Nida
Jul 27 2005, 07:04 PM
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Bizden işitip de başkalarına aynen bildiren kişinin yüzünü Allah ak etsin! Kendisine bildirilen niceleri vardır ki, işitenden daha kavrayıcıdır."
İbn Mesûd radıyallahu anh. Tirmizî.
Cenab-ı Hakk'a layık bir kul,Habibine layık bir ümmet olabilmek niyaz ile..
Nida
Jul 27 2005, 10:52 PM
Ebu Huzeyfe
Jul 28 2005, 12:09 AM
"İki dudak ve iki ayak arasına garanti verene ben de cenneti garanti ederim!"
Müttefakun Aleyh
Nida
Jul 28 2005, 12:21 PM
"Kıyamet gününde, Allahın huzurunda, insanların en kötüsü, bir kısım insanlarla başka türlü, ötekilerle başka türlü konuşan ikiyüzlülerdir."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Buhârî.
Nida
Jul 28 2005, 02:02 PM
Rasulallah (S.A.V) soyle buyurmustur.:
Her hata ve gunah’in esasi olan su uc seyden korunun:
*Kibir’den sakinin - cunku seytani Adem’e secde etmemeye sevkeden
kibir idi.
*Ihtiras’tan sakinin - zira Ademi cennet'te agactan yemeye sevkeden
hirs idi.
*Hased’den de sakinin - cunku Ademin iki oglundan birinin oburunu
katletmeye hased sevketmistir.
Nida
Jul 28 2005, 03:37 PM
"iman bakımından müminlerin en mükemmeli, ahlâkça en güzel olanlar ve ailesine en güzel davrananlardır."
Aişe radıyallahu anha. Tirmizî.
ebruzen
Jul 28 2005, 03:51 PM
Ebu Zerr (Cundeb Ibnu Cunade el-Gifari) (radiyallahu anh) hazretleri anlatiyor:Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Bana Cebrail aleyhisselam gelerek "Ummetinden kim Allah'a herhangi bir seyi ortak kilmadan (sirk kosmadan) olurse cennete girer" mujdesini verdi" dedi. Ben (hayretle) "zina ve hirsizlik yapsa da mi?" diye sordum. "Hirsizlik da etse, zina da yapsa" cevabini verdi. Ben tekrar: "Yani hirsizlik ve zina yapsa da ha!" dedim. "Evet, dedi, hirsizlik da etse, zina da yapsa!"
Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam) dorduncu keresinde ilave etti: "Ebu Zerr patlasa da cennete girecektir".
Buhari, Tevhid 33; Muslim, Iman 153, (94); Tirmizi, Iman 18, (2646).
Nida
Jul 28 2005, 06:04 PM
"Dünya, müminin zindanı, kâfirin cennetidir."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Müslim.
Nida
Jul 29 2005, 09:20 PM
"islâm garîb başladı, başlangıçtaki gibi tekrar garîb olacaktır. Garîblere ne mutlu!"
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Müslim.
Nida
Jul 30 2005, 01:44 PM
"Haya ve gerekeni konuşmak îmanın, açık saçık ve lüzumsuz konuşmak ise münafıklığın kısımlarındandır."
Ebû Ümâme radıyallahu anh. Tirmizî.
ebruzen
Jul 30 2005, 02:57 PM
Ebu Hureyre (radiyallahu anh) hazretleri anlatiyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam)'e "Ey Allah'in Resulu, kiyamet gunu senin sefaatinle en ziyade saadete erecek olan kimdir?" diye sormustum. Bana: "Hadis'e karsi sende olan aski gorunce, bu hususta senden once bana bir baskasinin sualde bulunmayacagini tahmin etmistim" aciklamasini yaptiktan sonra su cevabi verdi: "Kiyamet gunu benim sefaatimle en ziyade saadete erecek olan kimse, samimi olarak ve icinden gelerek 'La ilahe illallah' diyen kimsedir"
Buhari, Ilm 34, Rikak 50
hayrunisa
Jul 31 2005, 03:56 AM
Ebû Hüreyre (ra)'den: Resûlullâh (sav) şöyle buyurdu:
Allahû Teâla pâktır. Pâk olandan başkasını kabûl etmez. Allahu Teâla mürsel olan Peygamberlerine neyi emrettiyse mü'minlere de onu emretmiştir.
