olsun ki son olarak dinlediğim ve halen de dinlediğim ve her dinleyişimde gözlerimin engel olamadığı salıverdiği Erdal Erzincanlı'nın KIRK YAŞINDASIN şiiri ve melodisi tam bir bütün olmuş ona dayanamıyorum...
O ardı ardına dizili kelimeleri sözleri cümleleri nasıl kurdun kardeşim...
ALLAH RAZI OLSUN
-merve-
Nov 14 2007, 04:35 PM
Allah razı olsun kardeşim..Rabbim "Peygamber müezzinin" şefaatlerine layık olmayı nasip etsin inşaallah
imge
Nov 16 2007, 04:44 PM
amin...
okuduğum günden bu yana tüm dostlarıma göndermekteyim yazıyı,hala derin düşünceler içrisindeyim..
Allah razı olsun inşallah..
muhammed_abdullah
Dec 3 2007, 02:15 PM
alllah razı olsun güzzel kardeşim
seçkin
Dec 6 2007, 10:19 PM
evet geceketn cok guzel ALLAH razı olsun ...
musalli
Jan 13 2008, 07:09 PM
bizim günlük hayatımızda rasulümüzü hatırlatacak tek bir söz tek bir kişi varmı acaba?ben bu yazıyı okuyunca bunları düşündüm.ve o gül devrinden ne kadarda uzaklaştığımızı bir kez daha acı ile hatırladım.allah razı olsun kardeşim hatırlatıcı olduğun için.oysa insanlık ne boş işlerle uğraşıyor ve dünyayı amaç ediniyor.rabbim kendine layık kul habibine layık ümmet olma yolunda yolcu eylesin hepimizi.[font=Arial Narrow]
QUOTE(aymes @ Nov 1 2007, 09:37 PM)

ESEN GÜL KARDEŞİM ben sitenizeyeni katıldım .iki üç gün oldu ama üç gün de güzel şeyler öğrendiğime inanıyorum.bu yazıyı bir kaç defa okudum her okuduğumda ve dinlediğimde farklı farklı hüzünlenirim sen yazmanla da değişik duygular hissettim Allah Razı olsun.Rabbim cennetinde dinletsin işallah.
Rahmetli annemin küçükken bize her ezan okunduktan sonra tembihlediği bişeyi paylaşmak istiyorum.bilalı habeş efendimize her ezandan sonra fatiha okumamızı söylerdi,onun evladı yokmuş onun için arkasından evladı gibi biz okuyalımderdi .Allah rahmet eylesin.Ogün bu gündür her ezandan sonra okuruz işallal
.Bilal Habeşi hz.çocuğu olmadığından dolayı üzülüp Rasullullah'a ya Rasullullah benim evladım yoktur benim arkamdan dua edip yad edicekkimsem yok demesinden,bunun üzerine rasulullah efendimiz üzülme ya bilal gelecek ümmet her ezanda sonra seni anacak demiş.
arkadaşalr ben bunu nerden duydğumu hatılamıyorum ama bir konuşma esnasında geçmişti herhalde doğrumu yanlış mı bilmem sadece sizlerle paylaşmak istedim.
doğruluğu yanlışlığı bi tarafa böyle bir dua bencede bizlerin üzerine vazifedir.onların yaşadığı ve islamı bu günlere taşımakta çektikleri sıkıntıyı tasavvur bile edemiyoruz malesef.en azından dualarımızla teşekkürlerimizi ifade etmiş oluruz.
çağrı
Jan 15 2008, 06:19 PM
ALINTI(ubeyd_17 @ Sep 24 2007, 04:58 PM)

gercektende duygulandırıcıı bı olay
paylasımın ıcın tsk. ablaa 
Allah razı olsun çok saol..
sabah_rüzgarı
Jan 16 2008, 10:40 PM
esengül çok güzeldi
allah razı olsun
bende geç farkedenlerdenm kusuruma bakma canm
kırık-rüzgar
Jan 19 2008, 03:50 PM
ALINTI(sabah_rüzgarı @ Jan 16 2008, 10:40 PM)

esengül çok güzeldi
allah razı olsun
bende geç farkedenlerdenm kusuruma bakma canm

geç olsunda güç olmasın canımcım
Hakikat
Jan 27 2008, 01:42 AM
ALINTI(esengül @ Aug 23 2007, 09:03 PM)

ALINTI(muhammed_abdullah @ Aug 23 2007, 06:20 PM)

Birinin seninle gurur duyması lazım
vuslatsiz_sevda
Feb 2 2008, 06:45 PM
Allah razı olsun ....ellerinize saglık ...hamd olsun ki ;gözlerimiz den 2 damla yaş akıyor...bu ugurda akan yaslarımız hiç dinmez inşallah...
TEVHİDci
Aug 31 2008, 12:10 AM
ALINTI(kırık-rüzgar @ Aug 23 2007, 12:04 AM)