Peygamberlere: "Ey peygamberler, pâk ve helâl taâmlardan yiyiniz ve sâlih amel işleyiniz"
Mü'minlere: "Ey iman edenler, rızk olarak size verdiğimiz pâk ve helâl şeylerden yiyiniz" buyurdu.
Ondan sonra Resûl-i Ekrem (sav) Hazretleri (sözü döndüre dolaştıra) buyurdu ki;
İnsan (Allah yolunda uzun seferlere katlanır, saçları birbirine karışmış, yüzü gözü toza bulanmış, "Yâ Râb! Yâ Rab!" diyerek ellerini gök yüzüne açar. Halbuki, yediği haram, içtiği haram, giydiği haram. Haram ile beslenmiş. Böylesinin duâsı nereden müstecâb olacak?
Nida
Jul 31 2005, 09:38 PM
"Geçmiş peygamberlerin, sonraki insanlara ulaşan sözlerinden birisi de şudur:
"Utanmadıktan sonra ne istersen yap!"
Ebû Mesûd radıyallahu anh. Buhârî.
Nida
Aug 1 2005, 09:41 PM
Şeddâd ibn Evs (radıyallahü anh) hazretlerinin naklettiği bir hadis-i şerifte, Kainatın Medar-ı İftiharı Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) şöyle buyuruyor:
Akıllı kimse, sürekli kendi nefsini sorgulayan
ve durmadan ölüm ötesi hayat için çabalayandır.
Nefsini hevâsının peşinde koşturan
ve buna rağmen Allah Teâlâ’dan beklentileri olan kimseye gelince o zavallının tekidir.
(Tirmizi, Kıyame,25; İbn Mace, Zühd, 21; Müsned, 4/124)
ömer faruk
Aug 2 2005, 08:03 PM
Kişi (kabrinde) cennetteki derecesinin yükseltildiğini görür. Sebebini Rabbine sorar: Ya Rabbi, bu ödüllenme nereden? Ona şöyle cevap verilir: Çocuğunun arkandan senin için Allah’a yaptığı af isteği ve dualardan...
[Hadis-i Şerif (İbn-i Mace).]
ömer faruk
Aug 2 2005, 08:06 PM
Birinizin elbisesi eskidiği gibi, göğsündeki imanı da eskir. Öyle ise, Allah’tan, kalbinizdeki imanın yenilenmesini isteyiniz.
[Hadis-i Şerif (Taberani).]
ömer faruk
Aug 2 2005, 08:07 PM
Dünya işlerinizi yolunuza koyunuz. Ve yarın ölecekmiş gibi de ahiretinize çalışınız.
[Hadis (Deylemi).]
Nida
Aug 3 2005, 04:32 PM
"İki mümin birbirlerini Allah için sevdikleri zaman, onlar(ın araları) ancak birisinin işlediği bir günahtan dolayı (bozulur ve) ayrılırlar."
(Müsned, 2/68; Münâvî, Feyzu'l-kadîr, 5/558.)
ebruzen
Aug 4 2005, 03:12 PM
"Evinin önünde akan bir ırmak içinde günde beş defa yıkanan bir insanı o ırmak nasıl temizlerse, günde beş vakit namaz da insanı günahlardan öyle temizler." hadîs-i şerîf
Sanem
Aug 5 2005, 02:03 AM
Paylaşım için teşekkürler hergün bu topicten yenilerini bekleriz artık
bende birtane ekleyim ;
Âişe radıyallahu anhâ’dan rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Kur’an’ı gereği gibi güzel okuyan kimse, vahiy getiren şerefli ve itaatkâr meleklerle beraberdir. Kur’an’ı kekeleyerek zorlukla okuyan kimseye de iki kat sevap vardır.”
Buhârî, Tevhîd 52; Müslim, Müsâfirîn 243. Ayrıca bk. Ebû Dâvud, Salât 349; Tirmizî, Fezâilu’l-Kur’ân 13; İbni Mâce, Edeb 52
Hadisten Öğrendiklerimiz
1. Kur’ân-ı Kerîm hâfızı olmak en büyük nimetlerden ve faziletlerdendir.
2. Kur’an’ı okumak ve anlamakda ehil olanlar en faziletli kimselerdir.
3. Kur’an ehli olanlar, kıyamet gününde elçi meleklerle veya peygamberlerle beraber olacaklardır.
4. Kekeleyerek de olsa, meşakkat de çekilse Kur’an okuma gayreti içinde olmak gerekir.
5. Kur’an’ı kekeleyerek okuyan ve zorluklara katlananlara iki ecir vardır. Bu ecirlerden biri Kur’an okuma ecri, diğeri de çektiği meşakkatin ecridir.
6. Kur’an okumakta ehil olanların ecri hadsiz hesapsızdır. Meleklerle veya peygamberlerle beraber olmak ise en yüksek mertebede bulunmak anlamına gelir.
Nida
Aug 6 2005, 05:36 AM
"Müminin iki silahı ne güzeldir: Sabır ve dua."
kim kardeşini bir kusur için ayıplarsa,o kusuru kendiside işlemeden ölmez.
Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular:
Bin kere ihlas okuyan bir iman sahibi kendini cehennem ateşinden kurtarmış olur.
Resulullah (s.a.v) buyurdular:
acımayanlara acınmaz.
Nida
Aug 7 2005, 09:40 PM
"Ahdin güzelliği imandandır..."
Nida
Aug 8 2005, 09:42 PM
"Küfür ile îman arasında namazın terki vardır."
Câbir radıyallahu anh. Tirmizî.
Nida
Aug 9 2005, 11:23 AM
Hazreti Ümmü’d-Derdâ (radiyallahu anhâ) Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem)’in şöyle buyurduğunu rivayet ediyor:
“Kıyamet günü
mîzana ilk konulacak olan şey
güzel ahlaktır.”
(Taberâni, el-Mu’cemü’l- kebîr, 24/253)
resulullah (s.a.v)buyurdular:
benim kokumu almak isteyenler kırmızı gül koklasılar.
Nida
Aug 10 2005, 09:32 PM
Ebû Berze Nadle İbni Ubeyd el-Eslemî radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Hiçbir kul, kıyamet gününde, ömrünü nerede tükettiğinden, ilmiyle ne gibi işler yaptığından, malını nereden kazanıp nerede harcadığından, vücudunu nerede yıprattığından sorulmadıkça bulunduğu yerden kıpırdayamaz. "
Tirmizî, Kıyamet 1
Nida
Aug 13 2005, 07:12 PM
"Haksız yere müslümanın namus ve şahsiyetine sataşmak, günahların en büyüğüdür."
Saîd radıyallahu anh. Ebû Dâvud.
Nida
Aug 15 2005, 09:07 PM
Aklın gereği,
Allah’a imandan sonra, O’nun için
sevmek, sevilmek ve insanlarla dost
geçinmektir.
Nida
Aug 19 2005, 10:21 PM
Ebu Hüreyre'den (r.a) Rasulullah'ın (s.a.v) şöyle buyurduğu rivAyet edilmiştir:Allah Teala buyuruyor ki:
"Ben kulumun beni düşündüğü gibiyim. Beni andığı yerde onunla beraberim. Vallahi, kulunun tevbesinden dolayı Allah'ın sevinci, sizden birinizin ıssız çölde kaybettiği devesini bulduğuzamanki sevincinden daha çoktur. Bana bir karış yaklaşana ben bir zira yaklaşırım. Bir zira yaklaşana bir kulaç yaklaşırım. Yürüyerek bana gelene koşarak gelirim."