ALLAH Resûlü hasta yatağında soğuk terler döküyor. Hazreti Aişe’nin gözü yaşlı, Hazreti Ebu Bekr’in başı yerde, Kainatın Efendisi ebedi yolculuğun eşiğinde son nefeslerini sayıyor. Medine soluk almadan bekliyor.
Buruk yürekler, endişeli bakışlar ve köşelerde sessiz sessiz akıtılan göz yaşları… Tek istenilen şey, bir haber. Habibin sıhhat haberi. Fakat Alemlerin Rabbi daha fazla uzatmayacaktır dünya gurbetini Habibinin. Ahmedi’nin yüreğini daha üzmeyecektir bu çöllerde.
İşte son an… son nefes… ve Habibin dudaklarından dökülen son söz: “Er’rafiku-l a’la! Er’rafiku-l a’la!” “ Yüce dost! Yüce dost!”
Kainatın Sevgilisi ulaşıyor dostuna
Ezan vaktidir. Resûlullah’ın yokluğundaki ilk gecenin sabahı. Bilal elini kulağına götürmek için hazırlanıyor. Mukaddes daveti duyuracak. Lakin yüreği yanıyor. Yanık sesi, yanık yüreğiyle hepten hüzne bürünmüş başlıyor ezan-ı Muhammedi. Ve tam “Eşhedü enne Muhammederrasûlullah…” derken bir hıçkırık kopuveriyor Bilal’in ciğerlerinden. Bilal ağlıyor, sahabeler ağlıyor. Dalga dalga hüznüyle yayılıyor gülbang-ı Ahmedî. Peygamber müezzini ezanı güçlükle bitirebiliyor.
Medine… Peygamber şehri. Hiç böyle görmemişti bu şehri Bilal. Her bir taşından göz yaşı damlıyordu sanki. İşte bu sokaklardan yürümüştü ALLAH Resûlü. Bu mescitte oturmuştu. Şu kütüktü yaslanıp da hutbe okuduğu. Mübarek ayaklarının değdiği toprak bu topraktı. O’nun gül kokusu sinmişti bu yerlere. Medine O’nu bulduğu gün can bulmuştu. Ama şimdi o yoktu bu şehirde. Her zerresine hasretini nakşedip göçüp gitmişti işte. Bilal Medine’de duramazdı artık. Baktığı her yönde O’nun hatırasının canlandığı, yüreğine hicran ateşleri yağdıran bu şehirde kalamazdı. Hasretini bağrına basıp Şam’a gitti. Aradan seneler geçti. Medine peygambersiz, ezanlar Bilalsiz seneler geçti. Halife defalarca Bilal’i Medine’ye çağırdı. Tüm ısrarlara rağmen peygamber müezzini kabul etmedi bu davetleri.
Fakat bir gece Efendimiz (sav) rüyasına geldi Hazret-i Bilal’in. ALLAH Resûlü (sav) nurlar içinde ona bakıyor, sitemvâri bir tavırla: “Ne zamandır beldemize uğramaz oldun Ya Bilal!” diyordu. Ertesi sabah Bilal, emri alan asker gibi fırladı. Derhal Medine yollarına koyuldu. Bilal’in ne sıcakta pişen vücudu ne uzayan yollara bakan gözleri vardı. Hissettiği tek şey kalbindeki tarifsiz sızıydı. Özleten, ağlatan, yandıran bir sızı.
Günlerce süren yolculuğun ardından Bilal, sevgilisini gömdüğü hicran şehrine ayaklarını basıyordu işte. Ve o gün Medine bir zamanlar çok iyi tanıdığı bir sesle açıyordu gözlerini sabaha. Sesi duyan daha iyi işitebilmek için kapılara koşuyordu. Sokaklara dökülen insanlar heyecan içinde birbirlerine tek bir şeyi haber veriyordu. “Bilal gelmiş! Seneler sonra Bilal Medine’ye dönmüş.” Kalpler sanki yerinden çıkacaktı. Sokaklarda kadınlar, çocuklar… Medine böyle bir şey görmemişti. Bütün şehir mescide akıyordu. Onlar bu sesi hep peygamber hayattayken duymuşlardı. Bu sesi işitip de gittiklerinde mescide ALLAH Resûlü’nün o mübarek yüzünü görmüşlerdi yıllarca. Peki ya şimdi? İşte bu ses Bilal’in sesiydi. Yoksa Muhammed Mustafa (sav) , kainatın biricik sevgilisi şimdi de mescitte miydi? Birisi deseydi ki: “Evet, Peygamberimiz (sav) mescitte, müminleri namaza bekliyor.” Şüphesiz buna inanmayan kalmayacaktı. Bir anda çağlayan hisler o koskoca hakikati unutturuvermişti. ALLAH Resûlü artık aralarında yoktu ve dönmesi de mümkün değildi. İşte o dem herkes koyuverdi kendini. Genç, ihtiyar, kadın, çocuk herkes herkes ağlıyordu. Her şey ortadaydı. Bu ses bu semalarda Muhammed Aleyhisselamsızdı.
Bilal de yüreğinin yangınlarına su serpiyordu gözyaşlarıyla. O da ağlıyordu.
Hıçkırıklara karışan bu ezan bütün Medine’yi ağlatmıştı. Bu Hazret-i Bilal’in okuduğu son ezanı oldu. Şam’a döndükten bir süre sonra o da Hakk’ın rahmetine ulaştı.
o ezanı işitmiş kadar olduk "kırık-rüzgar" kardeşim.RABB'im razı olsun........
hidayete uyanlara selam olsun.
[JT]_ShadoW
Aug 31 2008, 12:37 AM
Allah cc razi olsun bizi duygulandırdın paylaşımın için teşekkürler...
CraftXrac
Aug 31 2008, 11:30 AM
Okurken gercekten cok duygulandım
ayparcam
Aug 31 2008, 11:37 AM
ALLAH razi olsun cok guzel konu acmisiniz gercektende aglamamak elde degil
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz Gerekmektedir
Buraya Tıklayın.