(Buhari ve Müslim)
BURAK
Aug 26 2005, 11:24 AM
Herkes şu Alti şeyle mesgul olurken,
Sizde diger şu Alti seyle mesgul olun :
1- Herkes çok amellerle mesgul olurken,
siz de en güzel amelle mesgul olun.
2- Herkes nafilelerle mesgul olurken,
siz de Farzlarla mesgul olun.
3- Herkes dışını düzeltmeye çalisirken,
siz de içinizi düzeltmeye çalisin.
4- Herkes baskalarinda kusur ararken,
siz de kendi kusurlarinizla ugrasin.
5- Herkes dünyayi imar etmeye çalisirken,
siz de ahiretinizi imara çalisin.
6- Herkes yaratilmislarin takdirini ararken,
siz de Yaratanin rizasini aramaya çalisin
BURAK
Aug 26 2005, 11:27 AM
Aşure günü On Peygambere, On ikram :
1- Hz.Ademin Tevbesi o gün kabul edilmistir,
2- Hz.Idris o gün yüce makama çikmistir,
3- Hz.Nuh'un gemisi o gün Cudi'ye oturmustur,
4- Hz.Ibrahim o gün dogmustur,
5- Hz.Davud'un tevbesi o gün kabul edilmistur,
6- Hz.Isa o gün gökyüzüne çikmistur,
7- Hz.Musa o gün nehirden kurtulmustur,
8- Hz.Yunus o gün baligin karnindan çikmistur,
9- Hz.Süleyman o gün hükümdar olmustur,
10- Hz.Peygamber o gün dogmustur
Seyfullah
Sep 2 2005, 10:34 AM
Nur üstüne nur olan buyurdu ki;
Dünya için çalış,orda kalacağın kadar.Ahiret için çalış orda kalacağın kadar.Cehennem için çalış,dayanabileceğin kadar.Allah için çalış,ona muhtaçlığın kadar..
feyza:)
Sep 15 2005, 09:19 AM
Namaz kılanın önünden geçmek haramdır.
Ebu Hureyre(r.a.)anlatıyor;Rasulullah(s.a.v.)buyuruyorlar ki,Biriniz namaz kılan kardeşinin önünden geçmesinde nasıl bir günah bulunduğunu bilseydi o adımı atmaktansa yüzyıl yerinde kalmak daha hayırlı olurdu.
TiKky
Sep 23 2005, 09:52 AM
Bismillahirrahmanirrahim ...
Ameller Niyetlere Göredir
Müjdeli Bir Hadis Allah Bunlardan birine veya bir kaçına Nail Olmayı Cümlemize Nasip etsin ...
Ebu Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Başka bir gölgenin bulunmadığı Kıyamet gününde Allah Teala, yedi insanı, arşının gölgesinde barındıracaktır:
Adil devlet başkanı,
Rabbına kulluk ederek temiz bir hayat içinde serpilip büyüyen genç,
Kalbi mescidlere bağlı müslüman,
Birbirlerini Allah için sevip buluşmaları da ayrılmaları da Allah için olan iki insan,
Güzel ve mevki sahibi bir kadının beraber olma isteğine "Ben Allah'tan korkarım" diye yaklaşmayan yiğit,
Sağ elinin verdiğini sol elinin bilemeyeceği kadar gizli sadaka veren kimse,
Tenhada Allah'ı anıp göz yaşı döken kişi.
feyza:)
Sep 23 2005, 11:31 AM
Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Kuvvetli mü’min, (Allah katında) zayıf mü’minden daha hayırlı ve daha sevimlidir. (Bununla beraber) her ikisinde de hayır vardır. Sen, sana yararlı olan şeyi elde etmeye çalış. Allah’dan yardım dile ve asla acz gösterme. Başına bir şey gelirse, “şöyle yapsaydım, böyle olurdu” diye hayıflanıp durma. “Allah’ın takdiri bu, O, ne dilerse yapar” de. Zira “eğer şöyle yapsaydım” sözü şeytanı memnun edecek işlerin kapısını açar.”
Müslim, Kader 34. Ayrıca bk. İbni Mâce, Mukaddime 10.
TiKky
Sep 23 2005, 01:31 PM
QUOTE(feyza:) @ Sep 23 2005, 11:31 AM)
Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Kuvvetli mü’min, (Allah katında) zayıf mü’minden daha hayırlı ve daha sevimlidir. (Bununla beraber) her ikisinde de hayır vardır. Sen, sana yararlı olan şeyi elde etmeye çalış. Allah’dan yardım dile ve asla acz gösterme. Başına bir şey gelirse, “şöyle yapsaydım, böyle olurdu” diye hayıflanıp durma. “Allah’ın takdiri bu, O, ne dilerse yapar” de. Zira “eğer şöyle yapsaydım” sözü şeytanı memnun edecek işlerin kapısını açar.”
Müslim, Kader 34. Ayrıca bk. İbni Mâce, Mukaddime 10.
Bu Hadis Çok işime yarayacak Sağol Feyza

Ne Tevafuk oldu ya
planet
Sep 23 2005, 09:14 PM
Yahudilerden bir grup Hz. Peygamber'e (s.a.s.) gelip, güya selâm veriyormuş edasıyla "Essâmu Aleyküm=Ölüm üzerinize olsun" deyince, yanında bulunan Hz. Âişe dayanamayarak, "ölüm sizin üzerinize olsun, Allah size lânet etsin, Allah size gazap etsin" diye cevap verince Hz. Peygamber (s.a.s.), "Yavaş ol Âişe! Yumuşak hareket et; sert hareketten ve çirkin sözden sakın " buyurmuştur.
Hz. Peygamber (s.a.s.); "Bir mecliste lüzumsuz sözler konuşan kimse, kalkarken 'Sübhaneke'llahümme ve bi hamdike eşhedü en lâ ilâhe illâ ente estağfiruke ve etûbü ileyke' derse, oradaki hataları bağışlanır" buyurmuştur.
TiKky
Sep 23 2005, 09:18 PM
Marifet ehli şöyle der:
“İnsanlar beş büyük belaya mübtela olur ki, işlerinin düzensizliği bu beş bela yüzündendir.
Bunlardan birincisi doyuncaya kadar yemek yemeyi sevmek ki, bununla kalp katılaşır.
İkincisi uykuya düşkünlük ki, bu da ömrü kısaltır.
Üçüncüsü rahatı sevmek ki, bu yüzden işinde iflas eder.
Dördüncüsü dünya malını sevmek ki, bunun neticesinde zor bir hesap ve şiddetli bir azap vardır.
Beşincisi ise methedilmeyi sevmek ki, bunda sevabın mahvolması söz konusudur ve bu bela hepsinden daha kötüdür
abdulkadir74
Sep 28 2005, 08:19 AM
« Hz. Câbir radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Mekke'de silah taşımak hiç kimseye helal değildir. »
(KÜTÜB-İ SİTTE/4553)
abdulkadir74
Sep 29 2005, 07:11 AM
Günün Hadis-i Şerifi
« Hz. Aişe radıyallahu anha anlatıyor: Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: Yılan fasıktır, akreb fasıktır, fare fasıktır, karga fasıktır. »
(KÜTÜB-İ SİTTE/6916)
abdulkadir74
Sep 29 2005, 07:12 AM
Eğer dünya Allah nazarında sivri sineğin kanadı kadar bir değer taşısaydı tek bir kafire ondan bir yudum su içirmezdi.
(Tirmizi, 2321)
TiKky
Oct 2 2005, 11:37 AM
Hadis değil ama hoşuma gitti Yunus Emreden ...
Yok yere gecirdim gunu Ah nideyim omrum seni
Seninle olmadim gani Ah nideyim omrum seni
Geldim ve gectim bilmedim Aglayip gussa yemedim
Senden ayrilam demedim Ah nideyim omrum seni
Hayrim serim yazilacak Omrum ipi uzulecek
Suret benden bozulacak Ah nideyim omrum seni
Gidip geri gelmiyesin Gelip beni bulmayasin
Bu benligi sermayesin Ah nideyim omrum seni
Hani sana guvendigim Guveniben yuvandigim
Kaldi kulli kazandigim Ah nideyim omrum seni
Miskin YUNUS gideceksin Acep sefer edeceksin
Hasret ile kalacaksin Ah nideyim omrum seni
YUNUS EMRE
Ümmetimin Alimleri Beni İsrailin Peygamberleri gibidir ...
hayrunisa
Oct 4 2005, 04:48 PM
İmam Mâlik'e ulaştığına göre, İbnu Mes'ud radıyallahu anh şöyle demiştir: "Kul yalan söylemeye ve yalan söyleme niyetini taşımaya devam edince bir an gelir ki, kalbinde önce siyah bir nokta belirir. Sonra bu nokta büyür ve kalbinin tamamı simsiyah olur. Sonunda Allah nezdinde "yalancılar" arasına kaydedilir."
Muvatta, Kelam 18, (2, 990).
MAKRUBE_24
Oct 23 2005, 01:12 PM
Selamların en güzeli üzerinize olsun.Selamın ALEYKÜM.
Sizden birinizi dua ettiğiniz zaman duada azimli ve kararlı olun ve sakın;Allah'ım dilersen bana ver!demesin.Çünkü Allah'ı icbar icbar eden hiç bir kuvvet yoktur.(Hadis Müslim 10 ve 2678)
Yalnız iki kişiye haset edilir.Biri,Allah'ın mal verip hak yolunda harcamaya muvaffak kıldığı kişi,diğeride Allah'ın kendisine ilim veripte onunla amel eden ve bunları başkasına öğreten(yani ilmi infak eden kimsedir.)(Hadis-i şerif)
Kadınlarınıza eziyet etmeyin!Onlar Allah'u tealanın sizlere emanetidir.Onlara yumuşak olunuz,iyiklik ediniz.(Hadis-i Şerif)
Hz.Peygambere ''Kadınların han+gisi en hayırlıdır?''diye soruldu.
Hz.Peygamber(S.A.V.):Kocasının kendine baktığında hoş görünen,emrettiğinde itaat eden,malında ve özel yaşantısında onun sevmediği şeyleri yapmayandır.''buyurmuştur.
....
Oct 25 2005, 02:21 PM
Evvel zaman da asr i sadeet te cobanın teki koyunlarını otlatırken kurd un tekı bır koyunu kapmış coban hemen kurttan koyunu almış kurt bıraz öteye gıtmış demışki sende allah korkusu yokumu rızk mı aldın coban demış hayret kurt konuştu kurt dedı asıl sana hayret şu dagın arkasında bır adam var bana inanan cennete gıdecek dıyor senın haberın yok
coban dedı iyi de nasıl gıdeyım koyunları kıme bırakayım kurt dedı bana coban kurda bırakır ve gıder imanlı bir şekılde gelır ve koyunları sayar bakarkı eksık yok ve orda kurd a bır koyun kesıp verir
yani efendımız asm tanımayan hayvandan bile aiagı derecede olmazmı
Ebu Huzeyfe
Oct 28 2005, 12:53 PM
"Her kim bana iki dudak ve iki ayak arasını garanti ederse ben de ona cenneti garanti ederim." Müttefakun Aleyh
emrahdemir
Nov 4 2005, 05:46 PM
Paylaşım için sağolun , bende bir kaç hadis koymak istiyorum inşallah !!
Allah'ın öyle kulları var ki, (bir iş için) Allah'a yemin etse, Allah onu boş çevirmeyip dilediğini yerine getirerek yeminini boşa çıkarmaz.
* Ebu Davud 4595 *
Nefsim kudret elinde olan Zât'a yemin ederim ki, eğer siz hiç günah işlemeseniz,
Allah sizi toptan helak eder; günah işleyen, arkadan da istiğfar eden bir kavim yaratır ve onları mağfiret ederdi.
* Müslim 2748 *
Güneşin doğmasından ve batmasından önce namaz (sabah ve ikindi namazlarını) kılan hiç kimse ateşe girmeyecektir.
* Müslim, 634 *
Allahu Teâla, zalime biraz mühlet tanır, amma bir de yakaladı mı artık paçayı kurtaramaz.
* Müslim, 2583 *
İki kişinin arasını düzelten, hayır söyleyip, hayır tebliğ eden kimse yalancı değildir.
* Müslim, 2605 *
Kabirler, sâhiplerine karanlıkla doludur. Allah, onlar için kıldığınız namazla kabirleri onlara aydınlatır.
* Müslim, 956 *
Kalbinde zerre miktarı iman bulunan kimse ateşten çıkacaktır
* Tirmiz, 2601 *
Kim: "Rab olarak Allah'ı, din olarak İslam'ı, Resul olarak Hz. Muhammed'i seçtim (ve onlardan memnun kaldım)" derse cennet ona vacib olur.
* Ebu Davud, 1529 *
Kim bir hastaya veya bir din kardeşine Allah rızası için ziyarette bulunursa, bir münâdi ona nida eder: "(Dünyada da ahirette de) iyi olasın. (Bu davranışınla) cennette bir ev hazırladın!" der.
* Tirmizi, 2009 *
Muhakkak ki, en güzel söz Allah'ın kitabıdır. En güzel yol da Muhammed (sav)'in yoludur. İşlerin en kötüsü de dine aykırı olarak sonradan çıkarılanıdır...
* Buhari, Edeb 70 *
Kıyâmet günü, mü'minin mizanında güzel ahlaktan daha ağır basan bir şey yoktur. Allah Teâla hazretleri, çirkin (düşük söz ve) davranış sahiplerine buğzeder
* Tirmizi, 2003 *
İslam beş esas üzerinedir: Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed'in O'nun kulu ve elçisi olduguna şehadet etmek, namaz kılmak, Kabe'ye haccetmek, Ramazan orucu tutmak.
* Müslim, İman 22 *
Kişinin malı sadaka sebebiyle eksilmez. Bir kula haksız zulüm yapılır o da sabrederse, Allah onun izzetini (dünya ve ahirette) mutlaka artırır...
* Tirmizi, 2326 *
Kişi vardır, uzun müddet Cennet ehlinin amelini işler, sonra da Cehennem ehlinin ameliyle hitam bulur. Kişi vardır, uzun müddet Cehennem ehlinin amelini işler de sonunda Cennet ehlinin ameliyle hitam bulur.
* Müslim, 2318 *
Kıyamet günü, insanların Allah'a en sevgili ve mekân olarak en yakın olanı, âdil imamdır, Allah'a en menfuru, O'ndan mekân olarak en uzak olanı da zâlim sultandır.
* Tirmizi, 1329 *
Kim kardeşinin ırzını müdafaa ederse, Kıyamet günü Allah, onun yüzünden ateşi geri çevirir.
* Tirmizi, 1932 *
Ümmetimin ücreti ve günahı bana arzedildi. Öyle ki mescidden çıkarılıp atılan bir çöpün sevabını bile gördüm. Kişiye, Kur'an'dan kendine gelen ayeti unutmasından daha büyük bir günah da görmedim.
* Müslim, 2318 *
Kadın dört hasleti için nikahlanır: Malı için, haseb ve nesebi için, güzelliği için, dini için. Sen dindarı seç de huzur bul.
* Buhari, Nikah 15 *
Kalbinde zerre miktarı iman bulunan kimse ateşten çıkacaktır.
* Tirmizi, 2601 *
Kim (cuma günü) yıkanır, erkenden (mescide) gider, yürür ve binmezse, imama yakın durur, dinler, malayani söz etmezse ona her bir adım için bir yıllık oruç ve namaz sevabı yazılır.
* Tirmizi, 946 *
Sana günah olarak, husumeti devam ettirmen yeterlidir (çünkü bu, gıybete kapı açar).
* Tirmizi, 1995 *
Her kim ilim öğrenirse, geçmiş günahlarına kefaret olur.
* Tirmizi, İlim 2 *
Büyük günahlar dışında, beş vakit namaz ve iki Cuma Namazı, aralarında işlenen günahlara kefaret olurlar
* Müslim, Tahare 14 *
Ya ilim öğreten, ya ilim öğrenen, ya dinleyen veya bunları seven ol. Sakın beşincisi olma! Yoksa helak olursun.
* Keşfü'l-Hafa, 1437 *
Bir kimse yumuşak davranmaktan mahrum ise hayrın tamamından mahrumdur.
* Müslim, 2592 *
Bir baba çocuğuna güzel ahlaktan daha üstün bir miras bırakamaz.
* Tirmizi, 1953 *
Allah katında en makbul amel, az da olsa, devamlı olanıdır.
* Müslim, S. Münafıkta 78 *
Kulun Rabbine en yakın olduğu hal, secdedeki halidir. Öyle ise secdede duayı çokça yapınız.
* Müslim, Salat 215 *
Kul, zarara düşme korkusuyla zararsız şeyleri dahi terk etmedikçe müttakilerden olamaz
* İbni Mace, Zühd 24 *
Ancak geçimine yetecek kadar rızkı olan ve Allah'ın kendisine kanaat nasip ettiği Müslüman kurtuluşa ermiştir.
* Tirmizi, Zühd 35 *
Yalan söylemekten de kaçının. Çünkü yalan kişiyi günaha; günah da Cehenneme götürür. Kişi yalan söyleye söyleye neticede Allah katında "Kezzap" - çok yalancı - olarak yazılır.
* Buhari, Edep 69 *
Eğer dünyanın Cenâb-ı Hakk'ın yanında bir sinek kanadı kadar değeri olsaydı, kafire ondan bir yudum su bile içirmezdi.
* Tirmizi, Zühd 13 *
Mü'min, aynı yılan deliğinden iki defa sokulmaz. - iki defa aldatılmaz -
* Ebu Davud, Edep 29 *
Şüphesiz kul, hayırlı bir iş yaparak Allah katında bir dereceye ulaşamazsa, Allah onun malına veya çocuklarına bir musibet vererek onu imtihan eder. Onu daha önce kavuşamadığı dereceye varıncaya kadar bu musibete sabrettirir.
* Ebu Davud, Cenaiz 1 *
Allah için çok çok secde etmeye bakın. Çünkü Allah için yaptığınız her bir secdeye karşılık, Allah, sizi bir derece yükseltir ve hatalarınızdan birini bağışlar.
* Müslim, Salat 225 *
İnsanın ailesi, malı, çocukları ve komşusu ile ilgili kusurlarına namaz, oruç, sadaka, iyiliği tavsiye etmek ve kötülükten sakındırmak gibi güzel amelleri kefaret olur.
* Buhari, Mevakit 4 *
Zahmetsiz ganimet kışta tutulan oruçtur.
* Tirmizi, 797 *
Oruç perdedir. Biriniz birgün oruç tutacak olursa kötü söz sarfetmesin, bağırıp çağırmasın. Birisi kendisine yakışıksız laf edecek veya kavga edecek olursa "ben oruçluyum!" desin (ve ona bulaşmasın).
* Müslim, 1161 *
Allah'ın, senin vasıtanla bir kişiyi hidayete erdirmesi, senin için kırmızı develeri sadaka vermekten - o günün insanları yanında en kıymetli şey kırmızı develerdi - daha hayırlıdır.
* Buhari, Cihat 103 *
Seni şüpheye düşüren şeyleri bırak, düşürmeyenlere yönel. Çünkü doğruluk rahatlatır; yalan sıkıntıya atar.
* Tirmizi, S. Kıyame 60 *